Magnitogorsk – Vladivostok 4:2 (kon.) | Čeljabinsk – Chabarovsk 5:4 (4:3 po s.n.) | Ufa – Barys 3:5 (kon.)
Toljatti – Kunlun 0:2 (kon.) | CSKA Moskva – Chanty-Mansijsk 5:0 (kon.) | Viťaz – Novosibirsk 1:2 (kon.)
Soči – Nižněkamsk 5:3 (kon.) | HC Slovan – Omsk 1:4 (kon.)
konec
CSKA Moskva
5:0 (3:0, 2:0, 0:0)
Jugra Chanty-Mansijsk
Úterý 05.09.2017, 18:30 • CSKA Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Martin Štajnoch (0 + 0, 2 střely na branku) (20:45:03)
     
    Střely na branku v zápase

    CSKA Moskva: 42

    Jugra Chanty-Mansijsk: 18
     
    Máme za sebou utkání mezi týmy CSKA Moskva a Jugra Chanty-Mansijsk. Domácí potvrdili roli papírového favorita, proti soupeři od začátku střetnutí až do konce dominovali. V úvodním dějství nastříleli tři branky, v prostřední třetině dvě. Vzhledem k solidnímu náskoku už se klub z hlavního města Ruska nemusel nikam tlačit, proto poslední perioda skončila bez gólů. Jugra na ledě CSKA doplatila na častá vyloučení, ale také na nízkou aktivitu v útočném pásmu a málo šancí. Domácí celek zaslouženě bere tři body do tabulky. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek úterý.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Čas na poslední akci, už jde jen o to, zda Sorokin udrží čisté konto. Stále je kolem něj docela rušno.
     
    59:24
    CSKA Moskva drží puk v útočném pásmu, už nás asi žádné překvapení nečeká.
     
    58:45
    Chanty-Mansijsk si vytvořil dobrou možnost na brankovišti, konkrétně po zemi zakončoval Kurjanov. Jenže také v tomto případě Sorokin připraven.
     
    58:16
    Běží poslední dvě minuty třetí třetiny a také poslední dvě minuty celého utkání. Moskva pouze brání svůj náskok a je logické, že už se nikam hnát nebude.
     
    57:58
    Hokejisté Jugry jsou v plném počtu, také další oslabení zvládli.
     
    57:35
    Moskva sice kombinuje z jedné strany pásma na druhou, ale prakticky si nesnaží hledat místo na střelu. Rána Grigorenka potom orazítkovala jen zadní mantinel.
     
    55:58
    Ve stejném čase navíc vylouče také Ivan Lekomcev, takže z toho je dokonce početní výhoda 5 na 3! Dostal dvě minuty za držení soupeře.
     
    55:58
    Jugru dnes mimo jiné srážejí častá vyloučení, tady je další z nich. Akmaldinov dostává dvě minuty za vražení na hrazení a CSKA Moskva bude hrát opět přesilovku.
     
    55:31
    Ilja Sorokin zasahuje po střele z dálky a přerušuje hru. Je pravda, že dnes moc práce neměl. A když ano, pokaždé se jednalo o hodně snadnou práci.
     
    55:10
    Hra už pokračuje, ale zatím stále bez šancí. Tělegin nedokázal projít těly obránců soupeře, a tak raději ještě vrátil celou situaci do středního pásma.
     
    54:48
    Je potřeba upravit led, protože za brankou hostů tam vznikla nějaká nečistota. Pokračovat tak budeme za několik málo okamžiků.
     
    54:40
    Stále platí, že má Chanty-Mansijsk dostat se vůbec na kotouč. Teď má možnost si oddechnout, protože puk skončil sražený v ochranné síti.
     
    54:15
    Už se hraje docela dlouho bez přerušení, tohle samozřejmě vyhovuje hlavně CSKA.
     
    53:08
    Po dlouhé době větší šance. Za mezikružím se dokázal osamostatnit Čmychov. Obdržel krásně puk přímo na hokejku, a dokonce měl čas zamířit. I přesto svým pokusem zápěstím minul horní tyčku.
     
    52:29
    Stále ještě domácí parta za klecí Fokina, avšak bez důrazu. Třetí útočná formace moskevského celku si pouze přehazovala touš z hole na hůl.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 7. Okulov (Světlakov, Kuzmenko), 12. Burdasov (Ljubimov, Grigorenko), 15. Grigorenko (M. Robinson, Burdasov), 25. Al. Popov (K. Petrov, Ožiganov), 36. K. Petrov (Světlakov)


    CSKA Moskva: I. Sorokin (L. Johansson) – M. Robinson, Kiselevič, Pašnin, Makjejev, Blažijevskij, Ožiganov, Čmychov, Ar. Sergejev – Ljubimov, Burdasov, Grigorenko – Platt, K. Petrov, Al. Popov – Okulov, Kuzmenko, Světlakov – Tělegin, V. Žarkov, P. Karnauchov.
    Jugra Chanty-Mansijsk: Proskurjakov (25. Fokin) – Pereťagin, Ugolnikov, Lekomcev, Šulakov, Al. Makarov, Štajnoch, Meljakov – Varfolomejev, K. Majorov, Ankudinov – Skačkov, D. Makarov, Pestuško – Koroljov, Kurjanov, Savinainen – D. Iljin, Panov, Akmaldinov.

    Rozhodčí: Ansons, Komarov – Strelcov, Viljugin
    ocianews.com