Magnitogorsk – Vladivostok 4:2 (kon.) | Čeljabinsk – Chabarovsk 5:4 (4:3 po s.n.) | Ufa – Barys 3:5 (kon.)
Toljatti – Kunlun 0:2 (kon.) | CSKA Moskva – Chanty-Mansijsk 5:0 (kon.) | Viťaz – Novosibirsk 1:2 (kon.)
Soči – Nižněkamsk 5:3 (kon.) | HC Slovan – Omsk 1:4 (kon.)
konec
HC Viťaz Moskevská oblast
1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
HC Sibir Novosibirsk
Úterý 05.09.2017, 18:30 • Viťaz Ice Palace, Podolsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nikita Vyglazov sice po přestávce dokázal odpovědět na úvodní gól Alexandera Bergströma, který se prosadil po chybné rozehrávce Maxima Afinogenova tři sekundy před první sirénou, jenže závěr druhé části patřil Novosibirsku, v jehož dresu vstřelil poslední a vítězný gól zajímavého zápasu Patrik Zackrisson. Konečný výsledek. HC Viťaz 1 HK Sibir Novosibirsk 2. (21:29:57)
     
    Konec zápasu.
     
    59:22
    Jeden z týmů si vzal oddechový čas, mnohem důležitější ale je fakt, že Anton Todykov zůstane na střídačce! Podolsk má 38 sekund na to, aby vyrovnal při hře bez brankáře.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    56:45
    Anton Todykov měl obrovské starosti po tvrdé střele s příklepem od modré čáry! Sergej Koňkov a Alexander Šarov se sjeli k domácímu brankáři jako vosy, vsedě ho ale překonat nedokázali. Anton Todykov včas puk ukryl pod sebou a poté sevřel betony k sobě.
    54:41 Alexander Salák s pomocí tyče předvedl úžasný zákrok!
     
    54:41
    Alexej Kopejkin si na vzdálenější levé tyči najel na parádní přihrávku z pravého křídla a bez přípravy bekhendem mířil do předního horního rohu brány, jenže Alexander Salák dokázal vytáhnout vyrážečku do vzduchu tak, aby puk s pomocí tyče zastavil! Ani tohle není gól!
     
    53:39
    Závěr utkání přináší zajímavé situace, Novosibirsk ale stále vede 2:1 a Viťaz se marně snaží vyrovnat.
     
    50:51
    Igor Levickij nabral na levém křídle velkou rychlost, jenže v útoku pokračovat nemohl. Postavení mimo hru.
     
    49:00
    Adam Polášek se vrátil zpět na ledovou plochu a Novosibirsk sahá v Podolsku po ukončení špatné série, když prohrál poslední tři zápasy v řadě.
     
    48:00
    Před bránou Alexandera Saláka vznikl obrovský závar, žádný z trojice hráčů Viťazu ale na bránu nezamířil.
     
    47:00
    Adam Polášek dostal dvě minuty za hákování a Novosibirsk má příležitost vyrovnat stav utkání v početní výhodě.
    45:58 Alexander Salák nic neviděl a neměl tušení, kde je puk
     
    45:58
    Nikita Vyglazov napřáhl po zpětné přihrávce z pravého křídla v blízkosti vrcholu pravého kruhu pro vhazování ke tvrdé střele s příklepem, kterou Alexander Salák neudržel, a poté přišla dorážka do odkryté brány. Jenže, ještě předtím rozhodčí hru přerušili a gól tak nebyl za pískotu fanoušků Viťazu uznán! Málem bylo vyrovnáno.
     
    45:16
    Alexej Makejev udělal na vrcholu levého kruhu pro vhazování pěknou otočku a po jeho bekhendové přihrávce pálil z mezikruží Maxim Afinogenov, Alexander Salák byl ale na přední tyči připraven a puk mířící do předního horního rohu brány vyrazil vyrážečkou mimo!
     
    42:28
    Jeden z hráčů Novosibirsku napřáhl na levém křídle ke střele, která od modré čáry zamířila do přední tyče a odrazila se zpět do hry! Hosté do toho začali pořádně šlapat! Od hole Alexandera Šarova clonícího před bránou se nakonec puk odrazil do levé tyče v horním rohu a poté do ochranné sítě!
     
    42:00
    Vyloučený Alexej Semjonov se vrátil na led z trestné lavice a Novosibirsk nedokázal v úvodu třetí třetiny využít početní výhodu k pojištění těsného vedení 2:1.
    40:55 Anton Todykov měl po střele od modré plné ruce práce
     
    40:55
    Ivan Vereščagin dobře vypálil z vrcholu pravého kruhu pro vhazování a na přední pravé tyči se dostal k dorážce Andrej Sigarjov, jehož bekhendový pokus místo do prázdné brány zamířil po ledě do vzdálenější levé tyče!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 28. Vyglazov (Švec-Rogovoj, Mozík) – 20. Bergström, 39. Zackrisson (Sigarjov, Vereščagin)


    HC Viťaz Moskevská oblast: Todykov (Doněnko) – Katičev, Burström, A. Semjonov, Golovkov, Mozík, Pautov, Voronkov – Mankinen, Kopejkin, Rissanen – D. Sjomin, Afinogenov, Makejev – Horák, Vyglazov, Švec-Rogovoj – Denežkin, Gorochov, Jacenko – Pankov.
    HC Sibir Novosibirsk: Salák (Rejzvich) – Naumov, Vereščagin, K. Alexejev, Polášek, Ignatovič, K. Vorobjov, D. Lukin – Bergström, Zackrisson, Sigarjov – Sannikov, Enlund, Levickij – Koňkov, Osnovin, Šarov – Pervušin, Tkačenko, A. Jakovlev.

    Rozhodčí: Jurij Oskirko, Sergei Judakov. Čároví: Tornike Kučava, Alexander Nikolajev
    ocianews.com