Perm – CSKA Moskva 0:1 (kon.)
konec
FK Amkar Perm
0:1 (0:0)
CSKA Moskva
Pátek 08.09.2017, 16:30 • Stadion Zvezda, Perm • Ruská Premier Liga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (18:22:26)
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 4:5. Rohy: 0:4. Ofsajdy: 2:6. Fauly: 14:14.
     
    Je konec! CSKA nakonec dokázalo vstřelit kýženou branku a z dnešního utkání si odváží odbojované tři body. Perm zůstane i po dnešním střetnutí na poslední pozici, navíc nevstřelil opět ani branku.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Alan Dzagojev, přichází Chetag Muratovič Chosonov.
     
    90+2
    S nadějimi domácích fotbalistů to v tuto chvíli vypadá bledě. Nejen, že prohrávají o jednu branku, zápas navíc dohrávají v početní nevýhodě.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90
    A pozor! Idowu dostal v krátkém časovém sledu druhou žlutou a tedy červenou kartu.
     
    89
    Amkar hodně zatlačil favorita utkání, který se brání zuby, nehty. Nyní si ale bude moci odpočinout, neboť Gasčenkov fauloval.
     
    87
    CSKA se už moc nikam nežene. Spíše se soustředí na bezchybné odbránění posledních minutek, avšak domácí nesmějí zapomínat na zadní vrátka.
     
    86
    Pohotovou střelu před malým momentem předvedl tuším, že Golovin, který ale nezamířil přesně. Nigmatullin nemusel vůbec zasahovat.
     
    85
    Se žlutými karty se snad roztrhl pytel. Tím dalším, kdo jí obdržel je domácí obránce Idowu.
     
    84
    Taktickým faulem se prezentoval střídající Kučajev, který stáhl k zemi Kondeho. To byla opravdu blesková žlutá karta.
     
    83
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Timur Žamaletdinov, přichází Konstantin Kučajev.
     
    82
    Už, už to vypadalo, že se jeden z hostů požene sám na brankáře. Veledůležitý skluz ale předvedl Bělorukov, který udržel svůj celek v naději.
     
    81
    Úplně špatně. Slibná pozice k centru či ke střele se nezdála být dostačující. Dzagojev totiž odcentroval vysoko, vysoko nad branku.
     
    80
    Ostrý zákrok předvedl také Gasčenkov, který v souboji dvou sedmnáctek sestřelil tu hostující. Dzagojev bude rozehrávat kousek od pokutového území.
     
    79
    Dzagojev uklidnil rozhárané poslední minutky přihrávkou až na Berezuckije, který míč přetáhl až na svého bratra v sestavě.
     
    78
    Střídání v týmu FK Amkar Perm: ze hřiště odchází Pavel Komolov, přichází Alichan Šavajev.
     
    78
    Žlutá karta také na hostující straně. Wernbloom zajel hodně ostře do protihráče, za což vidí kartónek žluté barvy.
     
    77
    Balón se stěhuje z kopačky na kopačku hráčů Amkaru Perm. Jedná se ale o kombinace daleko od branky střeženou velezkušeným Akinfejevem.
     
    76
    Čas kvapí a kvapí. CSKA bez problémů stráží svůj jednobrankový náskok, svého protivníka navíc nepouští vůbec k žádnému zakončení.
     
    75
    Žamaletdinov se uvolňoval až ke střele, na hranici šestnáctky byl ale zastaven. Hodně podezřelý zákrok, který podle rozhodčího nebyl nedovolený.
     
    73
    Konde si v sobuoji s Nababkinem sice trochu pomohl rukama. Píšťalka se ale neozvala a guinejský obránce tak mohl vyvézt míč od vlastní šestnáctky.
     
    72
    Míč je momentálně u zadáků v oranžových dresech, kteří hodně rozvážně rozmýšlejí, kudy povedou další útočnou akci.
     
    71
    Golovin odcizil míč, následně ale nepokračoval přesně. Žamaletdinov se totiž pohyboval za obranou soupeře, kam míč logicky nemohl projít.
     
    70
    Bodul se postavil k rozehrávce standardní situaci, kterou velmi hezky zakroutil přímo na hlavu Bělorukova. Ruský zadák v tísni hlavičkoval zhruba metr nad.
     
    69
    Do konce utkání zbývá necelých dvacet minut. Iniciativu střetnutí převzali domácí, kteří se tlačí za vyrovnávací brankou.
     
    67
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Vitinho, přichází Fjodor Čalov.
     
    66
    Za postranní čárou se nám připravuje třetí a zároveň poslední střídání v domácím táboru. Pakliže by Perm přemýšlel o bodovém zisku, bude muset posílit útočnou vazbu.
     
    65
    Na druhé straně se Fernandesovi nepovedlo přesně odcentrovat, Nigmatullin okamžitě chytil balón a následně také odkopl.
     
    64
    Zčistajasna mohlo být srovnáno! Střídající Balanovič pláchl obraně, jenomže proti brankáři nedokázal vsítit branku. Jednoznačně největší šance domácích!
     
    63
    Konde hodně podcenil padající balón za jeho záda, k jeho štěstí se ale Žamaletdinovovi nepodařilo zpracovat neposedný míč.
     
    62
    Střídání v týmu FK Amkar Perm: ze hřiště odchází Janusz Gol, přichází Michail Gaščenkov.
     
    61
    Nababkin tak dlouho okopával Balanoviče, až musel hlavní sudí odpískat faul. Amkar hodně rychle rozehrál, z nabízené standardky ale vůbec nic nebylo.
     
    60
    Ještě abych se vrátil k předchozí informaci. Amkar Perm je v letošním ročníku nejhůře střílejícím týmem. Z uplynulých osmi odehraných utkání vstřelil pouhé dvě branky!
     
    59
    Tlak CSKA Moskva trochu uvadl. Není se čemu divit, hosté totiž dosáhli kýžené branky, na řadě je tak domácí celek, který je ale směrem dopředu hodně bezzubý.
     
    58
    Amkar absolutně nezvládá bránění naprosto jednoduchých akcí soupeře. To, co fungovalo v prvním poločase v tom druhém vůbec nefunguje.
     
    57
    A už to mohlo být o dvě branky! Vitinho dostal ideální přihrávku na levou stranu, jenomže místo technické střely k tyči zamířil vysoko nad branku.
     
    56
    Dalším hráčem, který uviděl žlutou kartu byl obránce Zanev. Ten totiž sestřelil unikajícího Golovina.
     
    55
    Střídání v týmu FK Amkar Perm: ze hřiště odchází Alexandr Rjazancev, přichází Sjarhej Balanovič.
     
    54
    Hosté tak zaznamenali velmi povedený vstup do druhého poločasu. Favorit se dočkal kýžené branky, která byla velmi důležitá.
     
    53
    Pokus o přenesení míče na druhou stranu na Fernandese bylo krátké, i tak budou hosté alespoň vhazovat na útočné polovině.
    52. Timur ŽAMALETDINOV - 0:1
     
    52
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Jako bych to snad zakřikl! Jen, co jsem to dopsal, následovala krásná akce! Dzagojev vyzval ke skórování TIMURA ŽAMALETDINOVA, který se tváří v tvář brankáři nemýlil.
     
    52
    Jinak dnešní utkání je jasnou vizitkou, proč je CSKA na prozatimní šesté pozici. Hře chybí logičtější myšlenak a především finální fáze.
     
    51
    Moskevští fotbalisté se při přechodu kolem pravé postranní čáry dopustili ofsajdu. Z tohoto provinění je usvědčil také opakovaný záběr.
     
    50
    Na druhé straně táhl míč Mijlkovič, který adresoval přesný centr na hlavu Bodula. Rakouský útočník se sice dostal k hlavičce, nicméně k nepřesné.
    49. Vitinho pálil tvrdě.
     
    49
    Nigmatullin musel hodně rychle k zemi. Ke střele se totiž dostal jeden z hostů a brankář v brance Permu musel míč reflexivně vyrazit.
     
    48
    Amkar Perm se ujal prvního ofenzivníhi výpadu, který skončil nepovedeným zpracováním míče. Akinfejev bude vykopávat od své branky.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, úvodní slovo si vzali tentokráte domácí, kteří drží s favoritem utkání krok.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je za námi. Uplynulá pětačtyřicetiminutovka nenabídla žádnou branku, navíc jsme na první vážnější šanci čekali poměrně dlouho. CSKA je sice aktivnějším celkem, jeho dnešního protivník ale velmi dobře střeží svojí branku.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Poločas se spíše už jen dohrává. Vypadá to, že v úvodním dějství branku neuvidíme...
     
    45+1
    Žlutou kartu dostává Dmitrij Bělorukov (FK Amkar Perm).
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    44
    Rjazancev odcentroval do pokutového území, kde byl nejvýše ve vzduchu vysoký Ignaševič. Vypadá to, že Amkar dohraje první poločas s míčem na kopačkách.
     
    43
    Do konce prvního poločasu už moc neschází. Hrát se bude už jen pár minut, počítat se dá také s nastaveným časem.
     
    42
    Také Amkar konečně přelezl půlící čáru, Fernandes ihned zablokoval přihrávku za svoje záda. Domácí budou vhazovat.
    39. Dzagojev si vylámal zuby.
     
    39
    Akce ještě pokračovala, doposud nenápadný Dzagojev převzal přihrávku uvnitř pokutového území a z menšího úhlu trefil pouze brankáře.
     
    38
    Vitinho byl opět v akci, neboť zahrával volný kop. Jeho padající centr opět nenašel žádnou hlavu jeho spoluhráče.
     
    37
    Na druhé straně se ke střele dostal Vitinho. Hostující forvard střílel z hranice šestnáctky vysoko nad horní konstrukci.
     
    36
    Vzrušení před brankou CSKA bylo jen chvilkové. Naběhnuvší Bodul totiž převzal dlouhý míč, následnou přihrávku ale nenasměroval přesně.
     
    35
    Bodul se dostal k míči kousek za šestnáctkou a ihned z otočky zkoušel vypálit. Nevýrazná a navíc nepřesná střela letěla daleko mimo branku.
     
    34
    Kamery nám v prostřihu nabídly hodně prořídlé tribuny domácího stadionu. Na dnešní utkání si našlo cestu opravdu málo lidí.
     
    33
    Hosté nakonec zahrávali hned dva rohové kopy, ani jeden nebyl pro domácí branku ničím nezpečný. Navíc se tuším, že Vitinho dopustil útočného faulu.
     
    32
    Hosté to zkusili křídelní akcí, Žamaletdinov se k míči nedostal, i tak se CSKA dostane k rohu. Ten rozehraje aktivní Brazilec Vitinho.
     
    31
    Mužstvo z hlavního města ruské federace už opět okupuje útočnou zónu hřiště, střed hrací plochy je ale velmi dobře střežen.
     
    30
    Již se znovu hraje, domácí sportovně odevzdali míč soupeři. Kulatý nesmysl skončil až u Akinfejeva, který okamžitě rozehrál do strany.
     
    29
    Na hrací ploše je i lékařský personál, který zkoumá závažnost Komolovova poranění. Obě jedenáctky mezitím doplňují důležité tělní tekutiny.
     
    28
    Perm rozehrál nabízenou standardku nakrátko, následná krkolomná kombinace vyústila v hodně nepovedený pas. Akinfejev si již staví míč k výkopu.
     
    27
    Bodul byl podle výroku hlavního arbitra faulován, což se nelíbilo Wernbloomovi, který byl úplně jiného názoru.
     
    23
    Vitinho zahrával i další rohový kop svého celku, výsledkem je další odvrácený balón. Perm posléze odevzdal míč svému protivníkovi.
     
    22
    Na rohu pokutového území se za míčem hnal Žamaletdinov, který ihned přihrával prudce pod sebe. Přihrávka byla příliš prudká, Vitinho se navíc pohyboval v jiné oblasti.
     
    21
    Vitinho rozehrával standardní situaci z pravé strany, nadýchaný centr nalezl pouze hlavu protihráče. Perm může zformovat své řady.
     
    20
    Hra se hodně vyrovnala, balón mají na kopačkách stále hosté, nicméně žádné vážnější ohrožení soupeřovi svatyně se prozatím nekonalo.
     
    19
    CSKA je poslední vteřinky lehce nervózní. Dokumentuje to i přihrávka Dzagojeva, který míč nasměroval úplně mimo hrací plochu.
     
    18
    S míčem si před malým momentem zahrál také Akinfejev, který musel odkopem řešit ne příliš záviděníhodnou situaci.
     
    17
    Perm se začíná osmělovat. Akce tažená po pravé straně nakonec vedla až k šestnáctce, kde míč odkopl tuším, že Berezuckij.
     
    16
    Domácí pravý bek Miljkovič byl nešetrně loktem trefen do hlavy, čehož si všiml hlavní sudí a odpískal nedovolený zákrok Žamaletdinovi.
     
    15
    Vitinho skvěle několikrát naznačil střelu, čímž posadil na zadek dvojici protihráčů. Celou situaci nevyhodnotil vůbec dobře, neboť nestačil ani vystřelit.
     
    14
    První žlutou kartu obdržel domácí Gol, který po ztrátě míče musel zatáhnout za záchrannou brzdu.
     
    13
    Domácí se stále nemohou dostat ze značného sevření. CSKA je směrem dopředu jednoznačně aktivnějším celkem.
     
    12
    Ke střele z větší vzdálenosti se odhodlal Golovin, rána z jeho kopačky ale pouze proskákala kolem branky. Amkar má chvíli na odpočinek.
     
    11
    Až nyní to hosté zkusili dalekonosným pasem na Vitinha. Brazilský forvard se snažil, co to jen šlo, na razantní přihrávku ale nedokázal zareagovat.
     
    10
    Hosté se sice velmi lehce dostávají k blízkosti pokutového území, tam ale povětšinou jejich akce končí. Stejně jako teď, kdy si hráči CSKA vůbec neporozuměli.
     
    9
    Bělorukov si velmi zkušeně počínal s padajícím míčem, ke kterému nepustil napadajícího Žamaletdinova. Nigmatullin bude vykopávat.
     
    8
    Po chvilkové kombinaci přišla ztráta míče, posléze celou situaci řešil náramně čistým skluzem Wernbloom.
     
    7
    Favorit zápasu, tedy CSKA se opět s míčem dostal až na útočnou polovinu, kde rozmýšlí, kudy povede další útočnou akci.
     
    6
    Úvodní rohový kop nebyl vůbec nebezpečný, padající bochánek nezasáhl žádný z oranžově zbarvených fotbalistů.
     
    5
    Domácí šestnáctkou pouze prolétl střílený centr, balón následně doputoval až za brankovou čáru. Sudí viděl ještě teč, Moskva tak bude mít k dispozici roh.
     
    4
    Také CSKA zkusilo jeden z prvních ofenzivních výpadů, avšak neúspěšně. Míč je momentálně u tříčlenné defenzivní vazby hostů.
     
    3
    Zanev posílal k penaltovému puntíku centr, který jeden z jeho spoluhráčů pouze slabě líznul za sebe. Tam už se pohyboval připravený Ignaševič.
     
    2
    Utkání nám konečně začalo, úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Amkar Perm: Nigmatullin – Miljković, Conde, Bělorukov, Idowu, Zanev (C) – Rjazancev, Gol, Zajcev, Komolov – Bodul.
    Náhradníci: Chomič, Vambolt – Balanovič, Ezatolahi, Gaščenkov, Melnikov, Prokofjev, Salugin, Šavajev, Sivakow.

    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – V. Berezuckij, Ignaševič, A. Berezuckij – Mário Fernandes, Wernbloom, Dzagojev, Golovin, Nababkin – Žamaletdinov, Vitinho.
    Náhradníci: Pomazun – Čalov, Chosonov, Kučajev, G. Milanov, B. Natcho, Olanare, Ščennikov, Vasin..
     
    CSKA Moskva

    Na druhé straně velezkušený celek CSKA Moskva je po necelých deseti odehraných utkání taktéž hodně za očekáváním. Pravidelný účastník evropských pohárů je momentálně na šesté pozici, která nezaručuje žádný boje napříč pohárovou Evropou. Moskevský tým je kupodivu lepší na venkovní půdě, kde stále ještě nepocítil hořkost porážky.
     
    FK Amkar Perm

    Fotbalisté Amkaru Perm jsou v letošní sezóně hodně za očekáváním. Po osmi odehraných zápasech je výsledkem pozice na samostatném chvostu tabulky a to s pouhým pětibodovým ziskem. Horší je ještě pohled na počet vstřelených branek, který říká, že domácí celek dnešního utkání se ke dnešnímu dni prosadil ve dvou případech.
     
    Zdravím všechny fanynky a fanoušky ruské Premier Ligy. V dnešním zápase budeme sledovat utkání mezi FK Amkar Perm a CSKA Moskva.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

    David Suchý

    Branky: 52. Žamaletdinov (Dzagojev)

    Karty:   14. Gol (AMP), 45+1. Bělorukov (AMP), 56. Zanev (AMP), 85. Idowu (AMP) – 78. Wernbloom (CSK), 84. Kučajev (CSK)   90. Idowu (AMP)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 4:5. Rohy: 0:4. Ofsajdy: 2:6. Fauly: 14:14.
    FK Amkar Perm: Nigmatullin – Miljković, Conde, Bělorukov, Idowu, Zanev (C) – Rjazancev (55. Balanovič), Gol (62. Gaščenkov), Zajcev, Komolov (78. Šavajev) – Bodul.
    Náhradníci: Chomič, Vambolt – Balanovič, Ezatolahi, Gaščenkov, Melnikov, Prokofjev, Salugin, Šavajev, Sivakow.

    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – V. Berezuckij, Ignaševič, A. Berezuckij – Mário Fernandes, Wernbloom, Dzagojev (90+3. Chosonov), Golovin, Nababkin – Žamaletdinov (83. Kučajev), Vitinho (67. Čalov).
    Náhradníci: Pomazun – Čalov, Chosonov, Kučajev, G. Milanov, B. Natcho, Olanare, Ščennikov, Vasin.
    thejrc.org