Hamburg – RB Lipsko 0:2 (kon.)
konec
Hamburger SV
0:2 (0:0)
RB Lipsko
Pátek 08.09.2017, 20:30 • Imtech Arena, Hamburg • Německá Bundesliga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Německá Bundesliga pokračuje dalšími zápasy, my se společně zaměříme na souboj mezi Hamburger SV a RB Lipsko.
     
    Hamburger SV

    Hamburk je v posledních letech hodně za očekáváním, tento tradiční německý celek se v uplynulé sezóně umístil až na čtrnácté pozici. Start do letošního ročníku byl naopak hodně solidní, úvodní dvě střetnutí dopadly nejlépe, jak jen mohli, výsledkem je zisk šesti bodů. Postupně si na Hamburk nepřišel Augsburg, následně ani Kolín nad Rýnem.
     
    RB Lipsko

    Na druhé straně Lipsko prožilo snovou uplynulou sezónu, na jejímž konci byla nejenom druhá pozice, ale také skupinová fáze Ligy mistrů. Hostující celek dnešního utkání má na soupisce řadu zajímavých hráčů, příkladem může být Timo Werner či Naby Keita. Právě tato dvojice dotáhla svůj celek na jíž zmíněnou druhou příčku. Lipsko je na startu letošního ročníku v pozici, kdy jednou zvítězilo a jednou prohrálo.
     
    Úvodní sestavy:

    Hamburger SV: Mathenia – Diekmeier, Papadopoulos, G. Jung, van Drongelen – Ekdal, Walace – Hahn, Holtby, Kostić – Wood.
    Náhradníci: Pollersbeck – Janjicic, Jatta, Sakaj, Santos, Waldschmidt, Schipplock.

    RB Lipsko: Gulácsi – Bernardo, Orban, Upamecano, Halstenberg – Sabitzer, Keïta, Demme, Bruma – Augustin, Werner.
    Náhradníci: Mvogo – Kaiser, Y. Poulsen, Klostermann, Laimer, Ilsanker..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Utkání nám začalo, úvodní slovo si vzal Hamburk, který bude hrát zprava doleva.
     
    3
    Také fotbalisté Lipska se poprvé seznámili s kulatým nesmyslem, po teči jednoho z domácích bude Diekmeier vhazovat těsně před polovinou hřiště.
     
    4
    Van Drongelen si to namířil po pravém křídle až k brankové čáře, kde ho čistě odzbrojil Kostič. Lipsko bude zahrávat úvodní rohový kop.
     
    5
    Z rohu nepramenila žádná šance, akce ale ještě pokračovala. V pokutovém území se zjevil Orbán, který zakončoval z viditelného ofsajdu.
     
    6
    Sabitzer posílal do šestnáctky nadýchaný balón, který obrana odvrátila. Míč se ještě dostal ke Keitovi, který nártem pálil daleko vedle vzdálenější tyče.
     
    7
    Tak tohle už byla šance! Werner to udělal skvělým způsobem, když našel před brankou Augustina, jenž zakončoval z krkolomné pozice pouze do tyče.
    7. Augustin trefil tyč.
     
    8
    Lipsko začalo dnešní utkání opravdu hodně aktivně. Vidět je zejména kanonýr Werner, který je skvěle doplňován letní posilou Augustinem.
     
    9
    Domácí celek konečně uklidnil rozháranou hru a sám se pokusil ohrozit branku. Diekmeier ale neuspěl s průnikem kolem Brumy.
     
    10
    Od úvodních minut sledujeme velice ofenzivní fotbal, který střídá jedna akce za druhou. Momentálně je míč na kopačkách hráčů RB Lipska.
     
    11
    Dlouhý odkop z hlouby pole skončil až u Halstenbergera, který se s ničím nerozpakoval a balón nahrál raději zpět na Gulásciho.
     
    12
    Demmeho pokus o centr byl sražen ven z hrací plochy, Sabitzer se tak ujal dalšího rohu. Ten ale pouze proletěl šestnáctkou Hamburku.
     
    13
    Obrana domácích hoří! Keita adresoval náramný pas na Sabitzera, který ještě sklepl na lépe postaveného Wernera. Hostující forvard zakončoval pouze do vracejícího se Papadopoulose.
     
    14
    Hamburk má velký problém dostat se k souvislejšímu držení míče. Před malým momentem se zkoušel kolem autové čáry prodrat Wood, avšak neúspěšně.
     
    15
    Kostič si dělal na hranici šestnáctky prostor, nakonec zpětnou přihrávkou vybojoval také úvodní roh pro svoje barvy.
     
    16
    K rozehrávce se postavil bývalý hráč Tottenhamu Lewis Holtby. Míč doplachtil pouze na hlavu Wernera, který míč bez větších potíží odvrátil.
     
    17
    Teď už jsou u míče opět hráči ve tmavých dresech, konkrétněji se u balónu točí levá strana Lipska, v čele s talentovaným Brumou.
     
    18
    Bruma se skvěle prodral kolem dvojice protihráčů a následně přihrál Wernerovi. Ten převzal balón a poté vypálil pouze do Mathenii.
     
    19
    Hra se přelévá z jedné strany na druhou. Na tahu byli domácí, kteří si dokonce vynutili nedovolený zákrok poblíž rohovému praporku.
     
    20
    Mathenia si musel dát opravdu na čas, neboť k míči se řítil aktivní Werner. Domácí brankář stihl vykopnout včas a jeho tábor si tak mohl oddechnout.
     
    21
    Van Drongelen skvělým a navíc čistým způsobem obral Bernarda o balón, i tak se jeho spoluhráči budou muset bránit, neboť hosté budou vhazovat.
     
    22
    Werner byl dle hlavního sudího v souboji s Walacem příliš agresivní. Tento výrok se pochopitelně nelíbil talentovanému útočníkovi, který si neodpustil několik slov k rozhodčímu.
     
    23
    Wood se hezkým způsobem dostal přes Orbána, jenomže posléze byl poslán k zemi. Píšťalka zůstála němá, penalta se pískat nebude.
     
    24
    Luxusní protiútok Hamburku! Wood potáhl míč po pravé straně a následně přihrál osamocenému Kostičovi. Ten si mohl vybrat kam vystřelí, míč ale poslal mimo branku.
     
    25
    Dnešní utkání nabízí opravdu zajímavou podívanou. Doposud jsme viděli snad tři nebo čtyři obrovské šance, ani jedna nebyla zužitkována.
     
    26
    Bernardo docela nešetrně poslal k zemi Kostiče, což se nelíbilo kapitánovi Papadopoulosovi, který okamžitě šel k hlavnímu sudímu diskutovat.
     
    27
    V ochozech to pouze zahučelo. Na centr si totiž naskočil Walace, který hlavičku nasměroval kousek vedle tyče. Gulásci by byl naprosto bez šance.
     
    30
    Werner ještě stačil jemně píchnout do balónu, což vyšlo dokonale. K míči se totiž dostal Augustin, který už nedokázal kloudně zakončit.
     
    31
    Máme za sebou úvodní třicetiminutovku. Oba celky se střídají v neproměňování šancí, tu poslední a jednu z největších spálil před malou chvílí Kostič.
     
    32
    Aktivní je zejména pravá strana Lipska, naopak po levé straně to moc nejde. To před malou chvílí předvedl svým neúspěšným pokusem Halstenberg.
     
    33
    Hamburk se opět chystal na rychlý protiútok, Wood ale slibnou šanci pozastavil svým pomalým jednáním. Aut pro domácí mužstvo.
     
    34
    Augustin zapracoval velmi dobře tělem, čímž nepustil za svá záda Holtbyho. Pomezní přisoudil autové vhazování hráčům v bílo-červené kombinaci.
     
    35
    Kostič to udělal nejlépe, jak jen mohl, neboť vybojoval roh. Holtbyho rozehrávka nakrátko nakonec nebyla zrovna dobrým řešením.
     
    36
    Keita se dostal z těžké situaci, poté ale neadresoval přesnou přihrávku na Sabitzera. Ztrátu míče řešil nevybíravým zákrokem Demme.
     
    37
    Hra je v posledních okamžicích celkem nepřesná. Nejdříve Wood odevdzal balón soupeři, potlesk tribun si ale zasloužil Kostič, který předvedl náramně čistý skluz.
     
    38
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Filip Kostić, přichází Gian-Luca Waldschmidt.
     
    39
    Po faulu na Keitu zahrávalo Lipsko standardní situaci zhruba ze třiceti metrů. Rozehrávky se ujal Halstenberg, který míč nasměroval na Sabitzera. Jeho rána byla sražena ven ze hřiště.
     
    40
    Domácí celek tak má za sebou první a to vynucené střídání. Ze hřiště zmizel jeden z nejaktivnějších hráčů Filip Kostič.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci. Hrát se bude ještě něco málo přes pět minut, počítat se dá také s nastaveným časem.
     
    44
    Hahn se dostal k míči na pravé straně šestnáctky a stříleným centrem se pokoušel najít Wooda. Proti byl Gulásci se svým reflexivním zachycením míče.
     
    45+1
    To jsou věci. Hlavní sudí nejprve nařídil pokutový kop pro Lipsko, následně ale díky poradě s videorozhodčími penaltu odvolal. Zahrávat se tak bude pouze roh.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je za námi. Oba týmy odcházejí do kabin za bezbrankového stavu, avšak o šance není nouzi. Doposud jsme napočítali zhruba pět šancí, které byly pokaždé řešeny bídně.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Hlavní sudí znovu pískl do své píšťalky, rozehrávky se tentokráte chopili hosté, konkrétněji ze středového kruhu rozehrával Werner.
     
    48
    Dlouhý nakopávaný míč z kopačky Sabitzera byl hodně nepovedený, balón tak doskákal pouze do náruče Mathenii.
     
    49
    Ekdal roztáhl hru na pravou stranu na Diekmeira, který okamžitě cpal míč do šestnáctky. Centr byl sražen a Hamburk bude mít k dispozici roh.
     
    50
    Tak to byla velká bída. Domácí rozehráli roh nakrátko a nakonec se s míčem vrátili zpět na půlící čáru. Poté ale Halstenberg fauloval kousek před šestnáctkou.
     
    51
    K míči se postavil Waldschmidt, který pálil opravdu nepřesně. Domácí promarnili zajímavou šanci k otevření střeleckého účtu utkání.
     
    52
    Málo vídaný moment. Bruma chtěl vhodit míč zpět do hry, balón z jeho rukou spadl zpět na jeho hlavu a následně se dostal za autovou čáru.
     
    53
    Úvodní minuty jsou opět velmi vyrovnané. Po aktivním nástupu domácích fotbalistů se konečně i hosté začali osmělovat.
     
    54
    Holtby zachytil rozehrávku soupeře a ihned se pokusil vysunout Wooda. Australan v sestavě domácího celku byl v rychlostním souboji neúspěšný.
     
    55
    Hahn si přeci jenom pomohl v souboji s Brumou rukama a je pískáno ve prospěch Lipska. Standardka z levé strany zhruba pětatřicet metrů od branky.
     
    56
    Balón si postavil Halstenberg, jenž svůj nadýchaný centr poslal k penaltovému puntíku. Tam nejvýše vyskočil jeden z protihráčů.
     
    57
    Keita měl vskutku spoustu času a i prostoru na střelu. Hostující středopolař poslal svojí táhlou střelu pouze do nohy bránícího hráče.
     
    58
    Sabitzer chvíli čaroval s balónem, poté se rozhodl odcentrovat. Jeho záměr překazil dobře postavený Van Drongelen, který míč srazil.
     
    59
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Bernardo, přichází Lukas Klostermann.
     
    60
    Keita je prvním hráčem, který obdržel žlutý kartónek. V předešlé situaci si totiž hned dvakrát pomohl faulem.
     
    61
    Lipsko začíná mít územní převahu. Domácí jsou dobře tři minuty sevřeni na své polovině, nicméně kombinace soupeře zatím nevedou k ničemu nebezpečnému.
     
    62
    Máme za sebou hodinu hry. Na úvodní branku stále čekáme, ve druhém poločase jsme se navíc nedočkali ještě žádné větší příležitosti.
     
    63
    Veledůležitý zákrok Papadopoulose. Ze strany se totiž do šance hnal Werner, který byl velmi dobře zakřižován domácím zadákem.
     
    64
    Bruma to po dlouhé době zkusil přímo na bránu. Mladičký Portugalec zkoušel obstřelit branku, proti byl ale Mathenia.
     
    65
    Atraktivita utkání trochu upadla. Momentálně sledujeme spíše bojovný fotbal a souboje o jakýkoliv prostor na hřišti.
     
    67
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Hosté se dostávají do vedení! Lipsko rozehrálo bleskurychle standardní situaci, míč si vzal NABY KEITA, který nekompromisní ránou nedal Matheniovi žádnou šanci.
    67. Naby KEÏTA - 0:1
     
    68
    Utkání tak dostává úplně jiný náboj. Nyní jsou na řadě domácí fotbalisté, kteří mají na vyrovnávací trefu něco málo přes dvacet minut.
     
    69
    Faktem je, že Hamburk byl v posledních minutách hodně pasivní. Hráči v bílých dresech se zkrátka nemohou vymanit ze sevření soupeře.
     
    70
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Bruma, přichází Kevin Kampl.
     
    71
    Do konce utkání zbývá už jen necelých dvacet minut. Lipsko je stále usídleno na útočné polovině, domácí si nedokážou dát dvě, tři nahrávky po sobě.
     
    72
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Rick van Drongelen, přichází Gotoku Sakaj.
     
    73
    Sabitzer efektivně uvolnil střídajícího Kampla, který po krátkém driblinku servíroval balón na Wernera. Ten zakončoval ve skluzu vedle branky.
     
    74
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Albin Ekdal, přichází Sven Schipplock.
     
    75
    Na druhé straně se o něco podobného pokoušel Hahn. Výsledkem je sice hezký, nicméně centr přímo do náruče Gulásciho.
     
    75
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je neuvěřitelné! Domácí zahrávali rohový kop, po kterém následoval reflexivní Gulásciho zákrok. Následoval ale rychlý protiútok, při kterém se TIMO WERNER dostal do úniku od poloviny hřiště. Při svém putování se zbavil hned dvojice protihráčů a následně přesně zakončil.
    75. Timo WERNER - 0:2
     
    76
    Diekmeier ještě dokázal lehce hrábnout do míče a vybojovat roh. Následné gesto domácího obránce vyburcovalo ochozy stadionu v Hamburku.
     
    77
    Teď už to s domácími ambicemi na jakýkoliv bodový zisk vypadá opravdu bledě. Nejen, že Hamburk prohrává o dvě branky, do konce utkání zbývá málo času.
     
    78
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Jean-Kévin Augustin, přichází Yussuf Poulsen.
     
    79
    Mezitím Lipsko rozehrávalo další rohový kop, po kterém nebezpečně pálil Schipplock. Střela nakonec přeletěla horní konstrukci.
     
    80
    Ani herní projev domácího mužstva nenapovídá tomu, že by se měl dít nějaký fotbalový zázrak. Lipsko si zřejmě dvoubrankové vedení v poklidu pohlídá.
     
    81
    Ze hřiště úplně zmizel domácí útočník Wood, který byl zejména v prvním poločase hodně aktivní. V tom druhém je to ale jedna velká bída.
     
    82
    K zakončení se dostal také novic v řadách Lipska Kevin Kampl. Bývalý hráč Dortmundu střílel zpoza šestnáctky zhruba půl metru vedle branky.
     
    83
    Diekmeier vhodil míč až do šestnáctky, následně tentýž hráč fauloval Kampla. Hosté budou rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    84
    Pakliže utkání skončí vítězstvím Lipska, tak domácí celek nenaváže na dvě úvodní výhry. Naopak pakliže hosté zvítězí, budou mít stejně bodů, jako jejich dnešní soupeř.
     
    85
    Werner si všiml naběhnuvšího Kampla, kterému následně také přihrál balón. Následovala ale prudká přihrávka přímo k protihráči.
     
    86
    Sabitzer se po teči jednoho z domácích hráčů postavil k rohovému praporku. Celou rozehrávku rozehrál nakrátko ve spolupráci s Keitou.
     
    87
    Míč se přeci jenom vrátil na Sabitzera, který byl v obrovské šanci. Tváří v tvář Matheniovi pálil těsně nad branku.
     
    88
    Také na domácí straně se žlutí. Kartóněk obdržel Walace po faulu na Poulsena.
     
    89
    V prostřihu jsme si mohli všimnout, že Keita odklulhal ze hřiště přímo do útrob stadionu. Lipsko tak bude zápas dohrávat v početní nevýhodě.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Lipsko nakonec dokázalo vstřelit dvě branky a z dnešního nelehkého utkání bere všechny tři body. Nutno dodat, že hosté byli povětšinu zápasu aktivnějším celkem a po zásluze se radují z vítězství.
     
    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 5:9. Rohy: 4:14. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:9.
     
    To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (22:21:41)

    David Suchý

    Branky: 67. Keïta (Sabitzer), 75. Werner (Kampl)

    Karty:   88. Walace (HAM) – 60. Keïta (RBL)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 5:9. Rohy: 4:14. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:9.
    Hamburger SV: Mathenia – Diekmeier, Papadopoulos, G. Jung, van Drongelen (72. Sakaj) – Ekdal (74. Schipplock), Walace – Hahn, Holtby, Kostić (38. Waldschmidt) – Wood.
    Náhradníci: Pollersbeck – Janjicic, Jatta, Sakaj, Santos, Waldschmidt, Schipplock.

    RB Lipsko: Gulácsi – Bernardo (59. Klostermann), Orban, Upamecano, Halstenberg – Sabitzer, Keïta, Demme, Bruma (70. Kampl) – Augustin (78. Y. Poulsen), Werner.
    Náhradníci: Mvogo – Kaiser, Y. Poulsen, Klostermann, Laimer, Ilsanker, Kampl.
    thejrc.org