K. Vary – Kladno 6:1 (kon.) | Slavia – Mladá Boleslav 3:4 (po pr.) | Mountfield HK – Žďár n/S 8:2 (kon.)
Jihlava – Warriors Brno 11:2 (kon.) | Zlín – Vsetín 7:1 (kon.) | Č. Budějovice – Havlíčkův Brod 9:2 (kon.)
Salzburg – Olomouc 7:1 (kon.) | Vítkovice – Havířov 1:2 (po pr.) | Sparta – Letňany 7:1 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
7:1 (3:0, 2:0, 2:1)
HC Letci Letňany
Pátek 08.09.2017, 17:30Extraliga staršího dorostu • Skupina B
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a u dalších online přenosů se budu těšit, na počtenou! (19:46:45)
     
    Utkání dovršilo svého konce! Z toho duelu odchází jednoznačně spokojenější sparťané, kteří svého soka jednoznačně předčili a zvítězili poměrem 7:1. Ve třetí třetině se ještě dokázal prosadit František Gajdoš a dlouhán Patrik Prymula. Zatímco na letňanské straně se pouze trefil John Riley, a tak Letci z holešovického stánku odjíždějí bez bodového zisku. Sparťané si naopak připsali první výhru v nové sezoně.
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Sparta právě vstřelila branku!
    Letňany se však neradovaly dlouho. Do pásma najelo útočné duo Arnošt – PATRIK PRYMULA, přičemž druhý jmenovaný se postaral o sedmý zářez do hostující sítě. Opravdu hořká pilule pro Letce – 7:1! Asistence: Dominik Arnošt.
     
    58:40
    Letňany právě vstřelily branku!
    Nakonec se přeci jen hosté dočkali a připisují si první branku v tomto střetnutí. Necelou minutu a půl před koncem závěrečné periody se prosadil obránce JOHN RILEY, díky němuž Letňanští zaznamenali úvodní trefu – 6:1! Asistence: Jan Slavík, Michael Krutil.
     
    58:05
    Další velká šance pro Letňany alespoň zmírnit gólovou ztrátu. Za katr míří opět dosavadní poslední hříšník Alexandr Vorobjev (SPA), který pro změnu vyfasoval dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    52:58
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťanům to prostě dnes střílí, o tom nemůže být pochyb! V rovnovážném počtu hráčů na ledě se do puku opřel FRANTIŠEK GAJDOŠ a od jeho hole se kotouč zastavil až v sítí za gólmanem Hamalčíkem – 6:0! Asistence: Patrik Prymula, Dominik Arnošt.
     
    52:43
    Po dlouhé odmlce se tu opět hra čtyři na čtyři. Na trestnou lavici nyní usedá Alexandr Vorobjev (SPA), který je již sedmým vyloučeným sparťanem v tomto utkání.
     
    52:01
    Domácí budou mít navíc další přesilovou hru! Dvě minuty totiž dostal David Pelant (LET), a sparťané tak mají možnost vsítit další branku.
     
    46:07
    Sparťané svoji příležitost početní výhody nezužitkovali, hosté jsou kompletní. Čas se však pomalu, ale jistě krátí, což sparťanům vyhovuje.
     
    44:07
    Po krátké chvilce se opět vylučuje, tentokrát ale na letňanské straně. Dvě minuty za napadení si odsedí na trestné lavici hostující Jan Zedek (LET).
     
    43:08
    Ovšem ani tato přesilová hra není využita, Vitouch je na ledě a domácí mají na ledě opět všech pět hráčů.
     
    41:08
    Letňany mají další možnost na skórování, jelikož na trestné lavici si odpyká dvě minuty za držení David Vitouch (SPA).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Rovněž druhá třetina je minulostí. Sparťanský tým ještě zvýšil svůj brankový náskok, když nejprve rozjásal domácí tribuny Jan Smola a o chvilku později se do listiny střelců zapsal Miroslav Dani. Holešovický výběr má tak pohodlný pětigólový náskok, který se bude soupeři těžko dohánět, ale kdo ví. Za chvíli začne třetí třetina tohoto duelu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    37:33
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Arnošt – 2 min., držení hole).
     
    36:02
    Sparta právě vstřelila branku!
    A sparťané tuto letňanskou nedisciplinovanost okamžitě trestají! Štěpán Čech si připisuje druhou nahrávku v tomto zápasu, když naservíroval touš svému kolegovi MIROSLAVU DANIMU, který se nemýlil a přibouchl pátý hřebíček do rakve Letňanských – 5:0! Asistence: Štěpán Čech, Jakub Najman.
     
    35:05
    Letňanští hokejisté si už poněkud vybíjejí menší frustraci, jelikož Adam Štěpánek (LET) už sedí na trestné lavici za krosček.

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 8. Najman (Gajdoš, Prymula), 13. Arnošt (Čech), 14. Flídr (Dani, Gajdoš), 26. Smola (Najman, Arnošt), 37. Dani (Čech, Najman), 53. Gajdoš (Prymula, Arnošt), 60. Prymula (Arnošt) – 59. Riley (Slavík, Krutil)


    HC Sparta Praha: Mičán (Černý) – Bureš, J. Najman, Tůma, Vorobjev, Pika, Lis, Klapka, Gajdoš – M. Najman, Prymula, Kasanda, Dani, Flídr, Smola, Arnošt, Čech, Vitouch.
    HC Letci Letňany: Hamalčík (Zeithamel) – Štěpánek, Schönbauer, Zedek, Krutil, Pelant, Hlinka, Lytvynov, Riley – Nárovec, Kyclt, Valdhans, K. Pejchal, Soukup, Bespalchenko, Srbek, Slavík.

    Rozhodčí: Čáp – Svatopluk, Kettner
    thejrc.org