K. Vary – Kladno 6:1 (kon.) | Slavia – Mladá Boleslav 3:4 (po pr.) | Mountfield HK – Žďár n/S 8:2 (kon.)
Jihlava – Warriors Brno 11:2 (kon.) | Zlín – Vsetín 7:1 (kon.) | Č. Budějovice – Havlíčkův Brod 9:2 (kon.)
Salzburg – Olomouc 7:1 (kon.) | Vítkovice – Havířov 1:2 (po pr.) | Sparta – Letňany 7:1 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
7:1 (3:0, 2:0, 2:1)
HC Letci Letňany
Pátek 08.09.2017, 17:30Extraliga staršího dorostu • Skupina B
Partner:
     
    59:25
    Sparta právě vstřelila branku!
    Letňany se však neradovaly dlouho. Do pásma najelo útočné duo Arnošt – PATRIK PRYMULA, přičemž druhý jmenovaný se postaral o sedmý zářez do hostující sítě. Opravdu hořká pilule pro Letce – 7:1! Asistence: Dominik Arnošt.
     
    58:40
    Letňany právě vstřelily branku!
    Nakonec se přeci jen hosté dočkali a připisují si první branku v tomto střetnutí. Necelou minutu a půl před koncem závěrečné periody se prosadil obránce JOHN RILEY, díky němuž Letňanští zaznamenali úvodní trefu – 6:1! Asistence: Jan Slavík, Michael Krutil.
     
    58:05
    Další velká šance pro Letňany alespoň zmírnit gólovou ztrátu. Za katr míří opět dosavadní poslední hříšník Alexandr Vorobjev (SPA), který pro změnu vyfasoval dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    52:58
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťanům to prostě dnes střílí, o tom nemůže být pochyb! V rovnovážném počtu hráčů na ledě se do puku opřel FRANTIŠEK GAJDOŠ a od jeho hole se kotouč zastavil až v sítí za gólmanem Hamalčíkem – 6:0! Asistence: Patrik Prymula, Dominik Arnošt.
     
    52:43
    Po dlouhé odmlce se tu opět hra čtyři na čtyři. Na trestnou lavici nyní usedá Alexandr Vorobjev (SPA), který je již sedmým vyloučeným sparťanem v tomto utkání.
     
    52:01
    Domácí budou mít navíc další přesilovou hru! Dvě minuty totiž dostal David Pelant (LET), a sparťané tak mají možnost vsítit další branku.
     
    44:07
    Po krátké chvilce se opět vylučuje, tentokrát ale na letňanské straně. Dvě minuty za napadení si odsedí na trestné lavici hostující Jan Zedek (LET).
     
    41:08
    Letňany mají další možnost na skórování, jelikož na trestné lavici si odpyká dvě minuty za držení David Vitouch (SPA).
     
    37:33
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Arnošt – 2 min., držení hole).
     
    36:02
    Sparta právě vstřelila branku!
    A sparťané tuto letňanskou nedisciplinovanost okamžitě trestají! Štěpán Čech si připisuje druhou nahrávku v tomto zápasu, když naservíroval touš svému kolegovi MIROSLAVU DANIMU, který se nemýlil a přibouchl pátý hřebíček do rakve Letňanských – 5:0! Asistence: Štěpán Čech, Jakub Najman.
     
    35:05
    Letňanští hokejisté si už poněkud vybíjejí menší frustraci, jelikož Adam Štěpánek (LET) už sedí na trestné lavici za krosček.
     
    31:51
    Letňanští hokejisté budou mít k dispozici další početní výhodu, když David Vitouch (SPA) svého protihráče přidržel, čehož si sudí všiml a vykázal ho na dvě minuty ze hry.
     
    26:46
    Síly na ledě se vyrovnají, jelikož letňanský Martin Schönbauer (LET) inkasuje dvě minuty za faul kolenem.
     
    26:27
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Dani – 2 min., sekání).
     
    25:14
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané se nyní mohou pyšnit již luxusním čtyřbrankovým náskokem. Čtvrtý direkt do letňanské sítě přidal nováček ve sparťanské sestavě JAN SMOLA, pro kterého se jedná vůbec o první gól ve Spartě – 4:0! Asistence: Matouš Najman, Dominik Arnošt.
     
    17:31
    A pro sparťany toto může být komplikace. Rozhodčí totiž ohodnotili zákrok jednoho z domácích hráčů jako nedovolený, a tak Patrik Tůma (SPA) už sedí na lavici hanby, jelikož vyfasoval dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    16:10
    Také Letňanští si zkusí první početní převahu v tomto zápase. Na trestnou lavici usedá Jan Bureš (SPA), který se provinil podražením.
     
    13:43
    Sparta právě vstřelila branku!
    Za necelé dvě minuty se sparťanská střídačka může radovat podruhé! Po přesném pasu od Daniho zamířil do černého forvard MATĚJ FLÍDR – 3:0! Asistence: Miroslav Dani, František Gajdoš.
     
    12:17
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané svoji další početní výhodu sice nevyužili, nemusí je to však mrzet. O druhý domácí zářez do letňanské svatyně zasadil DOMINIK ARNOŠT, který náramně zužitkoval Čechovu přihrávku – 2:0! Asistence: Štěpán Čech.
     
    8:38
    Holešovický tým má opět šanci na zvýšení svého náskoku. Za katr totiž putuje Jaroslav Srbek (LET), který si tak odsedí dvě minuty za podražení.
     
    7:55
    Sparta právě vstřelila branku!
    Druhý prohřešek hostujícího celku je už však potrestán. Po přihrávkách Prymuly a obránce Gajdoše otevírá skóre MATOUŠ NAJMAN, který se jako první v této sezoně zapsal do střeleckých statistik – 1:0! Asistence: František Gajdoš, Patrik Prymula.
     
    7:38
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany (Hlinka – 2 min., hákování).
     
    2:45
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany (Lytvynov – 2 min., hákování).

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 8. Najman (Gajdoš, Prymula), 13. Arnošt (Čech), 14. Flídr (Dani, Gajdoš), 26. Smola (Najman, Arnošt), 37. Dani (Čech, Najman), 53. Gajdoš (Prymula, Arnošt), 60. Prymula (Arnošt) – 59. Riley (Slavík, Krutil)


    HC Sparta Praha: Mičán (Černý) – Bureš, J. Najman, Tůma, Vorobjev, Pika, Lis, Klapka, Gajdoš – M. Najman, Prymula, Kasanda, Dani, Flídr, Smola, Arnošt, Čech, Vitouch.
    HC Letci Letňany: Hamalčík (Zeithamel) – Štěpánek, Schönbauer, Zedek, Krutil, Pelant, Hlinka, Lytvynov, Riley – Nárovec, Kyclt, Valdhans, K. Pejchal, Soukup, Bespalchenko, Srbek, Slavík.

    Rozhodčí: Čáp – Svatopluk, Kettner
    thejrc.org