Frýdek-Místek – Žižkov 0:2 (kon.) | Opava – Pardubice 1:0 (kon.)
konec
Slezský FC Opava
1:0 (0:0)
FK Pardubice
Sobota 09.09.2017, 18:00 • Stadion v Městských sadech, Opava • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, pěkný zbytek dne. (19:57:18)
     
    Utkání je u konce! Domácí se nakonec radují z hubené, ale nesmírně cenné výhry 1:0, díky které se posouvají v tabulce na čtvrté místo před svého soupeře.

    Výhru domácímu SFC vystřelil po necelé hodině hry Tomáš Smola, který umístil hlavou do sítě Zavadilův centr. Už předtím měly Pardubice několik tutovek, ani jednu z nich ale v branku přetavit nedokázaly.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Do vápna se vydal i brankář hostů Knobloch, ale ani on nepomohl Pardubicím v ofenzívě. Fendrich po nepřesné ráně bude vykopávat.
     
    90
    Nastavují se dvě minuty nad rámec druhého poločasu!
     
    89
    Utkání pomalu ale jistě směřuje ke svému závěru, celek z východu Čech si stále nemůže vytvořit tlak směrem dopředu.
     
    87
    Mohlo být definitivně rozhodnuto! Na zadní tyč si v brejku naběhl Jurečka, který úplně sám před brankou hlavičkou, bohužel pro něj i celou Opavu ale jen do rukavic Knoblocha!
     
    86
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Joel Ngandu Kayamba, přichází Tomáš Jursa.
     
    85
    Rybička se po sérii šťastných odrazů na hranici vápna dostal ke střele, ale defenzivní blok soupeře propálit nedokázal.
     
    84
    Domácí míč odvrátili na přední tyči ledabyle jen k Řezníčkovi, ten ale nedokázal z voleje vůbec vypálit.
     
    83
    Pardubice se znovu vrhají do útoku a po dobré kombinaci na levé straně hrací plochy dokázaly vybojovat rozehrávku přímého kopu. Dost možná jedna z posledních šancí na ohrožení branky.
     
    82
    Fadra se dobře na pravé straně uvolnil k centru, Fendrich ale pozorně sledoval míč, aby jej mohl poté pohotově ukrýt ve svých rukavicích.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Dominik Simerský (SFC Opava).
     
    79
    Centr to nebyl vůbec špatný, ovšem míč jen proletěl vápnem a poté po faulu jednoho z borců v tmavém o něj Opava opět přijde.
     
    78
    Knobloch nyní lehce zaváhal, míč už nestihl před brankovou čarou, a Pavel Zavadil tak chystá rozehrávku dalšího rohového kopu.
     
    77
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Tomáš Smola, přichází David Puškáč.
     
    76
    Ani tentokrát se hosté z akce na levé straně nedočkali žádného ohrožení branky, navíc museli rychle zpět, aby uhasili brejk soupeře.
     
    75
    Čtvrt hodiny před vypršením řádné hrací doby se chtěl Kayamba na pravé straně uvolnit k centru, dlouhý míč byl ale nad jeho běžecké síly.
     
    74
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Pavel Černý, přichází Petr Rybička.
     
    73
    Tutovka na straně hostů! Sokol dostihl přetažený míč, povodil si soupeře a našel na hranici malého vápna naběhnutého Řezníčka, jehož ránu k tyči brankář Fendrich vyrazil na brankové čáře!
     
    72
    Kapitán Pardubic Jeřábek na pravé straně dobře odcentroval, pas však nikdo v červeném na zadní tyči nedostihl, a tak Opava tlak přestála.
     
    71
    Marko Radič je dalším karetním hříšníkem Opavy, za faul ve středovém kruhu.
     
    70
    Dvacet minut před koncem přidali domácí další gól, když Smola našel před prázdnou brankou Jurečku, ten se však k nevoli diváků nacházel v ofsajdu!
     
    69
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Dominik Fusek, přichází Pavel Sokol.
     
    68
    Opět šance domácích! Stříž krásně vysunul za obranu Jurečku, ten zakončoval bodlem na zadní tyč, tu ovšem o pár čísel minul!
     
    67
    Žlutou kartu dostává Tomáš Smola (SFC Opava).
     
    66
    Kuzmanovič odcentroval z pravé strany a Smola na míč nedosáhl, přičemž vletěl do Knoblocha, jenž ukryl balón ve svém náručí. Hra je přerušena.
     
    65
    Hra je nyní hodně kouskována, což vyhovuje hlavně domácím, kteří nechtějí pustit soupeř do většího tlaku.
     
    64
    Opava se musela mít nyní na pozoru, poté co soupeř zahrával přímý kop ze středu útočné poloviny. Nakonec pohotově zasáhl Simerský, který dokázal míč odvrátit z vápna pryč.
     
    63
    Podobně dopadl i Srb Kuzmanovič, ten byl pro změnu polapen v ofsajdovém postavení.
     
    62
    Smola si nyní řekl pohybem o přihrávku do běhu, Knobloch ale skvěle vyhodnotil situaci a pohotově vyběhl, přičemž míč ukryl v rukavicích.
     
    61
    Tentokrát už se fanoušci žádné další šanci nedočkali, míč skončil u Knoblocha, který velmi rychle rozehrává.
     
    60
    A další rohový kop pro celek ze Slezska.
     
    58
    Opava právě vstřelila branku!
    Domácí jdou do vedení! Po nepovedené akci Kayamby zahrávali rohový kop. K tomu se postavil zkušený Pavel Zavadil, který posadil milimetrový centr na hlavu TOMÁŠE SMOLY a ten tvrdou hlavičkou poslal balón neomylně k levé tyči branky hostů – 1:0!
     
    57
    Šance i na straně Opavy! Kuzmanovič uličkou uvolnil Simerského, ten se protáhl přes Knoblocha, ale jeho ránu odkopl na brankové čáře Piroch!
     
    56
    Hosté nyní obranu domácích neskutečně zlobí, už to dávno mohlo být o dvě trefy, místo toho se však pokračuje stále za nerozhodného stavu.
     
    55
    Další ohromná šance Pardubic! Černý zůstal zcela sám za obranou, vyčkal si na svou šanci, položil si Fendricha, ale poté trefil jen skluzujícího Žídka, který se skvěle vrátil.
     
    53
    Toho se nedočkají ani fanoušci na druhé straně, když Řezníček byl při svém náběhu zachycen v ofsajdu.
     
    53
    Sám Jurečka poté ještě nebezpečně centroval, ale ani z této situace se Slezský fotbalový ohrožení branky nedočkal.
     
    52
    Jurečka se poté na druhé straně protáhl ke střele, v tísni vypálil bodlem, ale pozorný Knobloch dokázal jeho ránu zvláštním způsobem pohotově vyrazit.
     
    51
    Tutovka Pardubic! Ladra se parádně uvolnil na středu a vyslal na branku osamoceného Fuska, ten ale tváří v tvář Fendrichovi neuspěl!
     
    50
    Smola našel Zavadila na hranici vápna, ten se však neodhodlal ani ke střele, ani k přihrávce. Chvíli nato centroval Kayamba, ale jeho pas odvrátil Přibyl.
     
    49
    Opavský celek se snaží pokračovat v aktivním pojetí hry, je znovu u míče, ale presink soupeře mu dělá značný problém přejít dopředu.
     
    48
    A byla z toho dobrá šance! Zavadilův centr našel přesně hlavu Simerského, ten však z blízkosti branku netrefil!
     
    47
    Domácí v úvodu druhé půle zahrávali přímý kop. K tomu se postavil opět Zavadil, jeho dlouhý centr na zadní tyč byl ale odvrácen na roh.
     
    46
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Matěj Helebrand, přichází Václav Jurečka.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je za námi a zatím jsme se branky nedočkali. Oba celky měly své šance, ovšem ty zůstaly nevyužity. Úvod patřil domácím, pak však růžky se svými možnostmi vystrčili také hosté. V samém závěru půle mohl skóre duelu otevřít Smola, ale branku netrefil.

    Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas. Buďte u něj s námi.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:03.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    A v první minutě přišla velká šance Opavy! Centr Stříže našel na bližší tyči nabíhajícího Smolu, ale ten z první z blízkosti branku přestřelil!
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45
    Rohový kop Zavadila vracel do ohně na zadní tyči Simerský, nikdo v tmavém ale zakončit ani v této pozici nedosáhl.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Jiří Piroch (FK Pardubice).
     
    44
    Aktivní Kayamba se snažil uniknout po pravé straně, jeden z obránců Pardubic mu na poslední chvíli míč ukopl z pod nohou a odehrál jej na roh.
     
    43
    Nakonec se jednalo o Jiřího Pirocha, který se zvedl velmi rychle na nohy, ale i tak na pokyn rozhodčího Příhody musí opustit na malý moment hrací plochu.
     
    42
    Na zemi ve vlastním vápně zůstává ležet jeden z pardubických fotbalistů, na místě je již i zdravotník, ale vypadá to, že jeho pomoci nebude třeba.
     
    41
    Ladra na druhé straně našel rychle Fuska, ten si vylámal se svou střelu zuby na obraně domácích. Z voleje chvíli poté pálil jeden z jeho spoluhráčů a ten dokonce trefil uhýbajícího Černého.
     
    40
    Sám Zavadil poté centroval do vápna, konkrétně na zadní tyč, leč našel jen hlavu Fouska. Po jeho odhlavičkování pálil z voleje pohotově Helebrand, avšak vysoko nad.
     
    39
    Zavadil se šikovně protáhl po levé lajně, kde jeho rozlet musel zastavit Přibyl a za svůj faul obdržel žlutou kartu.
     
    38
    Po faulu na Smolu dostali domácí výhodu, míč se přes Stríže a Zavadila dostal na pravou stranu, ale tam nikdo z Opavských odcentrovat nedokázal.
     
    37
    Následná akce SFC přinesl centr Žídka, který dobře zasekl míč a hledal Smolu. Ten ale k tomu, aby dostihl balón, měl hodně daleko.
     
    36
    Z něj nakonec přišel kolem zdi polocentr polostřela, ale obrana Opavy byla připravena a prudký pokus dokázala odvrátit.
     
    36
    Pozornost fanoušků nyní směřuje opět na druhou stranu hřiště, hosté po dalším faulu vybojovali opět přímý kop.
     
    35
    Hra pokračovala a opět to byl Kayamba, jenž se tentokrát na levé okraji vápna zbavil Fouska, nevýrazná střela ale nenadělala Knoblochovi sebemenší starosti.
     
    33
    Kayamba nyní dobře na středu útočné poloviny odzbrojil soupeře od míče, sám se poté vydal vpřed a po kontaktu na hranici vápna upadl k zemi, rozhodčí však zůstal ledově klidný a nechal ve hře pokračovat.
     
    32
    Několik nepřesností nyní zastavilo kombinaci obou celků ve středu hřiště, u míč už je opět SFC, který míří směrem vpřed.
     
    31
    Je za námi půlhodina hry, zatím sledujeme poměrně vyrovnané utkání a hra se po úvodní herní převaze domácích již vyrovnala.
     
    30
    Na druhé straně se po pěkném centru zprava prodral do zakončení Kuzmanovič, z první prudce vypálil, leč jen do náručí připraveného Knoblocha.
     
    29
    Tutovka hostů! Po chybě Zavadila u brankové čáry jeden z hostů odcentroval na zadní tyč, kde byl úplně volný Adam Fousek, z první však branku trestuhodně přestřelil!
     
    28
    K tomu se postavil Pavel Zavadil, míč směřoval na přední tyč, ale nikdo v tmavě modrém se k zakončení nedostal. Pardubice natřikrát dokázaly balón odvrátit.
     
    27
    Jan Schaffartzik na pravé straně skvěle zpracoval těžký míč do běhu, ale odcentrovat už nedokázal. Za vděk tak musí vzít jen rohový kop.
     
    26
    Mírné zdravotní potíže nyní trápí hostujícího Surzyna, ten se ale po chvíli staví opět na nohy a ve hře by měl v pohodě pokračovat.
     
    25
    Na přední tyči se dostal k hlavičce v těžké pozici Piroch, ale míč poslal jen na horní síť branky Opavy. Rozehrávky se ujme opět Fendrich.
     
    24
    Černý si narazil s Ladrou, ten poslal míč přes celou šíři útočné poloviny jednomu ze spoluhráčů, jehož rána byla sražena na rohový kop.
     
    23
    Na druhé straně Stříž parádně ze vzduchu sklepl míč pro Smolu, ten se přes tři soupeře otočil, Knobloch musel z branky, ale domácí útočník se nakonec pod tlakem ke střele nedostal.
     
    22
    Pardubice se po startu utkání stále více a více osmělují. Další průnik šel přes levou stranu, Surzyn si řekl o přihrávku, ale sám na ni nakonec nedosáhl.
     
    20
    S ním naložili ale hostující fotbalisté prachmizerně, míč skončil daleko od branky soupeře a Fendrich bude moci v poklidu vykopávat.
     
    19
    Na pozoru ale bude muset být defenzíva Opavy i nyní, po faulu na levé straně nařídil sudí Příhoda přímý kop pro celek v červeném.
     
    18
    Ani rohový kop další šanci Pardubic nepřinesl, domácí obrana centrovaný míč pozorně odvrátila.
     
    17
    Chvíli nato dostal pěknou přihrávku do ulice Černý, z první se pokusil ohrozit branku, pokus však na svatyni soupeře neprošel, neboť byl sražen na rohový kop.
     
    16
    Dalším sympatickým průnikem se prezentoval Ladra, ten chtěl odcentrovat z levé strany, ale míč mu v klíčovou chvíli utekl od kopačky.
     
    15
    Po srážce ve středu hřiště byla hra na chvíli přerušena, opět se však pokračuje a u balónu je východočeský celek.
     
    14
    Na světě je i první karetní trest, po faulu ve středu hřiště inkasoval žlutou kartu hostující Ladra.
     
    13
    Ojedinělá akce Pardubic skončila nadějnou šancí. Dominik Fusek zůstal zapomenutý za obranou a nakonec zkusil ještě kličku. Fendrichovi dost pomohl vracející se Žídek, který hostujícímu fotbalistovi v poslední chvíli ukopl míč.
     
    12
    Opava zahrávala z pravé strany přímý kop, obrana soupeře jej prodloužila na zadní tyč, tam však byl již opět připravený Knobloch, který sebral míč do svých rukavic.
     
    11
    Sám Kuzmanovič si poté řekl o přihrávku Kayambovi, ten mu adresoval zajímavý míč za obránce, ale srbský fotbalista na něj nakonec nedosáhl.
     
    10
    Kuzmanovič na levé straně uvolnil Michala Stříže, ten z jedničky dával míč pod sebe do vápna, našel však jen připravené stoperské duo soupeře.
     
    9
    Po dlouhém nákopu Knoblocha se vydal hluboko z branky také gólman Knobloch. Lehce zariskoval, ale nakonec před dobíhajícím Kuzmanovičem jej odehrál do autu.
     
    8
    Úvodní minuty zatím patří jasně Opavě, ta je aktivně usazena na míči, ale obrana Pardubic odpovídá více než dobrým pohybem na obranné polovině.
     
    7
    Stříž přes Zavadila dostal balón na Simerského, který chtěl okamžitě vyslat do brejku Smolu, ale ten byl ustrážen, a tak to domácí budou muset zkusit znovu z obranné poloviny.
     
    6
    Žídek chtěl narýsovat rychlou kolmici do běhu Kuzmanovičovi, ten na jeho pobídku nedosáhl, a tak bude moci vykopávat brankář Knobloch od své svatyně.
     
    5
    Jenže ani Pardubičtí se svou kombinací na levé straně příliš neprorazili, Radek Příhoda jim navíc odpískal faul, a tak je u míč opět Slezský fotbalový.
     
    4
    Domácí nyní při další akci po útočném faulu o míč přišli sami, po delší době se dopředu žene opět celek z východu Čech.
     
    3
    Zavadil se Střížem poté kombinovali na levé straně, z jejich práce těžil Kuzmanovič, který pravačkou zatočil míč na zadní tyč, ale nikdo v tmavém na jeho pobídku nedosáhl.
     
    2
    Po nepřehledné situaci na obranné polovině vyvezl míč Kayamba, přes Schaffartzika se dostal míč k Zavadilovi, jenž se dostal k dalekonosné ráně, ale jeho pokus byl nakonec zablokován.
     
    1
    Domácí fotbalisté uvedli míč do hry, ale ve středu o něj přišli. Dopředu po pravé straně postupoval Fusek, ale obrana SFC jej dopředu nepustila.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky jsou již na hrací ploše. Domácí dnes nastupují v typických tmavě modrých dresech, hosté se oděli do červeného.
     
    Úvodní sestavy:

    SFC Opava: Fendrich – Simerský, Žídek (C), Radić, Stříž – Zavadil, Schaffartzik, Helebrand – Kayamba, Kuzmanović, Smola.
    Náhradníci: Šrom – T. Čelůstka, Jurečka, Puškáč, Jursa, Zapalač.

    FK Pardubice: Knobloch – Piroch, Šejvl, Surzyn, Přibyl – Jeřábek (C) – Fusek, Řezníček, Ladra (C), Fousek – P. Černý.
    Náhradníci: Hrnčíř – Kopřiva, Rybička, Sokol, Látal, Prosek.

    Rozhodčí: Příhoda – Pochylý, Pfeifer.
     
    Zápas bude z pozice hlavního sudího řídit Radek Příhoda. Na čarách mu budou asistovat kolegové Pochylý s Pfeiferem.
     
    Pikantní bude duel pro domácího záložníka Joela Kayambu. Ten v posledním vzájemném střetnutí oblékal právě dres Pardubic a Opavě dal dokonce gól. Nyní už však šikovný fotbalista z Demokratické republiky Kongo, kterého si pro jeho um opavští fanoušci v mžiku oka zamilovali, obléká žlutomodrý dres loňského finalisty MOL Cupu.
     
    Pokud mají opavští fotbalisté z někoho na domácí půdě respekt, pak jsou to Pardubice. Proti Východočechům se jim totiž vůbec nedaří. Na jaře s nimi prohráli "jen" 1:2, očekávané tři body pak dost možná chyběly v závěrečné postupové matematice, když Slezané skončili až na třetím místě a jen o chloupek jim utekl posun mezi českou elitu. Před rokem na jaře pak Opava svého soupeře porazila hubeným rozdílem 1:0, další dva předchozí domácí zápasy ale prohrála na plné čáře hrozivými výsledky 0:5 a 1:5!
     
    Překvapivě lépe jsou na tom o bod po šesti odehraných zápasech čtvrté Pardubice, které v současnosti tahají šňůru tří vyhraných utkání v řadě. To Opava před reprezentační pauzou padla ve Znojmě, na venkovním stadionu přitom Skuhravého svěřenci prohráli poprvé od loňského listopadu. V pořadí Fortuna národní ligy patří Slezskému FC pátá pozice.
     
    Hezký den. Fotbalisté Opavy dnes na svém stadionu přivítají v rámci 7. kola Fortuna národní ligy "neoblíbeného" protivníka z Pardubic. Půjde o střetnutí dvou tabulkových sousedů.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Daniel Kinc

    Branky: 58. Smola

    Karty:   67. Smola (OPA), 71. Radić (OPA), 80. Simerský (OPA) – 14. Ladra (PCE), 39. Přibyl (PCE), 44. Piroch (PCE)


    Slezský FC Opava: Fendrich – Simerský, Žídek (C), Radić, Stříž – Zavadil, Schaffartzik, Helebrand (46. Jurečka) – Kayamba (86. Jursa), Kuzmanović, Smola (77. Puškáč).
    Náhradníci: Šrom – T. Čelůstka, Jurečka, Puškáč, Jursa, Zapalač.

    FK Pardubice: Knobloch – Piroch, Šejvl, Surzyn, Přibyl – Jeřábek (C) – Fusek (69. Sokol), Řezníček, Ladra (C), Fousek – P. Černý (74. Rybička).
    Náhradníci: Hrnčíř – Kopřiva, Rybička, Sokol, Látal, Prosek.

    Rozhodčí: Příhoda – Pochylý, Pfeifer
    thejrc.org