Mouscron – Club Brugge 2:1 (kon.) | Antverpy – Sint-Truiden 1:1 (kon.) | Waasland-Beveren – Eupen 5:1 (kon.)
Waregem – Kortrijk 2:2 (kon.)
konec
Royal Excel Mouscron
2:1 (2:1)
Club Brugge KV
Sobota 09.09.2017, 18:00 • Stade Le Canonnier, Mouscron • Belgická liga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    Stefano Denswil zatáhl na levé straně obranné poloviny svého týmu za ruční brzdu, když zezadu chytl protihráče jako medvěd kolem pasu, a za taktický faul viděl žlutou kartu.
     
    90+1
    Nad rámec utkání bylo nastaveno 5 minut!
     
    85
    Střídání v týmu Royal Excel Mouscron: ze hřiště odchází Selim Amallah, přichází Frank Boya.
     
    85
    Střídání v týmu Club Bruggy KV: ze hřiště odchází Saulo Decarli, přichází Lior Refaelov.
     
    84
    Mouscron přečkal obléhání své brány a obrovský závar v šestnáctce, po kterém podnikl rychlý protiútok. Abdoulay Diaby byl ale připravený zatáhnout za ruční, respektive nožní brzdu, a dostal žlutou.
     
    82
    Jeden z fotbalistů Clubu Bruggy se na levé straně šestnáctky vymanil z obležení dvou protihráčů a z úhlu napřáhl k prudké střele, která rozvlnila boční síť vedle předního levého horního rohu brány! Hosté se vehementně snaží.
     
    73
    Střídání v týmu Royal Excel Mouscron: ze hřiště odchází Fabrice Olinga, přichází Joyce Lomalisa.
     
    71
    Na Stade Le Canonnier mohlo být znovu vyrovnáno! Jeden z fotbalistů Clubu Bruggy předvedl na levé straně šestnáctky krásný sprint a z ostrého úhlu poslal do šestnáctky parádní zpětný centr, po kterém na vzdálenější pravé tyči hlavičkoval těsně mimo Abdoulay Diaby!
     
    70
    Střídání v týmu Club Bruggy KV: ze hřiště odchází Marvelous Nakamba, přichází Jordy Clasie.
     
    65
    A šance na opačné straně! Jeden z hráčů Clubu Bruggy se dostal v blízkosti šestnáctky k přízemní střele pravačkou, jenže zamířil pouze doprostřed brány. Logan Bailly předvedl snadný zákrok.
     
    63
    Mouscron vyrazil po pravém křídle do rychlého protiútoku a po krásné přímočaré kombinaci pálil z pravé strany pokutového území Dimitri Mohamed, jehož pokus mířil do bližšího horního rohu brány, Ethan Horvath byl ale připravený a po volejbalovém zákroku míč zkrotil!
     
    62
    Střídání v týmu Club Bruggy KV: ze hřiště odchází Dion Cools, přichází Thibault Vlietinck.
     
    61
    Selim Amallah ztratil na pravém křídle kontrolu nad míčem a u postranní čáry navíc ve snaze získat ho zpět nepříjemně došlápl nohu Stefana Denswila, střelce jediného gólu hostí, a viděl žlutou kartu.
     
    60
    Střídání v týmu Royal Excel Mouscron: ze hřiště odchází Taiwo Awoniyi, přichází Aristote Nkaka.
     
    55
    Fotbalisté Mouscronu si na hranici šestnáctky tak dlouho přihrávali, až se dostali na její pravé straně k prudké tečované střele, kterou se na vzdálenější levé tyči z bezprostřední blízkosti snažil nataženou nohou usměrnit do sítě v obrovské šanci jeden z domácích hráčů, míč se ovšem od jeho kopačky odrazil vysoko nad a mimo!
     
    52
    Mërgim Vojvoda držel kolem pasu Wesleyho tak dlouho, až to rozhodčí postřehl a odpískal mu faul, který odměnil žlutou kartou.
     
    51
    Dion Cools si naběhl na pravé straně na odražený míč a na rohu hranice pokutového území napřáhl bez přípravy k povedené přízemní střele, která mířila k bližší přední tyči, Logan Bailly u ní byl ale včas a skvělým zákrokem míč vytáhl na rohový kop!
    40. Jonathan BOLINGI - 2:1
     
    40
    Mouscron právě vstřelil branku! Ethan Horvath špatně načasoval výběh z brány proti centru domácího týmu z levé strany hřiště a vyskakující JONATHAN BOLINGI ho parádně přehlavičkoval, když míč vymetl přesně pravý horní roh brány! Druhý gól pro domácího střelce, který vrací Mouscronu krátce před přestávkou vedení.
    25. Stefano DENSWIL - 1:1
     
    25
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Club Bruggy rozehrál na pravé straně hřiště rohový kop nakrátko a po krásné patičce předvedl parádní centr Ruud Vormer, jehož obloučku na vzdálenější levé tyči využil ještě krásnější pohotovou rybičkou STEFANO DENSWIL a hlavou vyrovnal na 1:1!
     
    22
    Ruud Vormer mohl odpovědět na vedoucí gól Jonathana Bolingi, jenže z volného přímého kopu pálil pravačkou nad bránu a minul tak bližší levý horní roh brány. Ne ovšem o moc.
    18. Jonathan BOLINGI - 1:0
     
    18
    Mouscron právě vstřelil branku! Ethan Horvath sice vystihl směr střely, jenže JONATHAN BOLINGI ze značky pokutového kopu těsně nad zemí napálil míč přesně k pravé tyči – je to 1:0!
     
    17
    Anthony Limbombe v hlavičkovém souboji po centru ze strany na vzdálenější pravé tyči přistrčil jednoho z protihráčů a Mouscron bude kopat penaltu!
     
    9
    Wesley se ocitl uprostřed šestnáctky po krásném centru spoluhráče z levé strany hřiště ve slibné šanci, jenže hlavou poslal míč pouze doprostřed brány a náruče Logana Baillyho.

    Tomáš Reiner

    Branky: 18. Bolingi (pen.), 40. Bolingi – 25. Denswil

    Karty:   52. Vojvoda (MOP), 61. Amallah (MOP) – 84. Diaby (BGY), 90+2. Denswil (BGY)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 1:6. Rohy: 2:10.
    Royal Excel Mouscron: Bailly – Vojvoda, Mézague, Diédhiou, Huyghebaert (C) – Amallah (85. Boya), Govea, Mohamed, Olinga (73. Lomalisa) – Awoniyi (60. Nkaka), Bolingi.
    Náhradníci: Butez – Godeau, Mbombo Lokwa, Nkaka, Palić, Lomalisa, Boya.

    Club Brugge KV: Horvath – Mechele, Decarli (85. Refaelov), Denswil – D. Cools (62. Vlietinck), Vormer (C), Nakamba (70. Clasie), Limbombe – Wesley, Vanaken, Diaby.
    Náhradníci: Teunckens – De Bock, Palacios, Refaelov, Simons, Vlietinck, Clasie.

    Rozhodčí: Alexandre Boucaut. Asistenti: L. Conotte, T. Vanpoucke. Čtvrtý rozhodčí: W. Smet
    thejrc.org