Mouscron – Club Brugge 2:1 (kon.) | Antverpy – Sint-Truiden 1:1 (kon.) | Waasland-Beveren – Eupen 5:1 (kon.)
Waregem – Kortrijk 2:2 (kon.)
konec
Waasland-Beveren
5:1 (3:0)
KAS Eupen
Sobota 09.09.2017, 20:00 • Freethiel Stadion, Beveren • Belgická liga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Sobotní program Jupiler League nabídne kromě souboje dvou týmů z čela tabulky také souboj dvou týmů, které se nachází na jejím opačném konci. Waasland-Beveren se po dvou remízách a výhře bude proti Eupenu, který během úvodních pěti kol vyhrál pouze jednou a hned čtyřikrát prohrál, snažit ukončit sérii dvou porážek v řadě. Podaří se domácím vyhrát?
     
    Úvodní sestavy:

    Waasland-Beveren: Roef – Demir, Moren, Boljević, Seck (C) – Angban, Jans, Opoku Ampomah – Morioka, Camacho, Kiese Thelin.
    Náhradníci: Goblet – Buatu Mananga, J. Cools, Myny, Schryvers, Dierckx, Mmaee.

    KAS Eupen: Van Crombrugge – Lotiès, Diagné, Lazare Amani, Leye – García (C), Afif, Schouterden – Blondelle, Tirpan, Ocansey.
    Náhradníci: Niasse Mbaye – Castro-Montes, Gnaka, Odeni, Mouchamps, Verdier, Wagué.

    Rozhodčí: Jonathan Lardot. Asistenti: F. Godelaine, Q. Blaise. Čtvrtý rozhodčí: K. Vermeiren.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    3
    Eupen se po nepřesném centru Waaslandu-Beveronu pokoušel rozvinout rychlý útok, jenže ve středu hřiště hosté předvedl špatnou přihrávku a Erdin Demir mohl před střídačkami vhazovat.
     
    6
    Domácí fotbalisté předvedli na pravé straně hřiště rychlý výpad, po kterém přišel krásný centr a hlavička. Zakončení ovšem připomínalo vysokou svíci a navíc vůbec nezamířilo na bránu.
     
    7
    Ibrahima Seck si zpracoval míč na prsa po špatném odkopu hostů a vyrazil rychle směrem vpřed, ještě než se ale stačil dostat do tempa, o míč rychle přišel. Zatím je to nahoru, dolů.
     
    11
    Utkání nabízí v úvodu fotbal z jedné strany na druhou, zatím ovšem bez šance na jedné nebo druhé straně.
     
    13
    Eupen se po levé straně pěkně prokombinoval až do pokutového území, zpětný centr před bránu z ostrého úhlu ale žádné nebezpečí nepřinesl. Davy Roef míč stáhl ze vzduchu mezi rukavice.
     
    14
    Nana Opoku Ampomah předvedl krásnou individuální akci, když se v blízkosti šestnáctky krásně protáhl mezi dvěma protihráči do středu hřiště. Poté přišla kolmá přihrávka, která už tak skvělá nebyla.
     
    16
    Aleksandar Boljević se na pravé straně šestnáctky krásně prodral kolem protihráče a poté měl, co dělat, aby míč zastavil na hrací ploše, nakonec se mu to ale podařilo a před bránu posílal zpětný centr, který se od hrudi jednoho z hostujících obránců zpět do hry. Eupen poté zbytečně zazmatkoval a odvrátil míč na rohový kop.
     
    18
    Waasland právě vstřelil branku!
    Laurent Jans poslal do šestnáctky z pravé strany hřiště nádherný centr a na vzdálenější levé tyči vrátil míč hlavou před bránu Nana Opoku Ampomah, čehož nádhernými bočními nůžkami zády k bráně využil IBRAHIMA SECK, jehož střela se od levé tyče odrazila do sítě!
    18. Ibrahima SECK - 1:0
     
    19
    Waasland právě vstřelil branku!
    Akce jako přes kopírák. Do šestnáctky Eupenu přilétl z pravé strany další krásný centr, který opět vrátil před bránu na vzdálenější levé tyči hlavou Nana Opoku Ampomah, a ze druhé vlny nabíhající RJŌTA MORIOKA poté přízemní střelou propálil vybíhajícího brankáře Hendrika Van Crombruggeho! Waasland- Beveren vstřelil dva slepené góly a vede rychle o dva góly 2:0!
    19. Rjōta MORIOKA - 2:0
     
    21
    A další šance Waaslandu-Beverenu, jehož hráči se dostali na pravé straně v blízkosti šestnáctky k další střele, pokus domácích fotbalistů byl ale tentokrát zablokován.
     
    25
    Laurent Jans si na pravé straně šestnáctky naběhl na míč po krásné patičce svého spoluhráče a bez přípravy pálil do vzdálenějšího levého horního rohu brány, kterou z úhlu jen těsně přestřelil! To byla hodně slibná šance.
    25. Laurent Jans pálil ve velké příležitosti těsně nad bránu!
     
    28
    Jordan Lotiès si nyní vůbec nebral servítky, když ve středovém kruhu nejprve v plné rychlosti tvrdě narazil do Rjōty Morioky, který náraz do zad ustál, následný ostrý skluz už ale nikoliv. Jasná žlutá karta.
     
    29
    Jeden z hráčů Waaslandu-Beverenu chtěl z levé strany hřiště zřejmě centrovat, nakonec z toho ale byla velmi nebezpečná technická střela, která těsně minula vzdálenější pravý horní roh brány!
    29. Centr nebo střela? Každopádně to zavánělo třetím gólem!
     
    31
    Ze zápasu uplynulo úvodních třicet minut, po kterých Waasland-Beveren vede nad Eupenem 2:0.
     
    32
    Hodně se nyní divím, že se jeden z hráčů Waaslandu-Beverenu nezačal rozčilovat! Místo toho, aby běžel sám na bránu, mu byl po krásné kolmé přihrávce odpískán ofsajd, o který se ale vůbec nejednalo.
     
    34
    Waasland-Beveren drží míč na svých kopačkách mnohem častěji, konkrétně v 61% času, zatímco hosté v 39%.
     
    37
    Střídání v týmu KAS Eupen: ze hřiště odchází Eric Ocansey, přichází Nicolas Verdier.
     
    37
    Akram Afif si počínal u vlastního rohového praporku jako školák a Laurent Jans ho zezadu pěkně dohrál tělem, načež přišla ztráta stability a poté dobrý centr, jenž škoda, že na vzdálenější levé tyči nikdo nebyl.
     
    39
    Jordan Lotiès hlavičkoval uprostřed šestnáctky po rozehrání standardní situace vedle levé tyče, ale i kdyby se mu brankáře Davyho Roefa podařilo překonat, gól by neplatil kvůli ofsajdu.
     
    40
    Aleksandar Boljević si dobře navedl míč ve středu hřiště na levačku a zpoza šestnáctky napřáhl k přízemní střele, která nabrala opačnou faleš a minula levou tyč.
     
    41
    Další ofsajd Eupenu, ve kterém se jeden z hostujících útočníků ocitl na pravé straně pokutového území.
     
    43
    Ibrahima Seck se z pravé strany hřiště pokusil překonat Hendrika Van Crombruggeho, který byl venku z brány, dlouhým nákopem téměř z půlící čáry, míč se ale snesl do náruče brankáře Eupenu.
     
    45+1
    Waasland právě vstřelil branku!
    Isaac Kiese Thelin si na levé straně naběhl na kolmou přihrávku za obranu a poté míč poslal do středu hřiště, kde si ho nabíhající RJŌTA MORIOKA prvním dotykem hodil do pohybu a poté napřáhl k přízemní střele, která mezi nohama jednoho z hostujících obránců zamířila přesně k levé tyči! Domácí vedou rozdílem třídy.
    45+1. Rjōta MORIOKA - 3:0
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Waasland-Beveren během úvodních pětačtyřiceti minut dominoval a hodně mu pomohly dva slepené góly, o které se postarali domácí kapitán Ibrahima Seck a Rjōta Morioka, který pár sekund před přestávkou přidal třetí gól a má zaděláno na hattrick. Eupen je zatím úplně bezzubý. Skóre po prvním poločase. Waasland-Beveren 3 KAS Eupen 0.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu KAS Eupen: ze hřiště odchází Jean Thierry Lazare Amani, přichází Moussa Wagué.
     
    48
    Laurent Jans chtěl v blízkosti vlastní šestnáctky poslat míč razantním odkopem do bezpečí, jenže kromě míče také napálil jednoho z napadajících protihráčů a zůstal ležet na hřišti.
     
    52
    Po nepříliš atraktivní pasáži hry, kdy se oba týmy prezentovaly nepřesnými kolmými přihrávkami za obranu, to vypadalo, že se Eupen poprvé v zápase dostane do slibné šance, ofsajd ale všechny vyvedl z omylu.
     
    53
    Nicolas Verdier si na pravé straně hřiště navedl míč na levačku a ze střední vzdálenosti mezi dvěma obránci Waaslandu-Beverenu napřáhl k přízemní střele, která sice mířila k bližší tyči, také ale do náruče brankáře Davyho Roefa.
     
    54
    Další ofsajd. Tentokrát na straně domácího týmu, v jehož dresu jeden z hráčů nemohl skórovat do prázdné brány.
     
    56
    Rjōta Morioka se chtěl pokusit o hattrick, na hranici šestnáctky ovšem ztratil stabilitu a o míč přišel.
     
    58
    Davy Roef daroval špatným odkopem Eupenu autové vhazování. Hosté na levé straně útočné poloviny rychle rozehráli a do šestnáctky poslali nebezpečný centr, který byl odvrácen na rohový kop.
     
    59
    Centr z rohového kopu byl odvrácen a Waasland-Beveren mohl přidat čtvrtý gól, jeden z jeho hráčů ale ani nadvakrát nedokázal na pravé straně šestnáctky propálit obranný val.
     
    60
    Téměř hodina hry je za námi a po přestávce to zatím není bůh ví jaká hitparáda. Domácí vedou stále 3:0.
     
    61
    Nicolas Verdier zkusil znovu vypálit zpoza šestnáctky, jenže jeho přízemní střela mířící doprostřed brány byla tentokrát ještě slabší než v prvním případě a Davy Roef v pohodě míč sebral z hrací plochy.
     
    62
    Laurent Jans na pravém křídle krásně prostrčil míč mezi dvěma protihráči do šestnáctky na Isaaca Kieseho Thelina, který si míč zpracoval na hranici pokutového území a poté napřáhl k přízemní střele, která těsně minula přední tyč!
    62. Isaac Kiese Thelin pálil po pěkné přihrávce těsně mimo
     
    62
    Střídání v týmu Waasland-Beveren: ze hřiště odchází Nana Opoku Ampomah, přichází Ryan Mmaee.
     
    66
    Eupen se mohl dostat do šance díky kolmé přihrávce, která kopírovala pravou postranní čáru, jenže následný centr přelétl všechny v pokutovém území a zamířil do území nikoho.
     
    68
    Fanoušci Waaslandu-Beverenu, který vede nad Eupenem stále rozdílem třídy, si v hledišti uspořádali táborák. Akorát místo ohně mají světlici.
     
    69
    V hledišti to jen zahučelo poté, co kolmá přihrávka za obranu skončila u Hendrika Van Crombruggeho.
     
    72
    Střídání v týmu Waasland-Beveren: ze hřiště odchází Aleksandar Boljević, přichází Tuur Dierckx.
     
    73
    Eupen je po přestávce mnohem aktivnější, než tomu bylo v průběhu prvního poločasu, jeho centry ze stran ale sbírá brankář Davy Roef jako houby po dešti.
     
    74
    Nicolas Verdier na pravé straně šestnáctky prokázal obrovskou rychlost, které chtěl využít k natlačení se před jednoho z obránců Waaslandu-Beverenu, domácí hráč mu ale na poslední chvíli míč vypíchl.
     
    75
    Následoval rohový kop, který patnáct minut před koncem zápasu žádné vzrušení nepřinesl.
     
    76
    Eupen mohl vstřelit alespoň čestný gól, jenže jeden z jeho hráčů hlavičkoval na vzdálenější pravé tyči po krásném centru z levé strany pouze doprostřed brány a Davyho Roefa!
    76. Největší šance Eupenu v zápase branku na 3:1 nepřinesla
     
    78
    Hosté se dostali na pravé straně šestnáctky ke střílenému přízemnímu centru z ostrého úhlu, který byl na přední tyči odvrácen.
     
    80
    Waasland-Beveren vybojoval na konci 80. minuty na pravé straně hřiště standardní situaci. Žádné vzrušení se ale nekonalo, protože centr byl na přední tyči odvrácen do bezpečí.
     
    82
    Laurent Jans dal o sobě opět vědět na pravém křídle, kde vybojoval po sraženém centru rohový kop.
     
    83
    Rjōta Morioka rozehrál na pravé straně rohový kop a na přední tyči našel krásným centrem Rudyho Camacha, jehož hlavička těsně minula pravý horní roh brány! Málem to bylo 4:0.
    83. Rudy Camacho hlavičkoval po rohovém kopu těsně mimo
     
    85
    Eupen právě vstřelil branku!
    Eupen tak dlouho hrozil útoky po pravém křídle, až se nakonec dočkal. Po kolmé přihrávce za obranu přišel z pravé strany pokutového území z úhlu před bránu parádní pas, na který si naběhl MBAYE LEYE a levou nohou ho neortodoxním obloučkem o břevno poslal přes hlavu vybíhajícího Davyho Roefa do brány!
    85. Mbaye LEYE - 3:1
     
    87
    Střídání v týmu Waasland-Beveren: ze hřiště odchází Rjōta Morioka, přichází Jens Cools.
     
    88
    Waasland právě vstřelil branku!
    Jeden z fotbalistů domácího týmu po levé straně vtrhl do pokutového území a v blízkosti tyče byl poté stažen k zemi. Následoval pokutový kop, který přízemní střelou k levé tyči bezpečně proměnil ISAAC KIESE THELIN – 4:1.
    88. Isaac Kiese THELIN - 4:1
     
    90
    Nad rámec dnešního duelu byly nastaveny 2 minuty.
     
    90+1
    Waasland právě vstřelil branku!
    RYAN MMAEE si naběhl do šestnáctky na krásný centr Isaaca Kieseho Thelina a téměř přesně ze značky pokutového kopu nádhernou hlavičkou do protipohybu hostujícího brankáře Hendrika Van Crombruggeho zamířil k pravé tyči brány!
    90+1. Ryan MMAEE - 5:1
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Fotbalisté Waaslandu-Beverenu si s chutí zastříleli proti Eupenu, do jehož sítě vstřelili během prvního poločasu tři góly, z nichž první dva byli slepené, a po přestávce další dva. Skvělý zápas odehrál dvougólový střelec Rjōta Morioka a Isaac Kiese Thelin, který se prosadil z penalty a na další tři góly přihrál. Za hosty se prosadil jako jediný v závěru utkání Mbaye Leye. Konečný výsledek. Waasland-Beveren 5 Eupen 1. (21:55:05)

    Tomáš Reiner

    Branky: 18. Seck, 19. Morioka, 45+1. Morioka, 88. Kiese Thelin (pen.), 90+1. Mmaee – 85. Leye

    Karty:   28. Lotiès (EUP)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 10:7. Střely mimo: 7:0. Rohy: 4:4.
    Waasland-Beveren: Roef – Demir, Moren, Boljević (72. Dierckx), Seck (C) – Angban, Jans, Opoku Ampomah (62. Mmaee) – Morioka (87. J. Cools), Camacho, Kiese Thelin.
    Náhradníci: Goblet – Buatu Mananga, J. Cools, Myny, Schryvers, Dierckx, Mmaee.

    KAS Eupen: Van Crombrugge – Lotiès, Diagné, Lazare Amani (46. Wagué), Leye – García (C), Afif, Schouterden – Blondelle, Tirpan, Ocansey (37. Verdier).
    Náhradníci: Niasse Mbaye – Castro-Montes, Gnaka, Odeni, Mouchamps, Verdier, Wagué.

    Rozhodčí: Jonathan Lardot. Asistenti: F. Godelaine, Q. Blaise. Čtvrtý rozhodčí: K. Vermeiren
    thejrc.org