Freiburg – Dortmund 0:0 (kon.) | Mönchengladbach – Frankfurt 0:1 (kon.) | Augsburg – Kolín nad Rýnem 3:0 (kon.)
Mohuč – Leverkusen 3:1 (kon.) | Wolfsburg – Hannover 1:1 (kon.) | Hoffenheim – Bayern 2:0 (kon.)
konec
1. FSV Mohuč 05
3:1 (1:1)
Bayer Leverkusen
Sobota 09.09.2017, 15:30 • Opel Arena, Mohuč • Německá Bundesliga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Krásné sobotní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší německá soutěž Bundesliga pokračuje již třetím kolem nové sezony. V něm přivítá Mohuč před domácím publikem Leverkusen.
     
    1. FSV Mohuč 05

    Mohuč se musela v minulém ročníku německé Bundesligy až do posledního kola strachovat o udržení. Nakonec si Mohuč zajistila bundesligovou příslušnost na úkor Wolfsburgu, který v baráži porazil dvakrát Braunschweig a také zůstal v nejvyšší soutěži.

    Příprava Mohuče byla více než vydařená. Ze sedmi přátelských zápasů se německý tým musel sklonit před soupeřem jen jednou. Navíc porazil kvalitní týmu jako nizozemské Twente nebo Newcastle z Premier League.

    V prvním kole se Mohuč snažila o aktivní hru, ale jedinou branku vstřelil hráč Hannoveru Harnik a Mohuč se tak k prvním bodům v sezoně neprobojovala. Stejný průběh měl i druhý zápas v sezoně. Mohuč měla územní předvahu, ale na půdě Stuttgartu rozhodl jediným gólem domácí Badstuber.
     
    Bayer Leverkusen

    Leverkusen se v posledních letech usadil výrazně v lepší části první Bundesligy. Až na minulý ročník! Tým ze zápasu Německa se trápil téměř po celou sezonu a obsadil konečné dvanácté místo. Ani letos neodstartoval Leverkusen nový ročník podle představ. Nejprve nestačil v Mnichově na místní Bayern 1:3. Bayern se dostal rychle do vedení 2:0, v úvodu druhého poločasu přidal Lewandowski třetí branku z penalty. V závěru zápasu již za Leverkusen jen korigoval skóre Mehmedi. Před reprezentační pauzou stihl Leverkusen odehrát ještě jeden zápas. V domácím prostředí remizoval s týmem Pavla Kadeřábka Hoffenheimem 2:2. S jedním získaným bodem ze dvou zápasů se ambiciózní německý tým pohybuje před třetím kolem ve druhé polovině tabulky.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    25.02. 2017 Leverkusen – Mohuč 0:2
    24.09. 2016 Mohuč – Leverkusen 2:3
    28.02. 2016 Mohuč – Leverkusen 3:1
    23.09. 2015 Leverkusen – Mohuč 1:0
    11.04. 2015 Mohuč – Leverkusen 2:3
     
    Úvodní sestavy:

    1. FSV Mohuč 05: Adler – Balogun, Bell (C), A. Diallo – Donati, Frei, Latza, Brosinski – Öztunali, De Blasis – Muto.
    Náhradníci: Zentner – Quaison, Fischer, Onisiwo, Serdar, Gbamin, Bungert.

    Bayer Leverkusen: Leno (C) – Tah, S. Bender, Henrichs – Mehmedi, Kohr, Aránguiz, Wendell – Bellarabi, Brandt – Volland.
    Náhradníci: R. Özcan – L. Bender, Pohjanpalo, Kießling, Bailey, Ramalho, Havertz.

    Rozhodčí: Schmidt – Siewer, Pelgrim.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas třetího kola nejvyšší německé soutěže tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Fotbalisté Leverkusenu rozehráli první poločas ze středového kruhu. Ihned po rozehrávce přišla dlouhá přihrávka přes celou šířku hřiště na rozběhnutého Mehmediho. Ten ale balon nezachytil.
     
    3
    Mehmedi byl znovu u balonu. Tentokrát se pokoušel o centr do vápna z pravé straně. René Adler si poprvé sáhl na balon, když ho s přehledem stáhl ze vzduchu.
     
    4
    Adler hledal výkopem od vlastní branky De Blasise. Argentinský útočník však souboj o balon prohrál. Míš se odrazil zpět na kopačky domácích hráčů.
     
    5
    Domácí nebyli u míče příliš dlouho. Muto nepřihrál přesně a na druhou stranu mířil s míčem u kopačky Dominik Kohr. Po faulu na Bellarabiho budou hosté pokračovat v útočné akci.
     
    6
    Domácí vysunuli napadání až téměř k pokutovému území Leverkusenu. K zisku míče do však nevedlo. Bellarabi bojoval u postranní lajny o prostor s Donatim. Domácí krajní obránce si pomohl lehkým faulem.
     
    8
    Obránci Leverkusenu společně s Lenem si zahrávali ve vlastním pokutovém území. Nakonec se Leno musel odhodlat k dalekého nákopu. Vysoký míč padal k nohám Vollanda, který byl ale opět sražen k zemi.
     
    9
    Znovu to byl Bernd Leno, od kterého startovala útočná akce Leverkusenu. Po ose Bender – Kohr – Volland se balon dostal až téměř k vápnu Mohuče. Domácí obrana zapracovala skvěle.
     
    10
    V první desetiminutovce se ani jeden z týmů k ohrožení branky nedostal. Míč mají více pod kontrolou hráči Leverkusenu, ale René Adler může být zatím v klidu.
     
    11
    Leverkusen měl k dispozici první rohový kop. Po zpětné hlavičce od zadní tyče před branku si nedovoleně počínal Wendell. Hosté se tak ani nyní ke střele nepropracovali.
     
    12
    Tlak Leverkusenu se začíná zvyšovat. Bellarabi ale ztratil velmi rychle balon u středové lajny a poté musel zatáhnout za dres unikajícího De Blasise.
     
    13
    Také Mohuč se na několik sekund dostala s míčem na útočnou polovinu. Latza však nepřesně hledal Muta před vápnem. Na druhé straně fauluje při sprinterském souboji Volland Bella.
     
    14
    Bellarabi je na pravé straně velmi aktivní, nyní hledal přihrávkou podél postranní lajny Mehmediho. Ten byl poslán na trávník, ale pokračovalo se ve hře. Öztunali se mohl řítit do protiútoku, ale u balonu byl dříve Bender.
     
    16
    Snad poprvé v zápase byl u balonu také Aránguiz. Hostující záložník našel přesnou přihrávkou Vollanda, ten byl ale zády k brance a než se stačil s míčem otočit, tak o něj přišel.
     
    17
    Brosinski ztratil balon u středové lajny a hned z toho hrozilo nebezpečí pro domácí branku. Mehmedi našel volného Vollanda, který poté pálil jen do dobře postaveného Bella.
     
    18
    Další ztráta ve středu pole. Tentokrát nepřesnost předvedl při přihrávce Latza. Hostům se ale nedaří potrestat chyby soupeře. Na druhé straně naopak trápil obranu Muto. Jeho klička do protipohybu obránce ale nevyšla.
     
    19
    Mehmedi si pomohl lehkým faulem při souboji o balon. Poté se ještě hned dobrých dvacet metrů k brance Mohuče, ale dávno je pískán nedovolený zákrok.
     
    20
    Pablo De Blasis měl proti sobě u levé postranní lajny hned dva obránce. Domácí útočník stačil otřít balon o jednoho z bránících a vybojoval pro svůj tým autové vhazování. Zpoza postranní čáry se balon dostal rychle do středu vápna, kde byl Danny Latza, ale jeho pohotová střela končí mimo tři tyče.
     
    21
    Zdá se, že domácí přečkali úvodní tlak soupeře a nyní se sami pokoušejí něco vymyslet na útočné polovině. Brosinski vhodil další aut do hry z levé strany. Domácí ztratili balon, ale Bellarabi v rychlostním souboji s Diallem prohrál.
     
    22
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Už to vypadalo, že by se také Mohuč mohla dočkat tlaku na branku soupeře, ale z ničeho nic inkasuje. Na polovině se dostal k balonu DOMINIK KOHR, který se prodral až do vápna a střelou k levé tyči nedal domácímu brankáři šanci.
    22. Dominik KOHR - 0:1
     
    24
    Domácí jsou evidentně zaskočeni inkasovanou brankou. Nyní se ale pokusil o rychlou odpověď Latza. Jeho přihrávka do vápna nebyla špatná, Muto měl okolo sebe prostor, ale japonský útočník již nedokázal vystřelit.
     
    26
    Po faulu na Mehmediho ve středu pole se strhla strkanice. Latza nebezpečně zajel skluzem do unikajícího ofenzivního záložníka.
     
    27
    Znovu byl u balonu Mehmedi, jeho pas do vápna našel Vollanda, ale hostující útočník nebyl dostatečně důrazný a přišel o balon ještě před střelou.
     
    29
    Stefan Bell byl ve vlastním vápně nepříjemně nakopnut před lýtko. Domácí kapitán musí být ošetřen a hra je tak přerušena.
     
    30
    Leverkusen táhne většinu útočných akcí před pravou stranu. Nyní si narazil Bellarabi s Mehmedim. Následně Švýcar hledal před vápnem Wendella, který ale nezpracoval skákavý balon.
     
    30
    Žlutou kartu dostává Dominik Kohr (Bayer Leverkusen).
     
    31
    Po půlhodině hry vede Leverkusen o jednu branku. Domácí se zatím do žádné větší šance nedostali.
     
    32
    Brosinski si nyní koledoval o první žlutou kartu zápasu. Zcela zbytečně zastavil ještě na útočné polovině rozběhnutého Kohra.
     
    33
    Po dlouhé době se také Mohuč usadila na útočné polovině. Öztunali si však příliš předkopl balon před sebe a poté ho už nedokázal zastavit před brankovou lajnou.
     
    34
    Donati kombinoval na středu trávníku s Bellem. Následně domácí kapitán našel rozběhnutého De Blasise. Ten ale u postranní lajny nezpracoval těžkou přihrávku.
     
    36
    Hra se začíná znovu vyrovnávat. Domácí předvádějí parádní napadání a Leverkusenu se nedaří založit útočnou akci.
     
    37
    Nyní měl míč pod kontrolou Diallo. Chtěl založit útočnou akci svého týmu přihrávkou na Muto. Japonský útočník však byl v obležení hned několik obránců a tak balon ztrácí.
     
    38
    Daniel Brosinski si to namířil od levé postranní lajny do středu. Měl před sebou volný prostor ke střele. Ale napálil jen před sebou stojícího obránce. Následně se odhodlal ke střele také Levin Öztunali, který trefil břevno!
    38. Öztunali pálil ze střední vzdálenosti do břevna
     
    39
    Karim Bellarabi čaroval s míčem na pravé straně, dokázal se dostat dokonce do vápna, ale tam proti sobě měl domácího kapitána Bella, který stačil přihrávku zblokovat.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Mohuč se dostává více a více do hry, ale Leno stále nemusel řešit vážnější střelu mezi tři tyče.
     
    42
    Pablo De Blasis se rozběhl na levém kraji, ale přihrávka od Grosinského nebyla z nejpřesnějších a De Blasis jí nezachytil na hrací ploše ani skluzem.
     
    43
    Mehmedi byl znovu faulován na pravém kraji a vybojoval tak pro svůj tým volný přímý kop z dobré pozice. K míči se postavil sám faulovaný, ale centrem našel jen rohový praporek.
     
    44
    Minutu před pauzou se dostal k balonu Öztunali, ale jeho cesta k brance Leverkusenu hodně rychle skončila. Okolo domácího útočníka se seběhli hned tři bránící hráči soupeře.
     
    45
    Volland s Bellarabim se ještě pokoušeli napadat, ale k zisku míče to nevedlo. Na druhé straně se uvolnil k centru Brosinski, ale nakonec našel jen na ose trávníku připraveného Freie. Ten ale ztratil balon ještě před ohrožením branky soupeře.
     
    45
    Mainz právě vstřelil branku!
    Domácí využívají první velkou šanci! Brosniski měl spoustu volného prostoru na levé straně. Následně skvěle našel v pokutovém území JOŠINORI MUTA, který v pádu dokázal dostat míč do sítě.
    45. Jošinori MUTO - 1:1
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Jedna nastavená minuta uběhla a první poločas končí. Leverkusen byl od úvodu mnohem aktivnější a také šel po dvaceti minutách do vedení. Dominik Kohr dostal skvělou nahrávku do rozhozené obrany od Wedella a poté si již věděl rady se zakončení k levé tyči. Leverkusen byl lepším týmem i po vstřelené brance, ale hostům se nevyvedl závěr zápasu. Několikrát unikl po levé straně Brosniski, až jednou dokonale našel před brankou stojícího Muta, který v pádu dostal míč do sítě a po prvním poločasu je tak stav vyrovnaný 1:1.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:32.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Danny Latza, přichází Suat Serdar.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou domácí fotbalisté. Druhá půle začíná velmi opatrně z obou stran.
     
    48
    Hendrichs musel řešit nakopnutý vysoký míč do hostující obrany. Hendrichs nedokázal dokonale odvrátit balon od vlastní branky a tak mohl pálit De Blasis z nadějné pozice. Míč končí jen vysoko nad.
     
    50
    Kohr měl na pravé straně rozběhnutého Mehmediho. Míč k němu ale po velmi slabé přihrávce ani nedoputoval. Hosté však zůstávají s míčem na kopačkách na útočné polovině.
     
    51
    Wendell měl dostatek času u levé postranní lajny na průnik do nadějné pozice, ale tělo mu do dráhy běhu postavil Diallo. Hosté rozehrávají volný přímý kop.
     
    52
    Kevin Volland zůstal po střetu s protihráčem ležet na trávníku. Brosniski hostujícího útočníka poslal na zem skluzem do kotníků.
     
    53
    Grosinski předvedl jeden z jeho typických průniků na levé straně. Následný centru už ale domácímu hráči vůbec nevyšel. Bernd Leno může rozehrávat od své branky.
     
    54
    Už to vypadalo, že by se po ztrátě Aránguize mohli domácí hnát do protiútoku, ale vše zastavil nekompromisním faulem na Muta Jonathan Tah.
     
    55
    Domácí měli k dispozici rozehrávku volného přímého kopu. Öztunali to vyzkoušel přímo na branku, ale Leno byl ve středu připravený a s přehledem chytá balon do rukavic.
     
    56
    Hra se velmi rychle přesunula na druhou stranu. Wendell rozehrál od rohového praporku, ale ve vápně nikoho ze spoluhráčů nenašel. Následně ještě centroval Bellarabi, ale Vollandova hlavička se mezi tři tyče nevešla.
     
    57
    Jošinoru Muto musel být znovu faulován. Japonský útočník dělá hostující obraně velké problémy.
     
    57
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Julian Brandt, přichází Kai Havertz.
     
    58
    Mainz právě vstřelil branku!
    K rozehrávce volného přímého kopu se postavil znovu Levin Öztunali. Znovu to měla být nejspíše střela na přední tyč, ale do dráhy letu míče vložil hlavu ABDOU DIALLO, který jen mírně tečoval míč a nedal hostujícímu brankáři šanci na zákrok.
    58. Abdou DIALLO - 2:1
     
    60
    Po hodině hry jsou najednou domácí blíže zisku tří bodů z dnešního střetnutí. Volland se nyní hodně vzteká po faulu Serdara. Zákrok střídajícího hráče je odměněn žlutou kartou.
     
    61
    Leverkusen se snaží o rychlou odpověď, ale zatím se hostům nedaří udržet na útočné polovině. Po Bellově přihrávce mohl mít balon pod kontrolou Frei, ale švýcarský záložník příliš dlouho čekal a musel se vracet do obrany.
     
    62
    Střelec první branky zápasu Dominik Kohr to zkoušel z podobné pozice jako před chvílí Öztunali, ale jeho střela končí daleko od pravé tyče.
     
    64
    De Blasis se tentokrát postavil k rozehrávce volného přímého kopu. Po jeho centru do vápna mohl hlavičkovat Muto, ale od jeho hlavy se balon dostal jen nad branku.
     
    65
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Kevin Volland, přichází Joel Pohjanpalo.
     
    66
    Bellarabi není ve druhé polovině zápasu tolik vidět. Nyní ale vybojoval faul na svou osobu. Z následného volného přímého kopu centroval Mehmedi jen nad branku.
     
    67
    Karim Bellarabi si zranil zápěstí při pádu. Nyní si nechává postižené místo ošetřovat. Mezitím se pokračuje ve hře.
     
    68
    Střídající finský útočník Pohjanpalo se vydal napadat hluboko na polovinu soupeře. Dokázal obránce Leverkusenu zatlačit a z toho těžil střelou ze střední vzdálenosti Mehmedi.
     
    70
    Mohuč je dvacet minut od zisku svých prvních bodů v letošní sezoně. Donati pálil po odraženém míči, ale i on nedokázal prostřelit zhuštěnou hostující obranu.
     
    71
    Öztunali centroval tentokrát z pravé strany, ale hostující obrana si s jeho pobídkou poradila bez větších problémů.
     
    72
    Střelec vyrovnávají branky Muto se dostal po dlouhé době znovu k míči. Byl sice zády k brance, ale dokázal se s míčem u kopačky otočit, ale následnou střelu poslal jen do obránce.
     
    72
    Mainz právě vstřelil branku!
    To už vypadá pro Mohuč velmi nadějně. Velmi nepřehlednou situaci v pokutovém území vyřešil nejlépe Öztunali, který získal balon, poté ho přistrčil proti noze střídajícímu SUATU SERDAROVI, kterému míč sedl na kopačku a střelou k pravé tyči dostává Mohuč k dvoubrankovému náskoku.
    72. Suat SERDAR - 3:1
     
    74
    Leverkusenu se v posledních minutách vůbec nedaří. Hosté se nemohou dostat na útočnou polovinu a raději kombinují okolo středového kruhu.
     
    75
    Mehmedi v tradiční spolupráci s Bellarabim. Střela druhému jmenovaného jde mimo tři tyče. I kdyby se ale míč stočil do branky, tak by na místě Adler byl.
     
    77
    Donati vhodil míč do hry zpoza postranní čáry. Následně se k němu balon vrátil, ale už si nedokázal poradit s obráncem, který ho tísnil.
     
    78
    Znovu byl u balonu Donati. Tentokrát zkoušel centrovat, ale míč se odrazil jen na kopačky hostujících hráčů. Netrvalo to ale příliš dlouho a míč se vrátil k domácím. Öztunali skvěle zpracoval vysoký balon, poté našel De Blasise, který pálil k tyči, ale Leno předvedl parádní zákrok.
     
    80
    Pohjanpalo nepříjemně zatápěl domácí obraně napadáním. Leverkusen získal míč, ale nepřešel s ním znovu ani půlící čáru.
     
    81
    Zničehonic se opřel do balonu ze středu vápna střídající Pohjanpalo, ale jeho dělovka končí mimo tři tyče. Mohlo být zaděláno na drama v posledních minutách zápasu.
     
    82
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením především pro Leverkusen, který se snaží se zápasem ještě něco provést. Z pravé strany přilétl do vápna centr, ale nikdo z hostů se k hlavičce neprotlačit. Navíc na trávníku zůstává Stefan Bell, který bude ošetřen.
     
    84
    Leverkusen se v posledních minutách drží více u balonu, ale nic z toho zatím nevytěžil. Nyní se bez komplikací dostal k míči ve vápně Adler.
     
    85
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Pablo De Blasis, přichází Karim Onisiwo.
     
    85
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Dominik Kohr, přichází Stefan Kießling.
     
    86
    Daniel Brosinski není ve druhém poločase vůbec vidět, ale to domácím zatím nemusí vůbec vadit. Nyní však skvěle zastavil rozběhnutého Mehmediho.
     
    87
    Stefan Bell výborně zneškodnil centr z pravé straně. Nenechal hlavičkovat Pohjanpala, navíc založil útočnou akci svého týmu. Tu ukončuje až faul Muta.
     
    88
    Stefan Bell nešetrně poslal k zemi unikajícího Bellarabiho a dostává za to žlutou kartu.
     
    89
    K následné exekuci volného přímého kopu se postavili Wendell s Aránguizem. A právě Aránguiz se nakonec opřel do míče. Jeho střelu však zblokovala zeď na rohový kop.
     
    90
    Stefan Kiessling měl na hlavě snížení. Z blízkosti však nedokázal hlavou umístit balon mezi tři tyče.
    90. Kiessling hlavou konec zápasu nezdramatizoval
     
    90
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Jošinori Muto, přichází Robin Quaison.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+2
    Leverkusen se v nemůže v závěru zápasu vůbec dostat k míči. Onisiwo si obhodil Hendrichse, který poté musel sáhnout k faulu.
     
    90+3
    Mohuč rozehrála od místa přestupku takticky do kombinace. Nakonec se ještě hnal za míčem po levém kraji Brosinski, ale v souboji s Tahem byl pozdě.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Tři nastavené minuty právě uplynuly a zápas končí. Mohuč se poprvé v letošní sezoně může radovat ze zisků bodů, na druhé straně Leverkusen zůstává na jedné remíze! Přitom do dnešního zápasu vstoupil lépe právě Leverkusen. Po brance Dominika Kohra vedl téměř do přestávky. Minutu před pauzou dokázal srovnat Jošinori Muto. Po přestávce se prosadil po centru Öztunaliho Diallo a celý zápas zakončil střelou k tyči po další přihrávce Öztunaliho Serdar. Mohuč vstřelila první tři branky v sezoně a jsou z toho první tři body do tabulky.
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 6:8. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 16:12. (17:24:34)

    Vít Schück

    Branky: 45. Muto (Brosinski), 58. A. Diallo (Öztunali), 72. Serdar (Öztunali) – 22. Kohr (Wendell)

    Karty:   60. Serdar (MAI), 88. Bell (MAI) – 30. Kohr (LEV), 54. Tah (LEV)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 6:8. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 16:12.
    1. FSV Mohuč 05: Adler – Balogun, Bell (C), A. Diallo – Donati, Frei, Latza (46. Serdar), Brosinski – Öztunali, De Blasis (85. Onisiwo) – Muto (90. Quaison).
    Náhradníci: Zentner – Quaison, Fischer, Onisiwo, Serdar, Gbamin, Bungert.

    Bayer Leverkusen: Leno (C) – Tah, S. Bender, Henrichs – Mehmedi, Kohr (85. Kießling), Aránguiz, Wendell – Bellarabi, Brandt (57. Havertz) – Volland (65. Pohjanpalo).
    Náhradníci: R. Özcan – L. Bender, Pohjanpalo, Kießling, Bailey, Ramalho, Havertz.

    Rozhodčí: Schmidt – Siewer, Pelgrim
    thejrc.org