Juventus – Chievo 3:0 (kon.) | Sampdoria – AS Řím 0:0 (odl.)
konec
Juventus FC
3:0 (1:0)
Chievo Verona
Sobota 09.09.2017, 18:00 • Allianz Stadium (Turín) • Italská Serie A • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Vítám všechny fanynky a fanoušky toho nejlepšího evropského fotbalu! Po reprezentační přestávce se opět naplno rozběhly všechny fotbalové ligy a dnes se v rámci dalšího kola italské Serie A představí před svými fanoušky Juventus FC, na jehož hřiště zavítá Chievo Verona.
     
    Juventus FC

    Obhájce titulu? Stará dáma zatím dostává svého jméno. V tabulce je s dvěma výhrami a šesti body na prvním místě stoprocentní, navíc má přesvědčivé skóre 7:2. V týdnu ji navíc v nabitém programu čeká první duel Ligy mistrů – na Nou Campu proti Barceloně!

    Poslední ligový duel posledního mistra přinesl velkou přestřelku na půdě Janova. Domácí vedli již 2:0, ovšem po hattricku Paula Dybaly a jedné trefě Juana Cuadrada se z výhry radoval soupeř.

    Duel se určitě nebudu týkat obranného pilíře Chielliniho, otázkou zůstává, zda bude fit i jeho parťák Andrea Barzagli.
     
    Chievo Verona

    Hosté předváděli v loňské sezóně více než dobré výkony a nebyli daleko od pohárové tabulky. V prozatimní tabulce letošní sezóny jim patří se skóre 3:3 a třemi body na kontě desátá příčka. Verona však chce víc, proti Juventusu se ale bude jednat o hotový křest ohněm.

    První duel sezóny před vlastním publikem a druhý v sezóně vůbec Chievo nezvládlo, po solidním výkonu a trefě Manuela Pucciarelliho padlo s Laziem Řím 1:2.

    Do duelu kvůli zranění nezasáhne Riccardo Meggiorini. Hostujícího útočníka již více než půl roku trápí zranění nohy. Jinak však má celek ze severu Itálie k dispozici všechny své hráče.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Juventus FC: Szczęsny – Lichtsteiner, Benatia, Rugani, Asamoah – Matuidi, Pjanić, Sturaro – Costa, Higuaín, Mandžukić.
    Náhradníci: Pinsoglio, Buffon – Bentancur, Bernardeschi, Cuadrado, Caligara, De Sciglio, Dybala, Höwedes, Barzagli.

    Chievo Verona: Sorrentino – Cacciatore, Dainelli, Gamberini, Gobbi – L. Castro, Radovanović, P. Hetemaj – Birsa – Inglese, Pucciarelli.
    Náhradníci: Pavoni, Seculin – Bani, Cesar, Depaoli, Garritano, Jaroszyński, Léris, N. Rigoni, Pellissier, Stępiński, Tomović..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Utkání nám konečně odstartovalo, úvodní rozehrávku si vzali na starost domácí fotbalisté.
     
    3
    Také hosté se poprvé seznámili s kulatým nesmyslem, po šermované na půlící čáře bude Chievo vhazovat na útoční polovině hřiště.
     
    3
    Nedovoleným zákrokem se prezentovala letní akvizice z pařížského SG Blaise Matuidi. Hosté budou mít k dispozici standardky z hlouby pole.
     
    4
    Higuaín byl celkem lehkým způsobem obrán o balón, jeho spoluhráči následně velmi dobře napadali, čímž si vybojovali úvodní roh utkání.
     
    5
    Centrovaný balón letěl do velmi dobrého místa, míč se ještě dostal k Higuaínovi, jehož střela narazila pouze do bránícího hráče.
     
    6
    Chievo se s míčem na útočné polovině moc dlouho neohřálo, následně kombinace zpět na Cacciatoreho vyhnala žlutě zbarvené hráče z útočné zóny.
     
    7
    Na hrací plochu ulehl Radanovič, v roli faulujícího se objevil domácí středopolař Sturaro. Hra je v úvodu hodně často kouskována.
     
    8
    Za hranicí šestnáctky se do míče pokoušel opřít tuším, že Birsa. Výsledkem je hodně nepovedená střela, která nedoletěla ani k Szczęsnymu.
     
    9
    Míč je momentálně na kopačkách zadáků Chieva, kteří vymýšlejí, kudy povedou další ofenzivní výpad. Střed hřiště je hodně přehuštěný.
     
    10
    Podobně se nyní pohybuje také favorit zápasu, jehož hráči si přihrávají kolem středového kruhu. Aktivní je především Francouz Matuidi.
     
    11
    Mandžukič ještě stačil zachytit balón na hrací ploše, k míči se posléze dostal Matuidi, který se ale nedokázal prodrat přes protihráče.
     
    12
    Akce ještě pokračovala a střelecký pokus vyprodukoval Sturaro. Jeho nepřipravený projektil se stočil vysoko nad horní konstrukci.
     
    13
    Ochozy se nyní zlobí, nepozdával se jim totiž údajný faul v podání Mandžukiče. Chievo se tak dostane opět k hracímu předmětu.
     
    14
    A to jen opravdu na chvíli. Rukama si totiž v souboji s Benatiou vypomohl Pucciarelli a je pískán útočný faul italskému útočníkovi.
     
    15
    Ke střele z velké dálky se odhodlal Radanovič a míč byl ještě na hranici šestnáctky ztečován mimo prostor tří tyčí. Szczęsny bude vykopávat.
     
    16
    Asamoah měl na levé straně spoustu času a i prostoru na centr. Celou situaci se ale ještě pokoušel vyšperkovat přihrávkou na Matuidiho, který jeho záměr pochopil příliš pozdě.
     
    17
    Vypadá to, že Turín konečně hraje tak, jak ho známe. Tedy dominantní fotbal s akcemi přes oba křídelní prostory.
     
    17
    Pjanićovo rozčilování nakonec pomohlo, pomezní si totiž všiml Hetemajova hraní rukou a Juventusu se tak nabízí standardka kousek od pravé autové čáry.
     
    17
    Juventus právě vstřelil branku!
    A ten slaví úspěch! Na prudký centrovaný balón si totiž naskočil PERPARIM HETEMAJ, na jehož hlavičku neměl Sorrentino šanci zareagovat. Vlastní branka!
    17. Përparim HETEMAJ - 1:0
     
    18
    Na první branku dnešního střetnutí jsme tak nemuseli dlouho čekat. Postaral se o ní favorit zápasu, který může jednobrankový výsledek kontrolovat.
     
    19
    Chievo se ihned pokusilo o odpověď, sledovali jsme ale pouze zoufalý pokus o zakončení. Domácí už jsou znovu u balónu.
     
    20
    Costa chvíli motal protihráče a následně pokoušel předložit Lichtsteinerovi. Švýcarský pravý bek byl u míče později, než by bývalo bylo zdrávo.
     
    21
    Na opačné straně se Pucciarelli dostal k zakončení z docela dobré pozice. Hostující forvard ale balón netrefil vůbec ideálně, polský brankář tak nemusel zasahovat.
     
    22
    Máme tu první kartónek. Obdržel jí hostující smolař Hetemaj, který sestřelil unikajícího Asamoaha.
     
    23
    Lichtsteinerovi se na pravé straně příliš nepovedl centr, nakonec z toho bylo nebezpečné ohrožení branky. Sorrentino měl co dělat, aby míč vyrazil.
     
    24
    Následný rohový kop nevyvolal před hostující brankou žádný rozruch, akce ještě pokračovala dalším nepovedeným vzdušným míčem.
     
    25
    Zhruba deset metrů od pokutového území byl poslán k zemi Hetemaj, v roli faulujícího se provinil Sturaro. Chievo bude rozehrávat ze slibné pozice.
     
    26
    To nebylo vůbec špatné! Radanovič dostal balón přímo proti noze, která vyprodukovala slušnou jedovku. Szczęsny zasahoval na poslední chvíli.
    26. Radanovič tvrdě vypálil.
     
    27
    Šance také na domácí straně. Higuaín se s ničím nerozpakoval a napřáhl kousek za šestáctkou. Pohotová střela se otřela ještě o konečky prstů hostujícího brankáře.
     
    30
    Gamberini raději odehrál balón za brankovou čáru, Juventus tak má k dispozici tuším, že čtvrtý rohový kop utkání.
     
    31
    Odpovědnost na sebe vzal Pjanić, který na přední tyči nalezl Mandžukiče. Hlavička vytáhlého Chorvata ještě olízla záda jeho kolegy z týmu.
     
    32
    Costa ukázal svoje útočné choutky, když si narazil s Pjanićem a následně tvrdě vypálil. Jednalo se ale o pokus vysoko nad branku.
     
    33
    Benatia nepředvedl zrovna jistou přihrávku zpět na Szczęsnyho, který neměl šanci zareagovat. Chievo se tak zcela zadarmo dostane k rohovému kopu.
     
    34
    Bída. Tak by se dala popsat rozehrávka nabízeného rohu. Nejvýše ve vzduchu byl totiž Rugani, který hlavou odvrátil hrozící nebezpečí.
     
    35
    Mandžukič roztáhl hru na levou stranu na Asamoaha, který ihned poslal balón do hustiny těl. Nepovedený centr znamená, že se hosté prozatím ubránili.
     
    36
    Utkání se nám dostává do závěrečné desetiminutovky prvního poločasu. Stále platí, že Juventus je dominantnějším celkem, který má balón častěji na kopačkách.
     
    37
    Sorrentino docela váhal s rozehrávkou, až k němu přišel Mandžukič, kterému přeci jenom chyběl krok. Následně byl chorvatskému útočníkovi odmáván ofsajd.
     
    38
    Hodně nenápadným dojmem působí posila z mnichovského Bayernu Costa. Brazilec se má starat o ofenzívu na pravé straně, akce jsou ale vedeny spíše po levé straně.
     
    39
    Matuidi obdržel balón a na nic nečekal a pokusil se vypálit. Nepovedená střela pouze prosvištěla šestnáctkou, Sorrentino bude vykopávat.
     
    40
    Také na Szczęsnyho branku mířila nepřesná střela. Polský brankář ve službách Juventusu tak může v poklidu odkopávat.
     
    43
    První poločas se spíše už jen dohrává, vypadá to, že další branku v úvodním dějství už neuvidíme. Míč má momentálně v moci hostující celek.
     
    44
    K sympatické střele se odhodlal Birsa, který pálil nártem k vzdálenějšímu růžku. Míč pouze prosvištěl nad brankou, ani tentokráte se tedy domácí brankář nezapotil.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je za námi. Spokojenější odcházejí do kabin hráči Juventusu Turín, kterým stačila jediná branka k přívětivému výsledku. Jinak sledujeme poměrně vyrovnané utkání, také hosté se několikrát směrem dopředu předvedli. Druhý poločas začne přibližně v 19:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Hlavní sudí odstartoval druhý poločas, úvodní slovo si vzali tentokráte hostující hráči, kteří budou dotahovat jednobrankové manko.
     
    48
    Hned z kraje druhého poločasu se Gobbi provinil vysokou nohou. Vše uviděl hlavní sudí a následně také odpískal nedovolený zákrok.
     
    49
    S míčem se po delší době potkal také Szczęsny, který si balón přehodil na svojí silnější nohu a poté odkopl na druhou stranu hrací plochy.
     
    50
    Costa adresoval přihrávku na Pjaniće, který byl odzbrojen čistým způsobem. Protiútok Chieva ale nebyl vůbec nebezpečný.
     
    51
    Start druhého dějství se nese v poklidném duchu. Ani jedno z mužstev nikam nepospíchá a k vidění je spíše takticky svázaná podívaná.
     
    52
    Hetemaj vysunul kolmicí Gobbiho, jehož centr do druhé vlny likviduje Benatia. Turín je posledních několik vteřin hodně zalezlý.
     
    53
    Žlutou kartu dostává Mario Mandžukić (Juventus FC).
     
    54
    Sturaro se vůbec nepodíval, kam vlastně přihrává a míč se tak stal snadnou kořistí hráčů ve žlutých dresech. Opravdu ledabylá rozehrávka.
     
    55
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Douglas Costa, přichází Paulo Dybala.
     
    56
    Chievo Verona začíná zlobit. Pucciarelli si seběhl z pravé strany ke střele a následně vypálil hodně nepovedeně. Hosté by měli výrazně zpřesnit zakončení.
     
    57
    Před malým momentem jsme sledovali slušnou pasáž hostujících borců. Ti si dokonce vybojovali rohový kop, který ale nedokázali zužitkovat.
     
    58
    Také Juventus si přichystal rohový kop, v dnešním utkání je to již sedmý. Prudký polovysoký balón zakončoval na přední tyči Mandžukič, jeho střela ale byla sražena.
     
    59
    V akci opět bývalý hráč mnichovského Bayernu Mario Mandžukič. Na něj se totiž snášel vysoký balón, který sklepl lépe postavenému Higuaínovi. Ten střílel z velmi dobře pozice pouze slabě do protihráče.
     
    59
    Juventus právě vstřelil branku!
    Teď už se ale Argentinec prosazuje! Pjanić si všiml nikým neatakovaného GONZALA HIGUAÍNA, který převzal balón a posléze zamířil přesně pod břevno.
    59. Gonzalo HIGUAÍN - 2:0
     
    62
    Chievo se po další inkasované brance opět trochu zvedlo. Jedná se ale o kombinace daleko od soupeřovy branky.
     
    63
    Stadionem v Turíně zní oslavné chorály, které vedou pruhované hráče za vítězstvím. Dnešní utkání sleduje klasicky téměř vyprodaný stánek.
     
    64
    Higuaín si to namířil až do šestnáctky, kde se snažil procedit balón na útočného parťáka Dybalu. Zblokovaná přihrávka znamená další rohový kop.
     
    65
    Ten rozehrál právě malý Argentinec nakrátko, nakonec se balón dostal zpět k Dybalovi, který byl velmi dobře pokryt, a proto musel volit přihrávku zpět na půlící čáru.
     
    66
    Chievo si doslova vymodlilo faul, po kterém zahrávalo přímý volný kop z pravé strany. Do šestnáctky mířil prudký centr, na který ale Dainelli nedosáhl.
     
    67
    Střídání v týmu Chievo Verona: ze hřiště odchází Manuel Pucciarelli, přichází Sergio Pellissier.
     
    68
    Střídání v týmu Chievo Verona: ze hřiště odchází Përparim Hetemaj, přichází Nicola Rigoni.
     
    69
    Postupem času se dá čekat, že domácí lodivod vystřídá důležité články své sestavy. V týdnu totiž čeká Juventus velice náročný zápas proti Barceloně.
     
    70
    Tak to byla fotbalová paráda! Dybala prokličkoval snad kolem tří protihráčů, ten poslední mu ale dokázal odebrat balón. V opačném případě by se talentovaný útočník dostával do vyložené šance.
     
    71
    Dvacet minut před koncem utkání stále sledujeme velice jednostrannou podívanou. Před malým momentem byl Higuaín přistižen v ofsajdovém postavení.
     
    72
    Menší zdravotní problém má Benatia, který byl docela nešťastně trefen do zad. Marocký obránce by ale měl pokračovat ve hře.
     
    73
    V ochozech to pouze zahučelo! Dybala se s naprostou lehkostí zbavil napadajícího protihráče a následně zamířil jen pár čísel vedle vzdálenější tyče.
     
    74
    Dybala je při chuti! Střídající útočník si počkal na přihrávku od spoluhráče, jenomže jeho střelu stačil zablokovat tuším, že Dainelli.
     
    75
    A do třetice. Pjanić zvolil rozehrávku rohu prudkou přihrávkou na Dybalu, který po pár krocích vypálil těsně nad břevno.
     
    76
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Stefano Sturaro, přichází Federico Bernardeschi.
    Střídání v týmu Chievo Verona: ze hřiště odchází Roberto Inglese, přichází Mehdi Léris.
     
    77
    Verona je směrem dopředu naprosto bezzubá. Už delší časový úsek čekáme na jakoukoliv kombinaci na útočné polovině.
     
    78
    Ou! Rázem mohlo být sníženo! Naprosto nenápadná akce putovala na hlavu jednoho z hráčů Chieva, který zakončoval z bezprostřední blízkosti těsně vedle.
     
    79
    Už po několikáté si Higuaín nepohlídal ofsajdovou linii a opět tento čin uviděl pomezní rozhodčí. Hosté budou rozehrávat kousek za polovinou hřiště.
     
    80
    Matuidi fauloval zhruba čtyři metry před pokutovým územím a za svůj nedovolený zákrok uviděl kartu žluté barvy.
     
    81
    Ze vzdálenosti šestadvaceti metrů pálil Birsa opravdu hodně pohotově. Technický projektil se kroutil k bližší tyči, kterou nakonec těsně minul.
    81. Birsa pálil těsně vede.
     
    82
    Zdravotní problémy má Mario Mandžukič, který bude potřebovat pomoct také lékařského personálu. S Chorvatem to nevypadá moc optimisticky.
     
    83
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Mario Mandžukić, přichází Rodrigo Bentancur.
     
    84
    Juventus právě vstřelil branku!
    Nakonec tu přeci jenom máme branku z kopačky PAOLA DYBALY! Maličký Argentinec naprosto lehkým způsobem potáhl balón do vhodné pozice ke střele, kterou umístil mimo Sorrentinův dosah.
    84. Paulo DYBALA - 3:0
     
    85
    O vítězi utkání je již rozhodnuto, Juventusu tříbrankový náskok bude zcela jistě stačit. Navíc do konce utkání zbývá necelých pět minut.
     
    89
    Utkání se už jen dohrává, míč má na kopačkách domácí celek, který poklidným způsobem kontroluje svůj náskok.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+2
    Ani hostující fotbalisté se už nikam neženou, zcela jistě pochopili, že dnešní výkon nebude stačit na žádný bodový zisk.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Juventus nakonec dokázal dovést jednobrankový náskok z prvního poločasu do vítězného konce, ve druhém dějství dokonce přidal další dvě branky. Pro turínský velkoklub se tak jednalo o další důležitou výhru na cestě za titulem.
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 6:8. Rohy: 10:6. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 13:7.
     
    To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (19:48:04)

    David Suchý

    Branky: 17. P. Hetemaj (vla.), 59. Higuaín (Pjanić), 84. Dybala (Bernardeschi)

    Karty:   53. Mandžukić (JUV), 80. Matuidi (JUV) – 22. P. Hetemaj (CHV)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 6:8. Rohy: 10:6. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 13:7.
    Juventus FC: Szczęsny – Lichtsteiner, Benatia, Rugani, Asamoah – Matuidi, Pjanić, Sturaro (76. Bernardeschi) – Costa (55. Dybala), Higuaín, Mandžukić (83. Bentancur).
    Náhradníci: Pinsoglio, Buffon – Bentancur, Bernardeschi, Cuadrado, Caligara, De Sciglio, Dybala, Höwedes, Barzagli.

    Chievo Verona: Sorrentino – Cacciatore, Dainelli, Gamberini, Gobbi – L. Castro, Radovanović, P. Hetemaj (68. N. Rigoni) – Birsa – Inglese (76. Léris), Pucciarelli (67. Pellissier).
    Náhradníci: Pavoni, Seculin – Bani, Cesar, Depaoli, Garritano, Jaroszyński, Léris, N. Rigoni, Pellissier, Stępiński, Tomović.
    thejrc.org