Vsetín – Ústí n/L 5:2 (kon.) | Kladno – Kadaň 3:2 (kon.) | K. Vary – Frýdek-M. 2:1 (po pr.)
Přerov – Prostějov 2:0 (kon.) | Litoměřice – Motor ČB 2:5 (kon.) | Třebíč – Benátky n/J 1:3 (kon.)
Slavia – Havířov 5:1 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
5:2 (2:1, 2:0, 1:1)
HC Slovan Ústí nad Labem
Sobota 09.09.2017, 16:00 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Dlouhých 10 let trvalo než se vsetínský Lapač stal opět domovem profesionálního klubu. Ve Vsetíně dokázali vstřebat hořké vyloučení z extraligy a následný konec mužského hokeje. V roce 2008 se do města mužský hokej vrátil a po malých krůčcích si budoval pozici ve 2. lize. Vsetín se i ve třetí nejvyšší soutěži mohl vždy pyšnit velkou diváckou přízní, postupně se klub ekonomicky stabilizoval až dosáhl do stavu, kdy se začal ucházet o postup do WSM Ligy. Vše se povedlo a dnes se Vsetín proti Ústí nad Labem vrací zpět do profesionální soutěže.
     
    HC Slovan Ústí nad Labem: Severočeské klub patří společně s Chomutovem mezi nejúspěšnější kluby druhé nejvyšší soutěže. Klub nyní žije v mnohem skromnějších podmínkách než tomu bylo na přelomu dekády, nicméně i tak platí za nevyzpytatelné soupeře pro všechny účastníky soutěže. Své o tom dokazuje loňské 6. místo po základní části. Play-off se sice Slovanu nepodařilo, ale pro vedení ústeckého hokeje je důležité také to, že se klub daří pomalinku ekonomicky znovu stavět na nohy. V letní přípravě se Ústí rozloučilo s několika ofenzivními esy, kdo však Ústí nad Labem neopouští je ikona klubu Jaroslav Roubík, jenž by měl udávat směr svým mladším spoluhráčům. Ústí nad Labem bude v letošní sezoně ještě více spolupracovat s Mladou Boleslaví, posilou ze zmíněného klubu určitě bude zkušený obránce Marin Vágner. Týmu nechybí ani talenti, v defenzívě jde určitě o Davida Bernada, v brankovišti oplývá skvělými předpoklady Jakub Soukup. Otázník stále visí nad starty Ondřeje Havlíčka a obránce Vladimíra Emingera. Ústí nad Labem letos vyhlásilo za cíl dostat se do elitní osmičky zaručující účast v play-off, podaří se mu na ledě nováčka vykročit správným směrem?
     
    Přípravné zápasy HC Slovan Ústí nad Labem:

    Litvínov – Ústí n. L. 6:3

    Ústí n. L. – Litoměřice 1:0

    Kadaň – Ústí n. L. 1:3

    Benátky n. J. – Ústí n. L. 6:2

    Ústí n. L. – Kadaň 3:5

    Litoměřice – Ústí n. L. 3:4

    Ústí n. L. – Benátky n. J. 4:2

    Děčín – Ústí n. L. 2:7
     
    VHK ROBE Vsetín: Domácí Vsetín vstupuje do WSM Ligy s velkým očekáváním, nejen svých fanoušků, ale také médii. Všichni jsou zvědaví, jak se ambiciózní nováček s vyšší soutěží popere. Valaši dostali na start ve WSM Lize výhodnou pozici, oba úvodní duely totiž odehrají na svém ledě, což by měla být obrovská devíza Valachů. Zelenožluté povede do premiéry ve WSM Lize v roli kapitána Tomáš Frolo, jenž zastoupí zraněného Radima Hrušku. Vsetín bude spoléhat také na brankáře Luboše Horčičku, jenž má s druhou nejvyšší soutěží bohaté zkušenosti. Tým Vsetína je tvořen zejména odchovanci místního hokeje, návrat ohlásil Martin Podešva, Ondřej Holomek či Ondřej Slováček pro nějž to bude rovněž premiéra ve druhé nejvyšší soutěži, stejně jako pro Jakuba Tepera, jenž vloni příjemně překvapil trenéry Jiřího Dopitu a Luboše Jenáčka. Také nováček ze Vsetína touží po úspěchu hned v první sezoně, cílem je podobně jako u Severočechů účast v play-off. Zvládne nováček tíhu okamžiku a vstoupí do soutěže pravou nohou?
     
    Přípravné zápasy VHK ROBE Vsetín:

    Dubnica – Vsetín 1:3

    Přerov – Vsetín 3:4sn

    Mullhouse – Vsetín 1:2sn

    Trenčín – Vsetín 1:3

    Žilina – Vsetín 8:3

    Vsetín – Přerov 1:2

    Třebíč – Vsetín 0:1

    Vsetín – Třebíč 3:4sn

    Vsetín – Prostějov 6:2
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Horčička (Šurý) – Frolo, Ostrčil, Teper, Holomek, Janáček, Dundáček – Markovič, Kucharczyk, Březina – Slováček, Podešva, Vávra – Kajaba, Šilhavý, Vrána – Hořanský, Pokorny, Karafiát.

    HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup (Volke) – Bernad, Husák, Vl. Brož, M. Vágner, Hes, M. Zdvořáček, Vaněk – Macek, Roubík, Melka – D. Merta, Vrdlovec, L. Volf – Gengel, Severa, P. Kousal – Mical, Markulinec.

    Rozhodčí: Fiala, Koziol – Adamec, Poruba.
     
    Hezké odpoledne ze Vsetína. Solidně zaplněný stadion na Lapači již netrpělivě vyčkává začátku utkání 1. kola WSM Ligy mezi Vsetínem a Ústím nad Labem. Pro nováčka ze Vsetína jde dnes o mimořádnou událost, po deseti letech se totiž šestinásobný mistr vrátil zpět na scénu profesionálního hokeje.
     
    Na stadionu již nyní houstne atmosféra, do Vsetína dorazila i skupinka fanoušků z Ústí nad Labem, tribuna na stání je zaplněna až po střechu dnes určitě budeme svědky parádní atmosféry.
     
    Po ledové ploše již krouží čtveřice rozhodčích určena pro dnešní zápas. Potemnělý Lapač netrpělivě očekává nástup především domácího mužstva.
     
    Na ledovou plochu nastupují hráči HC Slovan Ústí nad Labem, děje se tak po 11 letech, kdy zde Ústí naposledy hrálo baráž o postup do extraligy.
     
    Dnes trochu jinak v podání kytary zní Lapačem hymna Vsetína a za jejího doprovodu nastupuje domácí tým.
     
    Obě mužstva máme již na ledě, právě se pozdravili kapitáni dnešního utkání, za Vsetín Martin Podešva, za Ústí Martin Vágner.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Hned při prvním nahození vsetínské první formace přikryl Soukup kotouč a následně se za jeho zády strhal první potyčka.
     
    00:35
    Kucharczyk vedl útočnou akci Vsetína, od mantinelu nahazoval kotouč do předbrankového prostoru, ale zde nikdo v zelenožlutém, kotouče se ujímají hosté.
     
    01:05
    Vsetín právě vstřelil branku!
    A je to tady! Vsetín vstřelil první branku po návratu na profesionální scénu! Slováček vedl kotouč od mantinelu, už mohl zakončovat, ale zvolil přihrávku do mezikruží, kde z první pálil MARTIN PODEŠVA, už se zdálo, že jeho ránu Soukup tlumí ve své výstroji, ale kotouč mu propadl a nalezl si cestu do sítě. Asistence: Ondřej Slováček.
     
    01:57
    Nyní si poprvé na kotouč sáhl i vsetínský brankář Horčička, Kousal nahazoval kotouč, který vsetínský brankář pouze vyrazil a k dorážce se dostal Severa, Horčička však i jeho pokus zneškodnil.
     
    02:43
    Vsetín se po vhazování v útočném pásmu pustil do kombinace, po přihrávce Frola pálil Ostrčil, jeho projektyl zblokoval obránce Macek.
     
    03:16
    Nebezpečná akce Vsetína, Šilhavý zpoza branky přihrával Kajabovi, jenž jen o kousek minul ústeckou branku.
     
    03:22
    Nyní trochu zbytečně fauloval vsetínský Kajaba, dvě minuty za podražení, Ústí má možnost srovnat.
     
    03:30
    V přesilové hře jako první vypálil Vágner, Horčička však s jeho ranou problém neměl, vhazuje se po jeho pravici.
     
    03:34
    Vsetín po buly zásluhou Ostrčila vyhazuje.
     
    04:15
    Slovan usazen v útočném pásmu, zatím však nedokázal vystřelit.
     
    04:34
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Dlouhá kombinace ústeckých hráčů vede k vyrovnávající brance. Vágner poslal přihrávku z kruhu do střelecké pozice LUKÁŠI VOLFOVI a ten nádherně vymetl levý růžek Horčičkovy svatyně. Asistence: Martin Vágner, Petr Markulinec.
     
    05:19
    Dundáček nyní vypálil od modré čáry, Soukup nevěděl, kde je kotouč a k dorážce se dostal Šilhavý, jeho snaha však pouze lízla tyčku ústecké brány!
     
    06:28
    Vsetín se nyní pokoušel usadit v útočném pásmu, ale Ústečtí nyní velmi dobře brání a posílají kotouč do středního pásma.
     
    06:45
    Střelu Karafiáta nyní Soukup s přehledem ukryl ve své lapačce, vhazuje se po jeho pravici.
     
    06:59
    Utkání má zatím velmi svižné tempo, nedá se říct, který z týmu oplývá větší aktivitou, jde vidět, že je start soutěže a hráči obou celků jdou do toho naplno.
     
    07:14
    Vsetín nepřesný v rozehrávce, rozhodčí píská zakázané uvolnění.
     
    07:29
    Výborná práce vsetínského Markoviče, ten zblokoval ránu Hese a ve sprinterském souboji zvítězil, v přečíslení přihrával Březinovi, jenž nadvakrát zakončil, ale Soukup nyní podržel svůj tým.
     
    08:11
    Vsetínští obránci nyní zklidňují hru, Ostrčil v klidu počká až mu spoluhráči vystřídají a založí další útočnou akci Vsetína.
     
    09:01
    Vsetínští nyní nechali zcela volného Roubíka, jenž se osamocen řítil na Horčičku, mohl si dostatečně vybrat kam zamíří, nakonec zvolil zakončení po zemi na levou tyč, kde však Horčička zasáhl vyrážečkou!
     
    09:44
    Vsetínský protiútok nyní vedl Pokorný, ten se rozhodl po přechodu modré čáry vypálit, kotouč se následně odrazil od zadního mantinelu a k dorážce se dostal Karafiát, Soukup však přesně věděl, co jej čeká a včas se přesunul, aby ucpal prostor u bližší tyče.
     
    10:13
    Přesilová hra pro Vsetín, Markovič se šikovně vymotal ze sevření ústeckých obránců, dostal se až před Soukupa, kde na poslední chvíli musel zatáhnout za záchrannou brzdu Zdvořáček, rozhodčí jej za to trestá menším trestem za podražení.
     
    10:23
    Slovan se osvobozuje.
     
    10:44
    Vsetínu se zatím početní výhoda nedaří, žlutomodří znovu vyhazují.
     
    11:11
    Roubík ukazuje své cenné zkušenosti, i ve čtyrech se nebojí vyvést kotouč, kde nasbírá cenné vteřinky a následně jej pošle za branku Vsetína.
     
    11:44
    Slibná kombinace Vsetína, Kajaba znovu vyzval ke střele z první Šilhavého, Soukup betonem vyrazil.
     
    12:13
    Ústí nad Labem kompletní.
     
    12:24
    Ostrčil nyní vyslal ostrou ránu, kterou však schytal Gengel, těžce otřesen se však zvedá a na střídačku dojede po svých.
     
    12:53
    Ústí ani tak nemá problémy s přechodem do útoku, jako spíš se schopností vystřelit, většina střel ústeckých hráčů je zblokováná vsetínskými obránci.
     
    13:24
    S útočnou aktivitou to nyní přepískl vsetínský Podešva, fasuje dvě minuty za hrubost a Severočechy tak čeká druhá početní výhoda.
     
    13:35
    Šilhavý vyvezl kotouč do útočného pásma a ušetřil Vsetínu síly.
     
    13:54
    Šilhavý nadále zlobí ústeckou defenzívu, nyní se dokonce dostal i ke střeleckému pokusu, který Soukup vyrazil do rohu obranného pásma Ústín.
     
    14:24
    Vsetín zatím výborně brání, Slovan se ještě nestačil usadit v útočném pásmu.
     
    14:59
    Vrdlovec se nyní pokoušel zaskočit Horčičku zpoza branky, byl však příliš pomalý.
     
    15:28
    Vrdlovec nyní poslal kotouč do předbrankového prostoru, kde zůstal osamocen Volf, znovu pálil z první, ale tentokrát jej brankář Horčička vychytal.
     
    15:44
    Vsetín druhé oslabení tentokrát ustál, ale zatím je v náporu nadále ústecký Slovan.
     
    16:19
    Až nyní se Vsetínu podařilo dostat na druhou stranu, nahození Šilhavého Soukup raději přikryl pod svou rukavicí.
     
    16:26
    Teper nyní zachytil kotouč na modré čáře, okamžitě vypálil a před brankou clonil Šilhavý, Soukup si však kotouč našel a zasáhl.
     
    17:05
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetín se vrací do vedení! Z nenápadné akce se dokázal prosadit DOMINIK POKORNÝ, jenž objel ústecké obránce a střelou zápěstím nekompromisně zavěsil nad rameno brankáře Soukupa. Asistence: Ondřej Holomek.
     
    17:25
    Nyní ovšem vsetínští chybovali v obraně a k tutové příležitosti se dostal Bernad, jeho ránu zlikvidoval vsetínský Horčička pohotovou lapačkou!
     
    17:58
    Vsetín znovu v útočném pásmu soupeře, Ústí se osvobodilo za cenu zakázaného uvolnění.
     
    18:05
    Vsetín tlačí, nyní si střeleckou pozici vypracoval Březina, počkal až se před Soukupa nahrnou jeho spoluhráči, ústecký brankář však opět ránu úspěšně vyrazil a Ústí se následně vymanilo ze sevření vsetínských hráčů.
     
    18:42
    Vsetínská útočná snaha nyní končí postavením mimo hru.
     
    18:50
    Vsetín znovu nepřesný v přechodu do útoku, opět ofsajd.
     
    19:12
    Vsetínská třetí formace nyní bez problému odzbrojila útočnou snahu ústecké první formace, Valaši jsou v závěru první třetiny aktivnější.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Skončila 1. třetina utkání mezi Vsetínem a Ústí nad Labem. Od první minuty jsme svědky mimořádně svižného hokeje. Jde vidět, že na začátku soutěže jsou obě mužstva nažhavená bojovat o první body. Do vedení se dostali domácí poměrně brzy, hned ve druhé minutě udeřil Podešva. Ústecký Slovan odpověděl záhy, v přesilové hře se prosadil Volf. Utkání bylo poměrně vyrovnané a oba celky si měly v průběhu první třetiny možnost vyzkoušet početní výhodu. Valaši však v závěru úvodní dvacetiminutovky přeci jen přidali a větší aktivita přinesla ovoce zásluhou Pokorného, jenž prozatím určil stav po první třetině 2:1 ve prospěch Vsetína. Prostřední dějství vypukne na Lapači přibližně v 16:53.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    Tentokrát uspěl na buly hostující Roubík a Ústí se hned natlačilo do útočného pásma.
     
    20:52
    Markovič nyní pořádně pozlobil ústecké obránce, udělal několik obloučku s kotoučem a nakonec z otočky vypálil, Soukup včas ucpal otvor mezi svými betony.
     
    21:23
    Vsetín se tlačí do útočného pásma, Ústečtí ovšem nenechávají zelenožluté se příliš dlouho zdržet
     
    21:41
    Vsetín si znovu zkusí početní výhodu, v útočném pásmu fauloval kolenem Volf a čekají ho dvě minuty na trestné lavici.
     
    21:52
    Vsetín se hned pokouší skórovat, po přihrávce Karafiáta pálil Dundáček, Soukup připraven.
     
    21:55
    Ústí ihned po buly vyhazuje díky Hesovi.
     
    22:24
    Vrána zavážel kotouč do útočného pásma, byl však odzbrojen Hesem, který znovu svůj tým osvobozuje.
     
    22:53
    Vsetínští budou mít možnost dvojnásobné početní výhody, bude trvat osmačtyřicet vteřin a jejím organizátorem se stal Melka, jenž to přehnal s obrannou činností a odsedí si dvě minuty za držení.
     
    23:11
    Teper pálil z první, Soukup vyrazil, Vsetín nadále v útočném pásmu.
     
    23:31
    Teper znovu v roli střelce, tentokrát však minul a kotouč se po mantinelu svezl až do obranného pásma Vsetína.
     
    23:41
    Slovan ve čtyrech.
     
    24:22
    Březina posílal přihrávku přes šíří pásma na sjíždějícího Ostrčila, ten se snažil kotouč usměrnit do branky bekhendem, ale na Soukupa si nepřišel.
     
    24:49
    Další snaha o útok Vsetína končí postavením mimo hru, Podešva přejel modrou čáru příliš brzy.
     
    24:53
    Slovan krušné chvíle ustál a hraje v plném počtu.
     
    25:11
    Nyní se zpoza branky ocitl Vrána, Soukup se včas přemístil.
     
    25:30
    Kajaba zachytil rozehrávku soupeře ve středním pásmu, rozjel se k bráně a z pravého kruhu trefil horní tyč!
     
    25:53
    Vsetín je nyní v obrovském náporu a to pociťují také tribuny, na Lapači by se atmosféra dala krájet.
     
    26:15
    Ostrčil nyní nepřesně rozehrál a je z toho zakázané uvolnění, vhazuje se před Horčičkou.
     
    26:27
    Karafiát ze středního pásma poslal kotouč na Soukupa, čímž získal pro Vsetín útočné pásmo, neboť Soukup pro jistotou přerušil.
     
    26:34
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetín odskakuje do dvoubrankového náskoku! Kucharczyk vyhrál buly v útočném pásmu, v kruhu pro vhazování se následně strhla mela o kotouč, ve které projevil nejlepší orientaci JAROSLAV MARKOVIČ, okamžitě vypálil a prostřelil brankáře Soukupa. Asistence: Radim Kucharczyk, David Březina.
     
    27:12
    Valaši nadále kontrolují kotouč, Ústí se tak stále pere se vsetínským náporem.
     
    27:40
    Tentokrát od modré pálil Dundáček, do jeho rány se snažil kotouč ještě vložit Slováček, ale Soukup si na puk počkal a ukryl jej ve své výstroji.
     
    28:00
    Vsetínská třetí formace dnes dělá obrovské problémy ústecké obraně, nyní motal hlavy obráncům Kajaba.
     
    28:25
    Melka se nyní zčistajasna octl před Horčičkou, bekhendové zakončení mu však vsetínský brankář vychytal.
     
    28:28
    Následně se ovšem Melka dopustil nedovoleného zákroku, konkrétně hákování, Vsetín čeká další početní výhoda.
     
    29:10
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Lapač exploduje další vlnou radostí! Vše začalo u Markoviče, jenž přihrál na druhou tyči Frolovi, proti němu byl ještě Soukup úspěšný, ale na následnou dorážku DAVIDA BŘEZINY již nedosáhl. Asistence: Tomáš Frolo, Jaroslav Markovič.
     
    29:24
    Přesilová hra tentokrát pro Slovan, dvě minuty za hákování fasuje vsetínský Slováček.
     
    30:42
    Bernad od pálil od modré, jeho střelu ještě tečoval Macek, ale mimo branku.
     
    30:55
    Vsetín se osvobozuje a Kucharczyk forčekuje hluboko v útočném pásmu.
     
    31:20
    Brož si nyní všiml před brankou nepokrytého Merty, ten okamžitě pálil, ale Horčička zasáhl svými betony a snížení Ústí zabránil.
     
    32:01
    Již kompletní Vsetín se hrnul do útoku, Frolo pálil po zemi těsně mimo, hned na druhé straně se do přečíslení dostal Vrdlovec s Kousalem, druhý jmenovaný už zakončoval do prázdné branky, ale Horčička se ještě neskutečným způsobem stačil přesunout!
     
    32:30
    Vsetínský nápor po přesilovce Ústí upadl, hosté se snaží zkorigovat.
     
    33:08
    Ústeckým se nyní daří držet kotouč v útočném pásmu, ale zatím příliš nezaměstnávají vsetínského brankáře.
     
    33:35
    Kousal se snažil ještě zachytit kotouč na modré čáře, ale od jeho rukavice míří puk mimo ledovou plochu, díky tomu mohou unavení Vsetínští vydechnout.
     
    33:57
    Hořanský nyní vyvezl kotouč ze vsetínského obranného pásma, následně se ke střele dostal Dundáček, Soukup bez problému chytá.
     
    34:02
    Dundáček to zkusil znovu, tentokrát si s kotoučem najel na střed modré čáry, ale trefil připravenou lapačku Soukupa.
     
    34:21
    Zakázané uvolnění Vsetína, hra se stěhuje před Horčičku.
     
    34:40
    Ústí znovu v útočném pásmu, ale bez střelby.
     
    35:30
    Vsetínský druhý útok nyní vrací hru do obranného pásma Severočechů, Podešva předvedl několik slibných kliček.
     
    35:58
    Nyní se ostrou ranou prezentoval Vávra, byla tak prudká, že brankáři Soukupovi vyrazila hokejku z držení, naštěstí pro Ústí to bylo mimo bránu.
     
    36:32
    Gengel nyní hrubě chyboval v rozehrávce, o kotouč jej obral Šilhavý, jenž přihrával na sjíždějícího Kajabu, tomu však zakončení vůbec nesedlo a tato chyba ústecké defenzívy zůstala nepotrestána.
     
    37:16
    Hořanský operoval v útočném pásmu, snažil se zpoza branky zakončit, ale ústečtí obránci mu to nepovolili, výbornou defenzivní prací se prezentoval především Brož.
     
    37:53
    Nádherná akce elitní formace Vsetína, Markovič zadovkou přenechal kotouč Kucharczykovi ten roztáhl pásmo a všiml si v mezikruží Březiny, vsetínský útočník, jakoby se ptal ústeckého brankáře kam to chce, ale práci mu usnadnil tím, že jej trefil do hrudníků.
     
    38:46
    Vsetín nyní předvádí oku lahodící kombinace, Podešva poslal přihrávku Slováčkovi, jenž byl zcela osamocen před Soukupem, ústecký brankář však dokázal betonem zabránit další brance ve své síti.
     
    39:23
    Vsetín si v závěru druhé periody znovu vytváří útočný nápor, pohledné kombinace však k páté brance zatím nevedou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Pokud byla úvodní třetina vyrovnaná, pak to rozhodně nemůžeme prohlásit o prostředním dějství. Vsetínští od úvodu druhé dvacetiminutovky zatlačili svého soupeře do jeho obranného pásma. Tlak Valachů umocnily také početní výhody. Do dvoubrankového vedení poslal Vsetín Markovič, následně se Valachům podařilo poprvé v utkání využít početní výhodu a domácí šli do trháku. Ústí se dostalo do hry až díky přesilové hře, brankář Horčička musel vytáhnout dva klíčové zákroky, aby zabránil návratu Ústí do hry. Vsetín ovšem v závěru druhé třetiny opět převzal iniciativu. Třetí třetina vypukne ve Vsetíně přibližně v 17:49.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Kucharczyk na buly proti Roubíkovi vítězně, Frolo ovšem posílá kotouč na zakázané uvolnění.
     
    40:20
    Dnešní utkání sleduje 3042 diváků.
     
    41:04
    Úvod třetí třetiny je plný nepřesností, hra se tak odehrává převážně ve středním pásmu.
     
    41:43
    Kajaba přihrál na modrou čáru Dundáčkovi, ten je dnes ve střelbě aktivní, ale tentokrát byla jeho rána zablokována.
     
    42:15
    Nahození Vágnera Horčička přidržel a bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    42:28
    Vsetín nepřesný v rozehrávce, Kucharczyk poslal kotouč pouze do středního pásma, kde však nikdo v zelenožlutém.
     
    42:56
    Po delší době zaměstnal brankáře Soukupa Karafiát, ústecký brankář kotouč vyrazil do ochranné sítě.
     
    43:30
    Také na druhé straně si Horčička zachytal, nyní musel krotit ránu Vrdlovce, měl však luxusní výhled a s krocením puku žádné větší problémy.
     
    44:04
    Rána Hese zblokována Slováčkem, Ústečtí jsou ovšem nadále v útočném pásmu.
     
    44:33
    Slováček vyvezl kotouč do útočného pásma, neměl však nikoho ze spoluhráčů, kterému by mohl adresovat, kotouče se tak ujímají hráči Slovanu.
     
    45:06
    Do střelecké pozice si nabruslil Roubík a prověřil pozornost brankáře Horčičky.
     
    45:24
    Kucharczyk nyní skvělou přihrávkou poslal do úniku Hořanského, rychlonohý vsetínský útočník však na Soukupa nevyzrál, následně se spolupráce opakovala, tentokrát kotouč jen těsně minul odkrytou tyč ústecké brány!
     
    46:07
    Ústí nad Labem má nyní možnost se stavem utkání něco udělat, vsetínská lavička je potrestána za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odsedí Karafiát.
     
    46:22
    Vsetín okamžitě vyhazuje
     
    46:49
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši dokázali udeřit ve vlastním oslabení! Do přečíslení dva na jednoho upaloval Slováček, jenž nezazmatkoval a přesně načasoval přihrávku FILIPU DUNDÁČKOVI, jenž trefil přesně. Asistence: Ondřej Slováček.
     
    47:28
    Ústí nad Labem pokračuje v přesilové hře, tvrdou ranou se prezentoval Husák, Horčička však byl dobře orientovaný a střelu zkrotil.
     
    47:41
    Vsetín se osvobozuje, Teper vyhodil kotouč až na Soukupa.
     
    48:12
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Těsně po konci přesilové hry se Ústí dočkalo snižující branky. Kombinace započala u Bernada, jenž přes šíří pásma adresoval Mackovi, ten si následně všiml ANTONÍNA MELKY, na jehož střelu už Horčička nestihl reagovat.
     
    48:27
    Holomek nedovoleně zastavil Vrdlovce a ústecký účastník si svou akci zopakuje v trestném střílení!
     
    48:27
    Daniel Vrdlovec proti Horčičkovi neuspěl, jeho ránu vsetínský brankář zlikvidoval vyrážečkou.
     
    48:53
    Slovan však nyní ostřeluje brankáře Horčičku, ostrou ránu vyslal Zdvořáček, na ústeckých hráčích jde vidět, že se ještě chtějí vydat a zabojovat o výsledek.
     
    49:39
    Janáček nyní Vsetín osvobodil jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    50:20
    Střela Roubíka, Horčička opět pozorný a jeho ránu vyrazil.
     
    50:43
    Melta to nyní zkoušel zpoza obránce, ale Dudáčkovi se podařilo jeho střelu vychýlit ze směru.
     
    51:10
    Vsetínští už se nikam neženou a vyčkávají s čím se Slovan ještě předvede.
     
    51:51
    Opětovně pohledná akce vsetínské druhé formace, Podešva tentokrát připravil zakončení pro Vávru, ten však nadvakrát nedokázal dostat kotouč za záda brankáře Soukupa!
     
    52:20
    Vsetín se ujal opět kontroly nad pukem a zakládá protiútok.
     
    52:49
    Kajaba opět motá hlavy ústeckým obráncům, ti zatím neví, jak na něj, po ose Teper Janáček se kotouč vrátil zpět ke Kajabovi, jenž střílel od mantinelu, Soukup hru přerušil.
     
    53:29
    Bernad vyvezl kotouč a ze středního pásma jej dlouhým bekhendem nahodil na Horčičku, vsetínský brankář hru raději přerušil.
     
    53:53
    Rodící se nápor Vsetína nyní přerušil rozhodčí, neboť Kucharczyk se nacházel v brankovišti.
     
    53:53
    Husák potrestán menším trestem za krosček, další přesilová hra pro Vsetín.
     
    54:31
    Merta zachytil kombinaci Vsetínských a posílá kotouč do bezpečí.
     
    54:54
    Vsetín znovu nepřesný při obsazení útočného pásma, tentokrát Ústí osvobodil Gengel.
     
    55:31
    Vrána nyní nechtěl nic vymýšlet a okamžitě vypálil, jeho ránu zblokoval obránce Hes.
     
    55:53
    Slovan kompletní.
     
    56:17
    Vsetín v poklidu kontroluje vývoj utkání a toho si s chutí užívají i vsetínské tribuny.
     
    57:07
    Vrána nyní po křídle mířil do útočného pásma, narazil ovšem na obránce Brože, který vsetínskému útočníkovi vystavil ráznou stopku.
     
    57:36
    Lapač začíná slavit, stadionem se nese, pro Vsetín typický, vysoký jalovec.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:18
    Po přihrávce Karafiáta se z otočky snažil prosadit Hořanský, Soukup vyrazil a ke střele se dostal ještě Karafiát, trefil však rameno ústeckého brankáře.
     
    59:23
    Ústí se ještě snaží něco vymyslet v útočném pásmu, ale Vsetín už žlutomodré k ničemu nepouští.
     
    59:40
    Publikum na Lapači povstává, Vsetín dnes bude slavit první tři body.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášeni:

    Jaroslav Roubík (UNL)

    Luboš Horčička (VSE)
     
    Skončilo utkání 1. kola WSM Ligy mezi Vsetínem a Ústí nad Labem, domácí tým dnes slaví vydařenou premiéru a nutno říci, že zaslouženě. Vsetín učinil rozhodující krok k vítězství v prostředním dějství, kdy Severočechům odskočil do tříbrankového trháku. Ústí se vsetínským náporem mělo obrovské problémy a útočilo spíše sporadicky. Valaši ve 3. třetině skóre ještě navýšili a na jejich kontrole zápasu už nic nezměnila ani branka Melky, která už pouze upravila konečný stav utkání. Já se s vámi pro dnešek loučím, děkuji vám za pozornost při dnešním přenosu a budu se těšit zase příště. Ze Vsetína vám přeji příjemný sobotní večer. (18:24:45)
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 2. Podešva (Slováček), 18. Pokorny (Holomek), 27. Markovič (Kucharczyk, Březina), 30. Březina (Frolo, Markovič), 47. Dundáček (Slováček) – 5. L. Volf (M. Vágner, Markulinec), 49. Melka (Macek, Bernad)


    VHK ROBE Vsetín: Horčička (Šurý) – Frolo (A), Ostrčil, Teper, Holomek, Janáček, Dundáček – Markovič, Kucharczyk (A), Březina – Slováček, Podešva (C), Vávra – Kajaba, Šilhavý, Vrána – Hořanský, Pokorny, Karafiát.
    HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup (Volke) – Bernad, Husák, Vl. Brož, M. Vágner (C), Hes, M. Zdvořáček, Vaněk – Macek, Roubík (A), Melka – D. Merta, Vrdlovec (A), L. Volf – Gengel, Severa, P. Kousal – Mical, Markulinec.

    Rozhodčí: Fiala, Koziol – Adamec, Poruba

    Diváci: 3042
    thejrc.org