Opava – Val. Meziříčí 3:4 (po pr.) | Kopřivnice – Šumperk 8:5 (kon.) | SHK Hodonín – Nový Jičín 5:1 (kon.)
po prodl.
HK Opava
3:4 (2:1, 1:1, 0:1 - 0:1)
HC Bobři Valašské Meziříčí
Sobota 09.09.2017, 15:00 • Zimní stadion města Opavy • 2. liga skupina Východ • 1. kolo
Partner:
     
    61:00
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Je dobojováno! Bonusový druhý bod získávají hosté, když se střela Petra Dvořáka odrazila od zadního mantinelu přímo k hokejce MICHALA HRYCIOWA, jenž pohotově doklepl puk za záda Šafránka! Asistence: Petr Dvořák.
     
    59:08
    Velká komplikace pro domácí soubor. Za hru vysokou holí inkasuje dvě minuty domácí obránce Šendera. Bobry tak čeká přesilovka a zajímavá příležitost naklonit duel na svou stranu.
     
    54:14
    Teď při Slezanu stáli všichni svatí. Martiník dostal zpoza branky chytrou přihrávku do mezikruží, ale z ideální pozice minul opavskou klec!
     
    52:56
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Opavští se hodně rozčilují, ale není jim to nic platné. Bobři srovnávají na 3:3! Michal Žák nahodil puk na branku, kde byl zaparkovaný PETR DVOŘÁK, který Šafránkovi důrazně bránil ve výhledu, puk ale šikovně tečoval do branky a může se radovat z hattricku. Domácí zřejmě reklamovali vysokou hůl, ale rozhodčí gól uznal regulérním. Asistence: Michal Žák.
     
    51:29
    Domácí Hartmann měl na hokejce čtvrtý gól! Ujížděl sám na Bechného, zezadu jej sice otravoval obránce, ale Hartmann dokázal zakončit. Bohužel pro Opavu neúspěšně. Bechný teď Bobry podržel důležitým zákrokem.
     
    48:59
    Nyní ovšem čeká hosty další početní výhoda. Dvouminutový trest za napadení vyfasoval Vaněk.
     
    48:12
    Teď se Martiník prosmýkl kolem svých hlídačů a zkoušel to rovnou z otočky. Šafránek ale předvedl parádní skok a je po další slibné šanci Bobrů!
     
    47:31
    Nyní si ovšem Valašské Meziříčí vytvořilo tutovku! Matějka vypálil bez přípravy a puk už směřoval do opavské klece, ale do cesty se mu postavil Kývala! Oba hostující hráči teď nevěřícně kroutí hlavou.
     
    45:09
    Bobry čeká přesilová hra. Šindelář putuje za hákování na trestnou lavici.
     
    42:15
    Hrát se bude ve čtyřech na obou stranách. Za nafilmovaný pád dostává dvě minuty David Vítek. Za držení ovšem putuje na trestnou lavici také Tomáš Černý,
     
    37:57
    Přesilovka pro Opavu. Za hákování je vyloučen hostující Váňa.
     
    33:54
    Přesilovka pro Bobry. Za nedovolené bránění inkasuje dvouminutový trest Hartmann.
     
    32:36
    Opava právě vstřelila branku!
    Teď už se ale opavská střídačka raduje! PETR GRYGAR našel mezírku pod betony Bechného a střelou švihem vrací Slezanu těsný náskok! Asistence: Lukáš Černý a Rostislav Vaněk.
     
    31:47
    Slezané mohli získat zpátky náskok! Petr WOLF dostal skákavou přihrávku a ocitl se sám před Bechným. Vsadil na bekhend, ale zblízka zakončil těsně nad horní tyčku!
     
    25:34
    Přesilovka pro Opavu. Dvě minuty si nyní odsedí na trestné lavici Hryciow. Důvod? Podražení.
     
    20:33
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Bobři vstoupili do druhé třetiny nejlépe, jak mohli. Už po 33 sekundách srovnávají na 2:2! Po rychlé kombinaci našel Jan Matějka PETRA DVOŘÁKA, který prostřelil Šafránka! Asistence: Jan Matějka, Michal Žák.
     
    19:26
    Opava právě vstřelila branku!
    Slezané bleskově reagují na inkasovaný gól a opět se ujímají vedení. Od modré napřáhl David Galvas, jeho dělovku vytěsnil Bechný jen před sebe, kde číhal VLASTIMIL MALINA, a bez problémů doklepl puk do hostující klece! Asistence: David Galvas.
     
    18:40
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    V Opavě máme vyrovnáno! Hosté se po šanci Hryciowa udrželi v útočné třetině, Michal Žák naservíroval přihrávku PETRU DVOŘÁKOVI, který zblízka procedil puk skrz Šafránka do opavské branky – 1:1. Asistence: Michal Žák.
     
    16:51
    Opava právě vstřelila branku!
    Slezané nabídnutou přesilovku využívají. V čase 16:51 jde Opava do vedení. Skóre otevřel tvrdou bombou VLASTIMIL MALINA! Jeho rána byla ještě tečována a Bechný zareagoval pozdě. Asistence: Ondřej Hartmann a Jakub Vítek.
     
    15:55
    Opavský tým čeká další početní výhoda. Martiník se provinil sekáním a dvě minuty si odpočine na trestné lavici.
     
    10:51
    Přesilovku si zahraje také Opava. Hladiš hákoval a míří na trestnou lavici.
     
    10:39
    Martiník napálil od modré puk na opavskou branku, Šindelář ho ještě těsně před Šafránkem tečoval a domácí měli štěstí, že puk skončil těsně vedle opavské svatyně!
     
    7:00
    Opavský gólman Šafránek musel znovu zasahovat. Po nepříjemné střele však jednoho z hostujících hráčů trefil domácí Rousek a dostává dvě minuty a desetiminutový osobní trest za zásah do oblasti hlavy a krku.

    Jan Šimek

    Branky a nahrávky: 17. Malina (Hartmann, J. Vítek), 20. Malina (Galvas), 33. Grygar (Černý, Vaněk) – 19. Dvořák (Žák), 21. Dvořák (Matějka, Žák), 53. Dvořák (Žák), 61. Hryciow (Dvořák)


    HK Opava: Šafránek (Lamla) – Galvas D. (A), Kiss, Chalupa (C), Šendera, Šindelář, Slavík, Kažimír – Wolf, Polok, Grygar, Seidler, Rousek, Vítek J., Maxner, Hartmann, Černý (A), Štindl, Malina, Vaněk, Sedlář
    HC Bobři Valašské Meziříčí: Bechný (Plšek) – Hryciow, Žák, Báchor (C), Váňa, Weintritt J., Hladiš, Varga Ma. – Dvořák, Daněk, Matějka, Pořický, Brunec (A), Kývala, Studený, Martiník (A), Varga Mi., Varga D, Baroš, Vítek D.

    Rozhodčí: Škach – Blaha, Goňa.
    ocianews.com