Trenčín – Slovan Bratislava 2:2 (kon.) | Senica – Zlaté Moravce 0:1 (kon.) | Dunajská Streda – Prešov 0:0 (kon.)
Ružomberok – Michalovce 2:1 (kon.) | Podbrezová – Žilina 2:4 (kon.)
konec
DAC 1904 Dunajská Streda
0:0 (0:0)
FC Tatran Prešov
sk Sobota 09.09.2017, 19:00 • DAC-aréna, Dunajská Streda • Niké liga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Na Žitnom ostrove sme sa dnes gólov nedočkali. Dunajská Streda bola jasným favoritom, no musíme konštatovať, že zbytočne stratila dva body. V druhom polčase už veľa šancí nemala, výnimkou boli len hlavičky Ericka Davisa či Marina Ljubicića. Osobne si však myslím, že domáci sa môžu cítiť poškodení, keďže v úvodnom dejstve rozhodcovia neuznali pre údajný ofsajd gól Kristophera Vidu. Obe mužstvá si tak svoje pozície, ktoré pred siedmim kolom držali. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:59:13)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Je to tak. Miroslav Jantek v posledných sekundách nadstaveného času posiela na trávnik ešte Juraja Hovančíka, ktorý vymení dnes pomerne aktívneho Roland Černáka.
     
    90+2
    Domáci to dnes zrejme nezvládnu. Erick Davis teraz fauloval Erika Streňa a vyzerá to tak, že hosťujúci tréner Miroslav Jantek využije aj posledné striedanie v dnešnom dueli.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca pridáva ešte 180 sekúnd. Na konci prvej nadstavenej minúty zakončoval spoza šestnástky Branislav Ľupták, ale jeho zakončenie smerovalo nad bránu Jozefa Taliana.
     
    90
    Domáci sa dostali do zakončenia. Erik Davis poslal loptu do ohňa, Marin Ljubicić sa presadil v súboji s Patrikom Jackom, ale jeho pokus hlavičkou smeroval vedľa brány súpera.
     
    89
    Dunajská Streda dostane jednu z posledných šancí na strelenie gólu. Bude mať totiž výhodu priameho kopu z ľavej strany, ktorý zahrá krajný záložník Erick Davis.
     
    88
    Christopher Udeh bol faulovaný a Prešovčania opäť výrazne naťahujú čas. Teraz nehrajú práve športovo, no pokiaľ im to prinesie body, a tak im to rozhodne vadiť nebude.
     
    87
    Zsolt Kalmár bol faulovaný, a tak mali domáci výhodu priameho kopu. Erick Davis posielal kolmú prihrávku do šestnástky súpera, no tento nacvičený signál domácim futbalistom nevyšiel.
     
    86
    Čas sa kráti a teraz sa viac-menej hrá v strede ihriska. Domáci futbalisti sú síce pri lopte, no až príliš ďaleko od brány Jozefa Taliana, ktorý pred pár minútami predviedol aj drobnú hereckú vložku.
     
    85
    Filip Glova píska nedovolený zákrok Erica Davisa pri postrannej čiare. Erik Streňo to spravil veľmi šikovne, nechal sa faulovať a jeho spoluhráči môžu naťahovať čas.
     
    84
    Šarišania sa už bránia prakticky so všetkými hráčmi. Ich polovica ihriska je skutočne veľmi prehustená a domácim sa dnes len veľmi ťažko presadzuje. Pre nich by to dnes bola určite strata dvoch bodov.
     
    83
    Lukáš Čmelík sa ocitol na hracej ploche, no hlavný rozhodca nepískal faul na jeho osobu. Naopak, dopredu mohli ísť hostia, no ich aktivitu ukončila nepresná prihrávka na Jozefa Špyrku.
     
    81
    Domáci futbalisti mali k dispozícii rohový kop. Erick Davis poslal nebezpečnú loptu do ohňa, ale napokon hlavný rozhodca píska útočný faul na brankára Jozefa Taliana.
     
    80
    Druhé striedanie v podaní hostí. Pre dnešok má odpracované Issa Adekunle a na jeho miesto prichádza čerstvý muž z lavičky – Jozef Špyrka.
     
    79
    Domáci futbalisti prichádzajú o loptu, keďže Kristián Koštrna nezachytil loptu pri ľavej postrannej čiare. Dunajská Streda sa dnes veľmi trápi a nebude to mať v závere ľahké.
     
    78
    Jozef Talian získal loptu pred Zsoltom Kalmárom, no následne sa tváril, že mu domáci hráč pristúpil ruku. Bolo to nesmierne teatrálne a skúsený prešovský brankár by si zaslúžil kartový trest.
     
    77
    Dnešný oslávenec Marco Rossi poslednýkrát vstupuje do dnešného duelu. Nie práve najlepší debut v drese Dunajskej Stredy má za sebou Tomáš Malec. Na jeho miesto nastupuje Yves Simon Pambou.
     
    76
    Zsolt Kalmár bol v momente prihrávky v tesnom ofsajde, a tak následný súboj s jedným hráčom Prešova bol zbytočný. Odkopávať tak bude môcť brankár Jozef Talian.
     
    75
    V priebehu krátkeho času mali domáci výhodu dvoch rohových kopov. Ani po jednom z nich sa však nedostali do zakončenia a Prešovčania si po ráznom odkope môžu oddýchnuť.
     
    74
    Domáci futbalisti rozohrali priamy kop nakrátko. Hneď k dvom centrom z pravej strany sa dostal Erick Davis, ale po obrannom zákroku Christophera Udeha bude nasledovať len rohový kop.
     
    73
    Marin Ljubicić bol tvrdým spôsobom poslaný na trávnik, ale namiesto faulu mohli ísť hostia do rýchleho brejku. Sám na bránu postupoval Peter Katona, no v momente prihrávky bol v ofsajde.
     
    71
    Spomínané striedanie domáceho trénera je realitou. Na trávnik prichádza slovenský reprezentant do 21 rokov Lukáš Čmelík a na lavičku náhradníkov prekvapujúco smeruje Erik Pačinda.
     
    70
    Už len dvadsať minút zostáva do konca riadneho hracieho času. Z pravej strany centroval Erik Pačinda, ale Tomášovi Malecovi loptu ušla. To okamžite využil Christopher Udeh, ktorý loptu odkopol.
     
    69
    Domáci futbalisti pokračujú v hádzanárskom obliehaní pokutového územia súpera. Čas na strelenie vedúceho gólu sa im však kráti. Len pripomínam, že posledný vzájomný zápas sa na Žitnom ostrove skončil výsledkom 5:0.
     
    68
    Teraz sa črtala šanca pre futbalistov z východného Slovenska. Branislav Ľupták stratil loptu, jeho zaváhanie sa snažil využiť Roland Černák, ale jeho zakončenie z vnútra šestnástky bolo zrazené.
     
    67
    Ešte pred domácim striedaním zasiahne do diania na ihrisku aj tréner Miroslav Jantek. Jakub Więzik končí v dnešnom dueli a na trávnik vybehne Dávid Keresteš.
     
    66
    Jeden z domácich hráčov sa teraz previnil voči pravidlám a Prešovčania začínajú naťahovať čas. Okrem toho vidíme, že domáci tréner pošle na trávnik aj druhého čerstvého hráča.
     
    65
    Pekná akcia domáceho tímu. Zsolt Kalmár posunul loptu na Ericka Davisa, ktorý ešte stihol odcentrovať z ľavej strany. Jeho pas smeroval do šestnástky, ale nenašiel Tomáša Maleca či Erika Pačindu.
     
    64
    Domáci futbalisti teraz dlho držali loptu na svojich kopačkách, ale nepodarilo sa im dostať ani len k centru. Marin Ljubicić hľadal prihrávkou za obranu Marka Živkovića, no ten už loptu nezachytil.
     
    62
    Prešov sa teraz dostal na dlhší čas k lopte, no veľa toho nevymyslel. Každopádne, ušetril nejaké sekundy, ktoré ho opäť o čosi priblížili k veľmi cennému bodovému zisku v DAC aréne.
     
    61
    Erick Davis centroval z ľavej strany. Svojim pasom hľadal Erika Pačindu, no ten bol dobre bránený a napokon si nevybojoval ani faul v súboji s obrancom Patrikom Jackom.
     
    60
    Tak toto mohol byť rozprávkový vstup do zápasu v podaní Ericka Davisa. Ten sa okamžite zapojil do útočnej akcie domáceho tímu, nabehol si na center Erika Pačindu z pravej strany, ale jeho hlavička minula bránu.
     
    59
    Ešte pred vypršaním hodiny hry tu máme prvé striedanie zápasu. Kristopher Vida putuje na lavičku náhradníkov na ľavú stranu záložnej formácie sa zaradí Erick Davis.
     
    58
    Kristián Koštrna s teraz nerozumel so Zsoltom Kalmárom, a tak sa útočná aktivita domácich zastavila. Dopredu mohli ísť aj hostia, no ich pokus o rýchly brejk nebol vydarený.
     
    57
    Hostia sa teraz snažili prekabátiť súperovu obranu kolmicou na Jakuba Więzika. Poľský útočník bol ale dobre bránený a s loptou sa napokon nedostal ani do pokutového územia žlto-modrých.
     
    56
    Oleksii Miliutin prenikal po ľavej strane, no zastavil ho Marko Živković. Hostia tak mali výhodu priameho kopu, ale center Tomáša Sedláka rozhodne nepatril do kategórie vydarených.
     
    55
    Domáci futbalisti mali k dispozícii priamy kop. Zahrali ho nakrátko, následne si loptu posunul do palebnej pozície Zsolt Kalmár, ale trafil len hlavu obrancu Erika Streňa.
     
    53
    Domáci futbalisti mali výhodu rohového kopu. Zsolt Kalmár posielal loptu na prvú žrď, no našiel len jedného z hráčov v bielom drese. Každopádne, domáci zvyšujú svoje obrátky.
     
    52
    Teraz sme videli zaujímavé náznaky šancí na oboch stranách. Najskôr pálil Issa Adekunle, ale jeho pokus bol zrazený. Na druhej strane sa po pase Erika Pačindu nedostal do šance Tomáš Malec.
     
    51
    Domáci kapitán Marin Ljubicić sa teraz prezentoval veľmi nepresným pasom. Jozef Talian bude môcť odkopávať, ale príliš sa so svojou rozohrávkou neponáhľa.
     
    50
    Akciu domáceho tímu sa teraz snažil rozohrať brankár Patrik Macej. Dlhým odkopom hľadal Erika Pačindu, no namiesto neho našiel svojho rivala v bráne Prešova Jozefa Taliana.
     
    49
    Filip Glova prvýkrát postretáva aj domáceho futbalistu. Je ním Zsolt Kalmár, ktorý síce fauloval Christophera Udeho, no trest dostal až za dodatočné protesty.
     
    48
    Ďalšia dobrá akcia domácich nebola dotiahnutá do úspešného konca. Erik Pačinda sa ešte snažil posunúť loptu na Marka Živkovića, no pred ním zobral loptu do svojich rúk brankár súpera.
     
    47
    Domáci futbalisti sa dostali do nádejného zakončenia. Jozefa Taliana ohrozil svojou strelou Erik Pačinda, ale nepodarilo sa mu otvoriť skóre dnešného duelu.
     
    46
    V úvodných sekundách druhého polčasu sa snažil ťažiť z nepresného odkopu domácich hráčov Issa Adekunle. Nespracoval si však dobre loptu ideálne a následne si pomohol proti pravidlám.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvé dejstvo dnešného zápasu sa začalo veľkou šancou Ľubomíra Šatku, no jeho hlavičkové zakončenie zlikvidoval Jozef Talian. Na dlhé minúty to bola jediná šanca, ktorá mohla pohnúť ukazovateľom skóre. Prešov vyrovnal hru, no brankára súpera Patrik Macej ohrozil len raz. V záverečných minútach sa opäť dostali k slovu domáci. Najskôr nepresne zakončoval Tomáš Malec a o minútu neskôr rozhodcovia neuznali gól Kristophera Vidu, ktorý bol podľa nich v ofsajde. Druhý polčas začína krátko po 20:00 hod.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    V samotnom závere prvého polčasu to ešte skúsil Erik Pačinda. Domáci futbalista si potiahol loptu na os ihriska, no jeho zakončenie mierilo vedľa brány Jozefa Taliana.
     
    45
    Domáci futbalisti sa nedokázali presadiť, hoci center domáceho útočníka nebol zlý. Medzitým už ubehol riadny hrací čas prvého polčasu. Hlavný rozhodca ale nadstaví ešte obligátnu jednu minútu.
     
    44
    Domáci futbalisti budú mať výhodu priameho kopu. Oleksii Miliutin poslal nedovoleným spôsobom na trávnik Branislava Ľuptáka, a tak o pár sekúnd bude môcť Erik Pačinda poslať loptu do súperovej šestnástky.
     
    43
    Prvý polčas sa pomaly chýli k svojmu záveru. Dunajská Streda opäť začína dominovať, no je otázne či sa jej podarí skórovať ešte pred odchodom na polčasovú prestávku.
     
    41
    Hostia to teraz skúšali útočnou akciou po pravej strane. Roland Černák prízemným pasom hľadal v šestnástke svojho spoluhráča, ale v poslednej chvíli dobre zasiahol Tomáš Huk.
     
    40
    Futbalisti Dunajskej Stredy sa už tešili z gólu, no ten napokon neplatí. Postranný rozhodca bol totiž toho názoru, že Kristopher Vida bol v čase prihrávky Erika Pačindu v ofsajde. No, spomalený záber mu príliš nedával za pravdu.
     
    39
    Po dlhom čase sme boli svedkami šance, ktorá mohla otvoriť gólový účet zápasu. Marko Živković centroval z pravej strany, útočník Tomáš Malec sa obtočil okolo Christopher Udeha, ale jeho zakončenie ľavačkou mierilo vysoko nad bránu Jozefa Taliana.
     
    38
    Zsolt Kalmár je technicky zdatným hráčom, ale teraz sa proti presile obrancov súpera nedostal. Skúšal to stredom ihriska, ale v prehustenom priestore nemal veľa šancí na úspech.
     
    37
    Issa Adekunle sa ocitol na zemi nedovoleným spôsobom. Hostia tak mohli zahrávať priamy kop, ale ani teraz sa nedostali do koncovky. Patrik Macej tak má na konte stále len jeden úspešný zákrok.
     
    36
    Po zbytočnej strate lopty sa črtala šanca pre hostí, no pas na Rolanda Černáka bol až príliš dlhý. Nevedno či bol avizovaný ofsajd, no každopádne sa hostia do šance nedostali.
     
    35
    Erik Pačinda teraz trošku zbrzdil akciu domáceho tímu. Následne ešte poslal loptu do pokutového územia súpera, ale zatiaľ neviditeľného Tomáša Maleca nenašiel.
     
    34
    Domáci futbalisti to teraz skúšali cez ľavú stranu. Kristián Koštrna posielal pas do šestnástky na Kristophera Vidu, no ten sa do zakončenia nedostal. Pochválime brániaceho Patrika Jacka.
     
    33
    Hostia teraz veľmi dobre napádali rozohrávku súpera. Brankár Patrik Macej sa ocitol v problémoch, ale napokon situáciu vyriešil ráznym odkopom k poliacej čiare.
     
    32
    Na Žitnom ostrove nesledujeme nejakú reklamu na futbal. Dokonca sa z tribún ozýva aj prvý piskot, na čo nie sú domáci zvyknutí. Zatiaľ sa im ale príliš nedarí, čo dokumentuje nepresný pas na Marka Živkovića.
     
    31
    Branislav Ľupták už po niekoľkýkrát v zápase chcel presunúť ťažisko hry na pravú stranu, kde operuje Erik Pačinda. Ten sa však k lopte nedostal, keďže pred ním dobre zasiahol Jozef Talian.
     
    30
    Úvodnú polhodinu duelu ukončil chlapský súboj medzi Kristopherom Vidom a krajným obrancom Erikom Streňom. Domáci futbalista ale opäť fauloval, a tak nebude môcť pokračovať vo svojej akcii.
     
    29
    Domáci fanúšikovia si teraz pýtali pokutový kop. Erik Pačinda spadol na zem v súboji s Oleksiim Miliutinom, ale hlavný rozhodca na biely bod neukázal. Na druhej strane bol v ofsajde Jakub Więzik.
     
    28
    Kristián Koštrna bol faulovaný pri postrannej čiare, a tak budú mať domáci ďalšiu šancu rozohrať priamy kop. Jeho exekútorom s najväčšou pravdepodobnosťou bude Zsolt Kalmár.
     
    27
    Dunajská Streda sa teraz snažil zaútočiť po ľavej strane. Do ofenzívy sa zapojil aj krajný obranca Kristián Koštrna, ale ten nedokázal spracovať loptu a tak bude nasledovať vhadzovanie hostí.
     
    25
    Hosťujúci futbalista zostáva po predošlom súboji ležať na hracej ploche a bude musieť byť ošetrovaný. Ostatní hráči využívajú tento čas aj na občerstvenie.
     
    24
    Issa Adekunle to skúšal individuálnym prienikom, ale do zakončenia sa nepredral. Veľmi dobre zapracovala stopérska dvojica domáceho tímu Tomáš Huk a Ľubomír Šatka.
     
    23
    Prešov má teraz hernú prevahu a vo svojom útočnom snažení bude pokračovať vhadzovaním. Domáci brankár zatiaľ nemusel vážnejšie zasahovať.
     
    22
    Prešov mal výhodu ďalšieho rohového kopu. Tentokrát ho bude zahrávať z ľavej strany Roland Černák. Uvidíme, či sa podarí tentokrát hosťom nebezpečne zakončiť.
     
    21
    Defenzíva domáceho mužstva si dokázala poradiť, a tak budeme pokračovať za nerozhodného stavu. Musíme však konštatovať, že Prešov pomaly vyrovnáva hru a ukazuje, že na Žitný ostrov neprišiel len brániť.
     
    20
    Máme za sebou dvadsať minút dnešného zápasu. Marko Živković teraz dokázal zblokovať strelecký pokus jedného zo súperových hráčov, a tak bude nasledovať rohový kop Prešova.
     
    18
    Zsolt Kalmár teraz šikovným pasom hľadal Erika Pačindu. Domáci špilmacher mužstva sa však k lopte nedostal, pretože veľmi dobre čítal hru hosťujúci brankár Jozef Talian.
     
    17
    Dunajská Streda sa snažila založiť svoju akciu cez pravú stranu. Marko Živković sa však už k lopte nedostal a keby ju aj dostihol, tak postranný rozhodca signalizoval ofsajdové postavenie.
     
    16
    Domáci futbalisti to teraz skúšali dlhou nakopnutou loptou dopredu. Erik Pačinda smeroval svoj pas na Kristophera Vidu, no ten už loptu nedokázal zachytiť na hracej ploche. Nasleduje vhadzovanie súpera.
     
    15
    K strele spoza pokutového územia sa dostali aj hostia. Pohotovo vystrelil Tomáš Sedlák a okamžite reklamoval hru rukou v podaní Tomáša Huka. Hlavný rozhodca ale pokutový kop nepíska.
     
    14
    Teraz sme videli nepresnosti na oboch stranách. Najmä domáci mohli z protiútoku rozhodne vyťažiť viac, no pas Branislava Ľuptáka na Zsolta Kalmára smeroval len do miest, kde bol prešovský obranca.
     
    13
    Kristopher Vida si na svoje konto pripisuje ďalší nedovolený zákrok. V úvode zápasu si pýta kartové napomenutie, no hlavný arbiter ho nepotrestal ani po faule na Issu Adekunleho.
     
    12
    Loptu do domácej šestnástky poslal Tomáš Sedlák. Jeho spoluhráči sa ale do zakončenia nedostali, a tak bude nasledovať len odkop od brány Patrika Maceja. Ten rozohrá ďalšiu útočnú akciu domácich.
     
    11
    Roland Černák bol faulovaný, a tak budú mať hostia výhodu priameho kopu. Práve spomínaný hráč je zatiaľ pilierom ofenzívy prešovského tímu, keďže má priemer jeden gól na zápas.
     
    10
    Úvodnú desaťminútovku zápasu ukončili domáci futbalisti nepresným streleckým pokusom. Branislav Ľupták dobre vypichol loptu súperovi, následne pálil Zsolt Kalmár, ale jeho pokus bránu Prešova nenašiel.
     
    9
    V úvode zápasu vidíme veľmi veľa osobných súbojov. Loptu na svojich kopačkách oveľa častejšie držia zverenci Marca Rossiho, ktorý dnes len na lavičke náhradníkov nechal sedieť Yvesa Simona Pamboua či Ericka Davisa.
     
    8
    Teraz sme boli svedkami nedovolených zákrokov na oboch stranách. Oveľa horšie obišiel hosťujúci Jakub Więzik, ktorý za faul na Kristophera Vidu dostáva od hlavného rozhodcu aj žltú kartu.
     
    7
    Dunajská Streda má jasnú územnú prevahu v úvodných minútach zápasu. Teraz jej kombinácia bude môcť pokračovať ďalej, keďže Roland Černák fauloval Erika Pačindu.
     
    6
    Zsolt Kalmár hľadal jedného zo svojich spoluhráčov, ktorý si nabehol na prednú žrď. Ten zakončiť nedokázal a následný hlavičkový pokus z diaľky bez najmenších problémov kryje brankár Jozef Talian.
     
    5
    Prešovčania si v útočnej fáze nerozumeli, a tak mohol odkopávať brankár Patrik Macej. Následne bol na ľavom krídle faulovaný Zsolt Kalmár a práve tento hráč pošle ďalší nebezpečný center do šestnástky súpera.
     
    4
    Domáci teraz nebudú môcť kombinovať ďalej, keďže hlavný rozhodca Filip Glova píska nedovolený zákrok Kristophera Vidu. Ten maďarskému hráčovi aj výrazne dohovára.
     
    3
    Prvú gólovú šancu zápasu mali domáci futbalisti. Na center Erika Pačindu si nabehol obranca Ľubomír Šatka, no jeho hlavičkové zakončenie pohotovým zákrokom vyrazil na ďalší rohový kop brankár Jozef Talian.
     
    2
    Hostia sa previnili nedovoleným zákrokom, a tak mohol priamy kop rozohrať Zsolt Kalmár. Jeho center odvrátil Christopher Udeh, a tak budeme svedkami aj prvého rohového kopu dnešného duelu.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu mali domáci futbalisti, ktorí nastúpili v tradičnej žlto-modrej kombinácii. Marin Ljubicić sa snažil preniesť hru na pravú stranu, no Erik Pačinda loptu nezachytil na hracej ploche.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FC DAC Dunajská Streda: Macej – Koštrna, Huk, Šatka, Živković – Ljubicić (C) – Pačinda, Kalmár, Ľupták, K. Vida – Malec.
    Náhradníci: Száraz – Ashiru, Pambou, Divković, Davis, Čmelík, Kontár.

    1. FC Tatran Prešov: Talian – Miliutin, Jacko, Udeh, Streňo – Adekunle, Dzurík, Sedlák, Černák – Katona (C) – Więzik.
    Náhradníci: Ferenc – Dupkala, Keresteš, Lenárt, Špyrka, Trebuňák, Hovančík.

    Rozhodcovia: Filip Glova – Tomáš Vorel a Peter Bednár.
     
    Vážení čitatelia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z najvyššej slovenskej futbalovej súťaže. Po reprezentačnej prestávke sú na programe zápasy 7. kola Fortuna ligy. My sa spoločne pozrieme na Žitný ostrov, kde domáca Dunajská Streda privíta futbalistov Tatranu Prešov.

    DUNAJSKÁ STREDA

    Dunajská Streda je aktuálne na štvrtom mieste tabuľky. Na vedúcu Nitru stráca päť bodov, no a práve proti nováčikovi súťaže utrpela prvú ligovú prehru. Zverenci Marca Rossiho síce pod Zoborom viedli, ale kvôli nevydarenému druhému polčasu prehrali 3:1. Neporaziteľnosť žlto-modrých farieb síce pominula, ale zápas s Prešovom je dobrou šancou vrátiť sa na víťaznú vlnu. Futbalisti Dunajskej Stredy sa opäť budú môcť spoľahnúť na podporu fanúšikov, pred ktorými prehrali len tri z posledných 20 ligových duelov. Najlepším strelcom mužstva je Erik Pačinda, ktorý sieť súperových brankárov rozvlnil štyrikrát. Na zápas proti Šarišanom sa mužstvo pripravuje dva týždne. Pre reprezentačné povinnosti chýbali Yves Simon Pambou a Eric Davis, a tak je pravdepodobné, že dnes nenastúpia. DAC odohral počas reprezentačnej pauzy jeden priateľský duel, v ktorom prehral s Diósgyőrom 2:1. Premiérový gól v novom drese strelil Tomáš Malec, ale na maďarského prvoligistu to nestačilo. Na druhej strane, mužstvo posilnil Musefiu Olasunkanmi Ashiru, ktorý na jeseň 2016 pôsobil práve v Prešove.

    FC TATRAN PREŠOV

    Tatran Prešov môže byť so svojimi doterajšími výsledkami spokojný. Po šiestich zápasoch má na konte sedem bodov, čo mu stačí na priebežnú ôsmu priečku. Zaujímavosťou je, že obe víťazstvá dosiahli Šarišania na pôde súpera, keď šokujúco vyhrali pod Dubňom a najtesnejším rozdielom zdolali aj Michalovce. Tesne pred reprezentačnou prestávkou mali zverenci Miroslava Janteka výborne rozbehnutý zápas aj so Senicou, ale napokon im na výhru nestačil ani dvojgólový náskok. Na konečných 2:2 vyrovnal v nadstavenom čase utešenou strelou Oliver Podhorin. Pred začiatkom sezóny sa v Prešove hovorilo najmä o záchrane, no zdá sa, že plány sa zmenili. Prezident klubu Miroslav Remeta na štvrtkovej tlačovej konferencii vyslovil ambíciu hrať v prvej šestke, k čomu by hráčov mala motivovať aj prémia 100-tisíc eur. Novinou je aj zmena kapitána. Už dnes by mal kapitánsku pásku nosiť Peter Katona a nie brankár Jozef Talian. Mužstvo sa bude snažiť aj o napravenie reputácie, keďže v poslednom dueli na Žitnom ostrove prehralo vysoko 5:0.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Miroslav Kováčik

    Branky:

    Karty:   49. Kalmár (DUN) – 8. Więzik (PRE)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 2:0. Střely mimo: 6:0. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 15:22.
    DAC 1904 Dunajská Streda: Macej – Koštrna, Huk, Šatka, Živković – Ljubicić (C) – Pačinda (71. Čmelík), Kalmár, Ľupták, K. Vida (59. Davis) – Malec (77. Pambou).
    Náhradníci: Száraz – Ashiru, Pambou, Divković, Davis, Čmelík, Kontár.

    FC Tatran Prešov: Talian – Miliutin, Jacko, Udeh, Streňo – Adekunle (80. Špyrka), Dzurík, Sedlák, Černák (90+3. Hovančík) – Katona (C) – Więzik (67. Keresteš).
    Náhradníci: Ferenc – Dupkala, Keresteš, Lenárt, Špyrka, Trebuňák, Hovančík.

    Rozhodčí: Filip Glova – Tomáš Vorel a Peter Bednár.
    bahis siteleri