Trenčín – Slovan Bratislava 2:2 (kon.) | Senica – Zlaté Moravce 0:1 (kon.) | Dunajská Streda – Prešov 0:0 (kon.)
Ružomberok – Michalovce 2:1 (kon.) | Podbrezová – Žilina 2:4 (kon.)
konec
DAC 1904 Dunajská Streda
0:0 (0:0)
FC Tatran Prešov
sk Sobota 09.09.2017, 19:00 • DAC-aréna, Dunajská Streda • Niké liga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Je to tak. Miroslav Jantek v posledných sekundách nadstaveného času posiela na trávnik ešte Juraja Hovančíka, ktorý vymení dnes pomerne aktívneho Roland Černáka.
     
    90
    Domáci sa dostali do zakončenia. Erik Davis poslal loptu do ohňa, Marin Ljubicić sa presadil v súboji s Patrikom Jackom, ale jeho pokus hlavičkou smeroval vedľa brány súpera.
     
    80
    Druhé striedanie v podaní hostí. Pre dnešok má odpracované Issa Adekunle a na jeho miesto prichádza čerstvý muž z lavičky – Jozef Špyrka.
     
    77
    Dnešný oslávenec Marco Rossi poslednýkrát vstupuje do dnešného duelu. Nie práve najlepší debut v drese Dunajskej Stredy má za sebou Tomáš Malec. Na jeho miesto nastupuje Yves Simon Pambou.
     
    71
    Spomínané striedanie domáceho trénera je realitou. Na trávnik prichádza slovenský reprezentant do 21 rokov Lukáš Čmelík a na lavičku náhradníkov prekvapujúco smeruje Erik Pačinda.
     
    67
    Ešte pred domácim striedaním zasiahne do diania na ihrisku aj tréner Miroslav Jantek. Jakub Więzik končí v dnešnom dueli a na trávnik vybehne Dávid Keresteš.
     
    60
    Tak toto mohol byť rozprávkový vstup do zápasu v podaní Ericka Davisa. Ten sa okamžite zapojil do útočnej akcie domáceho tímu, nabehol si na center Erika Pačindu z pravej strany, ale jeho hlavička minula bránu.
     
    59
    Ešte pred vypršaním hodiny hry tu máme prvé striedanie zápasu. Kristopher Vida putuje na lavičku náhradníkov na ľavú stranu záložnej formácie sa zaradí Erick Davis.
     
    49
    Filip Glova prvýkrát postretáva aj domáceho futbalistu. Je ním Zsolt Kalmár, ktorý síce fauloval Christophera Udeho, no trest dostal až za dodatočné protesty.
     
    40
    Futbalisti Dunajskej Stredy sa už tešili z gólu, no ten napokon neplatí. Postranný rozhodca bol totiž toho názoru, že Kristopher Vida bol v čase prihrávky Erika Pačindu v ofsajde. No, spomalený záber mu príliš nedával za pravdu.
     
    39
    Po dlhom čase sme boli svedkami šance, ktorá mohla otvoriť gólový účet zápasu. Marko Živković centroval z pravej strany, útočník Tomáš Malec sa obtočil okolo Christopher Udeha, ale jeho zakončenie ľavačkou mierilo vysoko nad bránu Jozefa Taliana.
     
    8
    Teraz sme boli svedkami nedovolených zákrokov na oboch stranách. Oveľa horšie obišiel hosťujúci Jakub Więzik, ktorý za faul na Kristophera Vidu dostáva od hlavného rozhodcu aj žltú kartu.
     
    3
    Prvú gólovú šancu zápasu mali domáci futbalisti. Na center Erika Pačindu si nabehol obranca Ľubomír Šatka, no jeho hlavičkové zakončenie pohotovým zákrokom vyrazil na ďalší rohový kop brankár Jozef Talian.

    Miroslav Kováčik

    Branky:

    Karty:   49. Kalmár (DUN) – 8. Więzik (PRE)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 2:0. Střely mimo: 6:0. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 15:22.
    DAC 1904 Dunajská Streda: Macej – Koštrna, Huk, Šatka, Živković – Ljubicić (C) – Pačinda (71. Čmelík), Kalmár, Ľupták, K. Vida (59. Davis) – Malec (77. Pambou).
    Náhradníci: Száraz – Ashiru, Pambou, Divković, Davis, Čmelík, Kontár.

    FC Tatran Prešov: Talian – Miliutin, Jacko, Udeh, Streňo – Adekunle (80. Špyrka), Dzurík, Sedlák, Černák (90+3. Hovančík) – Katona (C) – Więzik (67. Keresteš).
    Náhradníci: Ferenc – Dupkala, Keresteš, Lenárt, Špyrka, Trebuňák, Hovančík.

    Rozhodčí: Filip Glova – Tomáš Vorel a Peter Bednár.
    bahis siteleri