Trenčín – Slovan Bratislava 2:2 (kon.) | Senica – Zlaté Moravce 0:1 (kon.) | Dunajská Streda – Prešov 0:0 (kon.)
Ružomberok – Michalovce 2:1 (kon.) | Podbrezová – Žilina 2:4 (kon.)
konec
DAC 1904 Dunajská Streda
0:0 (0:0)
FC Tatran Prešov
sk Sobota 09.09.2017, 19:00 • DAC-aréna, Dunajská Streda • Niké liga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Na Žitnom ostrove sme sa dnes gólov nedočkali. Dunajská Streda bola jasným favoritom, no musíme konštatovať, že zbytočne stratila dva body. V druhom polčase už veľa šancí nemala, výnimkou boli len hlavičky Ericka Davisa či Marina Ljubicića. Osobne si však myslím, že domáci sa môžu cítiť poškodení, keďže v úvodnom dejstve rozhodcovia neuznali pre údajný ofsajd gól Kristophera Vidu. Obe mužstvá si tak svoje pozície, ktoré pred siedmim kolom držali. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:59:13)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Je to tak. Miroslav Jantek v posledných sekundách nadstaveného času posiela na trávnik ešte Juraja Hovančíka, ktorý vymení dnes pomerne aktívneho Roland Černáka.
     
    90+2
    Domáci to dnes zrejme nezvládnu. Erick Davis teraz fauloval Erika Streňa a vyzerá to tak, že hosťujúci tréner Miroslav Jantek využije aj posledné striedanie v dnešnom dueli.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca pridáva ešte 180 sekúnd. Na konci prvej nadstavenej minúty zakončoval spoza šestnástky Branislav Ľupták, ale jeho zakončenie smerovalo nad bránu Jozefa Taliana.
     
    90
    Domáci sa dostali do zakončenia. Erik Davis poslal loptu do ohňa, Marin Ljubicić sa presadil v súboji s Patrikom Jackom, ale jeho pokus hlavičkou smeroval vedľa brány súpera.
     
    89
    Dunajská Streda dostane jednu z posledných šancí na strelenie gólu. Bude mať totiž výhodu priameho kopu z ľavej strany, ktorý zahrá krajný záložník Erick Davis.
     
    88
    Christopher Udeh bol faulovaný a Prešovčania opäť výrazne naťahujú čas. Teraz nehrajú práve športovo, no pokiaľ im to prinesie body, a tak im to rozhodne vadiť nebude.
     
    87
    Zsolt Kalmár bol faulovaný, a tak mali domáci výhodu priameho kopu. Erick Davis posielal kolmú prihrávku do šestnástky súpera, no tento nacvičený signál domácim futbalistom nevyšiel.
     
    86
    Čas sa kráti a teraz sa viac-menej hrá v strede ihriska. Domáci futbalisti sú síce pri lopte, no až príliš ďaleko od brány Jozefa Taliana, ktorý pred pár minútami predviedol aj drobnú hereckú vložku.
     
    85
    Filip Glova píska nedovolený zákrok Erica Davisa pri postrannej čiare. Erik Streňo to spravil veľmi šikovne, nechal sa faulovať a jeho spoluhráči môžu naťahovať čas.
     
    84
    Šarišania sa už bránia prakticky so všetkými hráčmi. Ich polovica ihriska je skutočne veľmi prehustená a domácim sa dnes len veľmi ťažko presadzuje. Pre nich by to dnes bola určite strata dvoch bodov.
     
    83
    Lukáš Čmelík sa ocitol na hracej ploche, no hlavný rozhodca nepískal faul na jeho osobu. Naopak, dopredu mohli ísť hostia, no ich aktivitu ukončila nepresná prihrávka na Jozefa Špyrku.
     
    81
    Domáci futbalisti mali k dispozícii rohový kop. Erick Davis poslal nebezpečnú loptu do ohňa, ale napokon hlavný rozhodca píska útočný faul na brankára Jozefa Taliana.
     
    80
    Druhé striedanie v podaní hostí. Pre dnešok má odpracované Issa Adekunle a na jeho miesto prichádza čerstvý muž z lavičky – Jozef Špyrka.
     
    79
    Domáci futbalisti prichádzajú o loptu, keďže Kristián Koštrna nezachytil loptu pri ľavej postrannej čiare. Dunajská Streda sa dnes veľmi trápi a nebude to mať v závere ľahké.
     
    78
    Jozef Talian získal loptu pred Zsoltom Kalmárom, no následne sa tváril, že mu domáci hráč pristúpil ruku. Bolo to nesmierne teatrálne a skúsený prešovský brankár by si zaslúžil kartový trest.
     
    77
    Dnešný oslávenec Marco Rossi poslednýkrát vstupuje do dnešného duelu. Nie práve najlepší debut v drese Dunajskej Stredy má za sebou Tomáš Malec. Na jeho miesto nastupuje Yves Simon Pambou.
     
    76
    Zsolt Kalmár bol v momente prihrávky v tesnom ofsajde, a tak následný súboj s jedným hráčom Prešova bol zbytočný. Odkopávať tak bude môcť brankár Jozef Talian.

    Miroslav Kováčik

    Branky:

    Karty:   49. Kalmár (DUN) – 8. Więzik (PRE)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 2:0. Střely mimo: 6:0. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 15:22.
    DAC 1904 Dunajská Streda: Macej – Koštrna, Huk, Šatka, Živković – Ljubicić (C) – Pačinda (71. Čmelík), Kalmár, Ľupták, K. Vida (59. Davis) – Malec (77. Pambou).
    Náhradníci: Száraz – Ashiru, Pambou, Divković, Davis, Čmelík, Kontár.

    FC Tatran Prešov: Talian – Miliutin, Jacko, Udeh, Streňo – Adekunle (80. Špyrka), Dzurík, Sedlák, Černák (90+3. Hovančík) – Katona (C) – Więzik (67. Keresteš).
    Náhradníci: Ferenc – Dupkala, Keresteš, Lenárt, Špyrka, Trebuňák, Hovančík.

    Rozhodčí: Filip Glova – Tomáš Vorel a Peter Bednár.
    thejrc.org