Trenčín – Slovan Bratislava 2:2 (kon.) | Senica – Zlaté Moravce 0:1 (kon.) | Dunajská Streda – Prešov 0:0 (kon.)
Ružomberok – Michalovce 2:1 (kon.) | Podbrezová – Žilina 2:4 (kon.)
konec
FK Železiarne Podbrezová
2:4 (1:1)
MŠK Žilina
sk Sobota 09.09.2017, 19:00Niké liga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Po prvom polčase bolo síce všetko otvorené, ale MŠK Žilina v tom druhom dala ďalšie tri góly, keď sa dvakrát presadil Mráz a raz Špalek. Válovčan dokázal už iba znížiť, takže tri body putujú pod Dubeň. (20:49:45)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Michal Škvarka, prichádza Tomáš Hučko.
     
    90+2
    Leško poslal dlhočizný center a ešte zazvonilo brvno. Volešák ostal poriadne prekvapený, pretože let lopty kontroval a myslel si, že ide nad.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Miroslav Káčer, prichádza Michal Klec.
     
    89
    Po priamom kope hlavičkoval Kupčík len pod seba, kde našiel Rendlu úplne voľného pred Volešákom, no domácemu útočníkovi sa nepodarilo zakončiť. Navyše bol v ofsajde.
     
    88
    Bernadina aj Válovčan naskakovali na centrovaný pas z pravej strany, lenže medzi nimi dobre zakročil stopér Králik a dostal loptu z prekérnej situácii do bezpečia.
     
    87
    Po priamom kope sa síce Kopičár k strele dostal, ale jeho pokus smeroval veľmi vysoko nad. Miloš Volešák zasahovať nemal prečo.
     
    86
    Žltú kartu dostáva Miroslav Káčer (MŠK Žilina).
     
    85
    Róbert Polievka dostal prihrávku do behu, ale nedokázal si ju spracovať tak, aby mohol pokračovať v akcii. Ďaleko neprešiel ani Válovčan.
     
    84
    Ďalekonosný pokus jedného zo Žilinčanov skončil veľmi vysoko nad bránou Martina Kuciaka. Podbrezová znova prechádza do protiútoku.
     
    83
    Bernadina to skúsil individuálne, cez Valla sa presadiť nedokázal, ale získal aspoň rohový kop. Ten hráči MŠK bez väčších problémov dostali do bezpečia.
     
    82
    Válovčan sa krásne predral cez Hancka do malého vápna, prihral smerom na Bernadinu, lenže pred ním v poslednej chvíli na roh odvrátil Kaša. Následná hlavička letí tesne vedľa.
     
    81
    Podbrezová sa ešte snaží, ale naozaj jej to smerom dopredu nejde. Defenzívna časť Žiliny si veľmi dobre plní svoje povinnosti.
     
    80
    Róbert Polievka v prvej akcii proti svojim bývalým spoluhráčom neuspel, pretože ho domáci okamžite zdvojili a loptu mu ukradli.
     
    78
    Dnešné stretnutie sleduje 1360 divákov.
     
    77
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Lukáš Jánošík, prichádza Róbert Polievka.
     
    76
    Podbrezová dala gól!

    Ešte je tu zníženie a aká-taká nádej pre domácich. Dávid Leško získal loptu pred šestnástkou, prihral do nej na MARTINA VÁLOVČANA a ten prudkou ranou rozvlnil sieť.
     
    75
    Žilina dala gól!

    SAMUEL MRÁZ získal loptu pred šestnástkou domácich, zasekol si protihráča a trafil popri Martinovi Kuciakovi k žrdi.
     
    74
    Škvarka pri odkope zasiahol nohou do hlavy Migaľu, lenže faul sa nepískal. Hostia prešli dopredu, avšak defenzíva Podbrezovej si dokázala poradiť.
     
    73
    Kaša si spracoval loptu rukou, či si hlavný arbiter všimol až o malú chvíľu, ale všimol. Do šestnástky preto centroval Leško, takmer z toho bol po teči vlastný gól.
     
    72
    Krídelná akcia hostí nevyšla podľa predstáv. Vysoký pas nedokázal spracovať Jánošík a lopta mu ušla za postrannú čiaru.
     
    71
    Podbrezová síce drží loptu a snaží sa predrať sa k šestnástke protivníka, ale vôbec sa jej to nedarí. Žilina je na koni, domáci sa hľadajú.
     
    70
    Dvadsať minút pred koncom sa zdá byť o všetkom rozhodnuté, ale Karol Praženica ešte reagoval dvomi striedaniami, a tak uvidíme, či čerstvé sily niečo zmenia.
     
    69
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Aldo Baéz, prichádza Adrián Kopičár.
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Matúš Mikuš, prichádza Endy Opoku Bernadina.
     
    67
    Ďalší pokus o prienik do šestnástky v podaní hostí, lenže vynikajúco vybehol Kuciak a strelu zrazil do bezpečia. S odkopom mu pomohli spoluhráči.
     
    66
    Žilina dala gól!

    Lopta na krídlo takmer skončila za bránkovou čiarou, ale Vallo ju v poslednej chvíli dostihol, prihral pod seba a tam sa ocitol úplne osamotený SAMUEL MRÁZ, ktorý nedal Kuciakovi šancu.
     
    66
    Žltú kartu dostáva Ľuboš Kupčík (FK Železiarne Podbrezová).
     
    65
    Žltú kartu dostáva Aldo Baéz (FK Železiarne Podbrezová).
     
    64
    Lukáš Jánošík spracoval prenesenie hry, vymenil si loptu s Káčerom a pokúsil sa o center, avšak ten sa mu vôbec nepodaril. Odkopávať preto môže Kuciak.
     
    63
    Migaľa si nabehol na prihrávku do pravej strany, kde z prvej odcentroval, lenže Rendla mu odbehol a zakončiť nedokázal ani nabiehajúci Válovčan.
     
    62
    Dávid Leško sa hnal za predĺženou loptou, avšak v pozícii posledného dobre zasiahol Kaša a loptu odvrátil do bezpečia odkopom do bezpečia.
     
    60
    Center sprava od Válovčana síce nepatril k najhorším, ale letel kúsok za Rendlu. Ten hlavičkovať nedokázal, takže všetko vyriešil brankár Miloš Volešák.
     
    59
    Mikuš sa po rohovom kope dostal k strele z otočky, lenže lopta mu nesadla na nohu a namieril vedľa brány Volešáka, dokonca lopta ani nemala razanciu.
     
    58
    Matúš Mikuš sa takmer dostal k lopte pred otvorenou defenzívou súpera, lenže Králik v poslednej chvíli prihral na Volešáka a ten odkopol na polovicu ihriska.
     
    57
    Leško sa po aute Migaľu cez súpera nedostal, Hancko loptu okamžite odkopol čo najďalej od brány Miloša Volešáka. Domáci to znova skúšajú.
     
    56
    Hostia sú po druhom strelenom góle aktívnejším tímom a stále sa tlačia pred bránu Kuciaka. Teraz však center Jánošíka presný nebol.
     
    55
    Prihrávku do šestnástky domácich na Mráza vyriešil Krivák, ktorý loptu napálil do tohto mladíka a od neho ide za bránkovú čiaru, čiže rozohrávať môže Kuciak.
     
    54
    Podbrezová sa po góle trochu hľadá, a tak dopredu ide znova Žilina. Center sprava našiel iba Migaľu, ktorý hruďou sklepol loptu pre svojho gólmana Kuciaka.
     
    52
    Žilina dala gól!

    Dobrý vstup hostí je okorenený presným zásahom, pretože po centri Hancka si defenzíva Podbrezovej veľmi zle rozobrala hráčov a nikým nestrážený NIKOLAS ŠPALEK z prvej nasmeroval loptu k sieti.
     
    51
    Krivák zastavil kontru hostí, aby Baéz prešiel do podbrezovskej. Nakoniec sa to Argentínčanovi nepodarilo dotiahnuť do úspešného konca. Center chytil Volešák.
     
    50
    "Šošoni" začali druhý polčas aktívne, lenže Podbrezovej zavarili len z jednej pozícii. Domáci chceli odpovedať krídelnou akciu, Migaľa neprihral presne.
     
    49
    Podbrezovčania sa bez problémov ubránili a dokonca vyrazili do protiútoku, avšak pri lopte bol na krídle pred Mikušom skôr stopér Králik.
     
    48
    Žilina z ďalšieho rohového kopu nevyťažila nič, pretože obrancovia Podbrezovej dostali loptu preč, aby prišiel faul Baéza na Špaleka. Hostia budú mať k dispozícii ďalšiu štandardku.
     
    47
    Filip Kaša sa po rohovom kope dostal k hlavičke z malého vápna a loptu poslal presne pod brvno, kde sa blysol Martin Kuciak. Ten dostal loptu reflexívne nad priestor jeho svätyne.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Žilina síce otvorila skóre polčasu, keď sa presadil Káčer, lenže od toho momentu začala byť lepšie a Podbrezová a vyrovnala zásluhou Mikuša z penalty. Ďalšie šance ostali nevyužité.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45
    Válovčan sa z krídla presadil cez Hancka, hodil si loptu bližšie na os pred šestnástkou a prudkou ranou zamestnal Volešáka, ktorý vyrazil na roh.
     
    44
    Prudký center Leška z rohového kopu dokázal vyboxovať brankár Volešáka do bezpečia a aj keď sa lopta ešte vrátila k šestnástke, k zakončeniu medzi tri žrde neprišlo.
     
    43
    Turňa si na krídle síce nerozumel s Mikušom, takže domáci o loptu prišli, lenže okamžite zle zahrali aj hostia. Špalek sa rozbehol, avšak prihrávku nedostal.
     
    42
    Matúš Turňa mal jednoduchú robotu, pretože Špalek sa pre ofsajd do hry nezapojil. Pas na Rendlu ale presný nebol, hrotový útočník Podbrezovej sa do hry zapojiť nemohol.
     
    41
    Center Škvarku z ďalšieho rohového kopu síce zakončený bol, ale niekto z hostí poslal loptu smerom tesne vedľa brány tak, že sa odrazila od jeho chrbtu. Kuciaka zasiahnuť nemusel.
     
    40
    Po rozohrávke na krátko poslal prudký center do šestnástky Škvarka, jeho loptu dokázali Podbrezovčania odvrátiť a Krivák si chvíľu na to poradil s ďalším centrom.
     
    39
    Žilina sa stále drží na lopte, lenže iba na vlastnej polovici, kde zdĺhavo kombinuje. Po nákope do krídla hostia vybojovali rohový kop, o ktorý si aj hlasno zakričali.
     
    38
    Martin Kuciak situáciu po rohovom kope okamžite vyriešil a rýchlo rozohral, no jeho výkop bol na Mikuša pridlhý. Rozohrávať tak môže Volešák.
     
    37
    Jánošík sa na krídle pohral s Migaľom, ktorý spadol na trávnik a následne odcentroval, lenže vracajúci sa Kupčík zrazil na rohový kop.
     
    36
    Aldo Baéz síce v prvom momente loptu získal, lenže Diaz mu do cesty postavil telo, takže v súboji dvoch Argentínčanov sa píska faul toho domáceho.
     
    35
    Matúš Turňa s vypätím všetkých síl zastavil Špaleka a loptu odkopol aspoň na rohový kop. Na center Škvarku najlepšie zareagoval Kupčík a aj keď sa lopta ešte vrátila do šestnástky, všetko pokazil Králik.
     
    34
    Center Valla zachytil až na druhej strane ihriska Hancko, takže loptu sa pokúsil nakopnúť späť do veľkého vápna, lenže presný taktiež nebol.
     
    33
    Lukáš Migaľa sa okamžite po príchode na ihrisko dostal k prudkému centru na prednú tyč, kam si vynikajúce nabehol Andrej Rendla a jeho hlavička cez Králika len tesne minula bránu.
     
    33
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Miroslav Viazanko, prichádza Lukáš Migaľa.
     
    31
    Matúš Turňa odpratal ďalší nebezpečný center zľava do šestnástky. Aldo Baéz chcel loptu hneď na to vyviesť, bol faulovaný, a tak môže vykopávať Kuciak.
     
    30
    Nepríjemný center do malého vápna narobil Podbrezovej problémy, Turňa ale loptu dostal ďalej od Kuciaka a následne odkopol Baéz.
     
    29
    Nejaký čas sa nehralo, pretože Viazanko sa ocitol na trávniku a potreboval ošetrenie. To bude pokračovať za autovou čiarou.
     
    28
    Andrej Rendla po rohovom kope hlavičkoval tesne nad bránu. Volešák síce zasahovať nemusel, lenže znova sme videli zaujímavú šancu Podbrezovej.
     
    27
    Žilina sa rútila do prečíslenia štyroch proti trom, avšak nepresnú prihrávku využil na odkop Matúš Turňa, ktorý zabránil nebezpečenstvu.
     
    26
    Špalek síce využil nedorozumenie v zadných radoch Podbrezovej na prienik po krídle, lenže center sprava nasmeroval priamo do rukavíc Kuciaka.
     
    25
    Andrej Rendla sa rozbehol za loptou do otvoreného priestoru, lenže rozhodca hru prerušil, pretože v strede ihriska bol faulovaný Turňa. Výhodu neponechal.
     
    24
    Káčer po prihrávke od Špaleka do šestnástky so strelou dlho otáľal a aj keď sa k nej následne dostal, tak trafil iba niekoľkých hráčov Podbrezovej stojacich pred ním.
     
    23
    Hlavný rozhodca ignoruje faul na Baéza, ktorý ostal chvíľu otrasený ležať na trávniku. Vyzerá to však tak, že argentínsky záložník bude v poriadku.
     
    22
    Dávid Leško získal loptu od Hancka na polovici súpera, ale pomohol si pri tom faulom, čo znamená, že hostia sa dostali späť k lopte. O tú po nákope na krídlo prišli.
     
    21
    Po rohu prešla dopredu Žilina a Nikolas Špalek pálil z hranice pokutového územia. Jeho krížnu strelu perfektným zákrokom vyrazil Martin Kuciak.
     
    20
    Perfektná akcia domácich po pravej strane skončila ranou Leška z uhlu, lenže Volešák mal čo robiť, aby projektil od bližšej žrde dostal aspoň na rohový kop.
     
    19
    Na druhej strane sa snažil presadiť Mráz, čo mu nevyšlo, a tak prihral pod seba na Špaleka, ktorý bol okamžite zdvojený a vystreliť nedokázal.
     
    18
    Matúš Mikuš perfektne získal loptu na krídle, prestrčil ju na Rendlu do šestnástky, ktorý ešte našiel lepšie postaveného Leška, no toho v dobrej pozícii vychytal Volešák.
     
    17
    Otvorený priestor na krídle síce hostia využili na center, lenže Samuel Mráz nebol v ideálnej pozícii a lopta ho prakticky len trafila do hlavy. Skončila veľmi ďaleko od brány Kuciaka.
     
    15
    Podbrezová dala gól!

    MATÚŠ MIKUŠ zakončil k žrdi po ľavej ruke Volešáka, ktorý na loptu nedočiahol a zlepšený výkon domácich nesie prvý úspech.
     
    15
    Žltú kartu dostáva Martin Králik (MŠK Žilina).
     
    15
    Andrej Rendla dostal prihrávku z prvej do šestnástky, kde sa síce nepresadil cez Králika, ale ten ho fauloval, a tak nasleduje penalta.
     
    14
    Matúš Mikuš dostal presný pas od Baéza, hodil si loptu cez Valla bližšie na os ihriska, no Volešák zasahovať nemusel, pretože zaujímavý pokus skončil tesne nad.
     
    13
    Na malé vápno si najlepšie nabehol Jaroslav Kostelný, dokonca sa osamotený dostal k hlavičke, lenže loptu nasmeroval vysoko nad bránu Miloša Volešáka.
     
    12
    Baéz faulovaný niekoľko metrov od šestnástky hostí, takže aj Podbrezová si vyskúša štandardnú situáciu. Pred Volešáka priletí center.
     
    11
    Na druhej strane prudko do malého vápna centroval Válovčan, Andrej Rendla sa k lopte cez Králika nedostal, ale nasledoval roh. S tým si "šošoni" bez problémov poradili.
     
    10
    Krásna kolmica Káčera na Mráza prešla cez Kostelného, avšak útočník hostí ešte prihrával a Kriváka odkopol spred obrovskej šance jedného zo Žilinčanov.
     
    9
    Andrej Rendla nedokázal vybojovať v ťažkej pozícii loptu pred Králikom, takže dopredu môžu ísť hostia, lenže Krivák odvrátil von zo šestnástky.
     
    8
    Kapitán Michal Škvarka vyskúšal ďalekonosný pokus z prvej, jeho projektil vyletel nad priestor Kuciakovej brány, ktorý teda zasahovať v tejto situácii nemusel.
     
    7
    Králik preniesol hru na ľavú stranu, kde síce dobre zareagoval Kupčík, ale následne sa píska faul a Žilina bude mať k dispozícii zaujímavý priamy kop.
     
    6
    Mikuš si síce po krídle potiahol loptu smerom k bráne súpera, lenže center po zemi ľavačkou presný nebol. Celú akciu zastavil faul Leška na Diáza.
     
    4
    Žilina dala gól!

    Špalek odcentroval z pravej strany, prihral do malého vápna, kde dostal veľmi veľa priestoru MIROSLAV KÁČER sa z prvej trafil nechytateľne do rohu brány.
     
    4
    Krížna strela Válovčana po zemi z hranice šestnástky skončila zákrokom Volešáka, ktorý vyrazil. Vzápätí to ešte skúsil Leško, lenže minul loptu.
     
    3
    Viazanko predĺžil loptu smerom do šestnástky hostí, kde si nabiehal Válovčan, lenže včas ho dostúpil a loptu odohral stopér Martin Králik.
     
    2
    Škvarka sa po kombinácii na pravej strane dostal k centru do malého vápna, lenže jeho pas dokázali obrancovia Podbrezovej odkopnúť do bezpečia.
     
    1
    Hostia obstarali výkop stretnutia a zároveň sa pokúsili o prvý ofenzívny výpad po pravom krídle, kde pribehol Kostelný a sklzom odpratal loptu za autovú čiaru.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Viazanko, Krivák, Kostelný (C), Turňa – Kupčík, Baéz – Válovčan, Leško, Mikuš – Rendla.
    Náhradníci: Lukáč – Migaľa, Kuzma, Jedinák, Kopičár, Káčerík, Bernadina.

    MŠK Žilina: Volešák – Vallo, Kaša, Králik, Hancko – Káčer, Diaz, Škvarka (C) – Špalek, Mráz, Jánošík.
    Náhradníci: Mandous – Cociuc, Gerebenits, Polievka, Chvátal, Klec..
     
    FK Železiarne Podbrezová

    "Železiari" boli za reprezentačnú prestávku určite radi, pretože úvod sezóny im zatiaľ nevychádza podľa predstáv. Po minulej skvelej sezóne, hlavne jej jesennej časti, sa čakalo viac. Zverenci Karola Praženicu však zatiaľ vyhrali len raz a to doma s Michalovcami. Okrem toho bodovali iba s Trenčínom, kde remizovali. Inak sú to samé prehry, tá posledná prišla na pôde Slovanu Bratislava. Predtým Podbrezová nestačila ani na Ružomberok, Trnavu či Dunajskú Stredu.

    Aktuálne patrí Podbrezovej predposledné jedenáste miesto so ziskom štyroch bodov.

    Podbrezovčania navyše dali iba päť gólov, čo je druhý najnižší počet v lige a z toho bol jeden vlastný. V poslednom stretnutí si ho strelil Rundič. Po jednom presnom zásahu dali Mikuš, Rendla, Leško a Djordjevič.

    So Žilinou má ale tím z Horehronia celkom dobrú vizitku, aj keď je negatívna. Z deviatich vzájomných meraní síl vyhrala Podbrezová tri, dvakrát sa zrodila remíza a štyrikrát sa tešili "Šošoni."

    MŠK Žilina

    Žilinčania po neúspešnom dvojzápase v predkole Ligy majstrov proti Kodani nevstúpili do Fortuna ligy vôbec dobre. Vyhrať sa totiž podarilo až na štvrtý pokus. Hneď na úvod šokovala Nitra, ktorý doma zvíťazila 1:0. Následne sa pridal Prešov, ktorý vyhral navyše na pôde "Šošonov" a dokonca s desiatimi hráčmi vo väčšej časti stretnutia. Do tretice prišiel neúspech aj na pôde Zlatých Moraviec.

    Následne ale zverenci Adriána Guľu rozstrieľali Senicu 7:1 a po výhre 7:0 v Slovnaft Cupe nad Dobrou Nivou sa zdalo, že bude v poriadku, lenže opäť sa zrodila strata bodov, po prehre 2:4 v Dunajskej Strede.

    V zatiaľ poslednom kole už ale Žilina zvíťazila nad Trnavou 3:1, ale aj tak okupuje nelichotivé, až deviate miesto so ziskom šiestich bodov. Menej ich má len trojica Trenčín, Podbrezová a Senica.

    Avšak, hráči MŠK dali štrnásť gólov, v celej lige ich viac nastrieľal len Slovan Bratislava (15). Trikrát sa presadili Samuel Mráz a Michal Škvarka.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Matej Kubove

    Branky: 15. Mikuš (pen.), 76. Rendla (Leško) – 4. Káčer (Špalek), 52. Špalek (Hancko), 66. Mráz (Vallo), 75. Mráz

    Karty:   65. Baéz (POD), 66. Kupčík (POD) – 15. Králik (ZIL), 86. Káčer (ZIL)


    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Viazanko (33. Migaľa), Krivák, Kostelný (C), Turňa – Kupčík, Baéz (69. Kopičár) – Válovčan, Leško, Mikuš (69. Bernadina) – Rendla.
    Náhradníci: Lukáč – Migaľa, Kuzma, Jedinák, Kopičár, Káčerík, Bernadina.

    MŠK Žilina: Volešák – Vallo, Kaša, Králik, Hancko – Káčer (90. Klec), Diaz, Škvarka (C) (90+2. Hučko) – Špalek, Mráz, Jánošík (77. Polievka).
    Náhradníci: Mandous – Cociuc, Gerebenits, Polievka, Chvátal, Klec, Hučko.

    Rozhodčí: Marhefka – Bobko, Lieskovský – Pavlík

    Diváci: 1360
    thejrc.org