Mladá Boleslav – Brno 3:0 (kon.) | Jihlava – Dukla Praha 3:2 (kon.) | Sparta – Karviná 2:0 (kon.)
konec
FK Mladá Boleslav
3:0 (1:0)
FC Zbrojovka Brno
Neděle 10.09.2017, 15:00 • Adidas Aréna, Mladá Boleslav • HET liga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Příjemné nedělní odpoledne přeji všem fanynkám a fanouškům české kopané! Po reprezentační přestávce, v níž si naše reprezentace definitivně zavřela bránu k účasti na mistrovství světa, se zpět o slovo hlásí HET liga. V tomto online přenosu se společně zaměříme na souboj dvou trápících se celků – FK Mladá Boleslav přivítá FC Zbrojovku Brno. Úvodní výkop je naplánován na 15:00.
     
    FK Mladá Boleslav

    Svěřenci Dušana Uhrina zůstávají v dosavadním průběhu ročníku daleko za vlastními očekáváními. Asi jen málokdo by si před startem této sezony pomyslel, že loni čtvrtý celek naší nejvyšší fotbalové soutěže se po pěti odehraných kolech bude krčit na chvostu tabulky. Je tomu ale tak, Mladá Boleslav se po vypadnutí ve třetím předkole Evropské ligy s albánským Skënderbeu musí vyrovnat s další nepříjemnou situací. Zatím Středočechům v lize nefunguje absolutně nic, jejich ofenziva se zmohla jen na dvě vstřelené branky, více gólů pak inkasoval pouze nováček z Ostravy. Hned tři ze čtyř proher parta okolo kapitána Matějovského zaznamenala před vlastními fanoušky, když postupně podlehla Olomouci, Spartě a Liberci.

    Prozatím poslední utkání mladoboleslavští fotbalisté odehráli na Slavii, odkud si odvezli čtyřbrankový příděl. Vedení klubu na zpackaný start ročníku zareagovalo několika změnami v kádru. Do juniorky byli přeloženi Pavel Čmovš s Jakubem Divišem, který se nakonec stal novou posilou Teplic. Ve městě automobilů se během pauzy hlásily dvě nové akvizice, z Bohemians dorazil Michal Hubínek, z již zmíněného týmu sešívaných další mládežnický reprezentant Matěj Chaluš, který zde bude hostovat do konce sezony. Během reprezentační pauzy hráči odjeli na soustředění, kde kromě fyzických testů absolvovali také duel s druholigovým Táborskem, které rozdrtili 6:0. Zvedne se Uhrinova družina i v lize?
     
    FC Zbrojovka Brno

    Jedenácté místo z loňské sezony bylo pro ambiciózní Zbrojovku určitě velkým zklamáním. Před začátkem tohoto ročníku fotbalisté Brna rozhodně pomýšleli na umístění v horní polovině tabulky, zatím se jim ale nedaří o moc lépe než jejich dnešnímu soupeři. V úvodních čtyřech kolech se celek z moravské metropole kolosálně trápil, když vstřelil jen dvě branky a hned osm jich inkasoval. Navíc získal pouhopouhý jeden bod za remízu s Bohemians, ze střetnutí s Ostravou, Zlínem a Olomoucí naopak odcházel poražen. Právě po utkáni se Sigmou se klubové vedení rozhodlo odvolat trenéra Svatopluka Habance, Zbrojovku prozatím vedou asistenti Richard Dostálek a Lukáš Přerost.

    Pod jejich taktovkou Brňané získali premiérovou výhru v sezoně. Navíc se jednalo o velmi cenný skalp, před vlastními fanoušky totiž po trefách Jana Poláka a Lukáše Vraštila přemohli pražskou Spartu. Během reprezentační přestávky vedení klubu potvrdilo, že nové trenérské duo povede své svěřence i do utkání v Mladé Boleslavi. Kromě toho byly ještě oznámeny změny v podobě kádru. Zbrojovka získala Martina Juhara, jenž je fotbalové veřejnosti znám především díky svému působení ve Slavii, na hostování do slovenské nejvyšší soutěže naopak zamířil Nigerijec Ashiru. Velkou ztrátu vzhledem ke střetnutí se Středočechy určitě představuje absence zraněného Jakuba Šurala, kvůli kartám nenastoupí ani Vraštil.
     
    Vzájemná utkání v minulé sezoně

    22.10. 2016 – FK Mladá Boleslav:FC Zbrojovka Brno 3:3

    Branky: 31. Přikryl, 63. Da Silva (Chramosta), 79. Mareš – 18. Řezníček, 72. Fleišman (vla.), 90+3. Michal Škoda

    FK Mladá Boleslav: Diviš – Jánoš, Takács, Da Silva, Fleišman – Matějovský (85. Kalabiška), Kúdela – Přikryl (89. Klobása), Chramosta (74. Mebrahtu), Mareš – Magera (C)

    FC Zbrojovka Brno: Melichárek – Jakub Šural, Polák (C), Kijanskas, Lutonský – Sedlák, Lacko (87. Krejčí) – Hyčka (87. Pašek), Michal Škoda, Přichystal (69. Vávra) – Řezníček
    ----------------------------------------------------------------
    22.4. 2017 – FC Zbrojovka Brno:FK Mladá Boleslav 2:3

    Branky: 16. Přichystal (Tašči), 63. Zavadil – 29. Mebrahtu, 60. Mebrahtu (pen.), 65. Mebrahtu (Nečas)

    FC Zbrojovka Brno: Melichárek – Vraštil, Pavlík, Kijanskas, T. Jablonský (82. Rybička) – R. Buchta (75. Litsingi), Zavadil (C) – Ashiru, Krejčí (67. Lutonský), Přichystal – Tašči

    FK Mladá Boleslav: Vejmola – Jánoš, Da Silva, Stronati, Keresteš – Takács, Mareš – Nečas (82. Magera), Přikryl, Fleišman (C) (76. J. Kysela (C)) – Mebrahtu (85. Čmovš)
     
    Ještě jednou Vás vítám u sledování našeho online přenosu. Mladá Boleslav do utkání opět vstupuje s několika změnami, do sestavy se vrací kapitán Marek Matějovský, příležitost dostávají také všechny tři nové posily – Michal Hubínek, Matěj Chaluš i Ruslan Mingazov, jehož příchod ze Slavie Středočeši ohlásili dnes kolem poledne. Brno se musí obejít bez zraněného Šurala a vykartovaného Vraštila, poprvé se ve svém novém působišti naopak představí Martin Juhar, na hrotu útoku pak domácím bude zatápět Michal Škoda.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FK Mladá Boleslav: Vejmola – Pauschek, Chaluš, Stronati, Fleišman – Hubínek, J. Rada – Přikryl, Matějovský (C), Mingazov – Mebrahtu.
    Náhradníci: K. Agajev – Jánoš, Komličenko, Levin, Mareš, Magera, Chramosta.

    FC Zbrojovka Brno: Melichárek (C) – Pavlík, Kijanskas, Jovanović – R. Buchta, Polák, Sedlák, Juhar – T. Pilík, Michal Škoda, Lutonský.
    Náhradníci: Halouska – Zukal, Koné, Fortes, Janošek, Gáč.

    Rozhodčí: Petr Ardeleanu – Jakub Hrabovský, Adam Horák.
     
    Hlavní sudí Ardeleanu právě přivádí aktéry dnešního utkání mezi Mladou Boleslaví a brněnskou Zbrojovkou na hrací plochu, za pár okamžiků tedy budeme moci začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Petr Ardeleanu právě foukl do píšťalky, a dal tak pokyn k zahájení utkání – pojďme na to! Rozehrávky se ujali fotbalisté Zbrojovky, kteří nastupují v tradičních červených dresech, naopak Uhrinova družina bude hrát v bílém.
     
    2
    Boleslavští hned získali balon do své moci, Chaluš jej rychle přesunul k vlevo číhajícímu Fleišmanovi. Ten si jako adresáta svého pasu vybral za obranu soupeře si nabíhajícího Přikryla, dobře ale zasáhl Jovanović.
     
    3
    Přikryl ve středu pole prohrál osobní souboj s Kijanskasem, jenž poté roztáhl hru směrem k Martinu Juharovi. Ten se rozhodl vstříc obraně soupeře postupovat individuálně, o míč ale přišel a zpět jej získal jen za cenu faulu.
     
    4
    Další nepřesnosti ze strany Boleslavských se dopustil rozehrávající Matěj Chaluš. Na to konto se míč znovu ocitl u Juhara, jenž přízemním centrem do šestnáctky oslovil Lutonského, jeho ránu z otočky ale zastavil Patrizio Stronati.
     
    5
    Brno se stále zdržuje na obranné polovině svého soupeře. Potlesk z ochozů Adidas Arény si nyní vysloužil Ruslan Mingazov, jenž skvělým skluzem odzbrojil Buchtu. Zbrojovka bude tedy mít k dispozici autové vhazování.
     
    6
    Po jeho rozehrání byl ale v osobním souboji s Fleišmanem odstaven Michal Škoda, následoval tak odkop od domácí svatyně. Vejmola balon poslal k Pauschekovi, který se po pěkném sólu dostal až k centru, s včasným odvrácením ale přispěchal Pavlík.
     
    7
    Kombinace Boleslavských v Melichárkově bezprostřední blízkosti ještě nějaký ten čas pokračovala. Nakonec do šestnáctky hostí přeci jen přilétl centr, jehož autorem byl Přikryl, hlavičkující Mebrahtu měl ale mířidla pořádně vychýlená.
     
    8
    Rychlou akci Brna po Přikrylově ztrátě táhl Milan Lutonský, jenž nejprve přešel přes Pauscheka a poté ještě stačil míč posunout k Martinu Juharovi. Na jeho nabídku si na přední tyč sbíhal Škoda, byl ale přetlačen Stronatim.
     
    9
    Středočeši teď dostali ve středu více prostoru, než je zdrávo. Přikryl si tak mohl narazit s Mebrahtuem a poté roztáhnout hru k Lukáši Pauschekovi, jehož kroucený centr se nepříjemně stáčel do branky, Melichárek ale měl celou situaci pohlídanou.
     
    10
    Tomáš Přikryl je zatím téměř všude. Nyní si jej jako adresáta svého bochánku za obranu Zbrojovky vybral domácí kapitán Matějovský, boleslavský křídelník ale i přes svou snahu balon na hrací ploše už nezastihl.
     
    11
    Brněnští poněkud zaspali při návratu do defenzivy, domácí se na to konto dostali do dobré příležitosti. Hubínek nalezl vlevo zcela osamoceného Jiřího Fleišmana, jehož lehce tečovanou střelu ale Melichárek nadvakrát zkrotil.
    11. Fleišmanovu tečovanou ránu Melichárek zkrotil
     
    12
    Na druhé straně se Michal Škoda díky dobré práci při hře tělem zbavil napadajícího Stronatiho. Poté hostující útočník ještě nalezl volného Lutonského, jeho pokus ale měl opačnou rotaci a zamířil pořádný kus vedle branky.
     
    13
    Lukáš Pauschek se pokoušel o další průnik po pravém křídle, tentokráte ale byl na všechno sám a v souboji s Juharem si nedokázal poradit. Bývalý hráč pražské Slavie poté hledal Škodu, toho měl ale dobře pohlídaného Matěj Chaluš.
     
    14
    Přikryl si na pravé straně narazil s Pauschekem, jenž posléze přenechal míč zkušenému Matějovskému. Na jeho nabídku si sbíhal Mingazov, jenž se ve vápně po souboji s Kijanskasem poroučel k zemi, sudí mu ale na jeho hereckou etudu neskočil.
     
    15
    Zbrojovka se v posledních minutách poněkud zatáhla, všech jedenáct hostujících hráčů je nyní k vidění na obranné polovině trávníku. Povedený slalom mezi dvěma protivníky podnikl Fleišman, jeho rána pravačkou ale neslavila úspěch.
     
    16
    Jiří Fleišman poté ještě zatlačil na Jovanoviće a donutil jej k chybě při rozehrávce. Marek Matějovský se ujal balonu, zvedl hlavu a vymyslel šikovnou uličku pro Mebrahta, u míče se ale jako první ocitl vybíhající Melichárek.
     
    17
    Škoda vyhrál velmi důležitý souboj se Stronatim, navíc kulatý nesmysl stačil trknout k Tomáši Pilíkovi. Ten na Jiřího Fleišmana zkoušel postupovat pomalu a rozvážně, boleslavský zadák se ale nenechal opít rohlíkem.
     
    18
    Žlutou kartu dostává Radek Buchta (FC Zbrojovka Brno).
     
    19
    Polák využil Radovu nepozornost a překvapil jej zezadu. Poté zkušený středopolař v dresu Brna nalezl neobsazeného Tomáše Pilíka, jenž tentokráte zvládl odcentrovat, v šestnáctce si ale nejlépe ze všech vedl Stronati.
     
    20
    Ruslan Mingazov si balon vyvezl ke středu hřiště a pěknou kolmicí našel Přikryla. Ten ještě prostrkával do míst, kam si nabíhal Golgol Mebrahtu, brankář Melichárek ale znovu vyběhl v ten správný moment a uzmul míč pro sebe.
     
    21
    Ani další akce Uhrinových svěřenců neslavila úspěch. Navíc neměla ani příliš dlouhého trvání, přihrávku od Matějovského si sice Mebrahtu dobře zpracoval, kvůli jasnému ofsajdu ale dále postupovat nemohl.
     
    22
    Tomáš Pilík se dnes už podruhé ocitl v souboji jeden na jednoho s Jiřím Fleišmanem. Ani tentokráte ale úspěch neslavil, ve snaze získat míč zpět navíc svého oponenta zasáhl rukou do obličeje, což zraku hlavního sudího nemohlo ujít.
     
    23
    Matějovský k nelibosti domácích fanoušků pokazil velice jednoduchou přihrávku, následné přečíslení ale hosté vyřešili mizerně, také Jan Polák si s přesností příliš nepotykal. Balon po pravé straně vyváží Lukáš Pauschek.
     
    24
    Ruslan Mingazov si při odklízení balonu z vlastní šestnáctky počínal velice lehkovážně, těžit z toho mohl Škoda, ale byl odstaven Stronatim. O pár chvilek později už se brněnský útočník k míči dostal, zastavil jej ale praporek pomezního, jenž správně viděl ofsajd.
     
    25
    Boleslavská kombinace zatím nevede nikam. Jejich snaha o vytvoření si šancí je zřetelná, okolo šestnáctky jsou ale svěřenci Dušana Uhrina doslova jaloví, stejně jako v dosavadním průběhu tohoto ročníku naší nejvyšší soutěže.
     
    26
    Dušan Melichárek teď pořádně zabrnkal na nervy skupince hostujících fanoušků. Váhal totiž při rozehrávce, navíc se k němu z boku řítil Golgol Mebrahtu, zkušený brankář si ale dovolil drzou kličku, za kterou si zaslouží uznání.
     
    27
    Obrovská šance domácího týmu! Už se zdálo, že Fleišman míč po Pauschekově přenesení před postranní lajnou nezastihne, boleslavský obránce ale zabojoval a poté svůj centr posadil přesně na hlavu Marka Matějovského, Melichárek ale předvedl parádní zákrok.
    27. Matějovský hlavičkoval do šibenice, Melichárek míč vyškrábl
     
    28
    Hosté v posledních minutách zcela rezignovali na jakékoliv útočení. Po nepřesnostech z obou stran došlo ve středu hrací plochy k souboji mezi Přikrylem a Polákem, který se zřejmě dopustil nedovoleného zákroku, sudí Ardeleanu ale nechal hru plynout.
     
    29
    Dobrou práci nyní odvedl Hubínek, který dobrým zásahem zastavil rodící se akci Zbrojovky. Poté si jako adresáta svého pasu vybral Radu, jenž opět hledal na hranici ofsajdu si nabíhajícího Fleišmana, ten ale tentokráte nedokázal vyprodukovat dostatečnou rychlost.
     
    31
    Máme za sebou zhruba půlhodinku z dnešního mače. Zatím sledujeme jasnou herní i územní převahu domácího týmu, Brňané působí poněkud pasivním a ustrašeným dojmem. Nyní ale mají k dispozici přímý kop, který vybojoval Jan Polák.
     
    32
    Načechraný balon z kopačky Tomáše Pilíka však dolétl jen na hranici pokutového území, kde si nejlépe ze všech počínal Patrizio Stronati. O založení okamžité protiakce se pokoušel Mingazov, v souboji s Buchtou si ale míč příliš předkopl.
     
    33
    Chalušův pokus o rozehrávku zastavil velmi dobře pozičně hrající Jan Polák, poté se ale ocitl v obležení dvou napadajících protivníků. Celou situaci nakonec vyřešil zpětným pasem k brankáři Melichárkovi, který hru na chvíli uklidní.
     
    34
    Jiří Fleišman na levé straně vybojoval balon a poté jej poslal do běhu Mingazovovi. Jeho pokus o centr byl ale zablokován Buchtou, posléze měli domácí k dispozici rohový kop, po němž centroval Matějovský, Mebrahtu se ale k hlavičce neprobil.
     
    35
    Do této chvíle zcela bezmocná Zbrojovka se mohla dostat do vedení! Po sporném zákroku na obranné polovině hostí se balonu ujal Juhar a krásným křižným pasem nalezl Tomáše Pilíka. Ten se řítil sám na Vejmolu, v obrovské šanci ale selhal a branku přestřelil.
    35. Pilík šel sám na Vejmolu, ale překopl bránu
     
    36
    Aktivní Lukáš Pauschek si zpracoval míč po přihrávce od Jakuba Rady. Neměl s kým kombinovat, proto si jej pustil kousek od nohy a vypálil, trefil ale pouze blokujícího Mihaila Jovanoviće.
     
    37
    Boleslavští se opět nevyvarovali ztráty balonu při přechodové fázi do útoku. Na to konto se k jejich brance řítil Lutonský, který ještě nahrával Škodovi, po jeho krouceném centru ale míč na rohový kop odklidil Patrizio Stronati.
     
    38
    S nařízeným kopem od rohového praporku si ale domácí s klidem poradili, balon pro sebe ve vzduchu uzmul Luděk Vejmola. Poté gólman Středočechů dlouhým výhozem vyslal na zteč Přikryla, toho ale díky dobrému obranném zákroku zastavil Buchta.
     
    39
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Tak Boleslavští se krátce před koncem prvního poločasu přeci jen dočkali a musíme podotknout, že do vedení proti pasivnímu soupeři se dostávají zcela zaslouženě! Obrovskou práci odvedl Lukáš Pauschek, který se po zbavení dvou protivníků dostal až na kraj šestnáctky, odkud nalezl nehlídaného TOMÁŠE PŘIKRYLA a ten elegantní patičkou uklidil balon do sítě.
    39. Tomáš PŘIKRYL - 1:0
     
    41
    Hra se musí na chvíli přerušit. Po vzdušném střetu s brankářem Melichárkem totiž na trávníku v šestnáctce zůstává ležet Ruslan Mingazov, ke kterému jsou přivolání zdravotníci. Uvidíme, zda se jedná o něco vážného, nebo bude moci kmenový hráč pražské Slavie pokračovat.
     
    42
    Ruslan Mingazov byl sice odveden za postranní lajnu, krátce poté se ale na pokyn čtvrtého sudího vrátil zpět na hrací plochu. Zapojil se do bránění kombinace hostí, kterou díky obětavému skluzu překazil dnes výtečně hrající Tomáš Přikryl.
     
    43
    Hubínek po Radově sklepnutí roztáhl hru do levé strany pro Tomáše Přikryla. Ten se ale u postranní čáry ocitl proti dvojici protihráčů a s touto přesilou si nakonec po boji nedokázal poradit.
     
    44
    Michal Škoda si vyběhl zpoza ofsajdové linie a poté krásně roztáhl hru pro Tomáše Pilíka. Ten vyslal do pokutového území Mladé Boleslavi nepříjemný přízemní centr, Patrizio Stronati ale opět číhal na správném místě a zažehnal nebezpečí.
     
    45
    Pěkná akce domácích, které scházelo jen lepší zakončení. Znovu ji celou odtáhl Tomáš Přikryl, jenž těsně před přechodem do šestnáctky nahrál Matějovskému. Ten celou akci ještě vyšperkoval pasem pro Mebrahta, boleslavskému útočníkovi ale střela nevyšla.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu se v Mladé Boleslavi bude nastavovat jedna minuta.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první červenou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je za námi, spokojenější do šaten odcházejí domácí fotbalisté, kteří po pětačtyřiceti minutách drží těsné vedení 1:0. Blíže k zisku tří bodů jsou Boleslavští zcela zaslouženě, po většinu hrací doby totiž drží balon ve své moci, jejich ofenzivním akcím ale stále schází kreativnější myšlenka a větší aktivita. Velkou šanci měl Matějovský, jeho hlavičku ale vytěsnil Melichárek, o chvíli později pak zahrozili i pasivní Brňané, Pilík ale svůj samostatný únik zakončil střelou nad branku. O jedinou trefu se tak v devětatřicáté minutě postaral Tomáš Přikryl, jehož zakončení patičkou stálo za to.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas rozehrávkou otevřeli domácí fotbalisté, kteří se zaslouženě drží ve vedení. Nechme se překvapit, zda se i zbytek utkání bude nést v duchu jejich tlaku, nebo jestli se Zbrojovka začne směrem dopředu přeci jen více projevovat.
     
    47
    Teď měli hosté obrovské štěstí, hned na začátku druhého poločasu totiž mohli prohrávat už o dva góly! Přikrylův průnik úspěch neslavil, dobře totiž zapracoval Pavlík, poté se ale míč dostal k Melichárkovi, který ve snaze jej odkopnout trefil Mingazovaz a od něj se kulatý nesmysl odrazil kousek vedle tyče.
    47. Melichárek měl kliku! Trefil odkopem Mingazova, míč šel těsně vedle
     
    48
    Domácí vstoupili do druhého poločasu s velkou chutí. Ukázal to Lukáš Pauschek, jeden z nejlepších hráčů Mladé Boleslavi v dnešním mači, jenž se zbavil Juhara a poté ještě nahrál Matějovskému, Mebrahtu ale na jeho centr nedosáhl.
     
    49
    Poprvé v této fázi utkání se na útočné polovině ohřáli i fotbalisté z Brna. Buchtovo autové vhazování doputovalo přesně k Pilíkovi, jehož centr do vápna ale mezi ty povedené nepatřil, míč s klidem poslal pryč Matěj Chaluš.
     
    50
    Matějovský klamavým pohybem doslova zmátl Poláka, načež vymyslel krásnou kolmici pro nabíhajícího si Tomáše Přikryla. Ten ještě hodlal celou akci vyšperkovat pasem do míst, kam si nabíhal Mebrahtu, jeho úmysl ale vystihl obránce Kijanskas.
     
    51
    Boleslavští svého soupeře k ničemu nepouštějí. Hubínek si všiml napravo se uvolňujícího Pauscheka, který si balon z první hodlal obhodit kolem Juhara, ten ale spolehlivě zasáhl.
     
    52
    Na Pauschekův pas za obranu si naběhl Tomáš Přikryl, jenž se nijak nerozmýšlel a okamžitě do šestnáctky poslal kroucený centr. Tam jej obránce Jovanović raději odklidil na rohový kop.
     
    53
    První centrovaný balon od rohového praporku v podání Jakuba Rady se podařilo brankáři Melichárkovi vyboxovat. Míč se však dostal znovu k domácímu záložníkovi s pětadvacítkou na zádech, také jeho druhý pokus se ale stal kořistí pro gólmana Zbrojovky.
     
    54
    Krásná rána, tohle mohlo skončit druhým gólem v Melichárkově síti! První vzájemná spolupráce mezi Matějovským a Mingazovem ještě úspěch neslavila, o chvíli později se ale turkmenský záložník odhodlal ke střele, po níž míč prolétl jen těsně nad břevnem hostující pokladnice.
    54. Mingazov jen o kousek minul šibenici
     
    55
    Hubínek zvedl hlavu a narýsoval parádní kolmici pro výborně pracujícího Pauscheka. Ten vyhrál sprinterský souboj s Juharem a poslal míč do pokutového území, ovšem Přikryl ani Mebrahtu na něj nedokázali dosáhnout.
     
    56
    Parádní představení ve druhém poločase v podání domácího týmu pokračuje! Marek Matějovský si zpracoval těžký míč, navíc jej krásně dloubl směrem do vápna, kde se k zakončení znovu tlačili Mebrahtu s Přikrylem, obrana Brna ale opět přežila.
     
    57
    Nyní byli Uhrinovi svěřenci vytlačeni až na polovinu hřiště, kde přihrávku zbytečně pokazil Matěj Chaluš. Polák na to konto rozběhl Pilíka, na jehož centr si naskakoval Michal Škoda, o zažehnání nebezpečí se ale postaral Pauschek.
     
    58
    Hubínek oslovil svým pasem Jakuba Radu, jenž zvedl hlavu a všiml si napravo nabíhajícího Lukáše Pauscheka. Ten se znovu hodlal vřítit do pokutového území, jeho plány mu ale zhatil pomezní sudí, který správně viděl drobný ofsajd.
     
    59
    Nyní se Uhrinova družina nevyvarovala zbytečnému zaváhání při rozehrávce. Michal Škoda zachoval chladnou hlavu a místo střely raději volil nahrávku pro Lutonského, tomu ale zakončení rozhodně nevyšlo podle představ.
     
    60
    Mingazov šikovně vystihl rozehrávku nepozorného Juhara, načež se domácí hnali do přečíslení čtyř proti třem. Celou akci táhl Marek Matějovský, jeho pas směrem k Přikrylovi byl však opravdu až příliš razantní.
     
    61
    Na Fleišmanův dlouhý pas si kvůli ofsajdovému postavení nemohl naběhnout Mebrahtu, obranu hostí se ale vydal překvapit Matějovský, naštěstí pro Brno se ale naproti míči rozběhl také Dušan Melichárek, jenž celou situaci vyřešil rezolutním odkopem.
     
    62
    Centrovaný balon z kopačky Milana Lutonského dal obraně soupeře pořádně zabrat, o odklizení míče do bezpečí se ale nakonec zvládl postarat Stronati. Rodící se brejk Středočechů byl zastaven už v jeho zárodku, Sedlák fauloval Radu.
     
    63
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Mladá Boleslav se dostává do dvoubrankového vedení, a mílovými kroky se tak přibližuje k premiérovému tříbodovému zisku v tomto ročníku! Hosté zahrávali rohový kop, obrana Středočechů se ale stačila ubránit. Stronati odklidil míč k Matějovskému, ten zvedl hlavu a parádním pasem vyslal do samostatného úniku RUSLANA MINGAZOVA, který se tváří v tvář Melichárkovi nezmýlil a zakončil pod horní tyč.
    63. Ruslan MINGAZOV - 2:0
     
    65
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Ruslan Mingazov, přichází Jan Chramosta.
     
    66
    Jiří Fleišman při snaze vydat se do útoku nešťastně přišel o balon, to samé se ale posléze stalo Pavlíkovi. Na to konto Matějovský našel ve vápně nehlídaného Přikryla, jehož pokus z dobré pozice byl ale na poslední chvíli tečován na roh.
    66. Přikrylovu gólovou střelu na poslední chvíli srazil Jovanovič
     
    66
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Rozebírání defenzivy brněnské Zbrojovky pokračuje, celek z města automobilů se totiž prosazuje podruhé v rozmezí tří minut a vede už 3:0! Rozehrávka rohu na přední tyč se neukázala býti ideální variantou, hosté ale nedokázali balon poslat do bezpečí. Na to konto Marek Matějovský nalezl na hranici ofsajdu čekajícího JANA CHRAMOSTU a ten krásnou ranou ke vzdálenější tyči propálil marně se natahujícího Melichárka.
    66. Jan CHRAMOSTA - 3:0
     
    68
    A nápor Středořechů nebere konců. Jakub Rada si nyní došel pro faul od Poláka, Mladá Boleslav tak bude zahrávat přímý kop ze zajímavé pozice.
     
    69
    Nakonec domácí zvolili rozehrávku na krátko. Míč si spolu vyměnili Matějovský s Radou, k centru se poté dostal první jmenovaný, ovšem o zakončení se snažící Stronati si o kousek nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    70
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Michal Škoda, přichází Francis Koné.
     
    71
    O chvíli později to bylo Brno, kdo se dostal k rozehrávce rohového kopu. O odklizení kulatého nesmyslu do bezpečné vzdálenosti od vlastní branky se postaral Fleišman, posléze jej vpřed vyvážel Matějovský, jenž si v souboji s Pilíkem vymodlil faul.
     
    72
    Přikrylův skluz vůči Juharovi nebyl ale vůbec dobře načasovaný. Čerstvá posila Brna dokázala míč přenést k napravo číhajícímu Buchtovi, jenž pro své kolegy vybojoval přímý kop. Jak s touto situací Zbrojovka naloží?
     
    73
    Nebylo to vůbec špatné. Nepříjemný centr Patrizio Stronati odhlavičkoval velice nepovedeně, brankář Vejmola tak musel vyrazit na menší výlet a vyboxovat jej mimo nebezpečnou zónu. Tlak Brna ještě chvíli bude pokračovat.
     
    74
    Nakonec vyústil pouze v centr od Tomáše Pilíka, který si ale počínal velice nepřesně a nalezl pouze náruč připraveného Luďka Vejmoly. Ten už se rozehrávkou nikam spěchat nehodlá, takto komfortní náskok už by si domácí měli pohlídat.
     
    75
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Jan Polák, přichází Alvin Fortes.
     
    76
    Marek Matějovský dnes pouze potvrzuje svou důležitost pro boleslavský tým, jeho přihrávky, které zásobují spoluhráče, dnes opravdu patří k tomu nejlepšímu. Na jednu z nich si nyní nabíhal Přikryl, balonu byla dodána až příliš velká razance.
     
    77
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Jakub Rada, přichází Petr Mareš.
     
    78
    Ou, to byla paráda! Tomáš Přikryl stál zády k Juharovi, ovšem i tak jej dokázal obejít díky patičce, po níž míč prolétl mezi nohama jeho strážce. Následný centr do druhé vlny hledal Chramostu, tomu ale zakončení znemožnil Sedlák.
     
    79
    Matěj Chaluš si vyrazil na menší ofenzivní výpravu, kterou zakončil nadýchaným pasem za obranu pro všudypřítomného Tomáše Přikryla. Ten už byl v těžké pozici, ovšem i tak se pokusil vypálit ve skluzu, míč ale netrefil.
     
    80
    Domácí jsou při chuti, boleslavští fanoušci mají díky jejich dobré hře konečně důvod k radosti. Marek Matějovský dnes nasbíral horu sebevědomí, což potvrdil nyní, když si míč prostrčil mezi dvěma protivníky, jeho následný pokus ale skončil nad brankou.
     
    81
    Teď Boleslav pořádně zaváhala ve středu pole! Chyby domácích fotbalistů se jal využít Koné, který nalezl v tandemu s ním se řítícího Mateuse Fortese. Ten zakončení vzal na sebe a nemířil vůbec špatně, jeho ráně ke vzdálenější tyči opravdu moc nechybělo.
    81. Fortes zkusil trefit naději, ale míč letěl vedle brány
     
    82
    Na dnešní utkání si do mladoboleslavské Adidas Arény našlo cestu 2 831 diváků.
     
    83
    Obrana Zbrojovky opět nepůsobila kompaktním dojmem. Vřítil se do ní Golgol Mebrahtu, jenž si počkal na nabíhajícího Petra Mareše a právě jemu pak balon přidělil, tvrdá rána z úhlu v podání domácího záložníka ale postrádala přesnost.
     
    84
    Ve středu hřiště trestuhodně neobsazený Přikryl krásně přenesl hru pro Jana Chramostu, ten ale celou akci Boleslavských zbytečně zpomalil, následné obléhání skončilo ve chvíli, kdy Mareš po ztrátě míče fauloval Jovanoviće.
     
    85
    Po rozehrávce přímého kopu z hloubi vlastní poloviny si na Juharův dlouhatánský nákop nabíhal střídající Francis Koné, boleslavská defenziva jej ale velmi šikovně chytila do ofsajdové pasti, která pomeznímu sudímu neušla.
     
    86
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Tomáš Přikryl, přichází Adam Jánoš.
     
    87
    Míč se i s přispěním notné dávky štěstí ocitl u Fortese, jenž si jej navedl na levačku a poté odcentroval, vytáhlý Patrizio Stronati jej ale stačil lehce tečovat a odklidit na rohový kop.
     
    87
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Tomáš Pilík, přichází David Gáč.
     
    88
    Po něm se hosté dostali do zajímavé šance. Středočeši si ale sami zbytečně zavařili, když nezvládli balon odvrátit z vlastní šestnáctky. Následně nejistě vyboxoval Vejmola a k hlavičce se dostal Kijanskas, domácí gólman ale byl připraven.
     
    89
    Jánoš vyslal do brejku Jana Chramostu, který byl kousek za šestnáctkou faulován vracejícím se Fortesem. Přímý kop Boleslav rozehrála zajímavě, když Matějovský místo střely hledal na vápno si sbíhajícího Mareše. Tomu ale balon odkopl Juhar, načež pálil Jiří Fleišman, branku ale překopl.
    89. Fleišmanova dělovka z dálky letěla nad bránu
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat pouze dvě minuty. Mezitím se Brno po Fortesově průniku dostalo k možnosti rozehrát další rohový kop.
     
    90+1
    Hosté ale s touto možností nenaložili ideálně, navíc opět zaspali při návratu do defenzivy. Situaci dva na tři vyřešil střídající Adam Jánoš kličkou ke středu a následnou ránou, Melichárek ale stačil zareagovat a vytěsnil balon na roh.
    90+1. Jánošovu ránu vyrazil Melichárek mohutným skokem
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, Mladá Boleslav má konečně důvod k radosti, proti Brnu totiž dokázala vybojovat první tříbodový zisk v tomto ročníku! Do vedení ji v prvním poločase poslal dnes velmi dobré utkání hrající Tomáš Přikryl, druhý poločas se pak nesl zcela v režii Uhrinovy družiny. Ta si vypracovala několik dalších slibných příležitostí, nakonec se ujaly dvě. Na 2:0 zvýšil v samostatném úniku postupující Ruslan Mingazov, třetí a rozhodující zářez přidal po pár minutách na hřišti střídající Jan Chramosta.
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 6:4. Rohy: 3:6.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se na Vás zase někdy příště budu těšit na počtenou. (16:58:15)

    Vojtěch Tůma

    Branky: 39. Přikryl (Pauschek), 63. Mingazov (Matějovský), 66. Chramosta (Matějovský)

    Karty:   18. R. Buchta (BNO)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 6:4. Rohy: 3:6.
    FK Mladá Boleslav: Vejmola – Pauschek, Chaluš, Stronati, Fleišman – Hubínek, J. Rada (77. Mareš) – Přikryl (86. Jánoš), Matějovský (C), Mingazov (65. Chramosta) – Mebrahtu.
    Náhradníci: K. Agajev – Jánoš, Komličenko, Levin, Mareš, Magera, Chramosta.

    FC Zbrojovka Brno: Melichárek (C) – Pavlík, Kijanskas, Jovanović – R. Buchta, Polák (75. Fortes), Sedlák, Juhar – T. Pilík (87. Gáč), Michal Škoda (70. Koné), Lutonský.
    Náhradníci: Halouska – Zukal, Koné, Fortes, Janošek, Gáč.

    Rozhodčí: Petr Ardeleanu – Jakub Hrabovský, Adam Horák

    Diváci: 2831
    thejrc.org