Třinec – Plzeň 5:2 (kon.) | Sparta – Jihlava 4:3 (kon.) | Mountfield HK – Kometa Brno 2:4 (kon.)
Zlín – Pardubice 0:2 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 2:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Chomutov 1:2 (kon.)
Litvínov – Liberec 2:0 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
5:2 (2:0, 2:1, 1:1)
HC Škoda Plzeň
Neděle 10.09.2017, 15:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst) • Tipsport extraliga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:02 Martin ADAMSKÝ - 5:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    59:02
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tomáš Marcinko vyhrál buly tak, že kotouč odletěl do útočné třetiny. Tam jej společně s Vladimírem Draveckým vybojoval pro MARTINA ADAMSKÉHO, který odrazem od Stachových zad poslal puk do prázdné branky! Asistence: Martin Adamský, Tomáš Marcinko.
     
    57:21
    Plzeň byla blízko další branky, prudká střela Milana Gulaše orazítkovala horní tyč Hrubcovy branky!
     
    57:05
    Branka Plzně zůstává prázdná, hosté to zkoušejí se šesti hráči v poli!
     
    57:04
    Icing domácích posílá hru před Hrubcovu branku, hosté si berou oddechový čas.
     
    53:00
    Sedm minut před koncem třetiny si Plzeň komplikuje situaci. Na trestnou lavici totiž usedá Miroslav Preisinger, který zasáhl jednoho z třineckých hráčů vysokou holí.
     
    51:16
    Martin Růžička před Svobodou šikovně tečoval nahození Bohumila Janka od modré čáry, ke štěstí hostujícího celku ale kotouč těsně minul levou tyč Svobodovy branky!
     
    44:09
    Miroslav Preisinger mohl přidat třetí branku Plzně! Před hostujícím útočníkem zívala zcela odkrytá branka, Preisinger ale nedokázal usměrnit prudký pas!
    42:24 Milan GULAŠ - 4:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    42:24
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A hosté snižují na rozdíl dvou branek! MILAN GULAŠ obkroužil Hrubcovu branku, jednoruč posílal kotouč do brankoviště. Tam jej nešťastně srazil domácí Tomáš Linhart, který poslal puk za bezmocného Hrubce! Asistence: Jan Schleiss.
     
    39:30
    Půl minuty před koncem druhé třetiny si Oceláři ještě zahrají přesilovku. Na trestnou lavici usedá Nicholas Jones, který nedovoleně zastavil Polanského. Vše vyplynulo z dobrého pohybu třinecké formace.
    38:42 Denis KINDL - 4:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    38:42
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hosté se přeci jen prosazují a snižují svou ztrátu na rozdíl tří branek. Oceláři nezachytili rychlý protiútok Škodovky, Jaroslav Kracík poslal chytrý pas před třinecké brankoviště, do kotouče lehce šťouchl DENIS KINDL a nasměroval jej mezi Hrubcovy betony! Asistence: Jaroslav Kracík.
    33:54 Tomáš MARCINKO - 4:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    33:54
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využívají přesilovku po čtyřiadvaceti vteřinách! Slezané měli situaci lehce zjednodušenou, jeden z bránících hráčů zlomil hůl. Hráči s drakem na hrudi celou akci vykombinovali na TOMÁŠE MARCINKA, který se natlačil do brankoviště a střelou mezi nohami překonal Svobodu! Asistence: Vladimír Roth, Vladimír Dravecký.
     
    33:30
    Oceláři si zahrají přesilovku, aktivního Rákose nedovoleně přidržel Nicholas Jones.
     
    29:53
    Hrubec si o chvíli později poradil také s dalším hostujícím pokusem, výhoda Plzně skončila. Marian Adámek usedá na trestnou lavici za hákování.
    27:01 Martin RŮŽIČKA - 3:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    27:01
    Třinec právě vstřelil branku!
    Protiakce na druhé straně už přináší brankovou radost, především pro většinu fanoušků fandících domácímu týmu! První formace Ocelářů dostala hosty pod tlak, kotouč se po několika odrazech snesl na hůl nehlídaného MARTINA RŮŽIČKY, který z voleje propálil přesunujícího se Svobodu! Asistence: Martin Adamský.
     
    23:09
    Na druhé straně se po chybě domácích do velké šance dostal Petr Straka! Hostující forward byl zcela sám před Hrubcem, domácího brankáře ale nijak nedokázal rozhodit a pouze zakončil do Hrubcových betonů.
     
    17:27
    Ocelářům narostla křídla, vše nejlépe dokumentuje poslední akce. Martin Růžička, kterému na bránícího Lukáše Pulpána, chyběly tak dva metry, dokázal hostujícího beka přesprintovat a plzeňskému obránci tak nezbývalo nic jiného, než Růžičku zahákovat.
    17:01 Jiří POLANSKÝ - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    17:01
    Třinec právě vstřelil branku!
    Další akce domácího celku už končí v síti! Jakub Petružálek v osobním souboji přetlačil bránícího Moravčíka, zadovkou namazal kotouč nehlídanému JIŘÍMU POLANSKÉMU, který z bezprostřední blízkosti zavěsil pod horní tyč! Asistence: Jakub Petružálek, Milan Doudera.
    15:14 Tomáš MARCINKO - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    15:14
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se velmi rychle vrátili do útočné třetiny, zahájili svou kombinaci a nakonec se radují ze vstřelené branky! Moravčík před Svobodovou brankou brankou zastavil nahození Vladimíra Rotha, nejblíže k volnému kotouči však měl domácí útočník TOMÁŠ MARCINKO, který nedal Svobodovi sebemenší šanci! Bez asistence.
     
    14:27
    Tam ale moc dlouho nepobyli, a ani nepobudou. David Stach projížděl kolem Šimona Hrubce a nepohlídal si své brusle. Hostující útočník podrazil třineckého brankáře, odpyká si proto trest na dvě minuty.
     
    13:35
    Irgl našel na útočné modré číhajícího Vladimíra Draveckého. Slovenský útočník si šikovně obhodil Kvasničku, tváří v tvář brankáři Svobodovi ale pálil pouze do masky hostujícího gólmana!
     
    12:04
    Škodovka se po chybě domácích na útočné modré čáře dostala do přečíslení tří proti jednomu! Celou akci vedl Ondřej Kratěna, proti kterému stál jen bránící Doudera. Kratěna si třineckého beka položil na led a chtěl kličkou přihrávkou kolem jeho těla najít najíždějící spoluhráče. Doudera ale skvěle zasáhl a odpálil kotouč do rohu kluziště!
     
    09:20
    Hosté měli velkou šanci na skórování! Plzeňským se povedlo vyšachovat brankáře Hrubce, toho ale v brankovišti skvěle zaskočil Tomáš Linhart, který odvrátil hrozící nebezpečí!
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 16. Marcinko, 18. Polanský (Petružálek, M. Doudera), 28. Martin Růžička (Adamský), 34. Marcinko (Roth, Dravecký), 60. Adamský (Dravecký, Marcinko) – 39. Kindl (Kracík), 43. Gulaš (Schleiss)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), Adámek, Linhart, Roth, M. Doudera, D. Musil – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Petružálek – Dravecký, M. Kovařčík, Irgl – Svačina, Cienciala.
    HC Škoda Plzeň: M. Svoboda (Hylák) – Moravčík, Jones, Pulpán, P. Kadlec (C), Kvasnička, Čerešňák, D. Sklenička – Straka, Mertl, Gulaš (A) – D. Kubalík, Stach, Indrák (A) – Kindl, Kracík, Kratěna – Schleiss, Preisinger, Hollweg.

    Rozhodčí: Adam Kika, René Hradil – Jiří Gebauer, Jiří Ganger
    thejrc.org