Nitra – Zvolen 6:1 (kon.) | Poprad – Trenčín 2:3 (kon.) | Detva – Nové Zámky 2:3 (po pr.)
Košice – Lipt. Mikuláš 2:3 (1:2 po s.n.) | Banská Bystrica – Žilina 4:3 (kon.)
po s.n. (1:2)
HC Košice
2:3 (1:0, 1:2, 0:0 - 0:0)
HK 32 Liptovský Mikuláš
sk Neděle 10.09.2017, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z hokejovej Tipsport ligy. Najvyššia slovenská súťaž má dnes na programe zápasy druhého kola. HC Košice sa podobne ako v piatok predstavia na domácom ľade, keď si zmerajú sily s Liptovským Mikulášom. V Steel aréne je úvodné buly na programe o 17:00 hod.

    HC KOŠICE

    Hokejistom Košíc predošlá sezóna príliš nevyšla. Prekvapujúco stroskotali už vo štvrťfinále play off, keď v šiestich zápasoch nestačili na MHC Martin. V práve začínajúcej sezóne majú opäť len tie najvyššie ambície, o čom svedčí aj výrazne posilnenie kádra. Na východ Slovenska zamieril najproduktívnejší hráč ostatného ročníka Tipsport ligy Marek Hovorka, švédsky brankár Joakim Lundström či obranca Blake Kessel. Mladší brat slávnejšieho Phila Kessela je vôbec prvým Američanom, ktorý oblieka dres košického tímu. V úvodnom zápase sezóny 2017/2018 sa zaskvel asistenciou na gól Tomáša Klímu. Ten bol v dueli s Detvou jediný, a tak si Oceliari pripísali trojbodový štart do súťaže. V zápase vyslali 39 streleckých pokusov na bránu súpera, no Adam Nagy ich neraz privádzal do zúfalstva. Stretnutie bolo veľmi nervózne, rozhodcovia rozdali celkovo 138 trestných minút. Zverenci Milana Jančušku sa až jedenásťkrát museli brániť v početnom oslabení a zápas dohrávali bez Martina Baču, ktorý dostal trest 5+20 DKZ.

    LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ

    Hokejisti Liptovského Mikuláša takisto nespomínajú na minulý ročník práve najradostnejšie. Boli jednoznačne najslabším mužstvom a v základnej časti získali len 56 bodov. Museli tak bojovať o extraligovú príslušnosť, čo sa im napokon aj podarilo. Pred novou sezónou vedenie klubu dotiahlo do svojich radov niekoľko známych mien. Spomenúť môžeme brankára Andreja Košarišťana, obrancu Jána Tabačka či bývalého košického hráča Gabriela Spilara. Ten sa s tímom dohodol na otvorenej zmluve. Liptáci majú v úvode sezóny náročný žreb, pretože až šesť z prvých siedmich duelov hrajú vonku. Ten prvý už majú za sebou, ale na Zimnom štadióne Pavla Demitru prehrali 4:1. Nevyšla im hneď prvá tretina, v ktorej im Dukla Trenčín nasúkala tri góly. Tréner Pavel Paukovček bol síce s predvedenou hrou spokojný, no mrzeli ho nepremenené gólové šance. Jediný presný zásah zaznamenal Branislav Rapáč, ktorý využil presilovku. Liptovský Mikuláš zavítal do Steel arény v minulej sezóne trikrát, no prehral všetky duely s celkovým skóre 6:13.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Lundström (Habal) – Čížek, Pulli, B. Kessel, Mar. Bača, Šedivý, Dudáš, Matejka, Koch – Kafka, Hovorka (A), Nagy (C) – Klíma, Pacan, Šoltés – Hričina, Suja, Novotný – Bicek (A), Boltun, Jenčík.

    MHK 32 Liptovský Mikuláš: Košarišťan (Hollý) – Pacalaj, Tabaček, Suchý, Kurali, Mezovský, Nádašdi, Mat. Bača, Devečka – Uram, M. Sukeľ, Spilar – Kriška, Paukovček, Rapáč – J. Sukeľ, Langhammer, Števuliak – Kabáč, Piatka, Laco.

    Rozhodcovia: Juraj Konc st., Miroslav Štefik – Miroslav Kollár, Martin Smrek.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:21
    Hostia hneď v prvej minúte prepadli v útočnom pásme a dopredu tak mohli ísť domáci hokejisti. Z ľavej strany vystrelil Ladislav Nagy, ale jeho pokus kryje brankár Andrej Košarišťan.
     
    00:38
    Liptovský Mikuláš vyslal prvý strelecký pokus smerom na bránu, ale domáci brankár neinkasoval. Na druhej strane pálil Blake Kessel, ale jeho strela od modrej čiary bola zblokovaná.
     
    01:17
    Domáci hokejisti budú mať výhodu presilovej hry. Na trestnú lavicu putuje Jakub Langhammer, ktorý dostane menší trest za podrazenie.
     
    01:47
    Košickí hokejisti veľmi dobre zakombinovali. Na pravej strane dostal veľa priestoru Ladislav Nagy, ale jeho strela švihom neprekonala brankára hostí. Tí sa následne dokázali oslobodiť.
     
    02:34
    Košice dali gól!
    Domáci hokejisti využívajú presilovú hru. Dlho sa síce nevedeli dostať do ďalšieho zakončenia, ale napokon im to tam padlo. Z pravej strany vystrelil po prihrávke Blakea Kessela obranca Martin Bača a jeho strelecký pokus dokázal gólovo tečovať TOMÁŠ KLÍMA. Asistencie: Martin Bača a Blake Kessel.
     
    03:05
    Košice sú od úvodného vhadzovania aktívnejšie a tentokrát podstatne skôr otvárajú skóre ako v prvom domácom zápase proti Detve. Do konca ale zostáva ešte veľmi veľa času.
     
    03:42
    Košičania boli teraz veľmi dôrazní pred súperovym brankárom Andrejom Košarišťanom. Do zakončenia sa tlačil Richard Jenčík, ale z tesnej blízkosti netrafil bekhendom bránu súpera.
     
    04:27
    Domáci hokejisti mali ďalšiu gólovú príležitosť. Prvá útočná formácia zatlačila súpera, prihrávka z pravej strany našla Petra Kafku, no ten nastrelil len pripraveného brankára hostí.
     
    05:14
    Andrej Košarišťan musel predviesť ďalší dobrý zákrok. Po prihrávke Petra Kafku zakončoval Dávid Šoltés, no jeho zakončenie bekhendom skončilo len v lapačke bývalého brankára Banskej Bystrice.
     
    06:38
    Domáci hokejisti sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému. Zodpovednosť na svoje plecia zobral Jiří Bicek, no jeho strela z pravej strany mierila len do betónov brankára. Vľavo márne čakal na prihrávku Peter Boltun.
     
    07:56
    Teraz sme videli trošku rozháraný úsek hry. Ani jeden z tímov sa nedokázal usadiť v útočnom pásme a napokon tento nevydarený úsek končí až posunutie brány Liptovského Mikuláša.
     
    08:35
    Hostia sa teraz dokázali usadiť v útočnom pásme. Za bránou súpera sa ocitol Patrik Števuliak, no jeho spätná prihrávka pred košického brankára nenašla nikoho z tretej útočnej formácie hostí.
     
    09:16
    Peknou individuálnou akciou sa prezentovala kanadská posila Košíc David Pacan. Potiahol si puk na os klziska, no jeho následne zakončenie bolo zblokované. Potom sa hostia oslobodili len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    09:44
    Andrej Košarišťan musel opäť zasahovať. Tomáš Hričina našiel pred bránou súpera číhajúceho Martina Novotného, ale jeho pohotová strela skončila len na betónoch.
     
    10:16
    Prvýkrát sme v akcii videli aj brankára Joakima Lundströma. Ten kryje akúsi polostrelu Matúša Sukeľa, ktorý nahadzoval puk do nebezpečného priestoru. Následne chcel aj rozohrať, no to sa mu nepodarilo.
     
    11:34
    Teraz sledujeme hokej z jednej strany na druhú, no väčšina akcii končí ešte pred záverečnou finálnou fázou. Teraz dobre zapracoval domáci obranca Václav Čížek, ktorý zachytil prihrávku na Martina Krišku.
     
    12:14
    Hosťujúci brankár musel opäť zasahovať. Americký obranca Blake Kessel nahadzoval puk, no ani jeden z jeho spoluhráčov nevyužil jeho ponuku na teč. Vhadzovať sa bude pred Andrejom Košarišťanom.
     
    12:48
    Individuálnou akciou to teraz skúsil Martin Bača, ktorý dostal v predošlom dueli trest do konca zápasu. Teraz vystrelil na vyrážačku brankára. Andrej Košarišťan puk poslal na ochrannú sieť.
     
    13:36
    Domáci majú puk na svojich hokejkách, ale príliš sa dopredu nehrnú. Jeden z obrancov čaká za vlastnou bránkou, pokiaľ Milan Jančuška pošle na ľad čerstvé sily.
     
    13:58
    Teraz sa črtala šanca pre hokejistov Liptovského Mikuláša. Lukáš Paukovček bol v nebezpečnom priestore, ale puk mu v tom najnevhodnejšom momente preskočil hokejku.
     
    14:46
    Hostia budú mať k dispozícii výhodu presilovej hry. Ideálnu šancu na vyrovnanie ponúka Liptovskému Mikulášu kanadský útočník David Pacan, ktorý dostáva menší trest za podrazenie.
     
    15:28
    Hosťom sa zatiaľ nedarí usadiť v útočnom pásme. Gabriel Spilar šikovne hľadal pred bránou súpera Mareka Urama, ale ten sa do zakončenia nedostal a puk následne opustil útočné pásmo.
     
    16:16
    Táto presilová hra absolútne nevychádza hráčov z Liptova. Brankár Joakim Lundström nemusel predviesť ani jeden vážnejší zákrok. Do konca presilovky zostáva približne 30 sekúnd.
     
    16:48
    Hostia presilovú hru nevyužili a teraz dostanú podobnú možnosť aj domáci hokejisti. Druhýkrát v zápase putuje na trestnú lavicu Jakub Langhammer, tentokrát za hákovanie.
     
    17:30
    Domáci hokejisti majú za sebou už viac ako štvrtinu svojej presilovky. Andrej Košarišťan sa teraz poriadne zapotil, keď pred seba len vyrazil strelecký pokus od modrej čiary.
     
    18:05
    Hosťom sa takmer podarilo vyrovnať skóre zápasu vo vlastnom oslabení. Branislav Rapáč získal puk pri mantineli a posunul ho na Lukáša Paukovčeka. Ten to skúšal bekhendovým blafákom, no Joakim Lundström bol pozorný.
     
    18:48
    Prvá tretina sa chýli k svojmu záveru. Jeden z košických hokejistov vystreli od modrej čiary, no brankár Andrej Košarišťan bez menších problémov kryje jeho pokus.
     
    19:24
    Andrej Košarišťan si pripisuje ďalší úspešný zákrok. Tentokrát ho strelou švihom ohrozil Peter Boltun. Ten však mieril len do hrude brankára hostí a nepridal tak druhý gól domáceho mužstva.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvú tretinu dnešného stretnutia máme za sebou. Košice boli jasne aktívnejším tímom a zaslúžene sa dostali do vedenia. Skóre zápasu otvoril už v tretej minúte Tomáš Klíma, ktorý využil presilovú hru. Následne mal veľkú šancu Petr Kafka, ale Andrej Košarišťan ukázal svoje kvality. Napokon sa k šanci dostali aj hostia, no Lukáš Paukovček vo vlastnom oslabení skórovať nedokázal. Druhá tretina začne približne o 17:48 hod.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:16
    V úvode druhej tretiny prechádzal do útočného pásma Gabriel Spilar, ale napokon ho dokázal odzbrojiť jeden z košických obrancov. Zrejme to bol robustnejší Václav Čížek.
     
    20:45
    Liptovský Mikuláš sa dostal do útočného pásma, no jeho aktivita sa odohrávala len v rohov klziska. Joakim Lundström tak môže zostať pokojný a nemusí zasahovať.
     
    21:34
    Hostia sa teraz mohli dostať do brejku. Na kolmú prihrávku si nabiehal Jakub Langhammer, ale v rýchlostnom súboji ho dokázal zastaviť obranca Martin Bača, ktorý si dnes pripísal už jednu asistenciu.
     
    22:16
    Hra sa teraz presťahuje pred brankára Andreja Košarišťana. Hostia sa síce previnili voči pravidlám len ofsajdom, no ten hlavní rozhodcovia ho označili za úmyselný.
     
    23:22
    Teraz sledujme úsek hry, ktorý je v znamení množstva nepresností. Pri puku sú hostia, no príliš sa dopredu nehrnú, keďže podobne ako domáci odošli striedať.
     
    23:45
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Hosťom sa podarilo vyrovnať skóre dnešného zápasu. Najskôr sa dostal k strele Branislav Rapáč, no jeho pokus vyrazil Joakim Lundström. Akcia hostí následne pokračovala ďalej, pred bránou zostal osamotený LUKÁŠ PAUKOVČEK a prvýkrát v sezóne prekonal švédskeho brankára. Asistencia: Radoslav Suchý.
     
    24:25
    Košičania doplácajú na trošku vlažnejší vstup do druhej tretiny. Teraz však budú mať možnosť ohroziť súperovu bránu, pretože hostia sa previnili voči pravidlám zakázaným uvoľnením.
     
    24:56
    Z náročnej pozície vystrelil Marek Hovorka, no jeho pokus bol veľmi nepresný. Následne sa ešte snažil zakombinovať s Ladislavom Nagyom, no ich aktivita nebola úspešná.
     
    26:00
    Košice dali gól!
    Domáci hokejisti sa opäť dostávajú do vedenia. David Pacan zaviedol puk do útočného pásma a prenechal ho PETROVI KAFKOVI. Ten vystrelil švihom z pravej strany a dokázal zaskočil brankára Andreja Košarišťana. Tomu vo výhľade zavadzali dvaja vlastní obrancovia. Asistencie: David Pacan a Václav Čížek.
     
    26:38
    Andrej Košarišťan bol tentokrát úspešnejší a kryje strelu od modrej čiary. Jej autorom bol obranca Blake Kessel, ktorý ťažil z vyhraného vhadzovania svojho spoluhráča, ktorý bol zrejme Tomáš Klíma.
     
    27:28
    Akcia domáceho tímu nemôže pokračovať ďalej, keďže jeden z čiarových rozhodcov odpísal postavenie mimo hry. Vhadzovať sa tak bude v strednom pásme.
     
    28:38
    Domáci hokejisti budú hrať dnes už svoju tretiu presilovú hru. David Pacan prenikal popri mantineli a len za cenu podrazenia ho fauloval hosťujúci obranca Tomáš Nádašdi.
     
    29:15
    Domáci hokejisti dlhší čas kombinovali v útočnom pásme. Množstvo ich striel ale dobre zblokovali obrancovia súpera. Napriek tomu aktivita Oceliarov pokračuje ďalej.
     
    29:49
    Ladislav Nagy teraz dvakrát našiel na ľavej strane Mareka Hovorku. Bývalý útočník Žiliny najskôr pálil nepresne a o niekoľko sekúnd neskôr trafil len brankára Andreja Košarišťana.
     
    30:27
    Tak až teraz sa dokázali hokejisti Liptovského Mikuláša oslobodiť. Puk je za domácou bránou a Tomáš Nádašdi už čoskoro skočí na ľadovú plochu. Okrem toho sa zápas prehupol do druhej polovice.
     
    31:15
    Už v rovnovážnom počte hráčov na ľade to z pravej strany skúšal Dávid Šoltés. Ten vystrelil cez brániaceho Radoslava Suchého, ale strelou švihom nedokázal prekonať brankára súpera.
     
    31:41
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Zdalo sa, že košickí hokejisti získavajú prevahu, no namiesto tretieho gólu druhýkrát inkasujú. Hostia sa presadili z nenápadnej akcie. Puk potiahol do útočného pásma MAROŠ PIATKA a so šťastím prekonal domáceho brankára. Asistencie: Branislav Rapáč a Michal Kabáč.
     
    32:00
    Hostia mali veľkú šancu pridať o niekoľko sekúnd aj ďalší gól. Dostali sa do prečíslenia dvoch proti jednému, Matúš Sukeľ našiel na pravej strane Gabriela Spilara, no ten nezarmútil svojich bývalých spoluhráčov.
     
    32:39
    Domáci opäť trošku prepadli vo svojom obrannom pásme. Tentokrát akciu zakončil individuálne Marek Uram a po jeho zblokovanej strele sa bude vhadzovať v košickom obrannom pásme.
     
    33:25
    Hostí strelený gól zjavne povzbudil. Z ľavej strany pálil Martin Kriška, brankár Joakim Lundström puk len vyrazil pred seba a mal šťastie, že tam nebol ďalší hráč Liptovského Mikuláša.
     
    34:48
    Teraz sledujeme veľmi dlhý úsek hry bez prerušenia, Hostia vyhodili puk cez všetky čiary, no hlavní rozhodcovia nechávajú hre voľný priebeh. Obe mužstvá posielajú na ľad čerstvé sily.
     
    35:27
    Po dlhšom čase sa dostali na dostrel aj domáci hokejisti, ale nepodarilo sa im vážnejšie ohroziť brankára Andreja Košarišťana. Ten už dvakrát inkasoval, no v prvej tretine niekoľkokrát hostí podržal.
     
    35:55
    Marek Uram sa snažil presadiť individuálne, no proti presile obrancov súpera nemal veľa šancí na úspech. Joakim Lundström prerušuje hru a zrejme má nejaké problémy s maskou.
     
    36:24
    Teraz to veľmi pekne skúšal bekhendom Martin Novotný. Pretlačil sa cez obrancu súpera, ale ani on nedokázal tretíkrát v zápase prekonať brankára Andreja Košarišťana.
     
    37:09
    Teraz sa nám hra trošku rozkúskovala. Vhadzovať sa bude v strednom pásme, keďže sa domáci hokejisti previnili voči pravidlám postavením mimo hru.
     
    38:35
    Druhá tretina sa chýli k svojmu záveru. Liptovský Mikuláš pokračuje vo svojom zlepšenom výkone a v košickej Steel aréne to má dobre rozohrané na bodový zisk.
     
    39:04
    Druhá tretina sa prehupla do svojej poslednej minúty. Hostia ju mohli odštartovať gólovo, keď Marek Uram poslal presný pas na obrancu Mareka Pacalaja. Ten pálil z prvej, ale trafil len brankára Joakima Lundströma.
     
    39:39
    V samotnom závere druhej tretiny musel zasahovať aj brankár hostí. Po prihrávke spoza brány vystrelil košický útočník Tomáš Hričina, ale z náročnej pozície nedokázal presnejšie namieriť.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Liptovský Mikuláš v druhej tretine zlepšil svoj výkon a zaslúžene vyrovnal skóre zápasu. Najskôr sa presadil z tesnej blízkosti Lukáš Paukovček a na následujúci vedúci gól Petra Kafku dokázal trošku so šťastím reagovať Maroš Piatka. Po strelení doposiaľ posledného gólu Liptáci prevzali režisérsku taktovku a môžu ich mrzieť nepremenené šance Gabriela Spilara či Mareka Pacalaja. Pred tretím dejstvom je všetko otvorené – to sa začne presne o 18:40 hod.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:38
    V úvode tretej tretiny sa niečo snažila vymyslieť v ofenzíve prvá útočná formácia Košíc. Ladislav Nagy ale zakončiť nedokázal, a tak domáci prichádzajú o útočné pásmo.
     
    41:22
    Martin Bača teraz posúval puk na Blakea Kessela. Brat slávnejšieho Philla Kessela vystrelil švihom, ale jeho pokus tesne minul bránu súpera. Košice si ale držia útočné pásmo.
     
    41:54
    Andrej Košarišťan musel zasahovať po strele Martina Baču. Následne vhadzovanie vyhrali domáci, k puku sa snažil predrať Jiří Bicek, no prihrávka bola pridlhá.
     
    42:32
    Domáci hokejisti vstúpili do záverečného dejstva oveľa aktívnejšie. Andrej Košarišťan teraz vyšiel za bránu, ale príliš nemohol svojim spoluhráčom v rozohrávke.
     
    43:15
    Teraz sa vo veľkej šanci ocitol David Pacan. Kanaďan možno trošku zbytočne ešte hľadal pred bránou Petra Kafku, ktorý bol dobre bránený. Z dobrej šance tak nebolo nič, čo je pre domácich škoda.
     
    44:25
    Domáci hokejisti budú mať výhodu presilovej hry. Lukáš Paukovček zasiahol hokejkou do tváre Eduarda Šedivého, a tak dostáva menší trest za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    45:00
    Košiciam zatiaľ nevychádza táto presilová hra. Oceliari sa ešte neusadili v útočnom pásme. Aj teraz musia rozbiehať novú útočnú akciu až z hĺbky svojho obranného pásma.
     
    45:38
    Joakim Lundström musel zasahovať vo vlastnom oslabení. Hostia sa dostali do brejku troch proti dvom, ale Lukáš Paukovček zahral vysokou hokejkou, čo je v rozpore s pravidlami.
     
    46:22
    Ladislav Nagy to teraz spravil veľmi pekne. Na ľavej strane sa jednoduchou kľučkou dostal cez Jána Tabačka, no jeho zakončenie vytesnil Andrej Košarišťan na ochrannú sieť.
     
    47:46
    Opäť sledujeme veľmi rozháraný úsek hry. Liptáci sa viac-menej sústreďujú na defenzívu a domáceho brankára ohrozujú iba strelami zo strednej vzdialenosti. Obe mužstvá odchádzajú striedať.
     
    48:28
    Teraz sa dobrá šanca črtala aj pre Mareka Hovorku. Najproduktívnejší hráč minulej sezóny Tipsport ligy pálil z otočky, ale jeho pokus skončil len na betónoch Andreja Košarišťana.
     
    49:42
    Andrej Košarišťan predviedol ďalší úspešný zákrok. Dávid Šoltés nahadzoval puk pred bránu súpera, tam číhal Tomáš Hričina, ale jeho ľahký teč nedokázal prekonať brankára súpera.
     
    50:29
    Košičania sa veľmi dlho držali v útočnom pásme, no bolo to mimo palebných pozícii. Následne sa hostia dostali do stredného pásma, kde stroskotal Matúš Sukeľ.
     
    51:10
    Ladislav Nagy to teraz skúšal dobrou strelou spoza obrancu. Andrej Košarišťan jeho pokus ale dokázal vytesniť svojou lapačkou mimo svojej svätyne.
     
    51:46
    Obrovská šanca na strane hostí. Košičania prepadli v strednom pásme a do samostatného brejku sa dostal Jakub Sukeľ. Napriek tomu, že bol tiesnený Martinom Bačom dokázal vystreliť, ale jeho pokus kryje Joakim Lundström.
     
    52:18
    Na druhej strane musel predviesť svoje brankárske kvality aj Andrej Košarišťan. Jeho pozornosť preveril Jiří Bicek a napokon pre svoj tím vybojoval aspoň vhadzovanie v útočnej tretine.
     
    53:34
    Domácim hokejistom sa kráti čas na strelenie možno rozhodujúceho gólu. Teraz to skúšal strelou spoza obrancu David Pacan, ale jeho zakončenie minulo bránu Andreja Košarišťana.
     
    54:12
    Tak teraz to je akési vyčkávanie. Domáci hokejisti čakajú za vlastnou bránou, pokiaľ prídu na ľad čerstvé sily. Liptáci už čakajú v strede na ich ďalší útok.
     
    54:48
    Veľkú šancu mali aj domáci hokejisti. Po nepresnej strele Petra Boltuna z pravej strany sa puk odrazil späť pred bránu, ale z ťažkého uhla nedokázal nasmerovať puk do siete Dávid Šoltés.
     
    55:16
    Teraz to individuálne skúšal aj líder domácej ofenzívy Ladislav Nagy. Jeho zblokovaná strela ale nenašla priestor brány Andreja Košarišťana, ktorý dnes podáva veľmi dobrý výkon.
     
    56:35
    Andrej Košarišťan predviedol ďalší dobrý zákrok lapačkou. Jeho pozornosť preveril kanadský útočník David Pacan. Po tejto situácii si hosťujúci tréner Pavel Paukovček zobral oddychový čas.
     
    57:00
    Teraz sme videli gólové šance na oboch stranách. Najskôr sa v samostatnom úniku nepresadil Marek Uram a následne na druhej strane neuspel ani držiteľ Stanley Cupu Jiří Bicek. Skóre zápasu tak napriek týmto šanciam zostáva nezmenené.
     
    57:26
    Riadny hrací čas sa pomaly chýli k svojmu záveru. Teraz domáci hokejisti nebudú môcť pokračovať vo svojej útočnej aktivite, keďže Marek Hovorka sa ocitol v postavení mimo hru.
     
    58:18
    Do konca tretej tretiny zostáva ešte 102 sekúnd. Teraz sme videli dve prerušenia v krátkom časovom úseku. Najskôr bol zašliapnutý puk k mantinelu a následne sa píska prihrávka rukou.
     
    58:52
    Domáci ofenzívne ladený obranca Eduard Šedivý to teraz skúsil strelou od modrej čiary. Jeho pokus bol ale nepresný, skončil na ochrannej sieti, a tak rozhodcovia vyťahujú hru do stredného pásma.
     
    59:24
    Domáci hokejisti si teraz nerozumeli v rozohrávke, a tak Liptovský Mikuláš zadarmo získava výhodu útočného pásma. Dokážu Liptáci ešte strhnúť vedenie na svoju stranu?
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    V košickej Steel Aréne sme v riadnom hracom čase víťaza nespoznali. Domáci hokejisti síce dvakrát viedli, no Liptovský Mikuláš zakaždým dokázal reagovať. V tretej tretine sme už presný zásah nevideli, a tak bude nasledovať päťminútové predĺženie.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:36
    Marek Uram posielal puk pred domáceho brankára. Ten ho poslal len zadnému mantinelu. Akcia hostí pokračovala ďalej a napokon musel Švéd zasahovať po strele Jána Tabačka.
     
    61:00
    Mohlo byť rozhodnuté! Košičania sa po vhadzovaní vo vlastnom obrannom pásme dostali do brejku, Tomáš Klíma našiel na druhej strane kanadského útočníka Davida Pacana, no ten netrafil odkrytú časť brány.
     
    61:36
    Liptovský Mikuláš teraz dlho držal puk v útočnom pásme súpera. Hralo sa však iba pri mantineli, a tak brankár Joakim Lundström mohol zostať pokojný.
     
    62:27
    Predĺženie vo formáte troch proti trom je takisto aj o vyčkávaní. Teraz obe mužstvá striedajú. Puk držia za svojou bránou hokejisti zo stredného Slovenska.
     
    63:10
    Druhá veľká šanca v predĺžení a opäť ju mali domáci hokejisti. Ladislav Nagy našiel krížnym pasom Mareka Hovorku, ale ten prudkou strelou minul bránu Andreja Košarišťana.
     
    63:37
    Marek Uram veľmi šikovne pripravil o puk Ladislava Nagya. Následne sa mu otvoril voľný priestor, no jeden z členov partie zlatých chlapcov nedokázal rozhodnúť dnešné stretnutie.
     
    64:20
    Kanadský útočník David Pacan si pekne nakorčuľoval pred bránu súpera. Vyzeralo to tak, že bol podrazený, no hlavní rozhodcovia už nechcú ovplyvňovať záver predĺženia.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    V úplnom závere predĺženia ešte mali gólovú šancu hostia, ale strelecký pokus Jakuba Langhammera stihol zblokovať vracajúci sa Jakub Suja. Ani v pridanej päťminútovke sme tak gól nevideli. To znamená, že v Košiciach budeme svedkami nájazdovej lotérie.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    1. série
    0:0
    Prvým exekútorom samostatného nájazdu bol Petr Kafka. Jeho strelecký pokus smeroval medzi nohy, ale brankár Andrej Košarišťan si poradil.
     
    1. série
    0:1
    Hostia sa v nájazdovej lotérii dostávajú do vedenia. Jakub Langhammer išiel veľmi rýchlo smerom k bráne a bekhendovým blafákom skóroval.
     
    2. série
    0:1
    Košickí hokejisti sa dostávajú do problémov, keďže neskóroval ani Marek Hovorka. Bývali hokejista spod Dubňa trafil len pripravenú vyrážačku súperovho brankára.
     
    2. série
    0:1
    Druhý hosťujúcim hráčov bol Martin Kriška. Ten to skúšal forhendovým blafákom, ale Joakim Lundström jeho úmysel dokonale prečítal.
     
    3. série
    1:1
    Ladislav Nagy ešte vykresal nádej pre domácich hokejistov. Spravil to veľmi lišiacky a strelou po ľade prekonal Andreja Košarišťana. Na druhej strane bude môcť rozhodnúť Gabriel Spilar.
     
    3. série
    1:2
    Je rozhodnuté. Tretím exekútorom samostatného nájazdu hostí bol Gabriel Spilar a krásnym blafákom prekonal Joakima Lundströma. Katom domáceho tímu sa tak stal hráč, ktorý tu pôsobil niekoľko sezón.
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím MHK 32 Liptovský Mikuláš. Kým na domácej strane sa strelecky presadil len Ladislav Nagy, na strane hostí sa v nájazdoch trafili do čierneho Jakub Langhammer a tiež GABRIEL SPILAR, ktorý je napokon autorom víťazného gólu.
     
    Koniec zápasu.
     
    V košickej Steel aréne sme dnes boli svedkami veľkého prekvapenia. Najväčší favorit sezóny HC Košice na domácom ľade prvýkrát zakopli, keď v nájazdovej lotérii nestačili na Liptovský Mikuláš. Pre hostí sú to prvé body v sezóne a na východe Slovenska vyhrávajú po takmer deviatich rokoch. Rozhodujúci samostatný nájazd napokon premenil Gabriel Spilar, ktorý niekoľko sezón pôsobil aj v košickom drese. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. Týmto textovým prenosom vás prevádzal Miroslav Kováčik. (19:38:35)

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 3. Klíma (Bača, Kessel), 26. Kafka (Pacan, Čížek) – 24. Paukovček (Suchý), 32. Piatka (Rapáč, Kabáč), rozh. náj. Spilar

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Kafka (KOS)
    0:1   Langhammer (LMI)
    2. série:
    0:1   Hovorka (KOS)
    0:1   Kriška (LMI)
    3. série:
    1:1   Nagy (KOS)
    1:2   Spilar (LMI)


    HC Košice: Lundström (Habal) – Čížek, Pulli, B. Kessel, Mar. Bača, Šedivý, Dudáš, Matejka, Koch – Kafka, Hovorka (A), Nagy (C) – Klíma, Pacan, Šoltés – Hričina, Suja, Novotný – Bicek (A), Boltun, Jenčík.
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Košarišťan (Hollý) – Pacalaj, Tabaček, Suchý, Kurali, Mezovský, Nádašdi, Mat. Bača, Devečka – Uram, M. Sukeľ, Spilar – Kriška, Paukovček, Rapáč – J. Sukeľ, Langhammer, Števuliak – Kabáč, Piatka, Laco.

    Rozhodčí: Juraj Konc st., Miroslav Štefik – Miroslav Kollár, Martin Smrek.
    bahis siteleri