Nitra – Zvolen 6:1 (kon.) | Poprad – Trenčín 2:3 (kon.) | Detva – Nové Zámky 2:3 (po pr.)
Košice – Lipt. Mikuláš 2:3 (1:2 po s.n.) | Banská Bystrica – Žilina 4:3 (kon.)
po s.n. (1:2)
HC Košice
2:3 (1:0, 1:2, 0:0 - 0:0)
HK 32 Liptovský Mikuláš
sk Neděle 10.09.2017, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím MHK 32 Liptovský Mikuláš. Kým na domácej strane sa strelecky presadil len Ladislav Nagy, na strane hostí sa v nájazdoch trafili do čierneho Jakub Langhammer a tiež GABRIEL SPILAR, ktorý je napokon autorom víťazného gólu.
     
    63:10
    Druhá veľká šanca v predĺžení a opäť ju mali domáci hokejisti. Ladislav Nagy našiel krížnym pasom Mareka Hovorku, ale ten prudkou strelou minul bránu Andreja Košarišťana.
     
    61:00
    Mohlo byť rozhodnuté! Košičania sa po vhadzovaní vo vlastnom obrannom pásme dostali do brejku, Tomáš Klíma našiel na druhej strane kanadského útočníka Davida Pacana, no ten netrafil odkrytú časť brány.
     
    57:00
    Teraz sme videli gólové šance na oboch stranách. Najskôr sa v samostatnom úniku nepresadil Marek Uram a následne na druhej strane neuspel ani držiteľ Stanley Cupu Jiří Bicek. Skóre zápasu tak napriek týmto šanciam zostáva nezmenené.
     
    54:48
    Veľkú šancu mali aj domáci hokejisti. Po nepresnej strele Petra Boltuna z pravej strany sa puk odrazil späť pred bránu, ale z ťažkého uhla nedokázal nasmerovať puk do siete Dávid Šoltés.
     
    51:46
    Obrovská šanca na strane hostí. Košičania prepadli v strednom pásme a do samostatného brejku sa dostal Jakub Sukeľ. Napriek tomu, že bol tiesnený Martinom Bačom dokázal vystreliť, ale jeho pokus kryje Joakim Lundström.
     
    44:25
    Domáci hokejisti budú mať výhodu presilovej hry. Lukáš Paukovček zasiahol hokejkou do tváre Eduarda Šedivého, a tak dostáva menší trest za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    43:15
    Teraz sa vo veľkej šanci ocitol David Pacan. Kanaďan možno trošku zbytočne ešte hľadal pred bránou Petra Kafku, ktorý bol dobre bránený. Z dobrej šance tak nebolo nič, čo je pre domácich škoda.
     
    39:04
    Druhá tretina sa prehupla do svojej poslednej minúty. Hostia ju mohli odštartovať gólovo, keď Marek Uram poslal presný pas na obrancu Mareka Pacalaja. Ten pálil z prvej, ale trafil len brankára Joakima Lundströma.
     
    32:00
    Hostia mali veľkú šancu pridať o niekoľko sekúnd aj ďalší gól. Dostali sa do prečíslenia dvoch proti jednému, Matúš Sukeľ našiel na pravej strane Gabriela Spilara, no ten nezarmútil svojich bývalých spoluhráčov.
     
    31:41
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Zdalo sa, že košickí hokejisti získavajú prevahu, no namiesto tretieho gólu druhýkrát inkasujú. Hostia sa presadili z nenápadnej akcie. Puk potiahol do útočného pásma MAROŠ PIATKA a so šťastím prekonal domáceho brankára. Asistencie: Branislav Rapáč a Michal Kabáč.
     
    28:38
    Domáci hokejisti budú hrať dnes už svoju tretiu presilovú hru. David Pacan prenikal popri mantineli a len za cenu podrazenia ho fauloval hosťujúci obranca Tomáš Nádašdi.
     
    26:00
    Košice dali gól!
    Domáci hokejisti sa opäť dostávajú do vedenia. David Pacan zaviedol puk do útočného pásma a prenechal ho PETROVI KAFKOVI. Ten vystrelil švihom z pravej strany a dokázal zaskočil brankára Andreja Košarišťana. Tomu vo výhľade zavadzali dvaja vlastní obrancovia. Asistencie: David Pacan a Václav Čížek.
     
    23:45
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Hosťom sa podarilo vyrovnať skóre dnešného zápasu. Najskôr sa dostal k strele Branislav Rapáč, no jeho pokus vyrazil Joakim Lundström. Akcia hostí následne pokračovala ďalej, pred bránou zostal osamotený LUKÁŠ PAUKOVČEK a prvýkrát v sezóne prekonal švédskeho brankára. Asistencia: Radoslav Suchý.
     
    18:05
    Hosťom sa takmer podarilo vyrovnať skóre zápasu vo vlastnom oslabení. Branislav Rapáč získal puk pri mantineli a posunul ho na Lukáša Paukovčeka. Ten to skúšal bekhendovým blafákom, no Joakim Lundström bol pozorný.
     
    16:48
    Hostia presilovú hru nevyužili a teraz dostanú podobnú možnosť aj domáci hokejisti. Druhýkrát v zápase putuje na trestnú lavicu Jakub Langhammer, tentokrát za hákovanie.
     
    14:46
    Hostia budú mať k dispozícii výhodu presilovej hry. Ideálnu šancu na vyrovnanie ponúka Liptovskému Mikulášu kanadský útočník David Pacan, ktorý dostáva menší trest za podrazenie.
     
    04:27
    Domáci hokejisti mali ďalšiu gólovú príležitosť. Prvá útočná formácia zatlačila súpera, prihrávka z pravej strany našla Petra Kafku, no ten nastrelil len pripraveného brankára hostí.
     
    02:34
    Košice dali gól!
    Domáci hokejisti využívajú presilovú hru. Dlho sa síce nevedeli dostať do ďalšieho zakončenia, ale napokon im to tam padlo. Z pravej strany vystrelil po prihrávke Blakea Kessela obranca Martin Bača a jeho strelecký pokus dokázal gólovo tečovať TOMÁŠ KLÍMA. Asistencie: Martin Bača a Blake Kessel.
     
    01:17
    Domáci hokejisti budú mať výhodu presilovej hry. Na trestnú lavicu putuje Jakub Langhammer, ktorý dostane menší trest za podrazenie.

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 3. Klíma (Bača, Kessel), 26. Kafka (Pacan, Čížek) – 24. Paukovček (Suchý), 32. Piatka (Rapáč, Kabáč), rozh. náj. Spilar

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Kafka (KOS)
    0:1   Langhammer (LMI)
    2. série:
    0:1   Hovorka (KOS)
    0:1   Kriška (LMI)
    3. série:
    1:1   Nagy (KOS)
    1:2   Spilar (LMI)


    HC Košice: Lundström (Habal) – Čížek, Pulli, B. Kessel, Mar. Bača, Šedivý, Dudáš, Matejka, Koch – Kafka, Hovorka (A), Nagy (C) – Klíma, Pacan, Šoltés – Hričina, Suja, Novotný – Bicek (A), Boltun, Jenčík.
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Košarišťan (Hollý) – Pacalaj, Tabaček, Suchý, Kurali, Mezovský, Nádašdi, Mat. Bača, Devečka – Uram, M. Sukeľ, Spilar – Kriška, Paukovček, Rapáč – J. Sukeľ, Langhammer, Števuliak – Kabáč, Piatka, Laco.

    Rozhodčí: Juraj Konc st., Miroslav Štefik – Miroslav Kollár, Martin Smrek.
    thejrc.org