Nitra – Zvolen 6:1 (kon.) | Poprad – Trenčín 2:3 (kon.) | Detva – Nové Zámky 2:3 (po pr.)
Košice – Lipt. Mikuláš 2:3 (1:2 po s.n.) | Banská Bystrica – Žilina 4:3 (kon.)
po s.n. (1:2)
HC Košice
2:3 (1:0, 1:2, 0:0 - 0:0)
HK 32 Liptovský Mikuláš
sk Neděle 10.09.2017, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V košickej Steel aréne sme dnes boli svedkami veľkého prekvapenia. Najväčší favorit sezóny HC Košice na domácom ľade prvýkrát zakopli, keď v nájazdovej lotérii nestačili na Liptovský Mikuláš. Pre hostí sú to prvé body v sezóne a na východe Slovenska vyhrávajú po takmer deviatich rokoch. Rozhodujúci samostatný nájazd napokon premenil Gabriel Spilar, ktorý niekoľko sezón pôsobil aj v košickom drese. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. Týmto textovým prenosom vás prevádzal Miroslav Kováčik. (19:38:35)
     
    Koniec zápasu.
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím MHK 32 Liptovský Mikuláš. Kým na domácej strane sa strelecky presadil len Ladislav Nagy, na strane hostí sa v nájazdoch trafili do čierneho Jakub Langhammer a tiež GABRIEL SPILAR, ktorý je napokon autorom víťazného gólu.
     
    3. série
    1:2
    Je rozhodnuté. Tretím exekútorom samostatného nájazdu hostí bol Gabriel Spilar a krásnym blafákom prekonal Joakima Lundströma. Katom domáceho tímu sa tak stal hráč, ktorý tu pôsobil niekoľko sezón.
     
    3. série
    1:1
    Ladislav Nagy ešte vykresal nádej pre domácich hokejistov. Spravil to veľmi lišiacky a strelou po ľade prekonal Andreja Košarišťana. Na druhej strane bude môcť rozhodnúť Gabriel Spilar.
     
    2. série
    0:1
    Druhý hosťujúcim hráčov bol Martin Kriška. Ten to skúšal forhendovým blafákom, ale Joakim Lundström jeho úmysel dokonale prečítal.
     
    2. série
    0:1
    Košickí hokejisti sa dostávajú do problémov, keďže neskóroval ani Marek Hovorka. Bývali hokejista spod Dubňa trafil len pripravenú vyrážačku súperovho brankára.
     
    1. série
    0:1
    Hostia sa v nájazdovej lotérii dostávajú do vedenia. Jakub Langhammer išiel veľmi rýchlo smerom k bráne a bekhendovým blafákom skóroval.
     
    1. série
    0:0
    Prvým exekútorom samostatného nájazdu bol Petr Kafka. Jeho strelecký pokus smeroval medzi nohy, ale brankár Andrej Košarišťan si poradil.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    V úplnom závere predĺženia ešte mali gólovú šancu hostia, ale strelecký pokus Jakuba Langhammera stihol zblokovať vracajúci sa Jakub Suja. Ani v pridanej päťminútovke sme tak gól nevideli. To znamená, že v Košiciach budeme svedkami nájazdovej lotérie.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    64:20
    Kanadský útočník David Pacan si pekne nakorčuľoval pred bránu súpera. Vyzeralo to tak, že bol podrazený, no hlavní rozhodcovia už nechcú ovplyvňovať záver predĺženia.
     
    63:37
    Marek Uram veľmi šikovne pripravil o puk Ladislava Nagya. Následne sa mu otvoril voľný priestor, no jeden z členov partie zlatých chlapcov nedokázal rozhodnúť dnešné stretnutie.
     
    63:10
    Druhá veľká šanca v predĺžení a opäť ju mali domáci hokejisti. Ladislav Nagy našiel krížnym pasom Mareka Hovorku, ale ten prudkou strelou minul bránu Andreja Košarišťana.
     
    62:27
    Predĺženie vo formáte troch proti trom je takisto aj o vyčkávaní. Teraz obe mužstvá striedajú. Puk držia za svojou bránou hokejisti zo stredného Slovenska.
     
    61:36
    Liptovský Mikuláš teraz dlho držal puk v útočnom pásme súpera. Hralo sa však iba pri mantineli, a tak brankár Joakim Lundström mohol zostať pokojný.
     
    61:00
    Mohlo byť rozhodnuté! Košičania sa po vhadzovaní vo vlastnom obrannom pásme dostali do brejku, Tomáš Klíma našiel na druhej strane kanadského útočníka Davida Pacana, no ten netrafil odkrytú časť brány.
     
    60:36
    Marek Uram posielal puk pred domáceho brankára. Ten ho poslal len zadnému mantinelu. Akcia hostí pokračovala ďalej a napokon musel Švéd zasahovať po strele Jána Tabačka.

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 3. Klíma (Bača, Kessel), 26. Kafka (Pacan, Čížek) – 24. Paukovček (Suchý), 32. Piatka (Rapáč, Kabáč), rozh. náj. Spilar

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Kafka (KOS)
    0:1   Langhammer (LMI)
    2. série:
    0:1   Hovorka (KOS)
    0:1   Kriška (LMI)
    3. série:
    1:1   Nagy (KOS)
    1:2   Spilar (LMI)


    HC Košice: Lundström (Habal) – Čížek, Pulli, B. Kessel, Mar. Bača, Šedivý, Dudáš, Matejka, Koch – Kafka, Hovorka (A), Nagy (C) – Klíma, Pacan, Šoltés – Hričina, Suja, Novotný – Bicek (A), Boltun, Jenčík.
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Košarišťan (Hollý) – Pacalaj, Tabaček, Suchý, Kurali, Mezovský, Nádašdi, Mat. Bača, Devečka – Uram, M. Sukeľ, Spilar – Kriška, Paukovček, Rapáč – J. Sukeľ, Langhammer, Števuliak – Kabáč, Piatka, Laco.

    Rozhodčí: Juraj Konc st., Miroslav Štefik – Miroslav Kollár, Martin Smrek.
    ocianews.com