Německo – Česko 1:3 (kon.)
konec
Německo
1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
Česko
Neděle 10.09.2017, 10:30 • EnergieVerbund Arena, Drážďany • Reprezentace žen do 16 let
Partner:
     
    S bilancí jedné prohry 0:1 a jedné výhry 3:1 se s vámi z německých Drážďan za celou českou reprezentaci do 16 let loučím. Díky za podporu a za pozornost! (12:41:11)
     
    Nebudu vám lhát, hodně se mi ulevilo. V šestém zápase ženských reprezentací v sezóně konečně přišlo vítězství. Premiérové vítězství pro nového trenéra šestnáctky Romana Heindla, a hlavně zasloužené vítězství pro české bojovnice.

    Dnešní zápas se jim povedl lépe než včerejší, prohrát podruhé už prostě nešlo. Gólově rozhodla nejlepší útočná dvojice Tereza Mazancová – Sára Čajanová, na níž jsou zkrátka vidět zkušenosti.
     
    Konec zápasu.
     
    59:32
    Pokračující německá snaha skončila u zadního mantinelu, trmu-vrmu sudí přerušili a vykazují hru do středního pásma.
     
    59:05
    Oblouček Königové přeletěl českou branku, Dvořáková se vytahovala zbytečně.
     
    58:47
    Další české vyhození, tenhle zápas už vyhrajeme.
     
    58:22
    Zkušeně podržela puk Mazancová a pak ho poslala až do obranného pásma Německa.
     
    57:56
    Patricie Škorpíková naštěstí složila reparát a můžeme si aspoň na chvilku oddechnout.
     
    57:40
    Nedůrazné české vyhození nám způsobilo potíže, Němky jsou usazené v pásmu.
     
    57:00
    Sára Čajanová mohla v oslabení přidat další gól, znovu se krásně vydala dopředu do sóla. Bekhendem ale tentokrát Dislovou nepřekonala – respektive překonala, puk jí zůstal za zády, ale gólmanka ho rychle přikryla!
     
    56:29
    Annabella Sterziková dorážela na Dvořákovou a pak jí zezadu srazila Daniela Pejšová. Na trestnou jdou obě hráčky, pokračuje české oslabení čtyři na pět.
     
    56:02
    Tereza Mazancová si chtěla domů přivézt suverýr, kotouč jí zůstal ve výstroji a hra byla přerušena. Nakonec ho našla.
     
    55:43
    Už se hraje, Jasmin Fuchsová bude v pořádku. Jenže nás čeká hra ve čtyřech až do konce zápasu... Snad to tedy bude konec zápasu.
     
    55:37
    Nápor domácích končí českým faulem, který mrzí. Beáta Svatošová (CZE) u hrazení srazila soupeřku, pro kterou to asi bylo hodně bolestivé, a od rozhodčího inkasuje trest na pět minut a do konce utkání.
     
    55:31
    Nyní tlačí Němky. Cyruliesová dvakrát vystřelila, druhý kotouč nakonec s tečí ke Dvořákové prošel, ale proskákal vedle tyčky.
     
    54:16
    Už jsme to v Drážďanech viděli spoustakrát, jenže ani tentokrát Sára Čajanová z pravého kruhu neuspěla. Dislové zůstal puk v náručí, Mazancová na něj čekala marně.
     
    53:44
    Velkou šanci měla Kateřina Petřeková, která se dostala za německou obranu. Ani ona, ani následně Pejšová s Mazancovou bohužel nepřidávají gólovou pojistku.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 33. Lilly Welckeová (Luisa Welckeová, Baduraová) – 7. Mazancová (Čajanová, Nepokojová), 31. Mazancová (Čajanová, D. Pejšová), 52. Čajanová (Mazancová)


    Německo: Dislová (Uhrmannová) – Heinzová, Kohbergová, Baduraová, Cyruliesová, Mayerová, Fuchsová, Königová, Raschkeová (C) – Böttcherová, Levringhausová (A), Millerová, Gruchotová, Voigtová, Luisa Welckeová, Lilly Welckeová, Sterziková, Liangová, Kaiserová. Trenér: Florian Neumeyer.
    Česko: Dvořáková (J. Pejšová) – Chladová, G. Horáková, D. Pejšová (A), Hanzlíková, Kučerová, Habartová, Vávrová, Vaněčková – Petřeková, Škorpíková, Haasová – Čajanová (C), Nepokojová (A), Mazancová – Bartáková, Sýkorová, Hrubanová – Machková, Kalová, Svatošová. Trenér: Roman Heindl.

    Rozhodčí: Lenhart – Preiss, Beelitz.
    thejrc.org