West Ham – Huddersfield Town 2:0 (kon.)
konec
West Ham United
2:0 (0:0)
Huddersfield Town
Pondělí 11.09.2017, 21:00 • Olympijský stadion, Londýn • Anglická Premier League • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním toho, že dnešnímu mači na Olympijském stadionu v Londýně přihlíželo 56 977 diváků, se s Vámi loučím. Dobrou noc. (23:05:00)
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 10:1. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:14.
     
    Je dobojováno, West Ham se po výhře 2:0 nad Huddersfieldem dočkal premiérového tříbodového zisku v tomto ročníku Premier League, a odlepil se tak z úplného dna tabulky. První poločas se nesl v režii domácích fotbalistů, hned na začátku utkání na míč před prázdnou brankou těsně nedosáhl Kouyaté, ve třinácté minutě pak Javier Hernández po Antoniově pasu trefil břevno. Druhá půle nabídla přeci jen vyrovnanější partii. Když už to vypadalo, že se zápasových otěží ujmou hráči Huddersfieldu, se Kladiváři zásluhou tečované rány Pedra Obianga dostali do vedení. O pět minut později na 2:0 zvýšil střídající André Ayew, The Terriers ale nic nezabalili a chvíli nato nejprve Mounié pálil jen těsně vedle a Ince orazítkoval horní tyč. První porážce ale Wagnerova družina už nezabránila, rozhodně to ale nic nemění na tom, že Huddersfield svůj vstup do sezony stále může považovat za nadmíru úspěšný.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Pedro Obiang, přichází Declan Rice.
     
    90+2
    Aaron Mooy je v posledních minutách hodně aktivní, snaha ze strany Huddersfieldu dnes ale, zkrátka a dobře, přišla příliš pozdě. Australský reprezentant roztáhl hru pro Sabiriho, jeho centrovaný míč ale odvrátil James Collins.
     
    90+1
    Michail Antonio pro své kolegy získával cenné vteřinky, když v rohu přidržel balon a nepouštěl k němu dotírající protihráče. Posléze dokonce vymyslel křižný pas na Kouyatého, toho ale tentokráte neposlechlo zpracování.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se hlavní sudí rozhodl nastavit čtyři minuty.
     
    89
    Na druhé straně se v nadějné příležitosti ocitl Michail Antonio, jenž dnes rozhodně patřil k nejlepším mužům na place. Nyní mu ale otočka s míčem trvala o trochu déle, Schindler se tak stačil zkoncentrovat a ránu domácího záložníka k Lösslovi nepropustil.
     
    88
    Další zakončení v podání Wagnerovy družiny. Rajiv van La Parra si to s míčem namířil směrem do šestnáctky, těsně před ní ale ještě nahrával Inceovi, jeho tečovaný pokus se však stal snadnou kořistí pro připraveného Harta.
     
    87
    Aaron Mooy se díky parádní kličce zbavil dvou protivníků. Z jeho následného pasu mohl těžit Tommy Smith, který odcentroval do míst, kam se snažil protlačit Mounié, jeho plány mu ale pokazil dnes velmi spolehlivě bránící José Fonte.
     
    86
    Mooy zvedl hlavu a přenesl hru pro na levé straně se pohybujícího van La Parru. Tomu ale absolutně nevyšlo zpracování, načež Zabaleta dlouhým balonem poslal směrem vpřed Antonia, ten ale sprinterský souboj vstříc k balonu s Lösslem prohrál.
     
    85
    Huddersfieldu už pomalu dochází čas. The Hammers se zatáhli do hluboké defenzivy a je jasné, že hosté to s vstřelením alespoň kontaktního gólu budou mít velmi obtížné. Povede se jim ještě vykřesat drobnou jiskřičku naděje?
     
    84
    Po nepřehledné situaci, v níž byli zahrnuti Aaron Mooy a Pedro Obiang, se míč odporoučel za postranní čáru. Sudí chvíli váhal, nakonec jej ale na popud svého pomezního kolegy správně přisoudil hostujícím fotbalistům.
     
    83
    Střídání v týmu Huddersfield Town: ze hřiště odchází Philip Biling, přichází Laurent Depoitre.
     
    82
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Andy Carroll, přichází Diafra Sakho.
     
    81
    Další velká šance The Terriers, domácí opět mohli vést už jen o jednu branku. Po přetaženém centru se míč dostal přesně do míst, kam si nabíhal Tom Ince, po jehož parádní dělovce gólmana Harta zachránilo břevno!
     
    80
    Asi jsem se ještě unáhlil. Pedro Obiang se totiž v nebezpečné vzdálenosti od vlastní branky dopustil zbytečné ztráty, načež se ke střele dostal Steve Mounié, míč ale doputoval těsně vedle tyče Hartovy pokladnice.
     
    79
    Nechci předbíhat, ale dle mého názoru je o vítězi dnešního utkání rozhodnuto. Hosty totiž dvě inkasované branky během krátkého časového sledu poněkud zaskočili, tak se nechme překvapit, zda si West Ham vedení pohlídá.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 72. Obiang (A. Ayew), 77. A. Ayew

    Karty:   49. Zabaleta (WHU) – 25. Jørgensen (HUD), 45. Biling (HUD)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 10:1. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:14.
    West Ham United: Hart – Collins, Reid (C), Fonte – Zabaleta, Kouyaté, Obiang (90+3. Rice), Cresswell – Antonio, Carroll (82. D. Sakho), J. Hernández (64. A. Ayew).
    Náhradníci: Adrián – Byram, Ogbonna, Masuaku, Rice, A. Ayew, D. Sakho.

    Huddersfield Town: Lössl – Smith (C), Jørgensen, Schindler, Löwe (63. Malone) – Mooy, Biling (83. Depoitre) – Kachunga (75. Sabiri), Ince, van La Parra – Mounié.
    Náhradníci: Coleman – Malone, Williams, Depoitre, Hadergjonaj, Hefele, Sabiri.

    Rozhodčí: Kevin Friend – Ian Hussin, Constantine Hatzidakis

    Diváci: 56 977
    thejrc.org