Pardubice – Chomutov 1:4 (kon.) | Vítkovice – Sparta 6:1 (kon.) | Plzeň – Olomouc 10:0 (kon.)
Jihlava – Třinec 0:2 (kon.) | Litvínov – Mountfield HK 3:0 (kon.) | Kometa Brno – Mladá Boleslav 2:3 (kon.)
Liberec – Zlín 3:2 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
HC Oceláři Třinec
Úterý 12.09.2017, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Tipsport extraliga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u třetího kola Tipsport extraligy ledního hokeje, ve kterém se nováček soutěže HC Dukla Jihlava utká s třineckými Oceláři. Zápas startuje na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě přesně v 17:30.
     
    HC Dukla Jihlava:
    Červenožlutí zažívají poměrně dobrý vstup do sezony. V prvním domácím utkání nebyli daleko od tříbodové výhry, když ještě necelé tři minuty před koncem drželi proti Mladé Boleslavi stav 3:2. Ačkoliv "Bolka" vzápětí srovnala, Dukla se nakonec radovala v prodloužení. Ve druhém kole na ledě Sparty předvedli jihlavští hokejisté sympatický výkon. Byť Pražané brzy vedli, Jihlava stihla srovnat a ve druhé třetině se dokonce dostat do vedení. Ovšem Sparta v čase 39:11 vyrovnala, ve třetím dějství vstřelila další dvě branky a snížení Tomáše Jiránka už stačilo pouze na korekci stavu 3:4 v jihlavský neprospěch.
    Pozvánka k utkání na FB Dukly Jihlava
     
    HC Oceláři Třinec:
    Třinečtí hokejisté se na Horácký zimní stadion vrací po dvanácti letech a nyní sem jedou jako průběžně čtvrtý tým tabulky se ziskem čtyř bodů. Podobně jako Jihlava, také Oceláři mohli mít větší bodový zisk. V prvním kole na ledě Komety totiž vedli necelých sedm minut před koncem 4:2, ovšem nakonec se museli spokojit s bodem za porážku na nájezdy. Ve druhém extraligovém dějství si ale napravili chuť, když doma během utkání vedli nad Plzní již 4:0 a nakonec vyhráli 5:2. Třinec nebere zápas v Jihlavě na lehkou váhu, do dějiště zápasu přijel již v pondělí navečer.
    Třinečtí jsou v Jihlavě už od pondělního večera

     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a hokejovou zábavu.
    Jihlava se v brance spoléhá na výkony talentovaného Jakuba Škarka!

    Jakub Škarek v nové výstroji ???????? #CCMGoalie #MadeOfHockey #CCMGoalie (???? – Tomáš Buksa)

    Příspěvek sdílený CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),


    Odchovanec Dukly Jihlava, David Musil, se na ledě, kde vyrůstal, představí v dresu Třince.

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Volden (Škarek) – De La Rose, Suchánek, Šidlík, Bryhnisveen, Ulrych, Kajínek, Váňa – Macík, J. Skořepa (A), Jiránek – Čachotský (C), F. Seman, Rys – Žálčík, Hlinka, Anděl – Protasenja, R. Hubáček, Diviš (A).

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Adámek, Jank, Roth, M. Doudera, D. Musil – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (C) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Dravecký, M. Kovařčík, Irgl – O. Kovařčík, Cienciala, Hrňa.

    Rozhodčí: Sýkora, Pešina – Jindra, Zíka.
     
    Na Horáckém zimním stadionu je už vše připraveno k utkání. Za malou chvilku na led nastoupí oba celky včetně rozhodčích a zápas tak bude moci za chvíli začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Po vhazování ve středním pásmu se hostům nepovedla rozehrávka a kotouč zamířil až za zadní čáru před brankou Jihlavy. Následuje stěhování do teritoria Třince, kde se bude vhazovat.
     
    00:18
    Tomáš Jiránek se dostal k zajímavé střelecké pozici, ale Hrubce překonat nedokázal. Po dalším vhazování v pásmu Třince se hosté dostávají ven a míří do útočného pásma.
     
    00:44
    Petr Šidlík zachytil ve středním pásmu kotouč, zatáhl ho do jihlavské třetiny a nechá vystřídat své spoluhráče. Na ledě jsou tak čerstvé síly a Dukla jde dopředu.
     
    01:07
    Další střelu vyslal Petr Ulrych a obrana Třince se musela mít opět na pozoru. Dukla zatím začala utkání dobře a rozhodně je aktivnější, než třinečtí Oceláři.
     
    01:55
    David Cienciala na druhé straně vyslal jedovatou střelu na brankáře Larse Voldena. Tomu pomohl i obránce Petr Ulrych a vhazovat se tentokráte bude před brankářem Dukly Jihlava.
     
    02:20
    Hra se zase otáčí na druhou stranu a hráči Dukly za mohutného skandování domácích fanoušků míří zase do útočného pásma, kde se pokusí ohrozit Šimona Hrubce.
     
    02:57
    Před Hrubcem tentokráte ale nic nevymysleli a do rychlého protiútoku míří hráči Třince.
     
    03:07
    Lars Volden vytáhl kotouč po střele hostů na ochrannou síť a dalším zákrokem podržel svůj tým. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    03:28
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hosté jdou do vedení. Milan Doudera poslal kotouč na branku domácích, jenže kotouč se po střele Polanského jen odrazil před Larse Voldena a MARTIN ADAMSKÝ neměl problém dopravit ho do odkryté části branky – 0:1. Asistence: Jiří Polanský a Milan Doudera.
    03:28 Martin ADAMSKÝ - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    05:00
    Domácí se snažili hned o srovnání, dostali se do útočného pásma, ale jejich střela neměla gólové parametry. Naopak hosté po vstřelené brance ožili a derou se znovu do útočného pásma.
     
    05:40
    Erik De La Rose nahrál svému spoluhráči na modrou čáru a Suchánek pak střílel z velké dálky. K odraženému kotouči se pak dostal Žálčík, ale před Hrubcem úspěšný nebyl.
     
    06:38
    Jiří Polanský chtěl střílet od pravého mantinelu, z otočky ale trefil jen brusli jednoho z domácích obránců a hráči Jihlavy tak spěchají na opačný konec kluziště.
     
    07:34
    Daniel Rákos se sice dostal k puku v útočném pásmu, ale přihrál ho do míst, kde byl postavený Nicolai Bryhnisveen a ten pak vyhodil kotouč do středního pásma šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    07:58
    Před dotírajícím Jiřím Rysem raději Šimon Hrubec ukryl kotouč pod svojí lapačku a přerušil hru. Vhazovat se tak bude po jeho pravé ruce a Dukla v útočné třetině zůstane.
     
    07:58
    Přichází první komerční přestávka tohoto utkání.
     
    08:12
    Erik de la Rose se dostal ke střele od modré čáry, nikdo z domácích ale nebyl před brankou Třince, aby jeho střelu tečoval. Třinečtí tak míří zase zpět před branku Dukly Jihlava.
     
    09:10
    Ondřej Kovařčík si sjel na levou stranu a vyslal na domácí branku střelu švihem. Ta ale končí na obraně Dukly, která míří znovu do teritoria třineckých Ocelářů.
     
    09:32
    Ale opět došlo před Hrubcem ke špatné rozehrávce Dukly a rázem tak přichází znovu o kotouč. David Musil, odchovanec Dukly v dresu Třince, ho už posílá směrem dopředu a jeho tým může jít do útoku.
     
    10:09
    Kotouč vylétl do hlediště a zmizel z dohledu sudích. Vhazovat se tedy bude ve středním pásmu.
     
    10:24
    Hosté měli slibně se rozvíjející akci, ale zastavilo je postavení mimo hru. Ta se tak stěhuje zpět do středního pásma, kde se za malou chvilku bude vhazovat.
     
    11:14
    Nicolai Bryhnisveen si sjel před branku Třince, ale jeho přízemní střela Hrubce neohrozila. Následně pak se ke kotouči dostali znovu hosté a ti už mění směr hry.
     
    11:57
    Lars Volden po dalekonosné střele Třince raději ukryl puk pod svojí lapačkou a hra je přerušena. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    12:12
    Lukáš Žálčík byl ve velké šanci před brankou Hrubce, mířil na bližíš tyč, ale kotouč branku hostů jen o kousek minul. Dosud největší šance na straně Dukly Jihlava.
     
    12:38
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    12:45
    Vladimír Roth pálil od modré čáry a obětavým zákrokem šel do pokleku Anatolij Protasenja, jenž dostal pukem zřejmě do kolene. Okamžitě tak spěchá na střídačku.
     
    13:46
    Jiří Rys se po vhazování ve středním pásmu snažil prodrat do útočného pásma, ale přes dva obránce Třince to nešlo. Hosté v obraně hrají velmi dobře a i nyní nepustili domácí do šance.
     
    14:17
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Tomáš Marcinko – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Milan Doudera – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Petr Ulrych – 2 min.).
     
    14:17
    Domácí budou hrát přesilovku, Doudera inkasuje dvě minuty za krosček a také Marcinko a Ulrych dvě minuty za hrubost. Po faulu Doudery se strhla mezi oběma tábory menší potyčka.
     
    15:25
    Hosté se zatím velmi dobře brání a domácí hráči nemohou zatím najít recept na Hrubce. Čachotský pak střílel z pravé strany, ale Hrubec kotouč vyrazil.
     
    15:48
    Hosté se osvobozují a ukrajují další cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    16:17
    Milan Doudera skáče na ledovou plochu a Třinec je tedy v plném počtu.
     
    16:49
    Do útoku se vrhli opět hosté a po střele Michala Kovařčíka musela pomoci obrana Dukly svému brankáři, který nakonec nemusel zasahovat.
     
    17:16
    Tomáš Marcinko poslal kotouč směrem na domácí branku a ten mířil mezi tři tyče. Jenže tam byl připravený Lars Volden, jenž ukrývá kotouč do své lapačky.
     
    17:45
    Martin Růžička se odhodlal ke střele z větší dálky, ale kotouč skončil jen za brankou Dukly. Nakonec ho do své moci získal Daniel Rákos a Třinec v pásmu Jihlavy ještě zůstane.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:25
    Další slibná akce Jihlavy, před brankou dobře clonil Radoslav Macík, ale v těsné blízkosti Šimona Hrubce nedokázal branku Třince prostřelit.
     
    19:58
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Bohumil Jank – 2 min., zdržování hry / zašlapování puku).
     
    19:58
    Bohumil Jank zašlápl kotouč a dostává dvě minuty za zdržování hry. Třinec tak na začátku druhé třetiny bude hrát v oslabení a Jihlava naopak přesilovou hru.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je u konce. V ní aktivně začala Dukla a před Třincem si vytvořila několik akcí. Jenže hosté brzy srovnali hru a ve čtvrté minutě se dokonce dostali do vedení. Martin Adamský dorazil odražený kotouč za záda Larse Voldena a Třinec vedl o jednu branku. Ve třinácté minutě pak měl velkou šanci Lukáš Žálčík, ale jeho střela na levou tyč hostující branky skončila jen těsně vedle ní. Dukla bude mít šanci srovnat, v úvodu druhého dějství bude hrát přesilovku. Uvidíme, zda se v další části hry dočkáme srovnání stavu, nebo zda hosté své vedení pojistí. Druhá třetina začne přibližně v 18:24.
     
    Střely na branku: 5 – 6
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Volden musel být nyní opatrný. Při špatné rozehrávce se Třinečtí dostali ve vlastním oslabení ke střele, ale Volden ji dokázal pokrýt.
     
    20:56
    Oceláři se dostali k puku a hned ho vyhazují do bezpečí, tedy až před branku Larse Voldena. Domácím se zatím početní výhoda příliš nedaří.
     
    21:55
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (David Musil – 2 min., faul kolenem).
     
    21:55
    David Musil fauloval kolenem Protasenju a ten se jen těžko zvedá z ledu. Dukla bude hrát tři vteřiny přesilovku pět na tři.
     
    21:58
    Hosté jsou už ve čtyřech a pokračuje už klasická početní výhoda Dukly.
     
    23:13
    Znovu jsou hráči Třince ve vlastním oslabení hodně pozorní a Duklu zatím k pořádné střele nepustili. Nyní se zase osvobozují a ukrajují další část početní nevýhody.
     
    23:40
    Další vyhození kotouče až před Larse Voldena a další osvobození třineckých Ocelářů. Ti se tak budou v oslabení bránit už jen dvacet vteřin. Tedy pokud nepadne branka.
     
    23:55
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    24:05
    Zbyněk Irgl dorážel střelu Michala Kovařčíka, ale Lars Volden mezi třemi tyčemi čaroval. Po svém zákroku pak raději přerušil hru.
     
    24:55
    A znovu se bude vhazovat před Larsem Voldenem. Domácí se dopustili zakázaného uvolnění a hra se tak stěhuje zpět do obranného pásma Dukly.
     
    25:21
    Martin Adamský se dostal do slibné střelecké pozice těsně před domácí brankou, kam mu poslal kotouč Vladimír Svačina. Ale Lars Volden další nebezpečnou akci před svou brankou ustál.
     
    25:59
    Třinec právě vstřelil branku!
    BOHUMIL JANK pálil od modré čáry a svou dělovkou pak doslova propálil domácího brankáře Larse Voldena. Před ním sice clonil Tomáš Marcinko, ale k dorážce se nedostal. Byl to tedy čistý průstřel Janka – 0:2. Asistence: Daniel Rákos a Martin Růžička.
    25:59 Bohumil JANK - 0:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    25:59
    Domácí si berou oddechový čas.
     
    26:10
    Následuje další komerční přestávka.
     
    27:38
    Rys střílel na hostující branku a mířil k bližší tyči. Lapačka Šimona Hrubce byla ale na svém místě a brankář Třince tak udržel své čisté konto.
     
    28:12
    Suchánek vyslal kotouč do útočného pásma ze středu hřiště, k němu si hned nabruslil Anatolij Protasenja, ale akce končí. Protasenja podklouzl a k puku se pak dostali hosté a míří směrem dopředu.
     
    28:45
    Po střele Semana musel zasahovat Hrubec. Domácím oddechový čas pomohl. Ti nyní zvýšili tempo hry a před Hrubcem si vytvářejí šance. Zatím to ale ke snížení stavu skóre nevede.
     
    29:21
    Marcinko s Rákosem si nerozuměli v rozehrávce a domácí hráči tak mohou znovu zaútočit. Petr Šidlík už zaváží kotouč do útočné třetiny.
     
    29:47
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Vladimír Dravecký – 2 min., podražení).
     
    29:47
    Další šance pro Duklu, která bude hrát přesilovou hru. Dravecký inkasuje dvě minuty za podražení a už sedí na trestné lavici.
     
    30:19
    Hráči Dukly se zatím nedokázali dostat do útočného pásma a hosté tak šetří cenné vteřiny ze svého oslabení. Dukla nyní zakládá svou akci z hloubi svého obranného pásma.
     
    30:59
    Delší dobu okupovali hráči Dukly útočnou třetinu, ale po několika střelách se znovu nepodařilo ohrozit Šimona Hrubce. Hosté jsou pod tlakem, ale dokázali se vymanit a vyhazují puk až před Larse Voldena.
     
    31:35
    Dukla znovu svírá hosty v jejich pásmu, ale ani tato situace ke kontaktní brance nevede. Hosté se znovu osvobozují a vypadá to, že se znovu ubrání.
     
    31:47
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    32:05
    Po střele Daniela Rákose zasahoval domácí brankář a ten poté raději přerušil hru. Vhazovat se bude v jeho těsné blízkosti, ale to až po další komerční pauze, která právě následuje.
     
    32:48
    Na ledové ploše se ocitl v nehokejové pozici Radek Hubáček, byl mírně otřesený po nešťastné srážce se soupeřem. Už ale opouští led na nohou za pomoci lékaře. Vypadá to, že bude v pořádku.
     
    33:58
    Anděl našel z levé strany před brankou Ocelářů úplně volného Lukáše Žálčíka, ten ale tváří v tvář Šimona Hrubce nepřekonal.
     
    34:44
    Zakázané uvolnění hostů znamená, že se hra přestěhuje zpět do obranného pásma Třince, kde se bude vhazovat po pravé ruce Šimona Hrubce.
     
    34:58
    Ale už jsou hosté znovu v útočném pásmu a snaží se před brankou Larse Voldena, který je znovu pod tlakem. A i nyní musel zakročit za brankou a vyhodil puk směrem dopředu.
     
    35:54
    Ondřej Kovařčík se prodral do útočného pásma, ale narazil na dva obránce Dukly, kteří jeho snahu zastavili. Poté už Jakub Suchánek zaváží puk do útočného pásma.
     
    36:33
    Od modré čáry pálil David Kajínek, kotouč se odrazil k volnému Lukáši Žálčíkovi, ale nakonec skončil na obraně Třince. Hosté tak ubránili útok Dukly a míří do útoku.
     
    37:24
    Suchánek vyslal od modré čáry prudkou střelu, kterou odrazil Milan Doudera před sebe, následná dorážka ale přes třineckého obránce stejně neprošla.
     
    37:58
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Tomáš Jiránek – 2 min., hákování).
     
    37:58
    Přesilovka pro Třinec. Tomáš Jiránek dostává dvě minuty za hákování a hosté tak mohou ještě pojistit své dvoubrankové vedení.
     
    38:33
    Dukla se v úvodu početní nevýhody dobře brání a vyhazuje puky až před branku hostů. Šetří tak cenné vteřiny oslabení a následně pak mohla i vystřídat.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:28
    Další osvobození Dukly a Oceláři se tak ke střele před Larsem Voldenem nedostali.
     
    39:45
    Přesilovka hostů je u konce a vypadá to, že i Dukla své oslabení zvládne. Další kotouč vyhodili hráči domácích směrem k Šimonu Hrubcovi a teď už to zvládnou.
     
    39:58
    Jiránek je na ledě a Dukla je kompletní.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také druhá třetina je už minulostí. V ní Oceláři přidali další branku v šestadvacáté minutě, kdy Bohumil Jank od modré čáry propálil doslova vše, co mu stálo v cestě a náskok Třince tak pojistil. Dukla poté sáhla k oddechovému času a poté se její hra zlepšila. Domácí se více tlačili před branku Hrubce, ale ten své dosavadní čisté konto udržel i v této části hry. Třetí třetina začne přibližně v 19:16 a uvidíme, zda hráči Dukly s utkáním ještě něco udělají.
     
    Střely na branku: 9 – 13
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Poskakující kotouč raději Lars Volden schoval do své lapačky a raději přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    40:36
    Tomáš Jiránek se v blízkosti třinecké branky dostal ke střele, ale tu srazila obrana Ocelářů do bezpečí. Konkrétně Bohumil Jank, který si připsal další dobrý obranný zákrok.
     
    41:00
    Třinečtí zakládají svou akci z hloubi vlastního obranného pásma a už procházejí do toho útočného. Tam poté střílel Daniel Rákos, ale ani on se mezi tři tyče netrefil.
     
    41:44
    Na druhé straně zahrozili domácí hráči. Tomáš Čachotský se napřáhl ke střele z pravé strany, ale kotouč poslal pouze do připraveného Šimona Hrubce.
     
    42:06
    Po vhazování v útočném pásmu Třince nahodil Ondřej Kovařčík před branku, kde byl připravený David Cienciala, ale jeho přízemní střela branku Dukly minula.
     
    42:56
    Dravecký se řítil na Larse Voldena, jeho střela mu ale nesedla a brankář Dukly znovu podržel puk a hned ho poslal na hokejky svých spoluhráčů.
     
    43:30
    Další akce Třince, ale ta měla jepičí život. Třinečtí Oceláři se dopustili postavení mimo hru a ta se tedy stěhuje zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    43:54
    Dnešní utkání sleduje na Horáckém zimním stadionu 5 296 diváků.
     
    44:25
    Hosté opět nepustili hráče Dukly do zakončení a poté se sami dostali znovu před branku Larse Voldena. Střela Polanského ale zamířila pouze vysoko nad jeho svatyni.
     
    45:08
    Zakázané uvolnění na straně Třince. Hra se stěhuje zpět před Šimona Hrubce, kde se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    45:32
    Střelu od modré čáry chtěl před Šimonem Hrubcem tečovat Erik de la Rose, ale dobře nezpracoval puk a ten odskočil mimo branku hostů.
     
    46:01
    Je tu další komerční přestávka.
     
    46:20
    Neúspěšná souhra Dukly v útočném pásmu znamenala, že kotouč se dostal až do teritoria Třince. Hosté už za pukem spěchají a založí tak další útok.
     
    47:11
    Marcinko dostal přihrávku od Davida Musila, ale prvně jmenovaný pak svou střelu poslal jen mimo branku Dukly. Nicméně hosté udrželi útočné pásmo i pro tyto chvíle.
     
    47:34
    A před Larsem Voldenem budou hosté hrozit i nyní, neboť se Dukla dopustila dalšího zakázaného uvolnění.
     
    47:56
    Tomáš Linhart nahodil puk směrem k brance Dukly, ale tam nikdo jeho přihrávku nepřevzal. Ale poté se znovu Oceláři dostali ke střele, ta z hole Jiřího Polanského ale končí jen v ochranné síti.
     
    48:31
    Vhazuje se v útočném pásmu Dukly po levé ruce Šimona Hrubce.
     
    48:50
    Jenže hráči Jihlavy ho znovu nedokázali udržet a kotouč míří až před jejich branku. Zatím se tedy snížení stavu skóre na domácí straně opět nekoná.
     
    49:24
    Na druhé straně pálil Tomáš Marcinko, ale jeho rána byla sražena obranou domácích, kteří tak vybojovali puk a už s ním míří před třineckou klec.
     
    50:11
    Poslední desetiminutovka ve třetí třetině a hosté mají kotouč na svých holích. Nikam se už ale bezhlavě neženou a spíše kontrolují hru.
     
    50:39
    Tomáš Jiránek střílel nebezpečně před hostující brankou, ale jeho střelu dokázala znovu zablokovat obrana třineckých Ocelářů, kteří tak stále drží dvoubrankový náskok.
     
    51:18
    Martin Růžička se prodral do útočného pásma, pak byl ale sražen jedním z domácích hráčů a neudržel stabilitu. Skončil tedy na zemi. Vylučovat se ale nebude, vše bylo v rámci pravidel a v pořádku.
     
    51:31
    Z levého kruhu vyslal vzdušnou střelu Tomáš Linhart, ale s tou Lars Volden neměl vůbec problém a hned na to ji lapil do své lapačky.
     
    51:48
    Slibně se rozvíjející akci Ocelářů zastavil ofsajd a hra je vykázána zpět do středního pásma, kde se bude za malý okamžik vhazovat.
     
    52:03
    Proti střele Tomáše Marcinka se zaskvěl dalším zákrokem Lars Volden, jenž jeho střelu vyrazil do bezpečí. Následně pak jdou do útoku domácí hráči.
     
    52:25
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    52:25
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Bohumil Jank – 2 min., krosček).
     
    52:25
    Jank tvrdě zakročil na brankovišti a krosčekoval soupeře. Dostává za to dvě minuty a je tu přesilovka pro Jihlavu. Jedna z posledních šancí dostat se Třinci na dostřel jediné branky.
     
    52:42
    Jenže hosté se hned ve vlastním pásmu chopili kotouče a vyhodili ho až před domácí branku. Lars Volden okamžitě bere puk a posílá ho zpět dopředu.
     
    53:11
    Další vyhození kotouče hráči Třince a ti tak své oslabení zatím zvládají na jedničku. Domácí se tak musí vrátit zpět a založit akci od své branky.
     
    53:40
    V další šanci se ocitl Lukáš Žálčík, ale opět na Hrubce nevyzrál. Dnes je hodně aktivní před jeho brankou, ovoce to ovšem nenese.
     
    54:25
    Bohumil Jank je zpět na ledové ploše a Třinec ubránil další oslabení. Je tedy v plném počtu.
     
    54:50
    Zbyněk Irgl číhal před brankou domácích, poté na něho mířil kotouč po střele spoluhráče, ale jeho teč skončila jen na betonech Larse Voldena.
     
    55:09
    I nadále jsou hosté usazeni v pásmu Dukly, ale ke střele před Voldenem se nedostali. Nicméně neustále obléhají prostor před jeho brankou a ten tak musí být stále pozorný.
     
    56:08
    Radoslav Macík se prosmýkl mezi obránci Třince a poté se z levé strany chtěl dostat ke střele, jenže z toho nic nebylo. Tomáš Linhart o o kotouč obral a posílá ho pryč od vlastní branky.
     
    56:34
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Zbyněk Irgl – 2 min., vysoká hůl).
     
    56:34
    Zbyněk Irgl oslabuje svůj tým, dostává dvě minuty za vysokou hůl a je tu opět šance snížit na rozdíl jediného gólu. Podaří se to Dukle?
     
    57:28
    Hra je přerušena. Protasenja byl postaven v brankovišti a hlavní sudí vykazuje hru zpět do středního pásma.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:04
    Hosté se znovu dokázali osvobodit a znovu tak míří k dalšímu ubráněnému oslabení. Ještě je tu ale útok Dukly, která už je v pásmu Třince.
     
    58:34
    Irgl je na ledě a Třinec je v plném počtu.
     
    59:00
    Hosté mají kotouč na svých holích a je tu poslední minuta v této části hry. Dukla už má pramálo času na to, aby se zápasem ještě něco udělala.
     
    59:22
    Volden je na střídačce a domácí zkusí powerplay.
     
    59:29
    Zakázané uvolnění hostů, hra se stěhuje zpět do jejich pásma a Jihlava je stále v šesti hráčích v poli.
     
    59:37
    Martin Růžička ze středního pásma nahodil žabku na prázdnou jihlavskou klec, ale zhruba o deset centimetrů ji minul. Už to ale vypadá, že hosté své vedení udrží.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Dukla ve třetí třetině marně sahala po kontaktním gólu. Hosté byli prakticky u všeho dříve, velmi dobře své dvoubrankové vedení bránili a ani v závěru nedopustili, aby Jihlava snížila na rozdíl jediné branky. V této části hry tak žádný gól nepadl a hosté si tak z Horáckého zimního stadionu v Jihlavě odvezou všechny tři body. Dukal naopak odejde s prázdnou.
     
    Střely na branku: 18 -21
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek úterního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (19:54:46)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 4. Adamský (Polanský, M. Doudera), 26. Jank (Rákos, Martin Růžička)


    HC Dukla Jihlava: Volden (Škarek) – E. de la Rose, Suchánek, Šidlík, Bryhnisveen, Ulrych, Kajínek, Váňa – Macík, J. Skořepa (A), Jiránek – Čachotský (C), F. Seman, Rys – Žálčík, Hlinka, Anděl – Protasenja, R. Hubáček, Diviš (A).
    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Adámek, Jank, Roth, M. Doudera, D. Musil – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (C) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Dravecký, M. Kovařčík, Irgl – O. Kovařčík, Cienciala, Hrňa.

    Rozhodčí: Sýkora, Pešina – Jindra, Zíka

    Diváci: 5 296
    thejrc.org