Olympiakos – Sporting 2:3 (kon.) | Barcelona – Juventus 3:0 (kon.) | AS Řím – Atlético 0:0 (kon.)
Chelsea – Karabach 6:0 (kon.) | Celtic – PSG 0:5 (kon.) | Bayern – Anderlecht 3:0 (kon.)
Manchester Utd. – Basilej 3:0 (kon.) | Benfica – CSKA Moskva 1:2 (kon.)
konec
Manchester United
3:0 (1:0)
FC Basilej
Úterý 12.09.2017, 20:45 • Old Trafford, Manchester • Liga mistrů • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek úterního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (22:41:40)
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 6:5. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:14.
     
    Je dobojováno. Domácí fotbalisté ve druhé půli přidali další dvě branky a stvrdili tak první výhru v základní skupině Ligy mistrů. Ve třiapadesáté minutě se trefil Romelu Lukaku a poté šest minut před koncem druhé půle propálil Vaclíka střídající Marcus Rashford. Hosté nedokázali vsítit ani jednu branku a z Old Traffordu tak odjedu s prázdnou. Naopak hráči Manchesteru United slaví první výhru a první tři body do tabulky.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Henrich Mchitarjan měl další šanci dostat se ke střele v blízkosti hostující branky, ale byl v ofsajdu, který byl také odmáván. Ještě bude Vaclík odkopávat míč od své branky, ale už se nic nestane.
     
    90+1
    Chris Smalling vyslal z rohu velkého vápna skákavý míč na Tomáše Vaclíka a ten ho ukrývá do svých rukavic. Následně pak provede odkop směrem k domácí brance.
     
    90
    Hlavní sudí nastavuje stejně jako v první půli dvě minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    90
    Xhaka pálil z velké dálky, ale domácí brankář zasahovat nemusel. Míč se ocitl vedle jeho branky a David de Gea tak bude mít další odkop od své brány.
     
    88
    Domácí hráči mají míč na svých kopačkách a přihrávají si uprostřed hřiště. Už vědí, že první krok k postupu do další fáze Ligy mistrů už udělali.
     
    86
    Míč je ve středu hřiště a až nyní si ho převzali domácí, kteří se vrhli do další akce. Marek Suchý ovšem dokázal rozjetého Matu zastavit dalším obranným zákrokem.
     
    85
    Troufám si napsat, že je hotovo. Rozjetý Manchester by o dnešní první výhru ve skupinové fázi Ligy mistrů mohl přijít jen svojí vlastní chybou. Domácí fanoušci tak už začínají slavit první tři body.
    84. Marcus RASHFORD - 3:0
     
    84
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Další pěkná akce na straně domácích a je z toho už třetí gól. Fellaini centroval míč před branku hostů, kde ho lehkou tečí Marka Suchého dostal na svou kopačku MARCUS RASHFORD, jenž se pak svou střelou nemýlil a prostřelil Vaclíka. Ten tak musel lovit míč ze své sítě dnes už potřetí – 3:0. Asistence: Marouane Fellaini.
     
    83
    Před brankou nyní hrozili hosté, ale nakonec se k míči dostali znovu domácí hráči a nepustili fotbalisty Basileje do žádného zakončení.
     
    82
    Taulant Xhaka ve středu hřiště nečistě zastavil unikajícího Mchitarjana a dostává za to žlutou kartu.
     
    80
    Další snaha Rashforda projít do pokutového území Basileje, ale opět z toho nic nebylo. Následně pak si míč vzal do rukou Tomáš Vaclík a znovu ho odkopne daleko od své branky.
     
    79
    Sám Marcus Rashford zahrál tuto standardní situaci, ale balón poslal jen hodně vysoko nad branku Tomáše Vaclíka. Ten tak bude mít k dispozici další odkop.
     
    78
    Marcus Rashford se hned dokázal uvolnit a dostal se až do velkého vápna, nakonec se ale ke střele nedostal. Vrátil se zpět a byl faulován, takže vybojoval aspoň volný přímý kop.
     
    77
    Střídání v týmu FC Basilej: ze hřiště odchází Blás Riveros, přichází Dimitri Oberlin.

    Vendula Zdražilová

    Branky: 35. Fellaini (Young), 53. R. Lukaku (Blind), 84. Rashford (Fellaini)

    Karty:   38. Young (MAN), 58. Blind (MAN) – 28. É. Álvarez Balanta (BAS), 61. Lang (BAS), 82. Xhaka (BAS)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 6:5. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:14.
    Manchester United: de Gea – Young, Lindelöf, Smalling, Blind – P. Pogba (C) (19. Fellaini), N. Matić – Mata (77. Rashford), Mchitarjan, Martial (69. Lingard) – R. Lukaku.
    Náhradníci: Romero – A. Valencia, Darmian, Carrick, Fellaini, Rashford, Lingard.

    FC Basilej: Vaclík – Akanji, Suchý (C), É. Álvarez Balanta – Lang, Xhaka, Zuffi, B. Riveros (77. Oberlin) – Steffen, van Wolfswinkel (66. Bua), M. Elyounoussi.
    Náhradníci: Salvi – Sayed Gaber, Bua, Callà, Fransson, Schmid, Oberlin.

    Rozhodčí: Buquet – Debart, Cano (všichni Francie)
    thejrc.org