Benátky n/J – Havířov 5:4 (1:0 po s.n.) | Motor ČB – Slavia 5:1 (kon.) | Vsetín – K. Vary 3:2 (po pr.)
Třebíč – Ústí n/L 3:6 (kon.) | Prostějov – Litoměřice 1:4 (kon.) | Kadaň – Přerov 1:9 (kon.)
Frýdek-M. – Kladno 0:3 (kon.)
po prodl.
VHK ROBE Vsetín
3:2 (0:1, 2:1, 0:0 - 1:0)
HC Energie Karlovy Vary
Středa 13.09.2017, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    WSM Liga nabídne ve svém 2. kole souboj nováčků Každý z nich se do soutěže dostal z jiné fronty, nicméně společného mají oba kluby celkem dost. Vsetín a Karlovy Vary spolu dlouhá léta soupeřily v rámci nejvyšší soutěže. Nyní, po deseti letech na sebe narazí ve WSM Lize. Zatímco Karlovy Vary se nehodlají dlouho zdržet a do extraligy chtějí co nejrychlejší návrat, Vsetín si užívá postupové euforie a po deseti letech návratů do profesionálního hokeje.
     
    HC Energie Karlovy Vary: Hokej v lázeňském městě si v posledních letech prošel turbulentními obdobím. Po zisku titulu v roce 2009 se klub přestěhoval do zbrusu nové KV Arény, ve které měl navázat na své úspěchy. Jenže bylo tomu přesně naopak, karlovarský hokej se znovu zařadil do suterénu extraligy a maximem Západočechů byl většinou boj o v play-out. Karlovy Vary nastupují v luxusní aréně s mimořádným zázemím, ale zájem sponzorů nebyl takový, jakou by si extraligový klub zasloužil. V sezoně 2015/2016 se Západočechům ještě sestup z nejvyšší soutěže podařil odvrátit, ale o rok později už omlazený tým nestačil, a po 20 letech tak nejvyšší soutěž opustila Karlovy Vary.

    Po sestupu přišla na klub další rána, když konec oznámila společnost Sokolovská uhelna. Přesto je cíl Karlových Varů jasný, okamžitý návrat do Tipsport extraligy. Tým na to určitě má. Odešli sice nadějní obránci Tomáš Dvořák či Tomáš Dujsík, jejich absenci by měli zalepit posily Daniel Krejčí společně s Maticem Podlipnikem.. Na poměry WSM Ligy se Energie může pochlubit silným útokem, hráči jako Tomáš Rachůnek, Václav Skuhravý nebo Stanislav Balán, to jsou borci, kteří mají bohaté extraligové zkušenosti. Tomáš Rachůnek dokonce ve Vsetíně krátce působil, v ročníku 2007/2008 nastupoval za vsetínskou juniorku. Za Karlovy Vary rovněž nastupuje Martin Kohout, jenž se na západ Čech stěhoval právě z Valašska.

    Karlovy Vary v přípravě jasně ukázali, že to s návratem mezi elitu myslí vážně a v zápasech s Litvínovem či Chomutovem hráli minimálně vyrovnanou partii, Litvínov a Mladou Boleslav dokonce Energetici porazili. V 1. kole zažily Karlovy Vary obnovenou premiéru ve WSM Lize, soupeřem byl Frýdek-Místek. Třinecká farma tak trochu překvapivě na západě Čech po dvou třetinách vedla, ale v závěrečné periodě srovnal Skuhravý a vítězství v prodloužení zařídil Jakub Flek, rovněž hráč, na kterého bude Energie v tažení za postupem spoléhat. Karlovy Vary přijíždí do Vsetína v roli favorita, podaří se jim vyloupit nažhavený Lapač?
     
    VHK ROBE Vsetín: Vsetínští se sobotním utkání proti Ústí nad Labem vrátili na profesionální scénu a návrat to byl vskutku parádní. Nováček si se Severočechy poradil obstojně a zaslouženě zvítězil 5:2. Nyní však ve Vsetíně opět stojí nohama na zemi, přijíždí totiž favorit favoritů, vloni ještě extraligové Karlovy Vary. Vsetín se s Energii střetl naposledy v roce 2007, konkrétně 19. ledna, Západočeši tehdy zvítězili jasně 5:1.

    Vsetínští v prvním utkání proti Ústí nad Labem převedli velmi kompaktní výkon, dá se říci, že Valaši disponuji čtyřmi vyrovnanými útoky. Před utkáním proti Karlovým Varům se očekává start a obnovená premiéra vsetínského odchovance Radima Hrušky, ten v Karlových Varech působil ještě nedávno a proti bývalému zaměstnavateli se určitě bude chtít vytáhnout. Proti Ústí nad Labem oslavil premiérovou branku po návratu do Vsetína také Martin Podešva, jenž výborně zastoupil absentujícího kapitána Hrušku. V brankovišti se pak Vsetín mohl spolehnout na výborného Luboše Horčičku. Valaši budou proti favoritovi na domácí půdě, což je v případě Vsetína obrovské plus, fanoušci na Lapači znovu vytvoří bouřlivé prostředí, které by mělo vsetínské hokejisty hnát dopředu bez ohledu na to, kdo na Valašsko s úmyslem bodovat zavítá.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Horčička (Šurý) – Frolo, Ostrčil, Teper, Janáček, Dundáček, Holomek – Markovič, Kucharczyk, Březina – Slováček, Podešva, Vávra – Kajaba, Šilhavý, Vrána – Karafiát, Pokorny, Hořanský.

    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Závorka) – Weinhold, Sičák, M. Rohan, Podlipnik, J. Tomeček, Šafář – T. Rachůnek, Balán, Flek – Kverka, Tuominen, Gríger – Vachovec, Skuhravý, Gorčík – O. Beránek, Davídek, Kohout.

    Rozhodčí: Skopal, Dědek – Reich, Otáhal.
     
    Hezký podvečer ze Vsetína, hlásíme se vám přímo ze zimního stadionu Na Lapači. Domácí tým Vsetína dnes odehraje druhé utkání v řadě na domácím ledě. Nováčkovi soutěže bude za soupeře rovněž nováček a to tým HC Energie Karlovy Vary. Zatímco Vsetín bude v letošní sezoně usilovat o etablování ve druhé nejvyšší soutěži, Západočeši touží po okamžitém návratu do elitní soutěže a tudíž po právu jsou dnes považování za favorita utkání. Nicméně Vsetín se bude proti favorizovanému soupeři spoléhat na své domácí prostředí, již nyní jsou tribuny Lapače solidně zaplněné a dá se očekávat minimálně stejná návštěva jako v sobotu, tedy více než 3000 diváků.
     
    Zimní stadion Na Lapači se ponořil do tmy, po ledové ploše krouží čtveřice dnešních arbitrů a očekává se nástup obou celků.
     
    Lapač pod světly zelené a žluté a za doprovodu vsetínské hymny vítá domácí hokejisty, na ledě již krouží také tým karlovarské Energie.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Rozhodčí vhodil úvodní buly mezi hole Kucharczyka a Balána, úspěšnější vsetínský hráč.
     
    00:30
    Vsetín se snaží ihned zaútočit, z pravého křídla vypálil Březina mimo, po něm se ke střele dostal Ostrčil, ale Novotný zatím zasahovat nemusel.
     
    01:20
    Střelu Podlipnika zblokoval Slováček a vsetínský rychlík by nejspíš karlovarskému obránci ujel, ten tak musel zatáhnout za záchrannou brzdu a odpyká si dvě minuty za podražení.
     
    01:51
    Šilhavý z rohu kluziště vybruslil k bližší tyči a snažil se Novotného nachytat, už se zdálo, že skulinku opravdu trefil, ale kotouč se dostal mimo brankovou čáru, následně rozhodčí Vsetínské vykazuje pro postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    02:17
    Karlovy Vary nyní Vsetín nevpustili do svého obranného pásma a vyhazují až za Horčičku.
     
    02:39
    Valachům se stále nedaří přechod do útočného pásma, Západočeši brání dobře.
     
    03:10
    Kotouč znovu směřuje až za branku Vsetína.
     
    03:20
    Karlovy Vary hrají v plném počtu.
     
    03:53
    Rachůnek nyní míchal s kotoučem za branku, počkal si na najíždějícího Sičáka, ten se snažil prostřelit Horčičku mezi betony, ale vsetínský brankář je včas stáhl k sobě a šanci zneškodnil.
     
    04:35
    Rohan přejel modrou čáru a nahodil na Horčičku, ten pro uklidnění situace hru přerušuje a bude se vhazovat po pravici vsetínského brankáře.
     
    05:07
    Frolo pouze nahodil kotouč, Vsetín střídá, utkání se zatím hraje ve svižném tempu.
     
    05:51
    Vsetín se marně snaží o delší pobyt v útočném pásmu, obránci Varů včas přistupují k hráčům v zelenožlutém a maří jim pokus o nápor.
     
    06:12
    Přesilová hra pro Karlovy Vary, Teper to přehnal s bráněním Beránka a odsedí dvě minuty za podražení.
     
    06:30
    Energie tlačí Vsetín, Beránek směřoval kotouč na Grígera, jeho teč však šla mimo.
     
    07:20
    Karlovy Vary stále v útočném pásmu, Vsetín ještě neměl možnost vystřídat.
     
    07:36
    Karlovy Vary si zahrají ve dvojnásobné početní výhodě, dvě minuty za zdržování hry pro Slováčka.
     
    07:40
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie využívá dvojnásobnou početní výhodu! Hned po čtyrech vteřinách se po přihrávce Rohana prosazuje MATIC PODLIPNIK,jehož tvrdá rána rozvlnila síť za Horčičkou. Asistence: Martin Rohan, Jaromír Kverka.
    07:40 Matic PODLIPNIK - 0:1
     
    08:00
    Karlovy Vary pokračují v přesilové hře, chybnou rozehrávku Vsetína mohl trestat Sičák, Horčička tentokrát vyrazil.
     
    08:38
    Nyní od modré vypálil Weinhold, před Horčičkou byla celkem skrumáž, ale vsetínský brankář si poradil a znovu vyrazil.
     
    09:03
    Gríger přihrával do jízdy Balánovi, ten pouze vložil hůl do jeho přihrávky a kotouč těsně minul Horčičkovu bránu.
     
    09:22
    Energie je v přesilovce opravdu nebezpečná, Sičákovu dělovku se snažil dorazit Rachůnek, Horčička kotouč zalehl a rozhodčí přerušuje.
     
    09:28
    Až nyní se Vsetínu daří osvobodit, Dundáček posílá kotouč až k Novotnému.
     
    09:36
    Vsetín kompletní.
     
    09:50
    Tuominen dostal nebito od Kverky, Horčička si připisuje další úspěšný zákrok.
     
    10:27
    Hosté jsou po dlouhé početní výhodě lepším týmem, Vsetín se zatím marně snaží prosadit.
     
    11:08
    Davídek si vyměnil kotouč s Kohoutem, dostal se až před Horčičku, ale střelou k bližší tyči neuspěl.
     
    11:50
    Vsetín je po přechodu modré čáry okamžitě odzbrojen, Karlovy Vary jsou v bránění rychlí a zelenožlutí nemají příliš prostoru ke kreativitě.
     
    12:55
    Nyní se do střelecké pozice dostal vsetínský Kajaba, ale na poslední chvíli kotouč promáchl.
     
    13:05
    Kajaba tentokrát vyjel od mantinelu, jeho koncovka byla na poslední chvíli ztlumena karlovarským obráncem a Novotný neměl příliš práce.
     
    13:38
    Hořanský nyní v kontaktnu s brankářem Novotným, ten přišel o masku, ale rozhodčí ještě nechali Karafiáta hrát, ten chtěl Hořanskému předložit do prázdné brány, až poté si rozhodčí všimli situace karlovarského brankáře a hru okamžitě přerušili.
     
    14:06
    Slibně se rodící kombinace první formace Vsetína, Kucharczyk uvolnil do střelecké pozice Markoviče, ten však chtěl vyšperkovat situaci pro Březinu, přihrávku do tutové šance na poslední chvíli překazil obránce Podlipnik.
     
    15:23
    Kajaba upaloval do útočného pásma po pravém křídle, jeho střelu Balán zblokoval a zastavila se v ochranné síti, vhazuje se po levici brankáře Novotného.
     
    15:46
    Karlovy Vary znovu úspěšně odzbrojili Vsetínské ve svém obranném pásmu, ale nikam se příliš neženou, jakoby vyčkávali s čím Vsetín přijde.
     
    16:34
    Karafiát nyní marně hledal někoho ze spoluhráč v přebrankovém prostoru, krátce na to pálil Janáček mimo.
     
    17:05
    Karafiát nyní zablokoval střelu Tomečka.
     
    17:09
    Vsetín bude mít v závěru první třetiny možnost vyrovnat, dvě minuty za vysokou hůl pro Grígera.
     
    17:24
    Vsetín se nyní ovšem vlastní nešikovností připravil o útočné pásmo.
     
    17:33
    Nyní si dovolil zahrát s holí i brankář Novotný, ten pomohl svým spoluhráčům, když vyhodil kotouč z pásma.
     
    18:01
    Hosté ujeli ve třech proti jednomu, akci vedl Baránek, přihrál Sičákovi, ten ještě Kohoutovi, jenž minul odkrytou branku!
     
    18:50
    Vsetín se nyní dokázal usadit v útočném pásmu, od modré čáry vypálil Janáček a před brankou se snažil tečovat Slováček, Novotný vyrazil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina jasně naznačila, proč jsou Karlovy Vary pasovány do role favorita WSM Ligy. Vsetín mohl jít v úvodu do náporu díky početní výhodě, jenže prakticky vůbec nezahrozil. Karlovy Vary si početní výhody vážili mnohem lépe a po možnosti zahrát si ve dvojnásobné početní výhodě se tvrdou ranou od modré čáry prosadil Podlipnik. Energie výborně bránila střední pásmo, a když už se Vsetín dostal do útočného pásma, nedovolili mu obránci soupeře příliš dlouhý pobyt. Utkání se hraje ve velmi svižném tempu, první třetina trvala sotva půlhodinu. Vsetín se v závěru první třetiny přeci jen jakoby přizpůsobil tempu soupeře a začal hrát chytřeji, ovšem žádná větší šance se před Novotným ze strany zelenožlutých neodehrála, nepomohla zatím ani druhá početní výhoda na straně Vsetína. Uvidíme, jaký průběh nabídne prostřední pasáž hry, která na Lapači vypukne přibližně v 18:17.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Březina zachytil kotouč na modré čáře, ale byl už v postavení mimo hru.
     
    20:32
    Ostrčil přihrál přes šíři pásma Březinovi, ten byl pře Novotným sám, ale trefil připraveného brankáře.
     
    20:50
    Březina nyní přihrával najíždějícímu Markovičovi, ten byl již před Novotným sám, za záchrannou brzdu zatáhl Šafář, Vsetín se marně dožadoval trestného střílení, ale bude hrát v početní výhodě, Šafář fasuje dvě minuty za podražení.
     
    20:55
    Podlipnik ovšem ihned osvobodil Karlovy Vary.
     
    21:18
    Janáček pálil od modré, střela sražena.
     
    21:42
    Teper vypálil z první, střelu tečoval Podlipnik do ochranné sítě, vhazuje se před Novotným.
     
    21:44
    Po buly se kotouč dostává až do obranného pásma Vsetína, domácí musí začít znovu.
     
    22:31
    Dobývání karlovarské branky, kotouč na modré zachytil Karafiát a ihned jej poslal do ohně před branku, kde se o dorážku pokoušel Kajaba i Šilhavý, ale karlovarská obrana v čele s Novotným nebezpečnou situaci ustála.
     
    22:33
    Kotouč se po vhazování znovu dostává mimo obranné pásmo Energie.
     
    22:50
    Karlovy Vary hrají v plném počtu.
     
    23:23
    Vsetín v úvodu druhé třetina určitě podpořila početní výhoda, na zelenožlutých jde vidět, že si věří více než v úvodní části. Uvidíme, zda se jim podaří vyrovnat.
     
    24:10
    Vsetínské druhé formaci se nedaří přechod do útočného pásma, kombinaci provází řada nepřesností, ale Západočeši toho nevyužívají a zodpovědně brání střední pásmo.
     
    25:18
    Střelu Skuhravého Horčička zachytil do lapačky, ale okamžitě rozehrál svým spoluhráčům, kteří zakládají protiútok.
     
    25:47
    Pas Tomečka na Beránka vedl pouze k ofsajdové situaci, rozhodčí ji vyhodnotili jako úmyslnou a hra se stěhuje před Novotného.
     
    26:23
    Beránek nyní mohl jít s Davídkem do přečíslení dva na jednoho, přihrávka prvně jmenovanému však vůbec nesedla a z akce nic nebylo.
     
    26:39
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energetici nyní Vsetín uzamkli v jeho obranném pásmu, od modré čáry vypálil Podlipnik a jeho ránu usměrnil za brankáře Horčičku MARTIN ROHAN, vsetínský brankář měl zakrytý výhled a s touto situací nemohl nic udělat. Asistence: Matic Podlipnik.
    26:39 Martin ROHAN - 0:2
     
    27:01
    Vsetín se okamžitě nahrnul do útoku, dorážejícího Vávru však fauloval Tomeček a odchází pykat na dvě minuty za hrubost.
     
    27:29
    Podešva nabil Teperovi, jeho rána z první šla mimo.
     
    27:53
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Lapač bouří, domácí tým snižuje skóre. Valaši se v početní výhodě prezentovali nádhernou kombinací, Podešva poslal kotouč na modrou čáru Janáčkovi, ten si všiml dobře postaveného TOMÁŠE VÁVRY, jenž si kotouč zpracoval a zavěsil za bezmocného Novotného. Asistence: Martin Janáček, Martin Podešva.
    27:53 Tomáš VÁVRA - 1:2
     
    28:34
    Útočná snaha Karlových Varů končí ofsajdovou situací.
     
    29:04
    Ostrčil zavezl kotouč do útočného pásma, kde jej poslal do strany Hořanskému, ten okamžitě vystřelil, Novotný však jeho střelu bez problému lapil.
     
    29:50
    Vsetínu se nyní daří zavřít Karlovy Vary v jejich obranném pásmu, kombinaci chybí střela.
     
    29:59
    Energie se osvobodila jen za cenu zakázaného uvolnění, její hráči nemohou vystřídat a Vsetín je v náporu.
     
    29:59
    Novotný ovšem lišácky informoval rozhodčí o nesrovnalosti v jeho brankovišti, na ledovou plochu tak musí rolbaři, aby nedostatky napravili.
     
    30:42
    Vsetínští nyní zmatkovali v rozehrávce, Dundáček však tak trochu krkolomně dostal kotouč do středního pásma, Energetici se chtěli okamžitě pustit do rozhozené obrany Valachů, ale dopustili se postavení mimo hru.
     
    31:13
    Šilhavy poslal kotouč do jízdy Hořanskému, ten pálil z otočky, ale Novotný byl dobře postavený a střelu vyrazil.
     
    31:26
    Přesilová hra pro Karlovy Vary, dvě minuty za sekání pro Tomáše Frola.
     
    31:32
    Teper osvobozuje Vsetín a napaluje kotouč do obranného pásma Varů.
     
    32:09
    Pokorný promáchl skákavý kotouč a dostal se k němu Skuhravý, jenž si najel do střelecké pozice, ale na Horčičku nevyzrál, hra se přerušuje.
     
    32:21
    Vsetín se osvobozuje.
     
    32:33
    Energetici neúspěšní v přechodu do útoku, Holomek znovu vyhodil.
     
    32:58
    Balán nyní střílel po individuální akci, střela švihem však připraveného Horčičku nezaskočila.
     
    33:16
    Karlovým Varům se tato početní výhoda příliš nedaří, tentokrát posílají kotouč na zakázané uvolnění.
     
    33:26
    Vsetín kompletní.
     
    33:31
    Krátce po konci karlovarské přesilovky si hru v početní výhodě zkusí znovu i Vsetín. Západočeši pykají za příliš mnoho hráčů na ledě, trest odsedí Tuominen.
     
    34:01
    Beránek vyvezl kotouč do útočného pásma, zde byl odstaven Frolem a Vsetín míří zpět.
     
    34:21
    Ránu Frola se snažil ztečovat Markovič, kotouč vzlétl do vzduchu a zamířil mimo Novotného klec.
     
    35:12
    Po souboji u mantinelu vyhodil kotouč Tomeček, posla jej však na lavičku Vsetína a vhazovat se bude v obranném pásmu Karlových Varů.
     
    35:20
    Rohan se po vhazování dostal ke kotouč a okamžitě jej vyhodil.
     
    35:31
    Hosté v plném počtu.
     
    35:57
    Zpoza branky střílel z ostrého úhlu Šilhavý, kotouč se od Novotného pouze odrazil.
     
    36:08
    Vsetínský obránce Holomek si nyní v obranné činnosti musel pomoci faulem, když krosčekoval Gorčíka.
     
    36:14
    Valaši se osvobozují.
     
    36:40
    Kucharczyk nyní zkušeně podržel kotouč a nasbíral cenné vteřinky pro vsetínský tým.
     
    37:13
    Vsetínští se v oslabení dostali do přečíslení dva na jednoho! Slováček zachytil kotouč ve středním pásmu a rozjel se k bráně, žabičkou vyzval ke skórování Březinu, jenž trefil přemísťujícího se Novotného!
     
    37:13
    Kapitán hostů Skuhravý reklamuje u rozhodčích špatný čas na časomíře, musíme s ním souhlasit, časomíra opravdu běžela i po přerušení, nyní už je vše v pořádku.
     
    37:29
    Kombinace Karlových Varů končí ranou z první v podání kapitána Skuhravého, Horčička bez problému kryje, následně se před Horčičkou strhla mela, ve které figuroval Frolo a Vachovec.
     
    37:30
    Rozhodčí oba aktéry potyčky odmění 2+2 minuty za hrubost.
     
    38:03
    Opětovné problémy s časomírou, tentokrát neběžela, když měla.
     
    38:08
    Vsetín v plném počtu.
     
    38:17
    Rána Podlipnika z pravého kruhu mířila do skrumáže hráčů před Horčičkou, vsetínský brankář se dobře orientoval a ránu zneškodnil.
     
    38:49
    Karlovy Vary jakoby zařadili vyšší rychlostní stupeň a tlačí Vsetín v jeho obranné pásmu.
     
    39:09
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Karlovy Vary však svou akci překombinovaly a z protiútoku se Vsetín raduje z vyrovnání. Kucharczyk vyvezl kotouč a v útočném pásmu všiml FILIPA DUNDÁČKA, jenž s notnou dávkou štěstí propálil Novotného. Asistence: Radim Kucharczyk.
    39:09 Filip DUNDÁČEK - 2:2
     
    39:48
    Kotouč končí na střídačce Vsetína, ještě se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Do 2. třetiny nastoupil Vsetín lépe. Z Valachů jakoby opadla zbytečná nervozita a jejich hra začala mít tvář. Navzdory tomu se však Karlovy Vary dostaly do dvoubrankového vedení, když se prosadil Rohan. Prostřední dějství bylo plné vyloučených hráčů na obou stranách. Vsetín se právě díky využité početní výhodě dostal na kontakt. Karlovy Vary zabraly v závěru druhé třetiny, jejich aktivita v útočném pásmu byla snad nejvyšší za celou dobu utkání, ale scházela jim střelba. Vsetín těsně před odchodem do šaten udeřil z brejkové situace, a utkání je tak stále otevřené. Třetí třetina vypukne na Lapači přibližně v 19:17.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Dundáček se snažil chytře vyslat Markoviče, ovšem v tomto případě hybridní icing nešlo zahrát, neboť u kotouče byl dříve Rohan.
     
    40:47
    V úvodu třetí třetiny se hra kouskuje, Karlovy Vary rovněž zakázané uvolnění.
     
    41:18
    Slováček by u mantinelu sestřelen Rohanem, ale vstal a ještě pomohl uvolnit Vávru, ten se snažil propasírovat kotouč za Novotného, ale byl notně obtěžován obráncem Podlipnikem a nemohl zakončit dle svých představ.
     
    41:40
    V souboji u mantinelu to Šafář proti Kajabovi přehnal a je odsouzen ke dvěma minutám za krosček.
     
    41:57
    Frolo si nyní na střelu počkal notně prověřil Novotného, následně posílal puk na Novotného Ostrčil, karlovarský brankář pouze vyrazil a k dorážce se dostal Březina, tomu stačilo kotouč zvednout, ale Novotný ještě stačil zasáhnout a skvělým zákrokem podržet Energii!
     
    42:42
    Skuhravý nyní nadvakrát vyhazuje.
     
    43:08
    Vsetínu se ve druhé polovině početní výhody nedaří přejít přes střední pásmo, kotouč teď navíc skončil mimo ledovou plochu a bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    43:35
    Karlovy Vary se znovu osvobozují, toto oslabení už nejspíš ustojí.
     
    43:40
    Energie hraje v plném počtu.
     
    44:12
    Dundáček nyní pálil od mantinelu, Novotný měl na střelu pohodlný výhled a ukryl puk ve své lapačce.
     
    44:15
    Ihned po buly pálil Teper, Novotný proti jeho ráně vytáhl svou vyrážečku.
     
    44:30
    Vsetínští nyní zaspali ve středním pásmu a do útočného pásma upaloval Flek, bránu však vůbec netrefil.
     
    45:13
    Hra se nyní přelévá nahoru dolů, hraje se velmi rychle a důrazně.
     
    45:38
    Skuhravý si nyní stopl v mezikruží skákavý kotouč, ale střela mu vůbec nesedla, branku ani netrefil.
     
    45:56
    Možnost pro Energii, v obranné pásmu fauloval Podešva a odchází na trestnou lavici, dvě minuty sekání.
     
    46:18
    Rachůnek přihrával přes šíří pásma Balánovi, ten puk netrefil a Vsetín se následně osvobozuje.
     
    47:02
    Vsetín znovu překazil kombinaci Energetiků a osvobozuje se.
     
    47:19
    Podlipnik do jízdy na křídlo Flekovi, ten pálil slepými.
     
    47:44
    Vsetín znovu posílá kotouč až k Novotnému.
     
    47:56
    Vsetín kompletní.
     
    48:13
    Skuhravý vypálil z pravého kruhu, kotouč pouze proletěl brankovištěm.
     
    48:16
    Další přesilová hra v krátkém sledu pro Energii. Tentokrát fauloval Janáček, dvě minuty hákování.
     
    48:28
    Šilhavý vyhodil kotouč a Kajaba měl možnost souboje jeden na jednoho, byl však faulován Skuhravým, jenž fasuje dvě minuty za nedovolené bránění. Následuje hra ve čtyrech na obou stranách, pak započne krátká přesilovka Vsetína.
     
    48:47
    Březina si najel do útočného pásma a vystřelil, Novotný měl s jeho střelou mírné problémy, vsetínský útočník si pak všiml, že karlovarský brankář nemá kotouč pod kontrolou a snažil se ještě doráže, to se samozřejmě nelíbilo hostujícím obráncům, kteří vsetínského útočníka zpacifikovali.
     
    49:32
    Balán nyní podrží kotouč a počká až Energie vystřídá, hráči hostů teď byli zdatně unaveni.
     
    50:05
    Weinhold nyní od modré přízemní střela, kterou Horčička chytá.
     
    50:28
    Obě mužstva jsou kompletní.
     
    50:53
    Dundáček nyní za aplausu tribun sestřelil čistým zákrokem Beránka.
     
    51:38
    Kucharczyk nyní nahodil kotouč po mantinelu, ten se však svezl zpět do středního pásma, kde si jej přebírá vsetínský obránce Teper.
     
    52:03
    Horčička nyní raději přikryl kotouč před dotírajícím Vachovcem, hra se nyní převážně odehrává ve středním pásmu, oba celky se snaží nepustit soupeře do svého obranného pásma.
     
    52:23
    Podešva našel ve střelecké pozici Slováčka, ten vypálil z pravého kruhu, před Novotným ještě číhal Vávra, ale karlovarský brankář kotouč zkrotil ve své moci.
     
    52:40
    Na druhé straně se střelou švihem prezentoval Beránek, Karlovy Vary jsou v tomto nebezpečné, jejich hráči se snaží pálit ze všech pozic.
     
    53:03
    Novotný nyní riskantně vyjel do rohu kluziště, kde prohrál souboj o puk s Hořanským, ten se snažil propasírovat kotouč na Pokorného, jenž ale odkrytou branku netrefil, neboť jeho pokus byl ztečován změtí hokejek, které ještě před odkrytou brankou Varů zůstaly.
     
    54:01
    Vsetínská druhá formace forčekuje hodně hluboko, Karlovy Vary přesto dokázali dostat kotouč do středního pásma.
     
    54:47
    Ostrčil nyní napálil kotouč, který tečoval Šilhavý, před brankou ještě dotíral Hořanský, ale nikdo ze zelenožlutých se puku netrefil, nicméně Vsetín začíná hosty dostávat pod tlak.
     
    55:39
    Pokorný nahodil kotouč na Novotného, ten okamžitě sundal kotouč z lapačky a vlastní holí poslal puk zpět do středního pásma, opravdu výborná pomoc svým obráncům ze strany karlovarského brankáře.
     
    56:35
    Skuhravý nyní dokázal kotouč vyvést do vsetínské obranné zóny, kde z otočky nahazoval, nikdo z karlovarských se jej však v předbrankovém prostoru nedotkl a puk se vrací na hole Vsetínských.
     
    57:09
    Na pravém křídle našlápl Slováček, objel obranu hostů, a střelou z ostrého úhlu se snažil překvapit Novotného, ten betonem vyrazil a poslal své spoluhráče do protiútoku.
     
    57:32
    Vsetín se snaží v závěru zabrat, ale Karlovy Vary s jeho vyšším tempem nemají problém.
     
    57:57
    Podlipnik vyslal nebezpečnou střelu přes skrumáž hráčů, Horčička možná ani nevěděl jak, ale kotouč skončil na jeho hokejce a vsetínský brankář jej odpaluje do bezpečí.
     
    58:50
    Slováček nyní oklamal obranu Varů a zpoza branky měl volný prostor k tomu, aby vyrazil na zteč, přihrál Vávrovi, ale ten se k zakončení nedostal.
     
    59:16
    Dnešní utkání sleduje 3150 diváků.
     
    59:21
    Ostrčil se snažil po vhazování ihned vypálit, ale trefil Vachovce, od nějž kotouč zamířil na střídačku Energie, vhazuje se před Novotným.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Základní hrací doba nepřinesla v souboji Vsetína s Karlovými Vary rozhodnutí o vítězství. Následovat bude prodloužení ve třech hráčích na každé straně.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:08
    Po vhazování zamířil Březina ihned do útoku, byl však odzbrojen Sičákem, jenž vyvezl kotouč na druhou stranu.
     
    60:44
    Karlovy Vary byly usazeny v útočném pásmu, do střelecké pozice si nabruslil Skuhravý, Horčička jeho střelu chytil lapačkou a přerušil hru.
     
    61:20
    Vsetínští se příliš dlouho v útočném pásmu nezdrželi, Karlovy Vary jsou zatím více na puku.
     
    62:14
    Slováček nyní vyvezl kotouč, počkal si na Tepera, jenž ten místo střely stáhl svou hru do hloubky pásma a pak už bylo na střelu pozdě.
     
    63:10
    Prodloužení je zatím hodně opatrné, nikdo nechce udělat rozhodující chybu.
     
    63:31
    Po přihrávce Podlipnika opět vypálil Skuhravý, Horčička znovu připraven zasáhnout.
     
    64:16
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetínský tým slaví vítězství nad favoritem z Karlových Varů! Finální akce Valachů v prodloužení byla ukázková, Slováček poslal kotouč na modrou čáru Ostrčilovi, jenž poslal RADIMU KUCHARCZYKOVI, ten se dostal před Novotného a střelou k tyči zakončil dnešní utkání. Asistence: Radim Ostrčil, Ondřej Slováček.
    64:16 Radim KUCHARCZYK - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Vsetínský Lapač oslavuje druhé vítězství svého týmu v letošní sezoně. Valaši dokonale využili úvodu soutěže a v obou domácích utkáních slaví vítězství. Dnešní dva body nad Karlovými Vary se na Valašsku určitě budou cenit, zvlášť když Vsetínští v zápase ztráceli již 0:2. Přesto se dokázali vrátit do zápasu vybojovat velecenné vítězství. Já se s vámi pro dnešek loučím, přeji vám ze Vsetína příjemný zbytek večera.
     
    Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášeni:

    Filip Dundáček (Vsetín)

    Filip Novotný (Karlovy Vary) (20:02:37)
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 28. Vávra (Janáček, Podešva), 40. Dundáček (Kucharczyk), 65. Kucharczyk (Ostrčil, Slováček) – 8. Podlipnik (M. Rohan, Kverka), 27. M. Rohan (Podlipnik)


    VHK ROBE Vsetín: Horčička (Šurý) – Frolo, Ostrčil, Teper, Janáček, Dundáček, Holomek – Markovič, Kucharczyk, Březina – Slováček, Podešva, Vávra – Kajaba, Šilhavý, Vrána – Karafiát, Pokorny, Hořanský.
    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Závorka) – Weinhold, Sičák, M. Rohan, Podlipnik, J. Tomeček, Šafář – T. Rachůnek, Balán, Flek – Kverka, Tuominen, Gríger – Vachovec, Skuhravý, Gorčík – O. Beránek, Davídek, Kohout.

    Rozhodčí: Skopal, Dědek – Reich, Otáhal

    Diváci: 3150
    ocianews.com