Ufa – N.Novgorod 2:1 (kon.) | Kazaň – Čerepovec 2:1 (kon.) | Nižněkamsk – Spartak Moskva 2:1 (kon.)
Soči – Riga 5:1 (kon.)
konec
Neftěchimik Nižněkamsk
2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Spartak Moskva
Čtvrtek 14.09.2017, 18:30 • Neftěchim Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:20
    Nikoncev napálil levou tyč!
     
    59:09
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Emil Galimov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    59:09
    Avcin dopravil kotouč do odkryté branky, ale rozhodčí ještě předtím vylučuje domácího hráče! Branka, která by podle všeho rozhodla utkání neplatí.
     
    56:44
    V brankovišti domácího Nižněkamsku teď bylo opravdu horko! Truňov po objetí branky okamžitě nahodil kotouč do betonu Ježova, kde se snažil být důrazný i Leščenko. Ruský brankář dokázal udržet kotouč před brankovou čarou!
     
    54:44
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Alexej Bondarev – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    46:08
    Od modré pálil tvrdě Ogurcov, jehož střelu vyrazil Ježov přímo mezi kruhy na volného Jakimova, ale i jeho střelu dokázal švédský brankář odklonit mimo tři tyče!
     
    Rozhodčí branku uznává, což znamená, že Nižněkamsk otáčí stav utkání ve svůj prospěch.
    44:00 Andrej NESTRAŠIL - 2:1
     
    44:00
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Domácí otáčí stav utkání! Emil Galimov po pár kličkách za brankou našel na levém kruhu napřaženého ANDREJE NESTRAŠILA, který nelítostně propálil Svenssona. Do brankoviště byl sražen Avcin, kvůli kterému se náhle zkoumalo video. Asistence: Emil Galimov.
     
    35:38
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Alexandr Bryncev – 2 min., držení protihráče).
    31:40 Oleg PIGANOVIČ - 1:1
     
    31:40
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Dvě sekundy před návratem vyloučeného Kuzněcova domácí po dobré souhře vyrovnávají! Dan Sexton posunul hru na levý kruh, odkud Robin Hanzl skvěle našel na protějším kruhu najíždějícího OLEGA PIGANOVIČE, který se konečně dočkal a pohotovou střelou do protipohybu Svenssona vyrovnává. Asistence: Robin Hanzl a Dan Sexton.
     
    30:27
    Po střele Šaripzjanova se kotouč vymrštil k pravé tyči, kde se jej baseballovým úderem snažil zasáhnout do odkryté branky Avcin.
     
    29:42
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Alexandr Kuzněcov – 2 min., držení protihráče).
     
    26:44
    Sexton z modré čáry našel perfektně před brankou najíždějícího Raua, který bekhendem nepřekonal zatím bezchybného Svenssona!
     
    23:38
    Piganovič z pravého kruhu orazítkoval svou střelou pravou tyč!
     
    18:24
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Maxim Potapov – 2 min., podražení).
     
    17:44
    Rychlé přečíslení zakončoval Tolpeko, ale Ježov ho nemilosrdně zlikvidoval.
     
    11:48
    Kvůli napadání Arkalov ve velmi těžké pozici dostal kotouč od pravé tyče k levé, kde se dokázal na malou chvíli osamostatnit Chajrullin! Ten ale přihrávku zpracovával dlouho a Svensson se tak stihl přemístit a vytěsnit kotouč.
    10:14 Igor MIRNOV - 0:1
     
    10:14
    Spartak právě vstřelil branku!
    Hosté vstřelují první branku tohoto utkání a po chybě Nižněkamsku jdou do vedení! Domácí hráči si špatně rozebrali své hráče, čehož po zadovce Anatolije Nikonceva využil IGOR MIRNOV, když si vybruslil více na osu hřiště, odkud přesným projektilem překonal Ježova! Asistence: Anatolij Nikoncev a Ben Maxwell.
     
    06:23
    Za obranu domácích se šikovně prosmykl Leščenko, který z vnitřního okraje levého kruhu mířil mezi betony Ježova! Ten ovšem svou výstroj přitiskl bleskurychle na led.

    Lukáš Ureš

    Branky a nahrávky: 32. Piganovič (R. Hanzl, Sexton), 44. Nestrašil (E. Galimov) – 11. Mirnov (Nikoncev, Maxwell)


    Neftěchimik Nižněkamsk: I. Ježov (An. Makarov) – An. Sergejev, Piganovič, Bryncev, Ogurcov, Šaripzjanov, Graborenko, Fazylzjanov – Rau, Sexton, R. Hanzl – Avcin, Nestrašil, E. Galimov – Šiksatdarov, Jakimov, Zdunov – Arkalov, P. Kulikov, Chajrullin.
    Spartak Moskva: Svensson (Sinjagin) – V. Lajunen, Aljajev, Judin, Kalinin, Kulik, Bondarev, Provolněv – Leščenko, Truňov, Stoa – Nikoncev, Mirnov, Maxwell – Bobrov, M. Potapov, Orlov – Tolpeko, Cyplakov, N. Li – A. Kuzněcov.
    thejrc.org