Havlíčkův Brod – Liberec 2:5 (kon.) | Letňany – Mountfield HK 3:4 (po pr.) | Jihlava – Č. Budějovice 6:3 (kon.)
PZ Kladno – HC Litvínov 3:17 (kon.) | Warriors Brno – Vítkovice 2:4 (kon.) | Vsetín – HK MD Šumperk 2:5 (kon.)
Pardubice – Kometa Brno 5:6 (po pr.) | Technika Brno – Přerov 0:5 (kon.) | Mladá Boleslav – Žďár n/S 7:6 (po pr.)
Třemošná – Chomutov 2:9 (kon.) | Sparta – HC Plzeň 1:6 (kon.) | Ústí n/L – Slavia 1:3 (kon.)
Poruba – Havířov 0:9 (kon.) | Zlín – Třinec 4:1 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
2:5 (0:2, 0:2, 2:1)
Bílí Tygři Liberec
Čtvrtek 14.09.2017, 15:00 • Zimní stadion Kotlina • ELIOD extraliga mladšího dorostu • 2. kolo
Partner:
     
    Dobrý den! Srdečně vás vítám ze zimního stadionu v Kotlině, kde nás dnes čeká zápas BK Havlíčkův Brod – Bílí Tygři Liberec, který se odehraje v rámci 2. kola ELIOD extraligy mladšího dorostu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Havlíčkův Brod se vrátil na extraligovou scénu a hned v úvodním kole se radoval z vítězství. Mladí Bruslaři se představili v Jihlavě a derby Vysočiny ovládli poměrem 3:0, když se postupně trefili Marek Kopic, Adam Prýl a Josef Vyvial. Bezchybný výkon podal brankář Daniel Král, jenž udržel čisté konto.
     
    Liberec se v prvním kole nové extraligové sezony představil na ledě silné Komety Brno. Úvodní dvacetiminutovka skončila bez branek, ale v prostřední části vstřelil celek z moravské metropole dvě branky a ve třetí periodě uzavřel na konečných 3:0. Tygři se tak vraceli domů s prázdnou.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Král (Vácha) – Kerber, D. Vacík "C", Matula, Řehout, Horáček, Zych, Trupl – Klofáč, Vyvial, M. Kopic "A", Fiala, Prýl, P. Vacík, Rauš, Pártl, Dáňa, Dymák

    Bílí Tygři Liberec: Čajan (Franc) – Kovář, Hampl "C", Šedivý, Starý, Böhm, Kollert, Hladík – Strnad, Jiruš, Nezbeda, Jakubec, Jansa, Cikhart, Rossmy, Pray, Gajda, Vodlan

    Rozhodčí: Michal Antonín – Tomáš Měkýš, Marcel Mikoviny.
     
    Oba soupeři už jsou na ledě a čeká je rozbruslení!
     
    Vše je připraveno, zápas může začít!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Bruslaři vyhráli úvodní vhazování ve středovém kruhu, ale ztratili kotouč a následovala prudká rána z pravé strany, jež však byla hodně nepřesná.
     
    00:35
    Mladí Bruslaři získali puk a pořádně zmáčkli Tygry u jejich branky. Liberecká defenziva má teď spoustu práce, domácí se dobře tlačí před brankoviště.
     
    01:00
    Dominik Vacík tvrdě vypálil od modré čáry a brankář Čajan měl zakrytý výhled. Nakonec mu pomohlo, že puk proletěl těsně vedle jeho brány. Domácí dál drží puk.
     
    01:25
    Hosté získali puk a míří do útoku.
     
    01:43
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak to je ledová sprcha pro havlíčkobrodské barvy, Liberec se ujímá rychlého vedení! Tomáš Jakubec předal puk Filipu Jansovi, jenž poslal do samostatného úniku JANA CIKHARTA a ten si poradil na jedničku, když puk procedil zblízka mezi Královy betony! Asistence: Filip Jansa, Tomáš Jakubec.
     
    02:07
    Domácí hráči se na chvíli usadili v pásmu Severočechů, ale liberecká defenziva zapracovala spolehlivě a soupeře do zakončení nakonec nepustila.
     
    02:40
    Tygři teď mají značnou územní převahu a jsou to oni, kdo zatím diktuje tempo hry. Očividně jim hodně pomohla i rychle vstřelená první branka.
     
    03:06
    Brankář Král měl teď napilno. Nejdříve zlikvidoval betony ránu od modré čáry, proti níž měl dobrý výhled, a potom si poradil i s dorážkou Lukáše Nezbedy po závaru před brodským brankovištěm.
     
    03:38
    Severočeši i nadále mačkají mladé Bruslaře v jejich pásmu a gólman Král se musí mít proti libereckým střelcům neustále na pozoru. Zatím jeho obrana odvádí dobrou práci.
     
    04:07
    Gólman Král opět podržel svůj tým, když si poradil se střelou po vhazování z levého křídla. Puk vyrazil betony a jeho spoluhráči se řítí směrem dopředu.
     
    04:35
    Bennet Rossmy si dobře najel do prostoru mezi kruhy a mířil dobře k tyčce, ale brankář Král ukázal, že má mrštnou lapačku a připsal si další povedený zákrok.
     
    04:38
    Hosté jsou i nadále hodně aktivní, střílí i okamžitě po vhazování. Brankář Daniel Král si však prostor u své přední tyčky dobře pohlídal a přerušil hru.
     
    05:07
    Havlíčkův Brod se zatím trápí. Liberec velmi dobře bruslí a daří se mu i v kombinaci, domácí se musí soustředit hlavně na hlídání zadních vrátek.
     
    05:30
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak to je famózní začátek Tygrů, kteří vedou už o dvě branky! Adam Starý vypálil od modré čáry a před brankovištěm se skvěle zorientoval LUKÁŠ NEZBEDA, jehož teč skončila za zády gólmana Krále! Asistence: Adam Starý, Vojtěch Jiruš.
     
    05:48
    Severočeši hned po buly získali puk a znovu se usadili u brankáře Krále.
     
    06:21
    Domácí hokejisté sice vyvezli na chvíli puk ven ze svého pásma a nechali tak vydechnout svou přetíženou defenzivu, ale k ohrožení gólmana Čajana je soupeř nepustil.
     
    06:50
    Liberec už znovu kombinuje v pásmu soupeře a hledá si prostor ke střele.
     
    07:19
    Na konci dlouhé kombinace celku zpod Ještědu stál Martin Böhm, jehož ránu od modré čáry však brankář Král dobře viděl a schoval ji ve své náruči.
     
    07:39
    A znovu v akci gólman Král. Liberec dobře rotoval v pásmu soupeře a z okraje levého kruhu vypálil Vojtěch Jiruš, jehož projektil doplachtil do lapačky brodského gólmana.
     
    08:15
    Havlíčkův Brod se usadil na dostřel brankáře Čajana, ale ten si se střelou z pravého kruhu dobře poradil a podržel puk do hvizdu rozhodčího.
     
    08:37
    Domácí o puk přišli a hosté se dostali s pukem k zadnímu hrazení brodského pásma. Jansa našel svým pasem CIkharta, ale tomu domácí vypíchli puk z hole dřív, než stihl zakončit.
     
    09:09
    Severočeši i nadále hýří pohybem a aktivitou, domácí se ne a ne dostat do tempa. Brankář Král teď nemusel zasahovat, projektily hostů totiž byly nepřesné.
     
    09:35
    Liberci se teď nepovedla rozehrávka. U nahozeného puku za Královu bránu byli dřív domácí a píská se tak zakázané uvolněné hostů.
     
    10:06
    Domácí chvíli kombinovali v útočném pásmu, ale nakonec o puk přišli a musí se pro puk vracet rychle zpět.
     
    10:30
    Oba týmy teď podnikly útočné výpady, ale obě defenzivy zapracovaly spolehlivě a střelce k zakončení nepustili.Puk mají ve svém pásmu na holích Bruslaři.
     
    10:49
    Hokejisté zpod Ještědu se usadili v útočném pásmu a kombinují u gólmana Krále. Brodská obrana si hlídá předbrankový prostor.
     
    10:55
    Jan Hampl tvrdě vypálil od modré čáry k tyčce, brankář král jeho dělovku nedokázal udržet a hosté se tlačili k dorážkám, ale puk do brány nedotlačili.
     
    10:55
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Matula – 2 min., krosček).
     
    11:11
    Hosté vyhráli vhazování a vyměňují si puk u gólmana Krále.
     
    11:26
    Havlíčkův Brod po dalším vhazování získal puk a osvobodil se dlouhým vyhozením.
     
    11:49
    Ani další útok Tygrů nedopadl na úrodnou půdu. Havlíčkobrodská defenziva získala kotouč a odpálila ho až za svatyni gólmana Čajana.
     
    12:10
    Liberec už se zabydlel v útočném pásmu a hledá si prostor ke střele.
     
    12:26
    Střela od modré čáry byla hodně nepřesná, odražený puk od hrazení zachytili mladí Bruslaři a rychle vyhodili kus černé gumy daleko od své brány.
     
    12:48
    Tomáš Kollert dostal nabito na okraj kruhů a jeho tvrdou ránu zmařil fantastickým zákrokem lapačkou brankář Král, jenž vytěsnil kotouč těsně před sebe a domácí vyhodili!
     
    13:15
    Domácí už jsou sice v plném počtu, když oslabení ubránili, ale Liberec pokračuje v náporu.
     
    13:43
    Havlíčkův Brod chvíli kombinoval v útočném pásmu, ale jeho útočná snaha k zakončení znovu nevedla. Liberec se zatím velmi organizovaně a účinně brání.
     
    14:08
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Fiala – 2 min., podražení).
     
    14:29
    Hosté rychlou kombinací rozhýbali obranu Bruslařů a z pravého kruhu pálil bez přípravy k přední tyčce Cikhart, ale gólman Král se zaskočit nenechal a přerušil hru.
     
    14:38
    Martin Böhm se vydal na útočný výlet, probil se až před brankoviště a jeho nepříjemnou zápěstní ránu po ledě vyrazil brankář Král betony do rohu pásma.
     
    15:00
    William Pray vystřelil z okraje kruhů, ale jeho projektil přizvedli bránící Bruslaři do ochranné sítě. Buly u gólmana Krále.
     
    15:11
    Jiruš si sešteloval dobře mířidla v pravém kruhu a mířil k přední tyčce. Na dobře postaveného brankáře Krále však nevyzrál, hra je znovu přerušena po zákroku lapačkou.
     
    15:41
    Hosté vyhráli vhazování a snažili se před bránou tečovat. To se sice jednomu z nich povedlo, ale kus černé gumy přizvedl jen do ochranné sítě. Buly ve středním pásmu.
     
    15:49
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jansa – 2 min., podražení).
     
    16:02
    Jeden z domácích, zřejmě to byl Adam Rauš, se dostal ke střele z levého kruhu. Jeho projektil brankář Čajan dobře viděl a schoval ho ve své výstroji.
     
    16:25
    Domácí drží útočné pásmo a tlačí se do koncovky. Dominik Vacík vypálil od modré čáry, brankář Čajan jeho ránu vyrazil a domácí se následně snažili probít neúspěšně k dorážkám.
     
    16:44
    Další rána přiletěla na libereckou bránu z pravého kruhu, gólman Čajan ji však dobře viděl a přerušil hru po zákroku lapačkou.
     
    17:00
    Hosté získali puk a vyhodili.
     
    17:07
    Patrik Vacík se prohnal po pravém křídle a z úhlu na pravé straně mířil dobře nahoru. Rána mu však moc nesedla a skončila nad břevnem.
     
    17:34
    Liberec opět vybojoval kotouč a osvobodil se vyhozením.
     
    17:49
    Hosté už jsou kompletní, početní nevýhodu ustáli bez úhony. Hraje se 5 na 5.
     
    18:06
    Josef Dáňa se odhodlal ke střele z okraje pravého kruhu a trefil zařízení, ale gólman Čajan si prostor u první tyčky pohlídal a úspěšně zasáhl.
     
    18:34
    Havlíčkův Brod se začíná po přesilovce čím dál víc osmělovat a brankář Čajan má práci. Od modré čáry zkusil štěstí Filip Řehout, maskovaná opora Tygrů byla opět pozorná.
     
    19:04
    Filip Kovář se probil až před bránu a chystal se z dobré pozice střílet, ale na poslední chvíli mu puk vypíchl skvělým obranným zákrokem obětavý Filip Klofáč.
     
    19:29
    Havlíčkobrodská družina drží puk na svých holích a tlačí se s ním dopředu. Hosté se snaží co nejlépe zahustit prostor ve středním pásmu.
     
    19:49
    Puk je ve středním pásmu, zřejmě už se nic zajímavého v úvodní dvacetiminutovce nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je u konce. Sluší se podotknout, že začátek a většina první třetiny se odvíjela podle libereckého scénáře. Hosté byli aktivnější a ze své převahy zaslouženě vytěžili dvě branky, o které se postarali Jan Cikhart a Lukáš Nezbeda. Domácím pomohla přesilovka a v posledních minutách Severočechy zatlačili, ale bez gólového efektu. Před druhou třetinou, jež začne zhruba v 15:49, je stav 0:2.
     
    Oba týmy u rozhodčí už jsou zpět na hrací ploše, můžeme pokračovat!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Liberec vyhrál úvodní vhazování, ale na vlastní modré čáře ztratil puk a kotouč cpal před bránu ze strany Marek Kopic, ale nastřelil jen hůl hráče před sebou.
     
    20:28
    Dan Fiala si sjel mezi kruhy a tvrdě vypálil zápěstím, ale jeho střela byla nepřesná a skončila kousek vedle Čajanovy pravé tyčky. Domácí začali aktivně.
     
    20:44
    Domácí mladíci zastavili útok Tygrů a už se opět tlačí směrem dopředu.
     
    21:01
    Puk se po nepřesné střele odrazil od zadního hrazení a brankář Čajan na to pohotově zareagoval, když přikryl kotouč pod svou lapačkou až do hvizdu sudího.
     
    21:23
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak to je velká nepříjemnost pro Havlíčkův Brod, který i přes dobrý nástup do druhé třetiny inkasuje a má už třígólové manko! ADAM STARÝ zachytil vyhozený puk od Bruslařů na útočné modré čáře, zamíchal sním na holi, sjel si do kruhu a zápěstní střelou zřejmě ještě odrazem o výstroj gólmana Krále skóroval! Bez asistence.
     
    21:53
    Broďáci se hnali do útoku, ale nepohlídali si přechod přes útočnou modrou čáru a dopustili se postavení mimo hru.
     
    22:15
    Liberec právě vstřelil branku!
    Než se stihli domácí po třetím úderu soupeře rozkoukat, tak obdrželi další branku! Před brodským brankovištěm panoval obrovský zmatek, brankář Král ještě rány Vojtěcha Strnada a Lukáše Nezbedy dokázal zlikvidovat, ale na dorážku VOJTĚCHA JIRUŠE do odkryté brány už neměl žádnou šanci! Asistence: Lukáš Nezbeda, Vojtěch Strnad.
     
    22:50
    Domácí se snažili rychle odpovědět, ale brankář Čajan si se střelami z prostoru kruhů dokázal poradit a dál drží čisté konto. Buly u jeho brány.
     
    23:11
    Tygři se hodně důrazně tlačí do brány a domácím to zatím dělá značné problémy. Tentokrát to ale ustáli bez gólu a vyhodili kotouč na zakázané uvolnění.
     
    23:40
    Severočeši pokračují v tlaku a brodská obrana neví, kam dřív skočit. Teď se jí ale daří držet liberecké střelce na uzdě, brankář Král zasahovat nemusí.
     
    24:08
    Hosté pokračovali v náporu a vzešla z toho střela od modré čáry, jíž brankář Král schoval ve své náruči a počkal až na přerušení hry.
     
    24:25
    Domácí přenesli děj hry do útočného pásma a i když přišli o puk, dokázali ho získat zpět.
     
    24:45
    Tak to je obrovská škoda pro havlíčkobrodské barvy! Při tlaku v útočném pásmu vypálil od modré čáry Dominik Vacík a jeho dělovka orazítkovala levou Čajanovu tyčku!
     
    25:06
    Po přerušení hry se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    25:18
    Domácí hráči si teď velmi dobře pohlídali prostor u své modré čáry, kde získali puk a Liberec k dalšímu postupu směrem k brankáři Královi nepustili.
     
    25:35
    Teď se karta otočila a vpřed mířili havlíčkobrodští mladíci, jenže Severočeši byli dobře důrazní v prostoru u hrazení a kotouč vybojovali zpět na své hole.
     
    26:02
    Domácí se ocitli znovu pod libereckým tlakem, který vyřešili alespoň dočasně tím nejjednodušším možným řešením – vyhozením na zakázané uvolnění.
     
    26:32
    Liberec i nadále diktuje tempo hry. Kotouč drží častěji na svých holích a snaží se s ním přejít do útočného pásma, ale teď bez úspěchu.
     
    26:48
    Nebezpečná skrumáž se vytvořila před brodským brankovištěm, ale nikdo ze Severočechů toho nedokázal využít a nedostrkal kus černé gumy za brankovou čáru.
     
    27:10
    Liberec má teď velký tlak a svírá Bruslaře u jejich brány.
     
    27:21
    Filip Kovář vystřelil z okraje kruhů a brankář Král vyrazil puk před sebe, po čemž si poradil i s dorážkou.
     
    27:21
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Kovář – 2 min., hrubost).
     
    27:46
    Dan Fiala nedokázal přesně přihrát mezi kruhy a hosté vyhodili.
     
    28:06
    Domácí se zatím v přesilovce trápí, nedaří se jim dostat puk na delší dobu pod kontrolu a nastěhovat se do pásma Severočechů. Hosté se dobře brání.
     
    28:38
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Prýl – 2 min., vysoká hůl).
     
    28:38
    A je po přesilovce, když se domácí dopustili útočného faulu. Bude se hrát 4 na 4, sudí vhodí puk zpět do hry v brodském pásmu.
     
    28:49
    Patrik Vacík se dobře protáhl po pravém křídle až do útočného pásma, ale byl tísněn protihráčem a puk v těžké pozici kvůli tomu nedokázal udržet.
     
    29:06
    Liberec už drží puk a kombinuje u havlíčkobrodské brány. Zatím ho však domácí hokejisté nepustili k ohrožení brankáře Krále.
     
    29:27
    Liberec je kompletní a začala mu zkrácená přesilovka, jíž Tygři začnou rozehrávkou od své brány.
     
    29:37
    Pokus o nahození do útočného pásma a rychlý přechod do Královy blízkosti Liberci tentokrát nevyšel, píská se zakázané uvolnění.
     
    29:45
    Severočeši vyhráli vhazování a zpoza brány může v klidu rozehrát obránce Hampl.
     
    30:00
    Havlíčkův Brod se dobře ubránil a vyhodil kotouč do útočného pásma.
     
    30:10
    Domácí znovu získali puk a vyhodili.
     
    30:31
    Jeden z Bruslařů sebral puk hostům při rozehrávce a ze strany se hnal na bránu, ale trefil jen betony gólmana Čajana. Byl však faulován.
     
    30:31
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jiruš – 2 min., hrubost).
     
    31:09
    Domácí teď sevřeli soupeře do pevného objetí a byli blízko snížení! Josef Dáňa dvakrát zkoušel procpat puk zblízka k přední tyčce, ale bez úspěchu!
     
    31:26
    Po zblokované střele z prostoru mezi kruhy získali Tygři kotouč pod kontrolu a ihned ho odpálili až do Královy blízkosti.
     
    31:47
    Havlíčkův Brod se teď marně snaží získat puk, obranná čtveřice Severočechů se dobře pohybuje a drží hru daleko od gólmana Čajana.
     
    32:15
    Domácí hráči už dostali hru do libereckého území, jenže po nepřesné bekhendové ráně z mezikruží opět přišli o hrací předmět.
     
    32:43
    Hosté ustáli i další oslabení bez obdrženého gólu a mohou rozehrát při hře 5 na 5 ze svého pásma.
     
    33:11
    Hampl zavezl kotouč do útočného pásma, kde ho od něj přebral Filip Jansa a z mírného úhlu na pravé straně trefil dobře postaveného brankáře Krále u přední tyčky.
     
    33:25
    Domácí vyhráli souboj u hrazení svého pásma a mohou rozvinout novou útočnou akci.
     
    34:00
    Brankář Čajan teď odvedl dobrou práci, když vyjel za svou bránu a pomohl svým spoluhráčům v poli s rozehrávkou. Bruslaři se snaží aktivně napadat.
     
    34:21
    Havlíčkův Brod má teď hodně málo prostoru, Liberec i nadále hýří pohybem a po většinu času drží kotouč pod kontrolou.
     
    34:48
    Havlíčkův Brod už drží kotouč ve své moci a míří s ním ze svého pásma dopředu.
     
    35:28
    Marek Kopic si dobře vybruslil mezi kruhy a už si šteloval zápěstní střelu, ale zasáhl jen protihráče před sebou. Hosté mohou založit další útok.
     
    35:49
    Hra je teď hodně rozháraná, na hřišti dominují obě pozorné obrany a gólmani mají jen minimum práce. Hraje se převážně ve středním pásmu.
     
    36:25
    Liberec mířil dopředu, ale zastavilo ho postavení mimo hru. Vhazování v neutrální zóně.
     
    36:46
    Gólman Král musel předvést další dobrý zákrok, když vyrazil štiplavou ránu z pravého kruhu, jež mířila k přední tyčce.
     
    37:08
    Filip Řehout se uvolnil na levém křídle a pokusil se zaskočit gólmana Čajana ranou na první tyč, kde chvíli bylo místo, ale maskovaná opora Tygrů zasáhla dobře ramenem.
     
    37:32
    Severočeši už přesunuli děj hry do útočného pásma a hledají si prostor ke střele.
     
    38:04
    Havlíčkův Brod sice útočný výpad Tygrů odrazil, jenže nezískal kotouč pod kontrolu a hrát mohou i nadále hosté, kteří zakládají útok ze svého území.
     
    38:37
    Liberec si nepohlídal střídání a hrál v šesti, za což ho čeká dvouminutový trest.
     
    38:37
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Pray – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    38:40
    Domácí prohráli vhazování v útočném pásmu a soupeř okamžitě vyhodil puk až do útočného pásma.
     
    39:05
    Havlíčkův Brod zavezl puk do útočného pásma, jenže neudržel kotouč v jeho rohu, kde prohrál souboj, a soupeř se rychle osvobodil.
     
    39:35
    Nepřehledná strkanice se vytvořila u hrazení libereckého pásma, kde hráči obou týmů dlouho a urputně bojují o kotouč.
     
    39:55
    Liberec nakonec vyšel z této přetlačované jako vítěz a podél hrazení vyhodil puk až do hájemství gólmana Krále.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také prostřední část se povedla více hráčům z Liberce, kteří po aktivním vstupu Bruslařů vsítili dvě slepené branky. Nejdříve se prosadil hezkou střelou Adam Starý a už tak velký náskok Tygrů ještě navýšil Vojtěch Jiruš. Domácí byli blízko snížení, jenže Dominik Vacík trefil jen tyčku. Třetí perioda začne přibližně v 16:32, stav je 0:4.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Bruslaři vyhráli vhazování a budou dohrávat zbytek své přesilovky.
     
    40:27
    Liberec chvíli zdržel hru v útočném pásmu, po čemž mohl pelášit do útočného pásma Dan Fiala, ale na modré čáře soupeře o puk přišel.
     
    40:45
    Jiruš dvakrát vystřelil z prostoru mezi kruhy, ale gólman Král byl pozorný a vyrazil puk ke svým obráncům. Havlíčkův Brod zakládá nový útok.
     
    41:10
    Domácí na chvíli zdrželi hru u gólmana Čajana, ale k jeho ohrožení se nakonec neprotlačili.
     
    41:29
    Liberec se tlačil k brodské bráně, ale Havlíčkův Brod dobře území před gólmanem Králem pohlídal a získal puk.
     
    41:50
    Josef Dáňa se dostal do příznivé palebné pozice mezi kruhy a vystřelil zápěstím, ale jeho projektil gólman Čajan podržel na hrudi do přerušení hry.
     
    42:08
    Severočeši se ocitli pod tlakem a v tísni poslali kotouč na zakázané uvolnění.
     
    42:19
    Hosté vyhráli vhazování a alespoň posunuli kotouč do útočného pásma, kde o něj s Bruslaři bojují.
     
    42:40
    Matěj Trupl se vydal na útočný výlet po pravé straně, sjel si do kruhu a pálil nahoru, jenže přestřelil libereckou bránu. Hosté dál drží puk.
     
    42:59
    Marek Kopic se proháčkoval přes obránce až před bránu a pokusil se o ekvilibristické zakončení, když pálil tak, že si hůl strčil pod nohu. Gólman Čajan i se štěstím jeho střelu zmařil!
     
    43:16
    Severočeši získali po buly puk a snaží se s ním dostat do útočného pásma. Zatím bez úspěchu, domácí dobře brání střed hřiště.
     
    43:38
    Brodský brankář Král musel řešit nahození ze strany, ale nejednalo se o nic, co by mu mělo způsobit výraznější vrásky na čele. Hra je přerušena.
     
    44:00
    Hraje se nahoru – dolů, když se oba soupeři střídají u puku. Obě obrany si ale plní své úkoly vzorně a nedovolují střelcům ohrožení branek.
     
    44:17
    Tygři se usadili v útočném území a snaží se nahrávkami rozhýbat obranný blok svého soupeře.
     
    44:40
    Luka Vodlan si srovnal puk na hůl v pravém kruhu a jeho štiplavá rána o kousek minula pravou tyčku gólmana Krále.
     
    45:07
    Děj hry se přesunul do libereckého pásma, kde se snaží pro změnu něco vymyslet s pukem domácí, kteří by určitě rádi zaznamenali proti dobře hrajícímu soupeři alespoň čestný úspěch.
     
    45:41
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Rauš – 2 min., podražení).
     
    45:55
    Rána od modré čáry byla mezi kruhy nepříjemně tečována, ale kus černé gumy naštěstí pro gólmana Krále zapadl obloučkem až za jeho bránu.
     
    46:11
    Domácí získali puk a po chvíli snažení dokázali vyhodit.
     
    46:31
    Jiruš dostal ideální pas na modrou čáru a zápěstím vypálil, jeho projektil jen vyprášil betony pozorného gólmana Krále. Havlíčkův Brod vyhodil.
     
    47:00
    Mladí bojovníci z Kotliny se teď dobře brání a nepouštějí soupeře vůbec do svého pásma.
     
    47:17
    A další puk končí až za libereckou bránou.
     
    47:38
    Tomáš Jakubec se hnal do útočného pásma už v úplném závěru liberecké přesilovky, ale zastavil ho hvizd sudího kvůli postavení mimo hru.
     
    47:54
    Havlíčkův Brod hraje v plném počtu a po nahození z pravé strany dostal puk do útočného pásma.
     
    48:09
    Brankář Král teď dobře vyjel proti puku před jeho brankovištěm a povedenou rybičkou ho vypíchl do rohu pásma před dojíždějícím protihráčem.
     
    48:30
    Hosté zpod Ještědu se zabydleli v útočném pásmu a kombinují kolem brodského brankáře Krále.
     
    48:54
    Domácí jsou i nadále pod tlakem a nedaří se jim dostat puk pryč z jejich pásma.
     
    49:17
    Havlíčkův Brod odrazil liberecký útok a řítí se do protiútoku, který táhne Marek Kopic.
     
    49:27
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Hampl – 2 min., podražení).
     
    49:32
    Po vhazování bojují hráči o puk u hrazení libereckého pásma.
     
    49:47
    Liberec nakonec ve skrumáži hráči vydoloval kotouč a vyhodil ho až do brodského pásma.
     
    50:18
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Konečně, domácí se nakonec přeci jen dočkali při přesilové hře první branky! David Matula vypálil od modré čáry, brankář Čajan, zřejmě i kvůli tomu, že puk špatně viděl, vyrazil jeho střelu betony před sebe, kam dojel jako první MAREK KOPIC a z přesné dorážky trefil odkrytou bránu! Asistence: David Matula, Josef Vyvial.
     
    50:32
    Mladí Bruslaři jsou jako polití živou vodou, rázem je jich plný led a Severočeši se museli schoulit do obranné ulity kolem brankáře Čajana.
     
    51:00
    Zbytečný útočný faul přerušuje havlíčkobrodský nápor, Liberec bude hrát přesilovku.
     
    51:00
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (P. Vacík – 2 min., krosček).
     
    51:14
    Hosté vyhráli vhazování a brankář Král musel zasahovat proti nepříjemné ráně zblízka, kterou udržel v náruči do přerušení hry. Buly proběhne po jeho levé ruce.
     
    51:24
    Havlíčkobrodská družina získala po vhazování kotouč a nastřelila ho za libereckou bránu.
     
    51:40
    A znovu svěřenci trenéra Petra Beránka odvedli dobrou práci v defenzivě a vyhodili.
     
    52:05
    Jan Hampl si zpracoval dobrou nahrávku na modré čáře a bez dlouhého otálení zkusil štěstí. Gólman Král měl dobrý výhled a kotouč ukryl ve své náruči.
     
    52:23
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři bleskově odpověděli a vzali si zpět čtyřbrankový náskok, když se jim povedlo dobře sehrát přesilovku! JAN CIKHART se nadechl na pravém křídle k hezké individuální akci, protáhl se až k bráně a z úhlu se trefil pod rukou brankáře Krále přesně k protější tyčce bekhendem! Bez asistence.
     
    52:50
    Bruslaři po vhazování získali puk a nastěhovali se do Čajanovy blízkosti, ale zatím je Liberec nepustil k zakončení.
     
    53:21
    Teď už se děj hry odvíjí v havlíčkobrodském pásmu, kde hráči bojují o puk za bránou Daniela Krále.
     
    54:01
    Jeden z domácích hráčů se ocitl úplně sám před gólmanem Čajanem, ale zblízka ho ani na dva pokusy nedokázal překonat! Brankář Tygrů se opět předvedl v dobrém světle!
     
    54:29
    Havlíčkův Brod přišel o puk při nepřesné kombinaci v útočném pásmu a soupeř poslal kotouč do útočného pásma.
     
    54:50
    Po přerušení hry se bude vhazovat v neutrální zóně, blíže modré čáře mladých Bruslařů.
     
    55:09
    Domácí hráči dlouho drželi kotouč ze všech sil v útočné zóně, jenže soupeř nakonec ukořistil hrací předmět a přenesl děj hry k brankáři Královi.
     
    55:28
    Hra připomíná přesýpací hodiny, oba soupeři si teď počínají aktivně a tlačí se dopředu, ale bez zakončení.
     
    55:50
    Lukáš Nezbeda po nahrávce Williama Praye střílel z bezprostřední blízkosti, ale jeho ránu skvěle zmařil gólman Král svými betony!
     
    56:21
    Jiruš zakončil z dobré pozice před bránou, kde si domácí počínali trochu laxně, a gólman Král musel jeho ránu vyrážet svými betony do bezpečí.
     
    56:50
    Patrik Vacík nahrál Adamu Prýlovi, jenž bekhendem trefil z okraje spodního kruhu vyrážečku gólmana Čajana.
     
    57:20
    Jan Cikhart krásně prošel kolem brodských obránců a zblízka střílel střílel bekhendem, ale jeho sólo vychytal brankář Král!
     
    57:43
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí nesložili zbraně a jsou za to odměněni druhou vstřelenou brankou! Od Filipa Pártla putoval kotouč k úplně volnému JOSEFU DÁŇOVI, jenž se v předbrankovém prostoru zachoval jako správný střelec a trefil se přesně k tyčce! Asistence: Filip Pártl.
     
    58:21
    Liberec ještě zkouší překonat brankáře Krále, nyní se zabydlel v jeho blízkosti a hledá si prostor ke střele.
     
    58:58
    Lukáš Nezbeda rychle obkroužil bránu a snažil se zasunout kotouč k přední tyčce, ale brankář Král se dobře přesunul a udržel hrací předmět před brankovou čarou.
     
    59:06
    Severočeši zůstanou alespoň v nejbližších okamžicích v brodském pásmu, když domácí vyhodili na icing.
     
    59:15
    Havlíčkův Brod kombinuje v útočném území.
     
    59:30
    Lukáš Nezbeda objel brodskou bránu a naslepo zkoušel najít někoho ze spoluhráčů před brankovištěm, ale puk chytil jeden z domácích hráčů.
     
    59:59
    Zakázané uvolnění Havlíčkova Brodu bylo špatně odpískáno, vhazovat se bude ve středovém kruhu, ale na výsledku už to vůbec nic nezmění.
     
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí periodě se dočkali branek už i Bruslaři, když se v 51. minutě prosadil z dorážky Marek Kopic. Hosté si vzali čtyřbrankový náskok zpět zásluhou Jana CIkharta, ale poslední slovo patřilo domácím, když na konečných 2:5 snížil přesnou střelou k tyčce Josef Dáňa. Liberec tak vítězí v Kotlině a odváží si domů všechny tři body. Ode mě je to pro dnešek z Kotliny vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám příjemný zbytek večera. Na shledanou!
     
    Střely na branku:

    Havlíčkův Brod – 27
    Liberec – 35 (17:46:16)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 51. Kopic (Matula, Vyvial), 58. Dáňa (Pártl) – 2. Cikhart (Jansa, Jakubec), 6. Nezbeda (Starý, Jiruš), 22. Starý, 23. Jiruš (Nezbeda, Strnad), 53. Cikhart


    BK Havlíčkův Brod: Král (Vácha) – Kerber, D. Vacík "C", Matula, Řehout, Horáček, Zych, Trupl – Klofáč, Vyvial, M. Kopic "A", Fiala, Prýl, P. Vacík, Rauš, Pártl, Dáňa, Dymák
    Bílí Tygři Liberec: Čajan (Franc) – Kovář, Hampl "C", Šedivý, Starý, Böhm, Kollert, Hladík – Strnad, Jiruš, Nezbeda, Jakubec, Jansa, Cikhart, Rossmy, Pray, Gajda, Vodlan

    Rozhodčí: Michal Antonín – Tomáš Měkýš, Marcel Mikoviny
    thejrc.org