Bournemouth – Brighton 2:1 (kon.)
konec
AFC Bournemouth
2:1 (0:0)
Brighton & Hove Albion
Pátek 15.09.2017, 21:00 • Vitality Stadium, Bournemouth • Anglická Premier League • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to k tomuto utkání vše. U dalších on-line přenosů na shledanou. (22:59:25)
     
    Dnešní utkání je tedy u konce a Bournemouth konečně slaví zisk prvních bodů letošní sezóny. Body to budou hned tři a to i přesto, že Solly March v 55. minutě otevřel skóre, čímž k vítězství přiblížil Brighton. Domácímu kouči totiž skvěle vyšel tah se střídáním, neboť na hřiště byl poslán Jordon Ibe, jenž v 67. minutě připravil vyrovnání Andrewa Surmana a o šest minut později asistoval také u branky Jermaina Defoea. Právě zkušený útočník tak zajistil tři body na konto dosud bezbodového celku.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Defenzíva Bournemouthu zvládla několik velmi důležitých hlavičkových soubojů na hranici pokutového území. Míč letí až za půlící čáru.
     
    90+3
    Domácí si ještě přichystali taktické střídání. Poslední minuty odehraje Dan Gosling, kterému své místo přepouští Joshua King.
     
    90+1
    Joshua King vybojoval zajímavou standardní situaci. Míč si kousek za šestnáctkou postavil Jordon Ibe, nicméně jeho prudké zakončení šlo pár centimetrů vedle tyče.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje čtyři minuty.
     
    89
    Výborně to provedl Benik Afobe, který vyzval na souboj Roseniora. Ten míč dokázal pouze posunout za brankovou čáru, díky čemuž budou mít domácí rohový kop.
     
    87
    Vůbec se teď Brighton nemůže dostat k nějakému výraznému tlaku, který by mohl vést k vyrovnání. Domácí fotbalisté se velmi dobře brání.
     
    86
    Po delší době teď Brighton vybojoval aspoň rohový kop. Centr sice propadl až k volnému Liamu Roseniorovi, avšak jeho střela zpoza šestnáctky vylétla vysoko nad.
     
    84
    Asmir Begović trochu zaváhal, ale nakonec se přeci jenom odhodlal k vyběhnutí z brány a několik decimetrů před dobíhajícím Izquierdem lapil příliš dlouhou přihrávku ze středu hřiště.
     
    83
    Při snaze dostihnout prudkou přihrávku teď podklouzl Izquierdo, na kterého okamžitě navázal také asistent rozhodčího. Po potlesku tribun bude následovat odkop od Begovićovy brány.
     
    81
    Velmi rychle po předchozím neúspěšném rohu se domácí vrátili do blízkosti pokutového území. Tentokrát však nevybojovali ani žádnou standardní situaci.
     
    80
    Bournemouth se ještě usadil na útočné polovině. Z dalšího rohového kopu už však Howeovi svěřenci vůbec nic nevytěžili.
     
    78
    A střídá také domácí kouč Eddie Howe. Ten na plac posílá Benika Afobeho, jenž zaujal místo Jermaina Defoea.
     
    77
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC: ze hřiště odchází Pascal Groß, přichází Glenn Murray.
     
    76
    Hosté na nepříznivý stav reagují dvojitým střídáním. Na trávník jde dvojice José Izquierdo opačný směr nabralo duo Anthony Knockaert.
     
    76
    Zakončení zpoza pokutového území teď vyzkoušel Rosenior, nicméně jeho nepřipravená rána letěla vysoko nad bránu Asmira Begoviće.
     
    75
    Okamžitě po inkasování druhé branky si to dopředu namířil Hemed, který potáhl míč na levou stranu útočné poloviny, ale poté odcentroval jen na hlavu bránícího hráče.

    Lukáš Podleśny

    Branky: 67. Surman (Ibe), 73. Defoe (Ibe) – 55. March (Groß)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 5:12.
    AFC Bournemouth: Begović – A. Smith, Francis (C), Aké, Daniels – Fraser (65. Ibe), Arter, Surman, Pugh – J. King (90+3. Gosling) – Defoe (78. Afobe).
    Náhradníci: Boruc – Mings, L. Cook, Ibe, Gosling, Afobe, Mousset.

    Brighton & Hove Albion: Ryan – Rosenior, Duffy, Dunk (C), Suttner – Knockaert (76. Izquierdo), Stephens, D. Pröpper, March – Groß (77. G. Murray) – Hemed.
    Náhradníci: Mäenpää – Goldson, Hünemeier, Schelotto, Murphy, Izquierdo, G. Murray.

    Rozhodčí: Craig Pawson – Richard West, Constantine Hatzidakis
    thejrc.org