Třinec – Vítkovice 3:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Pardubice 4:2 (kon.) | Zlín – Kometa Brno 0:4 (kon.)
Chomutov – Jihlava 4:3 (po pr.) | Mountfield HK – Plzeň 4:3 (po pr.) | Olomouc – Liberec 3:0 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:2 (2:0, 1:2, 0:0)
HC Vítkovice Ridera
Pátek 15.09.2017, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst) • Tipsport extraliga • 4. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezký páteční podvečer z třinecké WERK ARENY! Tipsport extraliga dnes pokračuje čtvrtým kolem, šlágrem bude největší extraligové derby! Oceláři Třinec ve své aréně přivítají krajského rivala – tým Vítkovice Ridera. Duel startuje v 17 hodin.
     
    HC Vítkovice Ridera

    Loňská sezóna z pohledu Vítkovic příliš úspěšná nebyla. Ostravané skončili po základní části na osmém místě, v předkole play-off vyzvali plzeňskou Škodu. Série se protáhla do pátého rozhodujícího zápasu, v něm Vítkovičtí nedokázali využít domácího prostředí a v prodloužení prohráli 2:1.


    Před novým ročníkem se ale ve vítkovické kabině mnoho změn neudálo. Kádr opustila pětice hráčů, do týmu ležícího na levém břehu řeky Ostravice naopak přišli čtyři hokejisté. Obranu vyztužil úřadující mistr z Komety Petr Trška, útočné řady pak rozšířili Jakub Lev (z Plzně), Rastislav Dej (Mountfield) a Šimon Stránský (Prince Albert Raiders/WHL).


    Tým kapitána Rostislava Olesze sehrál v přípravném období deset zápasů s kladnou bilancí osmi výher (z toho jedna v prodloužení) a dvou proher. Také vstup do Tipsport extraligy se svěřencům trenéra Jakuba Petra povedl, Vítkovice mají po třech kolech na kontě sedm bodů. Po úvodní prohře v prodloužení se Zlínem si Ostravané poradili s Olomoucí a Spartou.


    V pátek však Vítkovice čeká zatím nejtěžší zkouška, derby zápas na ledě WERK ARENY. „Další velice těžký zápas proti jednomu z největších favoritů na titul. Navíc na jeho ledě, kde je vždy hodně bouřlivá a nepřátelská atmosféra, takže se musíme vypořádat i s tímto. Herně je velice důležité navázat na výkon proti Spartě i proti Olomouci. Dokázat znovu zopakovat nasazení, bojovnost, ale také klid a úspěšné zakončení,“ řekl Jakub Petr pro klubový web.


    Poslední zápas Vítkovic

    12. září 2017: HC Vítkovice Ridera – HC Sparta Praha 6:1 (2:0, 2:0, 2:1).

    Branky a nahrávky: 17. D. Květoň, 19. D. Květoň (Dej, Lev), 25. Hrbas (Olesz, Zdráhal), 40. Roman (Tybor), 47. Š. Stránský (Kurovský), 47. D. Květoň (Roman) – 49. Pavelka (Kalina, Říčka).

    Sestava Vítkovic v posledním zápase: Bartošák – Baranka, Hrbas, Klok, Sloboda, Výtisk, Trška – D. Květoň, Roman, Tybor – Olesz, Lev, Zdráhal – Kucsera, Kolouch, Dej – Kurovský, Š. Stránský, Szturc – T. Jáchym.

     
    Z kabiny Ocelářů

    Dobrý vstup Ocelářů do nové sezóny pokračuje. Družina trenérů Václava Varadi a Marka Zadiny zvítězila také ve třetím kole na ledě Jihlavy, zatím dokázala bodovat v každém kole. Slezané mají na kontě sedm bodů, v tabulce jim, kvůli horšímu skóre, patří třetí příčka. Za druhými Vítkovicemi jsou jen o skóre, na vedoucí Chomutov, který ještě neklopýtl, ztrácejí dva body.


    “Jsme velice rádi za to, jak utkání skončilo. Vážíme si třech cenných bodů z Jihlavy. Věřím, že Jihlava to udělá hrozně těžké každému soupeři, který si odsud bude chtít odvézt body. Ceníme si, že jsme byli schopní dát první branku, i když se štěstím. Ve druhé třetině jsme měli pasáže, kdy jsme hráli velice dobře, ale nedali branky. Zase jsme odvedli spoustu práce v oslabeních, blokovali jsme před naším brankářem střely. Ve třetí třetině hráli kluci jednoduše. I když si domácí tým vytvořil některé šance, tak jsme si s tím poradili parádně,“ hodnotil Václav Varaďa minulý duel.


    Hráče s drakem na hrudi čeká v pátek třeskavý duel proti Vítkovicím. Oba celky mají v úvodu soutěže formu, Ostravané si v posledním kole vyšlápli na Spartu. “Je úplně jedno, kolik Vítkovice vyhrály. My chceme pokaždé uspět a urvat tři body. Nemůžeme se dívat, kdo proti nám stojí, soustředíme se hlavně na svůj výkon,“ říká Martin Adamský.


    Poslední zápas Ocelářů

    12. září 2017: HC Dukla Jihlava – HC Oceláři Třinec 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)

    Branky a nahrávky: 4. Adamský (Polanský, M. Doudera), 26. Jank (Rákos, Martin Růžička).

    Sestava Ocelářů v posledním zápase: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Adámek, Jank, Roth, M. Doudera, D. Musil – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (C) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Dravecký, M. Kovařčík, Irgl – O. Kovařčík, Cienciala, Hrňa.

     
    Poslední vzájemný zápas

    Když nebudeme počítat přípravné období, tak poslední extraligový duel krajských rivalů proběhl v závěrečném kole loňského ročníku. Oceláři před vyprodanou WERK ARENOU zvítězili 3:2 v prodloužení. V srpnu se rivalové střetli dvakrát, jednou v Ostravě, jednou v Třinci. V Letním hokejovém šlágru byly úspěšnější Vítkovice, které zvítězily v obou zápasech – doma 6:3, ve WERK ARENĚ pak 4:2.


    11. srpna 2017: HC Oceláři Třinec – HC Vítkovice Ridera 2:4 (1:0, 0:2, 1:2).

    Branky a nahrávky: 11. Adamský (Polanský, Petružálek), 48. Martin Růžička (Marcinko) – 22. Kucsera, 35. Hrbas (J. Káňa), 45. Tybor (O. Roman, Kucsera), 60. Zdráhal.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Adámek, Jank, Roth, M. Doudera, D. Musil – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (C) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Dravecký, Marosz, Irgl – O. Kovařčík, Cienciala, Hrňa.

    HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – Baranka, Hrbas, Klok, Sloboda (A), Výtisk (A), Trška, Puzič – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Olesz (C), Lev, P. Zdráhal – Kucsera, Kolouch, Dej – Kurovský, Š. Stránský, Szturc.

    Rozhodčí: Robin Šír, Daniel Pražák – Rudolf Tošenovjan, Lukáš Rampír.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hráči obou týmů jsou na ledě, utkání začne za pár okamžiků.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:21
    Úvodní buly zápasu pro Oceláře. Slezané se kombinací z vlastní třetiny pokusili dostat do pásma soupeře, Marcinko s Rákosem si ale nerozuměli u útočné modré čáry.
     
    00:30
    Ostravané se okamžitě vydali na druhou stranu a donutili brankáře Hrubce k prvnímu zákroku. Z vrcholu kruhu pro vhazování neúspěšně pálil Květoň.
     
    00:57
    Hrubec vyrazil také další střelu Vítkovic, Adamský s Polanským poté přenesli hru na druhou stranu. Třinecká družina se ale k ohrožení Bartošákovy branky nedostala.
     
    01:08
    Teď již Bartošák musel zasahovat, a to hned třikrát. Hostující brankář si poradil s nahozením Doudery, střelou Marosze i dorážkou Irgla.
     
    01:36
    Oceláři drží kotouč v útočném pásmu. Po Musilově rozehrávce se před Bartošáka tlačil Irgl, na dlouhou hůl ale nedokázal zakončit. Podobně se vedlo také Maroszovi při dorážce.
     
    01:59
    Vítkovičtí se dostali na druhou stranu kluziště, po Hrubcově zákroku si vybojovali buly v útočné třetině.
     
    02:35
    Hostující hráči se v třineckém pásmu moc dlouho neohřáli, první formace domácích získala kotouč a zamířila k Bartošákovi. Hostující brankář zasahovat nemusel. Protiakci Vítkovic pak zastavil ofsajd.
     
    03:09
    Oceláři drží kotouč ve své moci, zatím se ale marně pokoušejí o zdolání středního pásma.
     
    03:34
    Adamský se Svačinou zavezli kotouč do útočné třetiny, tam jej přenechal Polanskému. Centr druhé třinecké formace z rohu hledal najíždějícího Adamského, ten ale pouze promáchl.
     
    03:49
    Nepřesnost ve vítkovické rozehrávce znamená zakázané uvolnění, hra se vrací k Bartošákovi.
     
    04:22
    Marosz s Irglem chtěli vybojovat kotouč v rohu kluziště, proti přesile hráčů v bílo-modré kombinaci ale neuspěli.
     
    04:45
    Ostravané se velmi rychle dostali do útočné třetiny, na Hrubce poslali dva pokusy. Brankář Ocelářů si poradil s oběma, kotouč po Hrbasově střele skončil v ochranné síti.
     
    04:56
    Roth zpoza vlastní branky našel na útočné modré číhajícího Rákose. Útočník Ocelářů si sjel za modrou čáru, udělal kličku do středu hřiště a nahazoval pro Marcinka. Ten tečoval těsně vedle Bartošákovy branky.
     
    05:51
    Polanský zavezl kotouč za hostující branku, rychlým manévrem se vyhnul bránícímu hráči a hledal najíždějící spoluhráče. Jeho přihrávka ale nebyla přesná.
     
    06:30
    V další akci Ocelářů se objevili opět Polanský s Adamským, vše skončilo střelou druhého jmenovaného z pravého kruhu pro vhazování. Bartošák lapil puk do lapačky, hra bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    06:34
    Marosz vyhrál buly pro Adámka, třinecký mladík se nerozpakoval a okamžitě nahazoval kotouč na branku. Bartošák měl ztížený výhled, i tak si ale puk našel.
     
    06:47
    Další buly, další střelecký pokus Ocelářů. Slezané to tentokráte vykombinovali na Linharta, ani on ale nemířil přesně.
     
    07:02
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři korunují svůj tlak úvodní brankou utkání! Martin Růžička si v rohu kluziště poradil s dvojicí protihráčů, natlačil se s kotoučem do brankoviště, Bartošáka ale nepřekonal. Na správném místě ale číhal také TOMÁŠ MARCINKO, který dorazil kotouč za záda hostujícího brankáře! Asistence: Martin Růžička, Daniel Rákos.
    07:02 Tomáš MARCINKO - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    07:35
    Málem bylo srovnáno a šlo by o dost kuriózní branku. Pokus Romana byl sražen, kotouč letěl vzduchem a málem spadl za záda nic netušícího Hrubce!
     
    07:35
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Radoslav Tybor – 2 min., nedovolené bránění).
     
    07:47
    Oceláři hrají svou první přesilovku, hosté ale mají obrovskou šanci na srovnání! Vladimír Roth musel zatáhnout za ruční brzdu, Roman Szturc pojede trestné střílení!
     
    07:47
    Szturc si mezi kruhy trochu přibrzdil a snažil se rozhýbat Hrubce. Třinecký brankář se však vůbec nepohnul a Szturcovi nezbylo nic jiného, než zkusit střelu. Ta ale minula branku!
    07:47 Szturc trestné střílení neproměnil.
    Zdroj: Hokejka TV
     
    08:04
    Další akci už Oceláři rozehráli mnohem lépe, po kombinaci Martina Růžičky s Marcinkem mohl pálit Rákos, toho ale v rozhodujícím okamžiku zradil kotouč.
     
    08:30
    Hosté se dvakrát osvobodili a ušetřili cenné vteřinky. Oceláři však již jsou zpátky v útočném pásmu.
     
    09:01
    Irglův pas na Adamského nebyl přesný, hostům se opět povedlo dostat kotouč mimo své obranné pásmo.
     
    09:38
    Hráčům s drakem na hrudi se početní výhoda vůbec nepovedla. Vítkovice jsou kompletní a opět mohou myslet na útočné choutky.
     
    09:47
    Trška si ve vlastním pásmu sebral kotouč, zavezl jej do útočné třetiny a nahodil jej na Hrubce. Brankář domácích drží puk v lapačce, buly po jeho levé ruce.
     
    10:18
    Jankovi nevyšla střela od modré čáry, hosté poté poslali kotouč do třinecké třetiny. Tam jej kontroluje Roth a čeká, až jeho spoluhráči dostřídají.
     
    10:25
    Akce domácích skončila protečováním Hrni do útočné třetiny, Bartošák pak ukryl puk v lapačce.
     
    10:54
    Szturc s Kurovským drželi kotouč v třinecké třetině, k ohrožení domácího brankáře se ale nedostali.
     
    11:26
    To na druhé straně si do dobré pozice nabruslil Svačina, střelou ze zápěstí ale trefil jen Bartošákovo rameno. Hosté poté odpálili kotouč na zakázané uvolnění.
     
    12:02
    Neskutečné, co teď zastavil Bartošák! Oceláři rozebrali hostující defenzívu, Daniel Rákos, poté také Martin Růžička, měli na holích další branku Ocelářů, Patrik Bartošák se však zaskvěl a oba pokusy zlikvidoval!
     
    12:16
    Oceláři pokračovali v aktivním napadání a vybojovali si druhou přesilovku. Na trestnou lavici usedá Jakub Lev, který u hrazení na led nedovoleně složil Rákose.
     
    12:23
    Vhazovalo se ve středním pásmu, protože obránci domácích sjeli k Bartošákově brance. To umožnilo hostům jít do přečíslení, protože Adamský po buly upadl, na obranné modré pak upadl Milan Doudera. Hrubec však byl úspěšný.
     
    13:16
    Přesilovka domácích bude dvojnásobná! Lukáš Klok u hrazení sestřelil Polanského od sudích obdržel 2 + 10 min. za naražení zezadu. Oceláři ají k dispozici minutu přesilovky pěti proti třem.
     
    13:49
    Hosté se hned po buly osvobodili. Oceláři se však rychle vrátili do pásma a rozjeli svou kombinaci. Ta končí hvizdem sudího pro posunutou branku. Buly před Bartošákem.
     
    14:07
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využívají dvojnásobnou početní výhodu! Hráči s drakem na hrudi rozjeli kombinaci na ose Martin Růžička – Vladimír Roth – Erik Hrňa, poslední jmenovaný pálil z voleje. Před Bartošákem kotouč šikovně tečoval TOMÁŠ MARCINKO, hostující brankář byl bezmocný! Asistence: Erik Hrňa, Vladimír Roth.
    14:07 Tomáš MARCINKO - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    14:31
    Oceláři pokračují v klasické přesilovce, v dalších dobrých šancích byli Irgl a Svačina. Ani jeden ale netrefil prudký pas.
     
    15:19
    Přesilovka domácích je u konce, hosté zvládli závěrečné vteřiny oslabení na výbornou. Oceláři se nedohodli v rozehrávce a poslali kotouč na icing.
     
    15:26
    Roman vyhrál buly pro Květoně, jeho rána z první prověřila Hrubcovu pozornost. Domácí brankář zůstává nepřekonán.
     
    16:01
    Vítkovičtí pokračují v náporu. Hrubec zlikvidoval další pokus hostujícího celku, Výtiskovi nahození pak zachytil Adámek.
     
    16:30
    Na druhé straně se v dobré pozici ocitl Martin Růžička, který přechytračil bránící dvojku Vítkovic a pálil z nadějné pozice. Bartošák vyrazil kotouč do rohu kluziště.
     
    17:10
    Dravecký zavezl kotouč do útočné třetiny a předal jej rozjetému Maroszovi. Ten chtěl přihrávku opětovat, Dravecký ale ztratil rovnováhu a na puk nedosáhl.
     
    17:49
    Oleszův průnik skrz střední pásmo skončil nahozením od modré čáry, které bylo příliš vysoké. Kotouč se ale odrazil přímo na hůl rozjetého kapitána Vítkovic, ani dorážka ale nebyla přesná.
     
    18:07
    Vladimír Dravecký si u své modré čáry počíhal na Zdráhala, jeho atak ale byl příliš razantní. Sudí vyloučili Draveckého za napadení.
     
    18:39
    Oceláři zvládli situaci po vhazování a odpálili kotouč za Bartošákovu branku. Další postup Vítkovic zastavila přihrávka rukou.
     
    18:57
    Musil s Rákosem zatáhli kotouč do útočné třetiny, celou situaci pak vykombinovali na volného Martina Růžičku. Třinecký útočník si ale musel kotouč nejprve zpracovat, jeho střela proto našla jen připravenou Bartošákovou lapačku.
     
    19:15
    Vítkovičtí se po dlouhé době dostali do útočné třetiny. Na Hrubce od modré pálil Hrbas, domácí brankář byl připraven.
     
    19:42
    Další kombinaci Vítkovic vystihl Roth, domácí bek zastavil kotouč a poslal jej k Bartošákovi.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní třetina derby zápasu mezi Oceláři a Vítkovicemi je u konce, do kabin jdou spokojenější domácí hokejisté. Ti přetavili svou úvodní aktivitu v osmé minutě, kdy dobrou práci Martina Růžičky zužitkoval Tomáš Marcinko a vstřelil svou pátou branku sezóny. Za dalších sedm minut si Oceláři zahráli dvojnásobnou početní výhodu, tu nekompromisní dělovkou využil Erik Hrňa. Hosté mohli korigovat stav v závěrečných minutách periody, kdy hráli přesilovku, Hrubce ale zatím propálit nedokázali.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:56.
     
    Statistiky první třetiny:

    Střely na branku: 15:9,
    střely mimo: 2:4,
    zblokované střely: 8:4,
    hity: 3:6,
    vhazování 15:10,
    trestné minuty: 2:16.
     
    Druhá dvacetiminutovka začne za pár okamžiků, hostům zbývá šest vteřin přesilovky.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Dravecký se sice stihl vrátit na led, Ostravané však svou první střelou na branku snižují ztrátu na rozdíl jediné branky! Jank zastavil pokus Ivana Baranky, kotouč se ale odrazil k RADOSLAVU TYBOROVI, který jej poslal za Hrubcova záda! Asistence: Ivan Baranka.
    Zdroj: Hokejka TV
     
    20:38
    Aktivita vítkovických hráčů pokračuje i v dalších vteřinách prostřední dvacetiminutovky. Hrubcovu pozornost z pravé strany otestoval Lev, Marcinko pak vyhazoval kotouč padající do Hrubcova brankoviště.
     
    21:02
    Nadějně se rozvíjející protiakci Ocelářů zastavuje ofsajd, své postavení si nepohlídal Martin Růžička.
     
    21:35
    Polanský vybojoval kotouč proti dvojici bránících hráčů a přenechal jej Adamskému. Třinecký útočník pálil z první, Bartošák byl připraven.
     
    22:10
    Doudera rozehrál na rozjetého Ciencialu, který s kotoučem na holi přebruslil polovinu kluziště. Jeho střela ale trefila pouze nohu bránícího Výtiska.
     
    22:44
    Hra se přelévala z jedné strany na druhou, teď je pravděpodobné, že se bude točit spíše kolem Bartošákovy branky. Na trestnou lavici usedá Roman Szturc, který u útočné modré čáry nedovoleně skolil jednoho z bránících hráčů.
     
    23:24
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využívají přesilovku a TOMÁŠ MARCINKO kompletuje hattrick, neboť mu byla přiznána teč u druhé branky Ocelářů! Kotouč se znovu dostal od Rotha na střílejícího Erika Hrňu, Marcinko tentokráte z předbrankového prostoru dorážel Bartošákem vyražený kotouč! Asistence: Erik Hrňa, Vladimír Roth.
    23:24 Tomáš MARCINKO - 3:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    24:13
    Oceláři pokračují v náporu, Polanského formace drží hosty pod velkým tlakem. Bartošák musel likvidovat pokusy Adamského a Musila, Oceláři jsou stále u kotouče.
     
    24:49
    Vítkovickým se povedlo vyhodit kotouč do třinecké třetiny, polovina hráčů ale nestačila vystřídat. Oceláři jsou zpět před Bartošákem.
     
    25:13
    Dlouho tam ale nepobyli, chybnou rozehrávku Marosze zachytil Olesz a zatáhl kotouč do útočné třetiny. Hrubce ale ohrozit nedokázal.
     
    25:31
    Další Oleszův výpad už končí zákrokem domácího gólmana, pro Hrubce to ale nebyla nijak obtížná práce zachytit Oleszovo nahození z rohu kluziště.
     
    26:02
    Ve WERK ARENĚ sledujeme velmi atraktivní podívanou, šance se střídají na obou stranách. Před Bartošáka se tlačili Cienciala s Hrňou, hostující brankář ale stihl ukrýt puk do lapačky. Komerční přestávka.
     
    26:40
    Pokus hostujícího celku o přechod do útočné třetiny zastavil ofsajd, na druhé straně pak Hrňův pokus lapil Bartošák.
     
    27:03
    Rákos si v útočné třetině nerozuměl s Douderou a umožnil hostům přečíslení dvou proti jednomu. Celou akci vedl Szturc, který se rozhodl pro individuální zakončení. Svým pokusem ale poslal kotouč nad třineckou branku.
     
    27:32
    Další akce Vítkovic už končí zákrokem Šimona Hrubce, třinecké brankář si poradil s Tyborovým pokusem.
     
    27:45
    Ostravanům se povedlo buly v útočné třetině a také následná kombinace. Střela Lukáše Kloka od modré ale už tak přesná nebyla, Hrubec si s ní v poklidu poradil.
     
    28:01
    Oceláři přenesli hru na druhou stranu, v dalších dvou minutách se ale budou muset bránit. Bohumil Jank u hrazení nedovoleně zastavil pronikajícího protihráče, následující dvě minuty tak stráví na trestné lavici.
     
    28:24
    Vítkovická kombinace končí střelou Deje od modré čáry a tečí jednoho z bránících hráčů, kotouč zaplachtil do ochranné sítě.
     
    28:55
    Hosté pokračují v přesilovkovém tlaku, střelu Květoně nejprve srazil Dravecký, následný pokus Tybora mířil mimo tři tyče.
     
    29:02
    Také Vítkovice si zahrají dvojnásobnou početní výhodu, která bude o vteřinu kratší, než ta třinecká. Na trestnou lavici usedá David Musil, který se provinil podražením. 59 vteřin 5 na 3.
     
    29:25
    Hosté rozhýbali třineckou bránící trojici, Szturcovi ale v rozhodujícím okamžiku přeskočil puk hokejku.
     
    29:54
    Ani další pokus Szturce do branky nedoletěl. Oceláři se následně dvakrát osvobodili.
     
    30:11
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté se přeci jen radují, Vítkovice využívají klasickou početní výhodu! DAVID KVĚTOŇ se rozjel u levého hrazení, natlačil se do brankoviště a střelou pod horní tyč překonal brankáře Hrubce! Asistence: Ondřej Roman, Marek Hrbas.
    30:11 David KVĚTOŇ - 3:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    30:49
    Ondřej Kovařčík se neohroženě hnal za volným kotoučem, za hostující brankou ale neustál souboj s dvojicí protihráčů.
     
    31:25
    Oceláři měli jednodušší cestu do útočné třetiny, když Výtisk zlomil svou hůl. Slezané toho ale nevyužili, Růžička se nedohodl s Rákosem a nechal kotouč za svými bruslemi.
     
    31:57
    Další výpad Ocelářů už byl úspěšnější, střela Linharta od modré ale byla nepřesná.
     
    32:31
    Neskutečné, co teď Oceláři nevyužili! Trojice hráčů domácího celku dorážela kotouč na Bartošáka, Adámek, Marosz ani Dravecký ale nedokázali nasměrovat puk za záda hostujícího brankáře!
     
    33:30
    Tybor se po pravé straně prodral do útočné třetiny, Hrubce ale nepřekonal. Další akci hostujícího celku zastavila přihrávka rukou. Hra bude pokračovat vhazováním ve středním pásmu po komerční přestávce.
     
    33:53
    Ivan Baranka se z pozice beka prodral až za Hrubcovu branku, u bližší tyče zkoušel zpětnou přihrávku. Tu ale vystihl Doudera a zastavil letící puk.
     
    34:32
    Na druhé straně mohli dvakrát udeřit Oceláři! Polanský nejprve těsně vedle tečoval Jankovo nahození, střelu Martina Růžičky z pravého kruhu pro vhazování Bartošák vyrazil do rohu kluziště!
     
    35:24
    Marcinko nahodil kotouč pro rozjetého Martina Růžičku, ten si však nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    36:05
    Stránský se proháčkoval skrz střední pásmo, kousek za modrou čarou ale trochu ztratil stabilitu a připravil se o nadějnou střeleckou pozici.
     
    36:32
    Na druhé straně se po kotouči marně natahoval Marosz, u puku ale byli rychleji hosté a mohli jít do další akce. Tu však zastavil ofsajd.
     
    36:47
    Obrovské štěstí pro Vítkovice! Rostislav Marosz nabídl Vladimíru Draveckému puk na stříbrném podnose, Dravecký ale z první trefil pravou tyč Bartošákovy branky!
     
    37:21
    Kombinace Vítkovic na druhé straně končí střelou vedle Hrubcovy branky a následným zakázaným uvolněním Ocelářů.
     
    38:12
    Hosté kombinují v útočné třetině, od modré nebezpečně pálil Trška. Hrubec dokázal vyrazit kotouč do rohu kluziště, tam jej ale opět sebrali hráči Vítkovic. Trškovi ale druhý pokus u modré čáry nevyšel a puk přeskočil do střední třetiny.
     
    38:34
    Oceláři se dostali do vítkovické třetiny, Svačina ale v předbrankovém prostoru marně hledal Polanského.
     
    38:54
    Hrubec zachytil kotouč rozehraný z rohu kluziště, poté ale na jeho rukavici přistála vítkovická hokejka. To se nelíbí domácím hráčům, kteří okamžitě trestají hosty.
     
    38:54
    Rozhodčí nakonec vylučují, na trestnou lavici usedá Rostislav Olesz, jehož hokejka sekla Hrubce přes lapačku a stala se zárodkem celé strkanice. Přesilovka pro Oceláře.
     
    39:18
    Ocelářům se úvodní kombinace nepovedla, hosté dostali kotouč do střední třetiny.
     
    39:40
    Rákos z rohu kluziště hledal Marcinka, ten ale tečoval vedle.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Skončila druhá třetina ocelářského derby, WERK ARENA vidí velmi atraktivní podívanou. Prostřední dvacetiminutovka nabídla tři branky, dvakrát se trefili hosté, kteří podruhé do kabin jdou s jednobrankovou ztrátou. Již po čtrnácti vteřinách se prosadil Radoslav Tybor, za tři minuty ale odpověděl Tomáš Marcinko, který vsítil svou sedmou branku sezóny a završil hattrick. V jednatřicáté minutě pak na stávajících 3:2 korigoval David Květoň.

    Třetí třetina začne přibližně v 18:53.
     
    Statistiky druhé třetiny (zápasu):

    Střely na branku: 13:8 (28:17),
    střely mimo: 6:5 (8:9),
    zblokované střely: 5:4 (13:8),
    hity: 4:2 (7:8),
    vhazování: 10:13 (25:23),
    trestné minuty: 4:4 (6:20).
     
    Oceláři začnou třetí část v přesilovce, do jejího konce chybí 57 vteřin.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Roth s Růžičkou vykombinovali situaci pro Rákose, jeho pokus o střelu z mezikruží ale byl zastaven vítkovickou defenzívou.
     
    40:46
    Hosté se podruhé v krátkém časovém rozmezí osvobodili, do konce oslabení chybí pár vteřin.
     
    41:03
    Vítkovice jsou kompletní. Adamského nahození z rohu kluziště bylo sraženo do ochranné sítě, buly před Bartošákem.
     
    41:15
    Svačina namazal Adamskému na další pokus, třinecký útočník ale ani tentokráte nedokázal obstřelit prvního bránícího hráče.
     
    41:35
    Vítkovičtí se zatím pouze brání, nyní ale jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    42:06
    Kucsera přebruslil bránícího Irgla, v útočné třetině pak přenechal kotouč Kolouchovi. Rána hostujícího útočníka ale skončila jen u Draveckého.
     
    42:45
    Vítkovičtí se snaží kombinačně dostat do útočné třetiny, třinecký defenzivní val je ale zatím neprostupný.
     
    43:17
    Szturcovi se povedlo nahodit kotouč za Hrubcovu branku, tam ale byli pouze hráči v červených dresech. Oceláři se vydávají na druhou stranu.
     
    43:42
    Akce domácího celku končí střelou Daniela Rákose z levé strany a Bartošákovým zákrokem. Následná kombinace Růžičky s Marcinkem nebyla přesná.
     
    44:08
    Oceláři sice byli v signalizovaném ofsajdu, Slezané se ale dokázali rychle vrátit do středního pásma, aby Linhart mohl pálit od modré čáry. Bartošák zasahuje lapačkou.
     
    44:23
    Adámek nezachytil kotouč u modré čáry, v bruslařském souboji se Zdráhalem ale byl rychlejší a poslal puk zpět do vítkovické třetiny.
     
    45:06
    Hosté se nastěhovali před Hrubcovu branku, od modré nahazoval Trška. Kotouč však netrefil branku a zamířil do rohu, kde se k němu dostal Irgl a poslal jej do střední třetiny.
     
    45:43
    Další střela Vítkovických v podání Kucsery už byla nebezpečnější. Hrubec nic neviděl, i tak ale dokázal zasáhnout.
     
    46:17
    Kurovský si od modré čáry sjel do mezikruží, stáhl si kotouč na forhend a vypálil. Branku však netrefil. Šimon Hrubec při následném přesunu posunul klec a od sudích dostal dvě minuty za zdržování hry. Trest odpyká Rostislav Marosz.
     
    46:33
    Adamský odvedl u hrazení dobrou práci, povedlo se mu vybojovat kotouč a odpálit jej za Bartošákovu branku.
     
    46:52
    Hrubec zastavil střelu Lva od modré čáry, domácí se následně osvobodili.
     
    47:18
    Dravecký v útočném pásmu zaměstnal Tršku, hostům utekly další vteřiny z početní výhody.
     
    47:45
    Z vrcholu pravého kruhu pro vhazování to zkoušel Roman, trefil však jen bránícího Linharta.
     
    48:08
    Tečovaný pokus Slobody od modré čáry nadělal Hrubcovi velké starosti, domácí brankář kotouč vůbec neviděl, v univerzálním postoji jej i tak dokázal vyrazit.
     
    48:48
    Oceláři jsou kompletní. Do útočné třetiny se s kotoučem na holi vydal Martin Růžička, kousek za modrou čarou jej však nechal za sebou.
     
    49:19
    Szturc ztratil v souboji s Jankem stabilitu a upadl na kotouč. Sudí přerušuje hru a vykazuje ji do středního pásma.
     
    49:39
    Další přesilovka pro Vítkovice. Bohumil Jank nedovoleně zastavil Patrika Zdráhala, odsedí si proto dvě minuty na trestné lavici.
     
    49:56
    Doudera s Musilem odvedli dobrou práci v rohu svého kluziště, první jmenovaný mohl odpálit kotouč za Bartošákovu klec.
     
    50:13
    Pokus Vítkovic o rychlý návrat do útočné třetiny zastavuje ofsajd.
     
    50:36
    Radoslav Tybor nabral rychlost ve středním pásmu, prokličkoval se až před brankáře Ocelářů, v posledním okamžiku mu ale kotouč s hole sebral Tomáš Linhart!
     
    50:59
    Martin Růžička u střídaček sestřelil Radoslava Tybora, třinecký kapitán usedá na trestnou lavici. Čtyřicet vteřin přesilovky pět na tři pro Vítkovice!
     
    51:09
    Hosté začínají přesilovku střelou Tršky od modré, kotouč netrefil branku.
     
    51:19
    Proti dalšímu pokusu už musel zasahovat Hrubec. Brankář domácích vyrazil střelu Lva, kotouč skončil v ochranné síti.
     
    51:40
    Oceláři jsou ve čtyřech, Vítkovice drží útočné pásmo.
     
    52:00
    Další střela hostujícího celku nebyla přesná, Třinec se poté osvobodil.
     
    52:26
    Ondřej Roman dostal přesný pas na vrchol kruhu pro vhazování, z první ale netrefil branku.
     
    52:42
    Další akce hostujícího celku, který pořádně zatápěl pod třineckým kotlem, končí nepovedenou střelou Tybora a zákrokem Šimona Hrubce.
     
    52:59
    Oceláři jsou kompletní. Slezané uhráli zbytek oslabení v pásmu soupeře, když Marcinko nejprve vyhrál buly pro Linharta, v útočném pásmu pak dobrou práci odvedl forčekující Rákos.
     
    53:43
    Douderovi sice utekl kotouč, ve spolupráci s Ciencialou ale nakonec do akce vyslal Adamského. Třinecký rychlík zkusil střelu skrz bránícího Výtiska, hostující obránce ale dokázal srazit puk do rohu kluziště.
     
    54:24
    Do velké šance se dostal Rostislav Olesz, který dostal pas za třineckou obranu a řítil se sám na Hrubce. Dříve ale, než stačil hostující kapitán zakončit, se stihli vrátit bránící hráči a sebrat Oleszovi kotouč!
     
    54:45
    Hrbasovi dvakrát utekl kotouč do střední třetiny, hosté prahnou po vyrovnání, zatím se ale nemohou dostat k souvislému tlaku.
     
    55:06
    Oceláři po buly ve vlastním pásmu odpálili kotouč za Bartošákovu branku, hra se vrací k Hrubcovi.
     
    55:41
    Adamský s Ciencialou zavezli kotouč do útočné třetiny, následný pas Ciencialy na najíždějícího Rotha ale nebyl přesný. Hosté proto mohli jít do protiútoku, ten skončil lehkým nahozením od modré čáry a zákrokem domácího brankáře.
     
    55:56
    Dravecký získal kotouč u útočné modré čáry, po kličce do středu kluziště pálil po ledě. Bartošák byl připraven.
     
    56:28
    Na druhé straně musel Hrubec likvidovat pokus Olesze, následnou střelu od modré z Hrbasovy hole srazil Rákos. Třinecký forvard pak poslal kotouč na icing.
     
    56:28
    Dnešní utkání sleduje 5 143 diváků.
     
    56:57
    Martin Růžička poslal pas na rozjetého Svačinu. Třinecký forvard se podél levého hrazení natlačil do střelecké pozice, Bartošáka ale nepřekonal.
     
    57:19
    Další výpad Vítkovic skončil v rohu třineckého pásma, kde se ke kotouči dostal Marcinko. Slovenský útočník poslal kotouč do střední třetiny.
     
    57:58
    Hosté mohli srovnat! Adamský s Douderou nezvládli situaci na útočné modré čáře, do sólového úniku se dostal Radoslav Tybor! Hostující útočník chtěl trefil volné místo nad Hrubcovou vyrážečkou, brankář Ocelářů však výborně zasáhl a udržel domácí ve vedení!
     
    58:10
    Icing Ocelářů, hosté si poté vyžádali oddechový čas. Hráči se rovnají na buly v pásmu domácího týmu, hosté hrají se šesti bruslaři v poli!
     
    58:26
    Jiří Polanský ukradl kotouč Oleszovi, z vlastní třetiny ale trefil jen tyč opuštěné hostující branky!
     
    58:47
    Ostravané jsou zpět v útočném pásmu, zatím se ale nemohou dostat ke kombinaci.
     
    59:10
    Lev si dlouho přihrával s Trškou, druhý jmenovaný se nakonec rozhodl pro střelu, trefil ale pouze bránícího Draveckého. Ten poslal puk do střední třetiny.
     
    59:17
    Hosté si následně nerozuměli v rozehrávce a posílají kotouč na zakázané uvolnění. Bartošák se vrací do branky.
     
    59:34
    Bartošák je zpět na střídačce, hra je ale opět přerušena. Marcinko odvedl dobrou práci u své modré čáry a vystavil hosty do ofsajdové pozice.
     
    59:37
    Bartošák se vrátil do brankoviště a udělal dobře. Marcinko totiž čistě vyhrál buly, Oceláři dostali puk do útočné třetiny.
     
    Konec zápasu.
     
    Ocelářské derby je u konce, z výhry 3:2 se radují domácí Oceláři! Hlavním strůjcem vítězství domácího týmu byl Tomáš Marcinko, který vsítil všechny branky svého týmu a zaznamenal hattrick! Vítkovice se v poslední třetině snažily o dorovnání stavu, k dispozici měly několik přesilovek, Hrubec ale tlaku odolal. Tři body tak zapisuje Třinec.
     
    Nejlepší hráči:

    Tomáš Marcinko (3+0) – Radoslav Tybor (1+0).
     
    Z mé strany to je vše, děkuji za pozornost. Hezký zbytek pátečního večera! (19:31:58)
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 8. Marcinko (Martin Růžička, Rákos), 15. Marcinko (Hrňa, Roth), 24. Marcinko (Hrňa, Roth) – 21. Tybor (Baranka), 31. D. Květoň (O. Roman, Hrbas)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Adámek, Jank, Roth, M. Doudera, D. Musil – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (C) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Dravecký, Marosz, Irgl – O. Kovařčík, Cienciala, Hrňa.
    HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – Baranka, Hrbas, Klok, Sloboda (A), Výtisk (A), Trška, Puzič – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Olesz (C), Lev, P. Zdráhal – Kucsera, Kolouch, Dej – Kurovský, Š. Stránský, Szturc.

    Rozhodčí: Robin Šír, Daniel Pražák – Rudolf Tošenovjan, Lukáš Rampír
    ocianews.com