Třinec – Vítkovice 3:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Pardubice 4:2 (kon.) | Zlín – Kometa Brno 0:4 (kon.)
Chomutov – Jihlava 4:3 (po pr.) | Mountfield HK – Plzeň 4:3 (po pr.) | Olomouc – Liberec 3:0 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:2 (2:0, 1:2, 0:0)
HC Vítkovice Ridera
Pátek 15.09.2017, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst) • Tipsport extraliga • 4. kolo
Partner:
     
    58:26
    Jiří Polanský ukradl kotouč Oleszovi, z vlastní třetiny ale trefil jen tyč opuštěné hostující branky!
     
    58:10
    Icing Ocelářů, hosté si poté vyžádali oddechový čas. Hráči se rovnají na buly v pásmu domácího týmu, hosté hrají se šesti bruslaři v poli!
     
    57:58
    Hosté mohli srovnat! Adamský s Douderou nezvládli situaci na útočné modré čáře, do sólového úniku se dostal Radoslav Tybor! Hostující útočník chtěl trefil volné místo nad Hrubcovou vyrážečkou, brankář Ocelářů však výborně zasáhl a udržel domácí ve vedení!
     
    54:24
    Do velké šance se dostal Rostislav Olesz, který dostal pas za třineckou obranu a řítil se sám na Hrubce. Dříve ale, než stačil hostující kapitán zakončit, se stihli vrátit bránící hráči a sebrat Oleszovi kotouč!
     
    50:59
    Martin Růžička u střídaček sestřelil Radoslava Tybora, třinecký kapitán usedá na trestnou lavici. Čtyřicet vteřin přesilovky pět na tři pro Vítkovice!
     
    50:36
    Radoslav Tybor nabral rychlost ve středním pásmu, prokličkoval se až před brankáře Ocelářů, v posledním okamžiku mu ale kotouč s hole sebral Tomáš Linhart!
     
    49:39
    Další přesilovka pro Vítkovice. Bohumil Jank nedovoleně zastavil Patrika Zdráhala, odsedí si proto dvě minuty na trestné lavici.
     
    46:17
    Kurovský si od modré čáry sjel do mezikruží, stáhl si kotouč na forhend a vypálil. Branku však netrefil. Šimon Hrubec při následném přesunu posunul klec a od sudích dostal dvě minuty za zdržování hry. Trest odpyká Rostislav Marosz.
     
    38:54
    Rozhodčí nakonec vylučují, na trestnou lavici usedá Rostislav Olesz, jehož hokejka sekla Hrubce přes lapačku a stala se zárodkem celé strkanice. Přesilovka pro Oceláře.
     
    36:47
    Obrovské štěstí pro Vítkovice! Rostislav Marosz nabídl Vladimíru Draveckému puk na stříbrném podnose, Dravecký ale z první trefil pravou tyč Bartošákovy branky!
     
    34:32
    Na druhé straně mohli dvakrát udeřit Oceláři! Polanský nejprve těsně vedle tečoval Jankovo nahození, střelu Martina Růžičky z pravého kruhu pro vhazování Bartošák vyrazil do rohu kluziště!
     
    32:31
    Neskutečné, co teď Oceláři nevyužili! Trojice hráčů domácího celku dorážela kotouč na Bartošáka, Adámek, Marosz ani Dravecký ale nedokázali nasměrovat puk za záda hostujícího brankáře!
    30:11 David KVĚTOŇ - 3:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    30:11
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté se přeci jen radují, Vítkovice využívají klasickou početní výhodu! DAVID KVĚTOŇ se rozjel u levého hrazení, natlačil se do brankoviště a střelou pod horní tyč překonal brankáře Hrubce! Asistence: Ondřej Roman, Marek Hrbas.
     
    29:02
    Také Vítkovice si zahrají dvojnásobnou početní výhodu, která bude o vteřinu kratší, než ta třinecká. Na trestnou lavici usedá David Musil, který se provinil podražením. 59 vteřin 5 na 3.
     
    28:01
    Oceláři přenesli hru na druhou stranu, v dalších dvou minutách se ale budou muset bránit. Bohumil Jank u hrazení nedovoleně zastavil pronikajícího protihráče, následující dvě minuty tak stráví na trestné lavici.
    23:24 Tomáš MARCINKO - 3:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    23:24
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využívají přesilovku a TOMÁŠ MARCINKO kompletuje hattrick, neboť mu byla přiznána teč u druhé branky Ocelářů! Kotouč se znovu dostal od Rotha na střílejícího Erika Hrňu, Marcinko tentokráte z předbrankového prostoru dorážel Bartošákem vyražený kotouč! Asistence: Erik Hrňa, Vladimír Roth.
     
    22:44
    Hra se přelévala z jedné strany na druhou, teď je pravděpodobné, že se bude točit spíše kolem Bartošákovy branky. Na trestnou lavici usedá Roman Szturc, který u útočné modré čáry nedovoleně skolil jednoho z bránících hráčů.
     
    20:14
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Dravecký se sice stihl vrátit na led, Ostravané však svou první střelou na branku snižují ztrátu na rozdíl jediné branky! Jank zastavil pokus Ivana Baranky, kotouč se ale odrazil k RADOSLAVU TYBOROVI, který jej poslal za Hrubcova záda! Asistence: Ivan Baranka.
     
    18:07
    Vladimír Dravecký si u své modré čáry počíhal na Zdráhala, jeho atak ale byl příliš razantní. Sudí vyloučili Draveckého za napadení.
    14:07 Tomáš MARCINKO - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    14:07
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využívají dvojnásobnou početní výhodu! Hráči s drakem na hrudi rozjeli kombinaci na ose Martin Růžička – Vladimír Roth – Erik Hrňa, poslední jmenovaný pálil z voleje. Před Bartošákem kotouč šikovně tečoval TOMÁŠ MARCINKO, hostující brankář byl bezmocný! Asistence: Erik Hrňa, Vladimír Roth.
     
    13:16
    Přesilovka domácích bude dvojnásobná! Lukáš Klok u hrazení sestřelil Polanského od sudích obdržel 2 + 10 min. za naražení zezadu. Oceláři ají k dispozici minutu přesilovky pěti proti třem.
     
    12:16
    Oceláři pokračovali v aktivním napadání a vybojovali si druhou přesilovku. Na trestnou lavici usedá Jakub Lev, který u hrazení na led nedovoleně složil Rákose.
     
    12:02
    Neskutečné, co teď zastavil Bartošák! Oceláři rozebrali hostující defenzívu, Daniel Rákos, poté také Martin Růžička, měli na holích další branku Ocelářů, Patrik Bartošák se však zaskvěl a oba pokusy zlikvidoval!
    07:47 Szturc trestné střílení neproměnil.
    Zdroj: Hokejka TV
     
    07:47
    Szturc si mezi kruhy trochu přibrzdil a snažil se rozhýbat Hrubce. Třinecký brankář se však vůbec nepohnul a Szturcovi nezbylo nic jiného, než zkusit střelu. Ta ale minula branku!
     
    07:47
    Oceláři hrají svou první přesilovku, hosté ale mají obrovskou šanci na srovnání! Vladimír Roth musel zatáhnout za ruční brzdu, Roman Szturc pojede trestné střílení!
     
    07:35
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Radoslav Tybor – 2 min., nedovolené bránění).
     
    07:35
    Málem bylo srovnáno a šlo by o dost kuriózní branku. Pokus Romana byl sražen, kotouč letěl vzduchem a málem spadl za záda nic netušícího Hrubce!
    07:02 Tomáš MARCINKO - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    07:02
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři korunují svůj tlak úvodní brankou utkání! Martin Růžička si v rohu kluziště poradil s dvojicí protihráčů, natlačil se s kotoučem do brankoviště, Bartošáka ale nepřekonal. Na správném místě ale číhal také TOMÁŠ MARCINKO, který dorazil kotouč za záda hostujícího brankáře! Asistence: Martin Růžička, Daniel Rákos.
     
    04:56
    Roth zpoza vlastní branky našel na útočné modré číhajícího Rákose. Útočník Ocelářů si sjel za modrou čáru, udělal kličku do středu hřiště a nahazoval pro Marcinka. Ten tečoval těsně vedle Bartošákovy branky.
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 8. Marcinko (Martin Růžička, Rákos), 15. Marcinko (Hrňa, Roth), 24. Marcinko (Hrňa, Roth) – 21. Tybor (Baranka), 31. D. Květoň (O. Roman, Hrbas)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Adámek, Jank, Roth, M. Doudera, D. Musil – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (C) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Dravecký, Marosz, Irgl – O. Kovařčík, Cienciala, Hrňa.
    HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – Baranka, Hrbas, Klok, Sloboda (A), Výtisk (A), Trška, Puzič – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Olesz (C), Lev, P. Zdráhal – Kucsera, Kolouch, Dej – Kurovský, Š. Stránský, Szturc.

    Rozhodčí: Robin Šír, Daniel Pražák – Rudolf Tošenovjan, Lukáš Rampír
    ocianews.com