Tisková konference České ragbyové unie (kon.)
konec
Tisková konference České ragbyové unie

Pátek 15.09.2017, 13:00Tiskové konference
     
    Tím tisková konference končí. Děkuji za vaši pozornost. (13:26:43)
     
    Na závěr tiskové konference předává Pavel Chaloupka zástupcům DHL Express oficiální dres české reprezentace.
     
    John Cornish: Jsme rádi, že můžeme pomoct zejména mládežnickému ragby a rozvoji tohoto sportu v České republice.
     
    John Cornish (ředitel DHL Express pro ČR a střední Evropu): Nemůžeme mít lepší objekt spolupráce, než ragby, které se vyznačuje férovostí. A to je základ naší firmy. I v ostatních sportech sdílíme potřebné hodnoty a v ragby je to také vášeň a rychlost.
     
    Vojtěch Havel: Udělali jsme obrovský posun. Potřebujeme sponzory a jsem rád, že prvním z těch velkých je DHL, které podporuje ragby celosvětově. Jsem rád, že se dostalo i na nás.
     
    Phil Pretorius: Pro nás je důležité, abychom hráli a trénovali proti silnějším týmům. Jsme rádi, že ve středu můžeme trénovat s Olympem, který má v kádru 12 hráčů z Jižní Afriky. My chceme změnit pozici ragby v České republice, abychom se mohli zařadit po bok kin, divadel, oper, fotbalů, či hokejů.
     
    Phil Pretorius: Měníme celý systém. V minulosti se hráči sjížděli ze zahraničí ve čtvrtek a hráli v sobotu. Dnes tým bude složený zejména z domácích hráčů, v současnosti je 50 až 70 hráčů, kteří trénují denně. S pomocí české ragbyové unie se nám podařilo dosáhnout profesionalizace realizačního týmu.
     
    Phil Pretorius: V návaznosti na mistrovství světa se uchází ještě Španělsko, Portugalsko, Rusko a Česká republika. Naším hlavním cílem je listopadové utkání v Lisabonu proti Portugalsku. V této sezoně budeme hrát díky postupu do vyšší divize proti silnějším mužstvům. Český národní tým prochází velkými změnami, nejen kvůli věku, ale také kvůli zranění. My jsme aktuálně daleko mladší tým, s novým mladým kapitánem Vojtou Havlem.
     
    Phil Pretorius: Chtěl bych poděkovat DHL Express za spolupráci. Když jsem se o té možnosti dozvěděl, byl jsem nadšený, protože v Jižní Africe je DHL jedním z pilířů ragby.
     
    Právě proběhl slavnostní podpis smlouvy mezi oběma stranami. Dohoda je tedy zpečetěna.
     
    Zástupce DHL Express: Jsem rád, že tu můžeme sedět. Kontakty mezi námi jsou dlouhodobé a my jsme hledali společnou cestu, jak ragby podpořit. Jsem rád, že se to skutečně stalo. Důvody, proč se to stalo, jsou tři. DHL v České republice podporuje sport dlouhodobě, za druhé sponzorujeme Ragby Cup od roku 2011 a za třetí, a to je věc, kterou lokálně posuzujeme, jestli projekt pracuje do budoucnosti. Není to tedy rozměr okamžitého výsledku. Důležitá je práce s mládeží. Musím říct, že pro nás to byl jeden z rozhodujících faktorů, že chce ragby dostat do škol. To byl možná rozhodující faktor, proč jsme se na spolupráci nakonec dohodli.
     
    Pavel Chaloupka: Čeští reprezentanti už ponesou logo DHL Express na dresu v utkání s SA Supa Barbarians.
     
    Pavel Chaloupka: Nejprve bych rád poděkoval společnosti DHL Express za podporu českého ragby. Spolupráce mě naplňuje optimismem, protože získáváme partnera, který je ve svém oboru lídrem a ragby podporuje dlouhodobě. Tímhle chceme dlouhodobou spolupráci a posunout náš sport. Od začátku jednání jsem cítil skutečný zájem se podílet na rozvoji českého ragby. Věřím, že spolupráce bude probíhat ve vzájemné spokojenosti.
     
    Novým partnerem ČSRU je od poloviny září logistická skupina DHL Express (Czech Republic) a s českým ragby bude spolupracovat jako partner logistiky a titulární partner vzdělávacího systému ČSRU.
     
    Ta vstoupí do nové sezony pod vedením Phila Pretoriuse a nového kapitána Vojtěcha Havla. Čeští ragbisté odehrají první utkání 21. října, kdy na Markétě přivítají SA Supa Barbarians z Jižní Afriky. Následně se utkají ještě s Polskem (28. října) a poté je čeká duel v Lisabonu proti Portugalsku (18. listopadu).
     
    Dobrý den, všechny vítám u sledování on-line přenosu z tiskové konference České ragbyové unie, která na pražské Markétě oficiálně představí nového sponzora a kapitána české ragbyové reprezentace.

    Daniel Ryl

    thejrc.org