Karviná – Olomouc 3:5 (kon.) | Brno – Liberec 1:2 (kon.) | Slovácko – Mladá Boleslav 0:1 (kon.)
konec
1.FC Slovácko
0:1 (0:0)
FK Mladá Boleslav
Sobota 16.09.2017, 19:00 • Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty, Uherské Hradiště • HET liga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Příjemný sobotní večer z Uherského Hradiště. Vítám Vás u sledování sedmého kola HET ligy, ve kterém se 1. FC Slovácko střetne s FK Mladá Boleslav.
     
    1. FC Slovácko

    Moravský klub se nachází na jedenáctém místě v tabulce HET ligy se ziskem šesti bodů. V posledním zápase z Ďolíčku nepřivezl ani bod, když neproměnil několik vyložených šancí a naopak inkasoval z kopačky Haška ve druhém poločase. Na konci pracovního týdne proběhla na trenérské pozici rošáda, dosavadní asistent Michal Kordula se stal hlavním trenérem a lodivod Levý se přesunul na managerskou pozici sportovního ředitele.
     
    FK Mladá Boleslav

    Mladá Boleslav nevstoupila do ligy vůbec dobře, tým který má cíle evropské poháry se momentálně nachází ve spodní části tabulky, konkrétně na patnácté pozici se čtyřmi body. Špatný vstup nenechal klidným trenéra Uhrina, který přeřadil do juniorky Čmovše a Diviše a na konci přestupního termínu přivedlo dva hráče na hostování ze Slavie, Mingazova a Chaluše. V posledním zápase už Boleslav zabrala a porazila Zbrojovku 3:0 a na Slovácko jede s cílem bodovat a odlepit se ze spodních pater tabulky
     
    Předpokládané sestavy:

    1.FC Slovácko: Heča – Reinberk, Hofmann, Šimko, Divíšek – Sadílek, Navrátil, Daníček, Machalík, Havlík – Zajíc.

    FK Mladá Boleslav: Vejmola – Pauschek, Chaluš, Stronati, Fleišman – Hubínek, Rada – Přikryl, Matějovský, Mingazov – Mebrahtu.
     
    Slovácko se Mladou Boleslaví sehrálo celkem 22 zápasů, ve kterých padlo 54 branek, což dělá průměr 2,5 gólu na zápas. V každém zápase divácí viděli nejméně čtyři žluté karty. Když se podíváme na vzájemné duely, tak Slovácko vyhrálo poslední 2:1 trefou Havlíka z konce zápasu, ale jinak má pasivní bilanci se středočeským mužstvem.
     
    Ohlasy před zápasem

    Michal Kordula, trenér 1. FC Slovácko

    "Moje nová role hlavního trenéra znamená pokrok v mé kariéře. Cítím zodpovědnost a nechci nikoho zklamat. Z tohoto pohledu bude nejen pro mě duel proti Mladé Boleslavi důležitý.“

    Dušan Uhrin ml.,trenér FK Mladá Boleslav

    "Boleslav před týdnem poprvé vyhrálo, když porazilo Brno a opustila poslední příčku. „Slovácko je silný soupeř, ale budeme usilovat o vítězství, bodů má pořád málo.“
     
    -43
    Jako první vyběhli na trávník skrápěný trávník deštěm domácí dvojice brankářů s trenérem brankářů a trénují hlavně odkopy na kluzkém trávníku.
     
    -35
    Obě dvě mužstva jsou již na hřišti a pilně se rozcvičují.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    -20
    Úvodní sestavy:

    1.FC Slovácko: Heča – Reinberk, S. Hofmann, Šimko, Divíšek – V. Daníček (C), Machalík – Navrátil, Havlík, Petr – Kubala.
    Náhradníci: Daněk – Jakub Rezek, Hellebrand, Zajíc, Sadílek, Juroška, Břečka.

    FK Mladá Boleslav: Vejmola – Pauschek, Chaluš, Stronati, Fleišman – Přikryl, Hubínek, Matějovský (C), Mareš – Chramosta, Mebrahtu.
    Náhradníci: K. Agajev – D. Da Silva, Komličenko, Levin, Magera, J. Rada, M. Vukadinovič.

    Rozhodčí: O. Berka – M. Wilczek, M. Myška.
     
    -20
    Je dvacet minut do výkopu a na stadionu je zatím velmi málo lidí, pravděpodobně dnešní návštěvu ovlivní špatné počasí.
     
    -13
    Nový kouč Kordula udělal dvě změny, od úvodní minuty dal příležitost ukázat své umění dvojici hráčů – Kubalovi a Petrovi, také lodivod Uhrin ml. změnil sestavu a do hry pošle Chramostu a Mareše místo Rady a Mingazova.
     
    -2
    Trojice rozhodčích přivádí základní jedenáctkyna hrací plochu. Slovácko bude hrát v tradičních bílých kompletech, Mladá Boleslav nastupuje celá v modrém s bílými pruhy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Slovácko jako první rozehrávalo, po výkopu ihned Šimko směřoval na Kubalu, ale hostující Stronati balon odhlavičkoval k Vejmolovi.
     
    3
    Domácí mužstvo má ze začátku zápasu více ze hry, spíše ale kombinuje kolem středového kruhu.
     
    4
    Chramosta byl faulovaný ve středu hřiště, Boleslav bude moci založit útočnou akci.
     
    4
    ... ale nestalo se tak a zase se ujímají míče domácí borci.
     
    5
    První nebezpečná akce Slovácka. Petr dostal pěknou přihrávku na levou stranu a z brankové čáry centroval na přední tyč, kde si nabíhal Kubala, ten ale se ke střele nedostal, následně balon poslal na penaltu, ale tam nikdo z jeho spoluhráčů nebyl.
     
    5
    Modrobílí dále obléhalli branku Vejmoly, před šestnáctou vystřelil Daníček, ale nepřesně.
     
    6
    Milan Heča si může připsat první zákrok v zápase po střele Přikryla, rána směřovala k pravé tyči, domácí gólman si s ní hravě poradil.
    6. Přikrylovu střelu z úhlu Heča kryl
     
    7
    Boleslav postupně vyrovnává hru a kombinuje na polovině Slovácka, Fleišman se pokusl o dalekonosnou ránu, která postrádala razanci.
     
    9
    Nyní se hra trochu zklidnila, domácí fotbalisté rozvážněji kombinují u pravé postranní čáry.
     
    10
    Kombinace bývalých olomouckých hráčů Petra a Navrátila neznamenala žádnou pohromu pro hostující mužstvo, jelikož se Navrátilovi nepodařil centr do šestnáctky.
     
    11
    Machalík měl před sebou na levé straně volný prostor a tak se rozhodl jít na branku Boleslavi, před vápnem posunul míč na střed Havlíkovi, který si ale špatně zpracoval míč a nemohl vystřelil, ještě balon posunul na volného Reinberka, který vystřelil jen těsně vedle pravé tyče.
    11. Reinberkova tvrdá rána proletěla jen kousek vedle tyče
     
    13
    A znovu Machalík měl volný prostor u postranní čáry, míč potáhl a odcentroval levou nohou na malé vápno, z branky musel Vejmola, aby míč přikryl tělem.
     
    14
    Matějovský vtipně obloučkem hledal na hranici vápna Přikryla, který neměl v hlavičkovém souboji potřebné centimetry, aby jej vyhrál, proto hostující akce skončila nezdarem.
     
    16
    Machalík vyvezl míč na hostující polovinu, poté jej znovu přihrál Havlíkovi, který mu jej vrátil následný centr do malého vápna pro hosty nebezpečí neznamenal.
     
    17
    Ale na druhé straně mohlo být domácímu brankáři hodně horko. Přikryl našel na pravé straně vápna Chramostu, který vystřelil na bližší tyč, rána šla jen těsně vedle tyče.
     
    20
    Kapitán Matějovský zkušeně obehrál domácího hráče ve středu hřiště, který mu v souboji vyzul kopačku, poté sudí Berka odpískal faul.
     
    21
    Mareš centroval z rohového praporku, Přikryl pohybem zmáztl obránce Slovácka a nechal jej projít za sebe, Mebrahtu však nebyl u míče včas, protože to nečekal.
     
    22
    Chramosta táhl brejk Boleslavi, před vápnem přihrál Mebrahtovi, který šel s míčem do vápna, snažil si vytvořit místo pro střelu, ale nakonec přihrál obsazenému Chramostovi a tím skončila hostující akce.
     
    23
    Mareš zahrával standardní situaci, míč poslal do pokutového území, kde však panovali hráči Slovácka a balon dostali mimo vápno.
     
    25
    Mebrahtu si chtěl pádem vymodlit faul, to se mu ale nepodařilo, pro Slovácko se vytvořila možnost jít dopředu, ale Havlík nezvládl přesnou přihrávku na Navrátila.
     
    27
    Machalík kombinoval u rohového praporku s Petrem, ten poté centroval na zadní tyč, kde byl jen brankář Vejmola, který si balon stáhl do koše.
    28. Kam běžíš?! Havlík se rozplácl o Stronatiho jako o zeď
     
    30
    Machalík si narazil míč před vápnem, ale nevyšla mu finální přihrávka, Boleslav mohla poté v poklidu vyvést balon.
     
    33
    Daníček si vyžádal míč na polovině Boleslavi a vystřelil přízemní střelu, která byla tečovaná na roh.
     
    34
    Centr z rohového kopu nedůrazně vyboxoval Vejmola, což se mu mohl vymstít, ale domácí borci toho na malém vápně nedokázali využít.
     
    35
    Reinberk je zatím nepilnějším střelcem Slovácka v dnešním zápase, jeho druhá střela mířila na zadní tyč, ale branku netrefila.
    35. Reinberk to zase zkusil z dálky, zase minul bránu
     
    37
    Matějovský byl sice okopávaný Machalíkem, ale dokázal přihrát na pravou stranu Pauschekovi, který jemným obloučkem našel před malým vápnem Mebrahtu, ale ten zakončil nad slováckou branku.
     
    39
    Boleslav na chvíli zamkla Slovácko před jeho pokutové území, střela Chramosty byla zblokována, Přikryl zpětnou přihrávkou na penaltu hledal své spoluhráče, ale ani jeho pokus neprošel.
     
    41
    Mareš centroval do pokutového území, před hranící ještě balon přizvedl Chramosta na Gogola Mebrahtu, který fauloval ve výskoku Šimka.
     
    44
    Na konci prvního poločasu budou hosté zahrávat první roh v zápase, když Přikrylova přihrávka byla zblokována.
     
    45
    Pro centr si přišel vybíhající Heča, Slovácko tak může založit útočnou akci.
     
    45
    Konec poločasu se odehrává na polovině Boleslavi.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Po prvním poločase Slovácko remizuje s Mladou Boleslaví 0:0. Diváci moc šancí v prvním dějství neviděli. Slovácko spíše hrozí střelami ze střední vzdálenosti, Boleslav zahrozila Přikrylem a Chramostou.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Po kombinaci na pravé sraně,vystřelil jeden z hostujícíh hráčů a Boleslav bude zahrávat roh.
     
    47
    Centr mířil na malé vápno, tam však domácí hráči odkopli míč do bezpečí.
     
    48
    Gogol Mebrahtu měl ideální prostor ke střele, se kterou naložil ale velice bídně, ani domácí branku netrefil.
     
    50
    Matějovský krásně našel ve vápně Chramostu, který střílel na přední tyč, Heča výtečně vyrazil na roh.
    50. Chramosta vypálil po zemi, Heča sebou švihl včas
     
    50
    Ten hosté nevyužili k vytvoření šance, sice poté zůstali na míči a vyprodukovali střelu, která nebyla povedená.
     
    52
    Navrátil se snažil na pravé straně prosadit přes dvojici protihráčů, ale neuspěl, jelikož housličky neprošli přes bránícího hráče.
     
    54
    Boleslav zahrávala rohový kop, Mebrahtu se snažil ve vzduchu trefit míč, ale ten jej minul, po zmatcích v obraně nakonec domácí fotbalisté dokázali balon dostat mimo vápno.
    54. Mebrahtu těsně nedoskočil na centr z rohu
     
    55
    První střídání Slovácka. Na hřiště vbíhá Tomáš Zajíc namísto Filipa Kubaly.
     
    58
    Mareš z hodně ostrého úhlu stílel na branku, ale jeho střela šla podél vápna až do autu.
     
    59
    Boleslav měla tutovku jako blázen. Chramosta vyčíhl přihrávku směrem k Hečovi a šel na domácího brankáře sám, ten nezpanikařil a snažil se hostujícího útočníka ustát, ale ten jej přece jen přeloboval, míč však šel jen o pár decimetrů vedle levé tyče.
    59. Velká šance – Chramosta šel sám na Heču, ale netrefil bránu
     
    61
    Středočeský klub je ve druhém poločase lepším mužstvem, Slovácku se nedaří přechodová fáze.
     
    61
    Brankář Heča lapil střelu jednoho z hostujících hráčů.
    61. Přikryl schoval střelu za obránce, ale Heča míč lapil
     
    62
    Gogol Mebrahtu zajel u postranní čáry Diviška a viděl za to žlutou kartu,
     
    63
    Slovácko zahrávalo standardní situaci, hosté balon odvrátili krátce jen před vápno, Havlíkova střela byla sražena a následnou ránu chytil Vejmola.
    63. Šimkovu střelu z dálky Vejmola chytil
     
    64
    Boleslav vystřídala. Gogola Mebrahtu byl vystřídaný Nikolajem Komličenkem.
     
    65
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté jdou do vedení po zahrané standardní situaci, domácí obrana si nepohlídala MATĚJE CHALUŠE, který přesnou střelou k tyči překonal Heču.
    65. Matěj CHALUŠ - 0:1
     
    68
    Kapitán Daníček po autovém vhazování centroval do vápna, ale centr byl na Zajíce až moc vysoký, balon poté opustil hrací plochu.
     
    70
    Slovácko sice má více míč na svých kopačkách, ale Boleslav dobře brání, zatím se domácí hráči nemůžou dostat k ohrožení branky.
     
    71
    Druhá změna v sestavě domácího mužstva. Jakub Rezek vyměnil Jakuba Petra.
     
    73
    Slovácko mohlo vyrovnat, ale střela Reinberka mířila jen do míst, kde stál Vejmola.
    73. Reinberkova tečovaná střela nadělala Vejmolovi problémy
     
    75
    Druhé střídání Boleslavi. Marka Matějovského nahradil Vladislav Levin.
     
    77
    Žlutou kartu obdržel Jan Chramosta.
     
    78
    Divíšek centroval do pokutového území, ale jeho centr byl odvrácen na roh.
     
    79
    Domácí mužstvo zahrávalo dva rohy po sobě, ale ani v jednom případě se nedostali ani k hlavičce ani ke střele.
     
    79
    Na domácí straně se chystá poslední střídání, do hry půjde Patrik Helebrand.
     
    81
    Poslední střídání Slovácka, David Machalík přepustil místo Patriku Hellebrandovi, pro mladého záložní se jedná o první ligový start.
     
    81
    Havlík přihrával před pokutovým územím doleva na Rezka, který centroval na malé vápno, ale tam nikdo z jeho spoluhráčů nebyl.
     
    83
    Petr Reinberk fauloval Petra Mareše za cenu žluté karty.
     
    85
    Blíží se nám konec zápasu, zatím Boleslav vede na Slovácku 0:1, a nic nenasvědčuje tomu, že by se měl stav měnit.
     
    86
    Hellebrand narazil míč Navrátilovi, který centroval, na zadní tyči chyběl kousek Rezkovi, aby míč hlavou zasáhl.
     
    86
    Stanislav Hofmann viděl žlutou kartu.
     
    90
    Chramosta oslabuje svůj celek, když dosti neuvažlivě zajel do jednoho z domácích hráčů a sudí má připravenou druhou žlutou kartu, hostující útočník ještě utkání zdržuje poléháváním na trávníku. Za doprovodu maséra a lékáře opouští hrací plochu.
     
    90
    Sudí Berka nastavuje slibovanou prodlevu a druhý poločase se bude hrát o pět minut více.
     
    90+2
    Boleslav drží míč v dostatečné vzdálenosti od své branky, navíc Přikryl vybojoval rohový kop.
     
    90+3
    Slovácko zjednodušilo hru na dlouhé nákopy až k velkému vápnu Boleslavi, zatím je hra trochu křečovitá.
     
    90+4
    Hellebrand vystřelil z hranice šestnáctky a bude z toho roh. Do vápna míří i brankář Heča.
    90+4. Hellebrandovu střelu tečovala obrana nad bránu
     
    90+5
    Domácí mužstvo zahrávalo dva rohové kopy za sebou, ze druhé standardní šance byla velká šance na vyrovnání, nejvýše ve vzduchu vyskočil Stanislav Hofmann, jen o kousek minul.
    90+5. Šimkova hlavička po rohu letěla těsně vedle
     
    90+5
    Jan Navrátil poslal do vápna "svícu", zcela volný Hofmann hlavičkoval na Zajíce, který mířil hlavou jen do připraveného Vejmoly.
    90+5. Zajíc mohl v nastavení vyrovnat, ale hlavičkoval přímo do Vejmoly
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Trenéru Kordulovi se první zápas v roli hlavního kouče výsledkově nepodařil. Slovácko podlehlo Mladé Boleslavi 0:1. Jedinou branku vstřelil po standardní situaci obráncem Halušem, Slovácko na konci zápasu hrálo přesilovku, když byl vyloučen Chramosta, ale tu nevyužilo, i když si vypracovalo šance na vyrovnání. Boleslav tak veze ze Slovácka tři body a posunuje se více do středu tabulky. Slovácko již čtyři zápasy nevstřelilo branku. (20:58:02)

    Tomáš Kučera

    Branky: 65. Chaluš (Chramosta)

    Karty:   83. Reinberk (SLO), 86. S. Hofmann (SLO) – 62. Mebrahtu (MBL), 77. Chramosta (MBL)   90. Chramosta (MBL)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 7:6. Rohy: 5:6.
    1.FC Slovácko: Heča – Reinberk, S. Hofmann, Šimko, Divíšek – V. Daníček (C), Machalík (81. Hellebrand) – Navrátil, Havlík, Petr (71. Jakub Rezek) – Kubala (55. Zajíc).
    Náhradníci: Daněk – Jakub Rezek, Hellebrand, Zajíc, Sadílek, Juroška, Břečka.

    FK Mladá Boleslav: Vejmola – Pauschek, Chaluš, Stronati, Fleišman – Přikryl, Hubínek, Matějovský (C) (75. Levin), Mareš – Chramosta, Mebrahtu (64. Komličenko).
    Náhradníci: K. Agajev – D. Da Silva, Komličenko, Levin, Magera, J. Rada, M. Vukadinovič.

    Rozhodčí: O. Berka – M. Wilczek, M. Myška

    Diváci: 3967
    thejrc.org