Crystal Palace – Southampton 0:1 (kon.) | Huddersfield Town – Leicester 1:1 (kon.) | Liverpool – Burnley 1:1 (kon.)
Newcastle – Stoke 2:1 (kon.) | Watford – Manchester City 0:6 (kon.) | West Brom – West Ham 0:0 (kon.)
Tottenham – Swansea 0:0 (kon.)
konec
Liverpool FC
1:1 (1:1)
Burnley FC
Sobota 16.09.2017, 16:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě pro dnešek vše, díky za pozornost. Přeji příjemný zbytek sobotního večera a těším se na další společné sledování sportovních klání, na počtenou! (18:01:51)
     
    Držení míče: 71 % : 29 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 14:1. Rohy: 12:2. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 7:9.
     
    Je dobojováno, další ztráta pro Liverpool, který si po kolapsu na Etihad Stadium minulý víkend a remíze se Sevillou připisuje pouze další ligový bod po domácí remíze s Burnley. To se díky získanému bodu udrží v tabulce před dnešním soupeřem a pokračuje ve výborných výkonech na hřištích favoritů, kde ve třech zápasech získalo už 5 bodů. V první půli rozhodli o dělbě bodů Arfield a Salah a byť měl Liverpool jednoznačně navrch, tak branku už vstřelit nedokázal. Nutno ale uznat, že brankář Pope měl dnes opravdu dobrý den a několikrát svůj tým podržel. Na druhé straně nebyl Mignolet až tak vytížen, i jeho brána ale byla několikrát v ohrožení...

    Jediným drobným plusem pro Liverpool může být skutečnost, že díky tomuto jednomu bodu dnes zaokrouhlil svou historickou bilanci na Anfieldu na rovný tisíc získaných bodů a po Manchesteru United, Arsenalu a Chelsea je čtvrtým anglickým týmem, jenž na tento milník dosáhl.
     
    Počet zákroků brankáře Nick Pope (BLY) – 8.
     
    Počet zákroků brankáře Simon Mignolet (LIV) – 2.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Mezitím uběhlo dalších pár desítek sekund, do konce nastavení chybí asi půl minuty. Rohový kop Reds nevyužili a Nick Pope dlouhým odkopem šetří čas.
     
    90+3
    A oba hříšníci, jak Cork, tak i Can, byli za své nesportovní chování potrestáni žlutou kartou.
     
    90+3
    Liverpool rozehraje rohový kop. Ještě předtím ale musí sudí East krotit emoce, Jack Cork a Emre Can se začali postrkovat.
     
    90+2
    Solanke sice ztratil míč, Ben Mee jej ale vzápětí nedokázal odvrátit do bezpečí a domácí tým se nadále drží v takřka házenkářském zámku kolem Popeovy pokladnice. Can to zkusil zpoza vápna, opět si však pozorný gólman Clarets připsal pohotový zákrok.
     
    90+1
    Salah dvakrát odcentroval do vápna, v obou případech zakročila defenziva v bílém přesvědčivě.
     
    90+1
    Nad rámec druhého dějství byly nastaveny čtyři minuty.
     
    90
    Po rychlé akci a nahrávce Sturrige zakončoval zprava Mo Salah, jeho rána ale postrádala razanci i větší přenost a Pope si s ní bez problémů poradil.
     
    89
    Dominic Solanke byl Lowtonem zastaven v rozporu s pravidly, Liverpool může vyrazit směrem k vápnu Burnley.
     
    88
    Nyní sledujeme poněkud klidnější pasáž, Reds kombinují na středu hrací plochy a sbírají síly na finální nápor.
     
    87
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Steven Defour, přichází Ashley Westwood.
     
    87
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Chris Wood, přichází Sam Vokes.
     
    85
    Přetažený Robertsonův centr udrželi jeho spoluhráči na hrací ploše. Salah vletěl do vápna a byť jej Mee atakoval, dokázal posunout míč dál. Nakonec zakončoval nebezpečně po nahrávce Arnolda Solanke, který ale z asi dvou metrů nedokázal prostřelit Popea a mířil jen do břevna!
     
    84
    Vzápětí odcentroval zleva Milner a balon propadl až do zadní části vápna, kam si seběhl Alexander-Arnold a pohotovým halfvolejem vypálil k bližší tyči, tam se ale neskutečně rychle přesunul Pope a udržel míč před lajnou!
     
    84
    Solankeho oblouček odhlavičkoval do autu pozorný Tarkowski.
     
    83
    Po něm kombinují domácí u půlicí čáry. Alexander-Arnold zrychlil hru dlouhým centrem až do vápna, kde se před Tarkowského natlačil Solanke, hlavou ale jen lehce tečoval míč a ten skončil vedle brány.
     
    82
    Milner poslal kolmicí do vápna Oxlade-Chamberlaina, jehož zpětná nahrávka někam ke středu vápna byla sražena na rohový kop.
     
    81
    Následoval další rohový kop pro hosty a opět na zadní tyči zakončoval hlavou Mee, tentokrát ale Mignolet balon dokázal vyrazit.
     
    81
    Brady poslal perfektní centr na zadní tyč a Ben Mee dokázal hlavou přehodit Mignoleta, za kterého na brankové čáře skvěle zaskočil pozorný Joël Matip!
     
    80
    Po zákroku Emreho Cana mají hosté k dispozici svůj první rohový kop v utkání.
     
    79
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Roberto Firmino, přichází Dominic Solanke.
     
    79
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Philippe Coutinho, přichází Alex Oxlade-Chamberlain.
     
    78
    Na druhé straně pálil z osy hřiště Coutinho, jeho pokus z asi 24 metrů však nabral výšku a skončil výrazně nad bránou.
     
    77
    Hosté se vydali vpřed a Robbie Brady na konci jejich akce pálil levačkou, ke své smůle ale mířil přímo do míst, kde stál Simon Mignolet, který to tak měl poměrně jednoduché.
     
    76
    Matthew Lowton ztratil nervy v souboji u lajny a Sturridge, jenž si před ním skvěle pokryl míč, prostě odstrčil do autu. Roger East hříšníkovi důsledně promlouvá do duše, na kartu ale tentokrát nedošlo.
     
    75
    Po něm však domácí nic velkého nevymysleli a po souboji Warda s Robertem Firminem sudí ukazuje, že kopat se bude od brány Burnley.
     
    75
    Alexander-Arnold vyvezl míč po lajně vpřed a odcentroval, jeho pobídka je sražena do zámezí, následovat bude v pořadí devátí rohový kop domácího týmu.
     
    74
    Trpělivou kombinaci zakončil Sturridge nahrávkou k Firminovi, jenž za to vzal zpoza vápna a vypálil. Do jeho střely ale obětavě skočil kapitán Clarets Ben Mee.
     
    73
    Wood sklepl míč pod sebe na Arfielda, jenž ještě zkusil vrátit balon kolmicí na rozběhlého Wooda, kterého pokryl pozorný Ragnar Klavan.
     
    72
    Robbie Brady si na pravém křídle zasekl míč a poslal jej vysokým obloukem k zadní tyči, svůj centr však přetáhl a nasměroval jej nakonec až do zámezí.
     
    72
    Domácí se ale ještě jednou dostali do útočné pozice a Coutinhův centr hledal tentokrát hlavu Emreho Cana, jenž zakončoval obloučkem pouze na horní síť Popeovy brány.
     
    71
    Coutinho si při rozehrávce rohu narazil se Salahem a pak poslal míč na zadní tyč. Tam hlavičkoval Klavan, defenziva Burnley balon odvrátila.
     
    70
    Sturridge posunul míč na levou stranu vápna, kam seběhl Coutinho. Ten si potáhl balon až k brankové čáře, ale v momentě, kdy chtěl centrovat, mu pod nohy přijel Tarkowski a odklidil míč do autu.
     
    69
    Domácí tým dlouho kombinoval na polovině Burnley a ani nepřesná Salahova nahrávka nezastavila akci Reds. Až teď balon po nepřesném centru Alexander-Arnolda končí v autu a Matthew Lowton vhazuje.
     
    68
    Balon propadl až na zadní tyč k Tarkowskému. Ten v domnění, že následovat bude roh, pustil balon do zámezí, ale všechno je jinak a odkopávat od brány bude Simon Mignolet.
     
    67
    Joël Matip stáhl zezadu Ashleyho Barnese a Robbie Brady rozehraje volný kop na levém křídle. Do vápna Liverpoolu se nastěhovali všichni hlavičkáři v bílých dresech.
     
    66
    Jistý zákrok předvedl na druhé straně i Simon Mignolet a do útoku už se žene Trent Alexander-Arnold.
     
    65
    Stephen Ward zaspal při bránění Salaha, kterému ale nakonec zkřížil cestu vybíhající Nick Pope, který sebral balon těsně před domácím útočníkem.
     
    64
    Sturridge nádherným obloučkem posunul míč na Milnera, který z otočky pálil povedeným volejem, jenže James Tarkowski zaujal výbornou obrannou pozici a do střely liverpoolského kapitána strčil nohu.
     
    63
    Domácí se ve velkém počtu nastěhovali na hranici soupeřovy šestnáctky, kde si pak ale spíš překáželi a nakonec Sturridge bídnou nahrávkou odevzdal míč pozornému Wardovi.
     
    62
    Hosté teď vysunuli napadání až k vápnu Mignoleta a nakonec donutili Matipa k dlouhému odkopu.
     
    61
    Andy Robertson se rozběhl na levé straně a nakonec doputoval s míčem až do vápna, tak to z úhlu zkusil a vyslal na bránu přízemní pokus, který nicméně končí daleko od zadní tyče.
     
    60
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Johann Gudmundsson, přichází Ashley Barnes.
     
    59
    Po rohovém kopu Milnera vypálil Coutinho, levačkou ale minul zařízení.
     
    59
    Daniel Sturridge si navedl míč z pravého křídla na střed a z hranice šestnáctky poslal levačkou ostrý pozdrav Popeovi, který však zareagoval pohotově a balon dokázal vyrazit na rohový kop.
     
    58
    Robertson sehrál balon na střed na Coutinha, jehož přízemní ránu srazil stínující Jack Cork na rohový kop.
     
    Střely (na bránu) v dosavadním průběhu zápasu:

    LIV 20 (6): 6 (1) BLY
     
    57
    Coutinho nakonec vyčaroval nahrávku na Milnera. Domácí kapitán na nic nečekal a vypálil, jeho přízemní projektil však končí vedle tyče hostující brány.
     
    57
    Domácí zadáci zapojili do procesu rozehrávky i Simona Mognoleta. Už je míč opět u Coutinha, který s ním čaruje na polovině Burnley.
     
    55
    Nick Pope teď s odkopem od brány otálel tak dlouho, až musel Roger East poprvé v zápase sáhnout do kapsičky a udělit brankáři Burnley žlutou kartu.
     
    54
    Z dalšího tlaku Reds vytěžili alespoň rohový kop, který ale Salah rozehrál hodně mizerně.
     
    54
    Emre Can za to vzal zpoza vápna a tvrdou pumelicí provětral rukavice Nicka Popea, který jen s vypětím všech sil vyrazil míč alespoň před sebe.
     
    53
    Na Bradyho centr naskočil na hranici vápna domácích Ben Mee, všechno je ale marné, je pískán ofsajd.
     
    52
    Roger East si všiml Canova faulu a přisoudil míč hostím. Rozehrávat bude tradičně Robbie Brady.
     
    51
    Opět v akci aktivní Philippe Coutinho. Tentokrát si domácí desítka nachystala za vápnem míč na levačku, opět však balon míří nad bránu Burnley.
     
    51
    Alexander-Arnold zatáhl míč do vápna, pak ale na chvilku zpomalil a tím umožnil Bradymu sebrat mu míč.
     
    50
    Coutinho se ukázal krátkým driblinkem kolem Arfielda, Corka a Defoura, následná bomba brazilského šikuly ale skončila výrazně nad horní tyčí Popeovy brány.
     
    49
    Can poslal dlouhou nahrávku na levé křídlo, kam si seběhl Firmino. Ten však nedokázal balon zpracovat a jen jej nechtěně sklepl pro navrátivšího se Lowtona.
     
    47
    Sturridge neměl komu nahrát, tak to vzal na sebe a po chvilce driblování na středu hřiště zvolil chytrý oblouček, který nicméně malinko přetáhl a balon tak skončil až nad břevnem.
     
    46
    Do druhé půle uvedli balon hráči v bílém. Zatím nedošlo ani na jedné straně ke změnám, na hřišti jsou stejné sestavy jako v prvním poločase.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první dějství duelu mezi Liverpoolem a Burnley. Zatím mají domácí jednoznačnou převahu, jejich snaha však většinou končí na vápně. Do vedení šli překvapivě hráči Burnley, když zaspala domácí obrana a Scot Arfield toho beze zbytku využil. Během tří minut však bylo vyrovnáno, když si na Canův vysoký pas seběhl Mohamed Salah a propálil Popea.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:04.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Kapitán Mee poslal balon dopředu směrem k Bradymu, který ale míč vůbec nezasáhl. Alexander Arnold vhodí aut.
     
    45+2
    Coutinho posunul po hraně vápna balon napravo na Sturridge, který pálil levačkou na bližší tyč, s jeho přízemní střelou si Pope poradil.
     
    45+1
    Nastaveny jsou tři minuty.
     
    45
    Ben Mee se poté tlačil do koncovky, Mignoleta ale neohrozil a u balonu už jsou opět hráči Liverpoolu.
     
    45
    Po Canově faulu mají hosté k dispozici docela slušnou pozici pro rozehrávku volného kopu.
     
    44
    Coutinho byl mozkem další ofenzivní akce Kloppova týmu, nakonec Brazilec pustil nahrávku pod sebe na Salaha, který zkusil obstřelit brankáře levačkou, Pope se ale včas přesunul a míč zachytil.
     
    42
    Nakonec ji našel Coutinho, který vymyslil kolmici do vápna na nabíhajícího Sturridge. Ten si ještě připravil míč podél Lowtona a vypálil, rozvlnil ale jen boční síť.
     
    42
    Po Arfieldově ekvilibristické vložce byl o balon okamžitě obrán Wood a domácí zase hledají cestičku vpřed.
     
    41
    Hbitý Robbie Brady si udělal prostor na levém křídle, jeho centr však k Mignoletovi sklepl Robertson. Domácí gólman chvíli podržel míč a pak rozehrál k Matipovi.
     
    40
    Po Bradyho centru odvrátil míč z vápna Mignolet. Hra se ale přesto vrátí zpět do vápna Reds, Wood se totiž při snaze zasáhnout Bradyho centr ocitl v ofsajdu.
     
    39
    Andy Robertson fauloval zezadu Gudmundssona, hosté si tak ještě chvíli užijí hru s balonem.
     
    38
    Tlak Liverpoolu ustává, nepřesná nahrávka Alexandra-Arnolda došla jen k Popeovi. Ten si s rozehrávkou pochopitelně dává na čas.
     
    38
    Salahův pas do vápna odvrátil Tarkowski alespoň k Canovi na střed hřiště.
     
    37
    Vzápětí se dokonce ke dvěma střelám dostal ve vápně Salah, první byla zablokována a druhou, slabší, už bez problémů zkrotil Pope.
     
    36
    Krásná akce domácích! Coutinho zatáhl míč do vápna a předal jej Sturridgeovi, který od brankové čáry odcentroval na Salaha. Ten ještě sklepával hlavou pod sebe, to už ale zastavila defenziva Burnley.
     
    35
    Milner poslal do vápna povedený centr, který podskočil nohu Tarkowského a za ním vyběhl do prostoru Sturridge, kterého ale nenadálá šance natolik překvapila, že nedokázal zakončit.
     
    35
    Z následného rohu domácí sice nic velkého nevymysleli, ale přesto pokračují s balonem na pravé straně.
     
    34
    A pokračujeme ve vysokém tempu, další útok domácích skončil u Sturridge, kterého ve vápně zablokoval Ward s Tarkowskim.
     
    33
    Firminovu kolmici zastavil Ben Mee, rychlý kontr hostí ale brzy zarazila defenzivní hráz v rudých dresech.
     
    32
    Brady si chtěl narazit s Woodem, jejich úmysl ale přečetl obránce Joël Matip a balon odkopl do autu.
     
    31
    Can nyní nedovoleně atakoval střelce úvodní branky Arfielda a balon putuje na kopačky Clarets.
    30. Mohamed SALAH - 1:1
     
    30
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Rychlá odpověď domácího týmu, zase je vyrovnáno! Emre Can poslal až od středového kruhu do vápna vynikající centr, na který si seběhl MOHAMED SALAH a po rychlém zpracování napálil balon pod tělem brankáře Popea do sítě.
     
    28
    Domácí tým se hned vrhl vpřed, Firmino rozehraje v pořadí už třetí rohový kop domácích. Na centr brazilského forvarda si ale naskočil Nick Pope a balon stáhl ze vzduchu.
    27. Scott ARFIELD - 0:1
     
    27
    Burnley právě vstřelilo branku!
    Teď už to ale končí gólem! Brady sklepl balon hlavou na střed k Woodovi, který jej ještě možná mírně zasáhl, každopádně pak ale zůstal na středu úplně volný SCOTT ARFIELD a pohotovým úklidem k tyči překonal Mignoleta!
     
    26
    Teď se k útočení konečně dostali i hráči Burnley, dva centry z levé strany v podání Warda a Bradyho však mnoho nebezpečí nepřinesly.
     
    25
    Vysoký centr do vápna přeletěl hlídkujícího Sturridge a Ward nakonec balon hlavou poslal do rukavic gólmana Popea.
     
    25
    Aleyander-Arnold nasadil u postranní čáry Woodovi jesličky a domácí se opět mohou vydat na polovinu soupeře.
     
    24
    Coutinhovu ránu zablokoval jeden z obránců v bílém a následná nahrávka do vápna našla Salaha v ofsajdu.
     
    23
    Cork na středu hřiště fauloval Milnera, domácí opět vytahují k bráně soupeře.
     
    23
    Clarets mají konečně pár desítek sekund na oddech, Ward vhazuje aut na levé straně.
     
    22
    Daniel Sturridge se nyní v roli tvůrce hry zatáhl před vápna a obloučkem hledal na pravé straně Salaha, který si sbíhal na hlavičku, jeho zakončení ale končí mimo.
     
    21
    Zajímavá akce domácích, kdy Salah pláchl po pravém křídle a servíroval míč do vápna. Sturridge však jeho nahrávku předběhl a ani Firmino se k míči nedostal.
     
    21
    Klavana atakoval Wood, domácí stoper tak sehrál míč dozadu k Mignoletovi.
     
    20
    Rovněž akce Burnley měla hodně krátké trvání, rudá lavina už se zase žene na bránu hostí.
     
    19
    Po prvním rohovém kopu odrazil blok hostujících zadáků na další kop od praporku. Ten nyní rozehráli domácí nakrátko, dlouho však u míče nepobyli. Vhazovat už může Stephen Ward.
     
    19
    Coutinho si zasekl balon za vápnem a zkusil obloučkem přehodit Popea, jeho pokus je sražen na roh.
     
    18
    Matip se nadechl k velkému sólovému průniku a doběhl s balonem až do vápna, kde jej předal Salahovi. Ten byl atakován Tarkowskim, z celé situace ale místo penalty, které se domácí dožadovali, bude jen aut.
     
    17
    Klavanův pokus o přenesení hry k Salahovi nevyšel, do vzduchu se totiž zavěsil Brady a hlavou odklidil míč do zámezí.
     
    16
    Can odpálil balon z vápna Liverpoolu, po následné kombinaci Burnley nenahrál Cork přesně a pouze míč odevzdal domácím zadákům.
     
    15
    Obdobná situace, po přetažené Coutinhově nahrávce na Salaha skončil míč až u Popea.
     
    15
    Nick Pope vyběhl až na kraj vlastní šestnáctky a hbitě sebral balon před dotírajícím Sturridgem.
     
    14
    Rychlá akce Liverpoolu po pravé straně, Salah nastartoval Milnera, jenže jeho centr odvrátil do autu pozorný Ben Mee.
     
    13
    Další centr Alexander-Arnolda, nicméně Pope zaujal dobré postavení v malém vápně a balon bez problémů ukryl v rukavicích.
     
    12
    Matipův centr odvrátil pozorný Tarkowski hlavou, domácí se však nadále drží u balonu.
     
    12
    Volný kop byl rozehrán nakrátko a Alexander-Arnold se pokusil o centr z pravého křídla, byl ale zablokován Wardem. Domácí pokračují v dobývání soupeřova vápna.
     
    11
    James Tarkowski podrazil na ose hřiště Sturridge, následovat bude volný kop pro Reds.
     
    Dosavadní statistika držení míče:

    LIV 75%:25% BLY
     
    11
    Roger East se nechtěně připletl do rozehrávky Liverpoolu a srazil balon až zpět k domácímu stoperu Matipovi.
     
    10
    Robbie Brady předskočil Arnolda, je mu však odmáván a posléze odpískán ofsajd.
     
    9
    Alexander-Arnold si splnil i defenzivní povinnosti, když dokázal balon odrazit do zámezí od nohy Arfielda. V úvodu utkání mají domácí značnou převahu v držení míče.
     
    8
    Nyní zkusil zpoza vápna štěstí Trent Alexander-Arnold, jeho rána levačkou ale míří mimo tři tyče.
     
    8
    Na druhé straně si za vápnem chystal palebnou pozici Coutinho, byl však zastaven důrazným Jackem Corkem.
     
    7
    Matip se nechal hodně lacino obrat o míč Woodem. Následná akce Burnley však končí těsným ofsajdem, provinil se právě Chris Wood.
     
    6
    Opět v akci Andy Robertson, jeho další přízemní pobídka do vápna málem doputovala ke Sturridgeovi, toho na poslední chvíli pokryl Ben Mee.
     
    6
    Salah posunul míč na střed Coutinhovi, jenž po rychlé narážečce vletěl do vápna a pak uvolnil nalevo Robertsona, jehož střílený centr však skončil u nohou Tarkowského.
     
    5
    Scott Arfield férově vrátil balon k Mignoletovi, Kloppova družina se může vydat vpřed.
     
    4
    Po centru Bradyho z volného kopu se hlavou srazili Klavan s Woodem, po chvilce se však oba vrací na plac.
     
    2
    Salah pomohl Alexandru-Arnoldovi s rozehrávkou, poté byl však zastaven dvojblokem Arfield – Cork, načež Egypťan ve službách Reds fauloval.
     
    2
    Nick Pope si poprvé sáhl na balon, Salah k němu pustil nahrávku zprava a forvard Liverpoolu pálil z první, tísněn obráncem však nedokázal Popea ohrozit.
     
    1
    Pravý bek hostí Lowton odklidil balon do autu, domácí začínají s rozehrávkou na středu hřiště.
     
    1
    Jdeme na to! Úvodní výkop obstarali domácí hráči, kteří hrají tradičně v červených dresech. Hostující Clarets nastupují v bílém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní los mezi kapitány je za námi, týmy si ještě vymění strany a už bude čas na úvodní výkop.
     
    Hlavní sudí Roger East přivádí aktéry dnešního zápasu na trávník zaplněného Anfield Road, za pár minut začínáme!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Liverpool FC: Mignolet – Alexander-Arnold, Matip, Klavan, Robertson – Milner (C), Can, Coutinho – M. Salah, Sturridge, Firmino.
    Náhradníci: Karius – Wijnaldum, Lovren, Henderson, A. Moreno, Oxlade-Chamberlain, Solanke.

    Burnley FC: Pope – Lowton, Tarkowski, Mee (C), S. Ward – Gudmundsson, Cork, Defour, Brady – Arfield – Wood.
    Náhradníci: Legzdins – Vokes, Barnes, A. Westwood, Walters, Bardsley, K. Long.

    Rozhodčí: Roger East – Harry Lennard, Mick McDonough.
     
    Burnley FC

    „The Clarets“ na úvod nové sezóny uspěli na Stamford Bridge a porazili mistrovskou Chelsea 3:2. Potom přišla bolestná domácí ztráta 0:1 s West Bromwich a další úspěch na hřišti favorita, cenná remíza 1:1 ve Wembley proti Tottenhamu. V posledním zápase dokázalo Burnley zdolat 1:0 Crystal Palace. Stejně jako dnešní soupeř má tak na kontě 7 bodů, díky lepšímu skóre je však o stupínek výš, na 7. místě tabulky.

    Jak je vidno, družina kouče Seana Dyche umí na favority, a to i na jejich půdě. Otázkou však je, zdali bude i dnes účinkovat jakési „kouzlo Anfieldu“, na kterém Burnley už 3 ligové zápasy po sobě prohrálo.

    Trenér hostí na před zápasové konferenci pochválil svůj tým: „Zatím jsme na hřištích soupeřů dokázali podat výborné výkony a dnes máme v plánu to udělat znovu.“

    K případnému úspěchu by Burnley mohli pomoci Sam Vokes a Chris Wood – jak velšský forvard, tak i novozélandská posila z Leedsu mají na kontě dva ligové zářezy. Za zmínku stojí i statistika irského bijce Jona Walterse, který v kariéře nastřílel do sítě Reds už 7 ligových branek, víc, než dal proti jakémukoli jinému týmu. Počítat by kouč Dyche mohl i s Jeffem Hendrickem, který se po zranění vrací do zátěže a měl by být k dispozici i pro dnešní mač. Naopak mimo bude určitě brankářská jednička Tom Heaton, jehož zranění ramene bude zřejmě na delší absenci.
     
    Liverpool FC

    „The Reds“ vstoupili do nového ročníku remízou 3:3 ve Watfordu, na kterou navázali dvěma domácími úspěchy, když porazili 1:0 Crystal Palace a dokonce 4:0 Arsenal. V posledním ligovém kole ale družina německého stratéga Kloppa inkasovala krutý direkt na Etihad Stadium, kde od domácích Citizens dostala potupného „bůra“ a padla 0:5. Po čtyřech kolech tak má Liverpool na kontě 7 bodů a drží se na 8. příčce tabulky.

    Zajímavou motivací pro Reds může být kromě bodového zisku i historický milník – na půdě Anfieldu získal domácí tým 999 bodů a v případě neprohry se dnes stane čtvrtým v historii, jenž na svém stadionu získá přes 1000 ligových bodů (před Liverpoolem jsou Chelsea, Arsenal a historický lídr v této statistice je Manchester United).

    Trenér Jürgen Klopp před utkáním pochválil svého kolegu na lavičce soupeře: „Mám opravdu rád způsob, jakým Sean Dyche pracuje. Burnley má jasný plán a to je to, co můžete vidět v každém jejich utkání.“

    Nejlepším ligovým střelcem domácího týmu je Sadio Mané. Senegalský expres má na kontě už tři ligové trefy, v zápase s Man City však kopačkou zasáhl do tváře brankáře Edersona a kvůli disciplinárnímu trestu si dnes nezahraje. Naopak prvního ligového startu by se mohl dočkat Philippe Coutinho, který se po nevydařených letních námluvách s Barcelonou pomalu vrací do kádru týmu z Anfield Road. Stejně tak mohou domácí počítat i s dalším fofrníkem Mohamedem Salahem, egyptská posila z Říma byla dokonce vyhlášena nejlepším hráčem prvního kola skupin Ligy mistrů, když svému týmu ve středečním utkání se Sevillou pomohl gólem k remíze 2:2.
     
    Hezké sobotní odpoledne, vítejte u našeho přenosu z utkání anglické Premier League. V rámci jejího 5. kola se proti sobě postaví sousedé ze středu tabulky – Liverpool doma přivítá Burnley.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Michal Konvalina

    Branky: 30. M. Salah (Can) – 27. Arfield

    Karty:   90+3. Can (LIV) – 55. Pope (BLY), 90+3. Cork (BLY)


    Držení míče: 71 % : 29 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 14:1. Rohy: 12:2. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 7:9.
    Liverpool FC: Mignolet – Alexander-Arnold, Matip, Klavan, Robertson – Milner (C), Can, Coutinho (79. Oxlade-Chamberlain) – M. Salah, Sturridge, Firmino (79. Solanke).
    Náhradníci: Karius – Wijnaldum, Lovren, Henderson, A. Moreno, Oxlade-Chamberlain, Solanke.

    Burnley FC: Pope – Lowton, Tarkowski, Mee (C), S. Ward – Gudmundsson (60. Barnes), Cork, Defour (87. A. Westwood), Brady – Arfield – Wood (87. Vokes).
    Náhradníci: Legzdins – Vokes, Barnes, A. Westwood, Walters, Bardsley, K. Long.

    Rozhodčí: Roger East – Harry Lennard, Mick McDonough
    thejrc.org