Kortrijk – Anderlecht 2:2 (kon.) | Lokeren – Antverpy 1:1 (kon.) | Charleroi – Waasland-Beveren 2:2 (kon.)
Sint-Truiden – Genk 2:1 (kon.)
konec
Sint-Truiden VV
2:1 (0:0)
KRC Genk
Sobota 16.09.2017, 20:30 • Stayen, Sint-Truiden • Belgická liga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Sint-Truiden VV

    Domácí tým patří mezi největší překvapení dosavadního průběhu Jupiler Pro League. V prvních šesti kolech našel jediného přemožitele, když na začátku srpna prohrál 0:2 na půdě Waregemu. Zápasy s Gentem, Lutychem, Anderlechtem a Waaslandem už Sint-Truiden zvládl za tři body, díky čemuž se tento tým ocitl na čtvrtém místě. Poslední kolo Truidenu ale úplně nevyšlo, v Antverpách totiž získal pouze bod za remízu 1:1.
     
    KRC Genk

    Čtvrtfinalista loňského ročníku Evropské ligy nevstoupil do nového ligového ročníku tak, jak se od Genku očekávalo. Zaměstnavatel českého obránce Jakuba Brabce vyhrál v úvodních čtyřech kolech jenom jednou, když přestřílel Antverpy 5:3. Na druhou výhru si Genk musel počkat do pátého kola, kdy doma porazil Mechelen 1:0. Naposledy se aktuálně osmý tým prvoligové tabulky představil na hřišti Gentu, kde zásluhou pozdní branky Jakuba Brabce získal bod za remízu 1:1.
     
    Vzájemné zápasy

    27.05.2017 Genk – St. Truiden 3:0
    10.02.2017 St. Truiden – Genk 0:3
    23.10.2016 Genk – St. Truiden 1:0
    19.12.2015 Genk – St. Truiden 3:0.
    21.08.2015 St. Truiden – Genk 3:1.
     
    Úvodní sestavy:

    Sint-Truiden VV: Pirard – Kitsiou, Teixeira, Kotysch, De Norre – Vetokele, Charisis, De Petter, Legear – Boli, De Sart.
    Náhradníci: Steppe – Abrahams, Asamoah, Bezus, Botaka, Dussaut, Goutas.

    KRC Genk: Vukovic – Maehle, Colley, Brabec, Uronen – Malinovskyj, S. Berge, Pozuelo – Buffel, Ingvartsen, Schrijvers.
    Náhradníci: Jackers – Aidoo, Heynen, Khammas, Mata, Samatta, Zhegrova.

    Rozhodčí: Lardot – Godelaine, Lemaire.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují v kompletně bílých dresech, zatímco domácí budou hrát ve žlutomodré kombinaci.
     
    2
    Už před výkopem panovala na zaplněném stadionu fantastická atmosféra. Diváci použili i nějakou tu pyrotechniku, kvůli které je část hřiště skryta v mlze.
     
    3
    Steven De Petter zezadu přistoupil k běžícímu Pozuelovi, kterého zastavil jen za cenu nedovoleného zákroku.
     
    4
    Genk nařízenou standardní situaci rozehrál velmi rychle. To možná zaskočilo i samotného brankáře Pirarda, který jen vyrazil štiplavou střelu z necelých pětadvaceti metrů. K dorážce se naštěstí pro Sint-Triuden nikdo z hostů nedostal.
     
    5
    Stelios Kitsiou se dobře natlačil před Schrijverse, který se na kraji hřiště dopustil útočného faulu. Míč tak putuje na domácí kopačky.
     
    6
    U nich ale vydržel jen pár sekund, Jonathan Legear totiž nezpracoval míč a ten mu na levé straně utekl do zámezí. Následuje vhazování Joakima Maehleho.
     
    7
    Malinovského přihrávka neplánovaně prošla až k Uronenovi, jehož centr z levé strany domácí obránci odvrátili do naprostého bezpečí.
     
    8
    Kotysch uhlídal Ingvartsena, od něhož šel míč do autu. Rozhodčí ale byli opačného názoru a nařídili rohový kop, který se Genku stejně vůbec nepovedl.
     
    10
    Hra je přerušena kvůli problémům s vysílačkou hlavního arbitra. Ten si upravuje vybavení za pomoci čtvrtého rozhodčího.
     
    11
    První náznak domácí šance! Igor Vetokele si zaběhl za stopery Genku, jenže mu selhalo zpracování přihrávky z levé autové čáry. Míč mu utekl k Vukovicovi.
     
    12
    Rychlý kontr Genku skončil rohovým kopem, o jehož exekuci se postaral Malinovskyj. Jeho přetažený centr však neznamenal žádné ohrožení Pirardovy brány.
     
    13
    Siebe Schrijvers se dral za přihrávkou z pravého konce velkého vápna tak vehementně, že mu byl odpískán útočný faul. Následuje rozehrávka Lucase Pirarda.
     
    14
    Menší zmatky v rozehrávce Sint-Truidenu mohl potrestat Ruslan Malinovskyj. To by ale musel lépe zamířit při zakončení z pětadvaceti metrů, které domácího brankáře rozhodně nevystrašilo.
     
    15
    Zhruba čtrnáct tisíc fanoušků mohutně hnalo domácí tým kupředu. Hráči ve žlutém ale o míč přišli a museli se rychle vracet. Protiútok Genku však zastavil odmávaný ofsajd.
     
    16
    Jakub Brabec prohrál klíčový hlavičkový souboj, čímž pustil do zakončení jednoho z domácích fotbalistů. Vukovic naštěstí pro hosty u své levé tyče dobře zasáhl a vyrazil balón na roh.
     
    17
    Ze standardní situace už domácí nic nevymysleli. Invartsen mezitím při souboji trefil loktem do obličeje Kotysche, jenž si chvíli poležel, ale asi bude moct pokračovat ve hře.
     
    18
    Schrijvers znegoval svůj dobrý náběh a přihrávku do běhu špatným prvním dotekem, kterým si srazil míč do autu.
     
    19
    Marcus Ingvartsen nevyužil potenciál vlastní individuální akce, při které se dostal za obranu, ale zleva zakončil jen do bližší boční sítě.
     
    20
    Danny Vukovic podruhé uchránil hosty od inkasované branky. Jeden z domácích útočníků vběhl do velkého okna mezi stopery a řítil se sám na gólmana Genku, který střelce bravurně vychytal.
    20. Velkou šanci Sint-Truidenu zneškodnil Vukovic
     
    22
    Yohan Boli získal míč uprostřed hřiště a rozjel rychlý brejk. Na jeho konci byl Legear a jeho přihrávka z pravé strany do druhé vlny k De Sartovi. Ten neseřídil přesně mířidla a z dobré pozice vypálil mimo.
     
    23
    Sint-Truiden je v posledních minutách hodně nebezpečný, další útočný postup však zmařil ofsajd.
     
    25
    Thomas Buffel si šikovně zpracoval přihrávku k pravému okraji pokutového území. Další pas směřující před branku už ale neprošel.
     
    26
    Sascha Kotysch na sobě vybojoval útočný faul, kterým se provinil Ingvartsen.
     
    27
    Stejný prohřešek byl k vidění i na druhé straně, kde fauloval Boli. Míč se tak po krátké pauze vrací na hostující kopačky.
     
    28
    Genk se jen složitě prosazuje proti jedenácti zataženým obráncům. Hráči v bílém se je zatím marně snaží vytáhnout do středu hřiště.
     
    30
    Dobývání domácí obrany bylo prozatím neúspěšné, Buffel totiž nasměroval míč do zámezí a zpět do hry se dostane odkopem Pirarda.
     
    31
    Ani v obraně to od Genku není žádná hitparáda. Domácí se teď dostali do velkého tlaku, který ale zakončili jen nepřesným přenesením hry k vzdálenější tyči.
     
    32
    Maehle k velké nelibosti domácích fanoušků mohl vhazovat, načež se hosté ale vrátili až k vlastnímu brankáři Vukovicovi.
     
    33
    Ten může být v naprostém klidu po ofsajdu Jonathana Legeara, který u levé pomezní lajny příliš brzy startoval za únikovou přihrávku.
     
    34
    Marcus Ingvartsen nedostal ani centimetr volného prostoru, a tak nemohl hlavičkovat po centru z prostoru vedle šestnáctky.
     
    35
    Jakub Brabec vystoupil z obranné linie Genku, Vetokele jej obešel, a tak český zadák musel sáhnout k faulu.
     
    36
    Centr ze standardní situace schoval do svých rukavic Vukovic. Ten rychle rozehrál, ale jeho spoluhráči si při protiútoku vůbec neporozuměli a vůbec se nepřiblížili soupeřově bráně.
     
    37
    Malinovskyj šel hodně agresivně do soubojů s Vetokelem a vzápětí i s De Sartem. Toho skluzem sice netrefil, ale sudí stejně odpískal faul a udělil hostujícímu špílmachrovi slovní napomenutí.
     
    38
    Při následné standardní situaci včas sklapla ofsajdová past Genku, který se díky tomu bez větších starostí ubránil.
     
    39
    Hlavní rozhodčí se srazil s jedním z domácích hráčů. Kotysch mu s nadsázkou nabízel svou ochrannou masku, kterou pan Lardot s úsměvem odmítl.
     
    40
    Hosté se jedinou dlouhou přihrávkou přesunuli na levou stranu. Příchozí centr Ingvartsen o kousíček podskočil a Pirard tak zasahovat nemusel.
     
    42
    Ani na další přihrávku ze strany žádný z hostujících útočníků nedosáhl. Genk se po odkopu Pirarda ale rychle vrátil k míči díky faulu Boliho.
     
    43
    Brabec měl co dělat, aby se nenechal přesprintovat Igorem Vetokelem. Toho čistým zákrokem k balónu nakonec nepustil a zmařil tím rodící se únik domácího útočníka.
     
    44
    Moc zajímavých situací v posledních minutách k vidění nebylo, první poločas proto s největší pravděpodobností skončí remízou.
     
    45
    Na nerozhodném stavu nic nezměnil ani Siebe Schrijvers, který se na levé straně sice hezky uvolnil přes několik obránců, ale střelou z hranice vápna poslal míč vysoko nad branku.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta, ve které se nám poprvé zažlutilo. Za zákrok na hostujícího kapitána Buffela dostal napomenutí De Petter. Mrzet ho to ale zatím nemusí, centr z nařízené standardky totiž pohodlně sebral Pirard.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Genk v prvním poločase jenom potvrdil rozpačitý vstup do nové ligové sezóny. Na hřišti Sint-Truidenu si nevytvořil jedinou vážnější šanci a naopak dvakrát málem inkasoval. Tak se po chybách v obraně nestalo jen díky výborným zákrokům Vukovice.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    48
    Žlutou kartu dostává Alexis De Sart (Sint-Truiden VV).
     
    49
    Yohan Boli se nenápadně rozběhl mezi dvojici obránců a po skvělé kolmici do běhu čelil už pouze Vukovicovi. Ten i potřetí podržel svůj tým nad vodou a výborně zasáhl.
    49. Yohan Boli (SIT)
     
    50
    Domácí pokračovali standardní situací, ovšem Legearův centr z pravé strany žádný z jeho kolegů nepřeměnil v hlavičkové zakončení.
     
    51
    Stelios Kitsiou se společně s diváky hodně zlobí poté, co mu byl přísně odpískán útočný faul. Na výroku sudích se však už nic měnit nebude.
     
    52
    Rozpačitá hra Genku trvá i po změně stran, hosté teď lacino přišli o míč kvůli přetaženému centru z poměrně dobré pozice.
     
    54
    Ofenzivní hráči Genku vytáhli napadaní skoro až k pokutovému území soupeře a donutili muže ve žlutém zachybovat. Na řadu přichází rohový kop.
     
    55
    Malinovskyj rozehrál nacvičený signál, nicméně střela z voleje zpoza velkého vápna přes klubko těl u penaltového puntíku neprošla.
     
    56
    Legear se úplně sám odvážně pustil do souboje s kompletní obranou. Před vápnem však nechal míč za sebou a Vukovice neohrozil.
     
    57
    Hosté se prokombinovali až do šestnáctky, jenže po Buffelově přihrávce Ingvartsen z těžké pozice nezamířil na branku. V jednom ze soubojů tam utrpěl zranění ramene Teixeira, který musí být ošetřen.
     
    58
    Yohan Boli dostal od soupeřů hodně prostoru, čehož využil k centru z levého křídla. De Sart se pak tlačil do koncovky, ale rybičkou Vukovice neprověřil.
     
    59
    Strážce hostující branky nemusel zasahovat ani po rohovém kopu, zakončení jednoho z útočníků Sint-Truidenu totiž letělo nad branku.
     
    60
    Sascha Kotysch na kraji hrací plochy trefil Schrijverse rukou do obličeje, za což dostal napomenutí žlutou kartou.
     
    61
    Následnou standardku zhatil hodně nepřesný a hlavně přetažený centr v podání Ruslana Malinovského.
     
    62
    Omar Colley před rozběhnutým Charisisem nekompromisně zakopl míč na tribunu a usnadnil tím život dnes nepříliš jisté obraně Genku.
     
    64
    Hru Genku stále doprovází velký počet nepřesností, po jedné z nich mohou domácí zadarmo vhazovat.
     
    65
    Boliho sražený centr nebude následován rohovým kopem, asistent rozhodčího totiž odmával ofsajd, který jestli byl, tak opravdu milimetrový.
     
    66
    Jeden z mála přímočarých útoků Genku zůstal bez zákroku Pirarda, jehož spoluhráč dobře zablokoval zakončení ze sedmnácti metrů.
     
    68
    Střídání v týmu Sint-Truiden VV: ze hřiště odchází Igor Vetokele, přichází Jordan Botaka.
     
    68
    Střídání v týmu Sint-Truiden VV: ze hřiště odchází Jonathan Legear, přichází Roman Bezus.
     
    69
    Domácí nebezpečně propadli v rozehrávce, nicméně Pozuelo z protiakce nepřihrál přesně na Ingvartsena. Míč se odrazil jen do prostoru, kde byl jako první Pirard.
     
    70
    Rozehrávky standardních situací dnes Malinovskému vůbec nejdou, už poněkolikáté dal míči až moc razance, což nyní zkazilo rohový kop Genku.
     
    71
    Alejandro Pozuelo si v rychlosti narazil se spoluhráčem a v pokutovém území užuž napřahoval ke střele. Tu mu poslední obránce Sint-Truidenu ale včas zablokoval.
     
    72
    Právě Pozuelo byl viníkem hostujícího faulu, po němž přiletěl do vápna vysoký nákop a ten skončil v rukavicích nikým neobtěžovaného brankáře Vukovice.
     
    73
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Marcus Ingvartsen, přichází Mbwana Samatta.
     
    73
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Thomas Buffel, přichází Edon Zhegrova.
     
    74
    Hosté v ponechané výhodě dvakrát zaútočili po levé straně. V obou případech však akci Genku zbrzdila hodně nepřesná přihrávka před branku.
     
    75
    Za předchozí skluz ve středovém kruhu a faul na Bergeho dodatečně dostal žlutou kartu Charis Charisis.
     
    76
    Do konce zápasu chybí posledních patnáct minut. Genk v poslední pasáži určuje tempo a působí mnohem živějším dojmem. Závěr utkání tak slibuje velmi dramatickou podívanou.
     
    77
    Střídající Jordan Botaka si udělal výlet z levého křídla až do vápna, střela mu ale vůbec nesedla a Vukovic pomalu letící míč snadno sebral.
     
    78
    Sander Berge zezadu podkopl Bezuse a okamžitě mu bylo jasné, že se dopustil zbytečného faulu. Za ten dostal žlutou kartu a nyní bude s kolegy čelit nebezpečnému přímému kopu.
     
    79
    Sint-Truiden právě vstřelil branku!
    Tak to byla krásná rána, díky které se domácí tým dostává do vedení! ROMAN BEZUS z necelých pětadvaceti metrů pravačkou obstřelil zeď a poslal míč ze svého pohledu do levého horního rohu. Brankář Vukovic zůstal stát jako přikovaný a po míči se jen ohlédl.
    79. Roman BEZUS - 1:0
     
    81
    Střídání v týmu Sint-Truiden VV: ze hřiště odchází Casper De Norre, přichází Damien Dussaut.
     
    82
    Dussaut se ihned zapojil do hry a na levé straně přenechal centr Botakovi. Jeho pas nevyužil žádný ze spoluhráčů ve vápně.
     
    83
    Zaplněné ochozy po vstřeleném gólu ještě více ožily, aktuálně se hraje ve fantastické kulise skoro vyprodaného stadionu.
     
    83
    Sint-Truiden právě vstřelil branku!
    A diváci mohou opět slavit vstřelenou branku svých miláčků! Před malou chvíli příchozí DAMIEN DUSSAUT dostal spoustu volného prostoru na levé straně, přes kterou se dostal k pokutovému území. Na jeho hranici se kličkou zavil Maehleho a z úhlu vypálil nechytatelně k vzdálenější tyči.
    83. Damien DUSSAUT - 2:0
     
    85
    Hostům pochopitelně tečou nervy, z čehož teď vzešla žlutá karta pro Alejandra Pozuela.
     
    86
    Sint-Truiden se s naprostou lehkostí dostává do předbrankového prostoru. Po centru z hloubi pole teď sklepával míč Botaka, ovšem v malém vápně našel jen Vukovice.
     
    88
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Ruslan Malinovskyj, přichází Bryan Heynen.
     
    88
    Genk právě vstřelil branku!
    Strhující závěr zápasu přináší snížení na rozdíl jediné branky! Hosté rozehráli signál z rohového kopu, z hranice šestnáctky vypálil SIEBE SCHRIJVERS a o tečujícího Saschu Kotysche dostal míč za bezmocného Pirarda.
    88. Siebe SCHRIJVERS - 2:1
     
    89
    Domácí mohli rychle odpovědět, jeden z hráčů měl spoustu času na úrovni brankové čáry, podél které odcentroval pouze do rukou Vukovice.
     
    90
    Jakub Brabec se vysunul do útoku, jenže v hlavičkovém souboji nedovoleným způsobem poslal k zemi Kotysche. Sint-Truiden tak může šetřit cenné sekundy.
     
    90+1
    Nad rámec výborného druhého poločasu jsou přidány ještě tři minuty nastavení!
     
    90+2
    Roman Bezus inkasoval nějaký úder do obličeje. Rozhodčí to ale přehlédli a nechávají plynout útočné snažení Genku.
     
    90+3
    Colleyho přetažený centr ještě udržel ve hřišti Zhegrova, který u autové čáry přetlačil Dussauta.
     
    90+3
    Chaotické chvíle se teď odehrávají před brankou Lucase Pirarda, který musel vytáhnout klíčový zákrok proti střele Uronena z levého rohu pokutového území!
     
    90+4
    Ještě jedna standardní situace pro hosty. Bezus fauloval a navíc inkasoval žlutou kartu. Kvůli nařízenému volnému kopu přišel do útoku i brankář Vukovic!
     
    90+4
    Domácí centrovaný balón ale odvrátili. V ochozech propuká obrovská radost z vydřeného vítězství!
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Ostře sledované limburkské derby začalo vlažně, ovšem postupem času se z něj stala parádní bitva, o jejímž výsledku nebylo rozhodnuto do poslední minuty. V době, kdy Genk začínal hřišti dominovat, se paradoxně dvakrát prosadili domácí, v 79. minutě se trefil Bezus, kterého o chvíli později napodobil Dussaut. Hosté se ale nevzdali a v 88. minutě snížili zásluhou Schrijverse. Na vyrovnání už ale nedosáhli, i když Uronen od něj nebyl daleko v nastaveném čase, kdy jej vychytal Pirard.
     
    A jak se tento výsledek projevil v tabulce Jupiler Pro Leage? Dá se říct, že oba týmy potvrdily svou nedávnou formu. Sint-Truiden popáté v řadě neprohrál a dostal se na třetí místo, z něhož ztrácí na vedoucí Bruggy jen dva body. Desátý Genk naopak zvítězil jen v jednom z předchozích čtyř duelů a po remíze s Gentem nepřipsal žádný bod.
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 3:4. Rohy: 2:5.
     
    Z tohoto zápasu už je to všechno, přeji Vám hezký zbytek sobotního večera a dobrou noc. (22:34:57)

    Michal Břuchanský

    Branky: 79. Bezus, 83. Dussaut – 88. Schrijvers

    Karty:   45+1. De Petter (SIT), 48. De Sart (SIT), 60. Kotysch (SIT), 75. Charisis (SIT), 90+4. Bezus (SIT) – 78. S. Berge (GNK), 85. Pozuelo (GNK)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 3:4. Rohy: 2:5.
    Sint-Truiden VV: Pirard – Kitsiou, Teixeira, Kotysch, De Norre (81. Dussaut) – Vetokele (68. Botaka), Charisis, De Petter, Legear (68. Bezus) – Boli, De Sart.
    Náhradníci: Steppe – Abrahams, Asamoah, Bezus, Botaka, Dussaut, Goutas.

    KRC Genk: Vukovic – Maehle, Colley, Brabec, Uronen – Malinovskyj (88. Heynen), S. Berge, Pozuelo – Buffel (73. Zhegrova), Ingvartsen (73. Samatta), Schrijvers.
    Náhradníci: Jackers – Aidoo, Heynen, Khammas, Mata, Samatta, Zhegrova.

    Rozhodčí: Lardot – Godelaine, Lemaire
    ocianews.com