Hodonín – Líšeň 0:0 (kon.) | Petřkovice – Kroměříž 0:3 (kon.) | Mohelnice – Zlínsko 2:2 (kon.)
Hulín – Hlučín 3:1 (kon.) | Uh. Brod – Rýmařov 3:0 (kon.)
konec
FK Mohelnice
2:2 (1:1)
FC Zlínsko
Sobota 16.09.2017, 15:30Moravskoslezská fotbalová liga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Krásný den všem čtenářům! Moravskoslezská fotbalová liga má na programu sedmé kolo a v jeho rámci se utkají týmy FK Mohelnice a FC Viktoria Otrokovice.
     
    FK Mohelnice

    Mohelnice nezačala letošní sezónu vůbec dobře. Po šesti odehraných utkáních jim patří poslední příčka v tabulce, navíc jen s dvoubodovým ziskem. Mnohdy to byly těsné prohry o jednu branku, nebo vyrovnání v poslední minutě utkání, jako například v Hodoníně.

    Ještě hrozivější je mohelnická forma v domácích zápasech. Mohelnice naposled doma brala body z utkání právě s Otrokovicemi, které porazila nejtěsnějším možným výsledkem 1:0. To bylo na konci května letošního roku. Poté přišly prohry s olomouckým béčkem, Vysokým Mýtem, Prostějovem, Petřkovicemi, Líšní a na poslední zářez se udál přesně před dvěma týdny, kdy mohelničtí nestačili na Velké Meziříčí.

    Celkem hráči Mohelnice čekají na radost z výhry už celých 10 utkání! Poslední utkání odehráli mohelničtí v Prostějově, kde dalo by se říct senzačně remizovali! Prostějovští měli několik šancí na vstřelení branky, ale obrana Mohelnice měla nutnou dávku štěstí a ubránila bezbrankovou remízu.
     
    FC Viktoria Otrokovice

    Otrokovická Viktoria na tom rozhodně není o moc lépe, než její dnešní soupeř. S jednobodovým náskokem na poslední Mohelnici obsazuje 15. pozici.

    Na venkovních hřištích ale hrají Otrokovice dobrý fotbal. Na cizích trávnících odehráli pouze dvě utkání, ze kterých si ale vzali celkem dva body! Nejprve remizovali 1:1 v Hlučíně a poté stejným výsledkem v Hulíně. V obou případech ale otrokovičtí dotahovali.

    V podstatě jsou na tom s Mohelnicí skoro stejně, ne-li hůře. Otrokovice totiž čekají na 3 body už 12 utkání! Zatím poslední zářez jim obstaral Uherský Brod, který je na jejich hřišti porazil 3:1 a to utkání rozhodl už v první čtvrthodině, kdy se událo vše podstatné se třemi brankami na vrcholu.
     
    Vzájemná střetnutí

    Tyto dva celky se utkali za poslední 3 roky celkem pětkrát. V roce 2014 ještě v divizi, ze které oba tentýž rok postoupili do české třetí nejvyšší fotbalové ligy. V posledních pěti utkáních padlo pouhých 6 branek, lepším týmem byla ale Mohelnice. Ta totiž dokázala vyhrát třikrát, jednou remizovat a nad jejich síly byli Otrokovice pouze v květnu minulého roku.

    Poslední vzájemné utkání odehráli aktéři dnešního utkání na konci května letošního roku, kdy se nakonec z vítězství radovali mohelničtí. Jedinou trefu obstaral Martin Bzirský.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Mohelnice: Rochel – Hlavsa, Kuba (K), Kotůlek, Liu, Knýř – Šichor, Svoboda – Pezzotti, Woitek, Kutal.
    Náhradníci: Hora, Grigorovs, Ivan, Yimuran, Palatický, Vokoun.

    FC Viktoria Otrokovice: Semanko – Zábojník, Pěnička, Slaný, Jasenský (K), Chwaszcz, Bahounek, Červenka, Škubník, Kavumbagu, Mlýnek.
    Náhradníci: Lapčík, Červenka, Mensah, Jelínek.

    Rozhodčí: Machač Lukáš – Staněk, Švehla – Volek..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    4
    Omlouváme se za menší prodlevu. Z důvodu technických potíží jsme byli nuceni začátek našeho onlajnu zpozdit. Díky za pochopení.
     
    6
    Útočná snaha hostujícího celku je zatím bez nápadu a obranná činnost domácích jejich snahu převažuje.
     
    7
    Petr Kutal se řítil neohrožen po levým křídle, svůj náběh ale zakončil jen střelou do připraveného Semanka.
     
    8
    Mohelničtí se snaží dobře kombinovat na polovině hřiště, jejich přihrávky jsou přesné, chybí tomu ale nějaký nápad na tu finální.
     
    9
    Vlastimil Knýř nyní musel hasit protiútok soupeře a míč poslal do zámezí. Následovat tak bude rohový kop pro hostující celek.
     
    10
    S centrovaným míčem od rohového praporku si obrana Mohelnice dokázala poradit a míč poslala do bezpečí. Nyní už ale opět hrají hosté, kteří kombinují na polovině soupeře.
     
    11
    Zahrál si i brankář Pavel Rohel, který chytil míč do ruky, následně jej odkopl a od hlavy jednoho z domácích skončil v zámezí.
     
    11
    O první velké pozdvižení se postarali domácí hráči! Respektive Petr Kutal si navedl míč na svoji silnější levou nohu a poté se tvrdou ránou zpoza šestnáctky pokusil překonat Juraje Semanka. Ten byl ale připraven a míč bravurním zákrokem vyrazil.
     
    12
    Tentokrát útočnou akci hostů zhatilo ofsajdové postavení a hrát tak mohou opět domácí.
     
    13
    I hostující celek se nenechává v útoku zahanbit. Po nádherné přihrávce od spoluhráče do volného prostoru se pokusil o přízemní ránu Jakub Slaný. Prostor tří tyčí ale netrefil.
     
    15
    Otrokovice právě vstřelily branku!
    A hosté se takřka z ničeho nic dostávají do vedení! Nádhernou sólo akci dokončil Jakub Slaný ještě lepším pasem na volného DIDIERA KAVUMBAGA, který měl už práci lehkou a poradil si s ní na jedničku!
     
    17
    Mohelnice právě vstřelila branku! A hned tu máme vyrovnání! Na vynikající centr z pravého křídla si nejvýše naskočil LUKÁŠ WOITEK a hlavou překonal bezmocného Semanka!
     
    18
    Vynikajícím zákrokem nyní zneškodnil další šanci hostů Dongyang Liu. Skluzem zabránil přihrávce do volného prostoru, poté byl nakonec sám faulován a domácí tak budou pokračovat v další kombinaci.
     
    20
    Po pár soubojích ve středu hřiště byla hra na chvíli přesunuta na polovinu domácích, poté ale v rychlém brejku mohelničtí zklamali.
     
    21
    Hostující Otrokovice si kombinací na své polovině tvoří volné prostory, poté to ale často řeší nesmyslnými centry a míč tak končí v zámezí.
     
    22
    Hosté budou mít další příležitost rohového kopu poté, co jeden z hráčů domácích odvrátil centrovaný míč z pravého křídla.
     
    23
    S těmito standardními situacemi ale mohelnická obrana nemá větší potíže, opět míč končí až na polovině Otrokovic.
     
    24
    Samostatný průnik obranou Mohelnice podnikl Tomáš Mlýnek, jeho počínání ale bylo zastaveno, dle rozhodčího nedovoleným zákrokem. Hosté tak budou mít zajímavou příležitost na vrácení si vedení.
     
    25
    Ani s dalším centrovaným míčem si domácí obránci těžkou hlavu nedělali. Nyní pokračují kombinací ve středu hřiště.
     
    26
    Velkou příležitost měl domácí Marek Šichor, jeho střela z první ale neskončila v prostoru tří tyčí!
     
    27
    Žlutou kartu dostává Kotůlek (FK Mohelnice).
     
    28
    Domácí hrají velmi rychlý fotbal, kterým se často a lehce dostávají na polovinu soupeře. Finální přihrávce ale chybí potřebný klid.
     
    29
    Dominik Pěnička se pokusil o střelu ze střední vzdálenosti, jeho pokusu ale chyběla potřebná razance a vlastně i směr, jelikož trefil dobře postaveného Pavla Rohela.
     
    30
    Hosté se i s trochou štěstí dostali ze své poloviny hřiště, poté ale míč ztratili a do šance tak mohou jít domácí hráči FK Mohelnice.
     
    31
    Velké zmatky v obraně domácích nyní měly za příčinu šanci hostujícího Kavumbagy, ten ale s prohozením brankáře soupeře váhal a ten mu míč nakonec sebral.
     
    32
    Další zmatky proběhly tentokrát v pokutovém území hostujícího celku, obrana Otrokovic ale nakonec s nutnou dávkou štěstí problémy zažehnala.
     
    33
    Mohelničtí jsou stále na míči, chybí tomu ale nějaký pořádný nápad na finální přihrávku, což si ale kompenzují rychlou kombinací, zatím ale bez úspěchu.
     
    34
    Mnoho akcí končí i přetaženými centry, jako například nyní. U míče jsou tak zpět hosté, kterým ale do kombinace chybí větší přesnost.
     
    35
    I s jednou z povedených kombinací hostů si domácí obrana poradila bez větších potíží.
     
    36
    Marek Šichor z pravého křídla vyslal přihrávkou do vápna Gianpaola Pezzottiho, tomu ale byla následná střela zablokována. Následovat bude rohový kop pro domácí celek.
     
    37
    Ten ale také vyšel naprázdno, navíc byl faulován jeden z hostujících hráčů, takže se hra zřejmě přesune na polovinu domácích.
     
    38
    Tvrdou hru nyní sledujeme od obou celků a sudí dnešního utkání si nenechává nic ujít. U míče jsou opět mohelničtí, kteří nyní kombinují na polovině soupeře.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Bahounek (FC Viktoria Otrokovice).
     
    40
    Na hrací ploše se začíná přiostřovat, to ale rozhodně nedodá síly týmům do útoku. Hraje se tak především na polovině hřiště.
     
    41
    Z brány ven musel i brankář Pavel Rohel, který svým razantním odkopem zneškodnil náběh Kavumbagy.
     
    42
    Vidíme časté nepřesnosti v kombinační hře obou celků, proto také ty časté ztráty míče.
     
    43
    Útočným faulem se dle sudího Machače provinil Jakub Slaný a domácí hráči tak mohou pokračovat odkopem z vlastní poloviny hřiště.
     
    44
    Tomáš Mlýnek se snažil o průnik po pravém křídle, tomu ale zamezil jeden z obránců domácího celku, který navíc vybojoval autové vhazování.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První dějství máme u konce! Ze začátku utkání byli více na míči hostující hráči a odměnou za to jim byla vedoucí branka. V 15. minutě zápasu hosté povedenou kombinací takřka odepsali domácí obranu a Didier Kavumbagu dorážel do prázdné brány. Hned o dvě minuty později si ale domácí Lukáš Woitek naskočil na povedený centr a hlavou nedal brankáři soupeře šanci.

    Do šaten se tak jde za vyrovnaného stavu 1:1!
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:31.
     
    Hráči už jsou nastoupeni na hrací ploše, druhý poločas dnešního utkání zanedlouho začne.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Mohelničtí začali druhou půli povedenou kombinací, vše ale nakonec zhatil útočný faul jednoho z jejich hráčů.
     
    48
    Dongyang Liu nyní vyřešil obranou situaci razantním odkopem do zámezí, pokračovat tak budou hosté na polovině soupeře.
     
    48
    Ze stříleného centru z pravého křídla ale nic nebylo, ten byl totiž přetažený a skončil až v zámezí.
     
    49
    Čínský obránce Liu centroval do vápna hostů, jeho centrovaný míč byl ale nízký a hostujícím obráncům nenadělal velké potíže.
     
    50
    Sudí ponechal citlivě výhodu hostům po faulu na Kavumbaga, domácí se pak ale náhle dostali do šance, která poté skončila pouze rohovým kopem.
     
    51
    Žlutou kartu dostává Knýř (FK Mohelnice).
     
    52
    Domácí hráči jsou nyní na míči na polovině soupeře, jejich kombinaci ale stále chybí větší klid.
     
    53
    Rychlou ztrátu míče ale způsobila nepřesnost v kombinaci a do útoku se tak mohou vrhnout hosté z Otrokovic.
     
    54
    Zajímavou možnost standardní situace budou mít domácí hráči po faulu na jednoho z jejich borců. Přímý kop z nějakých 23 metrů!
     
    54
    Dongyang Liu se postavil k exekuci standardní situace, zeď se mu přestřelit podařilo, brankáře hostujícího celku Semanka ale nepřekonal!
     
    55
    Domácí takřka uzavřeli hostující obranu v jejich pokutovém území, následně se po zmatku ve vápna střelou z voleje prezentoval Martin Kotůlek, jeho tvrdá rána ale jen o kousek minula prostor Semankovy svatyně!
     
    56
    Ani s dalším centrem z pravého křídla si mohelnická obrana nenadělala velké starosti a míč odvrátila do bezpečí.
     
    57
    Hosté se nastěhovali na polovinu domácích, po vysokém míči se ale hrou rukou provinil Dominik Pěnička a u míče tak budou pokračovat hráči Mohelnice.
     
    57
    Žlutou kartu dostává Pěnička (FC Viktoria Otrokovice).
     
    58
    Lukáš Woitek se pokusil o těžkou střelu z voleje, jeho pokus ale neměl razanci a branku minul o pořádný kus.
     
    59
    Hosté budou mít další šanci na vstřelení vedoucí branky. Standardní situaci po faulu z nějakých 22 metrů bude zahrávat zřejmě Adam Bahounek.
     
    59
    Ten ale přímou střelou trefil pouze dobře postavenou zeď a domácí se tak mohou vrhnout do brejku.
     
    60
    Po tvrdém zákroku na polovině hřiště zůstal na trávníku chvíli ležet Gianpaolo Pezzotti, nyní je už ale zpět na nohách a hra tak může plynule pokračovat.
     
    60
    Střídání v týmu FK Mohelnice: ze hřiště odchází Kotůlek, přichází Palatický.
     
    61
    Brankář domácího celku chytil míč už za pokutovým územím a okolo této situace je velký humbuk.
     
    62
    Otrokovice právě vstřelily branku!
    Rozhodčí sice brankáři domácího celku chybně nedal ani kartu, hosté tuto chybu ale potrestali brankou! Kapitán Otrokovic ADAM JASENSKÝ se postavil k exekuci přímého kopu a ránou napálil přímo levou šibenici Rohelovy svatyně!
     
    64
    Dnešnímu utkání sedmého kola Moravskoslezské fotbalové ligy přihlíží 170 diváků, což je rozhodně přes špatné počasí pěkné číslo!
     
    65
    Domácí měli šanci na vstřelení vyrovnávací branky po standardní situaci, nákop jednoho z jejich hráčů ale perfektně vystihl Juraj Semanko a míč bezpečně ukryl v náruči.
     
    66
    Blízko vápna hostů byl faulován Marek Šichor a domácí tak budou mít další šanci na vyrovnání!
     
    66
    Žlutou kartu dostává Červenka (FC Viktoria Otrokovice).
     
    67
    Centrovaný míč směrem do vápna hostujícího celku nenadělal hráčům Otrokovic velké starosti a Šimon Chwaszcz poslal míč do bezpečí.
     
    67
    Na středu hřiště byl nedovoleně bráněn Lukáš Woitek, následný centrovaný míč do vápna hostů ale nenašel nikoho z mohelnických.
     
    68
    O dlouhý lob a přehození brankáře Rohela se pokusil jeden z hostujících hráčů, brankář domácího celku ale byl na svém místě a míč ukryl bezpečně v náruči.
     
    68
    Otrokovičtí začali hrát velmi tvrdě a to má za příčinu další standardní situaci pro domácí celek.
     
    68
    Mohelnice právě vstřelila branku! A máme opět vyrovnáno! Po velkém zmatku ve vápna hostujících Otrokovic se jako poslední k míči dostal kapitán domácího celku ROMAN KUBA a neskutečně tvrdou ránou se trefil pod víko Semankovy svatyně!
     
    69
    Vážnost vyrovnaného stavu si už uvědomují i domácí hráči a tvrdou hrou se také dopouští nedovolených zákroků. Po jednom takovém sice hosté zahrávali standardní situaci, rychle ale míč ztratili.
     
    70
    Další tlak domácích hráčů musel hasit až brankář hostů Juraj Semanko, který tak drží tým v šanci na body z dnešního utkání.
     
    71
    Střídání v týmu FC Viktoria Otrokovice: ze hřiště odchází Bahounek, přichází Mensah.
     
    72
    Milan Palatický se pokusil o střelu ze střední vzdálenosti a nadělal hostujícímu brankáři velké starosti! Ten si s tím ale poradil na jedničku.
     
    73
    Následně se útočným faulem prezentoval jeden z hráčů domácích a pokračovat tak mohou hosté v další kombinaci směrem kupředu.
     
    76
    Nyní vidíme další souboje na středu hřiště, tvrdá hra ale hatí veškeré šance na útočné akce.
     
    77
    Hostující hráči nyní perfektně kombinují na polovině soupeře a nepouštějí domácí borce k míči. Chybí jim ale nějaký nápad na finální přihrávku, bez které to rozhodně nepůjde.
     
    78
    A krásná kombinace končí útočným faulem hostujících hráčů, na míči tak budou pokračovat domácí.
     
    80
    Hra ve středu hřiště je bez jakéhokoli nápadu od obou celků a pomalu ale jistě se schyluje k remíze v tomto utkání.
     
    81
    Po dlouhém autovém vhazování Jaroslava Hlavsy si naskočil na míč jeden z jeho spoluhráčů, míč ale poslal mimo prostor tří tyčí.
     
    82
    Střídání v týmu FK Mohelnice: ze hřiště odchází Svoboda, přichází Vokoun.
     
    83
    Ofsajdové postavení nyní zhatilo šanci hostujícího celku na rychlý brejk a zu míče tak mohou pokračovat domácí hráči Mohelnice.
     
    84
    S dalším centrem od rohového praporku z kopačky jednoho z domácích hráčů, si bezpečně poradil brankář hostujícího celku Semanko.
     
    86
    Střídání v týmu FK Mohelnice: ze hřiště odchází Kutal, přichází Yimuran.
     
    87
    Střídání v týmu FC Viktoria Otrokovice: ze hřiště odchází Červenka, přichází Lapčík.
     
    87
    K exekuci přímého kopu se postavil Marek Šichor a na jeho následný centr si naskočil zřejmě Lukáš Woitek, který ale střelou hlavou netrefil bránu.
     
    88
    Domácí hráči více pílí po vedoucí brance a hosty takřka uzavřeli na jejich vlastní polovině hřiště. Zatím ale chybí pořádný střelecký pokus z kopačky některého hráče Mohelnice.
     
    89
    Domácí dokonce ještě ztratili míč, a utkání tak s největší pravděpodobností skončí čtyřbrankovou remízou.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Utkání sedmého kola Moravskoslezské fotbalové ligy, mezi Mohelnicí a Otrokovicemi, je u konce! Týmy se rozcházejí smírně, oba totiž vstřelili po dvou brankách! Nejprve se v 15. minutě prosadil hostující Didier Kavumbagu, pouhé dvě minuty poté jej napodobil Lukáš Woitek a do kabin se tak šlo za stavu 1:1!

    Do druhé půle vstoupili lépe domácí hráči, když v 62. minutě vstřelil další vedoucí branku Adam Jasenský. O dalších 6 minut později bylo opět vyrovnáno, zmatek v obraně hostů využil Roman Kuba.

    Týmy se tak rozcházejí smírně a to rozhodně ani jednomu z nich v bojích o opuštění spodních příček tabulky nepomůže.

    Mohelnice odehraje příští utkání na hřišti Rýmařova, který dnes trochu překvapivě prohrál 0:3 na hřišti Uherského Brodu. Otrokovice budou na svém stadionu hostit Vyškov.

    Tohle je ode mě pro dnešní den vše, díky za pozornost a z městského stadionu v Mohelnici se s vámi loučím. Přeji krásný zbytek dne. (17:23:18)

    Daniel Bertók

    Branky: 17. Woitek, 68. Kuba – 15. Kavumbagu, 62. Jasenský

    Karty:   27. Kotůlek (MOH), 51. Knýř (MOH) – 39. Bahounek (OTR), 57. Pěnička (OTR), 66. Červenka (OTR)


    FK Mohelnice: Rohel – Hlavsa, Kuba (K), Kotůlek (61. Palatický), Liu, Knýř – Šichor, Svoboda (82. Vokoun) – Pezzotti, Woitek, Kutal (86. Yimuran).
    Náhradníci: Hora, Grigorovs, Ivan, Yimuran, Palatický, Vokoun.

    FC Zlínsko: Semanko – Zábojník, Pěnička, Slaný, Jasenský (K), Chwaszcz, Bahounek (71. Mensah), Červenka (87. Lapčík), Škubník, Kavumbagu, Mlýnek.
    Náhradníci: Lapčík, Červenka, Mensah, Jelínek.

    Rozhodčí: Machač Lukáš – Staněk, Švehla – Volek.
    thejrc.org