Marítimo – Aves 2:1 (kon.) | Boavista – Benfica 2:1 (kon.) | Sporting – Tondela 2:0 (kon.)
konec
CS Marítimo
2:1 (2:0)
CD Aves
Sobota 16.09.2017, 17:00 • Estádio dos Barreiros, Funchal (kapacita: 8.992 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 6. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Marítimo prožívá skvělý vstup do nové sezóny, když v domácí portugalské lize během úvodních pěti kol jen jednou prohrálo a naopak hned čtyřikrát zvítězilo. Domácí fotbalisté se budou snažit v nadcházejícím zápase proti Avesi navázat na sérii tří výher v řadě a udržet těsný kontakt s čelem tabulky, na kterém se nachází Porto, Sporting Lisabon a Benfica. Aves prožívá úplně opačný začátek sezóny, když v posledním ligovém utkání proti Belenenses ukončil sérii čtyř porážek v řadě a poprvé letos naplno bodoval.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    CS Marítimo: Charles – Bebeto, P. Santos, Z. Júnior, China – Gamboa, Pacheco – E. Costa (C), Cleber, R. Valente – R. Pinho.
    Náhradníci: Abedzadeh – Bessa, Oliveira, Ibson, Vilanculos, Lundberg, Drausio.

    CD Aves: Quim (C) – M. Baldé, Rodrigo Defendi, Ponck, Lenho – Amilton, Gauld, V. Gomes – Agra, Arango, Santana.
    Náhradníci: Facchini – A. Guedes, Fariña, Galo, Falcao, Machado, Rodrigo.

    Rozhodčí: Carlos Xistra. Asistenti: Nelson Moniz, Jorge Cruz. Čtvrtý rozhodčí: Bruno Rebocho.
     
    Fotbalisté obou týmů vychází z útrob Estádio dos Barreiros na hrací plochu a utkání bude moci za okamžik začít. Favoritem jsou domácí hráči Marítima.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Carlos Xistra dal právě pokyn k zahájení zápasu, jehož výkop obstarali fotbalisté Avese.
     
    2
    Jeden z hostujících fotbalistů se již ve druhé minutě utkání ocitl na levé straně šestnáctky ve slibné brankové příležitosti, jenže si netroufl na střelu z úhlu a před bránu poslal nemastný neslaný přízemní centr, který obrana Marítima bez problému odvrátila do bezpečí.
     
    3
    Bebeto předvedl krásný sprint podél pravé postranní čáry a od rohového praporku poslal před bránu velmi dobrý zpětný centr, na který si na přední tyči naskakoval Ricardo Valente, na míč ovšem nedoskočil.
     
    5
    Jeden z fotbalistů Avese zůstal v blízkosti své šestnáctky ležet na hrací ploše a hra byla přerušena kvůli jeho ošetření.
     
    6
    Aves má hned v úvodu utkání problém. Avizovaný hráč, který zůstal ležet na hrací ploše, byl ze hřiště odnesen na nosítkách.
     
    7
    Na lavičce hostujícího celku už se připravuje střídání. Za pár okamžiků bychom se tedy měli dozvědět, kdo že to utrpěl zranění, kvůli němuž není schopen v zápase pokračovat.
     
    8
    Střídání v týmu CD Aves: ze hřiště odchází Ryan Gauld, přichází Paulo Machado.
     
    10
    Joao Gamboa podstoupil v blízkosti šestnáctky Avese tvrdý hlavičkový souboj zřejmě se Salvadorem Agrou, který zůstal ležet na hrací ploše poté, co schytal nepříjemný úder do hlavy.
     
    11
    Fotbalisté Marítima hrozí především po křídlech, jenže žádný z centrů zatím nenadělal hostům problémy. Buď byl nepřesný a skončil v zámezí, nebo ho hráči Avese odvrátili.
     
    13
    Fábio Pacheco vybojoval po sprintu na pravém křídle autové vhazování, po kterém útok Marítima rychle ztroskotal.
     
    15
    Aves rozjel ve středu hřiště nadějnou kombinační akci, jenže finální dlouhá kolmá přihrávka mířila do ofsajdu.
     
    16
    Marítimo právě vstřelilo branku!
    Edgar Costa zvedl u pravé postranní čáry hlavu a do šestnáctky načechral nádherný centr, na který si naběhl nikým nehlídaný RODRIGO PINHO a z hranice malého pokutového území hlavou v předklonu zamířil k pravé tyči! Marítimo vede.
    16. Rodrigo PINHO - 1:0
     
    18
    Cristián Arango si naběhl ve středu hřiště na krásnou kolmou přihrávku, a přestože byl zezadu nepříjemně tísněn, z hranice šestnáctky napřáhl k přízemní střele, kterou vybíhající brankář Charles na přední tyči skvělým zákrokem vyrazil!
     
    21
    Aves ze pokusil o pár okamžiků později zahrozit přízemním centrem z levé strany hřiště, jenže v šestnáctce nebyl žádný z hostů a na přední tyči bez problému lapil míč do koše brankář Charles.
     
    24
    V blízkosti šestnáctky Marítima se odehrál zajímavý souboj, v němž se ocitli oba hráči s číslem 21, na domácí straně Joao Gamboa a na straně hostů Nélson Lenho. Vzájemný souboj nevyzněl ani pro jednoho hráče, ale Joao Gamboa byl vzápětí přece jen faulován. Faul byl ovšem nakonec odpískán jednomu z hostů.
     
    25
    Konečně centr, který našel svého adresáta. Jeden z fotbalistů Avese se dostal uprostřed šestnáctky k hlavičce, jenže v záklonu hlavičkoval vysoko nad bránu a následoval odkop od brány.
     
    27
    První obrovská příležitost Avese! Do šestnáctky Marítima přilétl po rohovém kopu na levé straně hřiště nádherný centr, který jeden z hostů prodloužil na přední tyči hlavou krásně za sebe a zřejmě Amilton hlavičkoval z blízkosti nad bránu!
     
    30
    Ze zápasu uplynulo téměř třicet minut a Marítimo drží jednobrankový náskok. Směrem vpřed je ovšem aktivnější Aves.
     
    31
    Centr Marítima z pravé strany hřiště nic kloudného nepřinesl a Cristián Arango byl vzápětí v blízkosti středového kruhu ostře faulován v hlavičkovém souboji, vše se ale obešlo bez karty.
     
    34
    Salvador Agra si nabíhal do šestnáctky na krásný přízemní centr a už se chystal z blízkosti vyrovnávat, jenže Charles se mu včas vrhl pod nohy a míč poté ukryl v náruči pod sebou!
     
    36
    Amilton ve středu útočné poloviny Avese nejprve vyhrál hlavičkový souboj a poté byl faulován Fábiem Pachecem.
     
    37
    Rodrigo Pinho byl téměř ve stejném místě po rozehrání standardní situace hostů a odkopu od brány Charlese přistrčen zezadu v hlavičkovém souboji a tentokrát se pískalo proti Avesi.
     
    39
    Marítimo právě vstřelilo branku!
    Rodrigo Pinho vyhrál v blízkosti vlastní šestnáctky důležitý souboj a po jeho ostrém, ale čistém zákroku hra pokračovala. Místo volného přímého kopu pro hosty ale přišla v podání domácích krásná dlouhá kolmá přihrávka od Jeana Clebera na rozeběhnutého RODRIGA PINHA, který se řítil sám na bránu a nádherným lobem přehodil vybíhajícího brankáře Quima! Brankář hostí si sice na míč sáhl pravou rukou, vyškrábnout ho ale mimo nedokázal, stejně jako ve skluzu na čáře vracející se Nélson Lenho.
    39. Rodrigo PINHO - 2:0
     
    41
    Quim je po inkasování dvou branek hodně rozladěný a nyní dlouho váhal s odkopem od brány, nakonec ale kartu neviděl.
     
    44
    Cristián Arango na pravé straně hřiště v blízkosti šestnáctky podstoupil ostrý souboj s Ricardem Valentem a zůstal ležet na zeleném pažitu, faul se ovšem nepískal a hra byla přerušena až kvůli jeho ošetření.
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu byly nastaveny 3 minuty.
     
    45+1
    Marítimo mělo výhodu rohového kopu a na přední tyč mířil nepříjemný ostrý centr, který hosté dokázali odvrátit.
     
    45+2
    Tlak domácího celku pokračoval a v blízkosti levé tyče se snažil prodrat do zakončení Ricardo Valente. Domácí fotbalista to ovšem přehnal s důrazem a byl mu odpískán útočný faul.
     
    45+3
    Aves se v závěru nastaveného času dostal ke dvěma střelám zpoza šestnáctky, z nichž první byla zablokována a druhá, která byla pohotová, po zemi zamířila vedle vzdálenější levé tyče.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Ústřední postavou utkání mezi Marítimem a Avesem je domácí útočník Rodrigo Pinho, který se během úvodního poločasu nejprve prosadil po krásném centru ze strany hlavou a krátce před přestávkou po smrtícím protiútoku nádherným lobem. Aves měl jednu slibnou šanci, jenže Cristiána Aranga dokázal vychytat Charles. Skóre po prvním poločase. CS Marítimo 2 CD Aves 0.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:05.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Marítimo rozehrálo druhý poločas, do kterého zásluhou Rodriga Pinha vstupuje s dvoubrankovým vedením.
     
    47
    Ani jeden z týmů o přestávce nesáhl ke střídání a Marítimo vstoupilo do druhého poločasu lépe, když do šestnáctky soupeře posílalo z pravé strany hřiště dlouhý centr. Obrana Avese ovšem byla pozorná a jeden z obránců míč na značce pokutového kopu odvrátil hlavou do bezpečí.
     
    48
    Jean Cleber rozkmital u pravé postranní čáry své rychlé nohy, až příliš rychle, protože ve snaze vybojovat míč zezadu podrazil nohy Beneta. Jasný útočný faul.
     
    50
    Cristián Arango se nedaleko šestnáctky Marítima nebezpečně otáčel s míčem a Fábio Pacheco ho ostrým skluzem poslal k zemi. Aves bude rozehrávat zajímavou standardní situaci.
     
    51
    Exekuce standardní situace se hostům vůbec nepovedla. Centr z pravé strany hřiště mířil pouze na hlavu jednoho z domácích hráčů.
     
    53
    Aves se dostal na pravé straně hřiště k nebezpečnému přízemnímu centru a jeden z hostů už se chystal míč uklízet z malého vápna do prázdné brány, na poslední chvíli ale přišel skluz jednoho z obránců Marítima, který míč odvrátil na rohový kop!
     
    55
    Ze druhého poločasu uplynulo téměř deset minut a zatím sledujeme velice bojovné utkání. Marítimo vede 2:0.
     
    57
    Ricardo Valente si to na levé straně namířil do šestnáctky, ještě než se do ní ale dostal, Mama Baldé ho nabral jako na vidle. Domácí fotbalista zůstal ležet na hrací ploše a musí být ošetřován.
     
    59
    Střídání v týmu CD Aves: ze hřiště odchází Vítor Gomes, přichází Alexandre Guedes.
     
    59
    Střídání hostujícího celku předcházela standardní situace, kterou rozehrál na levé straně Edgar Costa. Na jeho centr ale na vzdálenější pravé tyči žádný ze spoluhráčů nedosáhl.
     
    60
    Marítimo po pravém křídle málem předvedlo další smrtící protiútok, když se po dvou rychlých kolmých přihrávkách dostalo až do šestnáctky a jeden z domácích fotbalistů se po přízemním zpětném centru ocitl na vzdálenější levé tyči v obrovské šanci, jenže jeho zakončení bylo slaboučké a Quim si připsal důležitý zákrok!
     
    63
    Aves rozehrál na levé straně hřiště na první pohled nenápadnou standardní situaci, jenže následný centr nebezpečně mířil ke vzdálenější pravé tyči a Charles míč vytáhl na rohový kop!
     
    65
    Střídání v týmu CD Aves: ze hřiště odchází Rodrigo Defendi, přichází Claudio Falcao.
     
    66
    Fotbalisté Avesu už sáhli ke všem třem střídáním a bude zajímavé sledovat, zda jeho hru nějak oživí.
     
    67
    Místo oživení hry a nějaké šance ze strany hostů přišel centr ze strany v podání Marítima, Quim byl ale na bližší tyči připraven.
     
    68
    Alexandre Guedes přišel na hřiště z lavičky a nyní mohl zkorigovat skóre, jeho táhlá střela zpoza šestnáctky ale minula pravý horní roh brány.
     
    69
    A vzápětí identická situace! Cristián Arango vypálil zpoza šestnáctky a jeho táhlá střela zamířila těsně nad břevno. Charles se na míči pro jistotu natáhl a rukou ho tečoval. Následovat bude roh.
     
    70
    Pablo Santos sestřelil jednoho z hostů po rozehrání rohového kopu v blízkosti šestnáctky a kromě žluté karty bude následovat nebezpečný volný přímý kop pro Aves.
     
    72
    Paulo Machado vzal odpovědnost na svá bedra a nádhernou technickou střelou z volného přímého kopu mířil do bližšího levého horní rohu brány! Charles už byl překonaný, na brankové čáře ale míč vyhlavičkoval jeden z jeho spoluhráčů na rohový kop!
     
    74
    Žlutou kartu dostává Washington Santana poté, co v blízkosti středového kruhu jednoho ze spoluhráčů stáhl k zemi.
     
    75
    Brankář Charles musí být ošetřován, zatímco se na lavičce Marítima připravuje první střídání.
     
    77
    Střídání v týmu CS Marítimo: ze hřiště odchází Ricardo Valente, přichází Ibson.
     
    78
    Paulo Machado se snažil v blízkosti šestnáctky vybojovat míč, což se mu nepodařilo poté, co vyskočil do vzduchu a oběma nohami dopadl na nohy bránícího Bebeta.
     
    81
    CD Aves právě vstřelilo branku!
    Cristián Arango u levé postranní čáry vyhrál důležitý vzdušný souboj, a přestože chvíli nevěděl, kde míč je, krásně se s ním otočil a prchal směrem k šestnáctce. Následovala krásná zasekávačka do středu hřiště a ještě lepší centr, po kterém uprostřed šestnáctky hlavičkoval do levého horní rohu brány ALEXANDRE GUEDES!
    81. Alexandre GUEDES - 2:1
     
    84
    Střídání v týmu CS Marítimo: ze hřiště odchází Rodrigo Pinho, přichází Viktor Lundberg.
     
    85
    Střídání na straně Marítima předcházela zajímavá situace, když jeden z hostujících obránců napálil v blízkosti brány soupeře a od jeho kolene se míč po zemi odrazil těsně vedle vzdálenější pravé tyče!
     
    88
    Střídání v týmu CS Marítimo: ze hřiště odchází Jean Cleber, přichází Éber Bessa.
     
    89
    Střídající Éber Bessa se ihned po příchodu na hřiště mohl uvést gólem, jenže na vzdálenější pravé tyči po rohovém kopu z levé strany hlavičkoval vysoko do vzduchu a navíc před zakončením fauloval.
     
    90
    Éber Bessa a další jeho šance! Tentokrát se domácí fotbalista dostal na pravé straně šestnáctky k přízemní střele, která z úhlu mířila ke vzdálenější levé tyči, Quim ale dokázal míč pravou nohou vykopnout!
     
    90+1
    Nad rámec utkání bylo nastaveno 6 minut.
     
    90+1
    Aves další centr z rohového kopu odvrátil a po pravé straně spěchal do protiútoku, který ještě před půlící čárou ukončil ostrým skluzem Viktor Lundberg a viděl žlutou kartu.
     
    90+3
    Tečovaný centr nebo spíše střela zpoza šestnáctky málem znamenala vyrovnání! Charles sledoval, jak se míč přes jeho hlavu snáší do brány, nakonec se ale v blízkosti pravého horního rohu od břevna odrazil zpět do hry!
     
    90+5
    Aves tlačí, co to jde, a po dalším centru z pravého křídla bude zahrávat rohový kop. Zřejmě poslední šance.
     
    90+6
    Charles si v pohodě došel pro míč a společně se svými spoluhráči zřejmě bude moci slavit vítězství.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Marítimo potvrdilo v domácím prostředí skvělý vstup do nové sezóny, když zásluhou dvou gólů Rodriga Pinhy z prvního poločasu porazilo před svými fanoušky Aves. Naději pro hosty sice ještě vykřesal devět minut před koncem střídající Alexandre Guedes, jeho týmu se ale ani přes obrovskou snahu vyrovnat nepodařilo. Konečný výsledek utkání. CS Marítimo 2 CD Aves 1. (19:01:06)

    Tomáš Reiner

    Branky: 16. R. Pinho, 39. R. Pinho – 81. A. Guedes

    Karty:   50. Pacheco (MAO), 70. P. Santos (MAO), 90+1. Lundberg (MAO) – 74. Santana (CDA), 78. Machado (CDA)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 2:5. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 18:12.
    CS Marítimo: Charles – Bebeto, P. Santos, Z. Júnior, China – Gamboa, Pacheco – E. Costa (C), Cleber (88. Bessa), R. Valente (77. Ibson) – R. Pinho (84. Lundberg).
    Náhradníci: Abedzadeh – Bessa, Oliveira, Ibson, Vilanculos, Lundberg, Drausio.

    CD Aves: Quim (C) – M. Baldé, Rodrigo Defendi (65. Falcao), Ponck, Lenho – Amilton, Gauld (8. Machado), V. Gomes (59. A. Guedes) – Agra, Arango, Santana.
    Náhradníci: Facchini – A. Guedes, Fariña, Galo, Falcao, Machado, Rodrigo.

    Rozhodčí: Carlos Xistra. Asistenti: Nelson Moniz, Jorge Cruz. Čtvrtý rozhodčí: Bruno Rebocho
    ocianews.com