Bayern – Mohuč 4:0 (kon.) | W. Brémy – Schalke 1:2 (kon.) | Frankfurt – Augsburg 1:2 (kon.)
Stuttgart – Wolfsburg 1:0 (kon.) | RB Lipsko – Mönchengladbach 2:2 (kon.)
konec
Bayern Mnichov
4:0 (2:0)
1. FSV Mohuč 05
Sobota 16.09.2017, 15:30 • Allianz Arena, München • Německá Bundesliga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Ne zrovna ideální období zažívá mnichovský Bayern. Ancelottiho svěřenci před týdnem rupli 0:2 na hřišti na Hoffenheimu, pak sice v Lize mistrů přišli s očekávaným vítězstvím nad Anderlechtem, výkon bavorského mužstva ale i přes tři získané body nepatřil k těm nejlepším. Atmosféra navíc houstne i mimo trávníky, médii probleskla přestřelka mezi kanonýrem Lewandowskim a ředitelem klubu Rummeniggem, který polského ostostřelce důrazně upozornil, že takové móresy v Bayernu trpět nehodlá.

    Stále častěji se navíc spekuluje i o budoucnosti Carla Ancelottiho – italský trenér se mnohým fanouškům i expertům nezdá jako ta správná volba na post lodivoda Bayernu, tím spíše, že se o funkci velmi hlasitě přihlásil Julian Nagelsmann, jenž Ancelottiho před týdnem takticky předčil. Mnozí němečtí novináři tak již mají za hotovou věc, že Italův kontrakt skončí předčasně a už od nového ročníku bude novým koučem Bayernu právě mladý trenér TSG.

    Teď se ale zkušený italský stratég i celé jeho mužstvo musí soustředit na další kolo Bundesligy, v rámci kterého přijede do Allianz Areny Mohuč. Ta se loni jen tak tak zachránila a i letos si nemůže zrovna vyskakovat, když Nullfünfer ze tří zápasů získali pouhé tři body a v tabulce jim patří třináctá příčka.

    Určitou výhodu pro Mohuč může být, že jim po levé straně nebude škodit zraněný David Alaba, jehož na pozici krajního beka nahradí Rafinha. Jinak má ale Ancelotti k dispozici kompletní mužstvo a Bayern bude proti FSV jednoznačným favoritem.
     
    Úvodní sestavy:

    Bayern Mnichov: Neuer (C) – Kimmich, J. Boateng, Hummels, Rafinha – Arturo Vidal, Th. Alcântara – Robben, T. Müller, Coman – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Javi Martínez, Ribéry, James Rodríguez, Rudy, Süle, Tolisso.

    1. FSV Mohuč 05: Adler – Bell (C), A. Diallo, Balogun – Donati, Serdar, Frei, Brosinski – Öztunali, Quaison – De Blasis.
    Náhradníci: Zentner – Fischer, Gbamin, Latza, Maxim, Muto, Jairo.

    Rozhodčí: Stegemann – Fischer, Pickel.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hráči i sudí už jsou v tunelu mnichovské Allianz Areny a za chvíli přijdou na hřiště před zaplněné tribuny.
     
    Hlavní sudí Stegemann za bouřlivého potlesku přivedl 22 hráčů na hřiště a po úvodních náležitostech se bude moci začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Zápas podle očekávání začali s míčem na kopačkách domácí, kteří buší do zataženého bloku Mainzu, ovšem průniková přihrávka na Comana byla odklizena Bellem.
     
    3
    Na půlce o míč poměrně dobře bojoval Quaison, švédský ofenzivní univerzál ve službách karnevalového celku nakonec vydoloval aut.
     
    4
    Mainz se zatím zvládá bránit a další nepodařený pokus o vysunutí Comana zeragistrovali domácí, od své brány tak může odkopávat bývalý hráč Hamburgu nebo Leverkusenu René Adler.
     
    5
    Rafinha pronikal po křídle a dokázal míč dát na Lewandowského, ovšem polský útočník dokázal zablokovanou střelou získat pouze roh.
     
    6
    Na centr Thiaga si naskakoval Hummels, ovšem robustní stoper Bavorů nakonec míč pouze lízl a ten tak vyletěl mimo pokutové území.
     
    7
    Na útočnou polovinu zavítalo i FSV, po křídle se snažil proniknout Ital Donati, ovšem o míč přišel. Následně ale dostal možnost zkusit střelu z dálky Brosinski a jeho skákající pokus těsnil na roh pozorný Neuer!
     
    8
    Bayern zatím není schopen držet míč na zemi a dost často tak zbytečně přichází o kontrolu nad zápasem, teď chyboval Boateng, ale střelu od De Blasise tečoval nad Hummels.
     
    9
    Domácí sice drží míč ve své moci většinu zápasu, ale na dostřel se v podstatě nedostávají, Mainz brání ve velice pohyblivém bloku a dlouhé pasy na útočníky se zatím neujaly.
     
    11
    Vidal dostal míč na hraně vápna a pokoušel se s ním otočit směrem k brance, byl ale hned ztrojen a obrana soupeře tak míč odklidila.
     
    11
    Bayern právě vstřelil branku!
    A vlastně z první šance duelu domácí hned udeřili! Přetažený centr propadl přes Robbena až na Kimmicha, který dokázal dát pod sebe na THOMASE MÜLLERA, jenž za pomoci drobné Robbenovy teče propálil Adlera! Zatím je gól připsán německému hráči, otázka je, jestli se zpětně ještě autorem branky nestane Robben, který se míče dotkl jako poslední.
    11. Thomas MÜLLER - 1:0
     
    13
    I nadále hrají hlavně domácí borci, kteří jsou rázem o poznání kreativnější a obranou soupeře pronikají o něco snáze.
     
    15
    Přetažený centr od aktivního Kimmicha se dostal až na hlavu chilského reprezentanta Arturo Vidala, který ale trefil pouze prostředek brány a s ním i Adlera.
     
    16
    Tak toto mohl být šok! Po chybě domácí obrany se dostal do velice dobré pozice Quaison, který si navedl míč do vápna a pálil na zadní tyč, Neuer ale vytáhl parádní zákrok a domácí zachránil!
     
    17
    Mainz se trochu osmělila a dostává se stále častěji na útočnou polovinu, teď na Müllerovi vybojoval faul Serdar.
     
    18
    Světový zákrok Reného Adlera! Ve vápně se dostal k míči Robben, který střílel doprostřed branky, jeho ránu německý gólman ale vyrazil! Následně dorážel ve výtečné pozici Vidal, jenže Adler sebou mrskl na zem a vytáhl balón na roh!
     
    19
    Domácí hru trochu uklidnili a teď hlavně drží míč daleko od Neuera, což se jim daří a zápas tak mají momentálně pod kontrolou.
     
    21
    Tak toto je neskutečné! Robben táhl protiútok 3 na 2 a udělal to parádně, když předložil míč před prázdnou branku Comanovi, jenže ten z bezprostřední blízkosti nepochopitelně orazítkoval pouze břevno!
     
    22
    Po Müllerově průniku míč propadl až k Lewandowskému, který měl Adlera na zemi, ale po zemi poslal svou střelu pouze těsně mimo vzdálenější tyč!
     
    23
    Bayern právě vstřelil branku!
    Teď už to tam zcela zaslouženě padlo podruhé a domácí směřují za pohodovou výhrou! Kimmich vyslal parádním pasem na hranici ofsajdu nabíhajícího ARJENA ROBBENA, který tentokrát vzal všechno na sebe a jemným lobem nedal natahujícímu se Adlerovi nárok!
    23. Arjen ROBBEN - 2:0
     
    25
    Další centr do vápna poslal Kimmich, míč byl ale tentokráte moc vysoký a Lewandowski na něj neměl šanci dosáhnout, obrana Mainzu tedy odvrací.
     
    27
    Hra se trochu uklidnila a domácí si nahrávají hlavně na vlastní polovině, kde drží balón daleko od skoro nenapadajících hráčů soupeře.
     
    28
    Coman roztáhl hru do strany na Kimmicha, míč následně skončil až u Thiaga, který se snažil pohotově pálit, ale jeho bomba skončila vysoko nad.
     
    30
    Domácí se doopravdy nikam neženou a momentálně se tak není moc na co dívat, střela Vidala ze zoufalství skončila na tribuně.
     
    31
    Dlouhý míč za obranu zkoušel Hummels, ovšem Adler ukázal dobré čtení hry a vyběhl rychle z branky, aby míč odkopl.
     
    33
    Zablokovaný Kimmichův centr udělal na přední tyči nemálo problémů Adlerovi, ale Müller nakonec neměl dost rychlou reakci a míč do branky uklidit nedokázal.
     
    34
    Ze střední vzdálenosti napřáhl francouzský mladík Kingsley Coman, jeho rána ale mířila pouze doprostřed branky a Adler neměl potíže.
     
    35
    Další pokus o pas od Kimmicha tentokrát úspěšný nebyl, německý reprezentant míč nasměroval pouze do zámezí za bránou Mainzu.
     
    36
    Žlutou kartu za svůj skluz na polovině vidí kapitán FSV Bell.
     
    37
    Ani tentokráte dlouhý míč Müllera nenašel, Hummels to přehnal s razancí a balón tak opět doskákal až za čáru.
     
    38
    Balogun dostal trochu více volného místa a tak pálil z dálky, ovšem jeho rána neměla skoro žádnou razanci a Neuer ji tak mohl v pohodě sebrat ze země.
     
    40
    K dobrému centru skoro z brankové čáry se dostal Öztunali, jeho přetažený míč pak pro jistotu na rohový kop odkopl vracející se Müller.
     
    41
    Bayernu v posledních minutách chybí potřebná lehkost při přechodu do útoku a je to všechno takové křečovité.
     
    42
    U postranní čáry pak musel za záchrannou brzdu zatáhnout Rafinha a skluzem přejel Donatiho, za což vidí první žlutou zápasu pro domácí.
     
    44
    Dlouhý pas od Robbena opět nebyl přesný a v této disciplíně zatím Bayern moc úspěšný není, za obranu soupeře se většinou dostává díky kratším pasům.
     
    45
    Coman postupoval po křídle, ale poté nedal přesný pas před branku a míč tak dokázal sebrat Adler.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je za námi a v podstatě by se dal rozdělit na dvě části. V té první se hosté snažili hrát dopředu, ale Bayern je za to dvakrát potrestal – jednou tečovanou střelou Müllera, podruhé pohledným lobem Robbena. Samotné FSV mělo několik dobrých šancí, ale Neuer je ustál. A poté? Od nějaké 25. minuty se hraje zcela bez šancí, hosté se zatáhli a domácí jenom kontrolují zápas. Snad se toto do druhé půle změní.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté dnes poprvé sahají do sestavy, do druhé půle nezasáhne De Blasis a nahradí ho Latza.
     
    48
    Domácí vybojovali přímý kop kousek od autové čáry, míč si pak staví dvojice Robben-Kimmich.
     
    49
    Kimmichův centr nakonec poslal směrem na branku Vidal, ale mířil příliš vysoko a odkopávat tak může Adler.
     
    50
    Brosinski byl hodně tvrdě odzbrojen Kimmichem u brankové čáry, sudí ale hru pustil a domácí mohou jít dopředu.
     
    50
    Bayern právě vstřelil branku!
    Tak toto byla rychlá akce jako z učebnice a domácí jsou do vedení už o tři branky! Po křídle dokázal utéct obráncům Müller, který následně našel milimetrovým centrem nohu ROBERTA LEWANDOWSKÉHO, jenž dokázal uklidit míč do brány!
    50. Robert LEWANDOWSKI - 3:0
     
    52
    A Bayern mohl přidat další branku, Müller totiž hledal před prázdnou brankou Lewandowského, ovšem obrana dokázal na poslední chvíli míč ukopnout na roh!
     
    54
    Domácí hrají v pohodě a drží míč ve své moci, nevypadá to na to, že by se dnes mělo v Mnichově urodit překvapení.
     
    55
    Po straně unikal Robben, kterého musel zastavit nedovoleně Diallo a ten tak vidí za faul na nizozemského rychlíka žlutou kartu.
     
    56
    Žlutá karta je tu i pro domácí, Quaison utíkal směrem k Neuerovi a Boateng ho stáhl za dres, logicky je tak také napomínán.
     
    57
    Coman se snažil ve vápně kličkou dostat za obránce, ale míč se mu zamotal pod nohy a Mainz se tentokrát poradil.
     
    59
    Bayern i nadále hraje s míčem u nohou, do dalších šancí se ale zatím nedostává a pouze si tak hýčká své pohodové vedení.
     
    61
    Kimmich pronikal celkem pohodlně dopředu a poté se snažil dávat na své spoluhráče, ovšem obrana Mainzu zablokovala míč na roh.
     
    62
    Domácí střídají a to hned dvakrát – na hřišti pro dnešek skončili Jerome Boateng a Arjen Robben, místo nich se nám ukáží Nicklas Süle a Franck Ribéry.
     
    64
    Müller tlačil v pádu míč na bránu, ale obrana si opět dokázala poradit a míč tak k Adlerovi ani nedolétl.
     
    65
    I hostující kouč využívá své druhé střídání, pro dnešek dohrál Brosinski a nahradí ho Gbamin.
     
    66
    A hned vzápětí se dostal ke střele Müller a volil akrobatické zakončení nůžkami, jeho pokus ale zapadl kousek za zadní tyč!
     
    67
    Po rohovém kopu Mainzu se míč odrazil přesně proti noze Fabianu Freiovi, který napřáhl z pořádně dálky a vyslal parádní pokus k tyči – ale Neuer sebou neskutečně rychle "hodil" na zem a vyrazil míč na roh.
     
    69
    Momentálně se domácím podařilo hru opět zklidnit a držet míč ve své moci, ovšem do ničeho velkého se nepouštějí a na hřišti se toho moc neděje.
     
    70
    A do vzduchu musel velice rychle René Adler, který akrobaticky vytěsnil mimo Süleho hlavičku, která padala pod břevno!
     
    71
    Ancelotti naposledy střídá, ze hřiště stahuje Arturo Vidala, kterého nahrazuje posilou z Hoffenheimu Sebastianem Rudym.
     
    73
    Se šancemi se roztrhl pytel, kličku do středu udělal Ribéry a následně pálil na zadní tyč, René Adler je dnes ale parádní a tygřím skokem míč vyrazil mimo!
     
    74
    Mainz v posledních minutách vůbec není u míče a jenom doufá, že nedostane další branky, zápas už se dohrává.
     
    76
    Je tu poslední střídání i z dílky hostující lavičky, dolů jde Diallo, kterého na poslední čtvrthodinu nahradí Muto.
     
    77
    Bayern právě vstřelil branku!
    Nakonec domácí ještě jednu branku přidávají a vedou už o čtyři! Úžasný centr si připsal Joshua Kimmich, pro kterého je to již třetí asistence v zápase, a do míče se poté opřel hlavou ROBERT LEWANDOWSKI, který nedal tvrdou hlavičkou k tyči Adlerovi nárok.
    77. Robert LEWANDOWSKI - 4:0
     
    79
    Po přesném centru Ribéryho se dostal k hlavičce ze záklonu nový muž na hřišti Rudy, jeho skoro přesná rána ale nakonec pouze zaduněla o tyčku Adlerovy brány!
     
    81
    Bayern i nadále kontroluje závěr zápasu a v pohodě drží míč daleko od své brány, uvidíme, jestli se mu podaří ještě přidat pátou branku.
     
    83
    Zápas už se skutečně jenom dohrává a Bayern se ani nikam nežene, takže je pravděpodobné, že konečné skóre bude mít takovouto podobu.
     
    86
    Obrovskou chybu udělal Mats Hummels, po níž se dostal k míči střídající Muto a měl nabito parádně proti noze, ovšem jeho tvrdá rána nakonec zamířila jenom vedle Neuerovy tyčky!
     
    89
    Na hřišti už se skutečně nic neděje a Mainz se nadále brání – teď se přeci jen dostal ke střele Müller, ale jeho pokus k tyči dokázal nadvakrát zkrotit Adler.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápas je tedy za námi a hlavně ve druhém poločase šlo o jasnou záležitost. Bayern hned v úvodu poločasu udeřil díky Lewandowskému, následně měl další šance a výsledek pečetil znovu polský střelec necelou čtvrthodinu před koncem. Mainz nehrál špatně, ale nedokázal dostat míč za Neuera ani jednou a tak odjíždí s prázdnou.

    Ode mě je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám příjemný zbytek sobotního dne. (17:23:07)

    Ondřej Hradecký

    Branky: 11. T. Müller (Kimmich), 23. Robben (Kimmich), 50. Lewandowski (T. Müller), 77. Lewandowski (Kimmich)

    Karty:   42. Rafinha (BAY), 56. J. Boateng (BAY) – 36. Bell (MAI), 55. A. Diallo (MAI)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 13:4. Střely mimo: 8:5. Rohy: 10:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:5.
    Bayern Mnichov: Neuer (C) – Kimmich, J. Boateng (62. Süle), Hummels, Rafinha – Arturo Vidal (71. Rudy), Th. Alcântara – Robben (62. Ribéry), T. Müller, Coman – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Javi Martínez, Ribéry, James Rodríguez, Rudy, Süle, Tolisso.

    1. FSV Mohuč 05: Adler – Bell (C), A. Diallo (76. Muto), Balogun – Donati, Serdar, Frei, Brosinski (65. Gbamin) – Öztunali, Quaison – De Blasis (46. Latza).
    Náhradníci: Zentner – Fischer, Gbamin, Latza, Maxim, Muto, Jairo.

    Rozhodčí: Stegemann – Fischer, Pickel
    ocianews.com