Kladno – Vsetín 7:1 (kon.) | Ústí n/L – Benátky n/J 3:2 (po pr.) | K. Vary – Třebíč 5:1 (kon.)
Přerov – Frýdek-M. 1:3 (kon.) | Litoměřice – Kadaň 6:3 (kon.) | Slavia – Prostějov 0:3 (kon.)
Havířov – Motor ČB 3:2 (kon.)
konec
HC Stadion Litoměřice
6:3 (1:1, 2:0, 3:2)
SK Trhači Kadaň
Sobota 16.09.2017, 17:00 • Kalich Arena, Litoměřice • Chance liga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Třetí třetina se nesla v podobném tempu jako druhá. Stadion si držel útočnou převahu, Kadaň dokázala využít soupeřových chyb ke střeleckým příležitostem. Litoměřice tedy mají druhou výhru v řadě. Kadaň nadále čeká na nějaký bodový zisk.

    Statistické okénko:

    Střely na branku: 12:12
    Zblokované střely: 2:5
    Hity: 3:1
    Vhazování: 19:13
    Trestné minuty: 6:6
    Průměrný ice-time: 5:31 : 5:17 (19:28:14)
     
    Konec zápasu.
     
    59:33
    V závěru zápasu se Litoměřice nadále drží v útočném pásmu a snaží se protlačit poslední gól za Lukešova záda.
     
    58:49
    Radek Jeřábek se snažil kotouč vyhodit do středního pásma. Dvoučlenná zeď z řad hráčů Kadaně však měla jiný názor a kotouč zblokovala.
     
    57:50
    Vojtěch Komárek vybojoval kotouč pro svůj tým v rohu kluziště. Kombinace se kališníkům však nevyvedla dle jejich představ a o puk přišli. Naopak Trhači se dostali k dalšímu útoku.
     
    56:41
    Domácí v plném počtu.
     
    56:41
    Kadaň právě vstřelila branku!
    Další využitá přesilovka Trhačů. V mezikruží stojící PATRIK KADEŘÁVEK přijal puk zprava a neomylně ho poslal za Kloučkova záda. Asistence: Luboš Rob.
     
    55:33
    Darek Hejcman nyní působí jako prostředník, který stojí za brankou Kloučka a předává přihrávky mezi Trhači na jednu či druhou stranu. O kotouč však Kadaň přišla a k dalšímu útoku se dostaly Litoměřice.
     
    54:48
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Vítězslav Bílek – 2 min., pád pod nohy).
     
    54:30
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Z vhazování se dostal kotouč doleva před brankoviště k JANU VESELÉMU, který puk dorazil do branky. Sám Veselý má tedy na kontě svůj druhý střelecký zásah v dnešním zápase. Asistence: Vítězslav Bílek.
     
    53:46
    Vojtěch Komárek se dostal k další střele, kterou se pokoušel překonat Štěpána Lukeše. Nedal však do ní dostatečnou razanci a kadaňský gólman s ní neměl příliš problémů.
     
    53:18
    Hosté v plném počtu.
     
    52:37
    Další prudká střela Trhačů od modré čáry, která letěla do ochranné sítě nad brankou Milana Kloučka. Hra byla poté přerušena.
     
    51:39
    Kadani se povedlo ihned z kraje dalšího oslabení puk vyhodit až ke Kloučkovi, odkud byli kališníci nuceni vydat se na další střeleckou výpravu. Velmi rychle však byli vytlačeni mimo ohrožení svatyně Trhačů.
     
    51:18
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (Lukáš Blaha – 2 min., držení protihráče).
     
    Dnešní utkání sleduje 810 diváků.
     
    50:22
    Aleš Macháček nedokázal přesným passem najít volného Jiřího Tupého, stojícího před brankovištěm. Puku se poté zmocnili domácí hokejisté, kteří se velmi rychle vydali k dalšímu útoku.
     
    49:23
    Matěj Chalupa se snažil stihnout kotouč, který projel přes celé hřiště až k Lukešovi. Tam jej však dokázal gólman zastavit a nasměrovat svůj tým k další šanci.
     
    49:00
    Hosté v plném počtu.
     
    47:56
    Kališníci nadále tlačí svého soupeře. V útočném pásmu častými přihrávkami hledají vhodnou pozici ke střele. Kadaň se ale snaží tlaku odolávat a svého soupeře tlačit. Definitivního uvolnění se však Trhači dočkali až po zachycení kotouče Štěpánem Lukešem.
     
    47:00
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (Luboš Rob – 2 min., vysoká hůl).
     
    46:39
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Bezprostředně po ukončení přesilovky zůstala hra na úrovni brankoviště, kde probíhal litý boj o kotouč ve shluku hráčů. Z něj se podařilo puk protlačit za záda Lukeše JAROSLAVU ŠIMEČKOVI. Asistence: Lukáš Doudera.
     
    46:39
    Hosté v plném počtu.
     
    45:48
    Domácí tým hraje v plném počtu.
     
    45:43
    Milan Klouček se musí držet na pozoru. Na jeho branku letí větší množství střel. Ta poslední se odrazila vysoko nad svatyni Litoměřic až do ochranné sítě. Hra tedy byla přerušena.
     
    44:49
    Ve hře čtyři na čtyři se Kadaň nadechla k dalšímu útoku. V mezikruží však střelecký pokus Trhačů dokázal vypíchnout Ondřej Smetana, který se do kotouče vložil hokejkou.
     
    44:39
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (Lukáš Chalupa – 2 min., nedovolené bránění).
     
    44:08
    Litoměřice pokračují ve čtyřech hráčích v poli.
     
    44:08
    Kadaň právě vstřelila branku!
    JAKUB TREFNÝ dokázal prudkou střelou od modré prostřelit obranný trojúhelník z hráčů Stadionu a poslat ho přesně za záda Milana Kloučka. Asistence: Darek Hejcman, Jakub Chrpa.
     
    43:48
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Filip Hanták – 2 min., vysoká hůl).
     
    43:02
    V úvodu přesilovky byla Kadaň zatlačena do obranného pásma. Na malou chvíli se dostala ven, ovšem Vítězslav Bílek se velmi rychle vrátil ven a vycítil střeleckou příležitost pro Martina Janduse. jeho pokus byl zblokován.
     
    42:46
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Ondřej Smetana – 2 min., napadení).
     
    42:03
    Tom Ringler se pokusil vystřelit na branku. Kotouč se poté odrazil na modrou čáru, odkud se opět Kadaň snažila vystřelit. Šanci však zblokoval Radek Jeřábek.
     
    40:40
    Po vstřelení litoměřické branky se Trhači dostali k ostřelování branky Milana Kloučka. Ten však předvedl řadu famózních zákroků a udržel tříbrankový náskok svého týmu.
     
    40:20
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Aleši Pavlasovi se povedlo zablokovat střelecký pokus Trhačů. Kotouč se poté jednoduchým útokem dostal až k JANU VESELÉMU, který jej bekhendem poslal za Lukešova záda. Asistence: Aleš Pavlas, Vítězslav Bílek.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Víceméně na jednu branku se hrála tato část hry. Stadion se zejména v první polovině tlačil výrazně na branku Lukeše. Toho dokázal překonat z mnoha pokusů dvakrát po zásluze Matěje Chalupy.

    Statistické okénko:

    Střely na branku: 14:4
    Zblokované střely: 6:0
    Hity: 1:1
    Vhazování: 4:11
    Trestné minuty: 2:6
    Průměrný ice-time: 5:00 : 5:00
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:17
    V poslední minutě se kališníci dostali k další rozehrávce útoku. Nedokázali však přejít přes úroveň kruhů. Kadaň poté vyhodila puk na icing.
     
    38:31
    Přes celé hřiště byl vyslán puk, tak aby se dostal k Matěji Chalupovi. Byl však příliš rychlý, tak jej zastavil až Štěpán Lukeš do své lapačky.
     
    37:24
    Jan Veselý s Radkem Pilařem čekali na kotouč, který k nim přiletěl zprava. Díky sevření hráčů Kadaně jej však nedokázali zpracovat dle svých představ.
     
    36:15
    Filip Jirásek obdržel přihrávku z levé části kluziště a pokusil se jí z první poslat na gólmana. Tu však nedokázal přesně umístit.
     
    35:54
    Domácí v plném počtu.
     
    35:08
    Stadionu se víceméně daří bránit vlastní obranné pásmo a nepustit soupeře k žádné výrazné střelecké příležitosti. Puk se rovněž velmi často dostává až k Lukešovi.
     
    34:27
    Šimon Szathmáry se pokusil o přechod do útočného pásma. I přes sevření od kališníků byl v tomto úspěšný. Akce Trhačů však byla zastavena díky přihrávce rukou.
     
    33:54
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Filip Jirásek – 2 min., podražení).
     
    33:03
    Na Lukeše čekala další práce. Těsně před ním stál Martin Havelka, který mu bránil ve výhledu. Přesto dokázal Lukeš střelu z mezikruží vyrazit. Hra se poté přesunula na druhou stranu ledové plochy.
     
    32:10
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Stadion využil dlouhodobého tlaku na branku Štěpána Lukeše. Martin Jandus našel před brankou stojícího MATĚJE CHALUPU, který vstřelil svou druhou branku v dnešním utkání. Asistence: Martin Jandus.
     
    31:55
    Hosté v plném počtu.
     
    31:47
    V závěrečných sekundách přesilovky se Kadaň nadechovala k jedinému útoku. Ten však nebyl úspěšný.
     
    30:36
    Kališníci se snaží najít ideální postavení ke střele. Na modré čáře stál Matěj Chalupa, který vypálil na branku. Před ním však ležel Darek Hejcman a pokus zastavil.
     
    29:55
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (Lukáš Chalupa – 2 min., sekání).
     
    29:40
    Jaroslav Šimeček se snažil najít lépe postaveného spoluhráče. Oba stáli na úrovni kruhu. Do dráhy puku se však vložil hráč Kadaně, který ji zblokoval.
     
    29:26
    Hosté v plném počtu.
     
    28:29
    Stadion se snaží dotlačit v přesilovce puk za Lukešova záda. Ke střele se dostal Radek Pilař, jeho pokus dorážel Radek Jeřábek. Oba však neúspěšně.
     
    27:26
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (Jakub Chrpa – 2 min., hákování).
     
    27:05
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Jako nůž máslem projel MATĚJ CHALUPA mezikružím. Poté se dokázal obhodit Lukeše a poslat puk za jeho záda. Asistence: Matyáš Kantner, Ondřej Smetana.
     
    26:16
    Ondřej Smetana rozjel nový útok Litoměřic. Ten se dostal pouze k Šimonu Szatmárymu, stojícímu v obranném pásmu lehce za modrou čárou.
     
    24:42
    Do krásné příležitosti se dostal Jaroslav Šimeček. Zcela osamocen jel proti brance Lukeše. V klíčovém momentu mu však puk podklouzl. Šimeček jej poté pouze postrčil na kadaňského brankáře.
     
    24:33
    Stadion vyhodil puk na zakázané uvolnění po kadaňském útoku. Vhazuje se tedy před brankou Milana Kloučka.
     
    24:18
    Hosté v plném počtu.
     
    22:46
    Obrovská šance litoměřických hokejistů! Štěpán Lukeš měl vleže co dělat, aby puk zachytil. Nechal tedy volno ve velkém prostoru brankoviště. Filip Hanták však místo přihrávky na volného Vítězslava Bílka volil střelu, kterou dokázal Lukeš zachytit.
     
    22:18
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (Jan Müller – 2 min., sekání).
     
    21:46
    Matyáš Kantner projel až do útočného pásma. Na hranici brankoviště byl však zblokován a puk připraven.
     
    20:26
    Litoměřice začaly třetinu velice aktivně. Nastěhovali se do prostoru před branku Štěpána Lukeše, kterou začaly ostřelovat ve velkém tempu. Žádná ze střel však nebyla natolik úspěšná, aby ohrozila soupeřovu branku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Oba dva týmy předvedly větší množství šancí a atraktivní hokej. Zpočátku měli převahu domácí hokejisté, vlivem dvou přesilovek v řadě se však síly obrátily. Výsledek je zatím pro obě strany vyrovnaný.

    Statistické okénko:

    Střely na branku: 8:9
    Zblokované střely: 1:7
    Hity: 4:3
    Vhazování: 18:7
    Trestné minuty: 4:0
    Průměrný ice-time: 5:12 : 5:29
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:49
    Kadaň právě vstřelila branku!
    V samém závěru třetiny se po chybě k rohu dostal ke kotouči Darek Hejcman, který ji poslal přesně na ROBERTA ČERNÉHO. Černý ji poté uklidil za Kloučkova záda. Asistence: Darek Hejcman.
     
    18:39
    Milan Klouček dokázal u levé tyčky zastavit puk po teči Josefa Rindoše.
     
    17:20
    Domácí v plném počtu.
     
    16:59
    I v oslabení ukazují kališníci svou převahu a drží se minimálně ve středním pásmu. Kadaň se tedy nemůže dostat k jakési větší příležitosti.
     
    15:45
    Kadaň pokračovala v tempu své předešlé přesilové hry. Díky chybě se však dostal do hry Martin Havelka, kterému se otevřela cesta přímo k Lukešovi. Martin Tůma však zpozorněl a rychle vyjel proti kotouči.
     
    15:20
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Martin Jandus – 2 min., podražení).
     
    15:11
    Nápor z přesilovky Kadaně nějaký čas ještě přetrval. Kališníkům se jej povedlo zmírnit vyhozením puku na zakázané uvolnění.
     
    15:01
    Domácí v plném počtu.
     
    13:57
    Darek Hejcman se rozjel sám proti brance Milana Kloučka. Blížil se však k němu Martin Havelka a Hejcman poslal puk k levé straně ke svému spoluhráči. Akce Trhačů tímto skončila, neboť kališníkům se povedlo střelu zblokovat.
     
    13:24
    Kadaňští se snaží vytvořit útočný čtverec v útočném pásmu. Obrana Litoměřic jim to však nechce připustit.
     
    13:01
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Radek Pilař – 2 min., nedovolené bránění).
     
    12:45
    Rozehrávka Jana Strejčka zpoza brány byla zastavena velmi rychle. Již na úrovni levého kruhu přišel o kotouč při jeho zpracování Jan Veselý.
     
    11:50
    Radek Jeřábek nedokázal správně vystihnout přihrávku z levé strany přímo před prostor brankoviště, který mu jinak nechal Štěpán Lukeš volný. Jeřábek poté mohl pouze dorážet do odkrytého prostoru brankoviště.
     
    10:35
    Radek Jeřábek vyjel s pukem až do mezikruží, odkud volil přihrávku do středního pásma na Vítězslava Bílka. Ten před dojíždějícími protihráči vyslal kotouč na Jana Veselého, kterého měl po levé straně. Zpětná přihrávka se ale oběma nevyvedla dle představ a Kadaň vybojovala puk zpět.
     
    09:43
    Patrik Kadeřávek s Lukášem Blahou zahájili postupnou kombinaci. Velmi rychle však o kotouč přišli.
     
    08:20
    Ondřej Smetana se spolu s Filipem Heltem pokusili zblokovat protihráče u mantinelu v rohu za brankou Kloučka. To se jim nakonec podařilo a kališníci poté mohli zahájit další postupný útok.
     
    06:40
    Trhači se po delší době dostali do útočného pásma, kde tráví již notnou chvíli. Na Milana Kloučka tedy čekalo velké množství práce. Asi největší bylo při pokusu Toma Ringlera, který se do prázdné branky pokoušel dorazit spoluhráčovu střelu. Klouček se však dokázal velmi rychle přemístit a kotouč vyrazit.
     
    05:57
    Obrovská šance se otevřela pro Filipa Helta. Štěpán Lukeš mu nechal odkrytý docela velký prostor brankoviště. Helt ale ke smůle domácích nedokázal zamířit přesně.
     
    04:40
    Bekhendovou střelou se pokusil prověřit Štěpána Lukeše Martin Havelka, nedokázal však zamířit přesně.
     
    03:34
    Ondřej Smetana se pokusil o vyslání puku za modrou čáru do středního pásma. Zabrzdil se však o holi jednoho z protihráčů. Přesto dokázaly Litoměřice ve své akci pokračovat. Zastaveny byly až díky ofsajdu.
     
    03:21
    Při přechodu do útočného pásma byl zachycen Matěj Chalupa v ofsajdovém postavení.
     
    02:03
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Trochu se štěstím dokázal VOJTĚCH KOMÁREK prostřelit velkou skupinu hráčů před brankou Lukeše. Puk se odrazil od horní tyčky za Lukešova záda. Asistence: Aleš Pavlas.
     
    01:41
    Vítězslav Bílek se zpoza brány snažil najít volného spoluhráče pro přihrávku. Před něj se ale sjelo větší množství hráčů Kadaně, které nedokázal prostřelit.
     
    01:04
    Jakub Chrpa vypálil z levé strany přímo na Kloučka. Puk se poté odrazil od jeho betonů k Filipu Heltovi, který jej vyrazil do bezpečné oblasti.
     
    00:11
    Ihned po úvodním buly se dostal do útoku Vítězslav Bílek. Na modré čáře však byl zblokován a o puk připraven.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Stadion Litoměřice: Klouček (Michajlov) – Pavlas, Jeřábek, Smetana, L. Doudera, Strejček, Jandus – R. Pilař, J. Veselý, Bílek – M. Chalupa, Helt, Kantner – Jirásek, J. Šimeček, Stříbrný – Hanták, Komárek, M. Havelka.

    SK Trhači Kadaň: Š. Lukeš (Tadeáš Dvořák) – Trefný, L. Chalupa, Kadeřávek, Szathmáry, R. Černý, Blaha – Tůma, Hejcman, Wágner – J. Müller, Rob, Chrpa – Kohút, Rindoš, Adámek – Ringler, Tupý, Macháček.

    Rozhodčí: Dědek, Kopeček – Lučan, Měkýš.
     
    Předchozí vzájemné zápasy

    15.8.: příprava Litoměřice – Kadaň 3:0 (16. Kalla, 44. Jirásek, 45. Komárek)

    29.8.: příprava Kadaň – Litoměřice 2:4 (60. Adámek, 60. Hlava – 31. Jebavý, 31. Pilař, 56. Jirásek, 57. Helt)
     
    SK Trhači Kadaň

    Trhači kromě dvou kol zvládli i předehrávku kola devátého. V žádném z těchto zápasů však nedokázali zvítězit, naopak vždy bral plný bodový zisk soupeř. Hned v prvním kole proti kladenským Rytířům to vypadalo pro Trhače velice nadějně. O výhře Kladna bylo rozhodnuto až osm vteřin před závěrečnou sirénou. Následná předehrávka poslala do Kadaně Frýdek-Místek. I toto střetnutí bylo velice vyrovnané. Slezané však nakonec zvítězili, a to v poměru 4:3. Poslední zápas sehráli Trhači na ledě hanáckého Přerova. Zubři zcela jasně ukázali svou převahu a utkání ovládli díky vítězství 9:1.

    Nejproduktivnější hráči
    Jan Müller (2+1) – 3 body
    Luboš Rob (1+2) – 3 body

    Nejlepší střelec
    Jan Müller – 2 trefy

    Nejbojovnější hráč dle Radegast indexu
    Šimon Száthmáry – 10 bodů

    Úspěšnost brankářů
    Tadeáš Dvořák – 85,11%
    Štěpán Lukeš – 76,32%
     
    HC Stadion Litoměřice

    Kališníci mají za sebou odehraná dvě kola. V úvodním zápase přivítali budějovický Motor. Dvě třetiny dokázali se soupeřem držet krok, ve třetí však Motor ukázal, proč je favoritem soutěže a definitivně rozhodl zápas ve svůj prospěch. Následný venkovní zápas proti Jestřábům z Prostějova byl výsledkově pro kališníky naprosto odlišný. Přestože i nyní byl favorit soupeř, Litoměřickým se povedlo navázat na skvělé výkony proti Jestřábům z loňského ročníku a odvézt si z Hané vítězství 4:1.

    Nejproduktivnější hráč
    Aleš Pavlas (1+2) – 3 body

    Nejlepší střelec
    Filip Jirásek – 2 trefy

    Nejbojovnější hráč dle Radegast indexu
    Martin Havelka – 13 bodů

    Úspěšnost brankářů
    Milan Klouček – 89,83%
     
    Zdravím u 3. kola WSM ligy. V litoměřické Kalich Areně proti sobě nastoupí HC Stadion Litoměřice proti hostům SK Trhači Kadaň. Stadion se jistě bude chtít poprvé představit doma vítězně, kdežto Kadaň nedokázala zvítězit ještě ani jednou z ze třech dosud odehraných zápasů.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 3. Komárek (Pavlas), 28. M. Chalupa (Kantner, Smetana), 33. M. Chalupa (Jandus), 41. J. Veselý (Pavlas, Bílek), 47. J. Šimeček (L. Doudera), 55. J. Veselý (Bílek) – 20. R. Černý (Hejcman), 45. Trefný (Hejcman, Chrpa), 57. Kadeřávek (Rob)


    HC Stadion Litoměřice: Klouček (Michajlov) – Pavlas, Jeřábek, Smetana, L. Doudera, Strejček, Jandus – R. Pilař, J. Veselý, Bílek – M. Chalupa, Helt, Kantner – Jirásek, J. Šimeček, Stříbrný – Hanták, Komárek, M. Havelka.
    SK Trhači Kadaň: Š. Lukeš (Tadeáš Dvořák) – Trefný, L. Chalupa, Kadeřávek, Szathmáry, R. Černý, Blaha – Tůma, Hejcman, Wágner – J. Müller, Rob, Chrpa – Kohút, Rindoš, Adámek – Ringler, Tupý, Macháček.

    Rozhodčí: Dědek, Kopeček – Lučan, Měkýš

    Diváci: 810
    thejrc.org