Nymburk – Žďár n/S 0:1 (0:1 po s.n.) | Havlíčkův Brod – Mor. Budějovice 6:4 (kon.) | Dvůr Králové n. L. – Trutnov 3:1 (kon.)
SHK Hodonín – Poruba 2011 5:3 (kon.) | Opava – Kopřivnice 3:0 (kon.) | Val. Meziříčí – Nový Jičín 6:3 (kon.)
Písek – Tábor 0:6 (kon.) | Bílina – Děčín 2:7 (kon.) | Sokolov – Vrchlabí 5:6 (kon.)
Most – Jablonec n/N 1:5 (kon.) | David Servis – Kolín 4:1 (kon.) | Pelhřimov – Klatovy 6:2 (kon.)
Letňany – Kobra 2:5 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
6:4 (1:2, 2:1, 3:1)
Hockey Club Moravské Budějovice 2019
Sobota 16.09.2017, 17:00 • ZS Kotlina (kapacita: 4 000) • 2. liga skupina Střed (ČR) • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Moravské Budějovice by měly patřit stejně jako vloni k favoritům soutěže. Útočná esa jako Lukáš Havel, Roman Mikeš a Ladislav Rytnauer doplnil Peter Pucher. Vhodně doplněna byla i obrana, kde najdeme bývalého reprezentanta Romana Čermáka z Dukly, Jiřího Wasserbauera z Třebíče a obměněno bylo i složení brankářů. Přednost dostali mladíci z Jihlavy a Horácké Slavie. Mezi nimi je i Jan Brož, jehož jste mohli vídat v mladším dorostu Havlíčkova Brodu. Ztrátou je odchod produktivního obránce Ondřeje Šťávy.

    Úvodní zápas však loňskému semifinalistovi, který od svého vstupu na druholigovou scénu v roce 2012 udělal ohromný pokrok, příliš nevyšel. Ačkoliv dle předpokladů získal vedení po trefách Puchera, Kusého a Havla, nakonec svůj náskok Žihadla neudržela. Ve třetí třetině Písek srovnal a vynutil si prodloužení. Bonusový bod vystřelil Moravským Budějovicím forward Denis Kusý.

    Příchody před sezónou 2017/18:
    Jan Brož (B) – Jihlava
    Jan Čáp (B) – Val. Meziříčí
    Daniel Kabelka (O) – Kometa/Třebíč
    Roman Čermák (O) – Benátky/Jihlava
    Jiří Wasserbauer (O) – Třebíč
    Peter Pucher (Ú) – Znojmo
    Jiří Všetečka (Ú) – Třebíč
    Radek Niederhafner (Ú) – Znojmo
    Denis Kusý (Ú) – Pardubice
     
    Havlíčkův Brod již vloni vyhlásil honbu za postupem do WSM ligy. Po povedené sezóně nakonec zůstal těsně za Vsetínem. Letos už nechtějí Bruslaři třímat v rukách černého Petra, ale chtějí se radovat z úspěchu a povýšení do 1. ligy. Pomoci k tomu mají i velká jména jako Jiří Vašíček, kterého v beku doplnil z Pardubic Havlík, či Jan Milfait. Produktivní útočník, který se vrátil zpět do Kotliny. Spolu s ním útok přitvrdili Šuhaj a Pipek. Brankářský tandem utvořil s Čeňkem Novákem odchovanec David Marek. Tým pak opustil zkušený obránce Miroslav Duben, jenž ukončil kariéru.

    Své ambice potvrdil celek nového hlavního trenéra Václava Adama hned v prvním domácím zápase. Od úvodních minut měli Havlíčkobrodští převahu a snadno si dokráčeli pro tři body. Dvakrát se trefili Tomáš Semrád, Luboš Voříšek a Patrik Přidal. Úspěšným nájezdem se blýskl kapitán Miroslav Třetina. Českobudějovický David Servis si nakonec odvezl debakl 0:7.

    Příchody před sezonou 2017/18:
    David Marek (B) – Mladá Boleslav
    Jiří Vašíček (O) – Košice
    Ladislav Havlík (O) – Pardubice
    Niklavs Balgalvis (O) – Cheyenne Stampede
    Jakub Šuhaj (Ú) – Písek
    Jan Milfait (Ú) – Třebíč
    Tomáš Pipek (Ú) – Pardubice
    Daniel Spratek (Ú) – Vítkovice
     
    Vzájemná bilance:
    Počet odehraných zápasů: 7
    Bilance: 4-1-0-2
    Výsledky: 6:5p, 4:2, 5:2, 4:7, x8:5, x3:6, x8:2
    Skóre: 38:29

    Pozn.: výsledky označené "+" byly odehrány v rámci plány-off.
    Promovideo Bruslařů před loňským play-off
     
    Loňské divoké play-off: spousta branek, ale i zbytečných potyček

    Hned ve druhém kole se střetávají účastníci loňského semifinále. Už v základní části padalo ve vzájemných soubojích hodně gólů a diváci si přišli při důrazném hokeji na své. Tehdy ještě fandové netušili, že je čeká ještě vyšší level v rámci boje o poslední volné místo v kvalifikaci o WSM ligu.

    Pro havlíčkobrodské hráče to byl nesmírně těžký úkol. Za sebou měli náročné derby s Plameny ze Žďáru a další divácky sledované a nervově vypjaté zápasy se blížily. Žihadla měla jednodušší pozici. Ve čtvrtfinále narazila na Klatovy, jež se nepotkaly ve vyřazovacích bojích s velkou formou a do Moravských Budějovic schytaly ve třech zápasech osmnáct gólů.

    První derby se hrálo v Kotlině, což bylo pro Bruslaře zásadní. Věděli, že do série musí vstoupit úspěšně. A to se povedlo. I když se po divokém začátku dostala Žihadla na startu druhé části do vedení. Domácí poté během šesti minut zaznamenali čtyři trefy a v klidu si dokráčeli pro první bod v sérii. Hattrickem se blýskl Patrik Přidal. V utkání dostal trest na pět minut a do konce utkání Marek Lupač, což mělo na finální výsledek série ohromný vliv.

    Ne snad, že by Žihadla prohrála kvůli jeho absenci. Právě naopak. Po vyšším trestu následuje automaticky zastavení činnosti na jeden soutěžní zápas, nerozhodne-li Sportovně technická komise jinak. Navzdory vyššímu trestu však forward Moravských Budějovic na domácím ledě nastoupil. V první třetině si sice Bruslaři vybudovali těsný náskok, ale ve zbytku střetnutí pálili ostrými už jen Moravskobudějovičtí, který svým třígólovým příspěvkem zařídil výhru 6:3 Lukáš Havel. Kvůli neoprávněnému startu byl však zápas kontumován ve prospěch Havlíčkova Brodu.

    Anulování výsledku a papírové vítězství týmu z Kotliny přišlo však až po třetím vzájemném duelu. Celá série nenesla se ve zrovna jemném tempu, o rukavičkách nemluvě. Bruslaři v první třetině získali vedení 3:0, Žihadla se dostala na dostřel, ale nakonec se domácí vzepřeli a udeřili ještě pětkrát. V moment, kdy domácí slepenými góly Kozlíka a Přidala zlomili odpor Budějovic, udělala frustrace své a tvrdá hra se na straně Žihadel přeměnila v zákeřnou. Dvojice rozhodčích neměla lehkou úlohu, nakonec rozdali hostům čtyři tresty do konce zápasu a dva tresty ve hře. Za domácí byl pěti minutami a odchodem do kabin potrestán jen David Kozlík, jenž se úspěšně popral s provokujícím hříšníkem Lupačem.

    Místo obav z toho, jak dopadne měření na jihu Moravy, však přišlo do tábora Havlíčkova Brodu uklidnění po oznámení o kontumaci. Naopak, Žihadla, která se opět chystala na zuřivou odvetu, dostala tvrdý direkt.

    Výsledky v základní části 2016/2017:
    H. Brod – M. Budějovice 6:5p
    M. Budějovice – H. Brod 2:4
    H. Brod – M. Budějovice 5:2
    M. Budějovice – H. Brod 7:4

    Výsledky v play-off 2016/2017:
    H. Brod – M. Budějovice 8:5
    M. Budějovice – H. Brod 6:3 (0:5 kont.)
    H. Brod – M. Budějovice 8:2
     
    Krásného dne Vám přeji!

    Ke slovu se dostává i druhé kolo třetí nejvyšší tuzemské soutěže. Na programu dne jest derby mezi BK Havlíčkův Brod a Žíhadly z Moravských Budějovic. Vloni spolu obě mužstva bojovala o volné místo v kvalifikaci o WSM ligu. Semifinálové boje přinesly tuhé bitvy, ze kterých zbylo několik bolístek a šrámů. Ty byly v průběhu okurkové sezóny zahojeny a nyní stojí oba celky na prahu nového souboje. Věřme, že staré rány zůstanou i nadále ve stavu uzdraveném a nedojde k jejich otevření. To bychom se mohli dostat do situace z loňského třetího semifinále... Nestane-li se tak, uvidíme parádní bitvu dvou nadupaných mančaftů.

    Tak, co? Těšíte se na tento duel díky jeho hráčské atraktivitě, anebo cítíte obavy z možného srovnávání účtů? Ať tak či onak, sledujte náš onlajn a dozvíte se vše!
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – T. Semrád, Vašíček "A", Vala, Kulhánek, Balgalvis, Havlík, Kříž, M. Semrád – Přidal, Třetina "C", Endál, Voříšek, Milfait "A", Šuhaj, Kozlík, Szilva, Pipek, Chlubna, Ludvík, Kuchta.
    Trenéři: Václav Adam a Ladislav Fixa.

    HC Moravské Budějovice 2005: Brož (Čáp) – R. Čermák, Kabelka, Wasserbauer, Sobotka, Pelikán, Kliment, Peroutka – Pucher "C", Mikeš, Rytnauer "A", Matějka, Lupač, Horký, Hačecký, Kusý, Niederhafner, D. Čermák.
    Trenér: Augustin Žák.

    Rozhodčí: Zdeněk Pokorný – Martin Musil, Jiří Roupec.
     
    Rozbruslení je za námi. Tribuny se začínají zaplňovat. Nechybí ani početná skupinka fanoušků z Moravských Budějovic.
     
    Na ledové ploše je již trojice delegovaných rozhodčích. Nad dodržováním pravidel bude bdít trojice Zdeněk Pokorný jako hlavní a Martin Musil s Jiřím Roupcem na čarách.
     
    Také obě sestavy jsou již na hladce vyžehleném ledě zimního stadionu v Kotlině. Začínat budeme během několika okamžiků.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    Domácí hokejisté se snažili o rozehrávku ze svého obranného pásma, ale Žihadla si pohlídala modrou čáru a nakonec nahodila na Novákovu branku. Ten rozehrál za svou klec.
     
    01:10
    Bruslaři vystřídali a usadili se před brankou soupeře. Jan Milfait nejprve neúspěšně operoval na brankovišti, ale poté dostal druhou šanci. Jeho střela ze středu skončila v lapačce Jana Brože.
     
    01:23
    Na vhazování byli úspěšnější hráči z Moravských Budějovic, kteří rychle přenesli hru a po nahození donutili brankáře domcích přerušit hru.
     
    01:29
    Až mezi kruhy si vyjel Novák pro kotouč, který vyklouzl po vhozeném buly. Přikryl jej a začíná se znovu na levém kruhu.
     
    02:14
    David Horký si za brankou obhodil Balgalvise a posílal pas před maskovaného muže domácích. Tam sebral touš Ladislav Havlík, jenž jej dostal do středního pásma, odkud se Bruslaři dopouštějí icingu.
     
    02:38
    Po levém křídle sprintoval Tomáš Chlubna. Z úhlu zkusil nahodit puk na Brožovu svatyni, ale nemířil přesně.
     
    03:12
    Zakázané uvolnění také na straně Moravských Budějovic. Hra se stěhuje před Brože.
     
    03:35
    Patrik Přidal byl na brankovišti při pokusu o zakončení zablokován. Na druhé straně se proklestil ke střele z osy kluziště David Horký, ale obránce jeho pokus zblokoval do ochranné sítě.
     
    03:45
    Po buly vystřelil Denis Kusý, jeho rána ale skončila jen na vyrážečce připraveného Čeňka Nováka.
     
    04:18
    Havlíčkův Brod přenesl hru a vykoledoval si přesilovku. V pravém rohu zbořil soupeře Filip Matějka (MBU), který již sedí na trestné lavici. Sudí mu vyměřil trest za krosček.
     
    04:54
    Bruslaři přetáhli kombinaci a Žihadla dostala kotouč do středního pásma. Domácí poté rychle získali střeleckou pozici, ale nezamířili přesně.
     
    05:10
    Zakázané uvolnění ze strany domácích a Michal Kliment zkusil své štěstí z první po buly. Mířil jen nad.
     
    05:33
    Rychlé přenesení hry po ose Lukáš Endál – Miroslav Třetina. Domácí kapitán pak zblízka trefil jen Brožovy betony, jenž se pak přemístil i proti Endálově dorážce. Své štěstí zkoušel ještě Jiří Vašíček, ale zblízka trefil jen skvěle postaveného Jana Brože!
     
    06:15
    Tomáš Semrád po návratu do útočného pásma poslal nahrávku skrze pásmem na Miroslava Třetinu, kterému před zakončením sebral puk z kole bránící hráč!
     
    06:40
    Rychlý brejk Moravských Budějovic málem skončil gólem! David Horký jel sám na Čeňka Nováka, kterého si obhodil, ale domácí gólman se parádně natáhl a hokejkou jeho zakončení do prázdné klece vyrazil!
     
    06:58
    Současné vyloučení na obou stranách. Za držení protihráče si jsou sednout na trestnou lavici Lukáš Endál (HBR) a Filip Matějka (MBU).
     
    07:28
    Moravské Budějovice právě vstřelily branku!
    Žihadla se při hře čtyři na čtyři dostávají kuriózním způsobem do vedení! LADISLAV RYTNAUER dostal nahrávku na střed hřiště a vystřelil. Po svém pokusu, který mířil nad, už už lámal zlostí hokejku, ale kotouč se odrazil od zadního mantinelu a o záda domácího muže s maskou se odrazil do sítě! Asistence: Denis Kusý.
     
    08:40
    Domácí se snaží o odpověď. Při hře čtyři na čtyři kombinoval Vašíček se Semrádem, až nakonec sebral puk Miroslav Třetina, jenž projel pásmem a tahem vypálil. Jeho střelu vyrazil rychle klekající Brož.
     
    09:42
    Havlíčkobrodští i nadále kombinují, ale pečlivá obrana Moravských Budějovic stráží prostor před Janem Brožem jako Galové svou vesnici před nájezdem Římanů.
     
    10:48
    Hra je plná nepřesností. Ani jeden z celků se nemůže dostat do finální fáze. Buď přijde nepřesná nahrávka, anebo kotouč uskočí o nerovnost v ledu.
     
    11:38
    David Horký znovu zatopil defenzivě domácího výběru. Na pravém křídle dostal prostor, sjel si k brance a po převzetí přihrávky vypálil jen do výstroje Čeňka Nováka.
     
    12:11
    Na druhé straně namazal kapitán Miroslav Třetina Lukáši Endálovi, jehož dělovka z voleje skončila jen v lapačce pozorného Brože.
     
    12:25
    Tomáš Hačecký se prosmýkl po levém křídle a vystřelil. Jeho zakončení vyrazil brankář Bruslařů ramenem za svou klec.
     
    13:17
    Po několika nepřesnostech se Moravské Budějovice vyhnaly z pásma a na druhé straně při souboji o puk podrazil soupeře Jakub Šuhaj (HBR), který dává Žihadlům přesilovku.
     
    13:30
    Jiří Peroutka vystřelil od modré čáry, Novák nic neviděl, kotouč byl navíc tečovaný, ale na poslední chvíli srazil domácí muž s maskou betony a zachránil svůj tým od inkasování!
     
    14:27
    Denis Kusý dostal nabito na střed od Ladislava Rytnauera a z první pálil. Jeho dělovku ale fantasticky zastavil přesouvající se Čeněk Novák!
     
    14:47
    Moravské Budějovice právě vstřelily branku!
    Soubor z třebíčského okresu vede již 2:0! Čermákova střela z úhlu skončila jen na vyrážečce Nováka. Puk ale vybojoval Daniel Kabelka, po němž naservíroval kotouč Roman Mikeš PETERU PUCHEROVI, jenž ze spodku pravého kruhu poslal milimetrovou dělovku do šibenice! No, nechtěl bych být tím pavoukem, který hnízdil ve vinglu domácí branky. Ten se teď totiž stěhuje na déšť. Asistence: David Horký a Daniel Kabelka.
     
    15:45
    Bruslaři kombinují před brankářem hostů. Odchovanec Třebíče ale nemá moc práce, jelikož obrana před ním funguje na jedničku s hvězdičkou.
     
    16:35
    Až teď vymyslel Ladislav Havlík nahrávku na svého spoluhráče, který ale z levého kruhu našel jen teplé místečko ve výstroji maskovaného muže Žihadel.
     
    17:27
    Rychlonohý Denis Kusý se prosmýkl před branku, ale tam jej zastavil Kryštof Kulhánek. Při dalším pokusu o kličku ale expardubický útočník upadl po faulu Luboše Voříška (HBR), jenž je vyloučen za podražení.
     
    17:53
    Broďáci dostali puk daleko od své svatyně a Moravské Budějovice se pak při návratu zpět do útočného pásma vystavily do ofsajdu.
     
    18:23
    Kotouč proklouzal po kombinaci Žihadel útočným pásmem a dostal se na pravý kruh, kde z úhlu pálil po poloodkryté sítě Roman Mikeš. Jeho dělovku ale chytil parádně se přesunuvší Čeněk Novák.
     
    19:17
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí tým zaznamenává v oslabení gól do šatny po rychlém brejku! Tomáš Chlubna vybojoval na levém mantinelu kotouč a posunul jej na Tomáše Pipka, jenž si odstavil na středu útočného pásma protihráče a přes Chlubnu dostal touš na TOMÁŠE SEMRÁDA, jenž zametl na pravém rohu brankoviště puk za záda marně se natahujícího Brože! Asistence: Tomáš Pipek a Tomáš Chlubna.
     
    19:35
    Nejprve Horkého střelu zblízka vyrazil Novák za branku, následně byl posazen do rychlíku Luboš Voříšek, který uháněl sám na brankáře Moravských Budějovic, kterého se snažil vymíchat a zakončit mu mezi betony. Jan Brož se ale nenechal oklamat a podržel svůj tým!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka přinesla nejprve kuriózní gól z hole Ladislava Rytnauera, jemuž pomohl odraz od zadního mantinelu. V přesilovce pak náskok Žihadel navýšil kanonýr Peter Pucher. Bruslaři snížili po brejku v oslabení, kdy povedenou kombinaci zakončil Tomáš Semrád. Jinak byla hra vyrovnaná. Oba týmy se střídaly v aktivitě a diváci mohou sledovat výborný hokej.

    Střely na branku po první třetině:
    Havlíčkův Brod: 14
    Moravské Budějovice: 10
     
    Druhá perioda začne psát svou historii v 17:50.
     
    Hokejisté se pomalu trousí na led. Rozhodčí nervózně pošlapávají ve svém půlkruhu. Druhá třetina bude startovat "eins, zwei!"
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Hosté vyhráli vhazování, ale pokus o rychlé založení útoku končí icingem.
     
    20:30
    Lukáš Endál se otočil kolem protihráče a z úhlu zakončil. Jeho střela ale letěla jen mimo. Následně to zkusil po objetí branky znovu, ale trefil jen Brožovy betony.
     
    21:34
    Rychlonožka Denis Kusý znovu motal v útočném pásmu s pukem jako kočička s klubíčkem, ale nakonec se sám do hebké příze zamotal a předal touš domácím. Ti se dopouštějí zakázaného uvolnění.
     
    22:08
    Luboš Voříšek hledal v brejku dva na dva Jana Milfaita, ale bravurní obranným zákrokem se blýskl Jiří Wasserbauer, který vypíchl kotouč. Žihadla odpalují následně hrací předmět na zakázané uvolnění.
     
    22:44
    Šikovné ruce ukázal Roman Mikeš, který na malém prostoru "udělal" dva protihráče a našel na pravém kruhu agilního Davida Horkého. Jeho rána ale mířila jen nad.
     
    22:59
    Rutinní zákrok pro Jana Brože po střele z levého kruhu. Lapačka hostujícího gólmana se prolétla vzduchem a schovala v sobě puk.
     
    23:28
    Nějaké to slůvko vůči arbitrovi upustil Tomáš Semrád (HBR). Nyní bude mít deset minut na to, aby si popřemýšlel o výběru slov, jimiž bude komunikovat s hlavním rozhodčím. Trest za nesportovní chování a zbytečná ztráta pro domácí ekipu.
     
    24:18
    Žihadla krátce kombinovala v útočném pásmu. Následně se provinil při útoku domácích nedovoleným bráněním Ladislav Rytnauer (MBU), jenž oslabuje svůj tým. Bez protestů odjíždí na trestnou lavici, kde bude sledovat počínání svých kolegů při bránění.
     
    25:03
    Havlíčkův Brod několikrát vystřelil, ale nemířil přesně. Nakonec se hosté osvobozují dlouhým výhozem až k Novákově kleci.
     
    25:23
    Na led naskočila první lajna domácích a málem bylo vyrovnáno! Lukáš Endál zašejkoval s pukem na pravém křídle a bleskově poslal kotouč na druhou stranu brankoviště, kde zakončoval do prázdné klece Miroslav Třetina. Fantastický zákrok betonem ale předvedl bleskově se přesouvající Jan Brož!
     
    26:37
    Moravské Budějovice s vypětím všech sil zvládly i závěru oslabení a vyhodily puk mimo obrannou třetinu. Následně se prokličkoval ke střele z osy kluziště Endál, ale bezchybným semaforem se prezentoval opět maskovaný muž Žihadel!
     
    27:19
    David Kozlík s Janem Milfaitem zakombinovali na brankovišti a vzešlo z toho ohrožení branky, ale Brož se ošálit nenechal. Poradil si poté i se střelou Niklavse Balgalvise z vrcholu levého kruhu.
     
    27:50
    Hrdina posledních minut Jan Brož nejprve přerušil po střele od modré hru svým zákrokem a poté odpálil svou širokou holí vyklouznuvší puk po buly až na Novákovu klec.
     
    28:35
    Domácí brankář teď moc v permanenci není. Teď si musel vyjet až do rohu, aby zde odehrál puk před dotírajícím Tomášem Hačeckým.
     
    29:10
    Lukáš Endál byl na středu útočného pásma při snaze o zakončení zablokován a Žihadla v klidu vyvážejí puk na opačný pól hrací plochy.
     
    29:50
    Dlouhá anabáze ve středním pásmu a spousta osobních soubojů přinesla zisk kotouče pro Moravské Budějovice. Ty pak byly zastaveny v rohu pásma a po zašlápnutí kotouče se bude vhazovat před Novákem.
     
    29:58
    Rychlé přenesení hry ze strany domácích přineslo nahození, po kterém Jan Brož raději přerušil hru před dotírajícím hráčem Bruslařů.
     
    30:18
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    V Kotlině máme vyrovnáno! Bruslaři se dostali díky zaváhání obránce Žihadel do přečíslení, při kterém Luboš Voříšek posunul kotouč na střed hrací plochy, kde Jakub Šuhaj bleskově předal touš na pravý růžek brankoviště, kde stál JAN MILFAIT. Jeho zakončení z první ještě fantasticky vytáhl brankář Moravských Budějovic, ale domácí forward se bleskově zorientoval a zvedl kotouč nad Brožův beton! Asistence: Jakub Šuhaj a Luboš Voříšek.
     
    31:30
    Hra se trochu uklidnila a do útočného pásma se snažila dostat také Žihadla. Ta se ovšem nedokázala vypořádat s dobře postavenou obranou Bruslařů.
     
    32:40
    Horko těžko nyní Žihadla bránila trio Patrik Přidal – Miroslav Třetina – Lukáš Endál, které to zkoušelo, kudy šlo. Beci Žihadel ale dokázali všemi možnými částmi výstroje útočnou letku domácích zastavit.
     
    33:38
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Augustin Žák se nyní drbe pod vousy, jelikož jeho mužstvo promrhalo dvoubrankový náskok a v Havlíčkově Brodě musí dotahovat. Jiří Vašíček vybojoval puk, který posunul za branku na hůl Jakuba Šuhaje. Ten našel milimetrovým pasem JANA MILFAITA, jehož dělovkou z první utemoval touš pod horní tyčku! Asistence: Jakub Šuhaj a Jiří Vašíček.
     
    34:04
    Na druhé straně si připsal snadný zákrok mrznoucí Čeněk Novák, který si poradil se střelou z levého kruhu, kterou zacvakl do své lapačky.
     
    34:41
    Na levém kruhu dostal prostor Filip Matějka, k němuž přišel křižný pas od pravého hrazení. Střela hostujícího hráče ale skončila jen na hrudi klouzajícího brankáře Bruslařů.
     
    35:28
    Tomáš Ludvík s Petrem Kuchtou agitovali před brankou Žihadel. Jejich kombinace se ale roztříštila o hokejky bránícího dua Moravských Budějovic.
     
    36:20
    David Horký se tlačil do útočného pásma, ale neměl kudy. Domácí mužstvo výborně obsadilo obranné pozice na modré čáře.
     
    36:36
    Po pravém křídle se protáhl do útočného pásma jako lasička do kurníku cítíc vejce Lukáš Endál. Ten si sjel až k brance a zakončil. Brož zaklekl k tyči a puk schoval v náručí. Následně vznikla malá rozmíška, kterou rozhodčí včas uhasili.
     
    37:05
    Roman Mikeš po vyhraném buly hned střílel z pravého kruhu.. Na jeho pokus byl domácí muž s maskou připravený a vyrazil jej ramenem.
     
    37:34
    Moravské Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme vyrovnáno a musím uznat, že to byla lahůdka! Agilní Denis Kusý si na brankovišti po sjetí z kruhu vymíchal Čeňka Nováka a předložil nabídku, která se neodmítá, LADISLAVU RYTNAUEROVI. Ten také nepohrdl a parádní práci svého kolegy korunoval zakončením do prázdné branky. Asistence: Denis Kusý.
     
    38:35
    Na druhé straně se dostal na brankovišti k zakončení Miroslav Třetina. Jeho backhand ale skončil jen na rychlých betonech Jana Brože. Od modré pak pálil David Vala, ale jen těsně minul horní tyč.
     
    39:40
    Ještě pokus Jana Milfaita, který po zajetí do útočného pásma objel branku a snažil se přetlačit beton maskovaného muže Žihadel. Ten ale zůstal pevný ve svém postavení.
     
    39:56
    Zakázané uvolnění Moravských Budějovic přeneslo hru zpět před Brože, ale domácím se vhazování nepovedlo a třetina končí za nerozhodného stavu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Domácí celek výrazně zlepšil hru, ale zprvu se trápil v koncovce. Vše protrhl až Jan Milfait, který nejprve nadvakrát zvedl puk nad Brožův beton a o chvíli později poslal svůj tým do vedení po povedené ráně pod břevno. Žihadla pak ale po lahůdkové spolupráci Matějky s Rytnauerem srovnala. Co přinese třetí třetina? Nechme se překvapit!

    Střely na branku ve druhé třetině (celkem):
    Havlíčkův Brod: 14 (28)
    Moravské Budějovice 7 (17)
     
    Závěrečné dějství rozběhne svá kola cca v 18:40.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    David Horký zůstal zcela volný na brankovišti, kde sklepával nahrávku Petera Puchera, ale jen těsně minul prostor za zády Čeňka Nováka!
     
    41:17
    Jan Milfait vypálil po zisku buly z levého kruhu, ale svým zakončením minul bližší tyč Brožovy svatyně.
     
    42:30
    Moravské Budějovice se neudržely v útočném pásmu a profitoval z toho David Kozlík, který projel po pravém křídle do pásma. Zde nechal kotouč Vladimíru Szilvovi, který z první našel jen Brožovu hruď.
     
    43:19
    Po nátlaku domácích se přerušuje hra. Jan Brož si našel klouzající puk, který uschoval pod svou širokou rukavici.
     
    43:52
    Kryštof Kulhánek ze svého obranného pásma napálil kotouč přímo na maskovaného muže Žihadel, jehož lapačka se prolétla vzduchem.
     
    44:02
    Vtipný moment v útočném pásu Moravských Budějovic. Tomáš Hačecký se po odpískaném ofsajdu snažil o názorovou výměnu s některým z domácích hráčů, ale pokus o šarvátku dopadl jako z veselohry Charlieho Chaplina, jelikož Hačecký chytil vrtuli a skácel se bez přičinění k ledu.
     
    45:10
    Jiří Wasserbauer se opřel do kotouče a tvrdou ranou od modré břinkl o tyč. Jeho opakovaný pokus skončil na chráničích Lukáše Endála.
     
    45:41
    Žihadla operovala s kotoučem za brankou, kde Jiří Vašíček (HBR) podrazil protihráče a oslabuje svůj tým.
     
    45:50
    Pod palbou se ocitl Čeněk Novák, který zastavil hned tři pokusy Moravských Budějovic. Naposledy se famózně přesunul proti dorážce Davida Horkého z brankoviště!
     
    46:17
    Žihadla nyní vaří led v Kotlině! Jejich kombinace motá hlavy domácím obráncům. Klidný ale zůstává brankář Novák, který zastavuje jeden pokus za druhým.
     
    46:56
    Moravské Budějovice právě vstřelily branku!
    Další využitá přesilovka ze strany hostujícího mančaftu znamená návrat do vedení! Ve druhé třetině místy neškodné včeličky se opět proměnily v zákeřné sršáně a po parádní kombinaci opět tahají za delší konec provazu. Po Romanu Mikešovi se dostal k puku na pravém rohu brankoviště DANIEL KABELKA, který z první přestřelil Novákův beton! Asistence: Roman Mikeš a David Horký.
     
    47:19
    Jiří Peroutka (MBU) se provinil krosčekem a domácí mají šanci na vyrovnání.
     
    47:25
    Na ledě se po zásahu (zřejmě pukem) ocitl kapitán domácích Miroslav Třetina, který odjíždí na střídačku k ošetření.
     
    48:05
    Žihadla se zmocnila v obranném pásmu puku a vyhodila jej až k brance domácího muže s maskou.
     
    48:33
    Perfektně se brání hráči z Moravských Budějovic, kteří dvakrát za sebou odpálili kotouč daleko od své klece. Domácím tahle přesilovka hrubě nevychází.
     
    49:25
    Žihadla se ubránila. Bruslařům nepovolili hráči z jihu Moravy ani jedno vážnější ohrožení klece. Nyní se provinili zakázaným uvolněním.
     
    49:45
    David Kozlík motal pukem kolem branky, ale nedostal prostor pro nahrávku, a tak si zkusil vyjet do zakončení, ale díky bleskovému zásahu obránců se k němu nedostal.
     
    50:35
    Hra se v posledních momentech soustředí do středního pásma, kde se ani jeden z celků nedokáže pořádně dostat ke kotouči.
     
    50:51
    Povedlo se to Ladislavu Rytnauerovi, který z pravého kruhu vystřelil, ale mířil jen nad. Kotouč navíc skončil v ochranné síti, takže se hra vytahuje do území nikoho.
     
    Dnešní utkání sleduje 846 diváků.
     
    51:33
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Havlíčkobrodští hokejisté znovu vyrovnávají! Bruslaři se nastěhovali do útočné třetiny, kde se na modré čáře odhodlal ke střele Tomáš Semrád, který pouze vyprášil betony Jana Brože. K dorážce se ale dostal JIŘÍ VAŠÍČEK, který už si věděl rady a rozjásal ochozy havlíčkobrodské Kotliny! Asistence: Tomáš Semrád a Miroslav Třetina.
     
    52:40
    Bruslaři jsou na koni a Jan Brož se má co ohánět. Žihadla pod tlakem odpalují kotouč jen na zakázané uvolnění.
     
    53:08
    Ladislav Havlík zariskoval a projel kolem čtyři hráčů. Z levého křídla pak zakončil, ale jeho rána zamířila jen kousek nad horní tyč hostující svatyně.
     
    53:34
    Petr Kuchta si sjel blíže k brance a svou střelou nadvakrát trefil jen výstroj brankáře Brože. Puk se poté dostal na osu kluziště, kde zakončoval Tomáš Ludvík, ale ani on na brankáře Žihadel nevyzrál.
     
    54:18
    Hraje se nahoru – dolů. Puk střídá pásma a hokejky jako Bobošíková politické strany. Stejně jako ona, ani kotouč se u nikoho dlouho neohřeje.
     
    54:43
    Nahozený puk ze strany Žihadel byl sražen k brance, kde Čeněk Novák v klidu pokryl touš a přerušil hru.
     
    55:34
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Jestli něco funguje, tak je to spolupráce Lukáše Endála a Miroslava Třetiny! I kdyby na chleba nebylo a Temelín měl letět do povětří, tak tihle dva budou předvádět parádní kombinace. Lukáš Endál zajel do útočného pásma, kde přenechal do tandemu kotouč svému věrnému parťákovi z útočné formace MIROSLAVU TŘETINOVI, který utěšenou ranou pod břevno poslal domácí znovu do náskoku! Asistence: Lukáš Endál a David Vala.
     
    56:27
    Moravské Budějovice se natlačily k Čeňku Novákovi, ale dobrým obranným zákrokem se nejprve blýskl Ladislav Havlík a poté po střele z kruhu zaúřadoval i domácí muž s maskou.
     
    56:46
    Velké emoce na tribunách vzplály po sérii osobních soubojů ve středním pásmu. Vše však bylo v rámci litery pravidel, a tak se oslabování mančaftů nedočkáme.
     
    57:15
    Ladislav Rytnauer se hned po vhazování snažil pálit, ale do jeho zakončení se vrhl David Vala, jenž jej zblokoval a ještě vyvezl touš ven z pásma.
     
    57:50
    Denis Kusý se prokličkoval na levý kruh, kde byl hákován Janem Milfaitem (HBR), který je vykázán na trestnou lavici. Tohle bude ještě drámo, přátelé.
     
    57:50
    Oddechový čas Moravských Budějovic a Jan Brož zůstává na střídačce! Žihadla hrají šest na čtyři!
     
    58:10
    Bruslaři se zmocnili puku a vyhazují.
     
    58:30
    Další dobrá práce na modré čáře a kotouč mířící za odkrytou svatyň Žihadel.
     
    59:06
    Střela od modré a tři dorážky Romana Mikeše, které Čeněk Novák vychytal svými betony. Následně ještě pálil Horký do volné klece, ale tam svou holí zachránil situaci Tomáš Semrád!
     
    59:47
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři vybojovali kotouč a vyhodili jej přes střední pásmo. Puk pak vybojovali Kryštof Kulhánek s Tomášem Chlubnou, jenž jej poslal na MIROSLAVA TŘETINU, který trefil prázdnou branku a podtrhuje vítězství Bruslařů! Asistence: Tomáš Chlubna a Kryštof Kulhánek.
     
    Konec zápasu.
     
    Byl to zápas plný zvratů, který nakonec končí radostí na straně domácích. Moravské Budějovice sice dostal v přesilovce znovu do vedení Daniel Kabelka, ale za Bruslaře z dorážky srovnal Jiří Vašíček. O rozhodnutí se postaral Miroslav Třetina, který nejprve po spolupráci s Endálem poslal kotouč pod břevno a následně ještě zpečetil výhru Havlíčkova Brodu ranou do prázdné branky.
     
    Dámy a pánové, ode mne je to pro dnešek z Kotliny vše. Hezký zbytek dnešního večera s rodinou či přáteli u zrzavého štěstíčka přeje Richard Wagner. (19:23:01)

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 20. T. Semrád (Pipek, Chlubna), 31. Milfait (Šuhaj, Voříšek), 34. Milfait (Šuhaj, Vašíček), 52. Vašíček (T. Semrád, Třetina), 56. Třetina (Endál, Vala), 60. Třetina (Chlubna, Kulhánek) – 8. Rytnauer (Kusý), 15. Pucher (Horký, Kabelka), 38. Rytnauer (Kusý), 47. Kabelka (Mikeš, Horký)


    BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – T. Semrád, Vašíček "A", Vala, Kulhánek, Balgalvis, Havlík, Kříž, M. Semrád – Přidal, Třetina "C", Endál, Voříšek, Milfait "A", Šuhaj, Kozlík, Szilva, Pipek, Chlubna, Ludvík, Kuchta.
    Trenéři: Václav Adam a Ladislav Fixa.

    Hockey Club Moravské Budějovice 2019: Brož (Čáp) – R. Čermák, Kabelka, Wasserbauer, Sobotka, Pelikán, Kliment, Peroutka – Pucher "C", Mikeš, Rytnauer "A", Matějka, Lupač, Horký, Hačecký, Kusý, Niederhafner, D. Čermák.
    Trenér: Augustin Žák.

    Rozhodčí: Zdeněk Pokorný – Martin Musil, Jiří Roupec

    Diváci: 846
    thejrc.org