Slovan Bratislava – Ružomberok 2:1 (kon.) | Michalovce – Senica 2:1 (kon.) | Prešov – Trnava 0:2 (kon.)
Nitra – Podbrezová 1:0 (kon.) | Žilina – Trenčín 5:1 (kon.)
konec
ŠK Slovan Bratislava
2:1 (2:0)
MFK Ružomberok
sk Sobota 16.09.2017, 17:30 • Štadión Pasienky • Niké liga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je koniec. V druhom polčase Slovan viac-menej kontroloval hru. Ružomberčania gólovo prekvapili v 83. minúte, loptu si do vlastnej siete zrazil Chouchoumis. Slovan teda po výhre 2:1 získava tri body a momentálne sú na prvom mieste v tabuľke, kedže Nitra začala doma proti Podbrezovej hrať iba pred 25 minútami.

    Ďakujeme za pozornosť. (19:25:36)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Slovanisti s loptou na útočnej polovici, zdá sa, že domáci to už zvládnu, navyše získavajú štandardku po faule Daniela.
     
    90+1
    Slovan mohol definitívne spečatiť svoje víťazstvo. Hološko si spracoval prihrávku v šestnástke, vystrelil, no opäť skvelý Macík.
     
    90
    Rozhodcovia nadstavujú na Pasienkoch dve minúty. Takúto šancu má Ružomberok na vyrovnanie.
     
    89
    Holman posunul loptu Savičevićovi dopredu, ktorý sa snažil prehodiť Masla, no nepodarilo sa mu to, a tak teda ani nevystrelil.
     
    88
    Oršula sa trošku pohral s Kochanom a šikovne našiel voľného Savičevića. Jeho strela ľavačkou z prvej Macíkovi prepadla a kotúľala sa pred bránkovou čiarou.
     
    87
    Ján Maslo pri lopte, Qose si spracoval loptu a už ju má aj Kostadinov. Jeho následná prihrávka na Gereca však nebola presná.
     
    86
    Vyzerá to tak, že Ružomberčania chcú ešte v závere skomplikovať pohodlnú cestu Slovana za víťazstvom.
     
    84
    Na opačnej strane to teraz z polovice ihriska skúšal Vukan Savičević podobným spôsobom, no prudkou strelou, ktorú však Macík kontroloval a zastavil.
     
    83
    Ružomberok dal gól!
    Prakticky z ničoho nič prichádza kontaktný gól Ružomberka. Erik Daniel bežal s loptou po pravej strane a posielal prakticky center do šestnástky, ktorý nechtiac tečoval Chouchoumis, Greif podcenil situáciu a lopta ponad neho preletela do siete!
     
    81
    Droppa šikovnou kolmicou vysunul Filipa Hološka, ktorý vystrelil z pravej strany, no lopta mu vôbec nesadla. Trošku sa potom aj nad svojou nevydarenou strelou pousmial a odklúsal k polovici ihriska.
     
    80
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Jakub Mareš, prichádza Vukan Savičevič.
     
    79
    Čikoš posúval na pravú stranu Marešovi, ale ružomberský futbalista mu loptu vykopol a následne uvidíme posledné striedanie Slovana.
     
    78
    Kochan nezahrával rukou v strede poľa. Následne sa snažil vysúvať Gereca. Pri lopte však bol ako prvý Greif, ktorý ju už posiela von na útočnú polovicu.
     
    76
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Marek Sapara, prichádza Tihomir Kostadinov.
     
    76
    Zdravotné problémy sa objavili aj u domáceho stopéra Božikova. Už je v opatere domácich lekárov a zároveň zatiaľ sledujeme striedanie MFK.
     
    75
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Ibrahim Rabiu, prichádza Joeri de Kamps.
     
    74
    Po zákroku na Holmana to už mohla byť aj prvá žltá karta v zápase, no Mário Vlk ju predsa len neukazuje. Zatiaľ je to pre hlavného arbitra veľmi pokojný zápas.
     
    72
    Kružliak posúval dopredu Qoseho, ktorý však veľa toho vpredu nevymyslel. Zároveň vidíme trénera Slovana Ivana Vukomanoviča, ktorý svojim zverencom gestom jasne ukazuje, že majú hrať pokojne a s rozvahou.
     
    70
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Michal Jonec, prichádza Dominik Kunca.
     
    70
    Oršula vyrazil dopredu po ľavej strane, prenechával loptu Marešovi, ktorý však napokon fauloval Joneca a hlavný rozhodca Vlk hru prerušil. Uvidíme aj striedanie.
     
    68
    Slovan aj naďalej veľmi aktívne bráni a ružomberské akcie s prehľadom eliminuje. Sem tam sa niečo pre hostí naskytne, no je to len sporadicky a ak aj áno, tak málo nebezpečné pre Greifa.
     
    66
    Na opačnej strane pohrozili aj belasí. Mareš z pravej strany našiel v šestnástke nabiehajúceho Filipa Hološka, ktorý pálil z prvej, no bránku minul.
     
    65
    Príležitosť aj pre Ružomberok. Kupec odcentroval z ľavej strany na Gereca v šestnástke. Jeho pokus smeroval do stredu brány, Greif výborne takticky vybehol a predviedol dobrý zákrok.
     
    64
    Rabiu posunul Marešovi, ktorý jedným ťuknutím posunul Hološkovi na hranicu pokutového územia. Ten si chcel obhodiť Jána Masla, no tento akt mu nevyšiel.
     
    63
    Sapara zahrával štandardku z ľavej strany, no svojím centrom iba trafil do hráča v múre, ktorým bol Lukáš Droppa.
     
    61
    Domáci si vytvorili príležitosť. Oršula opäť perfektne prihrával, tento raz do vápna na Hološka, ktorý ľavačkou zakončil, no Macík nie veľmi ťažkú strelu dokázal vyraziť.
     
    60
    A pri lopte už opäť domáci hráči, ktorí sa však nikam veľmi nehrnú. Bezpečné prihrávky v strede poľa sú najjednoduchšou variantou.
     
    59
    Slovanisti získali loptu v strede poľa, Droppa dal rýchlo na Mareša, ktorý sa snažil vysunúť Čikoša. Pre neho to však bola pridlhá prihrávka.
     
    58
    Už sa pokračuje v hre aj s Jonecom, ktorý pokračuje v zápase. Ružomberčania pri lopte sa pokúšajú opäť niečo vymyslieť.
     
    57
    Po nedovolenom zákroku Holmana na Joneca je ružomberský futbalista otrasený a bude potrebovať ošetrenie. Pritom na trávnik vybehol iba na začiatku druhého polčasu.
     
    56
    Ružomberčania si teraz vo veľkom objeme posúvajú loptu medzi sebou, ale iba po zadných líniách. Nedarí sa im vytvoriť žiaden prekvapivý moment.
     
    55
    David Holman pekne prešiel cez Gereca a následne strieľal cez hradbu tiel, no lopta skončila iba na protihráčovi. Ružomberok sa ubránil.
     
    54
    Čikoš rýchlo vyštartoval po pravej strane, no k centru alebo prihrávke ho nepustil Kupec. Slovan však takto získava ďalší rohový kop.
     
    53
    Holman vzal loptu Marešovi, následne ju posunul Rabiuovi a Slovan pomaličky začína kombinovať v strede poľa.
     
    51
    Sapara priamou prihrávkou vysunul dopredu Erika Daniela, proti ktorému stál Božikov. Zo súboja nakoniec vyšiel víťazne hráč Slovana, Daniel poriadne nezakončil.
     
    50
    Mareš sa zbavil na pravej strane Gál-Andrezlyho a poslal center ľavačkou. Oršula však nedokázal tak vysoko vyskočiť.
     
    49
    Dominik Greif je v poriadku, zapája sa do hry a hneď bude rozohrávať od svojej bránky.
     
    48
    Greif si však počas tohto obetavého zákroku zrejme uškodil aj na zdraví. Lekári pracujú s ním pri bránke, uvidíme, ako to s ním bude vyzerať.
     
    47
    Daniel sa dokázal šikovne uvoľniť cez dvojicu protihráčov a následne prihral do šestnástky. Greif loptu dobre nezachytil. Peter Gál-Andrezly sa dostal do dorážky, no Greif fantasticky zabránil už takmer istému gólu!
     
    46
    Ružomberčania potrebujú v druhom polčase zmeniť svoju taktiku, ak chcú ešte pomýšľať na bodový zisk. Prvá zmena prišla hneď na začiatku v podobe prvého striedania.
     
    46
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Peter Maslo, prichádza Michal Jonec.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V úvodnom polčase mali hernú prevahu určite belasí. V 32. minúte otvoril skóre Mareš, v 34. zvyšoval Holman. Ružomberok veľa nehrýzol, mal iba pár šancí. Druhý
    Počet všetkých striel:
    Slovan – 11
    Ružomberok – 4

    Druhý polčas sa začne približne o 18:34.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Prvý polčas sa zrejme už iba dohráva. Slovanisti držia loptu pod kontrolou a čakajú na hvizd.
     
    43
    Filip Oršula to tento raz skúsil sám. Z ľavej strany sa presunul viac na stred, aby si vylepšil streleckú pozíciu, ale pravačkou nakoniec triafal mimo bránky.
     
    41
    Slovan zahrával štandardku, jej aktérom bol strelec druhého g=olu David Holman. Vyskúšal to priamou strelou na bránu. Macík si pripisuje úspešný zákrok.
     
    40
    Droppa skákal v šestnástke za loptou od Čikoša, no tesne ho minula. Chouchoumis bol následne v súboji s Danielom a bol faulovaný.
     
    39
    Gal-Andrézly bol faulovaný a chvíľu mu trvalo, kým sa postavil na nohy. Vystriedať ho však nebude treba, pokračuje bez problémov v stretnutí.
     
    38
    Mareš šikovne posunul nakrátko Hološkovi, ktorý si pripravoval loptu na ľavačku, ale Ján Maslo vystihol jeho pohyb a loptu mu teda okamžite vypichol.
     
    37
    Gál-Andrézlyho center do šestnástky zachytil hlavou Hološko, ktorý aj takýmto zákrokom vypomohol obrane svojho mužstva.
     
    35
    Ružomberčania sa teraz s loptou ocitli pred šestnástkou. Už si začínajú uvedomovať, že dvojgólový náskok súpera je veľmi sľubný. Tentokrát však pred Greifom veľa toho nevymysleli.
     
    34
    Slovan dal gól!
    Druhý gól domácich. Filip Oršula fantasticky nabehol do tohto stretnutia. Tentokrát sa mu podarilo priamočiarou prihrávkou vysunúť do šestnástky DAVIDA HOLMANA, pre ktorého je to premiérový gól na slovenských ligových trávnikoch!
     
    33
    Mareš prihral priamo Chouchoumisovi, ktorý vracal loptu do pokutového územia. Prihrávka tentokrát nenašla adresáta.
     
    32
    Slovan dal gól!
    Belasí sa dostali do vedenia. Oršula sa dostal s loptou na ľavú stranu, chvíľu počkal a čakanie sa oplatilo. Na hranici malého vápna sa mu ukázal JAKUB MAREŠ a šikovnou hlavičkou k ľavej žrdi prekvapil Macíka.
     
    30
    Hlavný arbiter Mário Vlk po pár diskutabilných zákrokoch ešte nefúkal do píšťalky, no po faule na Rabiua sa už tak stalo a loptu získal Slovan.
     
    29
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Aleksandar Čavrić, prichádza Filip Oršula.
     
    28
    Ružomberčania si vytvorili aj ďalšie príležitosti. Z vnútra vápna strieľal ľavačkou Sapara, ale Greif si svätyňu ustrážil. Následne uvidíme ďalší roh Ružomberka. Medzitým Čavrić predčasne odchádza z ihriska a bude vystriedaný.
     
    26
    Ružomberčania opäť pred bránou Slovana. Saparov center z pravej strany odkopol obranca Slovana. Ruža získala prvý roh, lopta letela na Gereca k bližšej žrdi, Greif sa musel poriadne natiahnuť!
     
    25
    Čavrić ešte stihol pätičkou pri postrannej čiare udržať loptu v hre, no následne už Holman bol pri nej neskoro. Čavrić si následne privodil zranenie, nedobre stúpil počas svojho pohybu za loptou a už leží mimo ihriska v opatere lekárov.
     
    24
    Videli sme prvú úspešnú útočnú akciu hostí a prvú strelu na bránu. Peter Maslo posunul loptu do šestnástky Gerecovi, ktorý vystrelil prízemný projektil. Greif si pripísal prvý úspešný zákrok.
     
    22
    Holman sa snažil vysunúť aktívneho Čikoša, ale na ľavej strane bol aj hosťujúci Peter Maslo, ktorý loptu okamžite odkopol spred Čikošovej kopačky.
     
    21
    Čavrič si chcel naraziť loptu s Marešom. Čavrića však futbalisti MFK obsadili a zablokovali jeho pohyb. Lopta sa teda pomaly dokotúľala za bránkovú čiaru.
     
    20
    Slovan zatiaľ prvých dvadsať minút stretnutia kontroluje hru a Ružomberčanov zatiaľ do ničoho nepustil. Teraz to po pravej strane skúšal aj domáci Čikoš, ale jeho prihrávka cez sklz Kružliaka neprešla.
     
    18
    Mareš sa proti Danielovi dokázal uvoľniť a poslať center do šestnástky. Tam číhal Hološko, ale jeho strela z prvej mu veľmi nevyšla, navyše lopta smerovala ponad bránku.
     
    17
    Holman prišiel o loptu v strede poľa, dopredu už chcel vyrážať Gál-Andrézly, no dopustil sa nedovoleného zákroku. Bol to už tretí faul Ruže v tomto zápase.
     
    16
    Slovanisti si chceli vyťukať hosťujúcu obranu pred šestnástkou, ale neskončilo sa to úspešne. Ružomberčania si pozorne všímali pohyby protihráčov.
     
    15
    Qose prenášal ťažisko hry na Gála-Andrézlyho na ľavú stranu. K nemu však už rýchlo pribehol Božikov a odhlavičkoval tento center.
     
    14
    Ján Maslo zlikvidoval dlhý pas na Čavrića. Slovanisti získali autové vhadzovanie, no nejak ho na prienik do útoku nevyužili.
     
    13
    Filip Hološko zaujímavo vypálil spoza šestnástky, jeho delovka smerovala k žrdi, no Matúš Macík zachránil svoj tím výborným zákrokom.
     
    12
    Rabiu šikovne presunul loptu na Čavrića, Ružomberčania si už dávali pozor, aby nefaulovi. Čavrić ešte vymyslel prihrávku na Čikoša, ktorý strieľal. Trafil sa však iba do protihráčov.
     
    11
    Rabiu nedovolil, aby prihrávka prešla na Gereca v strede poľa. Tento nigérijský stredopoliar následne loptu vrátil na svojich kolegov v obrane.
     
    10
    Tak toto bola prvá príležitosť pre domácich. Všetko to vzniklo po chybe Petra Masla, ktorý nechtiac prihral loptu Jakubovi Marešovi, ten sa uvoľňoval cez Jána Masla, vystrelil, no pre Macíka to nebola ťažká strela.
     
    9
    Belasí si vďaka svojej väčšej ofenzívnej aktivite vybojovali aj druhý rohový kop, no ani z tohto nebola nejaká veľká šanca. Všetko mal pod kontrolou brankár Macík.
     
    7
    Chouchoumis si pekne pohybom vypýtal loptu na ľavú stranu. Pribehol ku krajnej hranici šestnástky a prihrával. Kružliak mal v malom vápne všetko pod kontrolou a nekompromisne loptu odkopol.
     
    6
    Čavrićov center odhlavičkoval preč z nebezpečného priestoru v šestnástke Kochan. Loptu ešte mimo pokutového územia zachytil Droppa, pálil z prvej, ale volej mu vôbec nesadol.
     
    5
    Čikoš prenikal po pravej strane, ale loptu mu sklzom vypichol Kružliak. Znamená to prvý rohový kop pre belasých.
     
    4
    Sekulić porazil v hlavičkovom súboji Štefana Gereca. Hráč Ružomberka Gerec bol chvíľu otrasený, ale po niekoľkých sekundách sa opäť zapojil do hry.
     
    3
    Ružomberčanom nevyšiel rýchly pokus o útok. Center dopredu na Gereca nebol úspešný, skončilo sa to odmávaným ofsajdom.
     
    2
    Rabiu posúval po obvode na Čavrića, ktorý však viacmenej nikomu ďalej loptu neposunul. Ján Maslo následne loptu nekompromisne odkopol.
     
    1
    Úvodný výkop zápasu mali k dispozícii futbalisti Slovana Bratislava, ktorí začínajú klasickou rozohrávkou z vlastnej polovice. Z nášho pohľadu útočia Slovanisti sprava doľava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na trávnik už prichádzajú aktéri oboch tímov. Belasí v tradičných modrých dresoch a Ružomberčania v čiernych.
     
    Úvodné zostavy:

    ŠK Slovan Bratislava: Greif – Sekulić (C), Chouchoumis, Božikov, Čikoš – Droppa, Rabiu – Hološko, Holman, Čavrić – Mareš.
    Náhradníci: Valach – Rundič, Savičevič, Damnjanović, de Kamps, Oršula, Vittek.

    MFK Ružomberok: Macík – Kružliak, Maslo, Maslo, Qose – Kochan, Gál-Andrezly, Kupec – Sapara (C), Daniel – Gerec.
    Náhradníci: Krajčirík – Takáč, Kunca, Jonec, Kostadinov, Ferenčík II..

    Rozhodca: Vlk – Hrčka, Jenčura.
     
    Prajem vám príjemný podvečer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 8. kola Fortuna ligy. ŠK Slovan Bratislava na Pasienkoch dnes privíta MFK Ružomberok. Stretnutie sa začína o 17:30 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Slovan Bratislava
    Belasí sa momentálne nachádzajú na výbornej druhej priečke s 15 bodmi. Na vedúcu Nitru strácajú len jeden bod, no zároveň si druhé miesto delia s Trnavou počtom bodov, ale majú o niečo lepšie skóre, preto sú Slovanisti na lepšej pozícii. Slovan v posledných piatich zápasoch Fortuna ligy trikrát remízoval a dva razy zvíťazil. Remízy si pripísal proti Senici a Dunajskej Strede 1:1 a naposledy proti Trenčínu vo veľmi atraktívnom zápase minulého kola. Zápas sa vtedy skončil 2:2. Slovan naposledy vyhral v 6. kole, keď porazil Podbrezovú 4:1 a taktiež aj v 5. kole, vtedy si poradil v City Aréne so Spartakom Trnava 1:2.

    MFK Ružomberok
    Ružomberčania sa držia presne v strede fortunaligovej tabuľky. Nachádzajú sa na 6. mieste, aktuálne so ziskom 11 bodov a skóre 14:10. V tejto sezóne „Ruža“ vyhrala tri zápasy, dvakrát remízovala a dva razy prehrala. V posledných zápasoch sa jej darilo takto: výhra nad Michalovcami 2:1, remíza s Trenčínom 3:3, výhra v Podbrezovej 1:3, prehra doma s Trenčínom 0:2 a remíza s Dunajskou Stredou 1:1.

    Vzájomné zápasy v minulej sezóne

    V predošlej sezóne Fortuna ligy, teda v ročníku 2016/2017 boli vo vzájomných zápasoch lepší Ružomberčania. MFK vtedy Slovan zdolal dvakrát, 3:2 a 2:1. Slovan si pripísal jedno domáce víťazstvo, a to 2:1.

    Od tohto zápasu si určite sľubujeme napínavé momenty, ktoré by mali prísť. Hrá druhé mužstvo tabuľky proti šiestemu. Miernym favoritom v tomto stretnutí by mal byť Slovan Bratislava, tak uvidíme, či belasí potvrdia svoju domácu dominanciu. Sledujte nás, pekný športový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky: 32. Mareš (Oršula), 34. Holman (Oršula) – 83. Chouchoumis (vla.)


    ŠK Slovan Bratislava: Greif – Sekulić (C), Chouchoumis, Božikov, Čikoš – Droppa, Rabiu (75. de Kamps) – Hološko, Holman, Čavrić (29. Oršula) – Mareš (80. Savičevič).
    Náhradníci: Valach – Rundič, Savičevič, Damnjanović, de Kamps, Oršula, Vittek.

    MFK Ružomberok: Macík – Kružliak, Maslo (46. Jonec, 70. Kunca), Maslo, Qose – Kochan, Gál-Andrezly, Kupec – Sapara (C) (76. Kostadinov), Daniel – Gerec.
    Náhradníci: Krajčirík – Takáč, Kunca, Jonec, Kostadinov, Ferenčík II..

    Rozhodčí: Vlk – Hrčka, Jenčura
    thejrc.org