Slovan Bratislava – Ružomberok 2:1 (kon.) | Michalovce – Senica 2:1 (kon.) | Prešov – Trnava 0:2 (kon.)
Nitra – Podbrezová 1:0 (kon.) | Žilina – Trenčín 5:1 (kon.)
konec
MFK Zemplín Michalovce
2:1 (1:0)
FK Senica
sk Sobota 16.09.2017, 19:00 • MFK Zemplín Michalovce • Niké liga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vážení diváci, vitajte pri zápase ôsmeho kola Fortuna ligy.

    Súboj dvoch mužstiev zo spodnej polovice tabuľky môže veľa napovedať. Deviaty MFK Zemplín Michalovce privíta poslednú Senicu.

    Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    FK Senica

    Senica má za sebou katastrofálny úvod do sezóny. Po siedmich kolách má na konte iba dva body, zle vyznieva aj negatívne skóre 5:18. Záhoráci ako prví v tomto ročníku menili trénera. Ivana Vrabca vystriedal skúsený Ladislav Hudec, ktorého premiéra dopadla veľmi zle. V Slovnaft Cupe Senica nestačila na Medzev zo štvrtej ligy, na východe Slovenska prehrala po strelách zo značky bieleho bodu. Rovnako ako Michalovce, tak aj Senica v poslednom týždni Fortuna ligy ťahala za kratší koniec. Na útulnom domácom štadióne ešte pod vedením trénera Vrabca Seničania nestačili na Zlaté Moravce, ktorým podľahli najtesnejším výsledkom 0:1.
     
    MFK Zemplín Michalovce

    Michalovce sa nachádzajú na deviatej priečke s iba piatimi vstrelenými a šiestimi inkasovanými gólmi. Sedem bodov za dve vydreté víťazstvá a jednu remízu je málo, na Zemplíne majú čo doháňať. Michalovce na rozdiel od Senice v Slovnaft Cupe nezaváhali a Poltár zdolali hladko 4:0. V uplynulom kole Zemplínčania prehrali v Ružomberku, z Liptova odchádzali domov bez bodu po výsledku 1:2. Domáci futbalisti budú v tomto stretnutí za favoritov, ale ako je už známe, stať sa môže naozaj všetko, zápas predsa začína od nuly.
     
    Úvodné zostavy:

    MFK Zemplín Michalovce: Kira – Božok, Carrillo, Kavka, Sviarčinskij – Grič – Regáli, Turik, Žofčák (C), Koscelník – Sulley.
    Náhradníci: Bieszczad – Šimčák, Bednár, Kolesár, Danko, Kolesár, Bragin.

    FK Senica: Plach – Podhorin, Jarabica, Ranko, Medvěděv – Krč, Sarpei – Duga, Vaščák (C), Kováč – Ďuriš.
    Náhradníci: Milošovič – Otrísal, Romulo Romulo, Richtárech, Obiechina, Šefčík, M. Rigo.

    Rozhodca: Ladislav Prešinský – Gabriel Ádám, Martin Borsányi.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop obstarali domáci, zo stredového kruhu poslal prihrávku smerom dozadu Sadam Sulley. Michalovce si veľmi rýchlo vybojovali vhadzovanie na súperovej polovici.
     
    1
    Prvý center do šestnástky stopérom Senice veľa roboty nenarobil.
     
    2
    Martin Regáli z ľavej strany hľadal vo veľkom vápne spoluhráča, ktorý sa k lopte aj dostal, no jeho rana z bezprostrednej vzdialenosti bola zblokovaná.
     
    2
    Zmätok pred Plachom pokračoval, opäť centroval Regáli. Lopta sa dostala k Sulleymu, ten už zakončiť nedokázal.
     
    3
    Prvýkrát sa pripomenuli aj hostia, tí ale z pravého krídla nevymysleli nič, lopta je už u stopérov Ranka s Jarabicom.
     
    4
    Matúš Kira nemal najmenšie problémy s centrom Kováča, rýchla kontra Zemplína nebola úspešná, lopta bola prirýchla pre domáceho hráča.
     
    5
    Zaznamenali sme prvý ofsajd stretnutia. Ocitol sa v ňom hrotový útočník Michaloviec Sadam Sulley.
     
    6
    Martin Koscelník predviedol pri postrannej čiare svoje individuálne kvality, keď efektnou pätičkou chcel loptu poslať ďalej. Jeho prihrávka bola zablokovaná, vhadzovanie pre domáce mužstvo.
     
    6
    V súboji dvoch kapitánov sa previnil ten hosťujúci, voľný kop pre MFK.
     
    7
    Ofsajd aj na strane druhej, na lopte už operuje Miroslav Božok. Senica vytiahla vysoký pressing, ktorý robí domácim futbalistom mierne problémy.
     
    8
    Marián Jarabica si dal pozor na protivníka a čistým spôsobom ho v pokutovom území odzbrojil od lopty.
     
    9
    Snaha Michalovčanov o akciu z pravej strany nevyšla. Martin Koscelník si dobre nabiehal, opäť to ale bola príliš dlhá prihrávka na krídelníka domáceho tímu.
     
    10
    Jakub Krč získal loptu v strede poľa po nepresnosti domáceho záložníka. Naskytla sa možnosť na rýchly brejk, to by však Seničania museli hrať oveľa priamočiarejšie.
     
    11
    Prvý zákrok si na svoje konto pripísal František Plach. Už tradičná akcia cez Kostelníka a strela jeho spoluhráča. Brankár Senice zostal pri tejto koncovke pozorný.
     
    12
    Senica si pomohla útočným faulom, čo znamená koniec útočnej fázy tohto mužstva.
     
    13
    Rýchla akcia Michaloviec po ľavej strane, nasledoval center do šestnástky. Na odrazenú loptu si zbehol Jakub Grič. Strela domáceho stredopoliara šla vysoko nad bránu hostí.
     
    14
    Po dlhšom čase sme boli svedkami akcie hostí, nakopnutá lopta síce narobila stopérom MFK problémy, hra sa medzitým už presunula na druhú polovicu ihriska.
     
    15
    Sadam Sulley odvádza dobrú robotu na hranici šestnástky. Legionár si pomáha telom, sklepáva lopty pre spoluhráčov a neúnavným pressingom teraz podkúril Plachovi pri rozohrávke.
     
    16
    Denis Duga si pomohol faulom v pokutovom území súpera, za čo sa musí jednoznačne pískať proti bráne Senice.
     
    17
    Denis Duga s druhým priestupkom za jednu minútu, na zemi sa tentokrát ocitol Martin Regáli.
     
    18
    Množstvo nepresností na oboch stranách, protiútok hostí sa mohol skončiť rohovým kopom, to by ale Blažej Vaščák musel cez Žofčáka aj odcentrovať.
     
    19
    Miroslav Božok a Martin Regáli mocú hlavu futbalistom Senice na ľavom krídle. Martin Koscelník si teraz zbehol z pravej strany až na os ihriska, dostal sa veľkého vápna. Tam sa síce otočil s loptou okolo stopéra hostí, zakončiť už ale nestihol. František Plach čítal tento úmysel veľmi dobre.
     
    20
    Ofsajdovému postaveniu sa teraz nevyhol Filip Ďuriš, lopta pre domácich.
     
    21
    Sadam Sulley je v úvode zápasu neúnavným bežcom. Aj teraz bol adresátom dlhej nakopávanej lopty, Plach nemal problém so zákrokom.
     
    22
    Oliver Podhorin posielal loptu na hranicu malého vápna, Filip Ďuriš bol ale výborne bránený Kavkom, šanca na gól stále neprichádza.
     
    23
    Jozef-Šimon Turik mal na kopačke prvý gól zápasu, to by ale v záverečnej fáze nesmel tak zlyhať. Sadam Sulley mu krásne naservíroval loptu, Turik ale z približne dvanástich metrov prestreľuje svätyňu brány Placha!
     
    24
    Lopta po štandardke hostí skončila v bráne, predtým sa ale pískal faul na Kiru.
     
    25
    Michalovce dali gól!
    Nedáš, dostaneš. SADAM SULLEY si tento gól vo svojom debute za Michalovce jednoznačne zaslúžil. Akcia po pravom krídle sa skončila úspešne, Sulley z minimálnej vzdialenosti prekonal Placha!
     
    27
    Filip Ďuriš dostal ranu do tváre po boxovaní lopty od Kiru. Nebol to úmyselný zásah, preto sa žiadna karta a ani faul domáceho gólmana pískať nemôže.
     
    28
    Jozef-Šimon Turik zatiahol za ručnú brzdu a faulom zozadu znemožnil prenikajúcemu súperovi pokračovať v akcii. Štandardná situácia zrodená pre hlavičkárov hostí.
     
    29
    Lopta sa zniesla na hlavu Jarabicu, stopér hostí vrátil loptu späť do ohňa. Tam už dominovali obrancovia Michaloviec.
     
    30
    Igor Žofčák krásnym individuálnym sólom prešiel cez troch futbalistov hostí, dostal sa dovnútra šestnástky a vonkajším priehlavkom sa snažil nájsť autora prvého gólu. Pas to bol nepresný, František Plach už skrýva loptu v náručí.
     
    31
    Zemplínčania pri chuti. Martin Regáli si chcel vystreliť spoza Medvěděva, ten mu ale strelu zblokoval. Na odrazenú loptu si nabehol Jozef-Šimon Turik, ale ani on svojou koncovkou neohrozil brankára Senice.
     
    32
    Pokus o dlhú loptu na Filipa Ďuriša neúspešný, Matúš Kira šiel z brány včas von a chytá aj túto prihrávku.
     
    33
    Sadam Sulley sa zvíja v bolesti na trávniku po zákroku jedného z hráčov hostí. 20-ročný futbalista z Ghany je našťastie v poriadku a môže pokračovať v dueli.
     
    34
    Aliaksandr Sviarčinskij si vyšliapol pri postrannej čiare na Alana Kováča, ktorý bude zahrávať štandardnú situáciu z ľavej strany.
     
    35
    Center to bol chabý, lopta skončila hneď na prvom obrancovi súpera.
     
    36
    Filip Ďuriš zahadzuje najväčšiu šancu svojho mužstva. Po bleskovom prechode sa k nemu dostala lopta po prihrávke z ľavého krídla, posila Senice z posledných dní ale loptu za chrbát Kiru nedostala.
     
    38
    Kombinácie Michalovčanom naozaj vychádzajú. Rýchly presun pred Placha, výmena lopty a center Božoka. Od hlavičky domácich hráčov delili len centimetre.
     
    39
    Jurij Medvěděv mohol po prihrávke Dugu odcentrovať, no trafil iba pred ním stojaceho protihráča. Rohový kop pre Senicu.
     
    40
    Center na zadnú tyč domáci futbalisti ubránili, loptu vyniesli do stredu ihriska, no tam sa poskytnutá výhoda mení na faul a lopta sa vracia späť na úroveň postrannej čiary. Trochu zbytočný hvizd od hlavného arbitra, Michalovce mali loptu pod kontrolou...
     
    42
    Blažej Vaščák alebo Filip Ďuriš. Jeden z tejto dvojice bol v čase prihrávky za ofsajdovou líniou domácich obrancov.
     
    43
    Prvý polčas sa blíži ku koncu, opadlo aj tempo hry z úvodu stretnutia. Viac času sa v posledných minútach predsa hrá pred Kirom.
     
    44
    Filip Ďuriš pokračuje v zahadzovaní príležitostí! Po odvrátenej štandardnej situácii sa k lopte dostal Hans Nunoo Sarpei, ktorý oblúčikom za obranu vysunul práve Ďuriša. Útočník hostí dnes rozhodne nie je vo svojej koži, keď nikým nebránený prestreľuje bránu Kiru!
     
    45
    Na strane druhej sa tečovanou strelou predviedol Martin Regáli, rohový kop ukončí prvý polčas.
     
    45
    Center na prednú tyč odvrátený, prvý polčas je u konca.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Po polčase vyhrávajú domáce Michalovce zásluhou gólu Sadama Sulleya. Všetko mohlo byť pokojne inak, to by ale Filip Ďuriš musel premieňať vyložené šance, ktoré mu boli ponúknuté.

    Druhý polčas sa začne približne o 20:00.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Rohový kop pre Senicu už po desiatich sekundách po zmene strán. Roh domáci zvládli odvrátiť, potom však prišiel mierne hlúpy faul Žofčáka na Medvěděva pri postrannej čiare a nasleduje ďalšia štandardka.
     
    47
    Teraz už všetko prebehlo bez problémov, domáci sa žiadneho ďalšieho faulu nedopustili a môžu ísť dopredu.
     
    48
    František Plach šiel z brány von, aby znemožnil Sulleyovi pokračovať v útoku. Brankár Senice poslal loptu za postrannú čiaru.
     
    49
    Jakub Krč v súboji zahral rukou, voľný kop pre Zemplín. Igor Žofčák poslal dobrú loptu do ohňa, na rohový kop ju odvrátil jeden z hráčov hostí.
     
    50
    Lopta pred Placha to nebola zlá, šancu na úspech to ale nemalo.
     
    51
    Senici nevyšiel útok po ľavom krídle, center bol preťažený a skončil za bránou Kiru.
     
    52
    Oliver Podhorin zobral cez nohy domáceho futbalistu. Ani toto hlavný rozhodca neocenil na žltú kartu.
     
    53
    Rohový kop pre Michalovčanov, no takéto štandardky nevychádzajú ani jednému z mužstiev.
     
    54
    Hostia to skúšajú cez protiútoky, avšak ani rýchly nákop nebol úspešný. Môžeme to v krátkosti zhrnúť takto. Za úvodných desať minút druhého polčasu sme videli množstvo chýb a nepresných prihrávok.
     
    55
    Faul domáceho hráča, Jurij Medvěděv pošle loptu do ohňa z vyše 40 metrov.
     
    56
    Alan Kováč aj Blažej Vaščák sa ocitli po rozohrávke voľného kopu v ofsajde, postranný rozhodca bol pozorný.
     
    57
    Po faule na Medvěděva rozohrali hostia cez celú šírku ihriska, napriek tomu sa spod tlaku domácich nevymotali.
     
    58
    Druhý polčas výrazne zaostáva za tým prvým. Napraviť by to pomohli striedania. Najmä kúskovanie hry zapríčinené faulami zabíja atraktívnosť stretnutia.
     
    59
    Martin Regáli dostal loptu do šestnástky, tam už číhal pozorný František Plach.
     
    60
    Senica dala gól!
    Aliaksandr Sviarčinskij neodpratal loptu po strele protihráča, zozadu sa k nemu prirútil OLIVER PODHORIN a sklzom umiestnil loptu do siete.
     
    62
    Senica s faulom pred vlastným pokutovým územím, priamy kop z výhodnej pozície pre Michalovce.
     
    63
    Igor Žofčák poslal loptu len do múru, najvyššie vyskočil Marián Jarabica.
     
    63
    Aliaksandr Sviarčinskij po priamom kope prišliapol súperovi nohu, za čo vidí vôbec prvú kartu zápasu.
     
    64
    Matúš Kira so zákrokom po strele z pravého krídla. Nízka strela nemala domáceho strážcu svätyne ako prekvapiť.
     
    65
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Jozef-Šimon Turik, prichádza Stanislav Danko.
     
    66
    Filip Ďuriš dobre zapracoval na hranici veľkého vápna, obtočil sa okolo súpera odcentroval späť pred bránu. Tam už číhal pripravený Alan Kováč, no tiesnený nedokázal poslať loptu na bránu.
     
    67
    Senica je v tejto chvíli lepším družstvom na trávniku a vôbec by som sa nedivil, ak by čoskoro otočila skóre vo svoj prospech.
     
    68
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Martin Regáli, prichádza Milan Šimčák.
     
    68
    Dobrý zákrok Kiru, ktorý vytesnil loptu nad brvno. Rohový kop sa zahrávať nebude, keďže zakončenie prišlo z ofsajdu.
     
    69
    Blažej Vaščák bol v súboji dvoch kapitánov faulovaný, Igor Žofčák ho zozadu postrčil. Vaščák rozohral voľný kop nakrátko, hostia okamžite strácajú loptu.
     
    70
    Zo stratenej lopty rezultoval faul Sarpeia pri postrannej čiare, za čo vidí defenzívny záložník hostí žltú kartu.
     
    70
    V jednej minúte dve žlté karty. Senica sa štandardke odvrátila, no loptu úplne neodkopla. Aj preto Blažej Vaščák opätovne fauluje, za čo vidí žltú kartu.
     
    71
    Exekútorom priameho kopu bol Peter Kavka. Bývalý hráč Košíc poslal loptu priamo na bránu, jeho strela mierila azda tri metre nad brvno.
     
    72
    František Plach kryje strelu zo strednej vzdialenosti. Prízemná rana od Carrilla skončila v náručí brankára hostí.
     
    73
    Na jednej strane Michalovce neposlali center pred bránu Senice, na strane druhej po strate lopty faulovali.
     
    74
    Nákop pred Kiru sa skončil ofsajdom. Rýchla rozohrávka akcie, Jurij Medvěděv fauloval pred vlastnou šestnástkou. Uvidíme nebezpečnú štandardku Michaloviec.
     
    76
    Michalovce dali gól!
    Presný zásah po spomínanej štandardke síce nepadol, to ale domácich nemusí vôbec mrzieť! O necelú minútu neskôr poslal Aliaksandr Sviarčinskij krásnu prihrávku vzduchom na hlavu SADAMA SULLEYHO, ktorý v dnešnom zápase skóruje aj po druhýkrát!
     
    77
    Seničanom centre pred domáceho brankára vôbec nevychádzajú, nedarí sa im presadiť ani individuálne.
     
    78
    Matúš Kira poslal loptu do poľa po nepresnej akcii hostí, do konca zápasu zostáva približne štvrťhodina a hostia stále nestriedali.
     
    79
    Faul hostí pri postrannej čiare, ideálna šanca na tretí gól. Centrovať bude Igor Žofčák.
     
    80
    Žofčák poslal výbornú loptu pred Placha. Na ňu si naskočil jeden z domácich hráčov, ktorý by ju akoby predĺžil aj zároveň poslal na bránu. Lopta míňa pravú žrď brány hostí iba veľmi tesne.
     
    81
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Jakub Krč, prichádza Dávid Richtárech.
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Alan Kováč, prichádza Marek Rigo.
     
    81
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Filip Ďuriš, prichádza Samuel Šefčík.
     
    82
    Hostia zo Záhoria sa budú snažiť čoraz viac posielať dlhé nákopy do šestnástky Michaloviec, keďže to je najrýchlejšia cesta ako sa dostať do dobrej šance.
     
    84
    Po vhadzovaní a presnom centri prišla hlavička Stanislava Danka. Toto zakončenie mierilo vedľa tyče Placha, ktorý mal túto situáciu pod kontrolou.
     
    85
    Na zemi po hlavičkovom súboji zostal ležať jeden z hráčov Senice, našťastie striedanie nie je nutné.
     
    86
    Hra sa po dlhom čase znovu kúskuje, teraz to ale vyhovuje viac domácich.
     
    86
    Hans Nunoo Sarpei bol potiahnutý za dres, hlavný rozhodca poskytol výhodu. Sarpei sa ale nedokázal vymaniť spod zovretia protihráčov, faul sa tak nakoniec odpískal.
     
    87
    Po výmene lopty sa Blažej Vaščák dostal do výhodnej pozície na center. Lopta skĺzla až na hlavu spoluhráča, ktorý si naskakoval na zadnú tyč. Hlavička z veľkého uhlu, Matúš Kira si pripísal ďalší zákrok.
     
    88
    Nervozita začína naberať na obrátkach, situácia sa každou chvíľou vyostruje. Center do šestnástky pohladil hlavou striedajúci Samuel Šefčík, Kira len kontroloval dráhu lopty.
     
    89
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Martin Koscelník, prichádza Martin Bednár.
     
    90
    Medzičasom sme vstúpili do záverečnej minúty zápasu, na polovici súpera vhadzujú Michalovce.
     
    90
    Igor Žofčák obdržal tvrdý úder, kapitán Zemplína sa drží za chrbát.
     
    90+1
    Nadstavujú sa dve minúty.
     
    90+1
    Lopta rozohraná nakrátko mala nájsť domáceho útočníka, ten ale súboj vyhrať nedokázal.
     
    90+2
    Ešte posledná šanca hostí, vhadzovanie poputuje až pred Kiru.
     
    90+2
    Je po všetkom, hostia sa dopustili útočného faulu, Kira sa s odkopom neponáhľa.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 7:3. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 1:7. Fauly: 22:23.
     
    Sadam Sulley sa vo svojom debute za Michalovce predviedol dvomi gólmi, čím pomohol domácim k plnému bodovému zisku. Senica síce reagovala gólom Olivera Podhorina, ale na druhý gól hrdinu z Ghany už nenašla odpoveď. Záhoráci tak zostávajú beznádejne posledný, Michalovce aspoň dočasne putujú na siedme miesto.

    MFK Zemplín Michalovce poráža na domácom ihrisku FK Senicu 2:1.
     
    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte príjemný zvyšok sobotného večera. (20:53:11)

    Viktor Kalinács

    Branky: 25. Sulley (Koscelník), 76. Sulley (Sviarčinskij) – 60. Podhorin

    Karty:   63. Sviarčinskij (MIC) – 70. Sarpei (SEN), 70. Vaščák (SEN)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 7:3. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 1:7. Fauly: 22:23.
    MFK Zemplín Michalovce: Kira – Božok, Carrillo, Kavka, Sviarčinskij – Grič – Regáli (68. Šimčák), Turik (65. Danko), Žofčák (C), Koscelník (89. Bednár) – Sulley.
    Náhradníci: Bieszczad – Šimčák, Bednár, Kolesár, Danko, Kolesár, Bragin.

    FK Senica: Plach – Podhorin, Jarabica, Ranko, Medvěděv – Krč (81. Richtárech), Sarpei – Duga, Vaščák (C), Kováč (81. M. Rigo) – Ďuriš (81. Šefčík).
    Náhradníci: Milošovič – Otrísal, Romulo Romulo, Richtárech, Obiechina, Šefčík, M. Rigo.

    Rozhodčí: Ladislav Prešinský – Gabriel Ádám, Martin Borsányi
    bahis siteleri