Slovan Bratislava – Ružomberok 2:1 (kon.) | Michalovce – Senica 2:1 (kon.) | Prešov – Trnava 0:2 (kon.)
Nitra – Podbrezová 1:0 (kon.) | Žilina – Trenčín 5:1 (kon.)
konec
FC Nitra
1:0 (0:0)
FK Železiarne Podbrezová
sk Sobota 16.09.2017, 19:00 • Štadión Pod Zoborom • Niké liga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    FC Nitra

    Prekvapivý priebežný líder našej Fortuna ligy v minulom kole prvýkrát pocítil horkosť prehry. V derby nestačil na Spartak Trnava, aj keď zverenci Ivana Galáda išli do vedenia v 76.minúte. "Bíli andele" však vyrovnali a v 94. minúte rozhodol Ivan Hladík.

    Nitra však predtým zo šiestich stretnutí vyhrala až päť, body sa delili jedine s Michalovcami. Nováčik "okradol" Žilinu, Zlaté Moravce, Prešov, Dunajskú Stredu a Senicu.

    Najlepším strelcom klubu je útočník Filip Balaj, ktorý dal štyri z jedenástich Nitrou strelených gólov. Brankár Lukáš Hroššo inkasoval iba trikrát.

    V Slovnaft Cupe FC postúpil cez Trenčianske Teplice (7:0) už do tretieho kola. Predtým Nitra zvládla duel v Bytči (8:1).

    Posledných päť ligových zápasov

    04.08.2017 Tatran Prešov – FC Nitra 0:4
    11.08.2017 FC Nitra – FC Zlaté Moravce 1:0
    19.08.2017 FK Senica – FC Nitra 0:1
    26.08.2017 FC Nitra – DAC Dunajská Streda 3:1
    10.09.2017 Spartak Trnava – FC Nitra 2:1

    FK Železiarne Podbrezová

    "Železiari" v poslednom kole doma nestačili na majstrovský celok MŠK Žilina, ktorý išiel do skorého vedenia, ale Mikuš z penalty vyrovnal a Podbrezová bola prvý polčas lepším tímom. Ďalší gól nepadol, takže po prestávke "Šošoni" pridali tri presné zásahy a rozhodli o svojom víťazstve. Válovčan už len znížil.

    Z doterajších siedmich kôl zverenci Karola Praženicu prehrali až päťkrát. Raz vyhrali, doma s Michalovcami a bod získali na horúcej pôde AS Trenčín.

    Najlepším strelcom je dvojgólový Matúš Mikuš. 26-ročný útočník je odchovancom FC Nitra, takže tento zápas bude pre neho veľmi zaujímavý. Predzápasový rozhovor s ním priniesla oficiálna stránka klubu zpfutbal.sk.

    Čo sa týka Slovnaft Cupu, tak aj Podbrezová je už v treťom kole. Naposledy si po výhre 3:0 poradila s Mladou Kalšou, predtým prišla výhra v Kamenici nad Cirochou.

    Posledných päť ligových zápasov

    05.08.2017 Podbrezová – Zemplín Michalovce 1:0
    12.08.2017 AS Trenčín – Železiarne Podbrezová 1:1
    18.08.2017 Podbrezová – MFK Ružomberok 1:3
    27.08.2017 Slovan Bratislava – Podbrezová 4:1
    09.09.2017 Železiarne Podbrezová – MŠK Žilina 2:4
     
    Úvodné zostavy:

    FC Nitra: Hroššo – Kuník, Križan, Niba, Abrahám – Kóňa, Šimončič (C), Charizopulos – Steinhübel, Balaj, Ivančík.
    Náhradníci: Kolmokov – Valenta, Ngeyitala, Fábry, Vencl, Machovec, Macho.

    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Migaľa, Kostelný (C), Krivák, Turňa – Baéz, Kupčík – Válovčan, Leško, Mikuš – Bernadina.
    Náhradníci: Lukáč – Magda, Kopičár, Rendla, Káčerík, Jedinák, Blahút.

    Rozhodca: Chmura – Weiss, Chládek – Jurenka.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali hráči Nitry, lenže loptu okamžite získal Leško a Válovčan prešiel dopredu po krídle. Tam mu guľatý nezmysel ušiel za postrannú čiaru.
     
    2
    Po faule domácich na polovici Nitry prišiel center Baéza pred šestnástku súpera, lenže Podbrezovčania sa nedokázali dostať do zakončenia.
     
    3
    Hostia sú v úvode aktívnejší, momentálne príde na rad aj prvý rohový kop stretnutia. Po centri Leška sa domácim nepodarilo odkopnúť, prišla strela, ktorá minula priestor brány.
     
    4
    "Železiari" získali druhý rohový kop v krátkom slede, stopér Niba dokázal dostať loptu na tretí rohový kop. Znova bude rozohrávať Dávid Leško.
     
    5
    Nízky center odvrátili Nitrania iba k Válovčanovi, ktorý sa taktiež pokúsil o zaujímavý pas. Našiel ním síce spoluhráča, avšak hlavička mieri mimo priestor Hroššovej brány.
     
    6
    Kupčík v strede ihriska prišiel o loptu, čo sa snažili využiť domáci na prvú útočnú akciu, lenže perfektne hru prečítal Kostelný a loptu Abrahámovi zobral. Ten do kapitána Podbrezovej nabúral a tvrdo spadol na zem. O faul sa nejedná.
     
    7
    Martin Kuciak musel riešiť prvú situáciu v jeho šestnástke, vybehol však včas a bol pri lopte skôr, ako jeden z hráčov FC Nitra.
     
    8
    Matúš Mikuš si na ľavej strane nerozumel najlepšie so spoluhráčmi, lopta mu preto ušla za postrannú čiaru a dopredu idú domáci hráči.
     
    9
    Po faule na Balaja v strede ihriska prišiel dlhý nákop do šestnástky Podbrezovej, tam sa najlepšie zorientoval Migaľa a dostal loptu odkopom preč.
     
    10
    Migaľa našiel dlhým autom v šestnástke protivníka Endyho Bernadinu, ktorý videl voľného Válovčana, takže mu pristavil loptu, avšak záložník hostí namieril tesne vedľa.
     
    11
    Ivančík sa síce dostal cez prvého obrancu Podbrezovej, ten druhý ho ale zastavil. Nakoniec sa pískal faul. Kóňa rozohral prekvapivou prihrávkou na Ivančíka do vápna, Leško jeho nastrelenie zrazil na roh.
     
    12
    Hosťom sa centrovaný pokus podarilo odvrátiť na hranici ich šestnástky, kde sa ocitol úplne voľný Charizopulos, avšak volej tohto hráča skončil vysoko nad.
     
    13
    O ďalekonosný pokus z nejakých 45 metrov, takmer z polovice, sa postaral Matúš Turňa, ktorý dnes ako pravák hrá ľavého obrancu. Hosťujúci obranca mieril veľmi nepresne.
     
    14
    Kombinácia troch hráčov Nitry na malom priestore sa až do šestnástky nedostala, včas odkopol dobre postavený Matúš Turňa. Lopta sa dostala až k Hroššovi.
     
    15
    Tomáš Kóňa sa snaží niekoho z ofenzívnejších spoluhráčov hľadať až z vlastnej polovici, no Podbrezová veľmi dobre vytláča hru súpera až k brankárovi Hroššovi.
     
    17
    Zdalo sa, že Martin Válovčan sa na krídle ocitne v ofsajde, to sa však nestalo a záložník Podbrezovej mohol postupovať ďalej. Kontra hostí bola zabrzdená.
     
    18
    Na ľavej strane vedľa šestnástky Podbrezovej sa otvorilo dosť veľa priestoru. Nabehol si tam Abrahám, lenže po prihrávke od Ivančíka mu center absolútne nevyšiel. Poslal ho nad bránu Kuciaka.
     
    19
    Ivančík si poradil s dvomi súpermi, následne prihrával do šestnástky, kde číhal Balaj, no lopta cez obrancu Migaľu neprešla. Podbrezová sa ubránila.
     
    20
    Strela Nibu prišla takmer z polovici ihriska, avšak nedostala sa už cez prvého brániaceho hráča Podbrezovej, ktorý loptu zablokoval.
     
    21
    Jaroslav Kostelný trochu tvrdšie zašiel do Ivančíka, čiže Nitra bude mať k dispozícii priamy kop. Centroval Tomáš Kóňa, lopta našla len Matúša Turňu.
     
    22
    Po nepodarenom priamom kope ostala pri lopte Podbrezová, lenže jej hráči ju držia v okolí vlastnej šestnástky a smerom dopredu im to ide veľmi ťažko.
     
    23
    Martin Kuciak síce stihol odkopnúť loptu pred Balajom, avšak tá sa dostala iba na kopačky hráčov Nitry. Aj keď ju hostia následne získali, tak prihrávka Turňu Mikuša nenašla.
     
    24
    Ivančíka zastavila hneď dvojica hráčov, domáci pri lopte ostávajú a sú dokonca na polovici protivníka. Podbrezová súpera vytláča pred od brány. Steinhübel sa nakoniec ocitol v ofsajde.
     
    25
    Obrovská šanca pre domácich ostáva nevyužitá. Steinhübel centroval do druhej vlny, kde guľatý nezmysel minul Charizopulos, no Kóňa už loptu trafil a z hranice päťky ju nasmeroval do bočnej siete.
     
    26
    Krivák s menšími problémami, no dokázal si poradiť s napádajúcim hráčom Nitry. Kuciak len odkopáva na polovicu súpera.
     
    27
    Matúš Turňa faulovaný na polovici súpera, niekoľko metrov od stredového kruhu. Pred Hrošša by mal priletieť center. Ten síce prišiel, no ihneď odkopol Balaj.
     
    28
    Dlhý nákop na krídlo pre Ivančíka presný nebol, lopta doputovala úplne sama za autovú čiaru. Migaľa mohol vhadzovať, vzápätí bol faulovaný Kupčík.
     
    29
    Lopta sa z pravej strany presunula až doľava, kde sa ale Mikuš dostal medzi dvoch obrancov a nedokázal teda prejsť bližšie k šestnástke Hrošša.
     
    30
    Odchovanec FC Nitra, Matúš Mikuš, sa znova nepresadil. Tentoraz si skúsil nabehnúť na aut Turňu, v šestnástke ho postrážil Kuník.
     
    31
    Dávid Leško poslal prudký pas do šestnástky Nitry, avšak pred Bernadinom zakročil stopér Niba. Síce na dvakrát, no situáciu zvládol k spokojnosti domácich.
     
    32
    Martin Válovčan si veľmi dobre nabehol za Abraháma do malého vápna, išiel za presným centrom Matúša Mikuša, avšak niekoľko málo centimetrov mu chýbalo.
     
    33
    Ján Krivák stratil loptu pred vlastnou šestnástkou, pretože sa mu zaplietla pod nohy a hneď z toho boli problémy. Filipa Balaja okamžite musel faulovať Jaroslav Kostelný, bude to priamy kop pre domácich.
     
    35
    Rozohrávka priameho kopu sa dlho naťahovala, až vystrelil ľavačkou Steinhübel, no loptu nasmeroval nad priestor Kuciakovej brány.
     
    36
    Súboje v strede poľa vyzneli v prospech hosťujúcich hráčov, ktorí sa dostali pred pokutové územia Nitry a tam sa usadili.
     
    37
    Aldo Baéz nakoniec o loptu prichádza, prechod Nitry smerom dopredu končí faulom Charizopulosa na kapitána Podbrezovej Jara Kostelného.
     
    38
    Bernadina sa na krídle cez Križana nepresadil, následne pribehol Kuník a odvrátil na aut. Matúš Turňa o loptu prišiel, získal ju Kóňa.
     
    39
    Abrahám sa na krídle nedokázal predrať cez Válovčana, ten loptu posunul na Migaľu, ktorý odkopol. Nitra ale pokračuje v kombinácii, všetko vedľa svojho pokutového územia vyriešil brankár Kuciak.
     
    40
    Po výkope Martina Kuciaka sa Bernadina vo vzduchu nepresadil, dopredu prešli hráči Nitry. Všetko vyriešil Baéz, ten si navyše vypýtal faul.
     
    41
    Válovčana na krídle poslal k zemi Abrahám, Dávid Leško bude môcť centrovať pred bránu Lukáša Hrošša.
     
    42
    Centrovaný pas išiel iba do miest, kde boli v presile futbalisti domáceho mužstva. Lopta sa následne dostala až ku Kuciakovi. Po jeho výkope bol Bernadina nachytaný mimo hry.
     
    42
    Andrej Ivančík zahodil neskutočnú možnosť! Po odrazenej lopte na hranici šestnástky zaspal Kostelný a útočník Nitry preto išiel sám na brankára Kuciaka. Vystrelil na opačnú stranu, ako jednotka Podbrezovej spadla, no lopta bránu minula.
     
    43
    Na druhej strane zakončoval Martin Válovčan, z dosť veľkého uhlu namieril tesne vedľa brány. Hroššo prácu nemal.
     
    44
    Center Dávida Leška z rohového kopu sa defenzíve Nitry podarilo odvrátiť, rovnako dopadla aj následná snaha Martina Válovčana.
     
    45
    Tomáš Kóňa poslal loptu na hranicu šestnástky, kde nabiehal Ivančík, avšak prvý v tejto situácii bol Martin Kuciak a na hranici pokutového územia zakročil.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Nerozhodný stav v pomerne vyrovnanom prvom polčase znamená, že pred druhým dejstvom je všetko otvorené. Najväčšiu šancu mal tesne pred začiatkom prestávky Ivančík, ale bránu minul.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Ani jeden tréner nestriedal, takže druhé dejstvo začala v nezmenených zostavách. Okamžite prišla strela hostí z diaľky, Hroššo zasahovať nemusel.
     
    47
    Ivančík sa dostal cez Kostelného, ktorý spravil ďalšiu chybu, potiahol loptu do šestnástky, následne prihral do malého vápna, kde bol voľný Steinhübel, lenže ten v obrovskej šanci brány minul.
     
    49
    Nitrania sa pokúšajú dostať sa do šestnástky súpera cez ľavú stranu, ale tam operuje pozorný Migaľa a aj ďalší hráči Podbrezovej. Nasledovať bude roh.
     
    50
    Center do malého vápna išiel do skrumáže tiel, avšak lopta sa dostala od jedného z domácich medzi tri žrde. Martin Kuciak situáciu zvládol na bránkovej čiare.
     
    51
    Dlhý nákop na hrot podbrezovskej ofenzívy sa nepodaril, Križan loptu odkopol za postrannú čiaru. Hostia ostávajú vpredu.
     
    52
    Matúš Turňa nakoniec o loptu prišiel, Nitra získala autové vhadzovanie. Dobre zahral Baéz, guľatý nezmysel získal, avšak zle prihral.
     
    53
    Patrik Abrahám síce loptu po krídle potiahol veľmi pekne, nakoniec si neporadil s centrom, ktorý skončil vysoko nad bránou Kuciaka.
     
    54
    Niba vyskúšal dlhý nákop na do šestnástky súpera nabiehajúceho Charizopulosa, loptu pred ním vo vzduchu do svojich rukavíc uchmatol brankár Kuciak.
     
    55
    Po Kóňovom pase sa domáci síce do šestnástky Podbrezovej nedostali, ale ostali v krídelnom priestore. Kostelný zastavil dlhý aut a následne prišiel odkop.
     
    56
    Martin Válovčan si spracoval prenesenie hry na krídle vedľa šestnástky Nitry. Okamžite odcentroval, no pred Bernadinom odvrátiť na rohový kop Niba.
     
    57
    Po rohovom kope lopta vypadla zo šestnástky, Bernadina ale ešte chcel niečo vymyslieť a skúsil nožničky. Fauloval pri tom Šimončiča.
     
    58
    Hráči FC Nitra sa dožadovali pokutového kopu, pretože Martin Kuciak išiel za nakopnutou loptou, ktorú mu prepúšťal Krivák, lenže do celej situácie sa priplietol ešte Steinhübel a nasledovať bude roh.
     
    58
    Nitra dala gól!

    Po centri z rohu prišla hlavička, ktorá síce prudká nebola, lenže lopta našla TOMÁŠA KÓŇU a ten v sklze dostal loptu za Kuciaka.
     
    60
    Začína sa posledná polhodina hry a zápas naberá úplne iný charakter, nakoľko Podbrezová musí byť aktívnejšia, aby sa pokúsila získať nejaké body.
     
    62
    Podbrezová sa pokúsila o ofenzívnu akciu, avšak defenzíva Nitry sa rýchlo ubránila a prišiel odkop až na stopéra Jána Kriváka.
     
    63
    Po centri Matúšu Turňu sa k hlavičke dostal Ľuboš Kupčík. Ten mal dobrú pozíciu, no guľatý nezmysel nasmeroval o niekoľko decimetrov vedľa Hroššovej brány.
     
    64
    Ďalší center Turňu, teraz lopta našla Leška na hranici šestnástky. Záložník Podbrezovej poslal loptu do malého vápna, tam dobre zakročil stopér Niba.
     
    65
    Podbrezová sa snaží byť aktívna, lenže nedarí sa jej vytvárať si príležitosti. Nezaprší ani z centru Mikuša, ktorý poslal loptu do šestnástky zľava.
     
    67
    Dva nákopy po sebe prišli do šestnástky Podbrezovej, o ten druhý sa postaral Matúš Turňa a dostal loptu za postrannú čiaru, čím prerušil snahu domácich.
     
    68
    Strela z rohu šestnástky problémy Martinovi Kuciakovi nenarobila, ten loptu chytil do rukavíc a okamžite ju rozohral smerom na spoluhráčov v poli.
     
    69
    Ján Krivák sa dostal do problémov, pretože v roli posledného musel rýchlo rozohrať, nakoľko ho napádal Balaj. Aj s problémami to podbrezovský obranca zvládol.
     
    70
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Martin Válovčan, prichádza Ján Blahút.
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Andrej Ivančík, prichádza Róbert Valenta.
     
    71
    Mladý Ján Blahút si odkrúti debut vo Fortuna lige. Predstavil sa však už v stretnutí Slovnaft Cupu, kde proti Kašli nastúpil dokonca v základnej zostave.
     
    72
    Nitra síce dostala loptu do siete, avšak strela prišla až po tom, ako Steinhübel loptu zobral spoza autovej čiary.
     
    73
    Dávid Leško rozohrával priamy kop z krídla, loptu nasmeroval iba do miest, kde bol pripravený brankár Hroššo a ten so situáciou poradil.
     
    74
    Dnešné stretnutie sleduje 2450 divákov.
     
    75
    Mladý a aktívny Blahút získal rohový kop, po ktorom prišiel center, s ktorým si Niba poradil. Práve spomínaný hráč Podbrezovej ešte chcel zakončovať, domáci odkopli.
     
    76
    Opäť dravý Ján Blahút, tentoraz sa dostal do šestnástky po krídle, lenže zablokovaným centrom získal len roh. Po prvom takmer nasledoval aj ďalší, rozhodca Chmura sa však opravil.
     
    78
    Bernadina sa nepresadil, ale dostal loptu na krídlo, kde bol faulovaný Blahút, takže hostia dostali k dispozícii priamy kop.
     
    78
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Dávid Leško, prichádza Andrej Rendla.
     
    79
    Z priameho kopu Podbrezová nevyťažila nič a aj keď prišiel center pred Hrošša, o ten sa postaral Niba. Lopta sa ale aj ďalší krát vrátila, v poslednej chvíli zakročil pred Rendlom Niba.
     
    80
    Stopér Nitry Niba hrá veľmi dobre a je poslednou inštanciou domácich. Aj teraz zastavil Kostelného, ktorý sa po rohovom kope dostával do zaujímavej možnosti.
     
    81
    Lukáš Migaľa bude potrebovať ošetrenie, pretože zle dostúpil po tom, ako odohral loptu. Cudzie zavinenie v tom nebolo. Verme, že obranca Podbrezovej bude v poriadku.
     
    82
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Márius Charizopulos, prichádza Andrej Fábry.
     
    83
    Niba teraz prepadol, pretože fauloval Mikuša, ktorý získava pre svoj tím zaujímavú pozíciu pre priamy kop. Rozohrávať bude niekto z dvojice Rendla – Baéz.
     
    84
    Autorom rany bol nakoniec Andrej Rendla, jeho projektil skončil tesne nad bránou Lukáša Hrošša.
     
    85
    Ján Blahút si nabehol do pokutového územia, využil dieru v defenzíve, avšak včas ho dostúpili Hroššo s Nibom a loptu mladý záložník do siete nedostal.
     
    86
    Nebezpečná lopta do šestnástky hostí takmer narobila veľké problémy, nakoniec sa Steinhübel až do zakončenia nedostal, ale získal pre svoj tím rohový kop.
     
    88
    Z rohového kopu Nitra zakončenie nevyťažila, následne však prešli dopredu hostia a v súboji dostal nepríjemný úder Niba, ktorý bude musieť na chvíľu opustiť hraciu plochu.
     
    89
    Zápas sa chýli ku koncu, Podbrezovej sa kráti čas, takže veľmi rýchlo musí niečo vymyslieť, ak nechce zaknihovať štvrtú prehru v rade.
     
    90
    Hráči Nitry sa snažili držať loptu na polovici súpera, nakoniec prišlo k faulu, a tak sa lopta ocitla späť na kopačkách hráčov Podbrezovej.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90+1
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Christián Steinhübel, prichádza Ondřej Vencl.
     
    90+1
    Kostelný takmer hlavičkoval do opustenej časti brány, lenže cez jedného z obrancov lopta neprešla. Následná strela Rendlu bola zablokovaná.
     
    90+2
    Ďalšie ošetrovanie, potrebuje ho brankár Lukáš Hroššo. Nejaký čas sa hrať nebude.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Hostia z Podbrezovej sa v samom závere vyrovnania nedočkali a to znamená, že o všetkom rozhodol tesne pred uplynutím hodiny hry Tomáš Kóňa. Domáci Nitra si napravila chuť po prehre s Trnavou, Podbrezová zaknihovala štvrtú prehru v rade. (20:51:45)

    Matej Kubove

    Branky: 58. Kóňa


    FC Nitra: Hroššo – Kuník, Križan, Niba, Abrahám – Kóňa, Šimončič (C), Charizopulos (82. Fábry) – Steinhübel (90+1. Vencl), Balaj, Ivančík (70. Valenta).
    Náhradníci: Kolmokov – Valenta, Ngeyitala, Fábry, Vencl, Machovec, Macho.

    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Migaľa, Kostelný (C), Krivák, Turňa – Baéz, Kupčík – Válovčan (70. Blahút), Leško (78. Rendla), Mikuš – Bernadina.
    Náhradníci: Lukáč – Magda, Kopičár, Rendla, Káčerík, Jedinák, Blahút.

    Rozhodčí: Chmura – Weiss, Chládek – Jurenka

    Diváci: 2450
    thejrc.org