Celtic – Ross County 4:0 (kon.)
konec
Celtic Glasgow
4:0 (2:0)
Ross County FC
Sobota 16.09.2017, 16:00 • Celtic Park, Glasgow • Skotská Premier League • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Dámy a pánové, vítejte u sledování přímého přenosu utkání šestého kola skotské nejvyšší soutěže. Již v rámci včerejšího programu proběhlo malé glasgowské derby, kdy Partick Thistle Glasgow i v deseti dokázal zaskočit Rangers FC a uhrát bod za remízu 2:2.

    Dnes je na programu pět zbývajících zápasů kola a na Celtic Parku se představí výběr Ross County, s bilancí 1 výhry, 1 remízy a 3 proher devátý tým Ladbrokes Premiership.

    U sledování přímého přenosu vás vítá Jaroslav Svoboda.
     
    ROSS COUNTY působí v nejvyšší skotské lize od sezóny 2012/2013, nikdy se ale neumístilo výše než na pátém místě, na které klub dosáhl právě v nováčkovské sezóně.

    V evropských pohárech se klub nikdy nepředstavil a největším úspěchem týmu působícího ve skotském městě Dingwall je vítězství v Ligovém poháru v sezóně 2015/2016, když v semifinále Ross County vyřadilo právě Celtic. Ve finále pak porazilo 2:1 Hibernian, zásluhou pozdního gólu Schalka z 90. minuty zápasu.

    Vítězství ve Skotském FA Cupu byl celek nejblíže v sezóně 2009/2010, kdy na finále do Hampden Parku vyrazilo 17 000 příznivců celku, na který průměrně doma chodí přibližně 4000 diváků. Během tří dnů dokonce klub prodal 11000 lístků, nakonec ale podlehl ve finále týmu Dundee United 3:0.
     
    CELTIC FC GLASGOW netřeba obsáhleji představovat. Aktuálně nejlepší skotský tým současnosti získal mistrovský titul v šesti po sobě jdoucích sezónách, podruhé v řadě se probojoval (a celkově podesáté) do skupinové fáze Ligy mistrů. Loňskou sezónu zakončil bez jediné porážky ve skotských soutěžích a tahle bilance stále pokračuje.

    V aktuální sezóně skotské nejvyšší soutěže Celtic ztratil body pouze po remíze se St Johnstone, jinak všechna ostatní utkání klub vyhrál. Naposledy rozstřílel 4:1 Hamilton Accies na jeho půdě. V tabulce vede o skóre před Aberdeenem.

    V úterý se na Celtic Parku představil přední evropský tým Paris St. Germain a vyhrál zde v rámci utkání Ligy mistrů jasně 5:0. Dnes je však jasné, že favoritem utkání budou domácí, což jasně dokazují i kurzy jednotlivých sázkových kanceláří.
     
    POSLEDNÍ VÝSLEDKY KLUBŮ V LIZE

    CELTIC FC
    5. kolo, Hamilton venku 4:1 (Sinclair 2, Armstrong, Edouard)
    4. kolo, St. Johnstone doma 1:1 (McGregor)
    3. kolo, Kilmarnock venku 2:0 (Forrest, McGregor)
    2. kolo, Partick Thistle venku 1:0 (Ntcham)
    1. kolo, Hearts doma 4:1 (Griffiths 2, Sinclair, McGregor)

    ROSS COUNTY
    5. kolo, Partick Thistle doma 1:1 (Schalk z pen.)
    4. kolo, Rangers FC doma 1:3 (Mikkelsen)
    3. kolo, Motherwell venku 0:2
    2. kolo, Aberdeen doma 1:2 (Curran)
    1. kolo, Dundee FC venku 2:1 (Lindsay, Routis)

    POSLEDNÍCH 5 VZÁJEMNÝCH ZÁPASŮ
    16. 4. 17, Liga, Ross County – Celtic 2:2
    Góly: Gardyne, Boyce z penalty – Tierney, Roberts
    Pozn.: Vyrovnávací branka domácích padla z penalty v 90. minutě. Jak později prokázal záznam kamer, domácí Schalk faul nafilmoval a po utkání se domácí klub omluvil a svaz zakázal Schalkovi hrát v následujících 2 utkáních.

    28. 12. 16, Liga, Celtic – Ross County 2:0
    Góly: Sviatchenko, Armstrong

    26. 10. 16, Liga, Ross County – Celtic 0:4
    Góly: Roberts, Armstrong, Sinclair, Dembelé

    24. 4. 16, Liga, Celtic – Ross County 1:1
    Góly: Griffiths – Murdoch

    13. 2. 16, Liga, Celtic – Ross County 2:0
    Góly: Griffiths, Boyata
     
    Kouč domácích Brendan Rodgers již odtajnil soupisku pro dnešní zápas a na Ross County čeká poměrně solidní ofenzivní smršť. Odpočívat totiž budou Lustig i Tierney, dva stabilní muži v obraně Celticu. Ta by měla dnes být jen tříčlenná, ve složení Ralston – Šimunovič – Bitton. Před nimi bude v pozici defenzivního záložníka působit kapitán Scott Brown, následuje záloha ve složení Forrest – Rogic – Armstrong – Hayes a pak dvoučlenný útok Griffiths – Dembelé.
    Hráči Ross County jsou již na stadionu, samozřejmě. Dorazili na něj pár minut po 14. hodině

     
    Hosté naskočí do zápasu s taktikou jasnou, tedy co nejdéle bránit očekávaný úvodní nápor Celticu a držet nulu, přitom hrozit prostřednictvím hrotového střelce Schalka z brejků. Lineup tedy 5-4-1.
     
    Celtic Park je jako již tradičně velmi slušně zaplněný, čeká se na příchod obou týmů.
     
    Úvodní sestavy:

    Celtic FC: Gordon – Ralston, Šimunovič, Bitton – Brown (C) – Forrest, Rogic, Armstrong, Hayes – Griffiths, Dembelé
    Náhradníci: De Vries – Roberts, Sinclair, Ntcham, Édouard, Lustig, McGregor

    Ross County FC: McCarey – van der Weg, Davies, Fraser, Naismith – O'Brien, Kelly, Keillor-Dunn, Draper, Gardyne – Schalk
    Náhradníci: Fox – Chow, Dow, Curran, Mikkelsen, McKay, Tumilty

    Rozhodčí: McLean – Milne, O'Neill.
     
    Na Celtic Parku panuje uvolněná atmosféra, maskot tu teď lehce pomasíroval kamermana domácí CelticTV. Stále se pak čeká na příchod základních jedenáctek na trávník.
     
    Oba týmy jsou již na trávníku a utkání co nevidět začne. Ještě focení obou kapitánů, rozhodčího, maskota a malých chlapců, kteří jsou vybráni za jakési patrony tohoto duelu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí měli na kopačkách úvodní výkop a nyní jsou tedy u míče.
     
    2
    V úvodu zápasu obrázek pořád stejný, byť i Gardyne se již zkoušel protáhnout po pravé straně. Neuspěl a na první ofenzivnější moment stále čekáme.
     
    4
    A ten teď možná nadejde. Griffiths byl faulovaný v prostoru před vápnem, když ho stáhl k trávníku Draper.
     
    4
    Z téhle pozice dokázal dát Griffiths dva góly v utkání Skotska proti Anglii. Co předvede nyní?
     
    5
    Střela se otřela o bránícího hráče a Celtic nakonec bude zahrávat rohový kop.
     
    5
    A první nezblokovaná střela, jenže Šimunovičova rána z hranice velkého vápna míjí branku McCareyho!
     
    6
    A domácí znovu u míče a zakládají další útok ze své půlky hřiště.
     
    6
    Armstrong si narazil s Dembelém, poté si ještě Armstrong od brankové čáry všiml Griffithse. Jenže přihrávku na něj na poslední chvíli odehrál O'Brien.
     
    8
    Další balón z levé strany, kde obvykle operuje Tierney, teď jej při jeho absenci zastoupil Hayes. Centr ale zblokován na roh.
     
    9
    Domácí jsou dle očekávání aktivnější, ale do větší příležitosti se zatím nedostali. Nyní si navíc Armstrong počínal nedovoleně.
     
    9
    Bitton si poradil na levém okraji obrany s výpadem hostů a dokázal ještě přihrát Gordonovi. Celtic tak znovu u míče.
     
    10
    A teď zase Brown posílá míč až ke Gordonovi.
     
    10
    Chyba v rozehrávce domácích a Ross County tak, jak se dá očekávat, vyrazil vpřed. A nakonec se i Fraser dostal ke střele, jeho pokus zpoza velkého vápna neměl moc šancí na úspěch. Lehkou střelu Gordon v klidu chytil.
     
    11
    Brown si udělal tělem prostor v souboji se Schalkem, který pak záložníka domácích vzal přes nohy. Je z toho přímý kop pro domácí.
     
    12
    Brown podruhé během krátké chvíle faulovaný, tentokrát se proti němu provinil O'Brien. Další přímý kop z velké vzdálenosti.
     
    13
    Celtic právě vstřelil branku!
    Dvakrát rozehrál James Forrest akci z pravé strany! První centr ještě Moussa Dembelé netrefil, míč se však přes Rogice k Forrestovi vrátil a křídelní hráč jej vrátil TOMU ROGICOVI, jehož rána z hranice vápna zaskočila McCareyho, navíc možná byla mírně tečována! Tak či tak, Celtic vede 1:0!
    13. ROGIC - 1:0
     
    15
    A domácí byli blízko další trefě! Tentokrát mířil Armstrong, ale jeho pokus nebyl přesný a končí mimo.
     
    16
    Brown hledal jemným dloubáčkem nabíhajícího Armstronga, ale McCarey situaci dobře přečetl a ve výskoku míč sebral.
     
    19
    Centry ze stran zatím Ross County dokáže odvracet, i teď po ose Griffiths – Hayes mířil pas do vápna, ale obrana v modrém hrajícího hostujícího týmu zapracovala pečlivě.
     
    19
    Fraser si to po získání míče namířil vpřed a nakonec byl faulovaný Armstrongem.
     
    19
    Přímý kop mířil na zadní tyč branky, ale nikdo z hostů nezakončil. Míč naopak dopadl na záda O'Briena a od něj šel do zámezí. Sudí situaci ale neviděl dokonale a přes protesty domácích nařizuje rohový kop.
     
    20
    Z rohového kopu hostů nezapršelo, naopak Celtic vyrazil do brejku a Tom Rogic i přes faul vystřelil! A ačkoliv jeho rána nakonec skončila v brance, gól není, sudí ještě předtím pískl nedovolený zákrok.
     
    21
    Leigh Griffiths už určitě zahrál více povedenějších standardek, než byla tahle. Míč nabral opačnou faleš a skončil daleko od branky. A Griffiths jen tak nevěřícně zůstal stát a přemýšlet, jak to takhle divně mohl kopnout.
     
    22
    Volně teď mířil míč k brankář McCareymu, který se již chystal jej vzít do náruče. Jenže přiběhl jeho spoluhráč van der Weg a nepochopitelně jej odpálil daleko. Nedorozumění v komunikaci obou hráčů.
     
    23
    Třetí rohový kop domácích, Griffithsův centr však hosté odvrátili.
     
    23
    O chvíli později se však dostal ke střele z velké vzdálenosti autor první branky zápasu Rogic, míč však míří hodně mimo.
     
    25
    Další šance se rýsovala pro domácí, Dembelé se tentokrát do koncovky nedostal. A McCarey rozehrává.
     
    25
    Máme tedy za sebou úvodní část utkání a duel se nese v očekávaném duchu. Domácí tým drží míč častěji na kopačkách a je nebezpečnější. A po zásluze hlavně vede 1:0. Teď míří znovu do útoku.
     
    26
    A byl to Armstrong, kdo střílel z větší vzdálenosti! McCarey míč kryje, trošku s obtížemi, ale kryje.
     
    27
    Na dálku teď spolu bojují o průběžné první místo v ligové tabulce Celtic a Aberdeen a stejně jako Bhoys i Dons nyní vedou 1:0, v domácím zápase s Kilmarnockem se trefil May.
     
    28
    Hosté vyrobili v rozehrávce obrovskou chybu a Dembelé hledal naběhnutého Armstronga, který se objevil sám před McCareym! Nasadil mu kličku, ale sám přitom dokráčel až na brankovou čáru, kde již stihl maximálně zastavit míč ve hře.
     
    30
    Dembelé zkoušel střílet z velké vzdálenosti, ale Draper jeho ránu zablokoval.
     
    31
    V devíti ve vápně teď Ross County brání kombinace domácích, kteří se snaží najít nějakou skulinku. To se jim zatím nedaří, skóre tedy stále stejné.
     
    31
    Van der Weg skluzem ukončil postup Rogice po pravém křídle, vhazování pro Celtic.
     
    32
    Náznak možného rychlého protiútoku hostů končí hned v zárodku.
     
    33
    Po kombinaci z pravé strany se nakonec ve vápně uvolnil James Forrest a domácí hráč měl na noze druhou trefu utkání! Ale minul těsně tyč McCareyho branky!
    33. Velká šance Forresta
     
    34
    Opět Celtic postupným útokem dobývá prostory kolem vápna Ross County a snaží se dostat do zakončení.
     
    35
    Rogic narazil míč Dembelému, tomu však po prvním doteku balón uskočil! Ve snaze jej pak dostihnout francouzský útočník Celticu fauloval Daviese.
     
    37
    Obraz hry se nemění a Celtic pokračuje v obléhání branky svého soupeře.
     
    38
    Teď se vydal Bitton na výlet a Dembelé mu zkoušel protlačit míč za obranu. Ale přihrávka byla příliš dlouhá.
     
    39
    Sem tam se snaží zahrozit i hráči hostujícího týmu, ale ke střele, stejně jako při této akci, která skončil daleko od vápna, se prakticky hosté ještě nedostali.
     
    40
    Několik desítek vteřin si předávali míč Rogic, Forrest a Armstrong a pak si vyběhl pro přihrávku Tony Ralston a hráč, kterého proslavil v tomto týdnu konflikt s Neymarem, trefil nádhernou ránou tyč branky hostů!
     
    41
    Hra ale stále pokračuje a Celtic opět obléhá vápno Ross County.
     
    41
    Celtic právě vstřelil branku!
    A pořád ještě bez přerušení od té Ralstonovy tyčky si domácí předávali míč na půlce soupeře, až se ke střele odvážil MOUSSA DEMBELÉ a jeho rána neomylně zaplachtila na zadní tyč branky Ross County!
    41. DEMBELÉ - 2:0
     
    43
    Domácí pokračují v ofenzívě.
     
    44
    Dembelé chtěl patičkou přihrát na hranici vápna, ale míč se mu zamotal pod nohy. A vše nakonec tentokrát končí faulem Browna.
     
    45
    V defenzivní akci se teď ukázal Bitton, který zastavil výpad hostů.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Tak pět vteřin dokázal přidat k prvnímu poločasu sudí McLean a úvodní polovina zápasu je za námi. Celtic zcela po zásluze vede 2:0 po gólech Rogice a Dembelého.
     
    Ostatní průběžné stavy skotské ligy:

    Aberdeen FC – Kilmarnock FC 1:0
    Dundee FC – FC St. Johnstone 1:0
    Hamilton – Heart of Midlothian 1:2
    Hibernian – Motherwell 1:0
     
    Na trávníku se nyní rozcvičují náhradnící obou týmů a mezi domácími panuje uvolněná atmosféra. Uvidíme, jestli se někdo z nich dostane do hry, Brendan Rodgers má v záloze kromě náhradního brankáře De Vrieseho hráče, kteří vesměs stabilně patří do základu. Ntcham a Édouard jsou pak posilami před letošní sezónou.
     
    Hosté již vykráčeli z kabin a Ross County bude střídat, dokonce hned dvakrát, jestli dobře vidím. Připraveni jsou Curran a Chow.
     
    Na hřišti již i domácí hráči. Ti, jak se zdá, střídat zatím nebudou.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Ross County FC: ze hřiště odchází Kelly, přichází Chow.
    Střídání v týmu Ross County FC: ze hřiště odchází Draper, přichází Curran.
     
    46
    Chow se uvedl na Celtic parku faulem na Browna.
     
    47
    Ralston zastavil útok hostů a poté podruhé v dnešním zápase dohrál Browna hostující O'Brien. Tentokrát již za zbytečný zákrok vidí žlutou kartu.
     
    48
    Teď byl zase pískán nedovolený zákrok Brownovi. Ross County je od úvodních minut druhé půle aktivní a ono oživení hry v podobě dvou čerstvých hráčů do zálohy možná přinese své ovoce.
     
    49
    Na druhou stranu se tím otevírají skulinky v obraně hostů a Griffiths se nyní snažil z jedné z nich vytěžit, ale nestihl balón dříve než obránci a rozehrávat tak bude McCarey.
     
    50
    Celtic zakládá postupný útok a od postranní čáry toto počínání sleduje rozcvičující se Édouard. Že by se francouzský hráč dočkal příchodu na pažit?
     
    50
    Na hranici šestnáctky se snazil uvolnit Forrest, ale byl zastavený! Ačkoliv signalizují domácí hru rukou, pokračuje se ve hře!
     
    51
    Obrovskou šanci měli hosté, kteří vtrhli do otevřené obrany, ale Gordon obě střely vychytal a hlavně druhý zákrok byl fantastický!
    51. Skvělý zákrok Gordona!
     
    52
    Celtic právě vstřelil branku!
    Podobně úspěšný už ale nebyl McCarey! I on lapil obrovskou šanci, ale na dorážku JAMESE FORRESTA již nedosáhl a domácí vedou 3:0! Prostě klasické klišé nedáš – dostaneš!
    52. FORREST - 3:0
     
    53
    A Rogic měl na noze čtvrtý zářez, ale tentokrát přestřelil McCareyho branku!
     
    55
    Celtic pokračuje v tlaku, je evidentně při chuti! Dembelé pálil, ale jeho rána tentokrát byla zblokována.
     
    56
    Keillor-Dunn, jehož Gordon vychytal před pár minutami v obrovské šanci, je ošetřován a bude nakonec i střídán.
     
    57
    Střídání v týmu Ross County FC: ze hřiště odchází Keillor-Dunn, přichází Dow.
     
    58
    Obrovský tlak domácích pokračuje! Nir Bitton se rozeběhl do útoku, ale míč mu nakonec utekl. Teď ale bude zahrávat Griffiths standardku z velmi nebezpečné vzdálenosti blízko vápna!
     
    59
    Nakonec to byl netradičně Armstrong, kdo pálil! Jeho ránu srazila zeď, dorážet však mohl Brown. Ten ale minul branku.
     
    60
    Střídání v týmu Celtic FC: ze hřiště odchází Dembelé, přichází Édouard.
    Střídání v týmu Celtic FC: ze hřiště odchází Armstrong, přichází McGregor.
     
    61
    Armstrong i Dembelé sklidili obrovský aplaus tribun.
     
    62
    Ross County s čerstvými silami v záloze také začíná hrozit, jenže v koncovce hosté zatím postrádají klid, a z toho také pramení nepřesnost střel.
     
    63
    Édouard dostal do vápna přihrávku od McGregora a francouzský mladík hostující na Celtic Parku z PSG měl na kopačce druhý svůj gól ve druhém svém ligovém startu za Celtic! Ale klid na zakončení tentokrát nenašel ani on, rána míří hodně vedle.
     
    64
    A znovu aktivní Ross County, které se dnes musí obejít bez jednoho z hráčů základního kádru, Jamieho Lindsaye. Ten v týmu hostuje právě ze Celticu a smlouva obou klubů neumožňuje Lindsayovi start proti svým.
     
    65
    Chow fauloval kousek před vápnem a k míči se staví kromě Griffithse i Odsonne Édouard. Že by to zkusil mladý Francouz?
     
    66
    Pálil Griffiths, jeho pokus levou nohou ale zamířil přes zeď jen doprostřed branku Ross County.
    66. Přímý kop Griffithse nebezpečí nepřinesl
     
    67
    Znovu za obranou Édouard, dostal lehký míč od McGregora a ještě stihl dokonce špičkou pokopnout balón, ale McCarey už byl moc vyběhnutý a ránu chytil.
     
    68
    O tom, kdo si odnese body z tohoto zápasu, je nejspíš rozhodnuto. Celtic je aktivnější a stále se snaží hrozit, ta chvilková aktivita Ross County vesměs po třetí inkasované brance zase opadla.
     
    70
    A ojedinělý únik po levém křídle zase zablokoval Ralston, který v osmnácti letech roste, stejně jako Tierney, ve skvělého obránce. Naprosto s přehledem obral o míč Schalka.
     
    71
    Teď mu však souboj Schalk vrátil a vybojoval hluboko na půlce svého týmu míč pro Ross County.
     
    72
    Tempo ze strany domácích také mírně opadlo. I proto možná chystá další střídání také Brendan Rodgers, svléká se Scott Sinclair.
     
    73
    A domácí v klidu kombinují a znovu zakládají dlouhodobou výměnou přihrávek na půlící čáře útok.
     
    74
    Celtic právě vstřelil branku!
    A je tu přece jen ještě čtvrtý gól! Nejprve Griffithsovu ránu vyrazil McCarey do strany, kam si přiběhl pro míč Édouard. Přihrávku poslal na JAMESE FORRESTA, který si posunul míč do střelecké pozice a zametl balón za zadní tyč McCareyho branky!
    74. FORREST - 4:0
     
    75
    Střídání v týmu Celtic FC: ze hřiště odchází Griffiths, přichází Sinclair.
     
    76
    Rogic se rozeběhl a jak je známo od australského reprezentanta, vrhl se neohroženě do vápna. Tentokrát ale s míčem na noze ze souboje proti třem hráčům nevyběhl. Často tuhle situaci však skvělý futsalový hráč umí využít.
     
    77
    Výbornou práci odvedl Hayes, který ustál tuhý souboj s několika hráči hostů. Kombinaci pak chtěl zakončit Bitton, ale jestli se někdy izraelský zadák trefí, dnes to nebude. Hodně nad zamířil míč z kopačky domácího obránce.
     
    79
    McCarey chyboval při výkopu a nabídl domácím rychlý útok! Sinclair se však díky včasnému zásahu Daviese ke střele nedostal. A navíc z toho není ani roh pro Celtic.
     
    80
    Zápas se pomalu blíží ke svému závěru, Celtic vede 4:0 a i nadále se aktivně snaží přidat další branky.
     
    81
    Ale možná větší radost než pátý gól udělá fanouškům Celticu informace, že Aberdeen doma hraje s Kilmarnockem 1:1! Tudíž domácí tým by se bodově na čele tabulky osamostatnil.
     
    82
    Dobře se uvolnil na hranici šestnáctky Gardyne a záložník hostujícího celku zkusil i střelu. Ta měla dobrý směr, přesto však nakonec minula šibenici Gordonovy brány o pár centimetrů.
     
    83
    Po Rogicově akci měl skvělou příležitost Sinclair, ale anglický záložník zamířil jen do míst, kde zrovna stál McCarey! Ten i tak musel vynaložit velké úsilí, aby odvrátil bombu soupeře!
    83. Sinclairova šance po průniku Rogice
     
    85
    Sinclairovi dnes není souzeno! Znovu se ocitl ve skvělé střelecké pozici, když se uvolnil ve vápně, ale McCarey jej znovu skvěle vychytal!
    85. Další Sinclairova obrovská šance
     
    87
    Po následném rohu Hayese přímé nebezpečí hostům nehrozilo. Stav 4:0 stále přetrvává, ale domácí jsou nyní jasně lepší.
     
    88
    Ralston se prosadil na pravé straně a mladý osmnáctiletý hráč pasíroval centr na Sinclaira! Ten se tentokrát k zakončení nedostal, obránci odvracejí na roh.
     
    89
    Domácí jsou nyní s míčem až u Gordona, kde rychlou kombinací uklidnili situaci a otupili presing soupeře.
     
    90
    Znovu ustáli domácí těžké chvíle při presingu soupeře.
     
    90
    Teď se, futsalem vycvičený na podobné situace, tlačil Rogic v šestnáctce soupeře do další střelecké pozice. Ale míč se mu v klíčové momentě posunul mírně do strany a Davies vypíchl balón na roh.
     
    90+1
    Začalo se odečítat nastavení dnešního zápasu, pokud jsem dobře postřehl, mělo by se hrát o tři minuty déle proti základní hrací době.
     
    90+2
    A ne, a ne, a ne! Sinclair v další šanci, když dostal z levé strany centr na hlavičku u zadní tyče. Ale zakončení mu vůbec nesedlo a balón letí vysoko nad branku.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Nakonec se nastavovaly jen dvě minuty a Celtic slaví další domácí vítězství a ta šňůra bez prohry v rámci skotských soutěží roste a roste. Jestli už jde o 54. či 55. utkání v řadě bez porážky? Už jsou to poměrně složité počty.
    Domácí hráči i manažer Brendan Rodgers děkují fanouškům za podporu
     
    Celtic se tak bodově osamostatnil na čele ligové tabulky, protože Aberdeen doma jen remizoval 1:1 s Kilmarnockem.

    Kompletní výsledky 6. kola SPFL:
    Partick Thistle Glasgow – Rangers FC 2:2
    Celtic FC – Ross County 4:0
    Aberdeen – Kilmarnock 1:1
    Dundee FC – St Johnstone 3:2
    Hamilton – Hearts 1:2
    Hibernian – Motherwell 2:2
     
    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 12:2. Rohy: 7:3. Fauly: 10:9.
     
    Příští týden nabídne dva velmi zajímavé zápasy z pohledu Celticu. V prvé řadě bude klub obhajovat vítězství v Betfred Cupu v domácím utkání proti Dundee FC (20.9.), hlavně však za týden uvidí Glasgow ostře sledovaný Old Firm derby! Rangers FC budou hostit právě Celtic a skotský Glasgow bude na nohou.

    Celek Ross County do Betfred Cupu již nezasáhne, takže má týden na to, aby se připravil na další ligové utkání. V domácím prostředí přivítá nováčka z Hibernian.
     
    V ligové tabulce si Celtic upevnil první místo, má dva body náskok na Aberdeen, a po šesti zápasech vcelku impozantní skóre 16:3.

    Třetí i po dnešku zůstal celek Rangers FC, vzhledem k prohře St. Johnstone. Oba týmy mají na kontě 11 bodů. Bod za nimi je pátý Motherwell.

    Ross County se po dnešní prohře 0:4 propadlo na desáté místo tabulky. Poslední zůstává i přes dnešní překvapivou remízu na půdě Aberdeenu Kilmarnock.
     
    Ode mne je to pro dnešní den vše, za pozornost při sledování online přenosu děkuje Jaroslav Svoboda. (18:05:19)

    Jaroslav Svoboda

    Branky: 13. Rogic, 41. Dembelé, 52. Forrest, 74. Forrest

    Karty:   47. O'Brien (RCO)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 12:2. Rohy: 7:3. Fauly: 10:9.
    Celtic Glasgow: Gordon – Ralston, Šimunovič, Bitton – Brown (C) – Forrest, Rogic, Armstrong (60. McGregor), Hayes – Griffiths (75. Sinclair), Dembelé (60. Édouard)
    Náhradníci: De Vries – Roberts, Sinclair, Ntcham, Édouard, Lustig, McGregor

    Ross County FC: McCarey – van der Weg, Davies, Fraser, Naismith – O'Brien, Kelly (46. Chow), Keillor-Dunn (57. Dow), Draper (46. Curran), Gardyne – Schalk
    Náhradníci: Fox – Chow, Dow, Curran, Mikkelsen, McKay, Tumilty

    Rozhodčí: McLean – Milne, O'Neill
    thejrc.org