Mattersburg – Salzburg 1:2 (kon.) | Austria – St. Pölten 5:1 (kon.)
konec
FK Austria Vídeň
5:1 (2:1)
SKN St. Pölten
Neděle 17.09.2017, 19:00 • Franz Horr Stadion, Vídeň • Rakouská Bundesliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z rakouské Bundesligy. Společně se dnes podíváme na duel mezi Austrií Vídeň a SKN St. Pölten. Výkop je stanoven na 19 hodin.
     
    SKN St. Pölten

    SKN St. Pölten zatím prožívá špatný vstup do nové sezóny. V sedmi duelech nasbíral jediný bod za domácí remízu 0:0 s Mattersburgem. Dnešnímu hostujícímu celku navíc dělá velké problémy defenzíva. V sedmi duelech inkasoval osmnáct branek a dnes to nebude mít vůbec jednoduché.
     
    FK Austria Vídeň

    Domácí Austria je jednoznačným favoritem dnešního klání. V sedmi zápasech nasbírala jedenáct bodů a je až čtvrtá. Naposledy doma remizovala s Wolfsbergerem. Ve čtvrtek navíc doma v rámci Evropské ligy hostila AC Milán, kterému podlehla 1:5. Dnes své zaváhání bude chtít celek z hlavního města napravit.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Austria Vídeň: Hadžikić – Klein, Kadiri Mohammed, Serbest, Martschinko – Tajouri-Shradi, De Paula, Holzhauser, Abdullahi, Pires – Friesenbichler.
    Náhradníci: Pentz – Monschein, Lee, Salamon, Gluhakovic, Stark, Prokop.

    SKN St. Pölten: Riegler – Stec, Diallo, Huber, Mehmedovic – Roope Riski, Ambichl, Petrović, Rasner, Thürauer – Sobczyk.
    Náhradníci: Wackerle – Mehremič, Davies, Doumbouya, Martic, Vucenovic, Pak.

    Rozhodčí: Muckenhammer – Gutschi, Rothmann.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Domácí Austria bude hrát ve fialovém, zatímco hosté přijeli do Vídně v červených dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí fotbalisté obstarali výkop do dnešního utkání. Austria v jeho úvodu kombinuje na vlastní polovině hrací plochy a nikam nespěchá. Nikdo v červeném rozehrávku domácího celku neatakuje.
     
    2
    Roope Riski dostihl dlouhou přihrávku na pravou stranu a okamžitě odcentroval do šesnáctky. Na přední tyči si dělal prostor Michael Huber, kterému se ale nepodařilo zakončit.
     
    3
    Až nyní se Austria poprvé v utkání nastěhovala na polovinu svého soupeře. Felipe Pires neudržel míč před Petrovićem a hostující středopolař vyvezl balón na polovinu domácích.
     
    4
    Alex Sobczyk si v souboji na polovině domácího celku pomohl zatažením soupeře za dres a dopustil se nedovoleného zákroku. Austria bude rozehrávat.
     
    5
    Abdul Kadiri Mohammed musel hrát pod tlakem. Před napadajícím Sobczykem chtěl zahrát malou domů, jenže míč nasměroval do zámezí. Hosté budou zahrávat rohový kop.
     
    6
    Exekuce rohového kopu se hostům vůbec nepovedla. Fotbalisté v červeném se na malém vápně nedostali k nadýchanému centru a míč proskákal do zámezí.
     
    7
    Felipe Pires napadal rozehrávku hostujících stoperů na hranici pokutového území. Michael Huber si jeho náběhu všiml a okamžitě odkopl míč daleko od branky.
     
    8
    Ismael Tajouri-Shradi dostal přihrávku na pravou stranu, potáhl míč vpřed a snažil se rozběhnout Pirese. Druhý jmenovaný nemohl pokračovat, jelikož stál v ofsajdu.
     
    9
    Roope Riski si řekl o přihrávku na pravou stranu. Hostující fotbalista ji také obdržel, jenže si nepotykal se zpracováním a balón mu uskočil do zámezí.
     
    10
    Felipe Pires sprintoval za vysokou přihrávkou na levé křídlo. Domácí rychlík se sice prohnal kolem obránce, ale skákavý míč už nedostihl na hrací ploše.
     
    11
    Lukas Thürauer táhl rychlou akci hostujícího celku po levé straně. Hostující fotbalista si navedl míč na levačku, jenže trefil hráče před sebou, od nějž se míč odrazil do rukavic připraveného Hadžikiće.
     
    12
    Austria zahrávala svůj první rohový kop. Raphael Holzhauser poslal zajímavý centr na značku pokutového kopu, kde zasáhl pouze připravený obránce.
     
    13
    Tarkan Serbest se na pravé straně zkoušel otočit kolem svého strážce. Serbest však upadl, jenže hlavní rozhodčí se nerozhodl odpískat nedovolený zákrok.
     
    14
    Daniel Petrović přenesl míč na pravou stranu, kde byl Roope Riski, jenže druhý jmenovaný se přes Mohammeda nedostal k odcentrování. Austria může zaútočit.
     
    15
    Kevin Friesenbichler si skvěle pokryl míč tělem a dotírající Lukas Thürauer jej nedovoleným způsobem poslal k zemi. Hosté zatím hrají hodně tvrdě.
     
    16
    Ismael Tajouri-Shradi sprintoval za odraženým míčem na pravou stranu hřiště. Domácí fotbalista svedl souboj s Mehmedovičem, který jej k míči nepustil.
     
    17
    Raphael Holzhauser se chopil rozehrávky přímého kopu na polovině soupeře. Domácí záložník vymyslel přihrávku na pravou stranu hřiště. Austria o míč rychle přišla.
     
    18
    David Stec potáhl míč po pravé straně až k pokutovému území, kde se pokusil oklamat domácího obránce, jenže zadák ve fialovém dresu jej obral o míč.
     
    19
    Na světě je první žlutá karta dnešního utkání! Za faul na Pirese ji vidí Michael Huber.
     
    20
    Hostující celek se hnal do zajímavé akce. Roope Riski se na pravé straně zbavil obránce a dokázal odcentrovat. Před dobíhajícím Sobczykem sebral míč Osman Hadžikić.
     
    21
    Austria už znovu kombinuje s míčem na vlastní polovině a vyčkává na skulinky v defenzívě hostujícího celku. Nikdo ve fialovém si pohybem neříká o přihrávku.
     
    22
    Kevin Friesenbichler napadal statickou rozehrávku hostujících obránců. Domácí útočník dostal Hubera pod tlak a stoper hostujícího celku musel zahrát malou domů.
     
    23
    Felipe Pires ustál souboj s Huberem v pokutovém území, dostal se před něj a dokonce stačil zakončit. Christoph Riegler mu včas zmenšil střelecký úhel a připsal si snadný zákrok.
     
    24
    Austria právě vstřelila branku!
    Domácí celek se dostává do vedení! Austria přeci jen našla recept a uděřila hned z první šance! KEVIN FRIESENBICHLER si naběhl na kolmici mezi obránce, zpracoval si míč a parádním obloučkem přehodil bezmocného Rieglera!
    24. Kevin FRIESENBICHLER - 1:0
     
    25
    St. Pölten právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Domácím vedení moc dlouho nevydrželo! Daniel Petrović vletěl do pokutového území, našel Sobczyka, kterému Abdul Kadiri Mohammed odkopl míč tak nešikovně, že se k němu dostal ROOPE RISKI, který míč uklidil do sítě!
    25. Roope RISKI - 1:1
     
    27
    Domácím fanouškům se zatím hra domácího celku vůbec nelíbí. Austria zatím není moc aktivní a navíc brzy přišla o vedení. Někteří příznivci začínají pískat.
     
    28
    Ismael Tajouri-Shradi sice dosáhl na vysokou přihrávku na pravou stranu hřiště, ale hlavou míč neudržel na hrací ploše. Hosté budou vhazovat.
     
    29
    David Stec vytlačil Serbesta k postranní čáře. Domácí fotbalista si v tísni nevěděl rady a zakopl balón do zámezí. Hostující celek může rozjet další akci.
     
    30
    No a hosté se dokonce mohli dostat do vedení! Alex Sobczyk se dostal ke skákavému míči za obranu hostujícího celku a přehodil vyběhnutého brankáře! Abdul Kadiri Mohammed míč vykopl z brankové čáry!
     
    31
    Lukas Thürauer fauloval Friesenbichlera v těsné blízkosti pokutového území. Domácí fotbalista se dožadoval pokutového kopu, ale sudí vytáhl situaci před pokutové území.
     
    32
    Exekuce přímého kopu se ujal Raphael Holzhauser. Domácí středopolař vyslal technickou střelu. Holzhauser poslal míč kolem zdi a daroval Rieglerovi snadný zákrok.
     
    33
    Ibrahim Alhassan Abdullahi se z levé strany tlačil do pokutového území. Nigerijský fotbalista se prodral před šestnáctku, jenže byl faulován. Další přímý kop pro domácí celek.
     
    34
    A právě Ibrahim Alhassan Abdullahi mohl poslat domácí celek do vedení! Abdullahi si v pokutovém území naskočil na centr z levé strany a rybičkou těsně minul levou tyč!
     
    34
    Žlutou kartu dostává Lukas Thürauer (SKN St. Pölten).
     
    35
    Hosté se usadili na polovině Austrie a hledají cestičku do pokutového území. Fotbalisté v červeném dnes hrají velmi dobře a favoritovi zdatně sekundují.
     
    36
    Florian Klein operoval s míčem na pravé straně. Ani krajní obránce domácího celku nedokázal najít recept na hostující defenzívu. Domácí nadále kombinují.
     
    37
    Ibrahim Alhassan Abdullahi si chtěl navést míč na střed hřiště a poté se pokusil zakončit. Domácí fotbalista byl faulován a drží se za levou nohu. Podle všeho bude schopen pokračovat.
     
    38
    Hned devět hostujících hráčů brání takřka na hranici pokutového území. Jediný Alex Sobczyk vyčkává na polovině hřiště na případný protiútok.
     
    39
    Michael Ambichl se středem hřiště prodral až na hranici pokutového území, kde se sice nechal vytlačit, ale přesto vyslal zajímavý oblouček. Ambichl trefil jen obránce před sebou.
     
    40
    Christoph Riegler dostal hodně těžkou malou domů. Hostující brankář si před napadajícím Friesenbichlerem dokázal míč skvěle zpracovat a rychle rozehrál.
     
    41
    Zotavený Abdul Kadiri Mohammed musel zabrat směrem dozadu. Domácí stoper svedl sprinterský souboj se Sobczykem. Hostujícímu útočníkovi v něm ukázal záda.
     
    42
    Babaca Diallo si zpracoval vysokou přihrávku na hranici pokutového území, navedl si míč na centr, jenže prudkou pobídkou poslal míč až do zámezí.
     
    43
    Damir Mehmedovic zastavil rozběhnutého Tajouriho zatažením za dres a za svůj faul vidí žlutou kartu.
     
    44
    Další akci domácího celku zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Své postavení si nyní nepohlídal Ismael Tajouri-Shradi.
     
    45
    V samotném závěru prvního poločasu se hosté usadili na polovině domácího celku. Alex Sobczyk chtěl obranu překonat obloučkem, jenže Florian Klein dával pozor.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45+1
    Austria právě vstřelila branku!
    Domácí celek si v nastaveném čase bere zpět své ztracené vedení! Friesenbichelrovu ránu hostující brankář nadvakrát vyrazil, jenže míč se odrazil k volnému FELIPE PIRESOVI, jež jej dopravil do prázdné branky!
    45+1. Felipe PIRES - 2:1
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí! Domácí Austria se dostala do vedení ve 24. minutě, kdy se prosadil Kevin Friesenbichler ! Vedení však domácímu celku nevydrželo ani minutu. Hned z další akce totiž vyrovnal Roope Riski ! Hosté se dokonce mohli dostat do vedení, ale Sobczykův oblouček vykopl Mohammed na brankové čáře. Domácí si ztracené vedení vzali nazpátek v nastaveném čase, kdy se po zmatcích před brankou prosadil Felipe Pires .
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté obstarali výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Fotbalisté v červeném se ihned vydali do útoku. Vysokou přihrávku na levou stranu si pohlídal Florian Klein.
     
    47
    Kevin Friesenbichler dotíral na posledního obránce hostujícího celku. Domácí útočník se před svého protivníka dostal, ale v souboji si pomohl nedovoleným zákrokem.
     
    48
    Michael Ambichl si z pravé strany navedl míč na střed hřiště a vypálil levačkou. Rána mu moc nesedla a míč se mu svezl po vnějším nártu. Balón končí nad břevnem.
     
    49
    Austria kombinuje v zadních řadách. Domácí celek se v úvodu druhého poločasu nikam netlačí a hraje s míčem na kopačkách na vlastní polovině hřiště.
     
    50
    Abdul Kadiri Mohammed málem pokazil rozehrávku a pustil soupeře do protiútoku. Domácí obránce svou chybu napravil na poslední chvíli a ještě se nechal faulovat.
     
    51
    Do rozehrávky hostů se zapojil také Christoph Riegler. Hostující gólman vyrazil ven ze šestnáctky, počkal si na přihrávku a přenesl hru na pravou stranu.
     
    52
    Tarkan Serbest dostal hodně těžkou přihrávku na hranici pokutového území. Domácí obránce se s míčem musel otočit a raději si vypomohl přihrávkou na brankáře.
     
    53
    Alex Sobczyk si brousil zuby na přihrávku za obranu domácího celku. Hostující útočník spěchal za skákavým míčem, ale obránce Serbest jej k němu nepustil.
     
    54
    Ibrahim Alhassan Abdullahi si skvěle pokryl míč tělem a na polovině hrací plochy se nechal chytře faulovat. Domácí celek může rozjet další postupný útok.
     
    55
    Hosté měli k dispozici přímý kop ze zajímavé pozice. Lukas Thürauer vyslal centr na zadní tyč, ale ve vzdušném prostoru před brankou kralovali obránci.
     
    56
    Friesenbichler se na polovině soupeře dostal k odraženému míči a sprintoval s ním do pokutového území. Na jeho hranici mu Michael Huber vystavil stopku. Austria bude pouze vhazovat.
     
    57
    Felipe Pires obdržel pěknou přihrávku před pokutové území. Domácí fotbalista si rychlým zpracováním nachystal míč na střelu, ale jeho ránu zablokoval obránce.
     
    58
    Tak to je pohroma pro hostující celek! Michael Ambichl trefil jednoho z domácích hráčů a dostává červenou kartu!
    58. Červená karta
     
    59
    Austria tedy bude zbytek utkání dohrávat proti oslabenému soupeři. Domácí celek se ihned usadil na polovině svého soupeře a snaží se najít cestu do šestnáctky.
     
    60
    Kevin Friesenbichler se rychlou kličkou na hranici pokutového území dostal do střelecké pozice a levačkou prověřil pozornost hostujícího brankáře.
     
    61
    Mohlo to být 3:1! Felipe Pires postupoval z pravé strany na branku hostujícího celku, mířil na zadní tyč, ale o malý kousek minul hostující svatyni!
     
    62
    Střídání v týmu SKN St. Pölten: ze hřiště odchází Alex Sobczyk, přichází Manuel Martic.
     
    63
    Domácí fotbalisté opět kombinují na polovině hrací plochy a soupeři prakticky nepůjčují balón. Pro poslední celek ligové tabulky bude zvrat v dnešním utkání velmi náročný.
     
    64
    Hosté se vydali do ojedinělého útoku. Roope Riski dostal přihrávku na levou stranu a pokusil se odcentrovat. Christoph Martschinko jeho pobídku zablokoval.
     
    65
    Hosté se přeci jen dostali do zakončení! Michael Huber hlavičkoval po centru z pravé strany. Na zadní tyči se míč snažil usměrnit do branky Lukas Thürauer, jenže rána mu nesedla.
     
    66
    Na druhé straně si na centr do pokutového území naběhl Felipe Pires, jenže domácí fotbalista při zakončení podklouzl a poslal míč mimo tři tyče.
     
    67
    Mohlo být vyrovnáno! Střídající Manuel Martic dostal přihrávku do středu hracího pole, navedl si míč na střelu a z dvaceti metrů orazítkoval tyč domácí svatyně!
     
    68
    Pires měl moře volného prostoru na levé straně pokutového území. Nakonec se rozhodl pro vysoký centr, který končí v rukavicích hostujícího brankáře.
     
    69
    Domácí fotbalisté si nevěděli rady s napadajícími soupeři a raději zahrávali na vlasního brankáře. Austria sice hraje proti oslabenému celku, ale hosté srdnatě bojují.
     
    70
    Tarkan Serbest si řekl o přihrávku na pravou stranu. Domácí stoper poté vyslal vysokou přihrávku za obranu soupeře, ale nikdo ve fialovém se k míči neprobil.
     
    71
    Domácím fanouškům se vůbec nelíbí hra jejich oblíbenců. Domácí fotbalisté hrají na polovině hřiště a vůbec se nesnaží útočit.
     
    72
    Ibrahim Alhassan Abdullahi sice dopravil míč do sítě, ale branka nemůže platit kvůli ofsajdu! Hosté stále živí naději na vyrovnání!
     
    73
    Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází David De Paula, přichází Jinhyun Lee.
     
    74
    Austria se přiblížila na dostřel hostující branky, jenže hosté brání v osmi lidech na hranici pokutového území. Na polovině hřiště čeká osamocený útočník.
     
    75
    Ibrahim Alhassan Abdullahi se po pravé straně prohnal do pokutového území, vyslal zpětnou přihrávku, jenže Ismael Tajouri-Shradi si nepotykal se zpracováním.
     
    76
    Pires zahrával rohový kop domácího celku. Jeho centr přiletěl na přední tyč, kde zasáhl pozorný Daniel Petrović. Bude z toho pouze další roh.
     
    77
    Tentokrát už musel zasahovat hostující brankář. Daniel Petrović míč neodkopl a jeden z domácích jej prodloužil na branku. Christoph Riegler balón vyrazil.
     
    78
    Střídání v týmu SKN St. Pölten: ze hřiště odchází Roope Riski, přichází George Davies.
     
    79
    Střídající George Davies se ihned ujal exekuce rohového kopu. Na jeho vysoký centr nedosáhl nikdo v červeném. Austria však nepodnikla úspěšný protiútok.
     
    79
    Pozor! Penalta pro domácí celek! Michael Huber zahrál v pokutovém území rukou!
     
    79
    Huber navíc vidí druhou žlutou kartu a musí do sprch! Hosté budou dohrávat v devíti!
     
    80
    Austria právě vstřelila branku!
    A ještě jedna pohroma pro hostující celek! K exekuci pokutového kopu se postavil RAPHAEL HOLZHAUSER, který míč poslal nechytetelně k tyči a s velkou pravděpodobností potrvdil domácí výhru!
    80. Raphael HOLZHAUSER - 3:1
     
    82
    Austria právě vstřelila branku!
    Austria si proti oslabenému soupeři dělá ze zápasu exhibici! Ibrahim Alhassan Abdullahi uvolnil Pirese, který odcentroval na malé vápno a KEVIN FRIESENBICHLER z malého vápna uklidil míč hlavou do sítě!
    82. Kevin FRIESENBICHLER - 4:1
     
    84
    Pires už se znovu tlačil do pokutového území. Tentokrát se mu do cesty postavil jeden z obránců, který míč raději zakopl do zámezí. Austria bude vhazovat.
     
    85
    Manuel Martic táhl hostující akci po pravé straně. Na pomoc mu ale nepřišel nikdo v červeném dresu a Martic míč pouze odevzdal zadákům soupeře.
     
    86
    Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Kevin Friesenbichler, přichází Christoph Monschein.
     
    87
    Dnešní utkání se už pouze dohrává. Hosté už nejeví žádnou snahu o útočení a Austria si s oslabeným soupeřem dělá, co chce.
     
    88
    George Davies se vydal na výlet na polovinu domácího celku, kde předal míč Stecovi. Druhý jmenovaný si jej skvěle pokryl a byl faulován.
     
    89
    Také hosté nyní kombinují na polovině hřiště a přenášejí těžiště hry z jedné strany na druhou. Nikdo ve fialovém dresu jejich rozehrávku neatakuje.
     
    90
    Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Ibrahim Alhassan Abdullahi, přichází Petar Gluhakovic.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Domácí fanoušci rozjeli na tribunách oslavy vítězství. Austria si dnešní výhrou napravila reputaci po čtvrtečním debaklu s AC Milán.
     
    90+3
    Austria právě vstřelila branku!
    Domácí v samotném závěru přidávají pátou branku! CHRISTOPH MONSCHEIN si naběhl na přihrávku za obranu, zbavil se obránce a vypálil. Jeho ránu jeden ze soupeřů přizvedl tak nešťastně, že se míč obloučkem odrazil do branky!
    90+3. Christoph MONSCHEIN - 5:1
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Domácí Austria Vídeň složila reparát za čtvrteční debakl s AC Milán a dnes porazila St. Pölten vysoko 5:1. Hosté se přitom drželi hodinu hry. Poté se nechal vyloučit Ambichl a Austria začala ještě více dominovat. Deset minut před koncem navíc zahrál rukou v pokutovém území Hubera a po druhé žluté kartě musel do sprch. Následnou penaltu poté proměnil Raphael Holzhauser . O dvě minuty později přidal svou druhou trefu v utkání Kevin Friesenbichler a v samotném závěru utkání napsal gólovou tečku střídající Christoph Monschein !
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 11:3. Střely mimo: 5:4. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 9:18.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (20:56:06)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 24. Friesenbichler, 45+1. Pires, 80. Holzhauser (pen.), 82. Friesenbichler, 90+3. Monschein – 25. Roope Riski

    Karty:   19. Huber (SPN), 34. Thürauer (SPN), 43. Mehmedovic (SPN)   79. Huber (SPN)   58. Ambichl (SPN)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 11:3. Střely mimo: 5:4. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 9:18.
    FK Austria Vídeň: Hadžikić – Klein, Kadiri Mohammed, Serbest, Martschinko – Tajouri-Shradi, De Paula (73. Lee), Holzhauser, Abdullahi (90. Gluhakovic), Pires – Friesenbichler (86. Monschein).
    Náhradníci: Pentz – Monschein, Lee, Salamon, Gluhakovic, Stark, Prokop.

    SKN St. Pölten: Riegler – Stec, Diallo, Huber, Mehmedovic – Roope Riski (78. Davies), Ambichl, Petrović, Rasner, Thürauer – Sobczyk (62. Martic).
    Náhradníci: Wackerle – Mehremič, Davies, Doumbouya, Martic, Vucenovic, Pak.

    Rozhodčí: Muckenhammer – Gutschi, Rothmann
    thejrc.org