Dukla Praha – Slavia 1:6 (kon.) | Bohemians 1905 – Č. Budějovice 1:0 (kon.) | Teplice – Mladá Boleslav 0:2 (kon.)
Hr. Králové – Plzeň 0:0 (kon.)
konec
FK Dukla Praha
1:6 (0:4)
SK Slavia Praha
Neděle 17.09.2017, 10:15 • Zbozany • Juniorská liga – Čechy • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Všem čtenářům přeji krásné nedělní dopoledne u 8. kola české fotbalové Juniorské ligy! V jejím rámci hostí předposlední Dukla Praha tým, který je na šesté pozici v tabulce a tím je Slavia Praha.
     
    Dukla Praha U21

    Hráči pražské Dukly začali letošní sezónu v dobrém světle. V prvním utkání doma porazili Liberec v poměru 4:2! Poté to šlo ale mírně z kopce, bořily je porážky o jednu branku a také neschopnost udržení si vedení, jako například v Budějovicích, kde nad tamním klubem vedli o poločase o dvě branky, nakonec si ale neodvezli ani bod.

    K zatím poslednímu utkání zavítali hráči Dukly do Mladé Boleslavi, kde je sice nečekalo nic lehkého, prohru o 3 branky ale čekal jen málokdo. Dukla tak obsazuje prozatím 11. příčku ve skupině A Juniorské ligy s náskokem tří bodů na poslední Jablonec.
     
    Slavia Praha U21

    To hráči pražské Slavie okupují klidný střed tabulky. Po vynikajícím začátku ligy, kdy z prvních tří utkání získali 7 bodů, přišla studená sprcha v Liberci, kde slávisté prohráli 0:3. Pak ale přišlo na řadu domácí utkání, ve kterém si bez větších potíží poradili s Plzní 3:1! Už to nám dokazuje jednu věc a to, že Slavia letos těží body především z domácích utkání, kde nasbírala sedm z celkových jedenácti bodů.

    Poslední utkání ale hrála pražská Slavia také na svém stadionu, i přesto nedokázala zvítězit. V cestě jim stál zatím výborně hrající Hradec Králové a už po první půli bylo skoro jasné, že v Praze všechny tři body nezůstanou. Hradečtí byli po většinu zápasu lepším a aktivnějším týmem, v 83. minutě ale srovnal stav Drozda a týmy se rozešly smírně.
     
    Vzájemná střetnutí

    Tyto celky se za poslední dva roky potkali celkem pětkrát, ani jednou ale hráči Slavie Praha nedokázali vybojovat všechny tři body! Na stadionu Dukly vždy vytěžili bod, na svém hřišti ale jednoznačně prohrávali. Minulý rok v listopadu dokonce poměrem 2:6!

    Na co se ale můžeme těšit jsou branky! Těch za posledních pět vzájemných utkání padlo celkem 20, což je v průměru 4 branky na zápas!
     
    Úvodní sestavy:

    FK Dukla Praha: Hruška – Douděra, Šimek, Greš, Brejcha, Dancák, Lohoyda, Vlček, Barták, Kozel, Luong (K).
    Náhradníci: Vyleta, Brabenec, Král, Janda.

    SK Slavia Praha: Lisa – Škarda, Schnürer, Stropek, Vejvar, Sintean, Badocha, Kovařík, Lauricella A., Čvančara, Bucha (K).
    Náhradníci: Nabiyev, Lauricella M., Stehno, Havrda, Bjeloš, Chochishvili.

    Rozhodčí: Rejžek Pavel – Fišer Miroslav, Kotalík Petr..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    První ostrou ránu vyslal na bránu soupeře David Douděra, ten si naběhl na vynikající pas od spoluhráč, střelou z první ale minul branku.
     
    3
    Nyní už kombinují hráči Dukly na své polovině, kde zřejmě hledají možné skulinky, jak se dostat na polovinu soupeře a začít další útočnou akci.
     
    4
    Vidíme ale časté ztráty míče, po jedné takové se do brejkové situace řítili hosté, vše ale skončilo jen na rohovém kopu.
     
    5
    Matúš Hruška si připisuje první veledůležitý zákrok! Po samostatném průniku jednoho ze soupeřů se musel položit i do následné rány, vše ale vyřešil na jedničku a drží svému týmu šanci na vstřelení úvodní branky utkání!
     
    6
    Hráči pražské Dukly se nyní nemohou dostat k vápnu soupeře, který důsledně brání.
     
    7
    Nakonec se ale hráči Dukly ke střeleckému pokusu dostali, po jednom takovém, který byl tečován do zámezí, budou mít žlutí možnost rohového kopu.
     
    8
    Po faulu ve velké blízkosti vápna hostů, budou mít domácí zajímavou příležitost standardní situace.
     
    9
    S přímou ránou z této standardní situace ale Lukáš Lisa počítal a tentokrát on si připisuje důležitý zákrok!
     
    10
    Tvrdou hru můžeme vidět od obou celků, po dalším nedovoleném zákroku bude mít Slavia možnost na ohrožení soupeřovy branky.
     
    11
    Jeden z hráčů Slavie se ale pokusil o přímé ohrožení Hruškovy svatyně, tu ale netrefil o takový kus, že ten míč letí zřejmě ještě teď.
     
    12
    A další zákrok Lukáš Lisy! Tentokrát musel zneškodnit střílený centr z kopačky Mykhayla Lohoydy, který se snažil najít ve vápně hostů někoho ze spoluhráčů. To se mu ale jen díky skvělému postřehu brankáře nepodařilo.
     
    14
    Nádherný průnik takřka celou obranou podnikl jeden z hráčů v červenobílém dresu, nakonec ale finální ránou trefil posledního hráče, kterého měl před sebou.
     
    16
    Teď jsme byli svědky hned dvou gólových šancí! Nejprve z kopaček pražské Dukly, kdy si na centrovaný míč od rohového praporku naskočil jeden z jejich hráčů, na čáře byl ale stoprocentní Lukáš Lisa! Na druhé straně hned poté se řítila dvojice slávistů do brejku, vše ale skončilo vynikajícím zákrokem Matúše Hrušky, který míč vyrazil do zámezí.
    16.
     
    18
    Hráči pražské Slavie jsou zatím v útočné fázi nápaditější a mnohdy jim nechybí ani finální přihrávka. Jen to pořádné zakončení chybí, buď míč končí v brankářových rukavicích, nebo v okně jednoho z paneláků.
     
    20
    Kombinační hrou si hráči pražské Dukly zadělávají na ztráty míče, jejich přihrávky jsou totiž nepřesné, což má za důsledek především hru na středu hřiště.
     
    21
    Další střelou zpoza vápna se ukázal jeden z hráčů Dukly, jeho pokus ale skončil opět pořádný kus mimo Lisovy branky.
     
    23
    Hráči pražské Slavie se nyní nemohou dostat ze své poloviny hřiště, kde jsou zavřeni soupeřem a obklopováni kvalitními centry.
     
    23
    Žlutou kartu dostává Badocha (SK Slavia Praha).
     
    24
    K exekuci další standardní situace se postavil Ondřej Brejcha, jeho řešení centrem ale nepřišlo vhod.
     
    26
    Slavia právě vstřelila branku!
    Hosté se dočkali vedoucí branky! Na krásný centr z levého křídla si naskočil ANDREI SINTEAN a hlavou poslal míč do sítě! Brankář Hruška si sice na balón sáhl, nestačil jej ale vyrazit mimo prostor tří tyčí.
    26. ? - 0:1
     
    28
    Vstřelená branka dodá utkání rozhodně dost, už tak se ale hraje nahoru dolů, což fanouškům ofensivního fotbalu jedině dopřává!
     
    29
    Hráči Slavie nyní po faulu na jednoho z jejich borců kombinují na polovině soupeře, zatím je ale důsledná obrana Dukly nepouští ke vstřelení druhé branky.
     
    29
    Žlutou kartu dostává Barták (FK Dukla Praha).
     
    31
    Slávisté nezahálejí ani v obranné činnosti, soupeře takřka nepouštějí do žádné větší šance a dobrou kombinací si sami tyto situace mohou vytvářet.
     
    32
    Další z nich ale končí pouze u brankáře Hrušky, který tak může rozjet další kombinaci svého celku.
     
    33
    Útočného faulu se dopustil jedem z domácích borců, hosté tak budou mít nějakou dobu opět míč na svých kopačkách.
     
    34
    Po rohovém kopu se dopustil jeden z hráčů Slavie útočného faulu na brankáře soupeře, pokračovat u míče tak bude pražská Dukla.
     
    35
    Slavia právě vstřelila branku!
    A hosté se dostávají takřka z ničeho nic už do dvoubrankového vedení! Po obrovské chybě domácí obrany se dostal k míči ONDŘEJ BADOCHA a jelikož měl velmi dobrou rychlost, lehce se dostal přes posledního obránce. S obstřelením bezmocného brankáře Dukly si velké starosti nedělal.
    35. ? - 0:2
     
    37
    Hráči pražské Dukly se jen těžce dostávají ven ze své poloviny, je vidět, že hosty branky rozhodně podpořily k vynikajícímu výkonu.
     
    38
    Domácí budou mít možnost alespoň snížit stav. Po faulu na jednoho z jejich borců se bude zahrávat standardní situace z nějakých 25 metrů od Lisovy svatyně.
     
    39
    Vynikající nacvičená situace, pas za obranu a následnou střelu na vzdálenější tyč ale zhatilo ofsajdové postavení.
     
    40
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tak tohle už je pro domácí hodně vážné! Hosté se totiž dostávají již do tříbrankového vedení! Rychlou kombinační akcí si hráči Slavie udělali prostor i ve vápně soupeře a poté krásným obstřelením brankáře navyšují vedení! Střelcem branky je ANDREI SINTEAN!
    40. ? - 0:3
     
    42
    Kdo by čekal, že se domácí po třech inkasovaných brankách vzchopí a budou tlačit, byl by na omylu. Hosté jsou stále na míči a hrnou se do dalších útočných akcí!
     
    43
    Slavia právě vstřelila branku!
    Na tohle utkání, nebo alespoň na první poločas tohoto utkání, budou chtít hráči Dukly co nejrychleji zapomenout! Slavia totiž přidává už čtvrtou branku a o vítězi dnešního utkání je po 45 minutách téměř rozhodnuto! Trefil se JAN VEJVAR!
    43. ? - 0:4
     
    44
    Domácí působí jako by ani nechtěli hrát, i jejich obranná činnost je takřka bez jediného pohybu.
     
    45
    Když už se domácí dostanou do šance, je jim zhacena vynikajícími zákroky Lukáše Lisy, který je dnes stoprocentní!
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První část je u konce a hosté vedou již 4:0! Dukla sice v prvních dvaceti minutách měla převahu, to vše se ale změnilo ve 26. minutě, kdy se hosté dočkali první branky. Poté už šel první poločas utkání jen jedním směrem a to nejprve k brance Dukly a zanedlouho na středový kruh, kde se po dalších brankách rozehrávalo.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:16.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhou půli začali opět lépe hostující hráči, kteří měli i možnost standardní situace, následný centrovaný míč ale našel jen dobře postaveného Hrušku.
     
    48
    Střelecký pokus tentokrát už od domácích borců, brankář Lukáš Lisa ale zatím převažuje a odolává střelám soupeře na jedničku.
     
    49
    Nyní měli další příležitost hráči Dukly, povedenou kombinaci ve vápně soupeře ale přetáhli a míč jim odkopl takřka z posledního jeden z pozorných obránců Slavie.
     
    50
    Nechybělo moc a mohlo to být již 0:5 z pohledu hráčů Dukly! Na vynikající centr z levého křídla si naskočil jeden z hráčů v červenobílém dresu, hlavou ale poslal míč jen těsně nad Hruškovu svatyni.
     
    51
    Domácí si často pomáhají velmi tvrdými a nevybíravými zákroky, sudímu Rejžekovi ale není nic zapřeno. Odpískaných 50 minut má zatím na jedničku.
     
    53
    Dukla se zatím s velkou dávkou štěstí brání úspěšně, tedy aspoň na začátku druhého dějství. Pokud ale nezmění hru a rychlejší dostupování k hráčům, bude jen otázkou času, kdy inkasují po páté.
     
    55
    Žlutou kartu dostává Šimek (FK Dukla Praha).
     
    55
    Standardní situaci po nevybíravém faulu jednoho z domácích hráčů ale hosté nevyřešili nejlépe, zřejmě trénovaný signál skončil v zámezí.
     
    56
    Tvrdá hra nyní znehodnocuje útočné utkání, hra na středu hřiště většinou moc fanouška ofensivního fotbalu nepobaví.
     
    56
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Vlček, přichází Král.
     
    57
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Sintean, přichází Havrda.
     
    58
    Další útočná akce pražské Slavie skončila jen těsně mimo Hruškovy branky poté, co se o střelu zpoza šestnáctky pokusil zřejmě Badocha.
     
    59
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tak nakonec se dočkali i domácí! Velkou chybu hostů v rozehrávce vystihl ONDŘEJ BREJCHA, poté se vyhnul sprintem všem překážkám a krásným lobem snížil na 1:4! Střelce branky doplníme později.
    59. ? - 1:4
     
    61
    Hosté ale měli víc než obrovskou šanci na navýšení svého náskoku opět na čtyřbrankový! Po krásném průniku obranou domácích byl ve volném prostoru jeden z hráčů Slavie, dostal vynikající pas, míč před ním ale lehce skočil a následnou střelou minul branku nejméně o 5 metrů!
     
    62
    Domácí hráči zatraktivnili útočnou snahu a snaží se rychlým a postupným útokem zvýšit své šance na další branky. Obranná činnost hostující Slavie je ale zatím vynikající a hosty takřka k ničemu většímu nepouští.
     
    62
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Luong, přichází Brabenec.
     
    64
    Další signál ze standardní situace měl za důsledek uvolnění jednoho z červenobílých, následný střílený centr do šestnáctky domácích ale vyšel na prázdno.
     
    65
    Domácí budou mít možnost zajímavé standardní situace poté, co byl jeden z jejich borců faulován ve velké blízkosti soupeřovo vápna.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Kovařík (SK Slavia Praha).
     
    66
    Exekutor přímého kopu se rozhodl pro přímé ohrožení Lisovy branky, střelou okolo zdi ale hostujícímu brankáři velké starosti nepřidělal.
     
    67
    Jeden z hostujících hráčů byl faulován na polovině hřiště, u míče tak budou pokračovat hráči pražské Slavie.
     
    68
    Ofsajdové postavení nyní zhatilo šanci na rychlý protiútok domácích, kteří svoji hru o sto procent zlepšili a možné snížení by si i zasloužili.
     
    69
    Další útočná akce ale končí v zámezí, odkopem od branky bude pokračovat Lukáš Lisa.
     
    70
    Hráči Dukly šli do přečíslení dokonce 4 na 1, řešením byla ale klička hráče s míčem, kterou vystihl soupeř a míč odkopl do zámezí!
     
    71
    Centrovaný míč od rohového praporku nenadělal hostujícím obráncům větší potíže a mohou se tak hrnout do útoku.
     
    72
    Slávisté se na chvíli usadili na útočné polovině, jejich snahu ale zhatilo ofsajdové postavení jednoho z jejich hráčů.
     
    73
    Slavie se dožadovala pokutového kopu po faulu domácích ve vlastním vápně, sudí Rejžek ale prosby nevyslyšel.
     
    75
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Badocha, přichází Stehno.
     
    76
    Slavia právě vstřelila branku!
    Místo očekávaného snížení Dukly ale přichází navýšení vedení hráčů v červenobílých dresech! Po chybě v domácí obraně utekl jeden z hráčů Slavie, poté odcentroval do šestnáctky, kde se k odraženému míči dostal ŠIMON HAVRDA a dostal míč až do sítě! Střelce branky doplníme později.
     
    77
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Dancák, přichází Vyleta.
     
    78
    Útočnou snahu domácích nyní musel hasit až Lisa, který zachytil výbornými reflexy střílený centr do vápna jeho celku.
     
    80
    Po faulu na jednoho z domácích hráčů budou mít borci ve žlutočervených dresech zajímavou příležitost na ohrožení Lisovy branky ze standardní situace.
     
    81
    Ta ale vyšla pro domácí celek na prázdno, jelikož pro míč si naskočil vynikající brankář Slavie Praha.
     
    82
    Rohový kop rozehráli domácí na krátko, což nakonec nevyneslo žádný chtěný výsledek a míče se zmocnili soupeři.
     
    83
    Obrovské štěstí měli nyní domácí hráči v obranné fázi, kde netrefil volný míč do prázdné branky jeden z hráčů soupeře.
     
    84
    Ke střeleckému pokusu se dostali také domácí hráči, přízemní střelu od jednoho z nich ale Lukáš Lisa bez větších potíží udržel v rukavicích.
     
    85
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Čvančara, přichází Lauricella M..
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Bucha, přichází Bjeloš.
     
    86
    Slavia právě vstřelila branku!
    A hosté přidávají domácím už šestý zářez do jejich svatyně! Tohle je pro domácí Duklu opravdu kruté, ne však nezasloužené. Po další obrovské hrubce v obraně se dostali hráči Slavie do brejku hned 2 na brankáře a vyřešili to na jedničku podtrženou. Zakončoval MARCO LAURICELLA.
    86. ? - 1:6
     
    87
    Útočný faul loktem nyní zhatil veškeré útočné úsilí domácích hráčů, kteří by pravda alespoň kontaktní branku potřebovali.
     
    88
    Místo toho ale mohla přijít branka inkasovaná z pohledu domácího celku! Při průniku obranou si ale jeden z hostujících borců pomohl v souboji rukou a sudímu tohle nebylo upřeno.
     
    89
    Domácí ještě v samotném závěru budou mít možnost rohového kopu, přinese tato standardní situace alespoň snížení stavu?
     
    90
    Nepřinese! Přetažený centr nenašel žádného z domácích hráčů, odkopem od branky tak bude pokračovat brankář Lisa.
     
    90
    Nakonec ještě jedna možnost rohového kopu pro domácí, sudí nastavil jednu minutu nad rámec základní hrací doby.
     
    90+1
    Jeden z hráčů v červenobílých dresech si při posledním útoku pomohl faulem a skóre utkání už se tak nejspíš nezmění.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Utkání je minulostí, pražská Slavia si z něj udělala takový lepší trénink, což bylo velmi nečekané! Dukla jednoznačně nesplnila roli favorita a prohrála poměrem 1:6! Ve druhé části sice domácí začali lépe, podařilo se jim snížit na 1:4, poté ale opět propadli v obraně a umožnili soupeři dvakrát uniknout, což bylo v obou případech hráči Slavie využito.

    Tohle je ode mne pro utkání Juniorské ligy dnešního dne vše, díky za pozornost a přeji krásný zbytek posledního víkendového dne. (12:06:00)

    Daniel Bertók

    Branky: 59. Brejcha – 26. Sintean, 35. Badocha, 40. Sintean, 43. Vejvar, 76. Havrda, 86. M.

    Karty:   29. Barták (DUK), 55. Šimek (DUK) – 23. Badocha (SLA), 65. Kovařík (SLA)


    FK Dukla Praha: Hruška – Douděra, Šimek, Greš, Brejcha, Dancák (76. Vyleta), Lohoyda, Vlček (56. Král), Barták, Kozel, Luong (K) (62. Brabenec).
    Náhradníci: Vyleta, Brabenec, Král, Janda.

    SK Slavia Praha: Lisa – Škarda, Schnürer, Stropek, Vejvar, Sintean (57. Havrda), Badocha (75. Stehno), Kovařík, Lauricella A., Čvančara (85. Lauricella M.), Bucha (K) (85. Bjeloš).
    Náhradníci: Nabiyev, Lauricella M., Stehno, Havrda, Bjeloš, Chochishvili.

    Rozhodčí: Rejžek Pavel – Fišer Miroslav, Kotalík Petr.
    thejrc.org