Sassuolo – Juventus 1:3 (kon.) | AC Milán – Udinese 2:1 (kon.) | Neapol – Benevento 6:0 (kon.)
Spal – Cagliari 0:2 (kon.) | Turín – Sampdoria 2:2 (kon.) | Chievo – Atalanta BC 1:1 (kon.)
Janov – Lazio 2:3 (kon.)
konec
Spal
0:2 (0:1)
Cagliari Calcio
Neděle 17.09.2017, 15:00 • Stadio Paolo Mazza (Ferrara) • Italská Serie A • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Italská Serie A pokračuje dalšími zápasy, my budeme společně sledovat utkání mezi Spal a Cagliari Calcio.
     
    Spal

    Skromný celek a také nováček italské nejvyšší soutěže probíhá velmi úspěšné období. Tento na povrch neznámý tým podává v úvodu letošního ročníku velmi slušné výkony. V prvním utkání uhrál velmi cenný bod proti římskému Lazio, v dalším střetnutí se Spal radoval ze zisku tří bodů proti Udinese. Hořkost porážky přišla až v minulém kole, kde si Inter Milán hravě poradil poměrem 2:1.
     
    Cagliari Calcio

    Na druhé straně se Cagliari umístilo v loňské sezóně na jedenácté pozici a s velkým náskokem se tak vyhnulo sestupovým starostem. Start do letošní sezóny je o něco hořší, než u dnešního soupeře. Cagliari poprvé zvítězilo a zároveň bralo body až v minulém utkání, před tím tento celek nevyzrál na silné protivníky Juventus a milánské AC.
     
    Úvodní sestavy:

    Spal: A. Gomis – Salamon, Vicari, Väisänen, Lazzari – Schiattarella, Viviani, Mora, F. Costa – Paloschi, Borriello.
    Náhradníci: Marchegiani, Poluzzi – Cremonesi, Antenucci, Bellemo, Bonazzoli, Konate, Vitale, Schiavon, Felipe, Mattiello, Grassi.

    Cagliari Calcio: Cragno – Padoin, Ceppitelli, Pisacane, Capuano – Ionita, Cigarini, Barella – Farias – Pavoletti, Sau.
    Náhradníci: Crosta, Daga – Andreolli, Dessena, Cossu, Giannetti, Miangue, Romagna, Faragò, Deiola..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hostující hráči, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Cagliari přispěchalo s prvním ofenzivním pokusem, který končí odkopnutým balónem za brankovou čáru. Následovat bude rohový kop.
     
    4
    Ten byl rozehrán nakrátko, nakonec od šestnáctky přiletěl centr, který musel Gomis vyrazit. Posléze byl hostům odmáván ofsajd.
     
    5
    Domácí hráči se nemohou dostat k hracímu předmětu. Ten totiž drží Cagliari, které s ním kombinuje kolem středového kruhu.
     
    6
    Ihned po zisku míče se přes půlící čáru vyřítil Costa, který byl zastaven nedovoleně. Spal nabízenou standardku rozehrál po zemi.
     
    7
    Píská se i o několik vteřinek později. Aktivní Costa si zkoušel obhodit Padoina, který ho musel zastavit rukou. Standardka o trochu blíže pokutovému území.
     
    8
    Prudký centrovaný balón nalezl přesně hlavu Mory, který ho ještě prodlužoval k zadní tyči, kde zakročil pozorný Pisacane.
     
    9
    Domácí se nedostali k zakončení ani z následného rohu, ten totiž v poklidu odvrátil Pedro. Míč je momentálně až u brankáře Gomise.
     
    10
    Domácí celek rozehrával ještě jeden rohový kop, který byl i tentokráte odvrácen mimo nebezpečnou zónu.
     
    11
    Máme tu první žlutou kartu. Obdžel jí hostující Pedro, který dosti nešetrným způsobem přišlápl Borriella.
     
    12
    Sledujeme poměrně nezáživnou pasáž utkání. Cagliari je v držení balónu, avšak s ním kombinuje na své polovině hrací plochy.
     
    13
    Rychlá akce putovala na nohu Joaa Pedra, který kousek za šestnáctkou trefil pouze dobře stojícího protihráče.
     
    14
    Největší hrozna domácího celku Marco Borriello si tělem pomohl v souboji jeden na jednoho a následně poslal balón zpět ke svým zadákům.
     
    15
    Na hrací ploše ulehl domácí kapitán Mora, který byl v souboji s Padoinem zasažen loktem do hlavy. Italský záložník už je zpět na nohou.
     
    17
    Cagliari právě vstřelilo branku!
    Máme tu první branku dnešního utkání! Gomis vyrazil prudký centr pouze k NICOLU BARELLOVI, který tak trochu kostbatou střelou prostřelil vše včetně brankáře.
    17. Nicoló BARELLA - 0:1
     
    18
    Na první branku dnešního střetnutí jsme tak nemuseli dlouho čekat. Faktem je, že byla zužitkována hned první loženka.
     
    19
    Cagliari je po vstřelené brance i nadále aktivnějším celkem. Nyní budou hosté vhazovat poblíž čáře oddělující polovinu hřiště.
     
    22
    Fotbalisté Spalu se nemohou dostat k souvislejšímu držení balónu. Když už se hráči v pruhovaných dresech dostanou přes polovinu hřiště, okamžitě následuje ztráta míče.
     
    23
    Máme za sebou polovinu prvního poločasu, zatím jsme viděli pouze jednu branku a to z kopačky Barelly. Cagliari je směrem dopředu aktivnější.
     
    24
    Na kolmici za obranu si sebíhal Joao Pedro, před kterým byl u míče jako první Gomis. Domácí brankář okamžitě zahajuje protiakci.
     
    25
    Hned dvojice hostujících hráčů zdvojila centrujícího Lazzariho, od kterého šel nakonec balón za brankovou čáru. Cragno si staví míč k výkopu.
     
    26
    Padoin vybruslil z těžké situace a poté přihrával Ionitovi. Rumunský záložník propouštěl balón mezi nohama pouze na kopačku protihráče.
     
    27
    Pokud se nemýlím, tak domácí fotbalisté ještě nevyprodukovali žádný střelecký pokus směr Cragnova svatyně. To je opravdu mizerný počin.
     
    28
    Vaisanen se dostal s míčem na druhou polovinu hřiště, na následný centr si sebíhal Borriello, který k němu měl přeci jenom daleko.
     
    29
    Hře Spalu chybí logičtější myšlenka, nějaké spontánní rozhodnutí. Sledujeme totiž pouhé posouvání míče na metr.
     
    30
    Má slova si domácí chtěli vzít k srdci, Lazzari byl ale zahnán až k brankové čáře, odkud poslal centr pouze horní síť.
     
    31
    Uběhla nám už půl hodinka utkání, stále platí, že Cagliari je nebezpečnějším celkem. Spal se sice snaží, prozatím ale hra zůstává pouze u náznaků.
     
    32
    Konečně první sympatičtější výpad domácích směřoval na Paloschiho, který ale z hranice šestnáctky centroval pouze k protihráči.
     
    33
    Borriello tak dlouho okopával Cigariniho až rozhodčímu došla trpělivost a odpískal faul. Cagliari tak pokračuje v držení balónu.
     
    37
    Už o něco lepší centr vyprodukoval nejaktivnější hráč domácích Costa, který jen o malý vlásek nenašel hlavu Borriella.
     
    38
    Další velmi ostrý souboj svedla dvojice protihráčů, oba fotbalisté se chytají za hlavu. Na hřišti jsou přítomni také lékaři obou mužstev.
     
    39
    Po zhruba minutovém ošetřování se už znovu hraje, Sau sportovně odevzdal balón protivníkovi.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci. Hrát se bude ještě něco málo přes pět minut, počítat se dá také s nastaveným časem.
     
    41
    Stále registrujeme pouze jednu obrovskou šanci, kterou dokázal zužitkovat Barella. Od té doby jsme neviděli žádnou kloudnou střelu.
     
    42
    Faulem na hranici žluté karty se prezentoval vracející se Paloschi. Faul byl nakonec odpískán, hlavní sudí ale nebude tahat kartónek.
     
    43
    Opět mizerná myšlenka. Mora ledabyle plácl do balónu a Paloschi tak neměl nárok na zachycení míče. Bývalý hráč Chieva posléze ještě fauloval.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je za námi. Spokojěnější odcházejí do kabin hráči Cagliari, kteří po brance Barelly vedou těsně 1-0. Jinak sledujeme poměrně nezáživné utkání, které je boháte spíše na nedovolené zákroky. Druhý poločas začne přibližně v 16:07.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Hlavní sudí odstartoval druhý poločas, rozehrávku si vzali na starost tentokráte domácí, kteří budou dotahovat jednobrankové manko.
     
    48
    Mora zkoušel ihned vyslat kolmicí Paloschiho. Myšlenka sice dobrá, realizace už o dost pokulhávala.
     
    49
    Na druhé straně vybojoval Sau rohový kop, který následně také sám rozehrál. Roh byl rozehrán opět nakrátko, posléze se k centru dostal Barella, který trefil pouze záda protihráče.
     
    50
    Centr se nevyvedl ani Cigarinimu, hostujícímu týmu byl posléze odpískán útočný faul. Provinil se zcela nenápadný Pavoletti.
     
    51
    To nebylo vůbec špatné. Spal přispěchal s rychlým protiútokem, po kterém se do míče opřel z první Mora, avšak balón netrefil ideálně.
     
    52
    Úvod druhého dějství je o poznání záživnější. Sledujeme fotbal nahoru a dolu, před malým momentem fauloval Sau.
     
    53
    Na zeleném pažitu se v bolestech svíjí střelec jediné branky Barella, který předchozí střet snáší opravdu hodně špatně.
     
    54
    Barella se po zhruba minutovém válení na hřišti konečně odhodlal vstát na nohy. Italský záložník bude muset být ošetřen za postranní čárou.
     
    55
    Spal se začíná konečně probouzet. Paloschi převzal uvnitř šestnáctky polovysoký balón, který poslal pouze do nohou protihráče.
     
    56
    Vaisanen si teď hodně zahrával s míčem a nakonec může být rád, že nenahrál úplně osamocené dvojici protihráčů.
     
    57
    Před domácí brankou bylo opět rušno! Pavoletti nedříve sklepl balón Sauovi, který mu míč posléze vrátil centrem. Hostující útočník hlavičkoval z hranice malého vápna sice mimo branku, i tak si Gomis sáhl na balón pravou rukou.
     
    58
    Na opačné straně hřiště si domácí hráči vybojovali dva rohové kopy v krátkém časovém sledu. Ani po jednom z nich se Spal nedostal k zakončení.
     
    59
    Akce ještě pokračovala, míč propadl do středu hrací plochy, kde se k němu dostal Lazzari, jenž svojí následnou ránu poslal vysoko nad branku.
     
    60
    Paloschi měl před sebou velmi slušnou cestu k brance soupeře, za záchrannou brzdu zatáhl Capuano, který obdržel žlutou kartu.
     
    63
    K nabízene standardní situaci se postavil Vicari, který svojí tvrdou střelu poslal pouze do dobře postavené zdi.
     
    64
    Střídání v týmu Spal: ze hřiště odchází Alberto Paloschi, přichází Mirco Antenucci.
     
    65
    Spal je ve druhém poločasu o něco aktivnějším celkem. I tak se domácí nemohou dostat k žádné vyložené šanci.
     
    66
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Marco Sau, přichází Diego Farias.
     
    67
    Hosté navíc hru hodně často kouskují. Na zemi nyní skončil Schiattarella, který se dožadoval žluté karty pro faulujícího hráče.
     
    68
    Standardku z pravé strany rozehrál Viviani někam k penaltovému puntíku, kde byl u míče doslova roj hráčů v červených dresech.
     
    69
    Ionita se podíval s míčem až k pravé postranní čáře, kde otřel balón o záda protihráče. Padoin se chopí autového vhazování.
     
    69
    Cagliari právě vstřelilo branku!
    Tak to byla výstavní branka, která znamená dvoubrankové vedení! JOAO PEDRO převzal přihrávku, navedl si balón na pravou nohu a posléze náramně zamířil do vzdálenější rohu.
    69. João Pedro dos Santos Galvão - 0:2
     
    71
    Nyní to budou mít domácí hráči už hodně těžké. Nejen, že prohrávají o dvě branky, do konce utkání zbývá necelých dvacet minut.
     
    72
    Cagliari tak má pro dnešní úkol splněno, nyní se v poklidu může soustředit na odbránění nadějného dvoubrankového náskoku.
     
    73
    Na zadní tyči doskakoval Costa, který předskočil Padoina, jenomže hlavičku z těžké pozice poslal daleko vedle branky.
     
    74
    Rychlý výpad Cagliari byl započat u Padoina, který uvolnil Pavolettiho. Hostující útočník hledal pod sebou Fariase, kterému střela vůbec nesedla.
     
    75
    Předváděná hra domácího celku nenasvědčuje tomu, že by se měl dít nějaký fotbalový zázrak. Uvidíme, co následující minuty nabídnou.
     
    76
    Naopak Spal nemůže zapomínat na zadní vrátka, kam se vyřítil Farias, jehož dělovku reflexivně vyráží Gomis.
    76. Gomis vyrazil střelu na roh.
     
    77
    Hosté selhali i v další šanci a znovu v ní byl Farias. Ten se dosti laciným způsobem dostal k míči a stál sám před brankářem. Jako zakončení si zvolil razantní střelu pod horní tyč, což mu vůbec nevyšlo.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Nicoló Barella (Cagliari Calcio).
     
    79
    Už to vypadalo, že Castro zpracuje neposedný balón a poběží až do šestnáctky. Domácímu křídelníkovi chybělo jen pár čísel k zachycení míče.
     
    80
    Konečné symaptické zakončení. Jeden z domácích střílel z přímého kopu kolem zdi a střela doputovala do rukavic Cragna.
     
    81
    Střídání v týmu Spal: ze hřiště odchází Sauli Väisänen, přichází Federico Bonazzoli.
    Střídání v týmu Spal: ze hřiště odchází Filippo Costa, přichází Federico Mattiello.
     
    82
    Také na druhé straně se rozehrávala standardka, který nakonec skončila hlavičkou vysoko nad horní konstrukci.
     
    83
    Ve druhém poločase je zcela neviditelný Borriello. Jedna z největších hvězd v domácím táboru se v dnešním utkání moc nepředvedla.
     
    84
    Do konce utkání zbývá už jen zhruba šest minutek, vypadá to, že si Cagliari pohodlně dokráčí k zisku velmi cenných tří bodů.
     
    85
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Luca Cigarini, přichází Paolo Faragò.
     
    86
    Tak tohle byla o něco symaptičtější akce. Schiattarella nalezl přesnou přihrávkou Bonazzoliho, který následně zamířil jen doprostřed branky.
     
    89
    Posledních zhruba deset minutek patří domácím hráčům, kteří se ale stále nemohou dostat do slibnější pozice k zakončení.
     
    90
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází João Pedro dos Santos Galvão, přichází Filippo Romagna.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Luca Mora (Spal).
     
    90+3
    Utkání se spíše už jen dohrává, o vítězi dnešního střetnutí je tak rozhodnuto. Cagliari nemělo ve druhém poločase problém s udržením nadějného výsledku.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Cagliari si ustrážilo jednobrankový výsledek z prvního poločasu a v tom druhém přidalo ještě jednu branku. Hosté si tak z horké půdy nováčka soutěže odvážejí velmi cenné tři body.
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:6. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:20.
     
    To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (16:55:37)

    David Suchý

    Branky: 17. Barella, 69. dos Santos Galvão (Farias)

    Karty:   90+2. Mora (SPAL) – 11. dos Santos Galvão (CAG), 60. Capuano (CAG), 78. Barella (CAG)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:6. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:20.
    Spal: A. Gomis – Salamon, Vicari, Väisänen (81. Bonazzoli), Lazzari – Schiattarella, Viviani, Mora (C), F. Costa (81. Mattiello) – Paloschi (64. Antenucci), Borriello.
    Náhradníci: Marchegiani, Poluzzi – Cremonesi, Antenucci, Bellemo, Bonazzoli, Konate, Vitale, Schiavon, Felipe, Mattiello, Grassi.

    Cagliari Calcio: Cragno – Padoin, Ceppitelli, Pisacane, Capuano – Ionita, Cigarini (85. Faragò), Barella – dos Santos Galvão (90. Romagna) – Pavoletti, Sau (C) (66. Farias).
    Náhradníci: Crosta, Daga – Andreolli, Dessena, Cossu, Giannetti, Miangue, Romagna, Faragò, Deiola, Farias.
    thejrc.org