Vladivostok – Viťaz 3:4 (po pr.) | Omsk – Chanty-Mansijsk 3:2 (po pr.) | Barys – Novosibirsk 0:4 (kon.)
Minsk – Magnitogorsk 5:3 (kon.) | Dynamo Moskva – Jekatěrinburg 0:1 (kon.) | Jaroslavl – Toljatti 2:1 (kon.)
Petrohrad – Čeljabinsk 5:0 (kon.)
po prodl.
Avangard Omsk
3:2 (2:0, 0:1, 0:1 - 1:0)
Jugra Chanty-Mansijsk
Neděle 17.09.2017, 13:00 • Omsk Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:35 Kirill SEMJONOV - 3:2
     
    61:35
    Avangard právě vstřelil branku!
    Tohle muselo zákonitě přijít. Avangard Omsk v prodloužení nepustili Jugru vůbec na kotouč a posílal na branku jednu střelu za druhou. Spousta se jich neujala a skončila mimo tři tyče. Potom ale dostal dobrou možnost na pravém kruhu KIRILL SEMJONOV, který nádherně pověsil kotouč do horní poloviny klece. Je rozhodnuto, domácí berou ze zápasu bod navíc. Asistence: Maxim Berezin.
     
    58:05
    Hodně zajímavá situace! Michejev už zvedal ruce nad hlavu, stejně jako celá hala. Jenže nejspíš trefil tyčku, Omsk má opravdu velkou smůlu při svých šancích!
    57:53 Konstantin MAJOROV - 2:2
     
    57:53
    Jugra právě vstřelila branku!
    Ale pozor, máme vyrovnáno! Dominik Furch neměl ve třetí třetině moc práce, teď však po chybě domácí obrany inkasuje a je tu nový příběh zápasu. KONSTANTIN MAJOROV jako první našel puk, který se od někoho z hokejistů odrazil do brankoviště. Hráč Jugry neměl žádný problém jej poslat po ledě do sítě, protože český gólman netušil, kde se kus černé gumy nachází. Vypadá to tedy, že dnes uvidíme prodloužení. Bez asistence.
     
    54:24
    Kugryšev byl kousíček od své druhé branky v utkáním. Zůstal volný u levé tyče, ale bekhendovou kličkou po ledě trefil pouze vyrážečku Proskurjakova. Další velká šance Omsku.
     
    54:00
    Petersson málem pláchl samostatného úniku. Měl za sebou ale dlouhé střídání, takže nakonec nedokázal obraně Jugry ujet, pouze nahodil puk na branku z dálky.
     
    49:00
    Hostující Ankudinov si jde sednout na dvě minuty za hákování a je tu také přesilovka pro Avangard Omsk. Teď čekají Jugru horké momenty.
     
    48:59
    Velká šance Kugryševa. Ten si počkal na přihrávku od Peterssona před brankoviště a moc mu nechybělo, aby poslal puk do sítě.
     
    45:11
    Už se domácí hokejisté radovali a rozhodčí ukazoval na branku, ale nakonec nejspíš puk čáru nepřešel. Možná ještě bude po přerušení hry následovat kontrola na videu.
     
    42:29
    Panov si musí jít odpykat dvě minuty za podražení. Bude doufat, že jeho spoluhráči nedostanou gól, to by byla pro hosty veliká komplikace.
     
    33:47
    Pěrežogin se krásně protáhl až před Proskurjakova, ale klička do bekhendu se mu nepovedla. Jinak by pravděpodobně kotouč dopravil až do sítě.
     
    30:37
    Galimov je odeslán za katr na dvě minuty za držení protihráče. Takže další šance pro Jugru v početní výhodě, ta předchozí se hostům moc nepovedla. Uvidíme, co předvedou nyní.
     
    29:56
    Semjonov hledal u levého mantinelu volného Medveděva, ale druhý jmenovaný si toho všiml moc pozdě. Jinak z toho mohla být hodně zajímavá možnost pro Omsk.
     
    24:49
    Domácí Fisenko dostává od rozhodčího dvě minuty za podražení. To znamená, že si Jugra zahraje vůbec první přesilovou hru v zápase. Dobrá šance pro hosty, jak dorovnat skóre.
     
    24:14
    Krásná akce Peterssona a Semjonova. Druhý jmenovaný potom zakončoval bez přípravy, jenže napálil pouze betony Proskurjakova. Také na začátku druh části je hostům jejich brankář oporou.
    22:04 Andrej ANKUDINOV - 2:1
     
    22:04
    Jugra právě vstřelila branku!
    Je to překvapivě Chanty-Mansijsk, kdo se dočkal na začátku druhé třetiny snížení. Omsk si sice vytvořil několik dobrých možností a dostal Jugru na pár okamžiků pod tlak. Pak ale absolvoval velmi dobré střídání hostující ANDREJ ANKUDINOV. Z dorážky před brankovištěm ještě Dominika Furcha nepřekonal. Když pak ale obdržel krásnou nahrávku na pravý kruh, už se nemýlil. Opět nás čeká o něco napínavější podívaná. Asistence: Konstantin Majorov, Arťom Buljanskij.
     
    18:58
    Ahnelöv poslal nádhernou přihrávku na hokejku Galimova, ale útočník Omsku netrefil polovinu odkryté branky soupeře. Omsk má před první sirénou veliký tlak.
    16:55 Valentin PJANOV - 2:0
     
    16:55
    Avangard právě vstřelil branku!
    Hra čtyři na čtyři Omsku očividně svědčí, máme tu druhou branku zápasu a druhý kotouč v síti Jugry. Hostujcí obrana vůbec nezvládla práci za svou klecí, kde krásně vybojoval puk Michejev. Ten následně zadovkou šoupl kotouč před branku připravenému spoluhráči. Byl jím VALENTIN PJANOV, jenž rychlým zakončením zaskočil Proskurjakova. Ani v tomto případě toho gólman Chanty-Mansijsku nemohl moc dělat, moc povedená akce. Asistence: Ilja Michejev, Jonas Ahnelöv.
     
    16:20
    Kolem Dominika Furcha je hodně rušno poté, co přerušil hru. Na jeho brankovišti došlo ke strkanici a chystá se vyloučení. Hostující Ankudinov a domácí Minejev inkasují podle očekávání dvě minuty za hrubost.
    09:24 Dmitrij KUGRYŠEV - 1:0
     
    09:24
    Avangard právě vstřelil branku!
    Početní výhodu sice domácí hokejisté nezužitkovali, ale při plném počtu hráčů na ledě už skórují. Snad první velká šance Omsku během hry pět na pět. Jonas Ahnelöv skvěle rozehrál akci z obranného pásma, následně poslal kotouč na hokejku DMITRIJE KUGRYŠEVA, jenž z pravého kruhu ukázkově propálil brankáře Proskurjakova. Střela mířila hodně nahoru, takže hostující gólman neměl moc šanci ji zachytit. Teď bude na Jugře, aby něco předvedla v útoku. Asistence: Jona Ahnelöv, Jevgenij Medveděv.
     
    08:16
    Semjonov okamžitě po vyhraném vhazování zakončoval a Porskurjakov měl co dělat, aby ještě puk vystrčil betonem před sebe.
     
    06:41
    Avangard si zahraje první přesilovou hru v zápase, protože Savinanen fauloval soupeře u mantinelu, čehož si rozhodčí moc dobře všiml. Jednalo se o hru vysokou holí.
     
    02:39
    Na ledě se také strhla první hromadná šarvátka, rozhodčí posílají za katr hráče z obou stran. Za Chanty-Mansijsk si jde sednout Iljin, který se provinil nedovoleným bráněním. Za Omsk musí odejít pykat Menšikov kvůli krosčeku.
     
    02:28
    Rána obránce Lekomceva bez přípravy málem zaskočila Dominika Furcha. Český brankář kotouč přes skupinku hráčů před bránou neviděl.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 10. Kugryšev (Ahnelöv, J. Medveděv), 17. Pjanov (I. Michejev, Ahnelöv), 62. K. Semjonov (Berezin) – 23. Ankudinov (K. Majorov, Buljanskij), 58. K. Majorov


    Avangard Omsk: Furch (Šilin) – Meňšikov, J. Medveděv, A. Osipov, Berezin, Ahnelöv, Gustafsson, Minejev – Fisenko, Pěrežogin, Kugryšev – Košelev, I. Michejev, Pjanov – A. Petersson, K. Semjonov, Everberg – Manukjan, A. Galimov, Stas.
    Jugra Chanty-Mansijsk: Proskurjakov (Fokin) – Lekomcev, Několenko, Pogorišnyj, Štajnoch, Pereťagin, Ugolnikov, Meljakov – Pestuško, D. Makarov, Savinainen – Skačkov, Varfolomejev, Šipov – K. Majorov, Buljanskij, Ankudinov – Koroljov, Panov, D. Iljin.

    Rozhodčí: Bukin, Beljajev – Novikov, Kučava
    bahis siteleri