Novosibirsk – Dynamo Moskva 0:2 (kon.) | Omsk – Petrohrad 1:3 (kon.) | Barys – Minsk 4:1 (kon.)
Chanty-Mansijsk – Jaroslavl 2:3 (kon.) | Jokerit – CSKA Moskva 4:0 (kon.) | Čerepovec – Kunlun 5:4 (kon.)
Spartak Moskva – Vladivostok 7:6 (po pr.)
konec
Jugra Chanty-Mansijsk
2:3 (0:1, 1:0, 1:2)
Lokomotiv Jaroslavl
Čtvrtek 21.09.2017, 16:00 • Arena Jugra • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (18:36:52)
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Vitásek (JUG) 0+0, 1 střela, čas na ledě 22:51

    Martin Štajnoch (JUG) 0+1, 2 střely, čas na ledě 20:44

    Jakub Nakládal (JAR) 1+0, 2 střely, čas na ledě 20:44.
     
    Střely na branku: 35:26 (12:9, 10:9, 13:8).
     
    Je konec! O osudu zápasu mezi Jugrou a Lokomotivem rozhodla až poslední dvacetiminutovka, kterou mnohem lépe načala Jaroslavl, jež si vypracovala dvoubrankový náskok zásluhou Kozuna a Apalkova. Hostující náskok osm minut před koncem zmenšil na polovinu Ankudinov, on ani jeho další spoluhráči v závěru ale nestihli vyrovnat a z domácího zápasu si tedy podle předpokladů neodnáší ani bod. Výkon Chanty-Mansijsku však měl velmi dobré parametry a diváci hráče zaslouženě odměňují potleskem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Jaroslavl vyhrála důležité buly v obranném pásmu, Maxime Talbot drží puk v blízkosti nikým nehlídané branky Jugry!
     
    59:35
    Chanty-Mansijsku poměrně dlouho trvalo, než se v útočném pásmu srovnalo do kloudnější kombinace. Tu nakonec zakončil Vitásek, ale Sudnicinovi tím moc vrásek na čele nepřidělal.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:57
    Vitásek zaváží puk na domácí útočnou polovinu. Proskurjakov mezitím odjíždí na střídačku a pouští do hry šestého hráče do pole!
     
    58:38
    Dvojice útočníků Lokomotivu se pustila do ojedinělého výpadu hostujícího týmu. Přihrávku z levé strany nastavenou holí prodlužoval na bránu Averin, jenže Proskurjakov byl pozorný.
     
    58:02
    Ankudinov nastřelil puk směrem na branku, ovšem Sudnicin školáckou chybu neudělal a srazil ho k zadnímu hrazení. Času na vyrovnání domácí už moc nemají.
     
    57:53
    Koroljov byl v levém kruhu poslán k zemi, nicméně rozhodčí tentokrát vylučovat nebudou.
     
    57:33
    Hosté v plném počtu.
     
    56:39
    Za vzájemnou hrubost během menší rozmíšky u hostující branky jdou za katr Veli-Matti Savinainen (JUG) a Jegor Korškov (JAR).
     
    56:32
    Jugra se po vyražené střele Makarova natlačila až do brankoviště, které tým Jaroslavle s menšími problémy uhájil. Puk nakonec skončil u Sudnicina, který přerušiil hru.
     
    56:00
    Domácí mají ideální možnost na vyrovnání, proti nim totiž znovu stojí jen čtyři obránci.
     
    55:33
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Alexandr Jelesin – 2 min., hákování).
     
    55:16
    Několenko nahodil puk zpět do domácího útočného pásma, v jehož nitru se z levé strany neprosadil Buljanskij. Ten se hezky uvolnil u zadního mantinelu, ale po otočce z nulového úhlu neuspěl.
     
    54:39
    Hosté ubránili střední pásmo, jenže Kozun nepřesnou přihrávkou kotouč rychle odevzdal a jenom sledoval, jak Varfolomejev z levého kruhu pálí do Sudnicina.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 32. Lekomcev (Skačkov), 52. Ankudinov (Štajnoch) – 6. Nakládal (Kronwall), 42. Kozun (Kronwall), 49. Apalkov


    Jugra Chanty-Mansijsk: Proskurjakov (Fokin) – Lekomcev, Několenko, Vitásek, Štajnoch, Pereťagin, Ugolnikov, Meljakov – Skačkov, D. Makarov, Savinainen – Pestuško, Šipov, Varfolomejev – Buljanskij, K. Majorov, Ankudinov – Koroljov, Kurjanov, Morin (C).
    Lokomotiv Jaroslavl: Sudnicin (Murygin) – Nakládal, Kronwall (C), Čerepanov, Rafikov, D. Osipov, Manuchov, Afanasjev, Jelesin – Kozun, Kontiola, Talbot – Korškov, Kraskovskij, Kajumov – Averin, Apalkov, Lugin – Mosaljov, Kartajev, Kadějkin – Alexejev.

    Rozhodčí: Gašilov, Vasiljev – Judin, Besenjov
    thejrc.org